Levert de ‘orgaandonatiewet’ (donorwet) de Nederlandse staat tientallen miljarden op?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 17 februari 2018 16 Comments

Pia Dijkstra zal wel een leuk penthousje cadeau hebben gekregen van de internationale orgaanhandellobby, want de donorwet draait natuurlijk niet alleen maar om het helpen van de mensen die graag een hart, long of nier van een ander willen om weer een paar jaartjes erbij te krijgen, nee het draait misschien wel vooral om de poen. Of is dat te kort door de bocht? Het zijn nobelen in Den Haag die alleen nobele doelen nastreven. Pia Dijkstra was de nobele vrouw die u jaren het nepnieuws van het NOS journaal mocht verkopen, waaronder de leugen van de Joegoslavië oorlog, dus dat is gewoon een goud eerlijk mens. Dat organen echter ook geld waard zijn, is er in de promotiecampagne rondom de orgaandonatiewet natuurlijk niet bijverteld. Ook is niet echt duidelijk geworden welke horror er optreedt bij het uitsnijden van de organen uit de nog levende patiënt die dan wel hersendood verklaard is, maar waarbij het vooral de definitie van het begrip ‘hersendood’ is die bepaald of iemand echt dood is. De website annetwood.nl geeft een kijkje in het verschrikkelijke proces van verwijdering van organen en licht ook de definitie ‘hersendood’ nader toe. Maar waarschijnlijk draait de donorwet om veel meer dan om geld: leest u daarvoor door tot aan het slot van dit artikel.

Laten we eerst eens even kijken daar de waarde van organen. Natuurlijk zal het toenemende aanbod, als gevolg van deze nieuwe wet, de prijs enigszins doen dalen, maar het Nederlandse VOC handelsbloed zal vast wel een soort prijsafpraak geregeld hebben op die internationale markt voordat ze de wet er doordrukten in Den Haag. Zit ons koningshuis voortaan niet alleen meer in olie en gas, maar nu ook in de organen? In ieder geval is nu bij wet vastgelegd dat de organen van de staat zijn. Je mag wel kiezen hoor; net als bij referenda, daar mag je ook kiezen en u mag ook eens in de vier jaar pionnen van de aristocratie kiezen. En ze liegen nooit! Echt niet. U heeft echt keuze: de illusie van keuze. Maar die organen zijn dus best wat waard. Hoeveel exact is moeilijk te vinden, want dat ga je natuurlijk niet online zetten. Wel is online te vinden wat operaties kosten, want dat is wel handig voor verzekeraars; die kunnen zo immers zeggen dat alles duur is en dat uw premie hoog moet zijn. Als we echter gewoon even naar de online cijfers kijken, kunnen we wel een redelijke inschatting maken. De website fortune.com geeft een inschatting van de operatiekosten per orgaan. Maken we het optelsommetje, dan komen we op 5,9 miljoen kosten.

Nu hoor ik u zeggen: “Ja, maar dat zijn de kosten inclusief operatie, dus dat zegt niets over de prijs per orgaan. Een operatie is nu eenmaal duur.” Daar heeft u gelijk in en dus is het nuttig om op zoek te gaan naar de orgaanprijzen. Die vind je niet of nauwelijks online. Best logisch, want het volk moet niet te wijs worden. De website Gizmodo.com kwam in 2012 echter met een prijslijst van organen op de zwarte markt. Ook hiervoor geldt dat het niet te controleren valt, dus we moeten het doen met schattingen. Kijkt u zelf maar even wat daar vermeld werd:

De website financedegreecenter.com stelt zelfs dat 1 lichaam een geschatte waarde van 45 miljoen dollar heeft. Het blijft dus koffiedikkijken, maar in ieder geval kunnen we stellen dat er een prijskaartje aan onze organen en dus ons lichaam hangt.

Theoretically, your body is worth up to $45 million dollars (But that’s only if you could harvest every usable chemical and part from it.)

Er valt duidelijk veel meer uit het menselijk lichaam te oogsten dan we ons bewust zijn. Ook lijkt het erop dat een orgaan grofweg tussen de 10 tot 25 procent van de operatiekosten behelst. Laten we voor de inschatting eens laag gaan zitten en er vanuit gaan dat de organen in het menselijk lichaam zo’n 1 miljoen dollar waard zijn. Met 17 miljoen mensen in 1 land heb je dan een leuke potentiële waarde van 17000 miljard dollar (17 biljoen dollar). Nee, dat rekensommetje gaat niet helemaal op, want we gaan niet allemaal tegelijk dood en sommige mensen zijn nog te jong en anderen te oud, maar het gaat om de doorlopende waarde: het ‘Eigenvermogen’ op de balans.

Goed, er hangt dus mogelijk een bepaalde waarde aan jouw organen. Dus als je organen bij wet niet langer van jou zijn, maar van de staat en jij nog slechts het recht hebt om aan te geven of je ze wel of niet weg wilt laten snijden na ‘hersendood’ te zijn verklaard, zijn je organen gedurende je leven gewoon ‘staatsbezit’. In het Engels hebben ze daar een term voor. Je organen zijn dan ‘assets’. Ik denk aan assetmanagement.

Met de orgaandonatiewet is er feitelijk een uitzondering op de grondwet ingevoerd die ondermijnt dat je zelf bepaalt wie er aan jou lichaam sleutelt. Je lichaam (of wat daar in zit) is immers niet langer van jou: het is staatsbezit. En als iets staatsbezit is mag de staat daar ook aan sleutelen. De staat sleutelt ook aan haar andere assets. De staat pleegt onderhoud aan gebouwen, wegen en alles wat zo meer van de staat is. Dus als de staat besluit onderhoud te moeten gaan plegen aan de organen die nu ook onder haar beheer vallen, dan mag dat. Ook zou je kunnen zeggen dat wanneer jij schade toebrengt aan dat staatsbezit, je eigenlijk de waarde hebt verminderd en dus aansprakelijk bent voor de reparatiekosten. Stel je voor dat de staat vindt dat het wegennetwerk verbeterd moet worden, dan gebeurt dat toch gewoon? Daar betaal je belasting voor. Dus stel je voor dat iets anders dat onder staatsbeheer valt “verbeterd moet” worden; mag dat dan ook? En stel je introduceert smarttechnologie om je asset in de gaten te houden; stel je introduceert nanobots in je lichaam om je gezondheid te monitoren. Kun je dan als staat de drager van jouw bezit aansprakelijk stellen voor het verslechteren van jouw bezit? Kun je dan zeggen: “Wij hebben nicotine in uw bloed geconstateerd. U bent roker en verpest mijn waardevolle longen. U krijgt een boete: uw verzekeringspremie stijgt“? Of krijgen we gewoon een ‘orgaanbelasting’?

Mag de staat straks ook biologische updates aanbrengen aan haar assets? Mag de staat straks middels cyborg-achtige technologie verbeteringen aanbrengen die zij nodig vindt? Wie is er de baas over uw organen? “Cyborg-achtige technologie? Verbeteringen? Wat bedoel je? Wat is dat nou weer voor onzin?” Als u dergelijke gedachtes heeft, dan heeft u wederom zitten slapen. We leven in de tijd dat nanotechnologische veranderingen aan de biologie mogelijk worden, waardoor “foutjes van de natuur” aangepast kunnen worden. Daarvoor hebben we nu al de CISPR methode om aan het DNA te sleutelen, maar de nabije toekomst biedt veel meer op dat gebied. Het sleutelen aan het menselijk lichaam is een beoogd doel om de mensheid richting het transhumanisme te leiden. “Nou nu ga je wel heel ver hoor? Transhuma-wat?” Ja, we leven in een tijd dat u echt wat meer op moet gaan letten in wat er gaande is. Lees maar eens wat dat is: transhumanisme. Dat is het geleidelijk modificeren van de mens richting een androïde mens die samensmelt met kunstmatige intelligentie en aan het internet hangt. Als de organen dus van jou (de staat) zijn, mag je er ook aan sleutelen: “Laten we bij het brein beginnen!

Het wordt tijd dat we meer wantrouwen gaan krijgen richting de overheid en gaan zien hoe de machtsstructuren werkelijk liggen en welke belangen er spelen. Politici en hun media zijn vooral druk doende het volk de ogen dicht te smeren met desinformatie of afleiding. Oppositiepartijen houden u ook maar zoet met de schijn van oppositie en dienen als vangnet. Referenda gaan nooit zoden aan de dijk zetten; geen enkele vorm van verkiezingen gaat ooit zoden aan de dijk zetten. Het volk moet zelf in opstand komen tegen de waanzin van de schijndemocratie en de leugens van de propagandamedia. Dat gebeurt pas als mensen gaan doorzien hoe ze in de maling genomen worden. Dan pas ontstaat de aandrang om niet langer te accepteren dat dit soort kolder je door de strot geduwd wordt. Artsen en verpleegkundigen zouden hun werk kunnen gaan weigeren. Mensen in het ambtelijk apparaat zouden hun werk kunnen gaan weigeren. Non-compliance is de enige weg tot verandering; niet een formuliertje waarop je een vinkje kunt zetten.

Bron linkvermeldingen: annetwood.nlgizmodo.comfinancedegreecenter.com

326 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Notis schreef:

  🙂 Geweldig artikel weer. Veel wist ik en vele andere gelukkig ook, maar hier worden totaal nieuwe inzichten verduidelijkt.

  Het is zelfs zo dat ‘doden’ of beter gezegd ‘hersendoden’ op de operatietafel half zittend overeind kwamen sommige met over hun borst gekruiste armen (bij wijze van spreken biddend) soms ook hun handen en vingers bewogen enz enz maar allen misschien toch pijn ervarend!!! Dat heet de ‘Lazarusreflex
  zie: https://www.youtube.com/watch?v=Nty6bICZlyA

  E.e.a. heb ik uit het boek o.a. van Hans Stolp: “Orgaandonatie”. Hij heeft meer over dit onderwerp.
  Zie: https://www.bol.com/nl/c/boeken-hans-stolp/51883/N/8299/?Referrer=ADVNLGOO002011F-R53PPWK5VEEA6-239901037126&gclid=EAIaIQobChMIv6TEy7ut2QIVq5ztCh165QvLEAAYASAAEgIetPD_BwE

  Waar het feitelijk op neer komt is dat de bevolking niet al jaren maar al 10-tallen jaren wordt gehersenspoeld met de vreugden en zegens van orgaandonatie, terwijl wij en wullie(=de schetenwappers grappig genoemd maar bedoeld is natl. de wetenschappers) en eigenlijk niemand precies weet wie wij zijn en hoe wij in elkaar zitten.

  Dat ze op deze manier een giga-markt aanboren weeten zullie natl. OOK AL LANG! Met hun ongevals- en ziekenhuisstatistieken in de hand weten ze zelfs precies hoeveel organen naar aantal en soort ze zullen oogsten -roven van en uit de bevolking als giga-orgaanfabriek.
  Grappig toch die vvd verhoging paar jaar geleden op sommige snelwegen verhoging max snelheid naar 130.U moet niet gek opkijken dat straks op alle snelwegen 130 km en op secundaire 100-120 km wordt ingevoerd. .Ook vechtpartijen in cafees en demonstraties met veel politiegeweld e.d. zullen welkome aanvullende’zaken’ zijn om met de nodige wetten (en verborgen) maatregelen te stimuleren.
  En waarom is men toch zo tegen het roken??? Ruikt de ROVERHEID hier na de tabaksindustrietijdperk(aflopend dus) een nieuwe giga inkomstenbron en moeten de organenlekker vers en gezond blijven?

  Ik zou zo zeggen: “U mag het zeggen”! 😉 😉 😉
  Kortom je zou zelfs -alles op een rijtje zettende- kunnen spreken van een behoorlijk misdaad tegen de mens heiden menselijkheid!

 2. ZandInOgen schreef:

  De oorlogen waar NATO (swastika logo) bij betrokken is zijn vele male erger dan men zo op het eerste gezicht ziet. Het gaat niet alleen om groindstoffen (drugs), infrastructuur, controle centrale bank, maar dus ook om human resources (HR).

  In het voormalige Joegoslavië en nu nog in andere NATO oorlogsgebieden is er volop gehandeld in organen dit staat vast.

  • ZandInOgen schreef:

   NATO politici lachen dat natuurlijk weg:

   “Gracanica, Kosovo. Bernard Kouchner explodes and insults journalist when he’s asked about the so called “Yellow house” in northern Albania where Serbian prisoners were kept for organ harvesting. Kouchner is pretending he doesn’t know anything about the house, although he was under investigation by the Hague prosecutors about his involvement in that war crime. His body talk and over-reaction show nervousness of a guilty man. Obviously, his connection to the terrorist KLA is very deep. He probably can’t admit there was a crime, only because victims are Serbs.”

   • ZandInOgen schreef:

    Aansluitend op de bovenstaande RT reportage uit 2008, de synagoge van satan aan het werk

    Israeli mastermind behind organ trafficking ring is arrested in Cyprus
    Poor people from Eastern Europe, Russia, Central Asia and Turkey were paid thousands of euros for their kidneys. A prosecutor said they were left without proper medical care and were treated “like waste.”

    Police in Cyprus have arrested an Israeli man described as the ringleader of a world-wide organ trafficking network that operated out of the tiny Balkan country of Kosovo several years ago.
    Moshe Harel is accused of luring donors from eastern Europe, Turkey and the former Soviet Union to Kosovo, promising to pay them €12,000 ($14,500) for a kidney. He then allegedly charged people (most of them Israelis) in need of a kidney as much as €100,000 for the implant.
    Both Kosovo and Russia have issued warrants for Harel’s arrest. Kosovo has requested his extradition; it’s not clear if Russia has done likewise.
    http://www.dw.com/en/israeli-mastermind-behind-organ-trafficking-ring-is-arrested-in-cyprus/a-42051747
    http://www.bmj.com/content/334/7601/973.1

    Maar misschien kan goed helig man Voordewindt hier onderzoek naar doen, de hypocrisie ongelooflijk

  • Camera schreef:

   Handel is zowiezo altijd nadelig voor de andere partij, dus er bestaat nooit eerlijke handel indien er altijd maar winst gemaakt wordt door de handelende partij, to daar en toe.

   Maar de handel in Organen is zelfs volgens de Erasmus Universiteit zeer lucratief

   https://repub.eur.nl/pub/99988

   https://www.erasmusmc.nl/patientenzorg_algemeen/nl/nieuws-zorg/orgaanhandel.meest.lucratief/

   • ZandInOgen schreef:

    “Handel is zowiezo altijd nadelig voor de andere partij” ben ik het niet mee eens handel obv wederzijds instemming en goed bevinden kan zelfs een win-win zijn. Het wordt een ander verhaal als degene die gedwongen is door omstandigheden bepaald bezit uit te ruilen of af te staan. En het wordt nog kwalijker als de ‘koper’ hiervan op de hoogte is en daar misbruik van maakt, wat in de hedendaagse wereld zeker 80% uitmaakt van de transacties door multinationals (dividend ed) en dan heb ik het nog niet eens over het monetair systeem wat als een kankergezwel ten grondslag ligt aan de disbalans in de wereld.

    • Camera schreef:

     @Zio
     Eens, het is te kort door de bocht gezegd,als de ene partij winst maakt, dan is er altijd een andere partij die verlies maakt, in die trant van denken maar het is idd ingegewikkelder.

 3. ZandInOgen schreef:

  En de organen kun je straks door de verplichte RFID pil zogenaamd laten tracken en data kan op de blockchain gezet worden denk ACCHAIN. Willem Vermeend (Fintech ambassadeur) zal daar natuurlijk ook zeer in geïnteresseerd zijn want alles draait natuurlijk om het welzijn van de mensen. Zal Joseph Plasterk daar ook onderzoek naar doen naast zijn gen-onderzoeken?
  https://www.businessinsider.nl/plasterk-heeft-een-nieuwe-baan-en-gaat-bedrijfsleven/

  In Amerika en de VK is al zover wat belet Nederland (EU) om niet hetzelfde te doen?

  Beginning and End covered the United Kingdom approving prescription pills that contained RFID microchips. Now the United States Food and Drug Administration has approved similar ingestible RFID microchip medicine for use in the U.S.
  http://beginningandend.com/fda-approves-sale-of-pills-with-rfid-mircochip/
  https://edition.cnn.com/2017/11/14/health/fda-digital-pill-abilify/

 4. Martin Vrijland schreef:

  Jammer dat niemand de rekenfout heeft gezien. Ik had staan 17 miljoen x 1 miljoen = 17 miljard.
  Dat klopt niet. 17 miljoen x 1 miljoen = 17.000 miljard = 17 biljoen.

  Het Eigenvermogen van de Oranje’s is dus met minimaal 17 biljoen gestegen sinds de donorwet. Daar zal Pia vast wel een Porsche voor mogen rijden. Kan ze met Jan Peter Balkenende gaan racen.

 5. Wilfred Bakker schreef:

  Volgens mij heeft Beatrix geen rijbewijs , Pia kreeg het gratis bij de bildenberg

  https://www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/pia-dijkstra-op-eusebiuslezing-over-donorwet~a1a8dfd1/118767872/

 6. Martin Vrijland schreef:

  OVER ASSET MANAGEMENT GESPROKEN:

  In February 2018, they began exploring all the ways farmers could use Alibaba’s AI-powered “ET Brain” to monitor pig populations.

  Instead of sporting an RFID tag, each pig in this new system is tattooed with an ID number. Like a high-tech Big Brother, overhead cameras use machine vision technology to track the individual pigs, noting how much each pig moves around the farm and where it goes. The system then combines that information with infrared temperature readings to estimate the animal’s health.

  The AI system also keeps track of the pigs through voice recognition. It can note the sound of a pig coughing to monitor for disease, and if it detects the sound of a young pig squealing, it alerts the farmer that a piglet could be in danger.

  Whether ET Brain catches on with other Chinese farmers remains to be seen, but if it does, there’s a good chance it could eventually spread elsewhere. That could be great for livestock owners, as it would ultimately save them money, but perhaps not so great for the farmhands who’d join the ever-growing list of workers replaced by AI.

 7. Martin Vrijland schreef:

  Masters of Our DNA: Designer Bodies Are Not Science Fiction

  Enriquez described how scientists are already working on altering the genes of plants and animals so that they can thrive in locations where, previously, they would languish. He detailed how scientists are also engineering plants and animals to die. According to Enriquez, we have already entered a time when we can accurately say, “Instead of letting nature select what lives here, I’m going to select what lives here.”

  But with gene editing, we will reshape far more than just our bodies. We will remake our minds.

  We will insert memories. We will delete memories. We will alter memories. We will store them and use them in any way we desire. In so doing, Enriquez says we will change more than how our bodies operate – we will become a new kind of human, one that is malleable and, one that can be shaped and reshaped on a whim.

  When we think of ourselves, we typically think of our memories. Or memories, we’re told, are what make us who we are. What will we be when we have the ability to literally write and rewrite our memories? What will we be when we can delete all the memories of a dead loved one? What will we become when we can remove those memories about that horrible thing we did? When we can insert memories about that heroic thing that we really didn’t do?

  Will we still be us? Will we still be human? At the present juncture, it’s not clear. But this question isn’t something that we can leave to future generations, it is something that we must begin to answer today. The technology is already here, and this day is on the horizon.

  https://futurism.com/humans-evolve-100-years/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten