Hoe Turkije de VS terug kan pakken op haar financiële oorlogsvoeringsmethoden en Europa op de knieën kan dwingen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 14 augustus 2018 3 Comments

bron: ft.com

Wat de VS al sinds mensenheugenis lukt, namelijk landen intern verdelen via zelfgeschapen terreurgroepen om het vervolgens in oorlog te storten en met schulden op te stalen onder het dekmantel van het woord ‘steun’, zal bij Turkije niet gaan lukken. De FETO terreurgroep, zoals Turkije de groepering van Fetullah Gülen is gaan noemen, zou op 15 juli 2016 een coup op het land willen hebben gepleegd. Die coup is volgens Erdogan door het dappere optreden van het volk neergeslagen.

De iets dieper gravende lezer kan hier op de site ontdekt hebben dat er sprake is van een groter script, waarin de opkomst van Erdogan wenselijk was. Het bestaan van dit script betekent dat er zich in het zichtbare veld een verhaallijn van opeenvolgende politieke en militaire gebeurtenissen ontvouwt, maar dat er in de onderstroom sprake is van planning. Als je de rode draad van dit script eenmaal doorziet, kun je voorspellen dat de opkomst van Erdogan gepaard zal gaan met de teloorgang van de macht van de VS en de val van Europa. Hoe dat script dan precies werkt en welke rol de farao-bloedlijnen hierin vervullen, licht ik in andere artikelen toe. Duidelijk moet zijn dat het onomstotelijk vast lijkt te staan dat Turkije als grootmacht zal gaan herrijzen. Het Ottomaanse rijk zal zich oprichten. Dat is het grote script, te herkennen voor iedereen die deze site langer volgt en de onderbouwingen gelezen heeft.

Erdogan, Trump, Putin en alle andere wereldleiders en politici zijn niets meer dan uitvoerders van dit grote script. Dat er in de alternatieve media gesproken wordt over een zogenaamde deepstate in de VS, is een lachertje en zuivere afleiding aangaande de echte diepe controle waarvan sprake is op het wereldwijde schaakbord. In het zichtbare veld ziet u conflicten die uitgespeeld worden in de media; achter de schermen zijn die conflicten goed gecoördineerd en gepland, juist met die reden, namelijk dat het volk zich geloofwaardig achter een leider schaart en dat zich zo de geplande conflicten kunnen ontvouwen. Het script loopt steeds via de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘. Dus laten we even gaan kijken wat we kunnen gaan verwachten binnen dat script.

In grote lijnen liggen de voorspellingen vast in de religieuze eindtijd profetieën. Die zijn dusdanig opgesteld dat ze automatisch conflicterend zijn en dus de gewenste eindtijdstrijd helpen optuigen door de overtuiging die binnen de respectievelijke geloofssystemen heerst. We kunnen daaruit in ieder geval halen dat er een strijd om Jeruzalem plaats zal vinden. We kunnen ook ontdekken dat deze strijd tussen de islam en het christendom zal plaatsvinden. Het is duidelijk uit de contouren (van het te herkennen script) af te lezen dat het Ottomaanse blok moet herrijzen en dus kunnen we er vanuit gaan dat het script min of meer zal regelen dat Turkije niet geraakt zal worden door de financiële oorlogsvoering die door de VS is ingezet. ‘Financiële oorlogsvoering’ is natuurlijk de enige titel die je aan de huidige ontwikkelingen kunt geven.

In de gehele financiële wereld en in alle “professionele” analyses die je leest wordt er vanuit gegaan dat de Amerikaanse aanpak de Turkse economie hard zal raken. Mijn visie is dat het omgekeerde wel eens het geval zou kunnen zijn. We kunnen in dat kader het beste de import en export cijfers van Turkije er eens bij pakken.

Turkey’s exports in the first quarter of 2018 reached $41.2 billion, up 8.9 percent from the same period in 2017, while imports rose to nearly $62 billion, up 22.7 percent, according to Turkish Statistical Institute (TÜİK) data released on April 30. The figures indicated a rising foreign trade deficit in the period, up to $20.7 billion. The percentage of imports covered by exports from January to March was 66.5 percent, according to the TÜİK data.

Turkey’s foreign trade volume reached $103 billion in the first three months of 2018, an annual rise of 17 percent, the data stated. Exports to EU countries, the country’s main trading partner, climbed 21.4 percent to $21.3 billion during the same period. Some 51.8 percent of total Turkish exports were delivered to EU countries from January to March this year, up from 46.5 percent in the same quarter of 2017.

TÜİK said Germany was Turkey’s top export market, at $4.2 billion, with a 10.2 percent share of total exports, followed by the U.K with $2.63 billion, Italy with $2.56 billion, and Iraq with $2 billion. Turkey imported the most from China ($6.03 billion), Russia ($6 billion), Germany ($5.4 billion) and the U.S. ($3 billion) in the same period.

The manufacturing industry represented the lion’s share of total exports at 93.6 percent, followed by agriculture and forestry (3.6 percent), and mining and quarrying (2 percent). The share of high technology products in manufacturing industry exports was 3.4 percent while exports’ share in medium-high and low technology products were 36.9 and 26.2 percent respectively.

Last month, Turkey’s exports rose 7.7 percent year-on-year to reach $15.6 billion, while imports climbed to $21.4 billion – a 12.7 percent hike. “In March 2018, the foreign trade deficit was $5.86 billion with a 28.8 percent increase compared with March 2017,” TÜİK stated.

Dat vergt enige toelichting, maar samengevat komt het erop neer dat Turkije op dit moment nog meer importeert dan exporteert. Dat zou dus betekenen dat een daling van de Turkse lira alles in Turkije een stuk duurder zal maken en dat er dus een sterke inflatie optreedt. Belangrijk in de cijfers is het echter om te constateren dat de export van Turkije al sterk aan het groeien was en dat de lage Turkse lira diezelfde export wel eens een flinke boost zou kunnen gaan geven. In de eerste 3 maanden van 2018 was er al sprake van een stijging van 17% in de export. In dat kader is het belangrijk dat de Turkse economie en infrastructuur klaar is voor een dergelijke sterke groei. En dat is zeker het geval. Turkije heeft de grootste luchthaven ter wereld gerealiseerd en is op alle fronten infrastructureel klaar voor meer. Het is in dat kader ook even nuttig om naar de handelspartners van Turkije te kijken en dan valt op dat de VS daarin maar een klein aandeel heeft.

Duitsland is feitelijk de grootste handelspartner van Turkije en Duitsland ligt momenteel ook een beetje in onmin met de VS (aangaande de Iran-deal, het Russische gas en vele andere zaken). Kijken we naar de bankenschulden van Turkije, dan hebben voornamelijk Spaanse, Franse en Italiaanse banken geld uitstaan bij Turkije.

Turkije zou kunnen besluiten om in de financiële oorlogsvoering met de VS een counter actie te ondernemen die nog nooit eerder in de geschiedenis vertoond is. Erdogan zou kunnen besluiten om alle buitenlandse schulden als ‘niet bestaand’ te beschouwen. De banken die dus geld aan Turkije geleend hebben zijn dan simpelweg hun geld kwijt. Een dergelijke (misschien voor onmogelijk beschouwde actie, maar daarom niet onuitvoerbaar) zou vooral banken in de genoemde landen schaden. Feitelijk heeft Erdogan dus de mogelijkheid om een financiële coup op Europa te plegen en de Europese banken een zetje richting de afgrond te geven. Dit zal Duitsland in eerste aanleg niet meteen schaden, zodat die handelslijn open kan blijven. De Duitse banken hebben immers geen geld uit staan in Turkije. Het zal alleen voor chaos zorgen binnen de Europese gelederen en de ECB zal met de handen in het haar zitten. Hoe ga je dan al die grote banken nog redden? Bail-out’s of bail-in’s? In alle gevallen zal het de Europese burger keihard in de portemonnee raken en voor sociale onrust zorgen.

Daarnaast kan Erdogan de vluchtelingenkraan richting Europa ook nog eens open zetten. Hij heeft er wel een alibi voor, want hij kan zeggen dat Europa de financiële verplichtingen rondom die vluchtelingendeal niet nagekomen is.

Last but not least is het inmiddels al als onomstotelijk feit te beschouwen dat de NAVO compleet in duigen ligt. De twee grootste legers binnen de NAVO zijn die van de VS en Turkije en dat zijn nu de landen die met elkaar in financiële oorlogsvoering zijn beland. De VS is de veroorzaker van de problemen met de Turkse lira en dus zal Turkije terug willen slaan.

Erdogans advocaten zijn al een rechtszaak gestart om Amerikaans militaire personeel van de Incirlik basis in staat van beschuldiging te stellen aangaande ondersteuning van de coup en dus ondersteuning aan de FETO terreurgroep (zoals Erdogan de Gülenistische beweging noemt). De kans is dus groot dat de Incirlik basis op korte termijn volledig onder controle van Turkije komt. Eigenlijk leek hier al eerder sprake van te zijn en het is in feite een kleine moeite voor het Turkse leger om de basis nu definitief onder haar hoede te nemen. Turkije is dan in 1x een kernmogendheid, omdat er enkele tientallen kernkoppen liggen die zij dan onder haar straaljagers kan hangen. Om iets met die bommen te kunnen heeft Turkije wel de F35 straaljagers nodig en die wil VS inmiddels niet meer uitleveren. Trump tekende gisteren een wet waarin die uitlevering op zijn minst vertraagd wordt. We kunnen dus zien welke belangen er achter de schermen allemaal spelen. Al met al draait het erom dat de NAVO compleet uit elkaar gevallen is. En als de NAVO uit elkaar gevallen is, hebben de landen op het Europese continent geen militaire backbone meer, waardoor Turkije niet onder druk gezet kan worden.

Het komt er dus feitelijk op neer, dan Turkije deze door de VS gestarte financiële oorlogsvoering wel eens simpelweg op de Europese banken af zou kunnen wenden, waarbij Duitsland dan misschien diezelfde Europese partners wel eens een mes in de rug zou kunnen steken, door ze te laten vallen. Dit omdat er nu eenmaal weinig tot geen Duitse banken zijn die Turkije geld geleend hebben en tevens omdat de handel tussen Turkije en Duitsland behoorlijk goed verloopt. Turkije heeft voorts alle middelen om de druk op Europa verder op te voeren, waarbij de vluchtelingenstroom en uiteindelijk militair ingrijpen de twee belangrijkste zijn. Dat laatste is geen enkel probleem meer als de NAVO vleugellam op haar rug ligt en de VS zich uit de NAVO terug moet trekken (omdat Turkije bijvoorbeeld de Incirlik basis definitief in beslag neemt en omdat Trump zijn geëiste NAVO bijdragen van de Europese partners niet krijgt). Dan zijn de Europese landen niets meer dan een samenraapsel aan legers waarvan de structuur alleen te vinden was binnen de NAVO, maar als diezelfde NAVO niet meer is, zijn alle Europese landen een zeer makkelijk target voor het sterke en juist zeer samenhangende Turkse leger.

Duitsland zou dus wel eens voor haar oude Ottomaanse partner kunnen kiezen en Merkel zou wel eens uit de verf kunnen komen als de gehaaide slang die dit al die tijd al van plan was. Ik blijf er dan steeds weer op wijzen dat er sprake is van een script en dat politieke leiders op de hoogste posities het script kennen, dus Merkel voert gewoon uit wat ze moet doen, maar de verassing voor het volk zou wel eens kunnen zijn dat Duitsland de zijde van Turkije kiest. Vermoedelijk gaan we dus dit jaar nog een financiële oorlogsvoering in zijn volste glorie meemaken. Dat zal mogelijk gepaard gaan met de val van de dollar en de Amerikaanse en Europese economie. Dit zal mogelijk uitmonden in fysieke oorlog, waarbij het land met het sterkste leger, de sterkste militaire industrie, de meeste grondstoffen en de juiste infrastructuur waarschijnlijk de dominerende rol zal kunnen gaan vervullen. En die dominerende partij kan ook op financieel vlak zijn stempel drukken en een financieel stelsel introduceren dat het oude vervangt. Hoewel er in de Europese media nogal lacherig gedaan wordt over Turkije en Erdogan vooral als iemand wordt weggezet die het te hoog in de bol heeft, is dat vooral bedoeld om het Europese volk in een staat van onwetendheid te houden. Turkije heeft simpelweg de beste papieren.

Of dit alles zich echt daadwerkelijk op korte termijn zal ontvouwen of juist nog even gerekt wordt, zal afhangen van een veelvoud aan factoren. Militair industrieel gezien, kan Turkije nog wel wat jaartjes speelruimte gebruiken om bijvoorbeeld haar eigen TF-X straaljager op de productielijn te krijgen, maar in principe is het Turkse leger nu al sterk genoeg om over de onsamenhangende Europese legers heen te walsen.

Bron linkvermeldingen: hurriyetdailynews.com, thedrive.comhurriyetdailynews.com, ft.com, turksemedia.nl

80 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  NB voor alle duidelijkheid:

  de bommen op de Incirlik bais kunnen ook onder gemoderniseerde F16’s gehangen worden (waar Turkije al over beschikt).

  Wel een belangrijk detail.

  • De Loonslaaf schreef:

   Het lijkt er op dat Erdogan goed naar Hitler heeft gekeken, aangaande de manier waarop hij een toespraak houdt en het volk probeert de gewenste richting op te sturen.
   Zijn mensen niet rare wezens? Mensen uit verschillende culturen gaan bij elkaar op vakantie, maar mensen laten zich ondertussen tegen elkaar ophitsen door de politici en de reguliere media. In WO1 en WO2 was dit niet anders.
   Maar ja… wat kunnen we er aan doen? Wat gaan we er aan doen? Niets!
   Na de vakantie de kinderen weer naar de opvang brengen en aan het werk… waar grote ego’s de dienst uitmaken en vele mensen de hele dag naar een beeldscherm staren… totdat de pleuris uitbreekt. Wir haben es nicht gewusst!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten