Is er sprake van ‘matchmaking’ op grote sportevenementen als het WK voetbal en formule 1?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 2 juli 2018 3 Comments

bron: businessinsider.com

Sowieso zijn grote sportevenementen te scharen onder de categorie ‘brood en spelen’, maar daarvoor halen de meesten hun schouders op. Als je naar een Rasti Rostelli show gaat, weet je ook dat je gehypnotiseerd wordt, maar we vinden dat soms gewoon lekker. Wat is er nou lekkerder dan een avondje wegdromen bij een goeie film of een middagje voetbal kijken onder een groep ‘vrienden’. Het is ook goed voor het groepsgevoel om samen te juichen voor de sportheld of samen ‘Oeeehh’ te roepen als het net niet lukt. Voetbal, formule 1, Tour de France; voor ieders wat wils. We hebben vrouwenuitjes en mannenuitjes. Dat is goed voor het groepsgevoel. De mannen gaan een weekendje met de sportclub weg naar een grote stad om ‘s avonds te gaan zuipen en stiekem naar de hoeren te gaan en vrouwen doen zo hun eigen dingen als ze samen op pad gaan.

We zorgen goed voor onszelf en het groepsgevoel en ‘vriendschap’ zijn belangrijk! Daar kikker je van op! Het is dan ook fantastisch als jouw land wedstrijden wint op zo’n WK voetbal, dat geeft binding in de groep. Verliezen heeft ook zo zijn functie. Wat we vooral niet zullen willen horen of zien is dat er mogelijk sprake is van matchmaking op alle niveau’s in de samenleving. Het is een beetje vergelijkbaar met de politiek en de democratie. We weten dat het een illusie is, maar hebben het nu eenmaal nodig om er in te blijven geloven.

Ik volg al jaren geen grote sportevenementen meer, anders dan dat je ermee geconfronteerd wordt als je je onder de mensen begeeft en her en der een televisie staat te schallen. Als je het grote spel eenmaal doorziet, kun je jezelf er niet langer onbewust in onderdompelen. Wilt u niet horen dat er op alle niveau’s in de maatschappij sprake is van sturing van bovenaf, stopt u dan nu met lezen. Wilt u eveneens niet uit uw hypnotische trance gehaald worden, omdat het nu eenmaal zo lekker weg droomt, pakt u dan een goed boek, zet een film aan en droom zolang u dromen wilt. Mijn artikelen zijn niet voor u bestemd. U houdt van uw hypnose en wilt erin baden zoveel u kunt. Goed, dan gaan we nu verder met de lezers die er wel het nut van inzien om de Trumanshow van hun leven door te prikken. We gaan verder met de mensen die met hun essentie in contact willen zijn in plaats van de droomwereld te cultiveren (omdat het nu eenmaal zo vertrouwd en warm voelt om te baden in het bekende).

Omdat ik grote sportevenementen niet in detail volg, ken ik niet alle namen van spelers uit mijn hoofd, noch de namen van trainers. Ook weet ik niet precies het speelschema van zo’n WK voetbal op te dreunen. Natuurlijk ben je wel populair in de kroeg als je dat wel kunt. Het getuigt tegenwoordig van het bezit van een grote geest en rijke algemene kennis als je dat wel kunt. Of getuigt het van de ‘dumbing down of society’? Aan u de keuze. Wat mij echter wel opgevallen is, is dat de grote namen op het WK voetbal of niet meedoen (Nederland) of zeer vroeg afgeserveerd worden. Ik heb de krantenberichten eens voorbij laten komen en daarin zijn een paar opmerkelijk zaken opgevallen. Zo werd de Spaanse coach een dag voor het WK de laan uitgestuurd, omdat hij een contract met een grote club zou hebben getekend zonder dat hij daarover vooraf duidelijkheid had gegeven richting het bestuur van het landsteam. De Duitse coach lijkt daarnaast opmerkelijke keuzes te hebben gemaakt in zijn selectie. En het grote Portugal kon het niet winnen van Uruguay en dus verlaat ster Ronaldo op 33 jarige leeftijd het WK.

Als het getal 33 opduikt kunt u als doorgewinterde complotdenker natuurlijk denken aan de hoogste vrijmetselaarsgraad; u weet wel die van voorspeller (planner) van 3 grote wereldoorlogen (waarvan 2 reeds uitgekomen) Albert Pike; u weet wel die graad binnen de wereld van de geheime genootschappen, waarover inmiddels genoeg lacherig gedaan is en u de plaatjes van aluhoedjes voorbij heeft zien komen. Dat moeten we dus vooral niet meer serieus nemen, maar ik noem het toch even. Max Verstappen rijdt met nummer 33; Ronaldo verlaat het WK als verliezer met nummer 33. Hij is natuurlijk echter geen verliezer. Hij is een van de gladiatoren in het spel van de keizers die u brood en spelen aanbieden en zelf bepalen wie de winnaar wordt. Het is maar net welke randvoorwaarden je schept om te zorgen dat een gladiator wint of verliest. Je kunt hem tegenover een hongerige leeuw zetten of tegen een paar tegenstanders met houten stokken. Cesar bepaalt wie er wint.

De slechte selectie van het bijna altijd winnende Duitsland, is misschien wel het meest opmerkelijke te noemen geweest van dit WK. Voor het eerst sinds 1938 overleefde het Duitse elftal de eerste rond niet, en dat leek op het veld hard aan te komen. Dat leek inderdaad zo, want goedbetaalde gladiatoren zijn zich bewust van hun taak. Daarom mag ook niet iedereen in de arena optreden. Niet iedere goede voetballer mag prof worden, net zoals niet iedere wijze denker politicus kan worden. Je moet mee kunnen doen aan het dubbelspel. Dat betaalt natuurlijk goed.

Een Duitse journalist schreef 8 dagen voorafgaand aan de verliezende wedstrijd Duitsland – Zuid Korea al dat Duitsland zou gaan verliezen om politieke redenen. Tijdens de wedstrijd was het Duitse elftal, dat tegen Zweden nog met succes tot de laatste minuut voor de overwinning had gevochten, als verlamd. Er werd extreem traag en slordig gespeeld, en bondscoach Joachim Löw, die Duitsland 4 jaar geleden naar de wereldtitel leidde, stelde omstreden spelers op –waaronder Erdogan fan Mehmut Özil- die al vele wedstrijden helemaal niets hadden laten zien. Aan het einde van de wedstrijd, bij een stand van 1-0 voor Zuid Korea, verliet de vaak als beste ter wereld geprezen doelman minutenlang zijn doel en zelfs zijn eigen helft, waardoor de tegenstander heel eenvoudig de 2-0 kon maken, en zo de beruchte Duitse ‘last minute overwinning’ definitief onmogelijk maakte.

Peter Haisenko schreef op 19 juni, dus 8 dagen van tevoren, dat dit zou gaan gebeuren. Volgens hem hebben de Duitsers door het behalen van hun 4e wereldtitel in 2014 een positief gevoel overgehouden aan het land waar dat gebeurde, namelijk Brazilië. Dat mocht volgens hem met Rusland niet opnieuw gebeuren. Na de grote prestatie in Brazilië werd de Duitse Nationalmannschaft omgedoopt, en is niet langer ‘Duits’ noch ‘nationaal’, maar enkel ‘die Mannschaft’. Dat kan men kleingeestig vinden, maar ik zie hierin een trend om grote prestaties van Duitsland te denationaliseren, zodat er geen nationale trots meer kan groeien.’ Bondskanselier Angela Merkel zag feestende Duitse fans in de straten van Moskou als een gevaar voor haar anti-Russische houding, zo stelt Haisenko. ‘Dus Duitsland moest in de voorronde worden uitgeschakeld, zodat deze schande in de hoofden (van de fans) met Rusland zou worden verbonden. Een side effect zou zijn dat de Duitsers hun aandacht voor Rusland zouden verliezen, waardoor er geen gevaar meer zou zijn dat ze een positief beeld over het land zouden meekrijgen.’

Bondscoach Joachim Löw moet vanzelfsprekend in dit complot zitten. Al bijna een jaar krijgt hij veel kritiek vanwege zijn plotseling flink gewijzigde aanpak en tactiek, die het Duitse elftal steeds slechter deed spelen. Dan was er nog de rel rond de Turks-Duitse spelers Gündogan en Özil, die vanwege het feit dat ze met de Turkse dictator Erdogan op de foto gingen een storm van verontwaardiging over zich heen kregen. Toch nam Löw deze spelers, die helemaal niets presteerden, wel mee, en liet hij het jonge toptalent Sané gewoon thuis.

Maar er waren meer vreemde zaken. Zo had de Duitse publieke omroep geen eigen studio in Rusland opgesteld. Dat gebeurde in Brazilië, dat veel verder weg ligt, wel. ‘Zoals ik al zei is dit een complottheorie, waar ik geen bewijs voor heb,’ benadrukte Haisenko op 19 juni. ‘Feit is echter dat het bij mijn weten voor het eerst is dat de WK-studio zich niet in het gastland bevindt.’ Na het verrassende verlies in de eerste poulewedstrijd tegen Mexico kopte het Duitse Bild op 18 juni‘Jogi (=Löw), dit was een WK-boycot.’ Het vreemde, onverklaarbare spel van die Mannschaft was alle Duitse analisten gelijk opgevallen. Haisenko: ‘Is dat ook maar een complottheorie?’

Omdat ik momenteel in het buitenland vertoef, werd mij vanaf de dag dat het WK voetbal begon vaak gevraagd waarom Nederland niet meedoet aan het WK. Ik heb steeds dezelfde reden genoemd en het tevens gekoppeld aan het MH17 verhaal. Een WK voetbal roept altijd een onbewuste sympathie op voor het gastland. Hoe je het ook wendt of keert, gaan supporters er bier drinken en feesten. Die feeststemming kun je nu eenmaal niet helemaal negeren als je dat in de media brengt. Als je dus het Hegeliaanse spel van de dialectiek van tegenstellingen optimaal wilt kunnen spelen, heb je these en anti-these nodig. Dat krachtveld moet gehandhaafd blijven. Rusland is ‘the bad guy’ en het westen ‘the good guy’. Na zo’n MH17 false flag (ik beschouw het overigens als een ‘hoax’) en na al die vermeende Russische hacks en ‘nepnieuws’ beschuldigingen aan het adres van Rusland, wil je dat zo zorgvuldig opgebouwde anti-these gevoel niet binnen no time afgebrokkeld zien worden. De media hebben perceptiemanagement als hun core business. Dus dat zorgvuldig opgebouwde krachtveld mag niet vroegtijdig tot ontlading komen. Nederland moest dus slecht genoeg zijn om niet door de voorrondes te komen en Duitsland moest niet opvallend snel genoeg slecht worden, maar wel slecht presteren op het WK. Dat is matchmaking in zijn subtielste vorm. En van de trainers en spelers met hun miljoenen zijn sommigen zich bewust van dit spel; anderen zijn slechts en alleen pionnen. Je kunt immers de boel ook gewoon in de war schoppen door een trainer vlak voor het WK te ontslaan, de beste spelers niet op te stellen of simpelweg niet in de selectie op te nemen, enzovoort. En als laatste redmiddel heb je altijd nog de scheidsrechters.

Moeten we dan de conclusie trekken dat er sprake is van matchmaking? Dat is net zo onbewijsbaar als dat u doorziet dat er op politiek niveau sprake is van matchmaking en het toch niet bewijsbaar is. Je kunt het nooit bewijzen, maar iedereen die een beetje immuun is geworden voor de hypnotische werking van het groepseffect en de droomwereld van tv, ziet het. Maar het is toch wel zo lekker om al bierzuipend, dronken onze nr. 33 Max Verstappen in de formule 1 toe te juigen. Geeft dat niet weer een heerlijk oranje gevoel? Wat is dat, het ‘oranje gevoel’? Dat is subliminale programmering voor ons koningshuis; u weet wel die club die u miljarden uit de zak trekt via die schijndemocratie, waarvoor u dagelijks hart moet ploeteren. Hoe heerlijk is dat om even in dat groepsgevoel te kunnen baden dankzij de spectaculaire overwinning van onze Max! Oranje boven! Zijn we toch nog een beetje 1. Toeval bestaat niet. Ik zei al: u had niet verder moeten lezen. U blijft liever onder hypnose. Het is immers zo’n lekker gevoel. U bent onbewust geprogrammeerd met ‘Rusland is bad’ (voetbal) en ‘Oranje is goed’ (33 Max). Geef het volk brood en spelen. Het werkt nog steeds.

Bron linkvermeldingen: anderweltonline.com

51 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Camera schreef:

  Je zie het pas als je het door heb 😉

  De generaal Rinus Michels zei altijd: “we motten beter materiaal hebben”
  Een goeie spannende film is goed omdat de acterende personen eng echt overkomen, goed materiaal.

 2. ZalmInBlik schreef:

  Nummer 7 refereert naar de letter G in het alfabet en als je +7 doortelt na de 26e letter van het alfabet kom je bij de 33e positie uit, wat G is. De G(eomatria/Gnosis) staat voor veel meer, het is van oudsher ‘sacred mathematics’. Maar het is door de elite gekaapt, in met name de hogere graden, om er (hoax-)boodschappen mee te kunnen communiceren. Vandaar de uitdrukking ‘hidden in plain sight’

  (G)oogle idem.. of Albert Pike’s K.K.K. (=11+11+11) enz. En verder het gebruik van MM/WW/EE Om over de spell(ing) maar te zwijgen..

  http://www.whale.to/b/Cristiano%20Ronaldo.jpg

  ‘Signs and symbols rule the world, not words nor laws.’
  — Confucius

  ‘My pet [GOAT] = Baphomet

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten