Mitch Henriquez zaak bewijst dat de politie er is “ter bescherming van het volk”

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 20 november 2017 17 Comments

Als je op een feestje staat en je hebt een beetje te veel gedronken of misschien een pilletje geslikt, heb je wellicht weleens wat bravoure. Dat lijkt het geval te zijn geweest bij Mitch Henriquez toen hij naar zijn kruis wees en riep dat hij een wapen bij zich had. Reden genoeg voor een stevige nekklem en een daarop volgende dood. Dat grapje van Mitch werd hem dus fataal. Agenten DH01 en DH02 (want alleen agenten krijgen geen publiekelijk tribunaal en dus mogen hun namen worden verzwegen in de media) zijn vandaag veroordeeld voor mishandeling, maar vooral niet voor de dood van Mitch Henriquez. Ik heb de zaak tot nu toe links laten liggen, maar deze veroordeling is weer dusdanig opmerkelijk, dat er wel aandacht aan besteed moet worden. Je wurgt iemand en die persoon gaat vervolgens dood, maar daarvoor wordt je niet veroordeeld, omdat het OM experts heeft ingehuurd die elkaar tegenspreken. Lijkt dat niet gewoon op een slimme juridische goocheltruc? De agenten krijgen dan ook geen straf, want ze zijn al genoeg gestraft? Oh ja? Wat was die straf dan? Dat ze last hebben gekregen van hun geweten?

De Telegraaf meldt:

OM: agenten schuldig aan mishandeling Mitch Henriquez, geen straf

SCHIPHOL – Volgens het Openbaar Ministerie zijn de agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Herniquez schuldig aan mishandeling. Volgens het OM is er geen causaal verband tussen het overlijden van Henriquez en het politiegeweld. De openbaar aanklager eist geen straf voor agenten DH01 en DH02. „Ze zijn schuldig, maar al genoeg gestraft”, oordeelde de aanklager.

Aanvankelijk werd gedacht dat Henriquez was overleden door de omstreden nekklem, maar door een nieuw rapport en door nieuwe deskundigenverklaringen, kwam deze aanname weer op losse schroeven. Tijdens de rechtszaak vorige week werden de deskundigen het niet met elkaar eens. Hierdoor is er geen bewijs voor ’mishandeling met de dood ten gevolg’ maar enkel nog voor ’mishandeling’, zei de officier van justitie.

De agenten zijn weliswaar schuldig aan mishandeling, maar de officier van justitie meent dat een straf daar niets aan toevoegt. De agenten hebben jaren moeten leven met een strafzaak die boven hun hoofd hing, bedreigingen en veroordeling in de media, stelt de aanklager.

De ex-vriendin van Henriquez reageerde teleurgesteld: „Er is een schandalig excuus gezocht maar ik hoop dat de rechters toch straf opleggen.”

Nekklem

Eerder zei de aanklager dat de politie bij de fatale arrestatie onterecht een nekklem heeft toegepast. Omdat de Arubaan zich niet gewelddadig tegen zijn aanhouding verzette, was de riskante nekklem buitenproportioneel. „Er was geen aanleiding om dit geweld toe te passen”, zei de officier van justitie maandag tijdens zijn requisitoir in de zaak tegen twee verdachte agenten.

Agent DH01 die de nekklem bij Henriquez toepaste heeft het risico miskend, aldus de aanklager. De officier van justitie is het ook absoluut niet met de verdachte agent eens dat de nekklem gebruikt mag worden bij elke aanhouding waarbij de verdachte verzet pleegt.

Ook het geweld van de andere verdachte agent was onrechtmatig. Groepscommandant DH02 had de arrestant niet in zijn gezicht mogen slaan en geen pepperspray mogen gebruiken, aldus de aanklager.

Het valt me op dat er de laatste jaren steeds royaler gestrooid wordt met politiegeweld en natuurlijk verkopen de media altijd dat daarvoor een goede aanleiding was. Ondanks dat het allemaal verklaarbaar lijkt te zijn wordt er steeds vaker geschoten en wordt er steeds vaker gewelddadig ingegrepen. Het lijkt erop alsof de boodschap is: “Wen er maar aan!” Ik kan nu legio (Problem, Reaction, Solution) voorbeelden aan gaan halen en alles in detail toelichten, maar ik ga de moeite niet eens meer doen.

De indruk die maar blijft groeien is dat de politie er vooral is ter bescherming van de elite tegen het volk. Alle regels en wetten, zoals de regels voor demonstratierecht, zijn er op geschoeid dat je aan allerlei voorwaarden moet voldoen (met als voorbeeld de ‘demonstratievergunning’) om je ongenoegen te mogen uiten. Zodra je een millimeter over de scheef gaat ben je de klos. De enige vorm van kritiek, zijnde die van het geschreven woord, beeld en/of geluid gaat binnenkort ook verdwijnen. Zou ik hier oproepen om te stoppen met belasting te betalen of uw werk neer te leggen, dan kan ik worden opgepakt voor ‘opruiing’. En de politie? Die wordt steeds gewelddadiger en treedt steeds gewetenlozer op. Hoe durven we eigenlijk nog met een vinger naar de Turkse president Erdogan te wijzen? Leven we zelf niet gewoon in een politiestaat onder de schijn van democratie? Ach, laten we maar blijven geloven dat Nederland het lieve kleine liberale polderlandje is.

Hulde aan agenten DH01 en DH02 en veel strekte gewenst aan de familie en nabestaanden van Mitch Henriquez. Misschien wordt het tijd dat agenten, rechters en ambtenaren trouw aan het volk gaan zweren in plaats van trouw aan een glimlachend koppel dat geen belasting betaalt. Misschien wordt het tijd dat de politieopleidingsinstituten een spoedcursus ‘menselijkheid’ en ‘geweten’ krijgen. We zijn ver gezonken.

107 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Kijk alleen al naar de logica waarmee geredeneerd wordt:

  De pathaloog-anatoom van het NFI, die onderzoek deed op het lichaam van Henriquez, verklaarde dat de man overleed door verstikking als gevolg van de toegepaste nekklem. “Maar zij staat hierin alleen”, zegt de officier.

  “Wij hebben de deskundigen Das en Botter ook gevraagd of Henriquez had kunnen overlijden als er geen nekklem was toegepast. Het antwoord daarop was ja. Er is daarom ons inziens geen verband tussen het handelen van de agent en het overlijden van de man.”
  https://www.nu.nl/binnenland/5014637/acht-mishandeling-henriquez-bewezen-eist-geen-straf-agenten.html

  “Henriquez had kunnen overlijden als er geen nekklem was toegepast. Het antwoord daarop was ja.”

  M.a.w. de kans dat je overlijdt is altijd aanwezig, zie hier de dikke middelvinger aan de gemiddelde ingezetene.

  • Camera schreef:

   Een vuurpeleton wordt gebruikt om de doodstraf uit te voeren, vroeger.

   Het vuur peleton bestond uit 11(of meer) mensen met geweer allen geladen met losse vlodders
   op één 1 na (1 van de peleton-leden heeft een echte bullet, maar niemand wist dat van elkaar)

   En zo wist niemand in het vuurpeleton wie de veroordeelde had gedood.

   Verder

   https://www.nu.nl/binnenland/5014637/acht-mishandeling-henriquez-bewezen-eist-geen-straf-agenten.html

   “Alle deskundigen waren het wel met elkaar eens dat Henriquez niet was overleden als hij niet was aangehouden. Het OM zegt in een reactie daarop dat het “”niet mogelijk is om een handeling van één van de agenten aan te wijzen als veroorzaker van het acute stress syndroom”””. “Wij kunnen er dus niet vanuit gaan dat het onrechtmatig toepassen van het geweld heeft geleid tot het overlijden van Henriquez.”

   De rechtbank doet uitspraak op 21 december.”

   Dus ze waren allemaal tenminste medeplichtig en hadden het brute geweld van elkaar dus moeten afkeuren.

   Heel Veel sterkte voor de nabestaanden !

   • ZandInOgen schreef:

    De tijd van ‘oom agent’ is al lang en breed vervlogen, de politie organisatie heeft een imagoprobleem omdat steeds meer naar buiten komt over corruptie (zie Bouman) en de dossiers die in de doofpot gestopt worden en blijven. En dan heb ik het nog niet eens over het OM en wat zij vertegenwoordigt..vrouwe Justitia kan die blinddoek beter afdoen om te zien wat er echt gaande is in deze maatschappij

    “De blinddoek staat voor de rechtspraak zonder aanzien des persoons, dat wil zeggen dat niet de personen worden gehoord en veroordeeld, maar slechts de feiten en daden”

    Terugkomend op die agenten, ik durf te wedden dat de gemiddelde intellect van de betrokkenen niet al te hoog is om maar te zwijgen over het EQ. Waar een beginnend agent vroeger minimaal HAVO nodig had om te starten binnen de politieorganisatie kun je tegenwoordig met een cursus handhaving beginnen. Men mag ten slot van rekening niet al te kritisch kunnen nadenken..

    Idd sterkte voor de nabestaanden en moge het recht uiteindelijk zegevieren.

    • ZandInOgen schreef:

     Nu de meesten binnen de zionazi alliantie afgeleid waren door brood, spelen en binnenlandse infantiele perikelen is er in BruSSel een belangrijke mijlpaal gehaald. De europese SchutzStaffel is officieel van start gegaan, groot nieuws zou je zeggen. Buiten de EU-NATO is het groot nieuws, gebracht als een herleving van een bepaalde episode in de recente geschiedenis. Nu de poort van vrijheid langzaamaan sluit en verword tot een schim uit het verleden:

     “It is going to be quite a historic day today for European Defence” – 13.11.2017

     Today, after so many years, the provision of the Lisbon Treaty establishing the possibility for the European Union Member States to have a Permanent Structured Cooperation on defence is going to be initiated.

     https://www.youtube.com/watch?v=0I8jtTbR2WM

     ZIE HIER HET VOLKSVERRAAD:

     Brussels, 23 November 2017

     Exactly ten days ago, I received the letter notifying that 23 Member States are ready to embark on a Permanent Structured Cooperation on defence. And, let me add, that others might join in the coming days. It was, for me, an emotional moment, and I am sure that it was also an emotional moment for many of you, who have worked hard to make this possible over the last year.

     Today we are building the European Union of Security and Defence. It is not a plan anymore, it is not a dream anymore, it is reality coming true. The dream of our founding fathers and mothers is finally coming true – more than sixty years later. All the building blocks of a Security and Defence Union are finally there, today.
     https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-Homepage/36123/remarks-high-representativevice-president-federica-mogherini-2017-annual-conference-european_en

     Het Verdrag van Maastricht en de opmaat naar het verraad van Lissabon, je weet wel door bilderberger JP Bakellende.

     • ZandInOgen schreef:

      De Britten zijn gelukkig net op tijd wakker geworden, nu de rest nog:

      We were lied to! Secret document FCO 30/1048 kept truth about EU from British for 30 years

      A SECRET document, which remained locked away for 30 years, advised the British Government to COVER-UP the realities of EU membership so that by the time the public realised what was happening it would be too late.
      https://www.express.co.uk/news/politics/882881/Brexit-EU-secret-document-truth-British-public

     • ZalmInBlik schreef:

      Henriquez is nu nog een uitzondering en binnen niet afzienbare tijd gemeengoed. De huidige ontwikkelingen die in rap tempo er doorheen worden gewalst zijn een opmaat naar een ‘veiligere’ europa (lees E.U. voor de elite)

      ex-Hauptsturmführer Mittendorpf is het geheel oneens met je relaas, maar dat mag geen verbazing wekken. 😉

     • ZandInOgen schreef:

      Voor de geïnteresseerden, hier de volledige ‘statement’ van wolf-in-schaapskleren Mogherini afgevaardigde van het fascistische Politburo:

      https://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I147082&lg=INT&sublg=none

     • ZandInOgen schreef:

      @Zalminblik, TOP! ben geïnteresseerd in wat deze clown zegt op 0:35: “…WE ARE FACING A ECONOMIC CRISIS..” Dit zijn de grootste landverraders die er maar rondlopen, ik hoop dat de gemiddelde nederlander wakker wordt en deze ophitsers ter verantwoording roept. Wat een smeerlappen…

 2. rmstock2 schreef:

  Van de wikipagina : “Op 27 juni 2015 vond in het Zuiderpark in Den Haag het muziekfestival Night at the Park plaats. Tijdens het evenement riep de Arubaanse bezoeker Mitch Henriquez dat hij een wapen bij zich had. Naar aanleiding hiervan werd hij door vijf politieagenten met gebruik van geweld overmeesterd. [ … ]” Het was bedoeld als een geintje, de vijf politie agenten (drie agenten zijn niet aangeklaagd ?) worden getriggered, alsof er een soort Las Vegas terreur aanslag staat te gaan gebeuren. De rest is bekend. Het is en blijft een moeilijke zaak. De agenten zijn waarschijnlijk doorgegaan met het overmeesteren totdat men een vuurwapen zou gaan vinden. Men vindt het vuurwapen niet en Mitch wordt gewurgd en stikt. Mitch maakte een geintje met fatale afloop. Dood door schuld is duidelijk, echter de dreiging die de agenten dienden te voorkomen (Misschien had Mitch ergens vlakbij wel een wapen verstopt) spreekt de agenten ook weer vrij.

  • Martin Vrijland schreef:

   Sorry, maar met die laatste volzin ben ik het totaal niet eens. Misschien heeft Sinterklaas ook wel een wapen ergens verstopt. Je kunt als agent toch nog wel het onderscheid maken tussen een grap of ernst? Het is gewoon een belachelijke zaak met een belachelijke afloop als je het mij vraagt.

  • Freba schreef:

   Een van de politiemensen was/is van Antilliaanse afkomst. Daar wordt met geen woord over gerept. Mitch maakte een dolletje door op zijn jonge heer te wijzen, waarschijnlijk onder invloed van wat dan ook. Zelf acht ik de kans groot dat de bewuste politieman en Mitch elkaar kenden uit vroegere tijden. Vooral in (gemixte) Creoolse gemeenschappen kent men elkaar en is bekend of je bij een “goede” of “slechte” familie thuishoort. Als je op de Antillen of in Suriname “bijdehand” gaat doen tegen de politie, wordt je drie dagen later wakker. Wat dat aangaat zijn de bewoners van onze overzeese gebiedsdelen goed aangepast aan de NL gewoonten. Bijdehand doen en een grote bek horen daar kennelijk straffeloos bij. Neanderthaler-gedrag. Schrijver heeft 7 jaar als wachtcommandant-politie in de Bijlmermeer gewerkt. Het meest moeilijke in het vak is de aanhouding van een verdachte die onder invloed van (agressieve) dope is. Zij voelen totaal niets. 1 grote tragedie voor beide kanten. Gaat natuurlijk niemand naar zijn (politie) werk met de intentie om iemand te wurgen o.i.d. Ik geef alle criticasters op een briefje dat de 5 politiemensen hun pensioen niet halen. PTSS syndroom in aantocht.

 3. Notis schreef:

  Excessief rOverheids geweld.
  “Het individuele handelen…” etc en meer van die flut-uitspraken van de rechtbank is gewoon bullshit o sorry gewoon pure onzin.

  De moord c.q. doodslag c.q. bruut geweld alias overkill(excuse deze ENGelse taalk uitdr 🙂 ) is een collectief proces geweest.
  De nekklem was niet eens nodig om de dood van Mitch te veroorzaken~!

  Op het filmpje zie je 3 a 4 man(politie agenten ook wel geheten) boven op hem zitten. Nou ik verzeker je 3 man a 85 kg = 255 kg. Dat is nog zwaarder dan een piano.
  En als je met een complete piano op je bast 3 min zo ligt haal je effe geen adem. Na 2 en zeker na 3 min treedt de dood door verstikking al in.
  Let ook nog op dat als je fysiek zeer actief bent , b.v. in een vechtpartij (op leven en dood) dan heb je veel zuurstof nodig. ZEER VEEL ZUURSTOF!!!

  Dus die hele redenering van die totaal partijdige (lees corrupte) rechtbank kan zo de prullenbak in.

  De grap is natuurlijk dat politieagenten als verdedigers en meeheulers van “de macht” beschermd worden.
  Misschien zijn het geen eens poltieagenten maar een geheim commando van de AIVD (Achterbakse Immorele Vuiligheids Dienst) dat net zo lang op een kermis rondloopt tot iemand (en dat gebeurt vrijwel zeker) ze uitdaagt of een grapje maakt, zodat ze een excuus hebben om zwaar geweld toe te passen conform hun geheime opdracht en opdrachtgevers!

  Waarvan akte.

 4. Camera schreef:

  Uitspraak rechtbank

  “Politieman moet doorgaan tot het door de maatschappij verlangde doel is bereikt, zegt de rechtbank”

  Vader tegen zoon: je moet je zo leren gedragen dat je later aan de maatschappij kan deelnemen

  Dit staat in dit maatschappij medium

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1461316/6-maanden-voorwaardelijk-voor-agenten-in-zaak-henriquez

 5. Camera 2 schreef:

  We moeten er maar aan wennen, je komt met een plaspistool aan en je gaat eraan.

  Er is dus blijkbaar niet geschoten en toch zijn er twintig schoten op iemand gelost of
  is het een heel andere waarheid, zoiets als:

  Het is 19.15u Het regent hard en alles is afgeschermd.

  Alle kantoor pikkies van de Neanderladsche Bank gaan naar hun schatje of anders.
  Dan zijn er 17 camera’s die daar hangen, de kust is vrij en daar gaan we lekker weer een hoax met pistool
  de lucht in knallen zodat er maar meer geschoten mag gaan worden en de handhavers meer geweld
  mogen gebruiken. Of zien we het nu helemaal verkeerd.(hoop het wel)

  Kort samen gevat >>> de gewenning aan de onderdrukking d.m.v de politiestaat met in scene gezette relletjes

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3123866/om-dode-bij-dnb-mogelijk-suicide-by-cop

 6. Camera 2 schreef:

  Belangrijke toevoeging op de opmerking van 7 februarie 2019 om 21.45

  Daarmee wil ik niet zeggen dat de uiterst schofterige aanpak van de plolitie naar Mitch niet gebeurd is…, die Cops waren zowiezo de weg kwijt.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten