Jeugdinstellingen luiden noodklok over agressie omdat ‘zorg’ eigenlijk mishandeling is?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 4 november 2019 11 Comments

bron: nu.nl

Minister Sander Dekker (u weet wel die keurigmans, die iedereen als de ideale schoonzoon zou kunnen zien, maar misschien wel wolf in schaapskleding is) zegt geschokt te zijn door de heftigheid van de incidenten in de jeugdzorg. Nou Sander, dat komt misschien omdat George Orwell in zijn boek 1984 al uitlegde wat nieuwspraak is. In dat boek wordt uitgelegd dat woorden als ‘zorg’ eigenlijk misschien wel gewoon staan voor mishandeling en meer van dat soort horror. Ik heb dat al in beeld gebracht met mijn verborgen camera opnames in een “jeugdzorg” instelling in 2013 (zie onderstaande video). De directeur van die instelling in Heerhugowaard werd naar aanleiding van deze opnames ontslagen en de regels werden een beetje bijgesteld, maar dat was natuurlijk vooral bedoeld om pottenkijkers in de toekomst nog definitiever buiten de deur te houden.

Die video geeft enigszins inzage in de horror van zo’n instellingen. Deze opname maakte ik toen een dochter van een vriend van mij in zo’n instelling belandde. Omdat zij koorts had werden wij bij hoge uitzondering binnengelaten en kon ik met verborgen camera filmen. Met een binnengesmokkelde telefoon, die ik in het matras van haar bed verstopte, wist zij geluidsopnames te maken van de mishandeling van haar buurjongen (door medewerkers van de instelling). Dat hoort u aan het einde van de video. In het eerste deel van de video doet zij verslag van hoe zij elke activiteit die zij buiten de deur deed moest rapporteren. Pure horror voor tieners die niets ernstigs op hun kerfstok hebben, maar gewoon een lastige pubertijd of thuissituatie hebben. En natuurlijk was dit slechts een momentopname en een tipje van de sluier. De verhalen die mij door meerdere ex-bewoners van (alleen al) dit instituut verteld zijn, zijn gewoon niet van deze wereld! Pure horror en niemand die het ziet! Keurige tuintjes en keurige gebouwen, maar van binnen is het de hel op aarde.

Vroeger mocht je gewoon normaal puber zijn; tegenwoordig wordt je opgesloten in een isoleercel. Als je ouders je thuis opsluiten krijgen ze de titel van mishandelaar; als een jeugd-“zorg”-medewerker je “pijnprikkels” geeft (lees: in elkaar mept) of in de isoleercel flikkert is dat opvoedkundig en “noodzakelijk”. Dat is dan ineens wel goed? Waar zijn we in beland!?

Het geweten van deze jeugd-“zorg”-medewerkers lijkt te zijn gemarginaliseerd tot het betalen van hypotheek of huur en de nieuwste Nike’s van hun eigen kroost. Het lijkt er sterk op dat een regulier doch constant salaris het geweten doet zwijgen. Het geweten van de gemiddelde jeugd-“zorg”-medewerker voldoet waarschijnlijk vooral aan het concept ‘befehl ist befehl’. Nu zult u dat misschien stemmingmakerij vinden en er echt van overtuigd zijn dat er ook een hoop mensen zijn die oprecht hart voor de zaak hebben. Sorry, maar het is waarschijnlijk niet voor niets dat er zoveel geweld tegen jeugd-“zorg”-medewerkers is. Ik heb heel veel (herstel: ik bedoel extreem veel) klachten ontvangen over jeugdzorg. Te veel om op te noemen! Ik heb wat dat betreft het bijltje erbij neer moeten gooien om al die klachten persoonlijk aandacht te geven. Het is gewoon te veel en emotioneel te belastend!

Jeugdzorg is wat mij betreft geen zorg. We zijn getuige van horror-heropvoedingskampen waarbij elke menselijkheid over het hoofd gezien wordt. Nou nee, we zijn er geen getuige van, want we zien het niet. Het gebeurt in het geniep; achter de gesloten deuren en de keurige tuintjes. Het opsluiten van lastige pubers bij wie het thuis misschien niet zo lekker loopt en het toedienen van zogenaamde “pijnprikkels”, inclusief opsluiting in isoleercellen is gewoon erger dan Middeleeuws. Dan kan zo’n minister met zijn keurige correcte brilletje en zijn keurige pak wel “geschokt” zeggen te zijn, maar dat is wat mij betreft niets meer dan de wolf in schaapskleding die ‘beh’ zegt. Dat gehele jeugdzorg is een circuit van instituten die flink geld verdienen aan “dienstverlening” en het rondpompen van geld over de ruggen van onschuldige kwetsbare kinderen. Het is een ware industrie geworden!

Ik zou zeggen: Ga jij Sander Dekker eens een dagje in lekker in zo’n cel zitten (want meer is zo’n kamer met pincodeslot in zo’n “instelling” niet) bij zo’n jeugd-“zorg”-instituut. Laat je eens lekker middels een arm- of nekklem ter observatie in een isoleercel gooien om af te koelen (lees: uitgeput en compleet gedesillusioneerd op de grond liggen). Dan zien we je graag terug in je mooie pak met stropdas. Kijken of je dan nog praatjes hebt.

Je kunt je afvragen: Is het raar dat er meer geweld tegen jeugd-“zorg”- medewerkers ontstaat of is het raar dat deze medewerkers meer en meer hun geweten lijken te zijn verloren? Wat is er aan de hand met Nederland, het land waarin iedereen elkaar de hand boven het hoofd lijkt te houden om wangedrag goed te praten en abnormaliteit tot normaliteit te verheffen? Wie heeft het lef om zijn geweten weer te herwinnen en dergelijke horror te beëindigen? Wie o wie? (Kijk ook de video in de reacties)

Bron linkvermeldingen: nu.nl

313 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Delen delen delen delen!!

  LET OP: Facebook gaat dit bericht blokkeren op mensen hun tijdlijn omdat zij het “onbelangrijk vinden” (lees staatscensuur plegen), dus ook delen per persoonlijke mail, WhatsApp of hoe dan ook!

  Het ergste is dat de meeste mensen die het erg vinden het niet eens aandurven om artikelen te delen…uit angst dat anderen ze uitjouwen in plaats van zich te realiseren dat de shame bashers zelf het schaamrood op hun kaken zouden moeten krijgen.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Hoe regiems die zogenaamd tegen onrecht strijden, zelf hetzelfde soort groot onrecht plegen zien we keer op keer. De geallieerden zouden de nazi’s verdreven hebben, maar bombardeerden Dresden plat in opdracht van Winston Churchill toen de oorlog al voorbij was. De nazi’s vermoorden mensen om niets, maar de “verlossers” deden precies hetzelfde. Even los van de vraag wie Adolf Hitler eigenlijk gefinancierd heeft (was dat niet zionistisch geld afkomstig uit de VS?): Heeft het nazisme eigenlijk ooit wel opgehouden te bestaan? Of was het van het toneel verdwijnen van Adolf Hitler feitelijk het begin van de wederopbouw van het fascisme in een nieuw liefelijk ogend democratisch jasje?

  Nou ja gelukkig hebben we de beelden nog.. zo ging dat na de oorlog (zie de befehl ist befehl schoten van de geallieerde “verlossers”).
  De Sovjet Unie heropvoedingskampen heten tegenwoordig geen goelag meer en de nazi concentratiekampen hebben niet meer dat rouwe uiterlijk. Tegenwoordig heet dat GGZ kliniek of jeugdzorginstelling. We zijn iets geraffineerder geworden en steken alles in een mooi Orwelliaans nieuwspraak jasje, zodat niemand last van het geweten krijgt. De voordeur is keurig en het tuintje netjes en de celdeur heeft een mooie versiering en een pincode-slot.

   • Martin Vrijland schreef:

    Het aantal doden was officieel 25 duizend, maar dat is gebaseerd op Churchill’s concept van ‘History is written by the conquerer’

    Feitelijk hebben we het over honderdduizenden tot een miljoen doden na dit bombardement. Echter wordt daarvan dan natuurlijk weer beweerd dat het neonazi’s zijn die dergelijke getallen roepen. De overwinnaar herschrijft de geschiedenisboekjes (en komt er natuurlijk zelf rooskleurig vanaf).

    Het was één grote opeenvolging van grote golven van een fosfor bommenregen, gevolgd door enorme vuurzeeën die alles wat leefde uitroeide. Let wel: de oorlog was al voorbij!

   • Martin Vrijland schreef:

    Waarom ik bovenstaande post?

    Om te laten zien dat we nog steeds onder een fout regiem leven; een regiem dat mensen opsluit en in kampen stopt. Die kampen zien er alleen iets keuriger uit, hebben de titel van zorginstelling en de medewerkers hebben een keurig salaris, een keurige volkswagen en een keurige aangeharkt volkstuintje.

    Het geweten van de medewerkers wordt weggepoetst door het salaris en het delen van de verhalen over het werk op feesten en partijen of bij de koffiemachine.

    • EenOogOpen schreef:

     Telkens gebeurt er zogenaamd een probleem waardoor je heftig verafschuwend erop reageert met de roep naar oplossen, aanpakken of ingrijpen. Vervolgens komt er steeds strenger heftiger en meer wetgeving. Idd meer bescherming en bevoegdheden voor een medewerker van de jeugdzorg. Gewoon bek dicht en doen wat er gezegd wordt of het terecht is of niet. Middels immorele en gewetenloze chantage dwingt men hun zin af in de omgang met de cliënt. Je wordt bijna zo lijp als een American max isolation prisoner benaderd en bejegend. Je bent echt een ding in zulke instellingen. Mooie maatschappij hé? Haha ja befehl ist befelh wordt lekker softwarematig opgevolgd, enige afwijking daarvan wordt als een extreem hoge uitzondering beschouwd. Uitzonderingen zijn net “bugs” in hun systemen. Vaak hebben ze zelf geen kids, maar men wilt volgens een boekje met “de jongere” om gaan. Klinkt al bijna als een product niet? Je moet “het” wel op een zekere gepaste afstand houden anders kan de veiligheid van je familie misschien niet meer gewaarborgd worden. Net als een echte max prisoner. Je weet maar nooit hé?

     Hey Martin en weer thx voor de kennis. Dank je wel voor het delen van je kennis, zeer gewaardeerd. Ik deel wel eens je artikelen. Maar men denkt dan dat ik gek wordt. Of men wordt angstig van bepaalde onderwerpen Of je komt met dat soort extreme rare dingen. Het maakt niet uit hoe hoog de intelligentie is, tot een bepaalde hoogte gaat cognitieve dissonantie opspelen of de kop gaat in het zand. Of men keert zich tegen jou. Ik heb er zelfs zowat ruzie om gekregen als ik men wees op deze artikelen.

     Kom niet met je poten aan hun wereld want dan kom je aan hun, dat zetten ze je betaald. Kan je weer betalen.
     Zoals het volk een heks ophing dat moet je doen met dat soort types die jongeren mensen mishandelen.

     • Zonnetje schreef:

      Een mooie reactie van je. Tja, het is moeilijk jets te verwachten van de gewone bevolking omdat ze gewoon allemaal bang zijn. Dat verdringen ze zoveel mogelijk door juist zo veel mogelijk met de groepsdruk mee te gaan en de vastgestelde agendapunten te volgen.De bevolking praat na wat van overheidswege bepaald is. Nederland, Madurodam, is mogelijk erger dan de voormalige DDR. Hier spelen ze het slimmer. Dissidenten in Nederland worden geboycot, gestigmatiseerd, dood gezwegen enz en als je ergens lastig wordt krijg je een stiekum ongelukje, uiteraard geregisseerd door die stiekeme jongens je weet wel. Want helden zijn het niet opereren in het geniep. Want de status quo van de jongens moet met alle middelen behouden worden. Het terugdraaien van die status quo door de gewone bevolking is verboden. Het script moet gevolgd worden.

     • Martin Vrijland schreef:

      Dat hoeft allemaal niet meer stiekem straks. Als de wetgeving door de kamer komt dat iedereen door familie, vrienden of buren als potentieel verward-persoon opgegeven kan worden, dan komt de psycholance gewoon zonder tussenkomst van rechter of psychiater lekker voorrijden om je mee te nemen.
      Met dank aan de Thijs H. PsyOp, Ruinerwold PsyOp en vele andere van het afgelopen jaar.
      Zo ruim je de dissidenten op terwijl anderen er lekker hun brood aan verdienen als GGZ medewerker (de nieuwe goelag bewakers).

 3. Zonnetje schreef:

  Ja, het klopt wij leven helaas in een stille, subtiele dictatuur. Regime change as soon as possible dan kan de bevolking eindelijk eens baas in een eigen vrij land wonen als zij hun key positions niet meer hebben waar zij erg goed van leven, al heel lang al, te lang.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten