Hoeveel Nederlanders kunnen hun rekeningen nog betalen tijdens de coronacrisis?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 21 mei 2020 16 Comments

bron: l1.nl

Als je de media volgt is er nauwelijks een probleem in Nederland behalve het coronavirus dat nog steeds als een tikkende tijdbom op de loer ligt. Waar is de journalistiek als het gaat om het in beeld brengen van persoonlijk leed achter de voordeur van velen? Het is niet zo moeilijk om de RIVM cijfers te analyseren en twee kanten te belichten. De mainstream media verdedigen het beleid van Rutte & Co. en Jensen die zegt dat het allemaal wel meevalt. Het lange termijn schema is dat er nog een herleving komt waarna de politiestaat gecompleteerd wordt en alles en iedereen die kritiek levert, opgeruimd wordt. Maar waarom heeft niemand aandacht voor het persoonlijke en financiële leed?

Al die fantastische beloofde steunpakketten, zullen in de praktijk vooral een kwestie zijn van loketten, waarbij je van loket A naar loket B gestuurd wordt. Met name de 433.000 ZZP’ers zullen de klos zijn, omdat hun TOZO steun per 1 juni  getoetst gaat worden aan het inkomen van de partner en dan is het gewoon over en uit. En zelfs al krijg je steun, dan geldt voor velen (ook de niet-ZZP’ers) dat een kleine inkomsten daling al desastreus kan zijn voor het betalen van de huur. Dat dit probleem op de loer ligt, ziet ook de overheid en dus was het plan om een tijdelijke huurstop in te stellen, maar dat is door minister Kajsa Ollongren getorpedeerd.

Zo gaat dat in de politiek: de rode lijn ligt allang vast, maar je doet wat acteerwerk over ‘wij zijn er voor’ of ‘wij zijn er tegen’. Dat is de illusie van democratie waaronder we leven. Ollongron zegt dat een huurstop slechts is voor de woningcorporaties, omdat ze dan minder geld hebben om te investeren in nieuwbouw. “Het kabinet geeft verhuurders liever de mogelijkheid maatwerk te leveren. Zo kunnen ze huurders uitstel van betaling geven, een deel van de huur achteraf kwijtschelden of de huur verlagen”, aldus Kasja. Ook wil Ollongren het makkelijker maken om de huur tijdelijk te verlagen. Een nieuw wetsvoorstel dat later in werking treedt maakt dat ook mogelijk.

Weer een wetje. De wetten vliegen ons om de oren, maar in de praktijk blijft het dus aan de woningcorporaties om de huur te verlagen. En die zullen dat vast zeer gretig gaan doen (not).

Echte problemen zitten natuurlijk bij de mensen die gewoon niet meer kunnen betalen en misschien wel één of twee maanden achterstand hebben. We weten het niet, want niemand doet er onderzoek naar. Je wilt het leed in de maatschappij natuurlijk onder het tapijt houden als staat zijnde. Een huurverlaging is mooi, maar wat doe je tegen de niet te stuiten incassobureau’s en deurwaarders die gigantische bedragen leggen bovenop achterstallige rekeningen? Een maand huurachterstand kan al snel leiden tot honderden euro’s extra kosten, waardoor je de volgende maand nog verder achter gaat lopen.

Dan volgt er een kettingreactie aan problemen, waarbij je financieel zo klem komt te zitten, dat dit er zelfs toe kan leiden dat de jeugdzorg ook even een kijkje komt nemen of jouw kinderen niet beter bij een pleeggezin kunnen worden onder gebracht, omdat jij niet meer voor ze kunt zorgen.

Als de geld ontwaarding (wegens het miljarden bijdrukken) zijn effect gaat hebben op de prijzen in de supermarkten en als op termijn de belastingen gaan stijgen, omdat de steunpakketten ergens teruggehaald moeten worden, gaan nog meer mensen in de problemen komen.

Natuurlijk zijn er ook mensen die het goed gaat. Dat zijn de mensen die voor het systeem werken en al die controlerende en handhavende werkzaamheden uitvoeren. Je kunt vast een prachtige baan als RIVM controleur krijgen, waarbij je de straat opgestuurd wordt om mensen op corona te testen of om te kijken of mensen zich wel aan de anderhalve meter houden. Er zijn vast consultancy bureau’s die hoogtij dagen beleven, omdat zij bedrijven begeleiden en adviseren over hoe ze hun bedrijf op de anderhalve meter samenleving moeten inrichten. Hoe meer mensen voor de overheid, semi-overheid of voor bedrijven werken die diensten verlenen die daaraan gerelateerd zijn, hoe meer mensen baat zullen hebben bij het controleren en het afstraffen van die groep die nog niet voor het systeem werkt.

Hoe lang nog tot Nederlanders gaan ontdekken dat er niemand is die ze komt redden? Hoe lang kunnen mensen die voor het systeem werken, zichzelf recht in de spiegel kijken zonder last te krijgen van diepe schaamte? Ach, zolang je bij de meerderheid behoort kun je je collectieve schuld weg wijnen met Meiland in plaats van te strijden voor een echt vrij land. Wanneer gaan mensen ontdekken dat we in een schijndemocratie leven, waarin politici ons jarenlang slechts de illusie van keuze voorhielden, maar heimelijk een grote agenda volgen die de massa klem moet zetten? De enige weg uit deze situatie is een echte revolutie, waarbij het volk de macht grijpt.

Dat kan via directe democratie. In een directe democratie rapporteren de rechtstreeks door het volk verkozen ministers aan het volk. Zij bepalen bij meerderheid of wetten aangenomen worden, waarbij de hoofdregel is dat geen enkele wet de basisrechten in een grondwet mag ondermijnen of uitschakelen. Alles wat een inbreuk is op privacy en op lijf en leden, kan dus niet als wet in werking treden (ook niet een wet op verplichte vaccinatie). Directe democratie kan door het volk geïnstalleerd worden door de zittende politiek te negeren en zelf een nieuw systeem op te bouwen. Daarvoor moeten wel honderdduizenden laten zien dat zij dit willen. Daarvoor moeten we dus echt in opstand komen en laten zien dat we verandering willen. Een echte revolutie bereik je niet door alleen maar te klagen over wat er allemaal fout gaat; die bereik je door te doen.

Help daarom mee de ware revolutie te ontketenen. Verdiep u in de directe democratie en deel deze website en haar petitie: www.fvvd.nl

Bron linkvermeldingen: bnr.nl, telegraaf.nl

62 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  De nieuwste Facebook censuur: je hebt nog wel volgers, maar kunt niets meer posten.

  Het lijkt erop dat het dus gedaan is met mijn Facebook pagina: ik kan niets meer posten!

 2. Zonnetje schreef:

  De scamdemic moet en zal door overheid/veiligheidsdiensten gepromoot worden.
  Op exposure van Hun onzin en onlogische maatregelen
  zitten Zij niet op te wachten. De gewone bevolking mag
  de feiten niet weten en mag niet denken. Mensenrechten worden geschonden maar wie maalt daarom allemaal in overheidsdienst en/of de rest angstig voor hun ‘ carriere’ of hun banale leventje.
  Gelukkig leven wij in een ‘ vrij’ land.

  Mensen teken de petitie nu!

 3. ZalmInBlik schreef:

  Wat de meesten niet zien is dat dit proces erop geënt is om Nederland als een provincie totaal te integreren in de E.U.S.S.R. Men staat de facto al onder toezicht van het Politburo in Brussel alleen zorgt deze Corona cover ervoor dat de laatste puzzelstukjes op hun plaats vallen.

  De D.D.R. was een voorbode cq. experiment voor wat op het Europees continent zou uitgerold worden. Je ziet nu ook duidelijk wie deze transitiefase aanstuurt, zoals JFK al duidde het is een machine die alles combineert en in “Lock Step” opereert.

  Stasi Merkel, Trilateral lid Vestager, Von der Leyen, en Timmerfrans kijken oogluikend en instemmend toe. De rekrutering fase voor de nieuwe Stasi (Eurogendfor) kan binnen afzienbare tijd beginnen.

  • Camera 2 schreef:

   dank Zalm! Zeer goed interview,

   President France had een keyrole dat is wel duidelijk.

   IT WAS DESIGNED (minuut 6;19 It has no Gulag it has no KGB “Yet”)

   Minuut 4;03 How Gigscard d’Estain knew

   https://www.europa-nu.nl/id/vggd1fum7n7f/v_valery_giscard_d_estaing

   • ZalmInBlik schreef:

    graag gedaan Camera! Het is ook Macron geweest die Eurogendfor inzette tegen de geregisseerde “gele hesjes” beweging. Want het is immers testen-testen-testen…

  • ZalmInBlik schreef:

   future, focus and flexibility (f.f.f. = 666)

   For example, important steps have been taken in the collaboration between EUROGENDFOR and civilian CSDP missions, and a communication plan has been developed to enhance the visibility of EUROGENDFOR.

   This year, the key concepts of future, focus and flexibility will be reflected in the goals we set ourselves.
   One of these goals, and a vital one, is to define future EUROGENDFOR deployment scenarios.

   This means that we must look to regional collaboration and to collaboration with parties outside of EUROGENDFOR, such as civilian partners and local authorities.
   Working together allows us to learn from each other.

   This year, the Netherlands is also presiding over the International Association of Gendarmeries and Police Forces with Military Status (FIEP) and the European Union Police and Civilian Services Training Programme (EUPCST).
   We will examine whether we can forge links between these organisations and assess how to support each other the best way.
   For that matter possibly a link with FRONTEX could also be established.

   These specialised teams must be flexible and ready to deploy quickly in crisis situations. They must include the specialist capabilities that are needed for EUROGENDFOR’s future deployment scenarios.
   In this manner we can respond to transnational threats and challenges effectively.
   There will be ever more demand for this in future.

   Today, the key concepts of future, focus and flexibility (f.f.f. = 666) are more important than ever.
   https://eurogendfor.org/2019/01/15/speech-of-the-royal-netherlands-marechaussee-commander/
   https://eurogendfor.org/2019/01/15/eurogendfor-presidency-2019-objectives-activities/

 4. ZandInOgen schreef:

  De meesten zijn in de loop der jaren zo in slaap gesust en in hun sop gaar gekookt, dat ik er een hard hoofd in heb dat er tijdig een effectieve oplossing komt voor iets dat decennia lang recht voor hun ogen heeft afgespeeld.

  Het beste is om je te richten op de generatie die het hardst getroffen gaat worden door deze plandemic. Namelijk generatie Z, studenten met schuld zonder perspectief.

 5. Riffian schreef:

  Palantir picks up more COVID-19 contracts, this time with the VA
  https://techcrunch.com/2020/05/20/palantir-covid-19-va-contract/

  Apple and Google launch exposure notification API, enabling public health authorities to release apps
  https://techcrunch.com/2020/05/20/apple-and-google-launch-exposure-notification-api-enabling-public-health-authorities-to-release-apps/
  https:// techcrunch.com/2020/05/20/covid-19-exposure-notification-settings-begin-to-go-live-for-ios-users-with-new-update/

 6. Zonnetje schreef:

  Here are the 10 steps you should employ, if you want to turn an unthreatening virus into a global power grab

  1. Start with a poorly defined virus, add an inaccurate test for it, and encourage as many terminally or critically ill people as possible to be repeat tested until they test positive.
  2. Report your inevitably very high death rates and get vague about whether these people died OF the virus or simply WITH it.
  3. Create a ‘response’ to the ‘crisis’ that rolls out a vast network of authoritarian measures, some of which have been in planning for a long while, and only a minority of which have any possible application to pandemic-prevention. (Make sure to cancel elections until further notice and to hugely increase police powers of arrest and surveillance)
  4. Shut down your hospitals to all but ‘covid cases’. Cancel elective surgeries, kidney dialysis, cancer treatments, normal GP consultations and all “non-emergency healthcare”. Thus inevitably increasing all-cause mortality.
  5. Change your laws in numerous ways to allow almost all of these new deaths to bypass normal checks and balances and be easily diagnosed as ‘covid-19 related’, either with the inaccurate test or simply by ‘clinical presentation’.
  6. In case some attending medics are reluctant to go along with this, change the law to allow a single MD, who may never even have seen the patient in question, to diagnose covid19 at his/her own discretion.
  7. Report the startling numbers of ‘new cases’ you find as a result of these various manipulations, as evidence for how essential the new authoritarian measures are for ‘saving lives’.
  8. With no sense of irony introduce mandatory Do Not Resuscitate (DNR)s for any demographic you consider useless eaters. (If challenged talk about human suffering, limited healthcare resources and ventilators)
  9. Don’t forget to add any ensuing deaths to the covid19 totals.
  10. Make sure the media calls anyone who questions any part of this a ‘conspiracy theorist’.

  https://off-guardian.org/2020/05/19/10-steps-to-turn-a-pandemic-into-the-brave-new-normal/

  • Lydia Roosje schreef:

   Good oversight! But there’s another important aspect, the economic or financial one:
   Make sure that any privately owned business goes bankrupt so that every business and undertaking is owned by the small group of controllers. Hence creating a form of capitalist communism. Of course this is an agenda that has been going on for decennia, but this plandemic is the final step to get rid of all the small private business owners.

   For instance one could think that our minister of culture van Engelshoven is not very intelligent as she seems unable to understand that the cultural sector in the Netherlands is for the most part NOT subsidized but created by the private sector. As the minister is only going to financially help the subsidized parties to save the cultural sector, many people think she is too stupid to understand how our cultural sector functions. But is she really this stupid or is she just adhering to the agenda to bankrupt all private undertakings? A rhetorical question I’d say…
   https://www.nporadio1.nl/cultuur-media/24071-minister-van-engelshoven-over-steun-culturele-sector-er-is-meer-tijd-nodig

 7. Waarom wil je dit weten? schreef:

  Grappig dat je in je artikel zelf martien meiland aanhaalt. Ik vraag me al een tijdje af of die naam bewust gekozen/gecreëerd is. Er zit dezelfde klank aan als jouw naam. Zou het zo ver gaan dat dit expres gedaan is om onbewust bij mensen jouw naam te koppelen aan het niet serieus te nemen personage dat martien meiland is?

  Nog gekker; meiland heeft twee verschillende kleuren ogen, het chimeer effect in beeld…

 8. Analyze schreef:

  De finaciële coup d’etat uitgelegd, allegorisch voor dummies:

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten