Martijn van Staveren de rijzende ster in spiritueel Nederland?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 8 mei 2017 16 Comments

Om dit artikel verder te kunnen lezen, kunt u lid worden door op de 'uw support' button te drukken. Dit geeft u toegang tot de rest van dit artikel en gratis toegang tot mijn boek. U kunt nu direct deelnemen en bent al lid vanaf €5 / maand.

word lid

142 Shares

Tags: , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Zie het betreffende filmpje van ‘Crowd Power 15 Healingstechnieken en voeding’ bij minuut 11:23 en 11:24
  ”Zelfs politiemensen”- (neemt terloops een slokje water-)”zijn met fundamentele informatie naar buiten gekomen”… Wow… Zelfs mensen met belangrijke functies zoals politieagenten dus….
  Tja, als zelfs politieagenten het schijnen te zeggen moet het wel waar zijn.
  Heeft iemand alhier op de site toevallig informatie over welke politieagenten allemaal naar buiten zijn gekomen mbt disclosure? Ben er wel nieuwsgierig naar wie die politieagenten dan wel niet zijn.

  Wel opmerkelijk overigens dat het filmpje begint met monsatans Round-up, oftewel Glyfosaat en dus NIET Glyfosfaat lol.. What the hell heeft dat ”glyfosfaat” met dat bloody disclosure te maken?
  Is dat misschien weer een van de NLP technieken om het goedgelovige publiekje in de juiste modus te brengen?
  Begin je mindcontrol-sessie met een waarheid die iedereen kent, maar die niets met het onderwerp te maken heeft. Best geraffineerd hoe die gladjanussen werken. Misschien zijn ze wel MK-Ultra/project Monarch slachtoffers. Net zo lang 220 op je ballen tot je van voren niet meer weet dat je van achteren nog leeft. Trauma Based Mindcontrol dus. Althans zoiets vermoed ik.

  • PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

   Ik ben afgehaakt op 11:26 dus. Het healing en voeding gedeelte zal wel vage vega disinfo zijn. Ik ken m’n pappenheimers.
   Als het weer eens slecht weer is ga ik de rest nog wel bekijken. Heb nu wel wat beters te doen.

 2. Marc schreef:

  Ha Martin,

  William Tompkins … interessant verhaal (via Kerry C.).

  Ashaya Deane van de Voyagers boeken … (zie evt. http://www.schildpadboeken.nl)
  Van haar is ook een interview te vinden met Kerry C. en Bill R. toen nog.

 3. Alles schreef:

  Martijn van Staveren heeft het ook veel over de transhumanistische agenda en over kunstmatige intelligentie die het bewustzijn van de mens wil kapen. Bijvoorbeeld een Facebook die met hersengolftechnologie bezig is. Wat dat betreft hebben jullie, Martin Vrijland en Martijn van Staveren, wel enige overeenkomsten. Een groot verschil is dan weer dat Martijn van Staveren veel bezig is met andere beschavingen en Martin Vrijland zich meer focust op onze eigen ‘beschaving’.

 4. adje schreef:

  Even een reactie vanaf het Bloemendaalse strand, ik heb net als Gijs een totaal gevoel van eenheid met het scheppingsgebeuren en met iedereen, vol van liefde en respect. (dat dan weer wel)

  Kijk, dat is mooi van die adje natuurlijk, maar deze Gijs komt direct uit de New Age stal. All is one, and one is You. Vrouwelijk en mannelijk, alles in zich dragend. I am, zogezegd een bekende illuminatie uitspraak.

  Ik kan mij voorstellen dat je deze Gijs met een pinksterdominee vergelijkt. Ik zelf ben ook diverse keren geweest in pinksterkerken en de belevingen lijken verdomd veel op elkaar. Het verschil zit alleen in het feit dat Gijs de wereld komt redden, en de pinksterman gelooft dat Jezus de wereld red. Ik geloof de pinksterman eerder dan Gijs. Wat je zegt in je artikel, de pinksterman gelooft in zijn verhaal en Gijs weet het verhaal mooi te brengen.

  Sterker nog, Gijs vertegenwoordigd de aloude Babylonische en Egyptische toverkunsten, terwijl de pinksterman gelooft in het heil van de creator en verlosser van het kwade. Duister versus licht. Alleen de bijbel spreekt over: dat satan zich veelal voordoet als een engel van het licht. En dat is de rol van Gijs. Hij verafgood Bapho en z’n vrienden die hij al van jonge leeftijd af heeft leren kennen. En bevestigd daarmee zijn duistere rol.

  Ik krijg ter plekke een diep ohm gevoel. Lucifer heeft vele gedaanten.

 5. Martin Vrijland schreef:

  Ik ben als kind bezocht door blauwe wezentjes…enz. De augmented reality van de Saturnus (Luciferianse) AI (artificial intelligence) die deze simulatie runt, kan jou allerlei wezens laten zien..anytime.

 6. Martin Vrijland schreef:

  Leest u dit artikel nog eens om mijn ideeën over buitenaardsen en buitenaards contact te ontdekken:

  http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/het-bestaan-van-buitenaardsen-en-ufos/

 7. jortus schreef:

  Beste Martin,

  Met enige moeite ben je in het begin van dit artikel over het gegeven gestapt dat iemand inkomen vergaard door vrijuit te spreken over zijn ervaringen. Om dan aan het eind je raakvlakken en twijfels te laten ondersneeuwen door je grootste struikelblok: waarom verdiend die man zoveel geld!
  Ik wens je nog heel veel inkomen, via abonnees en andere manieren. Ik lees pas net je artikelen en ik vind het fijn dat je ze schrijft en ik ze kan delen om mensen een beetje de ogen te openen en ruimte te creëren tussen de MSM en henzelf. Dus ik over weeg een abonnement, maar dit terzijde.
  Je kunt veel via internet uitzoeken, maar als zaken zo dichtbij zijn, is het misschien goed om in eigen persoon polshoogte te nemen (met een beetje meer abonnees/inkomen kan dit misschien.). Of als je toch al zo journalistiek bezig bent, gewoon een gesprek/interview aan te vragen.
  Dan hoef je je analyze en inschattingsvermogen ook niet te laten beïnvloeden door mensen die je toch al niet vertrouwd, zoals Marcel M.
  Net als bij zogenaamde terroristische aanslagen is een vermoeden van hoax of valse vlag niet altijd (100%) te bewijzen. Enkele punten/bewijzen komen boven water en de rest blijft open. De intuïtie, eigen ervaring en eerdere analyzes maken het plaatje rond. Ik vermoed dat de eigen ervaring in dit geval essentieel is, al schieten mensen soms met één lezing in hun angst of krijgen erg veel last van cognitieve dissonantie (de onaangename spanning die ontstaat bij het kennisnemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening) om nooit meer terug te keren. Maar daar ben ik bij jou niet bang voor.
  Wel heb ik gemerkt dat zijn informatie lastig te vatten is voor ons brein, en het ook gefragmenteerd wordt aangeleverd, deels expres: om zelf zaken te onderzoeken en niet zomaar aan te nemen; en deels omdat zijn kennis en ervaring over de mens, de Aarde en ‘de matrix’ te uitgebreid is om zo even te delen. Plus dat er, bij veel mensen, iets wordt aangesproken dat voorbij het denken gaat. Zonder zweverig of New Age-erig te worden, waar ik of hij niets mee te maken heeft. Dat is tenslotte een uitvinding van de CIA, heb ik begrepen.
  Ik woon lezingen en langduriger samenkomsten bij, ik ben geen volgeling of volger. Ik merk wat zijn informatie met mij doet en sommige informatie kan ik zelf gaan uitpluizen op het internet (zaken zoals MK Ultra en dergelijke) en andere informatie kan ik voorlopig voor waar aannemen/ter kennisneming aanhoren of links laten liggen, dat is aan mij. Ik consulteer ook ander bronnen.
  Wel, ik reageer hier niet om Martijn van Staveren te verdedigen of dat ik mijzelf aangevallen voel, ik heb gewoon zelf polshoogte genomen en ik lees bij jou alleen vermoedens en twijfels. Dat is prima. Dit is even mijn kanttekening. Zoals jij ‘volgers van Martijn’ bepaalde literatuur aanraad, raad ik jou een persoonlijker onderzoek aan, als je wilt weten of het wel zuivere koffie is wat die Martijn doet.
  O ja, ik heb de indruk dat Martijn geen exorbitante levensstijl heeft en ik hoor dat wat hij meer verdiend dan hij voor zijn gezin nodig heeft in een stichting gaat, die (wetenschappelijk) onderzoek wil gaan doen (denk aan, de werking van, het menselijk brein en het bewustzijn, de invloed van straling/vervuiling en andere zaken) en de uitkomsten wil aanbieden aan overheden en instanties, om wat beweging te brengen
  in deze matrix 😉

  Hartelijke groet,

  ‘Jortus’

  • Martin Vrijland schreef:

   Dag Jortus,

   Laat ik het zo zeggen: ik vind het goed dat er mensen als Martijn van Staveren en Macrel Messing zijn, die mensen tot nadenken prikkelen. Wat ik niet begrijp is dat er geen openlijke steun komt uit die hoek voor iemand als ik die openlijk strijd voor het ontwaken van mensen en daarbij nogal wat privé offers heeft gebracht (inkomen, familie, vrienden, dochter; alles kwijt). Op zijn minst is het nuttig dat mensen geprikkeld worden tot nadenken door mensen als Martijn en Marcel Messing. Echter vind ik het onbegrijpelijk dat wanneer je het zo belangrijk vindt dat mensen ontwaken, je deze informatie niet gratis en voor iedereen toegankelijk deelt, maar daarvoor geld moet vragen. Ik zeg niet dat het niet mag, maar ik vind zelf dat het belangrijk is dat iedereen toegang heeft tot deze informatie. Ik doe zelf ook oproepen tot donaties en het lid worden in de vorm van donateurschap voor deze site, omdat ik het anders simpelweg niet red. Mijn naam staat overal in Google besmeurd en dus is het vinden van een andere vorm van inkomen lastig. Ik zou natuurlijk ook zaaltjes kunnen voltrekken en daarvoor geld vragen, maar dat doe ik vooral niet als gevolg van alle bedreigingen die ik heb gehad en omdat ik denk dat ik al schrijvende meer mensen bereik.
   Ik heb bijvoorbeeld groot respect voor mensen als Wes Penre, een schrijver in wie ik me aan het verdiepen ben, die al zijn onderzoeken gratis deelt. Dat is belangrijk! Iedereen moet erbij kunnen en de financiën zijn bijzaak.

   Het zou dus mooi zijn als mensen in de alternatieve media eens openlijk hun steun voor schrijvers als ik, die hun nek uitsteken, tentoonspreiden. Dat gebeurt niet, omdat ik Micha Kat een keer ontmaskerd heb als charlatan en iemand die betaald werd door de familie Poot om hun zwartboek-smeercampagnes te helpen verspreiden ten bate van financieel gewin. Kat was nu eenmaal zeer geliefd onder de gehele alternatieve media.

   Ik heb recent een gift ontvangen van Martijn van Staveren en hij vermeldde daarbij dat ik dit niet moest beschouwen als een vorm van afkopen. We hebben ook gesproken over een ontmoeting en een gesprek voor het oog van de camera, zodat mensen getuige zouden kunnen zijn van onze ontmoeting. Daarna heb ik niets meer van hem vernomen. Ik ben dus benieuwd of dat nog een vervolg krijgt.
   Hij verzocht mij niet naar buiten te treden over deze ontmoeting, maar omdat ik nu vragen/opmerkingen als deze krijg en de afsprak uitblijft, lijkt het me toch nuttig te vermelden dat ik van goede wil ben, maar dat er verder weinig gebeurt.

   Ik zie mijn naam nooit genoemd worden op sites als WantToKnow, EarthMatters en anderen. Waarom niet? Ze weten toch dat ik gemiddeld een relevant aantal bezoekers per dag heb en zeker niet onder doe voor hun bezoekersaantallen en die misschien juist overtref. Alle alternatieve media websites en frontmannen lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, maar geen van alleen linkt ooit naar mijn site. Vraag je eens af hoe dat zou kunnen komen? Misschien omdat ik mezelf onpopulair gemaakt heb? Of misschien omdat ik niet schroom het kaf van het koren te scheiden in zaken als die van Micha Kat.

   Ik denk dat ik vrijwel altijd de eerste website ben die hoaxes of valse vlaggen aan durft te kaarten. Dat doe ik omdat je het ijzer moet smeden als het heet is. En als je mensen prikkelt de leugens van de media en gevestigde orde te doorzien, dan is dat het voorstadium voor verder ontwaken. Je kunt wel voor eigen parochie (je vaste volgers) prediken, maar is het niet veel belangrijker om mensen uit de hypnose van hun programmering te halen?

   Ik wil me zelf niet op de borst slaan, maar het ontbreken van steun van alle andere websites in de alternatieve media (en het soms bewust afvallen, zoals in het geval van Micha Kat) is voor mij een indicatie dat we hier wel eens met gecontroleerde websites te maken zouden kunnen hebben. Maar daar wil ik niet star in zijn. Ik vermoed het alleen, tot het tegendeel blijkt. Dus ik daag bij deze die sites uit om eens niet zo bang te zijn of in ieder geval niet zo (ogenschijnlijk) doelbewust Martin Vrijland te mijden als de pest. Ze zouden bijvoorbeeld ook op kunnen roepen mij te steunen. Het is daarentegen angstvallig stil vanuit die hoek.

   Mijn intentie om een open dialoog met Martijn van Staveren aan te gaan heb ik dus duidelijk naar hem overgebracht. Het wachten is nu op ‘de daad bij het woord voegen’. Ik heb duidelijk aangegeven dat dit wat mij betreft zo snel mogelijk ingevuld wordt. Ik wil graag weten wat de kern en het doel van zijn boodschap is.

   En als je iets wilt doneren, moet je dat niet aankondigen of zeggen te doen noch daar voorwaarden aan stellen. Action speaks louder than words.

   Martin

   • jortus schreef:

    Hi Martin,

    Dank voor je reactie.
    Ik ben niet zo ingevoerd in alle alternatieve media, in ieder geval niet zo dat ik op de hoogte was van jouw eh ‘gevechten’ met bepaalde personen en/of sites. Je hebt aardig huisgehouden blijkbaar en ik kan geen oordeel hebbben over het hoe en waarom mensen jou mijden of niet noemen. Ik weet niet wie Micha Kat is, misschien een zeer kattig persoon. Neem mij niet kwalijk dat ik dit (nu) niet ga uitzoeken alleen om te kunnen reageren op jouw schrijven.
    Als je over zaken gaat schrijven en spreken die de meeste mensen niet willen horen kan ik mij voorstellen dat er een grote schifting/shifting plaatsvind in je leven. En dan is het ook nog eens een hele kunst om zelf in balans te blijven en je persoonlijke drama’s in het juiste perspectief te zien, ze niet te ontkennen en ze ook niet zo laten werken dat het je eigen ontwikkeling stagneert, maar probeert het te integreren in je persoonlijke transformatie. Maar tot zover mijn ‘trans-persoonlijke psychologie van de koude grond’, wat dat ook moge zijn. Ik zit gewoon een beetje hardop te denken.

    Ik vind het mooi en bewonderenswaardig als mensen geen geld vragen en puur op donatie-basis werken. Maar ik denk dat dat niet zo eenvoudig is in deze wereld. Ik vind het geen teken van onvermogen of ‘kwalijkheid’ als je geld vraagt voor iets wat je aanbied, waar je veel tijd en energie in steekt om dat te kunnen leveren. Daar mag gewoon tijd en energie tegenover staan, in deze maatschappij vertalen we dat met geld. Ik ga de passie van de bakker ook niet vergoeden met mijn glimlach, die maatschappij hebben wij nog niet gecreëerd. Het is wel ongelijk verdeeld in deze wereld en het is goed om rekening te houden met mensen die even niet de mogelijkheden hebben of zien om hun eigen energieuitwisseling met de wereld neer te zetten. Dit gegeven is mijzelf niet vreemd.

    Overtuigingen over geld, die kunnen lastig zijn. Geef jezelf de vrijheid en het recht om in je bestaan te kunnen voorzien. Hoe jij of het universum dat voor je re-gel(t)d gaan we zien…

    Ik weet dus niet waarom jij niet genoemd wordt of waarom jij blijkbaar onpopulair bent. Weet jij het wel? Is het alleen omdat je tegen dingen aanschopt die anderen niet durven, of ontmasker jij zaken die onzuiver zijn die anderen in stand willen houden? Maak je het te persoonlijk, is het juist omdat je zo schopt tegen mensen in plaats van ze vriendelijk, met respect, uit te nodigen eens te kijken wat ze doen of waar ze voor staan? Ik weet dat allemaal niet omdat ik jou en je werk(-wijze) pas net aan het verkennen ben.

    Samen met jou ben ik ook benieuwd of je contact met Martijn een vervolg krijgt. Ik denk dat hij wel begrip heeft voor dat ik je heb ‘uitgedaagd’ om naar buiten te treden met details van jullie contact. Hoe en of het verder zal gaan is niet aan mij. Het lijkt mij wel handig (om de mogelijkheid van een gesprek te behouden) als er hier op deze plek geen beschuldigingen en verwijten gaan ontstaan, van lezers, over iets tussen jou en Martijn. Maar dat is meer aan de lezers en aan jou, als moderator.

    Ja, dat was een beetje gek van mij. Ik zal handelen of zwijgen. Ik wens in ieder geval dat jij, en ieder ander, in zijn bestaan kan voorzien, het liefst door te doen waar hun hart van open gaat, en blijft, en een gezonde samenleving ondersteund.

    Jortus

    • Martin Vrijland schreef:

     Beste Jortus,

     Met je redenatie dat het iemands goed recht is om ergens geld voor te vragen ben ik het eens. Het is alleen in mijn optiek in zekere zin strijdig met de boodschap, maar dat is een keuze.
     Mijn keuze is om de analyses die ik schrijf gratis te delen, omdat de ervaring leert dat wanneer mensen er ook maar een paar cent voor moeten betalen e.e.a. niet gelezen of gedeeld wordt. En ik wil nu eenmaal de slapende massa bereiken. Verder hou ik me zo min mogelijk met het geld-issue bezig. Het is tenslotte een slavenketting bedacht door Lucifer en zijn heersers over deze planeet.

     Met betrekking tot jouw opmerking [citaat] “Ik weet dus niet waarom jij niet genoemd wordt of waarom jij blijkbaar onpopulair bent. Weet jij het wel? Is het alleen omdat je tegen dingen aanschopt die anderen niet durven, of ontmasker jij zaken die onzuiver zijn die anderen in stand willen houden?“, zeg ik nog het volgende: houdt er rekening mee dat de alternatieve media voor grote delen het vangnet / de achterlinie is van het heersende krachtveld. Die laatste linie beperkt zich niet tot deze 3D. Maar ook dat moet een ieder zelf ontdekken.

     Ik ben tot het inzicht gekomen dat het overgrote merendeel van de alternatieve media een vangnet is (soms bewust en soms onbewust). Dat is mijn persoonlijke conclusie die niemand hoeft te delen. De enige waarvan ik nu vrij zeker ben dat hij authentiek is, is de genoemde Wes Penre; ook al kan ik nog niet alles beamen van wat hij zegt. Misschien kan ik Martijn van Staveren binnenkort ook toevoegen aan dat korte lijstje.

 8. ZalmInBlik schreef:

  Mammon is wat er aanbeden wordt en wat de mensheid naar haar ondergang zal leiden. Veel wijsheid voor degene die geleefd wordt en niet leeft. Waarheid en waarheidsvinding boven alles..het is alles of niets.

  ———————————————————————————————————————————————-
  “Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten”

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten