Libië schept duidelijkheid over welke landen in Europa als eerste door Turkije zullen worden ingenomen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 19 januari 2020 39 Comments

bron: nypost.com

Dat Turkije Europa in zal nemen voorspel ik hier inmiddels sinds jaar en dag. Het conflict in Libië brengt echter glashelder aan de oppervlakte in welke landen Turkije waarschijnlijk met een Blitzkrieg zal binnenvallen. Sowieso is het Libische conflict nogal vreemd, want de VS heeft daar de boel in chaos achter gelaten en nu is er een rebelse legerleider die de door diezelfde VS geïnstalleerde regering weg wil jagen.

Hoewel Turkije op verschillende terreinen met de VS in conflict is, lijkt het bij eerste aanblik ogenschijnlijk de belangen van de VS te verdedigen door de zittende regering te willen verdedigen tegen de opstandelingen. Niets is echter minder waar. De Verenigde Staten zijn in geen velden of wegen meer te bekennen in deze kwestie en dat roept vraagtekens op! Turkije is het land dat hoog van de toren lijkt te kunnen blazen en kan zonder al te veel weerstand troepen richting Libië sturen.

Maar om het verhaal nog absurder te maken zien we opnieuw NAVO partners in groot conflict. Dat heeft te maken met het transportnetwerk van Israëlisch gas via een route langs de Cypriotische eilanden waarop zowel Griekenland als Turkije een claim hebben liggen. Turkije is keihard in haar standpunt en eist het volledige gebied op. Griekenland is hierover nogal gepikeerd en het land krijgt hierin steun van Israël. Zowel Griekenland als Turkije zijn NAVO lid. Maar het wordt nog gekker. Frankrijk heeft zich namelijk, wonderbaarlijk genoeg, achter de rebellenleider Khalifa Haftar geschaard (zie dit artikel). Waarom? Joost mag het weten? Is Frankrijk bang dat Turkije de olievoorraden in Libië cadeau krijgt van de zittende Libische regering? Daar lijkt het op.

Turkije heeft een deal gesloten met de zittende regering in Libië; die regering die eigenlijk middels een coup van de VS op Khadaffi in het zadel geholpen is. Blijkbaar heeft de zittende Libische regering de VS inmiddels gewoon buitenspel gezet, omdat het niet de beloofde wederopbouw van het land realiseert en ook niet bepaald bescherming biedt tegen Khalifa Haftar en zijn troepen. Of is er een andere reden en is het simpelweg zo dat Turkije de VS klem heeft gezet, waardoor Trump zich koest moet houden? Het lijkt allemaal heel erg te passen in het masterscript waarin Turkije Europa in moet nemen.

We kunnen in dit conflict duidelijk herkennen welke landen Turkije als eerste in zal nemen in de door mij voorspelde Blitzkrieg in Europa. Duitsland is feitelijk al op de hand van Turkije, net als Italië. Herkent u hierin iets terug uit de tweede wereldoorlog? In het Verenigd Koninkrijk zit een premier die Ottomaanse voorouders heeft, dus ook daarvan hoeven we geen verzet te verwachten. De landen die dus als eerste de klos zullen zijn, zijn Griekenland en Frankrijk. Het Libische conflict zal daarin de katalysator zijn.

Griekenland is al middels economische oorlogsvoering verzwakt door het land eerst met enorme schulden op te zadelen en vervolgens zware bezuinigingsmaatregelen op te leggen. Mario Draghi was vice president bij Goldman Sachs toen hij de schulden-swaps realiseerde die Griekenland de molensteen om de nek hing. In zijn positie als president van de ECB kon hij de economische aanslag afmaken (lees hier de toelichting). Frankrijk is met de gele hesjes protesten een gemakkelijk prooi.

Cyprus speelt een centrale rol in het gehele verhaal. Israël is namelijk in opkomst als aardgasspeler in de Middellandse Zee, grotendeels dankzij het Leviathan-gasproject. In een gezamenlijke verklaring op 31 december 2019 zeiden de bedrijven die Leviathan exploiteerden dat de hoeveelheid door Israëlisch geproduceerd gas effectief zou verdubbelen om het land zo een netto-exporteur van energie te maken. Noble Energy uit Texas (Bush familie) bezit een belang van 45% in het project, terwijl het Israëlische Delek Drilling en Ratio Oil respectievelijk 40% en 15% beheersen. Van de 9,7 miljard kubieke meter (bcm) dat het Leviathan-gasproject per jaar verwacht, krijgt de Israëlische staat 1,5 bcm. Dat levert Israël dus in potentie aardig wat geld op.

Turkije heeft echter met Libië een afspraak gemaakt dat een bepaald stuk Middellandse zeegebied onder gezamenlijk Turks en Libisch territorium komt te vallen. Dat gebied ziet u op het plaatje hieronder aangemerkt als de witte strook met daarin het nummer 1. Het rode gebied, aangemerkt met nummer 2, was al van Turkije. Voor het gastransport van Israël naar Griekenland, moet de pijpleiding van het Leviathan-project dus overduidelijk door gebied 1 en/of gebied 2 en daar zit hem dus het conflict (zie toelichting). Turkije heeft duidelijk een blokkade opgeworpen tegen concurrerend gas uit Israël. Turkije zelf is natuurlijk ook sinds kort een belangrijke doorvoer-hub geworden voor Russisch gas via de Turkstream gasleiding, die op 8 januari 2020 geopend werd.

Waar alle ogen nu dus op een mogelijk uit de hand lopend conflict tussen de VS en Iran gericht zijn, is dit conflict net zo hot! Hoewel het moeilijk te doorzien is, past het echter volledig in het masterscript dat ik in mijn boek beschrijf.

Het wordt nu wel steeds duidelijker dat de NAVO einde oefening is en het wordt ook steeds duidelijker welke partijen elkaar steunen. Jens Stoltenberg kan zijn bureau wel opruimen en het kantoor sluiten. We kunnen mijns inziens nog dit jaar enkele Blitzkriegs van Turkije verwachten, beginnende bij Griekenland en Frankrijk.

Wat gaat Israël doen? Houdt het land zich nog in, wetende dat Turkije kernwapenmogendheid Pakistan aan haar zijde heeft? Wat gaat de VS doen? Heeft Turkije de VS schaakmat omdat het land een belangrijke luchtmachtbasis (Incirlik) en een belangrijke NAVO radarbasis (Kürecik) huisvest? Daar lijkt het zeer sterk op. Donald Trump tweet er normaal gesproken lustig op los, maar aangaande Libië horen we hem niet. Mijns inziens is Turkije in alle facetten aan zet. Ook Europa moet zich gedeisd houden, anders zet Erdogan de vluchtelingenkraan open.

Saillant detail: Israël heeft zich achter de rebellengeneraal Haftar geschaard en als we Israël zeggen, zeggen we de VS. De VS heeft stuivertje gewisseld en strijd nu tegen de regering in Libië die het zelf in het zadel geholpen heeft.

bron: trtworld.com

uw boek

Bron: bbc.com, politico.eu, wikipedia.org, linkedin,com, trtworld.com, forbes.com, euronews.org, mfa.gov.tr, icfuae.org.uk

112 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (39)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Mocht u twijfels hebben bij de Bush connectie met Nobel Energy, bestuur dan onderstaande even..

  Ook Jeff Bush zat bij Nobel Energy, zie hier: https://www.linkedin.com/in/jeff-bush-4bb4aa7/

  Maar ook een van de heren in het bestuur komt uit Bush regering en de Councel of Foreign relations:

  Mr. Cox is a retired partner of Patterson Belknap Webb & Tyler LLP,
  a law firm in New York City, having served as chair of the firm’s
  corporate department and as a member of its management
  committee. He currently serves as chair of the New York Republican
  State Committee (“NYRSC”) and as a member of the Republican
  National Committee. He was elected chair of the New York League
  of Conservation Voters Education Fund in 2004 and Secretary of the
  Economic Club of New York in 2013. He has served Presidents
  Nixon, Reagan and George H. W. Bush in the international arena,
  has been a member of the Council on Foreign Relations since 1993
  and serves on the board of directors of the Foreign Policy
  Association of the American Ditchley Foundation. He has served on
  our Board since 1984

  http://investors.nblenergy.com/static-files/a171c74b-ee01-49d0-9b65-cdb569d026b3

 2. Brr…allemaal; dank voor de uitleg.
  Ons Koningshuis weet hier natuurlijk alles van. Is dit de rede dat we van het gas af moeten?
  Zodat in ieder geval dat spelletje aan ons voorbij gaat?

  Het plan van Tristatecity waarbij Amsterdam het digitale centrum wordt met Londen, Keulen en Brussel?
  Die meneer Draak lijkt de oom van Anthony Weiner en tevens meneer Stoltenberg herkennen we aan de naam en, inmiddels wat ouder, ook de gelaatstrekken.

  Het lijkt echt allemaal op één grote family-coup, die zich ergens in de bergen van Turkije-Zuid-Rusland ooit bevond.
  Triest dat zo weinigen dit door hebben.
  Verleden week nog een post gedaan over Erdogan; oude foto’s en lidmaatschap Free-Masons. Kabbalah-clubje parasieten.
  Blijven afstemmen op de werkelijke scheppende wereld en voorbij kijken aan dit zielige stukje verdriet-management; meer hebben ze nu eenmaal niet in huis deze club.

 3. Wilfred Bakker schreef:

  We kunnen mijns inziens nog dit jaar enkele Blitzkriegs van Turkije verwachten, beginnende bij Griekenland en Frankrijk.

  brrrrr

  https://greece.greekreporter.com/2019/12/27/official-data-shows-turkey-violated-greek-territorial-waters-2032-times-in-2019/

 4. Zonnetje schreef:

  Er zijn er die menen dat Erdogan een crypto jood is wat zou kunnen verklaren waarom hij dikke maatjes is met Israel http://aangirfan.blogspot.com/2011/11/turkeys-erdogan-is-jewish.html en
  http://aanirfan.blogspot.com/2014/08/turks-elect-jewish-president.html

  De turkse journalist Ergun Poyraz schreef het boek Children of Moses waarin hij schreef dat Erdogan en zijn vrouw crypto jews (in het geheim joden) zijn.

  • Martin Vrijland schreef:

   In 1666 verklaarde een joodse rabbi genaamd Sabbatai Zevi zichzelf tot de messias. Zijn aanhang van een miljoen volgelingen (in een tijd waarin de wereldbevolking nog slechts rond de half miljard lag) is een behoorlijk aantal te noemen. Door de joodse hoogste Sefardische rabbi’s in Jeruzalem werd hij echter niet erkend als de messias en de Turkse kalief zag hem bij terugkomst in Turkije tevens als een bedreiging. Sabbatai Sevi wist een miljoen joden te overtuigen het judaïsme af te werpen en de leer van de Kabbala te volgen, maar werd afgewezen als messias. De Turken dwongen hem vervolgens zich te bekeren tot de islam, maar in het geheim bleef hij zijn volgelingen motiveren de leer van de Kabbala uit te dragen. Zo ontstond het principe van het crypto jodendom, waarin de Kabbalistische volgelingen van Sabbatai Zevi zich in het zichtbare veld konden bekeren tot elke religie, maar in het geheim de Kabbala aanhangen.

   Sabbatai Sevi is feitelijk de grondlegger van de geheime genootschappen die wij kennen onder de naam ‘vrijmetselarij’. Jacob Frank heeft zijn occulte filosofie uitgebreid en voortgezet. Jacob Frank zou uiteindelijk een alliantie aangaan, gevormd door Adam Weishaupt en Meyer Amshel Rothschild, genaamd de Orde van de Illuminati. Het doel van deze organisatie was om de religies en machtsstructuren van de wereld te ondermijnen, in een poging een utopisch tijdperk van mondiaal communisme in te luiden, dat zij heimelijk zouden regeren met hun verborgen hand: de Nieuwe Wereldorde.

   Het mag dan ook niet verbazen dat de (Kabbalistisch) joodse geldleners familie Rothschild een prominente rol op het wereldtoneel kreeg en zo rijk was dat ze konden speculeren door de media de eerste nepnieuws productie over een oorlog te laten opstellen, waarop velen hun aandelen verkochten, die Rothschild voor een habbekrats opkocht om ze met dikke winst te verkopen toen het nieuws nep blek te zijn (zie onderstaande video). Diezelfde Rothschild familie zat dus, via de Balfour verklaring, achter de reservering van grond in Palestina voor de oprichting van de staat Israël. Je kan dus met een gerust hart zeggen dat de staat Israël een Kabbalistische fundament heeft.

   • Martin Vrijland schreef:

    In die brief van Albert Pike uit 1871 (en ook volgens de religieuze profetieën) moet er nog een strijd om Jeruzalem plaatsvinden. Die strijd zal volgens dat masterscript plaatsvinden tussen de agenten van het zionisme en de islam en zal draaien om Jeruzalem. Daarvoor moest Jeruzalem eerst weer in handen van de joden komen. Hiervoor moest dus eerst de grond in Palestina gereserveerd worden voor de staat Israël (eerste wereldoorlog) en moesten vervolgens de joden richting Israël gedreven worden (de rol van de tweede wereldoorlog).

    De verschillende profetieën van de grote wereldreligies lijken wellicht tegenstrijdig, maar dat is het noodzakelijke dualisme om de strijd te kunnen realiseren. Twee tegenpolen vliegen elkaar in de haren; gelijkgezinden niet.

    Toen Albert Pike zijn voorspelling van drie wereldoorlogen deed, kon hij dit doen omdat hij wist dat de Kabbalistische pionnen op alle topposities op het wereldtoneel zitten. En daar waar ze dat nog niet zaten, werden de nodige coups gepleegd, zoals in het geval van de Russische Tsaar Nicolaas II tijdens de februari revolutie in 1917 (tijdens de eerste wereldoorlog). Het laat zich raden wie deze coup financierde. Met zowel Hitler als pion als Stalin als pion van hetzelfde (Kabbalistisch illuminatie) machtsblok, kon de grote diaspora naar Israël op gang gebracht worden en was de oprichting van de staat Israël in 1948 een koud kunstje. Dat daar het nodige bloedvergieten bij kwam kijken, past prima in de leer van de Kabbala, waarin het kwaad nodig is om het goede te kunnen ervaren.

    De nog veilig in het zadel zittende koningshuizen zijn onderdeel van de Kabbalistische vrijmetselarij en bekleden hierin prominente posities.

   • Zonnetje schreef:

    Voor zover ik enige bijbelkennis heb, zou uit de bijbel blijken dat Israel pas gesticht zou mogen worden als de messias zou (terug)komen. Volgens mij is de messias nog niet langs geweest of teruggekeerd. Tevens begreep ik dat Israel een spirituele toestand zou zijn en dus geen land volgens de christelijke leer van Paulus enz. Zijn er bijbeldeskundigen die op mijn comment kunnen reageren? Waar zijn de “christelijke deskundigen “? Bodar c.s. mag/mogen ook reageren. Leeft hij nog?

    • XanderN schreef:

     Een naar verhouding klein clubje ultra-orthodoxe Joden gelooft inderdaad dat Israël alleen door de messias mag worden opgericht. In het Oude Testament staan echter tal van profetieën die aangeven dat er eerst sprake is van een fysieke oprichting, en pas (veel) later van een terugkerende Messias.

     Het was juist Paulus die een geestelijk Israël onderwees. In het Nieuwe Testament staat niets over een toekomstige eigen Joodse staat (die in zijn tijd bezet werd door de Romeinen). Dat concept is dus allemaal op het Oude Testament gebaseerd. De profeet Zacharia is hier heel specifiek over, die voorspelt een ‘wedergeboren’ Israël en een grote eindtijdoorlog om Jeruzalem. Uit zijn beschrijvingen valt op te maken dat Israël tijdens die oorlog zijn kernwapens gaat gebruiken om de omringende landen te vernietigen.

 5. ZandInOgen schreef:

  Dit is een zeer reëel scenario, laat die vluchtelingenstromen begonnen zijn op het moment dat Khadaffi was afgezet en vermoord. Iets waarvoor hij meerdere malen waarschuwde met name richting de Britten, ook de door Martin geschetste situatie lijkt mij onderdeel dan wel variant van het script.

  Daarnaast hebben we natuurlijk de situatie met Syrië/israel inzake de Golan Hoogvlakte, wat door de usual suspects tegen alle internationale verdragen in cadeau is gedaan (aan hun zelf). Ook daar zitten de usual suspects met hun bedrijfje Genie Energy klaar om de natuurlijke grondstoffen te plunderen.

  Nog los van het feit dat in mijn optiek ‘zero point’ energie reeds is ontdekt, zie verscheidene patenten. Wordt de massa (goyim) weer massaal zand in de ogen gestrooid en afgeleid met shows op het wereldtoneel.

  Al met al een dodelijke cocktail, wat door de scriptschrijvers en acteurs cq. beroepsleugenlaars (politici) diabolisch in elkaar is geflanst, mogelijk bereiken ze door hun gewenste aantal van 500.000.000.

  • Zonnetje schreef:

   Ik heb begrepen dat er een Zionist plan for the middle east bestaat https://thecrowhouse.com/Documents/The%20Zionist%20Plan%20for%20the%20Middle%20East.pdf waardoor Israel haar grondgebied zou kunnen vergroten.. Dit plan zou volgens Israel Shahak gebaseerd zijn op de wensen van Theodor Herzl en de rabbi Fischmann. In dat kader zou het dan goed uitkomen als de bewoners in het midden-oosten daar niet meer wonen of leven. Als Erdogan joods is zou dat kunnen verklaren waarom hij vele migranten of hoe je hen ook noemt de mogelijkheid biedt om via Turkije naar Europa te vertrekken.Immers de meesten zijn moslim en zouden het beste in het midden-oosten of Turkije zelf opgevangen kunnen worden. Voor Europa geldt het Kalergi-plan.Het is allemaal zo duidelijk als wat. Het is stil in Nederland. Zelfs de boeren en de bouwers hoor ik niet. Bestaan er nog geuzen of werkten ze destijds samen met hen?

 6. ZalmInBlik schreef:

  Er wordt door een element inderdaad voorgesorteerd op wat er mogelijkerwijs gaat komen. Gepost door rifian op de vorige topic “Israel approves new West Bank ‘nature reserves,'” https://www.presstv.com/Detail/2020/01/16/616310/Israel-nature-reserves-West-Bank-Palestine

  En het wordt niet voor niets de Leviathan gas field genoemd:

  Satanic Bible
  Anton Szandor LaVey (Levi) in his Satanic Bible (1969) has Leviathan representing the element of Water and the direction of west, listing it as one of the Four Crown Princes of Hell. This association was inspired by the demonic hierarchy from The Book of the Sacred Magic of Abra-Melin the Mage. The Church of Satan uses the Hebrew letters at each of the points of the Sigil of Baphomet to represent Leviathan. Starting from the lowest point of the pentagram, and reading counter-clockwise, the word reads “לויתן”: Hebrew for “Leviathan”.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Leviathan

  Er zit hier dus een sterk esoterisch element aan vast

 7. Martin Vrijland schreef:

  Helaas is de website enkele uren offline geweest en heb ik eem backup moetem terugzetten, waardoor enkele reacties verloren zijn gegaan. Excuses voor het ongemak.

 8. ZandInOgen schreef:

  indirect ontop, via mijn contacten kreeg ik het volgende te horen mbt de vermissing van Arjen Kamphuis

  “After kamphuis moved the servers, he installed a new backside version of SecureDrop. NATO want to entrap any whistleblowers from Libya.”

  Bepaalde zaken mbt Libië mogen kennelijk het daglicht niet zien, vermoord door de synagoge van satan.

  https://www.theguardian.com/media/2018/sep/14/speculation-over-fate-of-missing-dutchman-linked-to-wikileaks
  https://www.nu.nl/tag/vermissing%20arjen

  • Zonnetje schreef:

   Uit de link die je hebt meegezonden maak ik op dat
   de vrienden van Kamphuis niet erg tevreden zijn met de opstelling/ communicatie van Wikileaks c.s.over Kamphuis. Er zijn mensen die twijfelen over Wikileaks en Assange. Assange double agent for…
   Wikileaks heeft tot op heden begreep ik niet of zeer weinig gepubliceerd over een bepaald land. Als dat waar is, weet je al genoeg. Klokkenluiders pas op met wie je contact zoekt.

   • ZandInOgen schreef:

    wat ik begreep uit de communicatie is dat Arjen vrijwillig technische ondersteuning bood en dat hij op een gegeven moment figuurlijk dan wel letterlijk een fuik is in gevaren. Verraden dus door de usual suspects, want je mag immers niet te veel weten.

    Wikileaks was van begin af aan een gecontroleerde setup, om dissidenten op te sporen en in kaart te brengen. De naïevelingen zijn vroegtijdig geslachtofferd om de intel operatie niet in gevaar te brengen.

    het interessante was dus dat laatste dat hij bezig was met een SecureDrop omgeving om geheime documenten mbt Libië openbaar te maken aan de wereld, dat laatste is hem hoogstwaarschijnlijk noodlottig geworden.

    niets nieuws onder de zon in de wereld van de usual suspects.

 9. ZandInOgen schreef:

  Het beloven weer spannende tijden te worden in Libië en omgeving, NATO partner die even met een proxy leger een land binnenvalt terwijl de ‘vredesonderhandelingen’ nog afgerond moeten worden.

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/leaked-eu-letter-sparks-row-over-more-turkey-aid-cuts
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/thousands-turkish-proxy-fighters-flood-libya-amid-berlin-peace-talks

 10. Haasje schreef:

  Merk op hoe de (dames-) mode zich beweegt richting ‘Modest Fashion’; meer bedekkende kleding. Straks een hoofddoek erop en we zijn klaar om ons aan te passen.

 11. Riffian schreef:

  nu de wereld is afgeleid zijn de usual suspects ook weer bezig.

  Trump to unveil his Middle East peace plan amid skepticism
  By ARON HELLER
  January 28, 2020 GMT

  Trump is expected to present the proposal alongside Netanyahu at noon Tuesday.
  https://apnews.com/f7d36b9023309ce4b1e423b02abf52c6

 12. Martin Vrijland schreef:

  Waarom lijkt het op het wereldtoneel zo vaak vol tegenstrijdigheden te zitten?
  TRTworld.com meldt dat Rusland de Libische rebellen steunt. Ook houdt het Russische leger gezamenlijke oefeningen met het leger van Egypte. Ondertussen heeft Egypte belang bij de Israëlische gascoöperatie en de pijpleiding door de Middenlandse Zee. Het bijzondere hieraan is dat Rusland juist weer gas levert via de Turkstream gasleiding en je dus juist zou verwachten dat Rusland op de hand van Turkije zou zijn (en dus de Libische rebellen niet zou steunen).

  De dames en heren van het masterscript spelen overal een dubbelrol en zijn simpelweg bezig de grote agenda in vervulling te doen gaan. Daarom kunnen dergelijke tegenstrijdigheden plaatsvinden.

  https://www.trtworld.com/turkey/why-did-turkey-sign-a-maritime-deal-with-libya-32064

 13. Analyze schreef:

  But Turkey’s rivals strongly disagree. They see the deal as a naked power grab that undermines their ability to transport natural gas from the East Mediterranean to Europe without crossing Turkish waters. In any event, the Turkey-Libya agreement has set the stage for a broader conflict that will unavoidably involve Egypt, Israel, UAE, Saudi Arabia, Europe, Russia and the United States. All parties appear to have abandoned diplomatic channels altogether and are, instead, preparing for war.

  On November 27, Turkey and Libya signed a Memorandum of Understanding (MoU) that commits Turkey to providing military assistance to Libya’s Government of National Accord (GNA). The MoU also redraws Turkey’s maritime boundaries in a way that dramatically impacts the transport of gas from the East Mediterranean to Europe. Israel is particularly worried that this new deal will undermine its plans for a 1,900-kilometer EastMed pipeline connecting the Leviathan gas field, off the coast of Israel, to the EU. YNET News summarized Israel’s concerns in an ominously titled article: “Turkey’s maneuver could block Israel’s access to the sea”. Here’s an excerpt:

  “Two of Israel’s wars (1956 Sinai campaign and 1967 Six-Day War) broke out over navigation rights. Israel must take note of a new reality taking hold in the Mediterranean. It must regard Turkey’s actions as a substantial strategic threat and consider what it may do to respond to it…
  This EEZ (Exclusive Economic Zones) designation essentially carved up much of the energy-rich Eastern Mediterranean between Turkey and Libya, prompting a wave of international condemnations first and foremost from Greece, Egypt, and Cyprus, who may be directly or indirectly affected…..Turkey’s disregard for the economic waters of Greece, Cyprus, and Egypt.

  Ankara is in effect annexing those areas pending an appeal to international tribunals, which can take many years to resolve. In practical terms, Turkey created a sea border the width of the entire Mediterranean.” (“Turkey’s maneuver could block Israel’s access to the sea”, ynet news)
  https://www.unz.com/mwhitney/gas-wars-in-the-mediterranean/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten