Martin Vrijland eist de aanslag op het Telegraaf-gebouw op

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 26 juni 2018 16 Comments

bron: newswav.co

Martin Vrijland eist de aanslag op het Telegraaf-gebouw op! De aanslag is natuurlijk de zoveelste nepnieuws-productie en dus kun je ook met gerust hart zo’n aanslag opeisen. Als er sprake is van een hoax, is er helemaal geen aanslag geweest en is het opeisen van zo’n aanslag ook gewoon een cynische reactie. Bent u ook zo benieuwd wat voor verhaal er deze keer gespind wordt over een arrestatie? Wordt het weer een president van een totaal onbekende motorclub of zal het dit keer gaan om iemand uit de Mocro-maffia? De Telegraaf heeft er zelf al naar gehint.

Het zal deze keer wel iets langer dan 7 uur gaan duren, want de show moet natuurlijk even flink opgevoerd worden. Bij deze hoax is niet gebruik gemaakt van een raketwerper, zoals bij die van het Panorama-gebouw, maar van een caddy-achtig busje die wel door de gevel gereden is, maar ogenschijnlijk nauwelijks brandschade aan de binnenzijde heeft gerealiseerd. Als je een hoax optuigt wil je natuurlijk niet te veel reparatiekosten moeten maken.

Is deze krant die in ’40/’45 gewoon voor het toenmalige nazi-regiem haar propaganda over het volk uitspreidde, nog steeds meester in de propaganda? Natuurlijk zullen er ook mensen zijn die het verhaal wel onmiddellijk geloven. Je wilt toch geen complotdenker zijn! Als we afgaan op de ernstige reactie van hoofdredacteur Paul Jansen op deze camerabeelden, ga je zo overstag. Als je echter hoofdpropagandeur bent, is het opzetten van een pokerface en een ernstige spreekwijze natuurlijk wel je number one specialiteit. Daar ben je op geselecteerd!

Ik noem ook deze aanslag met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een hoax, mede omdat er door hoofdredacteur Paul Jansen verwezen wordt naar de aanslag op het Panorama gebouw. Iedereen die echt even serieus naar die “aanslag” gekeken heeft, kan niet anders dan concluderen dan dat dit een hoax was. Een raketwerper van het kaliber RPG-18 gaat namelijk minimaal door een halve meter gewapend beton heen en komt daarna tot ontploffing (zie hier). Dat zou niet alleen een hele hoop schade aan de gevel moeten hebben opgeleverd, maar vooral binnenin het gebouw. Er was geen sprake van schade binnen.

Daarnaast zou de lanceerbuis van de raketwerper gewoon in beslag zijn genomen. Die woordkeuze was enigszins verwarrend, maar de buis lag dus gewoon op de grond naast het gebouw (zo getuige onderstaande foto, gepubliceerd door het AD). De vermeende aanslagpleger Richard Z. liet de lanceerbuis dus gewoon maar liggen. Waarom zou je die ook verstoppen of wegwerken? Je wilt het de politie niet te moeilijk maken. Opmerkelijk gegeven was ook dat Richard het snoer van de beveiligingskabel doorgeknipt zou hebben. Een bevriende fotograaf is even bij het pand gaan kijken en constateerde dat deze camera op zo’n 4 meter hoogte hing. Richard moet dus minstens een ladder bij zich hebben gehad.

Opmerkelijk was ook het (doorgeknipte) 220 volt kabeltje dat uit de tegelmuur kwam. Doorgaans loopt er een coax kabel en spanningskabel naar zo’n beveiligingscamera. De 1 is voor de stroomvoorziening en de ander voor de beeldoverdracht. Het is gebruikelijk om deze kabels door de voet van de camera te laten lopen, zodat ze niet door te snijden zijn.

bron: ad.nl

Het feit dat de twee opvolgende aanslagen op een tijdstip zijn uitgevoerd dat er bijna niemand in zo’n gebouw aanwezig is, doet de wenkbrauwen al fronsen. Wat wil je daar dan mee bereiken? Het enigste wat ik me kan bedenken is dat het een hoop goedkope propaganda oplevert en je de volgende dag gewoon weer aan de slag kunt. Die paar waterdruppeltjes in de centrale hal van zo’n Telegraaf-gebouw zijn natuurlijk zo weg en er lijkt nauwelijks schade te zijn door de autobrand. Even de glaszetter bellen en het probleem is weer opgelost. Ook die paar met een beiteltje van de muur afgetikte tegeltjes bij het Panorama-gebouw zijn zo hersteld. Kost geen drol en je hebt een hoop ophef.

De grote vraag is dus waartoe het ‘Problem, Reaction, Solution‘ spelletje deze keer dient. Meestal zit er een dubbel laag in hoaxes. We moeten natuurlijk elke vorm van georganiseerd verzet vroegtijdig de kop in kunnen drukken en motorbendes zijn een mooi voorbeeld van potentieel georganiseerd verzet. Het is toch wel opmerkelijk dat we de laatste tijd zoveel ophef rondom die motorbendes hebben gezien (Satudarah!). Zijn die organisatorisch misschien gewoon opgetuigd door onze vrienden van de AIVD om zo het zelfgeschapen probleem (Problem) grootst in de media te kunnen verkondigen? Als je motorbendes via de jurisprudentie kunt verbieden en vervolgens een nieuwe wet aanneemt, heb je de basis gelegd voor het breken van elke vorm van toekomstig potentieel verzet vanuit de maatschappij. Een tweede laag in deze hoaxes is waarschijnlijk de ‘dreiging richting de journalistiek‘. Als je iets bedreigt creëer je onbewust een soort heilige status. Moeten journalisten een onschendbare positie krijgen? Een derde laag, noemde ik al in mijn vorige artikel: hoe zwaarder de wapens van “criminelen” (of “terroristen”), hoe zwaarder de politie zich mag bewapenen. En omdat iedereen de krant leest of tv kijkt, kun je de Reaction heel makkelijk zelf realiseren. Je hebt alle middelen in handen om het “Ooh wat erg” zelf neer te zetten tussen de oortjes van het volk. De Solution uit de genoemde stelregel is dan ook te vinden in het zelfgeschapen probleem: verbod op organisatie mag, journalisten moeten een speciale status krijgen en de politie moet zich zwaarder bewapenen. (Lees hier het vervolg)

Bron: telegraaf.nl, ad.nl

207 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. De Loonslaaf schreef:

  Zeer professioneel gedaan! (nee dus…)
  Vooral bij het voor de tweede keer tegen de onbrandbare pui aanrijden werd voorzichtig te werk gegaan:

  • Martin Vrijland schreef:

   Wel interessant dat je een opening maakt in de betonblokken die voor het gebouw gezet zijn, zodat er een auto doorheen kan rijden. Speciaal voor de koffiejufvrouw natuurlijk!

   • Camera schreef:

    Beetje vreemd dat VW Caddy eerst met een noodgang het gebouw in raast en de koplampen bij achter uit rijden het gewoon nog doen, de achterlichten zijn ook niet echt rood.

    Daarmee wijs ik op eventuele greenscreenmethode’s en meer.
    Indien de vlammen echt Vijftien metr hoog zouden zijn zou alle luxaflex binnen afgefikt moeten zijn. Je ziet duidelijk witte kleden en witte luxaflex hangen na de brand.
    Er zijn heel erg veel vragen die nog open staan

 2. Martin Vrijland schreef:

  De volgende aanslag zal wel iets van een Cesna op het NOS gebouw worden. Ik voorspel een ongeschonden paspoort op de stoep en misschien een paar medewerkers die naar de eeuwige jacht(vakantie)velden vertrekken.

  Wie krijgt dit jaar de Machiavelliprijs?

 3. Martin Vrijland schreef:

  Het is natuurlijk niet altijd zo dat een kabel voor de beveiligingscamera door de voet loopt, maar alleen 220 volt kabel is niet voldoende.

  Of je hebt IP camera’s waarbij je een ethernetkabel naar de csmera laat lopen (spanning via PoE – power over ethernet); of je hebt analoge camera’s met een coax verbinding voor de beeldoverdracht. In dat geval moet de camera met 12 volt gevoed worden en verloopt de data via coax. Op de foto is duidelijk een 3 aderige (ge-aarde) 220 volt kabel te zien.

  Het lijkt er dus op dat de camera op de gevel van het Panorama gebouw er vooral voor de show is neergehangen.

  Als je de kabel op 4 meter hoogte doorknipt moet je overigens wel zorgen dat je buiten beeld blijft, maar dat kan natuurlijk op zich wel met een laddertje. Als je in beeld komt ligt dat sowieso vast.

 4. Wilfred Bakker schreef:

  Martin, ik heb de audi in de ringvaart geparkeerd, Zoen

  Wilfred

 5. ZalmInBlik schreef:

  De familie Van Puijenbroek is grootaandeelhouder van TMG en Talpa (De Mol) mede-eigenaar. Samen met nazi familie Fentener van Vlissingen bepalen zij de propaganda in Nederland. Dus ik was niet zo verbaasd te horen dat er weer een aanslag in scene was gezet, de laatste stuiptrekkingen van het Goebbels-apparaat. Wie leest dit soort rotzooi nog, dus zoveel lezers kunnen ze niet meer hebben?
  https://www.telegraaf.nl/financieel/1703562/tmg-na-46-jaar-van-beurs

  Het ANP is het Nederlandse persbureau dat nagenoeg alle media in ons land van nieuws voorziet: omroepen, kranten, tijdschriften, websites, instellingen en overheden in binnen- en buitenland. Op hun beurt reproduceren deze media, inclusief de ‘kwaliteitskranten’, dit nieuws zonder vragen. Het ANP, zo is Nederlanders ingeprent, staat immers voor objectiviteit en betrouwbaarheid. In de oorlog werkte het ANP samen met het nazi-regime en stond het bekend als ‘Adolfs Nieuwe Papegaai.’ Lees meer over marcherende journalisten.

  Sinds begin 2004 is het ANP niet langer een stichting maar een Naamloze Vennootschap, voor het leeuwendeel eigendom van investeringsmaatschappij NPM Capital (Nederlandse Participatie Maatschappij), onderdeel van de SHV holding. De Steenkool en Handels Vereniging is het grootste familiebedrijf in Nederland en in bezit van de familie Fentener van Vlissingen, één der machtigste en rijkste geslachten in Nederland. Het ANP werd daarmee dus een privé-onderneming.

  De pater familias, Frits Fentener van Vlissingen, heeft het familiefortuin vergaard in de jaren vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog door met de nazi’s te collaboreren. Van 1937 tot 1945 bepleitte hij samenwerking met nazi-Duitsland als leider van het Deutsch-Niederländische Gesellschaft. Frits ontvangt drie onderscheidingen voor zijn verdiensten: voor zijn nazi-collaboratie twee van de Führer, waaronder het Kruis van Verdienste van de orde van de Duitse Adelaar en een ridderschap in de Orde van de Nederlandsche Leeuw van Hare Majesteit. Net als bij Israel Reuter en Roy Thompson heeft men zich op deze wijze van loyaliteit verzekerd. Over de collaboratie van de familie met representanten van nazi-Duitsland schrijft Arie van der Zwan in 2006 een boek getiteld Hij overwon iedereen op een vrouw na.

  Volgens ondermeer Marco Venema van Ravage behoren de protestantse Fenteners tot de intimi van de Oranjes, gelijk grootvader al trouw bevriend was met Bernhard wiens lidmaatschap van de nazi-partij NSDAP de regering in de doofpot probeerde te houden (Volkskrant 06-12-95).

  Het ANP voorziet ondermeer de publieke omroep en de NOS van nieuws en bepaalt ook daar mede de kleur. Zeer onlangs op 6 mei dit jaar bracht Geen Stijl de NOS in opspraak toen deze het applaus voor koningin Beatrix bij de nationale dodenherdenking met 22 seconden had verlengd.

  Tijdens de doop van prinses Ariane op 20 oktober 2007, roept de menigte Maxima toe ‘Zorreguièta moordenaar’ voor zijn aandeel in het fascistische Videla-schrikbewind waaronder meer dan dertigduizend burgers verdwijnen. In de NOS-rapportage, ook uitgezonden door RTL, heeft de Nederlandse Omroep Stichting de tegengeluiden weggefilterd.
  https://www.duic.nl/algemeen/strafrechtelijk-onderzoek-naar-dochterbedrijven-fentener-van-vlissingen/
  https://www.groene.nl/artikel/de-zwartste-krant-van-nederland

 6. ZalmInBlik schreef:

  Het lijkt er dus op dat De Mol iov nazi huis orange the new kid on the block is en dat de old school media naar de achtergrond wordt verdreven. Wie is de mol?

  https://www.anp.nl/actueel/overname-anp

 7. Camera 2 schreef:

  Vandaag de rechtszaak van een Nep- Aanslag
  kun je nagaan hoeveel acteurs er aan zo’n show meedoen

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1893780055/eerste-zitting-10-verdachten-telegraaf-aanslag

 8. Camera 2 schreef:

  Als je de voorgaande (Nep) gebeurtenissen niet heb gevolgd dan zou je het nieuws van vandaag 18 sept 2019 ook zo weer geloven.
  Hap slik, klaar, dus je moet het (nep)nieuws wel volgen want anders begrijp je de maatregelen c.q consequenties van het (nep)nieuws niet.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1215228290/inzet-nctv-na-moord-uitzonderlijk

 9. Camera 2 schreef:

  Mensen en kinderen nog eens an toe zeg,

  Hoe kun je na een paar uur al aan het hele volk stellingname uitbrengen en zeggen dat het met zijn beroep te maken heeft, terwijl er nog NIETS is onderzocht
  Hoe kan een tweede kamer dat ook direct zeggen, terwijl er nog nul onderzoek is gedaan.
  Waarom horen we niets over reanimatie
  Werd er dan ook niemand wakker van de ambulances en waar was het trauma team. Nee, waren die er wel?

  Hoe kan de buurman geen schoten gehoord hebben terwijl een jongetje verderop verteld in het jeugdjournaal dat hij wakker werd van de knallen.

  Hoe haal je het überhaupt in je hoofd om kinderen zo in beeld te brengen, zijn de ouders ingelicht?

  En buurman hoe kan het toch dat u geen schoten gehoord heeft.

  Mag je dan ook nu al zeggen dat het zaakje een beetje stinkt

  Jongetje werd wakker van knal, straten verderop

  https://jeugdjournaal.nl/artikel/2302255-advocaat-in-grote-rechtszaak-doodgeschoten-in-amsterdam.html

  Buurman heeft niets gehoord ??

 10. Camera 2 schreef:

  Luister naar de interviewer. Hiddema wordt iets gevraagd, de media heeft het antw al klaar.

  De interviewer zegt : “Het zou kunnen dat die advocaat die pleit voor kroongetuige de rest van z’n leven naar een onbewoond eiland mag”.

  Dus anoniem mag blijven, de media had het al bepaald, de acteur Hiddema die volgens hem de dans ontsprongen is uit Den Haag moet knikken, als een gezaghebbende de kip.

  minuut 3;37

 11. Camera 2 schreef:

  Vandaag 16 6 2020 Uitspraak van de Hoax, kan je nagaan wat een journalisten er zitten in het telegraaf gebouw aan de Basisweg, ze kunnen net zo goed naar het kantoor op de Parnassusweg verhuizen of in het nieuwe Justitie gebouw aan het IJ te Amsterdam, hoeven ze ook geen dure veilige VPN aansluitingen te hebben

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/354448435/live-om-spreekt-strafeisen-uit-in-zaak-aanslag-gebouw-de-telegraaf

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten