Lichaam Anne Faber gevonden na aanwijzing Michael Panhuis, 13 dagen na eerste vermissing

Filed in ANNE FABER, NIEUWS ANALYSES by on 12 oktober 2017 11 Comments

Iets over zessen vanavond werd in een persconferentie van de politie gemeld dat het lichaam van Anne Faber op aanwijzing van Michael Panhuis is gevonden. Rutger Jeuken, de plaatsvervangend hoofdofficier van parket Midden Nederland bracht de trieste mededeling als eerste. De afgelopen dagen werd Michael P. afgeschilderd als een enorme psychopaat die zou hebben lopen pochen over de ideale moord. Dat deze vermeende psychopaat dan de vindplaats van Anne zou hebben aangewezen is dus opmerkelijk te noemen. Waarom er een plaatsvervangend hoofdofficier aan te pas moest komen om deze mededeling te doen is een interessante vraag op zichzelf.

Natuurlijk is zo’n eerste melding over de dood van Anne erg overdonderend en natuurlijk krijg je meteen het gevoel van medeleven voor familie en nabestaanden. Dat zal de komende dagen nog wel versterkt worden. Het zou pure horror zijn als het echt waar is en dan is medeleven natuurlijk op zijn plaats.

Maar dat is misschien wel precies het onderbuikgevoel waar op ingespeeld wordt. Het doet denken aan de Romy en Savannah zaak. Die is nog steeds niet opgelost (ook al doen de media van wel) en de vraag is of we niet in het ootje genomen zijn. Groots opgetuigde begrafenissen en ogenschijnlijk geloofwaardige daderprofielen geven ons het gevoel dat het ‘case closed’ is. Ook in dit geval krijgen we het gevoel ‘case closed’. Maar klopt het allemaal niet net iets te goed? Het mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden dat Anne Faber voor een theatergroep werkt en haar vriend Nathan Fidder acteur was. Het daderprofiel is ronduit ideaal te noemen. Maar de vraag die gewoon blijft knagen is: Waarom stapt een jonge vrouw van 25 op haar opoefiets om een ANWB route te gaan fietsen terwijl er extreem slecht weer op komst is en de avond valt? Alle aandacht wordt nu gefocust op de verschrikkelijke killer. En alle drama en emotie die zo’n zaak oproept zorgt ervoor dat we het bijna niet in ons hoofd durven te halen om te vragen of we niet in de maling genomen zijn. En waarom zouden ze ons in de maling willen nemen? Dat doe je toch niet? Daarvoor laat je toch niet een vrouw van 25 om het leven brengen? Nee, de vraag is of het allemaal wel echt waar is. Ik raad in dat kader aan de serie ‘Making a murderer’ op Netflix eens te kijken.

Als er sprake is van acteerwerk, gebruikmakend van acteurs (toevallig werkte Anne voor het theater en is Nathan acteur), dan kan dus de gehele verdwijning en de moord in scene gezet zijn. Je kunt dan ook de bewijzen fabriceren. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat er DNA op een tas, jas of fiets en in de kofferbak van de auto van Michael’s moeder gevonden is, of noem maar op. Als je namelijk gebruik maakt van acteurs (inclusief dader), kun je elk bewijs fabriceren. Het enige wat je dan niet kunt doen is een echt lichaam begraven. Maar we zullen dat nooit kunnen controleren.

Er zijn een paar zaken die sterk opvielen, waardoor je gaat vermoeden dat we hier met een psyop te maken hebben die bedoeld is om nieuwe wetten en regels te introduceren. Als je horrific wetgeving wilt doorvoeren die normaal gesproken niemand zou accepteren, moet je er voor zorgen dat er iets gebeurt, waardoor iedereen ineens roept om die wetgeving (kijk maar). Zo zou niemand normaal gesproken accepteren dat het wetsvoorstel van Edith Schippers dat onder het vorige kabinet nog afgewezen werd, geaccepteerd zou worden. Die wet hield namelijk in dat mensen gedwongen opgenomen zouden kunnen worden voor psychisch onderzoek. Dat zou betekenen dat als bijvoorbeeld familie of buren vonden dat jij een beetje afwijkend gedrag vertoont, je zonder advies van een psychiater meegenomen zou kunnen worden om in een observatie cel gegooid te worden. Er zou dan zelfs medicatie kunnen worden toegediend. Gedwongen psychisch onderzoek dus. In het verhaal van Michael Panhuis komt naar voren dat hij geen psychische behandeling kon krijgen en dus geen TBS toegewezen kreeg, omdat hij psychisch onderzoek had geweigerd. Dat zorgde ervoor dat hij gewoon een gevangenisstraf kreeg en gewoon na twee derde van zijn straf de straat weer op kon. Dat had allemaal voorkomen kunnen worden als hij psychiatrisch onderzocht was geweest. Wedden dat het volk nu gaat roepen om het accepteren van het toenmalige wetsvoorstel? Wedden dat gedwongen psychische opname binnenkort een feit zal zijn? Maar dat gaat dan niet alleen voor gevalletjes Michael Panhuis gelden, maar voor iedereen die zich volgens buren, vrienden of familie een beetje afwijkend gedraagt.

Ook zagen we Hans Faber, oom van Anne Faber en eigenaar van een communicatiebureau, roepen om toepassing van de sleepwet doordat hij een oproep deed aan de AIVD om alle telefoonverkeer uit te peilen. Ook dat zullen we nu veel sneller prima vinden. Het afschaffen van de vervroegde vrijlating van gevangenen kan sowieso al meteen door de kamer gejast worden na deze zaak. En de politie kondigde terloops ook nog even een soort Pokémon Go app aan waarin het volk mee kan helpen om te zoeken bij vermissingen; de ‘Samen Zoeken‘ app. Dat je na installatie van zo’n app de politie direct toegang geeft tot microfoon, camera en alle andere sensoren van je smartphone, moeten we maar even niet noemen. Dat je waarschijnlijk recht tot toegang van al je bestanden geeft laten we ook maar even buiten beschouwing. Je installeert dan een ogenschijnlijk goedbedoelde app, die feitelijk mogelijk maakt om iedereen die de app installeert direct af te luisteren. Natuurlijk kan de politie nu al real time data via social media als Facebook, WhatsApp en Google inkopen voor haar big data analyses, maar zo’n app maakt het wel erg makkelijk.

We moeten het doen met de officiële lezing, maar alle contouren wijzen op de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘. Het Probleem was de verschrikkelijke vermissing van Anne Faber die heel Nederland in spanning bracht en deed meeleven. De Reactie is de verschrikking en emotie rondom de vermissing en vondst en het gevoel van ‘zoiets mag nooit meer gebeuren’. Hierdoor zult u de Oplossing zonder enige weerstand omarmen. Dat straks iedereen die zich een beetje afwijkend gedraagt ter observatie voor psychiatrisch onderzoek opgesloten kan worden, is dan pech voor diegenen. Moeten ze zich maar niet afwijkend gedragen. U denkt dat daarmee gevalletje Michael Panhuis en moorden als die op Anne voorkomen worden. Maar dat was ook misschien wel precies de bedoeling van deze potentiële psyop (psychologische operatie). We moeten het doen met de media en met de vermeende bewijzen. Groots opgetuigde rouw, herdenkingen en een begrafenis zullen de emotie nog verder prikkelen. Het is de vrijheid van meningsuiting die het nu nog mogelijk maakt om de mogelijkheid van ‘Problem, Reaction, Solution‘ te overwegen, maar misschien moet je daarvoor in de nabije toekomst dan toch wel gedwongen opgenomen worden voor psychiatrisch onderzoek. (Lees hier het hele dossier)

710 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Notis schreef:

  Treurig, we gaan naar een DDR achtige samenleving waar iedereen, iedereen begluurt, afluistert resp. kan aangeven bij de geheim politie (Lees: Stasi). Sommigen zijn zelfs in dienst van de AIVD danwel andere dekmantelachtige instansties/organisaties (te denken valt aan particuliere buurthandhaving, burger-paraat groepen, letop uw buurman praatclubjes etc etc etc).

  Waar ik mij drukker om maak is de macro aspecten. Dat dit ook in Belgie, Frankrijk, Duitsland(m.n.) Italie t/m Wit Rusland , Polen etc zal plaatsvinden is duidelijk. Neanderland is een mooi klein landje met veel domme, lafhartige egogetripte en vooral luie schapen eh inwoners, waar je mooi al deze dictatoriale maatregelen kan uit proberen.
  De volgende stap is dit alles in dehele EU implementeren endaarna zijn de rapen gaar. IN het ergste geval zullen de zionazies net als in 1917-1951 niet 40 miljoen Russen over de kling jagen maar 150 miljoen Europeanen, nee o sorry 150 miljoen immigranten en oorspronkelijke -min of meer- blanke Europese inwoners tegen elkaar opzetten.
  Hopen dat het gezonde verstand het wint en de mensen op tijd wakker worden!

 2. vrijdag schreef:

  Als het echt waar zou zijn allemaal, zou het zo niet zijn gegaan. Een dader laat niet zo slordig overal bewijzen rondslingeren. En gaat zeker niet de plek aanwijzen waar het slachtoffer ligt. Waarom zou hij dat doen? Heeft hij geen enkele reden voor. Het is de psyop ten top. Allemaal mooi geacteerd en in elkaar geknutseld.

 3. Wilfred Bakker schreef:

  En jawel Er is ook al een petitie opgetuigd om het woeste volk mee te laten doen om de rechterlijke macht aan te pakken Tel Uit Je Winst, volk boos…..moet lukken dit!

  https://www.petities24.com/annefaber

 4. Martin Vrijland schreef:

  En dit is precies wat de staat graag wil:

  https://www.petities24.com/annefaber

 5. Ben schreef:

  Alles valt zo overduidelijk op zijn plek (‘Problem, Reaction, Solution‘)

  De oom Hans Faber kreeg ook nog het woord op de persconferentie rond 15.30 in het NOS Journaal
  Enkele van zijn woorden waren o.a.

  We hebben op dit moment nog veel vragen.
  wat is er precies gebeurd.
  Waarom liep deze man vrij rond.
  Had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden.

  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/409411/Nos_Journaal.html

  Luister ook maar eens naar Bram de Waal in eenvandaag. Mijn alarmbellen gaan af in de hoogste stand als ik deze verslaggever zie.

  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/409412/Eenvandaag.html

  En dan ook de opmerkelijke vraag van Jaap Jongbloed aan privé detective John Vullers of publieke inmenging een vloek of zegen is. volgens de detective een zegen dus. Die app gaat er dus waarschijnlijk echt wel komen.

 6. Djurkwin schreef:

  Tuurlijk. Deze petitie is cKerZz bij 20.000 handtekeningen begonnen.
  wat een zooitje, ghehe.

 7. rmstock2 schreef:

  Persconferentie in NOS Journaal van Woensdag 12 oktober 2017 18:02 :

  – Natasja van Kollemburg Pers Officier van Justitie
  – Burgemeester Gerrit Jan Gorter (Christen Unie) Zeewolde
  – Gerda van Leeuwen Eenheidsleiding van de Politie Nederland
  – Officier van Justitie , Plaatsvervangend Hoofdofficier.

  De Plaatsvervangend Hoofdofficier (naam in NOS Journaal niet te horen) :
  “Vandaag is in het bos in Zeewolde een lichaam gevonden wat bij een specifieke plek bij het Nulderpad is gezocht. Er waren al aanwijzingen dat dit het lichaam van Anne Faber zou zijn, en vandaag is uit forensisch onderzoek gebleken dat zij het inderdaad is. Hoewel hiermee een einde komt aan weken van onzekerheid, realiseren wij ons dat dit nieuws hartverscheurend is voor alle betrokkenen die bijna twee weken tussen hoop en angst hebben geleefd. Ik spreek mijn medeleven dan uit. Het lichaam van Anne zal verder worden onderzocht, dit zal nog enige tijd vergen. zodra dit onderzoek is afgerond, zal ze zo snel mogelijk aan de familie worden overgedragen. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris, en die heeft besloten dat ie vast blijft zitten. De man word verdacht van betrokkenheid bij Anne’s vermissing en haar dood. De verdachte zit momenteel in beperkingen, en dat houdt in dat het OM en de Politie terughoudend moeten zijn met het verstrekken van informatie over het onderzoek en hijzelf mag geen communicatie hebben met de buitenwereld. Het onderzoek gaat nu verder, om er achter te komen wat er exact de afgelopen werken is gebeurd. Over het verdere onderzoek geef ik het woord aan Gerda van Leeuwen, van de eenheidsleiding van de Politie :”
  Gerda van Leeuwen Eenheidsleiding van de Politie Nederland :
  “Ik zit hier met hele gemengde gevoelens. Voorop staat de verslagenheid dat Anne Faber niet meer leeft. Ik spreek namens de hele Politie ons medeleven uit naar de familie, vriend en vrienden van Anne. Er is nu een einde gekomen aan 13 dagen van knagende onzekerheid. Woensdagavond gaf de verdachte ons informatie over de locatie van het lichaam van Anne. Op basis daarvan zijn we met behulp van speurhonden gaan zoeken bij het Nulderpad in Zeewolde. Dit was tot op dat moment nog geen zoeklocatie van ons. We hebben het gebied rondom het Nulderpad vannacht afgezet voor sporenonderzoek. Daarbij werd al vrij snel duidelijk dat er aanleiding was om hier verder te zoeken. We hebben de familie van Anne hier direct over geïnformeerd. Daarna is de forensische recherche begonnen met een zorgvuldig onderzoek om Anne te vinden en sporen veilig te stellen. Kort geleden hebben we hier inderdaad het lichaam van Anne gevonden. Wat we nu doen is verder sporenonderzoek op de vindplaats. Daarnaast concentreert de Recherche zich op alle feiten, tips, verklaringen, sporen, camerabeelden en ander bewijs materiaal om er achter te komen wat er precies gebeurd is. Alle andere zoekacties zijn inmiddels stopgezet. Ik geef nu het woord aan de Burgemeester : ”
  Burgemeester Gerrit Jan Gorter (Christen Unie) Zeewolde
  ” ja Dames en Heren, heel Nederland was in de afgelopen periode in de ban van de vermissing van Anne Faber. Vandaag hebben we het verschrikkelijke nieuws gekregen, waar we allemaal al bang voor waren. Op dit moment gaan onze eerste gedachten uit naar de familie en vrienden van Anne. Wij kunnen geen inschatting maken van het verdriet dat deze mensen doorstaan. Wij leven intens mee met de nabestaanden. Afgelopen periode is met man en macht gezocht naar Anne. Namens de Burgemeesters van alle betrokken Gemeenten dan ik alle vrijwilligers, de Politie, de Brandweer, Defensie en alle andere organisaties die zich met hart en ziel hebben ingezet om Anne te vinden. Ik dank U wel.”

  – Afgelopen Zondag 8 okt krijgt de Politie de verdachte in beeld die in een kliniek bij Den Dolder woont.
  – Maandag 9 oktober wordt deze verdachte opgepakt.
  – Op maandag wordt door de Politie en Defensie in de buurt van deze kliniek de hele dag gezocht.
  – Gisteren, Woensdag 11 oktober verplaatste de zoektocht zich naar Zeewolde, waar de verdachte oorspronkelijk vandaan komt.
  – Vandaag, Donderdag 12 oktober komt na nieuwe informatie een specifiek gebied in beeld bij het Nulderpad in Zeewolde.

  EenVandaag :

  – 9 oktober 16:45 : Den Dolder: zedendelinquent Michael P. aangehouden. zit een straf uit voor verkrachting van twee tiener meisjes
  – Het gaat om een zeer gewelddadige zedendelinquent, een flink drugsverleden. In 2010 verkracht tie twee minderjarige meisjes in Nijkerk. Wordt dan veroordeeld – in hoger beroep – tot 11 jaar cel. En op twee derde van die straf komt ie hier achter mij in de bossen van Den Dolder terecht, in een Forensisch Psychiatrische Kliniek. Die medewerkers van die kliniek moeten hem dan voorbereiden op een veilige terugkeer in de samenleving, maar het lijkt erop, de verhalen die we nu lezen in de kranten, dat die Michael P. , ja, al heel snel door goed gedrag eigenlijk allerlei vrijheden krijgt, in die instelling, Heel opvallend daarbij is dat de Telegraaf vandaag schrijft dat ie een seksuele relatie krijgt met een begeleidster in de instelling en ook dat ie een andere patiënte zwanger heeft gemaakt. Ook zijn familie laat in het Algemeen Dagblad weten, toch wel verbaasd te zijn over de vrijheden die hij kreeg. Zo duikt Michael P. afgelopen zomer in een keer op op de verjaardag van zijn Oma.
  – De kliniek heeft gisteren en vandaag nog niet gereageerd, de geestelijke forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn. Roosenburg in Den Dolder. De kliniek heeft inmiddels een speciaal communicatie bureau in de hand genomen om de media op een afstand te houden. “

 8. rmstock2 schreef:

  Dit was wel een heel perfect en foutloos uitgevoerde uitzending door het NOS journaal en EenVandaag. Waar zit hier de conspiracy en/of “psy-op” verborgen ?

 9. Jan schreef:

  Anne zou bij “Het Huis” als directie assistent en Office Manager werken
  https://www.linkedin.com/in/faberanne/?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_search_srp_top%3BG%2Fhw35hVRLeIoOtFybxnqw%3D%3D&licu=urn%3Ali%3Acontrol%3Ad_flagship3_search_srp_top-search_srp_result&lici=we3TAv5URu6XxnAEwZdVTw%3D%3D

  Wat verder op deze organisatie doorzoekend krijg ik hier een beetje vreemd gevoel van. Wetende (van Mileswmathis.com/updates.html) dat de kunst/cultuur wereld volledig wordt beheerst door geheime diensten is het dus geen verrassing Als we gaan kijken wie er aan deze organisatei verbonden zijn vind je oa Jelle Kok
  Ontwerpt on- en offline identiteiten voor authentieke opdrachtgevers
  Jelle Kok AKV|St.Joost
  Amsterdam Area, Netherlands 368 368 connections

  Erg Vaag en zou zo maar een verzonnen dekmantel kunnen zijn.
  Waar haalt deze organisatie zijn geld vandaan

  Andere bestuursleden als Petra Orthel

  Wat opvalt is dat alleen René Mathijssen zijn werk bij Het Huis op linkedin vermeldt de anderen niet

  Anne heeft overigen in Nijmegen en roterdam gestudeerd

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten