Martin Vrijland ontmaskerde SCL groep al voordat The New York Times dat deed over verkiezingsbeïnvloeding

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 19 maart 2018 8 Comments

Ineens was daar vorige week het bericht over het datalek van Facebook richting de SCL Group en Cambridge Analytica. Op 24 juni 2016 schreef Martin Vrijland echter al een artikel met de titel Strategic Communications Laboratories (SCL Group) achter het BREXIT referendum? Het was allang duidelijk dat dergelijke organisaties verkiezingen aan het beïnvloeden waren! Zij etaleerden openlijk op hun website dat ze met ‘pinpoint precision’ mensen konden beïnvloeden. Er wordt nu al maanden geroepen dat de Russen de verkiezingen zouden beïnvloeden, maar nu komen ineens alle grote media met het vingertje wijzen naar het lek bij Facebook dat data van 50 miljoen gebruikers gebruikt zou hebben om verkiezingen te beïnvloeden. De reden dat dit nu gebeurt is waarschijnlijk doordat berichten als die hier uit 2016 het licht al op dergelijke bedrijven heeft gezet, hoewel het natuurlijk niet de grote aandacht krijgt die het in de mainstream marionetten media zou hebben. De genoemde bedrijven worden nu waarschijnlijk gebruikt om te kunnen stellen dat regulering nodig is, omdat we die verantwoording blijkbaar niet aan de grote bedrijven over kunnen laten.

Kortom er wordt een alibi geschapen om alle aftap en data-analyses meer richting overheden te kunnen schuiven. Laten we zeggen: een Problem, Reaction, Solution-tje richting meer macht bij de staat. Ik schreef het volgende over SCL in dat artikel van 24 juni:

In Londen bevindt zich een bedrijf dat erg close samenwerkt met UK Ministry of Defence, het US State Department, Sandia National Laboratories en de NAVO. Het is een bedrijf dat openlijk laat zien dat ze gebruikt maakt van de Genesharp methode (zie hier en hier). Zij waren ook de drijvende kracht achter de coupe in Oekraïne. Er zijn duidelijk indicaties dat dit Strategic Communications Laboratories (SCL Group) zwaar verweven zit in het afgelopen Brexit referendum.

Als we even serieus kijken naar de partijen met wie Strategic Communications Laboratories samenwerkt, dan hebben we het echt over het allerhoogste niveau; overheid en NAVO. Maar een andere belangrijke partner valt op. Dat is het bedrijf Sandia National Laboratories. Opvallend is natuurlijk onmiddellijk de bekende arend in het logo van dat bedrijf. De arend waar de nazi’s ook graag mee pronkten. Het wordt echter interessant als we gaan kijken waar dit bedrijf zich zoal mee bezig houdt. Dan komen we er achter dat dit alles te maken lijkt te hebben met de psychologische en sociale engineering waarmee Strategic Communications Laboratories pronkt op haar website. Sandia houdt zich namelijk onder meer bezig met nanotechnologie, bio-wetenschap, elektromagnetisme, en ‘Radiation Effects and High Energy Density Science’.

En op 25 juni schreef ik het volgende:

Overheden maken gebruik van technieken die rechtstreeks het onderbewustzijn van mensen beïnvloeden. Het in Londen gevestigde bedrijf Strategic Communications Laboratories wordt niet alleen ingehuurd door de Amerikaanse overheid en de NAVO, maar mengt zich ook in machtswisselingen zoals de in Oekraïne. Het bedrijf windt er geen doekjes om hoe zij werken..

[Citaat website SCL] SCL not only takes its analytics capacity far beyond that of most firms, its deep theoretical base allows it to form the most accurate constructs for measurement. We use specialist laboratories, advanced supercomputing, and artificial intelligence to extract the maximum insights from our data. SCL believes that the predictive power of data is best uncovered in an organic, holistic person-rooted procedure, to this end we also incorporate physio-lingual analysis tools to uncover subconscious participant reasoning.

Dit bedrijf maakt dus gebruik van kunstmatige intelligente, supercomputers en technologie als nano-technologie en stralingseffecten om mensen op subconscious (onderbewust) niveau te beïnvloeden. Onderstaand marketing filmpje verpakt het alleen allemaal wat liever, maar de opmerkelijke samenwerking met technologie partner Sandia National Laboratories is veelzeggend. Sandia houdt zich onder meer bezig met [citaat] We provide expertise for advanced remote sensing systems to monitor worldwide activities of consequence to national security. Het zit allemaal erg goed verpakt, maar als u even ‘connecting the dots’ doet en het grote plaatje gaat zien, kan het niet anders dan dat deze bedrijven samenwerken in beïnvloeding van het onderbewustzijn van grote groepen mensen.

SCL werkt al jaren voor overheden en nu moeten we ineens de indruk krijgen dat diezelfde overheden niet op de hoogte waren van het datagebruik van Facebook-gebruikers? Come on! Nonsens. Deze hele soap rondom een zogenaamde klokkenluider Christopher Wylie is gewoon een verzonnen verhaal om vanuit de politiek te kunnen zeggen : “Wij wisten niet dat we u – het volk – met pinpoint precision aan het targetten waren! We wisten van niets!” De data van Facebook kan al jaren commercieel ingekocht worden en dus wordt er een nieuw verhaal gespind om de indruk te wekken dat dit alleen maar bij de Brexit verkiezing en bij de presidentsverkiezingen in de VS gebeurde. Er wordt daarin een link gelegd met Steve Bannon, een van de mensen die het veld mocht ruimen onder Trump en er wordt ook een link gelegd met Rusland door te zeggen dat de data vooral via 1 persoon van Cambridge Analytica verzameld is.

The data was collected through an app called thisisyourdigitallife, built by academic Aleksandr Kogan, separately from his work at Cambridge University.

Kogan, who has previously unreported links to a Russian university and took Russian grants for research, had a licence from Facebook to collect profile data, but it was for research purposes only. So when he hoovered up information for the commercial venture, he was violating the company’s terms. Kogan maintains everything he did was legal, and says he had a “close working relationship” with Facebook, which had granted him permission for his apps.

Wie zien dus toch dat er weer een slimme link richting Rusland gelegd wordt en dat de toch al geruimde Bannon medeverantwoordelijk wordt gemaakt. Mijns inziens is dit gehele spel echter vooral bedoeld als hitte kogel om de warmte zoekende raket van de motor af te wenden en om nieuwe wetgeving door te kunnen drukken. De genoemde bedrijven hebben sinds hun oprichting als core business beïnvloeding van grote groepen mensen en worden al jaren door overheden ingehuurd. Dat er nu gedaan wordt alsof “we van niets wisten” is dus gewoon keiharde misleiding. Even een paar individuen slachtofferen en je hebt het lekker in de schoenen geschoven van. Er is een slim nieuw alibi geschapen voor meer regulering van aftapmogelijkheden en dus het onder toezicht brengen van datgene wat deze bedrijven al jaren (in opdracht van overheden) doen. En onder toezicht brengen, betekent dan zoveel als: we blijven het gewoon lekker doen, maar dan legaal en alles onder keurige legaliserende wetten. Facebook wordt met geen haar gekrenkt, want het grote publiek maalt er toch totaal niet om of ze nu wel of niet afgetapt en beïnvloed worden. Who cares? Zolang we maar bier en tieten hebben.

Hieronder ziet u een screenshot van een veelzeggende foto op de SCL website die inmiddels is verwijderd (en lees verder onder het screenshot)

Op 30 september vorig jaar schreef ik nog een keer over SCL (lees hier het gehele artikel):

De staat is hongerig naar wat u doet. Ze wil precies weten wat u doet, want meten is weten. En met dat fijnmazige profiel kunt u fijnmazig gemonitord en gestuurd worden. Dat laatste klinkt u wellicht vreemd in de oren, maar stel u heeft een bepaald politieke voorkeur of een bepaald wereldbeeld en de staat vindt u te kritisch. En stel u wilt een avondje uit gaan. Ineens krijgt u allerlei advertenties aangeboden van leuke plekken waar u vanavond naar toe kunt gaan. U wordt verleid door de beelden die u ziet en een paar van uw vrienden krijgen de adds ook aangeboden; dus zij nodigen u uit mee te gaan. Tijdens het uitgaan ontmoet u echter mensen van een andere politieke smaak en met een andere levensvisie (daar kunnen ook “speciale mensen” tussen zitten). Door de ontmoeting gaat de psychologie van de groepsdruk ongemerkt zijn invloed uitoefenen op uw wereldbeeld. Dat is de pinpoint precision perceptie beïnvloeding waarmee bedrijven als Strategic Communication Laboratories (SCL Group), NATO Stratfor en vele anderen nu al werken. De technologie is er; de social media zijn er; wat nog ontbreekt is een systeem wat in China al draait. Dat is een belonings- en afstraffingssysteem waarbij uw sociale contacten en allerlei andere factoren, uw score bepalen. Scoort u goed, dan maakt u meer kans op maatschappelijk- en economisch succes. Scoort u slecht, dan is dat slecht voor uw financiën en voor uw sociale netwerk. Het systeem heet Sesame Credits en is ontwikkeld door het miljarden concern Alibaba.

Donald Trump opende zelf eind vorig jaar nog het grootste datamining- en analysecentrum ter wereld in Saoedi Arabië, genaamd Palantir. Dit bedrijf doet exact hetzelfde als waar nu met het vingertje voor naar gewezen wordt in deze hoax klokkenluiderszaak die over een lek spreekt. Dezelfde Britse krant die nu met dit “klokkenluidersverhaal” komt pronkte op 30 juli 2017 nog met de geweldige mogelijkheden van het Palantir datacentre (zie onderstaande quote). We worden weer flink in de maling genomen om wereldwijd wetgeving te legaliseren. Problem, Reaction Solution.

Using the most sophisticated data mining, Palantir can predict the future, seconds or years before it happens.

Bron linkvermeldingen: nos.nl, theguardian.com, theguardian.com

69 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Het is allemaal de schuld van een rijke meneer (Robert Mercer) en natuurlijk de al ontslagen Steve Nannon (zie volkskrant link)

  Nee, natuurlijk niet! Het is een sluw spelletje schuldafschuiven en vingertje wijzen naar een ingekapselde partij, zodat de massa niet doorkrijgt dat dit gewoon op grote schaal en al jarenlang gebeurt! Kortom: problem, reaction, solution richting sleepwet-achtige wetten die alles (wat al jaren gebeurde) keurig legaal maken. De in het artikel hierboven genoemde bedrijven werken sinds hun oprichting voor overheden. Beïnvloeding is hun core business (en reken maar dat ze een direct lijntje met de geheime diensten, politiek, media en social media hebben).

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/briljant-onhandig-en-achterdochtig-dit-is-de-omstreden-financier-van-cambridge-analytica-en-breitbart~a4582367/

 2. Wilfred Bakker schreef:

  De gehele wereld krijgt ondertussen een lange vinger in hun koektrommel,
  echt, de waanzin spat de pan uit.

  https://www.globalresearch.ca/pentagon-trained-syrias-al-qaeda-rebels-in-the-use-of-chemical-weapons/5583784

  • Wilfred Bakker schreef:

   Top Scientists, Max Champie and Phil Cantalano, rejoin the program along with Dr. Loretta Ivory and Dr. Joe Nieusma to discuss their latest research into consciousness and C60. They will explain how their team has developed the break through consciousness method to control whole species of animals to migrate and change behavior. They also share how Dr. Loretta’s eye condition, which was heading towards complete blindness, has reversed course and has begun to heal. The first known case in the world to reverse the effects of age based blindness due to C60.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten