Nederlanders top 3 slimste ter wereld, daarom kun je ons niets wijsmaken

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 9 juli 2018 6 Comments

bron: rtlnieuws.nl

Nederlanders zijn na de Japanners en Finnen, de slimste ter wereld. Dat is namelijk in 2016 gemeten en dat rapport vindt u hier. Het mooie is dat we ook weten van onszelf dat we slim zijn en dat je ons eigenlijk niets wijs kunt maken. We hebben een hoge opleidingsgraad en weten dat we ook nog eens een gehaaid handelsvolkje zijn. Daarin denken we graag terug aan ons VOC tijdperk, waarin we de wereldzeeën veroverden en een grote kolonie waren. We zijn trots op onze vergaarde rijkdommen en vinden het dan ook terecht dat we een welvarend land zijn, want dat is een logisch resultaat van het slim zijn. We hebben internationaal aanzien op het gebied van kunst, literatuur, wetenschap, sport en ga zo maar door. Wij zijn misschien klein qua land, maar groot qua prestaties. We mogen dus best een beetje arrogant zijn ten opzichte van de rest van de wereld. Als wij dan ook straks met Mark Rutte misschien de nieuwe president van de EU mogen leveren, dan is dat verdiend, want ook in de politiek mogen we trots zijn op onze gehaaide leiders. Een beetje politiek correct liegen om onze zaakje goed te regelen, vinden we best okay. Wij zijn nu eenmaal gehaaide slimme boefjes en daar zijn we trots op. We vinden stiekem dat je best een beetje een boefje mag zijn als het goed is voor onze eigen portemonnee. Dat is ook de reden dat we het wel weten dat politici liegen, maar het niet erg vinden. Als ze daarmee internationaal succes boeken en ons staatskas (en onze eigen portemonnee) een handje helpen, zijn wij tevreden. We vinden immers ook dat we een rijk en welvarend land zijn en vooral dat we dat ook verdienen. We zijn immers slimmer dan de rest!

Deze week sprak ik een Duitser die vertelde hoe blij we moeten zijn dat we in de EU leven, omdat we zoveel vrijheden verworven hebben. Nu is dat een Duitser en die waren in de tweede wereldoorlog ook zo dom om in Adolf Hitler te geloven, dus helemaal serieus kunnen we die Duitsers nu ook weer niet nemen. “Wir haben es nicht gewußt”. Ze hadden gewoon niet door wat er echt gebeurde onder dat regiem. Zulke domme fouten hebben wij slimme Nederlanders de afgelopen eeuwen niet gemaakt. Of is die kreet “Wir haben es nicht gewußt” vooral het bewijs van hoe krachtig de werking van propaganda is? Je kunt veel van de Duitsers zeggen, maar het is geen dom volk. Ze hebben toch behoorlijke technische hoogstandjes afgeleverd en nog steeds zijn ze daarin koploper. Het heeft natuurlijk geen nut om te generaliseren. Wat wel nut heeft is nog eens naar de krachtige werking van propaganda te kijken. De tweede wereldoorlog heeft wel bewezen hoe krachtig propaganda werkt. Niet alleen tijdens die oorlog, maar vooral daarna, toen de Duitsers een schuldcomplex aangepraat werd, waarbij het pas de huidige generatie een beetje gelukt is dit van zich af te schudden. Tientallen miljoenen Duitsers hadden niet door dat er 6 miljoen joden vergast zouden zijn! Hoe is het mogelijk!? Hoe kon dat verborgen worden gehouden? Gelukkig is dat wereldbeeld ze na de oorlog wel met succes uitgelegd. Dat beeld staat nu dan ook wereldwijd bij honderden miljoenen mensen op het netvlies. Wie de media in handen heeft kan elk mens van ieder intelligentie niveau, succesvol overtuigen.

De media zijn in die zin het sterkste wapen dat je hebt om zelfs een intelligent volk dom te houden qua wereldbeeld. Mensen zijn geneigd de mening van de meerderheid te volgen. Dus als je via de media het gevoel neer kunt zetten dat een bepaalde gebeurtenis door de meerderheid als waarheid gezien wordt, krijg je zelfs het slimste volk ter wereld om. Bij ons Nederlanders werkt dat anders; wij zijn net iets slimmer dan de rest.

Er is mij wel eens verteld dat wanneer iemand een dieren-achternaam heeft, dit meestal crypto-joden zijn. Ik weet niet of dat waar is en ik wil ook niet bijdragen aan een antisemitisch stigma, maar op zich is het wel opvallend dat enkele bekende personen of familie’s zo’n dierennaam hebben: de Mol, Pauw, de Hond, de Leeuw, enz. Prominente namen die in de media-industrie werken zouden volgens die stelling dus mogelijk van crypto-joodse origine zijn. Mij is uitgelegd dat dit dan zou gaan om joden die zich voordoen als zijnde niet joods; een soort vermomming. Wat ik me dan afvraag is waarom ze dat zouden doen? Je kan tegenwoordig toch zonder blikken of blozen openlijk joods zijn? Er zijn trouwens ook zat ‘niet-joodse’ presentatoren of programmamakers. Eva Jinek is volgens mij ook gewoon oer Hollands blond. Laten we nou niet in rassen, kleuren, gender en dat soort dingen gaan denken! We leven verdomme niet meer in ’40/ ’45! Kom op zeg! Goed als je er vanuit gaat dat de joodse gemeenschap iets te verbergen heeft en dat er sprake is van zeer grote geschiedvervalsing op wereldschaal, dan kun je je nog voorstellen dat ze zich op strategisch belangrijke posities nestelen en dan met name in de media, filmindustrie of andere posities die aan massa beïnvloeding doen, maar ik kan me eigenlijk geen enkel historisch feit heugen waarbij sprake is van geschiedvervalsing. Er wordt wel eens beweerd dat we ons in de maling hebben laten nemen met de holocaust en dat dat misschien wel de grootste hoax aller tijden is, maar ik heb dat eens echt grondig onderzocht en kan me bijna niet voorstellen dat bijvoorbeeld John de Mol eigenaar van het ANP zou zijn om zo’n vermeende ‘doofpot van groot formaat’ dicht te moeten houden. Wat een onzin!

Wij Nederlanders zouden trouwens ook te slim zijn om in dergelijke manipulatietechnieken te tuinen. Kom op zeg! We zijn hoog opgeleid en we zijn welvarend; welke idioot haalt het in zijn hoofd om te geloven dat wij te manipuleren zijn en dat enige vorm van geschiedvervalsing of propaganda op ons van invloed zou kunnen zijn!? Als wij het nieuws lezen, lezen we dat met een kritische blik. Wij leren kritisch nadenken, discussiëren en debatteren op onze universiteiten en zijn daarom misschien ook wel te betitelen als het meest kritische volk ter wereld. We staan alleen niet open voor belachelijke ideeën of complottheorieën. Ons wereldbeeld is juist absoluut niet van buitenaf ingekleurd! Wij lezen veel boeken, kijken veel films, bezoeken musea en dus zijn we doorgaans zeer grondig geïnformeerd. Laat er nou niet een-of-andere-Jan-Lul aankomen die gaat lopen roepen dat ook die takken van sport volledig onder controle staan. Je gaat ons niet wijsmaken dat de boeken die wij vinden in onze boekhandel en de films die wij zien op Netflix of in de bioscoop ook bedoeld zijn om ons wereldbeeld te beïnvloeden. Doe even normaal zeg! Je gaat toch ook niet beweren dat musea er voor datzelfde doel zijn? Kom op zeg! Je hebt kunstmusea waar hele bijzonder kunst te zien is; je hebt historische musea, waar je echte bewijsstukken kunt zien! Zeker in ons Nederland is dat uitgesloten! Niet de hele wereld staat onder controle van één of andere groep die de perceptie van de massa pleegt te beïnvloeden! Sorry, maar dat praat je ons slimme Nederlanders niet aan.

Je kunt in Nederland daarom ook nog met een gerust hart de krant lezen of journaal kijken zonder dat je je druk hoeft te maken over beïnvloedingstechnieken. Dat komt in een ontwikkeld land als het onze niet voor. Niet of nauwelijks! Wij zijn te slim en de mensen die in de media werken zijn daarvoor ook gewoon te slim. Er zal wel eens een misser tussen zitten, maar doorgaans hebben we te maken met professionals. Voor een kritische noot hebben we ook steeds meer alternatieve media die soms net iets dieper graven, maar daar zit soms wel een hoop complotonzin tussen. Gelukkig hebben we dat intelligente professionals als Willem Middelkoop en anderen, die dat segment bedienen. Iedereen die beweert dat zowel de media, als de alternatieve media aan perceptiebeïnvloeding doen, is gewoon paranoïde en heeft geen besef van de intelligentie en het niveau in onze maatschappij. Kom op zeg! We zijn in Nederland! Wij Nederlanders hebben ons uitontwikkeld tot een welvarende en intelligente gemeenschap en daar kunnen we best trots op zijn. In alle facetten van de maatschappij (van politiek, tot media, tot kunst, wetenschap en ga zo maar door) zijn wij professionals. Je kunt ons niets wijsmaken en we hebben de zaken professioneel geregeld en daar ligt ook scherp toezicht op. Laat je niet gek maken en houd gewoon vertrouwen in de media en politiek. Blijf natuurlijk wel kritisch. Dat willen ze zelf ook graag; dat houdt ze scherp. Jij behoort tot het slimste volk ter wereld (die 3e plaats is vermoedelijk gewoon een meetfoutje)!

Bron linkvermeldingen: oecd.org

76 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZalmInBlik schreef:

  Martin met slim bedoel je neem ik aan dat de gemiddelde nederlander als één van de beste geconditioneerd en geïndoctrineerd is in het (NW)order volgsysteem. Het zijn dus de beste slaven die je momenteel als elite durft te wensen.

  Braaf belastingen afdragen, hard werkend als een hamster in een rad, genoeg energie leverend aan de controle matrix. En als je vraagt of het een onsje meer mag zijn, antwoord men wanneer? Nooit een Nee in het gezicht van de slavenhouder, uitgeknepen als een citroen strompelend naar het einde..

 2. Robin schreef:

  Misschien waren de kopstukken van de VOC en de WIC destijds ook crypto Joden, maar dan zonder dierennaam. De stichters van onze gouden eeuws en verder, tevens ook de plunderaars en handelaren van de minder gehaaide exotische medemens. En soms ontvolkers van complete eilandgroepen. Misschien zijn dat dezelfde bloedlijnen als de tegenwoordige gehaaide politiek, media, journalistieke, koninklijke… kortom wezels.

  Nee joh! Niks anders dan goed over ‘onze geschiedenis en het koningshuis’.

  Ik was nooit goed in het doorslikken van voorgekauwde doctrine, om het weer op te braken wanneer dat verlangt werd alsof het eigen woorden waren. Dat lag gewoon aan mijzelf…

  Ik laat het denkwerk wel over aan de hoogopgeleiden, die zijn daar véél beter in dan een ULO’er. En die vertellen natuurlijk gewoon de waarheid.

  Tijd voor televisie en een blauwe pil van onwetendheid…

 3. Riffian schreef:

  …ach een beetje humor mag niet ontbreken 🙂 en vergeet die 6.000.000 niet…shalom

 4. Camera schreef:

  Zijn de hoger opgelijeiden ook slim? en waarom drinken ze dan, artikel van vandaag 1 minuut geleden, toeval…

  https://www.parool.nl/binnenland/nederlandse-hogeropgeleiden-drinken-het-meest-van-europa~a4601235/

 5. ClairVoyance schreef:

  Er is een verschil tussen slim en hoog opgeleid.
  De hoger opgeleide weet uit een multiple choice vraag het juiste antwoord te kiezen.
  Een slim mens vraagt zich af of het juiste antwoord er eigenlijk wel bij staat.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten