Jos Brech gearresteerd bij het Spaanse dorpje Castelltercol! Telegraaf-lezer geeft gouden tip!

Filed in NICKY VERSTAPPEN, NIEUWS ANALYSES by on 27 augustus 2018 8 Comments

bron: nos.nl

Het is fantastisch om te zien hoe de grootste staatspropagandakrant van Nederland claimt dat anonieme lezer Erik eerst contact had met de Telegraaf en toen met de politie, na zijn gouden tip die leidde tot de arrestatie van Jos Brech. Erik wil niet met zijn naam in de krant en dus noemen we hem Erik. En als je meer wilt lezen over Jos Brech die overduidelijk altijd en overal geraffineerd in de buurt van jonge jongens probeerde te komen, moet je gewoon eerste even lid worden van die propagandakrant.

Jos Brech, de door de media gelanceerde en reeds publiekelijk veroordeelde dader van de moord op Nicky Verstappen, is het meest recente bewijs dat we een nieuw rechtssysteem hebben in Nederland: het Peter R. de Vries rechtssysteem van trial by media. Heel Nederland weet zeker dat Jos Brech gewoon de dader is van de dood van Nicky Verstappen. Daarvan zijn we zo zeker omdat de media ons dat vertellen en het oordeel ligt al klaar: publiekelijke hanging! Liefst in de studio’s van John de Mol en live verslagen door John’s ANP.

Jos Brech deed niet mee aan het DNA verwantschapsonderzoek, ondanks dat hij eerder als verdachte in beeld was geweest. En dus besloot Jos van de radar te verdwijnen. Dat is namelijk de beste keuze en dat is dus logisch! Jos deed al 5 jaar aan bushcraften, dus dat is natuurlijk een slim alibi. Hij heeft zich als het ware lang voorbereid om van de radar te verdwijnen en in dat laatste half jaar besloot hij ineens spoorloos te verdwijnen. Daarvoor werd hij door zijn Zeeuwse vriend Erik van ‘t Padje als vermist opgegeven (nog een Erik). En dankzij die vermissing besloot de politie DNA uit zijn huis te halen. Het klinkt allemaal zeer geloofwaardig moet ik zeggen! Natuurlijk had Jos hier geen rekening mee gehouden, want de politie gaat heus niet zomaar DNA-materiaal uit je huis meenemen als je vermist bent.

Is het niet een beetje raar dat wanneer je 20 jaar geleden al verhoord bent door de politie, je dan na een groot DNA-verwantschapsonderzoek (waar jij niet komt opdagen) ineens van de aardbodem verdwijnt, terwijl je kunt weten dat je jezelf daarmee juist weer op de radar zet?

Wist Jos Brech niet dat de verjaringstermijn van deze zaak bijna bereikt was en dat hij beter nog even had kunnen wachten met zichzelf als vermiste van de radar te doen verdwijnen? Of had de politie hem dan kunnen dwingen om zijn DNA af te staan en had hij geen keuze? Moest hij zichzelf wel verstoppen? Nee, absoluut niet! Tot nu toe is het afstaan van DNA geen wettelijke verplichting! We kunnen dus met zeer grote zekerheid zeggen dat wanneer Jos Brech niet had besloten zichzelf te verstoppen, hij de verjaringstermijn gewoon af had kunnen wachten en het onderzoek verjaard was geweest. Maar Jos Brech besloot een half jaar voor de verjaringstermijn alles op alles te zetten om zichzelf juist op de radar te zetten! Er werd zelfs een zoekactie naar hem opgetuigd. Dus je bent verdachte in een moord- en zedenzaak die op het randje van verjaring balanceert en je hebt tot nu toe de dans ontsprongen, maar ineens wordt het je te heet onder de voeten en maak je jezelf verdacht door vermist te zijn. Ik begrijp Jos’ logica niet helemaal. Het lijkt me toch geen domme man.

Bestaat Jos eigenlijk wel? Ja, natuurlijk bestaat Jos, want zowel Erik van ‘t Padje als Erik die niet met zijn naam in de krant wil, kenden hem. En bovendien hebben we foto’s en filmpjes gezien en is er een verhaallijn. Jos bestaat zeker en Jos is de dader!

Waarom is deze zaak tot nu toe nooit opgelost geweest? Welnu, omdat er simpelweg geen hard bewijs was voor een moord en er ook nooit sprake is geweest van onomstotelijk bewijs van seksueel misbruik. Het is altijd in vage termen gebleven. Het enige dat er juridisch gezien was, was een lichaam van een gevonden jongetje. De wijze waarop hij om het leven gekomen is en het seksueel misbruik is altijd in vage termen gebleven. Het lijkt me toch dat wanneer iemand seksueel misbruikt is, het NFI daarvan bij een elfjarig jongetje wel enige sporen moet terugvinden. Jos Brech kon dus weten dat er al die jaren geen hard bewijs was voor moord noch hard bewijs voor seksueel misbruik. Ook kon hij juridisch gezien hebben geweten dat hij niet verplicht kon worden tot DNA afname. Het enige en beste wat Jos had kunnen doen, was ‘blijf zitten waar je zit en verroer je niet’ tot eind augustus 2018 de verjaringstermijn afgelopen was. Maar Jos besloot toch zichzelf verdacht te gaan gedragen en als vermiste van de radar te verdwijnen.

Maar dankzij de ‘anonieme tip’ van Erik (die niet met zijn naam in de krant wil en dus geven we hem dezelfde naam als Erik van ‘t Padje, want creatiever zijn we niet), die Jos ontmoet heeft in een soort commune in Spanje, is Jos nu de klos. Erik (die niet met zijn naam in de krant wil) meldt in de Telegraaf:

„Hij zat in een tentje in het bos, vlakbij een huis dat al jaren wordt bezocht door meerdere mensen. Het is een soort commune, waar ik zelf ook lange tijd heb gewoond”, laat de ’gouden tipgever’ vanuit de regio weten aan De Telegraaf.

„Ik heb hem in juli al eens gezien en gesproken, en voor het laatst begin deze maand. Hij leeft graag in de natuur, had hij me laten weten. Daarom zat hij daar”, vertelt Erik. „Hij zag er netjes uit, niet verwilderd of zo. Het is verder een keurige man.”

„We hebben leuk met elkaar gesproken, maar toen het nieuws over hem bekend werd, kreeg ik er een naar gevoel bij. Ik heb ook een vriend van me zijn foto laten zien, vroeg hem: dat is toch die Hollander die we hier hebben gezien? Zeker weten, antwoordde hij.”

Net op het randje van de verjaringstermijn verdwijnt Jos. Jos heeft totaal niet door dat er een zoekactie naar hem loopt en dus laat hij zijn kop zien aan een paar Nederlanders nabij een commune in Spanje! Wat is Jos toch een slimme man! Je had nog heel even onder de radar moeten blijven Jos, dan was de zaak verjaard!

Waarom is deze zaak nou weer zo verdacht? Welnu het is natuurlijk de ideale manier om het belang van DNA en een verplichte DNA afname op de radar te zetten. Dan was Jos natuurlijk al veel eerder gepakt! Maar dankzij deze geweldige verhaallijn, staat het weer bij iedereen op het netvlies! “DNA afname moet verplicht worden!” Wat de zaak echter zo verdacht maakt is dat Jos een paar dingen wist:

 1. Hij hoefde niet verplicht zijn DNA af te staan en kon daarmee de dans ontspringen
 2. De zaak zou augustus van dit jaar verjaren en dus moest hij zich gewoon niet anders gaan gedragen en ook niet stiekem verdwijnen
 3. Er is nooit gesproken over keihard forensisch bewijs van moord noch van seksueel misbruik, er was dus geen zaak

Deze zaak lijkt dus weer alle contouren van een PsyOp (psychologische operatie) te vertonen, waarbij met het grootste gemak een paar wetswijzigingen doorgedrukt kunnen gaan worden. Wat kunnen dan gaan verwachten? Welnu, DNA afname zal verplicht worden. We zullen getuige zijn van de bouw van de landelijke DNA-databank en er zal ook een wet komen die het mogelijk maakt dat de politie gewoon DNA uit je huis mee mag nemen.

Zou het kunnen dat de staat ons DNA heel erg graag wil om bepaalde redenen die wij niet direct helder zien en dat dergelijke moordzaken gebruikt worden om ons bereidwillig te maken?

En Jos Brech? Die gaat natuurlijk bekennen, want dan zal alle media-hype aandacht in de rechtszaak kunnen gaan over de bekentenis en het gevonden DNA op het lichaam van Nicky Verstappen en hoeft niemand kritische vragen te stellen. Als Jos gewoon met een verhaal komt over hoe hij Nicky vermoord en aangerand heeft, wordt dat de focus. Hij kan natuurlijk ook in alle toonaarden zwijgen, het is maar net hoeveel drama je in de media wilt. Maar dat laatste zal wellicht niet de beste optie zijn in een mogelijke psyop, want dan moet het NFI met nieuw bewijs op de proppen komen van hoe Nicky vermoord is en hoe hij seksueel misbruikt is. Anders hebben ze namelijk geen zaak. En het lijkt vrijwel uitgesloten dat je 20 jaar naar dato ineens wel met een doodsoorzaak op de proppen kunt komen.

In mijn vorige artikel heb ik al geprobeerd toe te lichten hoe de situatie juridisch gezien ligt. Stel mijn kat is dood gevonden in de tuin. Er is geen bewijs van moord noch seksueel misbruik, maar er zit wel DNA van de buurman op de kat. Kan ik dan zeggen “Buurman u heeft mijn kat vermoord”? Nee, DNA op iemands lichaam zegt niets over de doodsoorzaak en bewijst ook niet of de buurman mijn kat vermoord heeft.

Als er expliciet vermeld zou zijn geweest dat er sporen van sperma in het anale deel van Nicky Verstappen gevonden zijn, waarmee een match is met het DNA van Jos Brech, dan is dat slechts en alleen juridisch bewijs van seksueel misbruik, maar nog niet van moord. Maar van iets dergelijks is geen sprake: daar is niets over vermeld. En als het al vermeld zou zijn, dan kunnen u en ik het niet controleren. Het vinden van sperma maakt je misschien wel meteen hoofdverdachte van de moord, maar DNA van de buurman op mijn kat, bewijst niet dat hij mijn kat vermoord heeft. Alleen een NFI rapport waaruit blijkt dat de kat gewurgd is, is een indicatie van moord (maar nog steeds geen bewijs dat de buurman dit gedaan heeft). Bij Nicky Verstappen is feitelijk helemaal niets bekend over de doodsoorzaak: Niets.

Kortom, we gaan waarschijnlijk ‘trial by media’ krijgen en eigenlijk is deze (misschien wel zelfgeschapen PsyOp) verdachte al veroordeeld in het nieuwe Peter R. de Vries rechtssysteem.

LEES HIER HET GEHELE DOSSIER

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl

 

234 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  RTL Nieuws: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/wat-kan-justitie-nu-jos-brech-is-aangehouden

  “Welk bewijs is er tegen Jos Brech?
  Het DNA van Jos Brech is aangetroffen op de kleding van Nicky Verstappen. Dat is belangrijk bewijsmateriaal, maar het lijkt op dit moment een van de weinige troeven die het Openbaar Ministerie in handen heeft. Het is voor politie en justitie dan ook belangrijk dat ze Jos Brech zelf kunnen spreken omdat ander bewijsmateriaal op dit moment ontbreekt. Er is voor zover bekend op dit moment geen ondersteunend bewijs voor de betrokkenheid van Brech bij de dood van Nicky, zoals bijvoorbeeld een telefoon van een verdachte die verbinding maakt op het moment en de plaats van het misdrijf.”

  • Martin Vrijland schreef:

   “Jos Brech wordt verdacht van ‘betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen’, maar van welke concrete strafbare feiten hij precies verdacht wordt, is niet bekend. Een exacte doodsoorzaak is nooit vastgesteld, maar de politie heeft wel altijd gezegd dat Nicky een volkomen gezonde jongen was van wie je niet verwacht dat hij zomaar een natuurlijke dood sterft.”

 2. Sighvatssohn schreef:

  Ernstige misdrijven zoals verkrachting of doodslag verjaren niet.

 3. Camera schreef:

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/zaak-vaatstra-lijkt-opgelost-dankzij-dna-onderzoek

  Peter R de Vries is een held, hij heeft de rechercheur jaren lopen uithangen in die Vaatstra zaak
  Spannend verhaal van gemaakt en dankzij rijke zakenman Dankbaar nog spannender gemaakt en uiteindelijk loopt de Vader er
  met de Machiavelli prijs vandoor :-), Wat een wereld ! Het is niet te bevatten maar waar

  https://www.ad.nl/binnenland/bauke-vaatstra-neemt-machiavelliprijs-in-ontvangst~ab6cdbdf/

 4. JorisTruth schreef:

  Waarom heeft Jos bij zijn arrestatie een andere haarkleur (zo te zien blond) en wordt daarover niets gezegd in de media?

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten