Nieuws of Nonsens de media slager die zijn eigen vlees keurde: schijn-zelfkritiek en programmering van de kijker

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 5 maart 2018 13 Comments

De Nieuws of Nonsens show gepresenteerd door Rob Trip werd geopend met een typische NLP methode, waarbij de kijker allereerst in de slaapmodus werd gebracht via een hypnotische (op een rap gelijkende) presentatie van een jonge spreker die vooral wat mantra’s de revue liet passeren onder begeleiding van een trance-inductief deuntje. De zogenaamde spontane binnenkomende e-mailtjes en tweets tijdens de “Live” show werden natuurlijk gepresenteerd door een mooi meisje, want dat werkt altijd goed en speelt in op de behoefte. Het waren natuurlijk goed geregisseerde en vooraf zelf bedachte e-mails en tweets, waarop keurig afgemeten antwoorden klaar stonden. You fakes!

De hick-up van het opnieuw moeten opstarten van een tape op 3/4e van de show moest nog even bekrachtigen dat het om een “live uitzending” ging, maar als iemand meerdere malen je huis leeg geroofd heeft, moet je die dan nog vertrouwen? Is de NOS nog te vertrouwen? Dit was natuurlijk een zeer goed geregisseerde vooraf opgenomen show waarin alles tot op de seconde afgemeten was. Bij iedere tussentijdse presentatie kwam het hypnotiserende deuntje weer om de hoek. De gehele show draaide ogenschijnlijk om de inhoud, maar richtte zich in hoofdzaak op neurolinguistische programmeertechnieken. Gedurende de gehele show werden hypnotische ankers gelegd via herhaling en herhaling. Het item over de ‘narco-staat’ liet goed zien hoe eenvoudig dergelijke NLP ankers (woorden die in de geest van de kijker verankerd moeten worden) gelegd kunnen worden. Deze show, die moest gaan over beïnvloeding, draaide eigenlijk zelf in hoofdzaak om beïnvloeding. Zelfkritiek van bijvoorbeeld de NOS was vooral een neppoging om het idee weg te wuiven dat er geen zelfkritiek zou bestaan en de continue herhaling en de voorbij schuivende achtergrond teksten op de beeldschermen deden grote delen van de subliminale programmering.

Natuurlijk werd subtiel doch trefzeker toegewerkt naar Rusland als de enige echte boosdoener en veroorzaker van nepnieuws. Je moet immers een goed alibi hebben voor censuur. Rusland heeft een nepnieuws-fabriek; wij niet. Rusland werkt met trollen en bots; wij niet. Maar als we dat wel doen is dat goed, want AIVD, dus goed. En de truc van het zelf vooraf wat websitejes op tuigen die nepnieuws maakten over een jongetje dat een giftige plant zou hebben gegeten, om dit vervolgens te traceren als zijnde nepnieuws, was wel heel erg doorzichtig. Dat was natuurlijk de opzet. Met geen woord werd gerept over de mogelijkheid dat de Nederlandse media zelf in staat zijn om nepnieuws te creëren. Dat komt allemaal uit Rusland en is vooral bedoeld om verkiezingen te beïnvloeden of een maatschappelijke beweging in werking te zetten. En als je iets maar vaak genoeg herhaalt gaan mensen het vanzelf geloven. Daar draaide deze gehele show om. Niet dat er geen nepnieuws uit Rusland zou kunnen komen. Alle nieuws dient het doel om de perceptie van het volk te sturen via these en antithese. Dat is het spel van de Hegeliaanse dialectiek. Nieuws draait zuiver en alleen om beïnvloeding. Zo dus ook deze ‘Nieuws of Nonsens’ show. Even een wake-up call: de NOS maakt een uitzending over haar core business; huurt wat critici in en heeft een nepminister aan tafel wiens hoofdtaak het is het volk in de politiek te doen blijven geloven. Dat is de slager die zijn eigen vlees keurt en de indruk wil wekken dit onafhankelijk te doen.

Tussendoor kreeg de kijker nog college over hoe je met beelden een statement kunt maken en hoe je met software beelden in elkaar kunt sleutelen. Het interessante was dat er blijkbaar meegekeken is op deze site, waarop dergelijke technieken veelvuldig aan de orde zijn geweest, maar met geen woord werd er gerept over het feit dat deze technieken al jarenlang bestaan. De indruk werd gewekt dat dit nog maar pas mogelijk is en in de toekomst gebruikt zou kunnen worden voor de creatie van nepnieuws. In de toekomst natuurlijk! Er werd wel een voorbeeld getoond van een kunstenaar die amateuristisch ogende beelden op professionele wijze had gemaakt en in beeld bracht dat hij met zelfgemaakt vleugels kon vliegen. Dat moest dan dienen als voorbeeld dat er al wel eens nepnieuws gemaakt was door een kunstenaar die gebruik maakte van deze technieken. “Maar verder niet hoor!” Met geen woord werd gerept over de mogelijkheid dat de media zelf deze technieken al jaren gebruiken. De schijn van de hand in eigen boezem die Marcel Gelauff (hoofdredacteur van de NOS) mocht doen, moest de indruk van zelfkritiek neerzetten, maar wij Nederlanders zijn toch niet helemaal dom. Al het slechte (nepnieuws, trollen en bots) komt uit Rusland, maar wij zelf doen geen vlieg kwaad! Dat is toch wel een lachertje! Ze draaien alles om. De technieken bestaan al jaren en ze laten het nu zien omdat ze wel moeten. Die lastige Vrijland legt alles bloot. “Maar wij van de NOS hebben het nooit gebruikt hoor! Echt niet!” Draai het maar om.

Hoe zat het dan met het nepnieuws over ‘the weapons of mass distruction’ in Irak? Dames en heren van de NOS! Hoe zat het met de dochter van een Iraakse ambassadeur die voor de golfoorlog door de Nederlandse media getoond werden, zeggende dat er baby’s uit de couveuse op de grond gegooid werden? Dat was allemaal gecreëerd nepnieuws door de mainstream media en daar hebben we u met geen woord over horen reppen. Het was de keurmeester van de slager die hooguit een vlekje op zijn eigen vlees constateerde, maar vooral alle schuld bij de buurman legde. En natuurlijk was daar de nepnieuws controle dienst van de EU die TPO, Geenstijl en de Gelderlander onterecht als nepnieuws mocht betitelen. Oh en dat is niet in scene gezet? Come on! We zijn niet zo dom hoor NOS. Een beetje stoffige Oekraïners in beeld brengen. En natuurlijk mocht de hoofdredacteur van de TPO (in z’n iets te veel Minerva pak) dan zeggen dat dat wel een beetje veel Oekraïense smaak opriep. Wat zijn ze toch goed bij de NOS om de indruk van schijnkritiek te wekken. TPO en andere slagers van dezelfde slagerij-groep die schijnkritiek mogen leveren als ogenschijnlijk kritische keurmeesters van het eigen vlees in de blinkende vitrine naast de smerige vitrine van de concurrent. Goed, dus het EU fact check initiatief werd afgekeurd, maar alle andere censuur via Nu.nl en fact-check instanties voor Facebook en Google, blijven natuurlijk fantastisch. Dus het netto resultaat was de subliminale programmering: zij zijn slecht en wij zijn goed en censuur blijft een noodzakelijk ding (Oh ja en we hebben zelfkritiek, kuch!).

The bottom line van deze hele show uitgezonden door de slager die zijn eigen vlees niet af kon keuren was natuurlijk een perceptiemanagement show die het beeld moest schetsen van zelfkritiek gecombineerd met het dreigend gevaar van buiten, met maar 1 doel: “Wij creëren geen nepnieuws, maar dat doen zij”. We draaien alles gewoon lekker om.

En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst dus wat vooral duidelijk werd is dat de jeugd de klos zal zijn in brainwash programma’s.

Dames en heren van de NOS, leuke poging! Een professionele oog-dichtsmeer-poging! Complimenten! Leuk dat u de gecontroleerde club TPO ook even mee liet babbelen in deze schijnkritische show, maar we kunnen hier toch wel een lijstje voorbeelden noemen waarbij nieuws volledig in elkaar gedraaid is en er dus keihard gelogen is. Daar is met geen woord over gerept! Marcel Gelauff heeft zich alleen verontschuldigd voor het knippen in een interview met Poetin en dat was zo’n beetje de enige zelfkritiek. Er zijn tientallen bewijzen van creatie van nepnieuws door de mainstream media. Er zijn heel wat oorlogen gevoerd op basis van gecreëerde beelden en nepnieuws en daar bent U toch echt verantwoordelijk voor geweest! Het was een mooie en zeer goed uitgekiende perceptiemanagement show. Mijn complimenten, maar u bent gediskwalificeerd. Onderstaand voorbeeld is dan wellicht enkele jaren oud, maar ik verwijs naar het archief hier op de site om alle leugens, list en bedrog van uw kant uit te lichten. Een Nieuws of Nonsen show maken met alle geld en middelen beschikbaar om de propaganda en misleiding van eigen zijde te verhullen is op zich knap, maar er zijn nog wakkere mensen in dit land ondanks de hypnotische stem van Rop ‘de onschuld zelve’ Trip. U draait alles om! U bent zelf de grootste nepnieuws producent! (hier meer..)

84 Shares

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  En hoe zit dat dan met dat publiek? Dat keurig geselecteerde mooie meisje dat mocht zeggen dat politici vrijwel altijd over cijfers liegen was ook bedoeld om de indruk te wekken dat politici wel eens liegen maar alleen over cijfers..ze overdrijven alleen de cijfers een beetje…dus dat valt eigenlijk best wel mee 😉
  Dus ook dat diende een perceptiemanagement doel: “Politici overdrijven alleen wel eens een beetje de cijfers”, maar verder liegen ze niet hoor!

  Het was een perfecte propaganda show! Applaus voor de slager. U heeft uw eigen truckendoos getoont en uw rottend vlees mooi opgelapt.

 2. forall schreef:

  Beste,

  Ik ging er voor zitten om 20:25 benieuwd waar ze mee af komen.
  tv aan en hapje en drankje in de luxe stoel.Ik was er klaar voor!
  Paar keer moeten lachen om de onzin, en op het laatst, een kwartier voor het einde, de tv uit gezet,
  daar ik bijna letterlijk moest kotsen van deze p.r opaganda.!
  En het ergste is nog dat het zooooo doorzichtig is, maar mensen blijven het blijkbaar slikken!

  Aan de andere kant het volgende. Vroeger werd ‘nep nieuws’ genegeerd.
  Nu wordt het geridiculiseerd,

  Hmmmm

  “All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.”

  Hmmmmm

 3. MQ schreef:

  Zojuist het programma bekeken.
  Het was nog erger dan ik had verwacht. Elke seconde geregisseerd.

  Alle sprekers lieten het bekende liedje horen. Totaal geen kritische noot gehoord. Of het moet de meneer zijn geweest die het manipuleren van beelden ging uitleggen. Maar ook daar waren de voorbeelden zorgvuldig gekozen.

  Conclusie is wel dat de media totaal niet is te vertrouwen.

  Een extra reden om onze Martin te steunen. Martin zijn artikelen worden tenminste niet bepaald door zijn broodheren. We willen toch objectieve informatie en geen voorgekauwde nonsens?

  Bedankt Martin en ga aub zo lang als mogelijk door met je artikelen.

  • Martin Vrijland schreef:

   Dank je wel. Ja, alles was zeer zorgvuldig uitgekozen en heel slim werd de indruk gewekt van “kijk eens hoe goed wij op de hoogte zijn van alle beinvloedingstechnieken” om ondertussen niet het achterste van de tong te laten zien maar met een paar magere voorbeelden (zoals de vliegende kunstenaar en Game of Trones). Het bijzondere is dat de NOS feitelijk haar eigen list en bedrog wapenarsenaal heeft laten zien en de indruk heeft gewekt dat dit allemaal uit Rusland komt.

   Als iemand bestookt is door trollen en bots dan is ondergetekende het wel en dat waren echt geen Russische, maar Nederlandse. En ze hebben werkelijk alles gedaan om mij op discussie fora zwart te maken. Wat een mega leugenaars!

 4. Martin Vrijland schreef:

  Als je niet een gecontrolleerd oppositie medium bent haal je de Google news feed (news.google.nl) niet. TPO en Geenstijl worden sinds hun oprichting gepusht door Google. Dat hebben ze met de site van Martin Vrijland nooit en te nimmer gedaan. Ik sta wel eens hoog in de zoekresultaten maar ben nooit gepromoot door Google. Dat moet toch een hele hoop duidelijk maken!

  Dat mensen nog steeds in dat soort vangnetten tuinen is mij een raadsel.

 5. Notis schreef:

  NNN = NPO Nep Nieuws ook wel aan te duiden als Nederlandse Propaganda Dienst!

  Inderdaad dames en heren (allen dus hoop dat heel NEEderland ik zou haast zeggen NEEEEEEE-derland dit leest) een geweldige show over nep-nieuws: “ZUM KOTZEN” zou ik zeggen.
  Ook juffrouw Ollongren Orloggram als plaatsvervanger/ster(? 😉 ) van meneer(?????) Rutte moest deze leugen-show een officieel tintje meegeven en daar braaf zat te lachen zo van ‘goedzo kinderen’. Arrrrghhhhhh (sorry mag ik effe)

  Verder werd er niets gezegd over de leugens en oorlogsophitserij die Halve Zijlstra enige jaren geleden via TV over Nederland uitspoog en ook de politionele acties van 1949 waarbij flagrante oorlogsmisdaden werden begaan door het Nederlandse bezettings/onderdrukkingsleger de KNIL die onder Bernard nog ieder jaar werden begroet tijdens de potsierlijke legerdefilee’s tot ook zijn leugens, zijn nepfiguur werd doorgeprikt.

  Wat ook niet werd gezegd dat alles uit een en dezelfde (leugen)bron komt: Reuters!
  Alles wat klakkeloos, ik zeg KLAKKELOOS maar bedoel HEEL BEWUST en GEDWONGEN door alle media kranten Telegraaf, NRC, Volkskrant, AD, regionale bladen door tv door regionale tv wordt overgenomen.

  • Martin Vrijland schreef:

   Je vergeet nog een paar oorlogsmisdaden die onder Marcel Gerlauff / de NOS en alle media en verantwoordelijke politici zijn doorgedrukt in NAVO verband. Ik noem de Golfoorlog, de Irak oorlog, de Joegoslavië oorlog, Afghanistan, Libië, Syrië etcetera.

   Maar dat mag natuurlijk..dat waren leugentjes om bestwil om democratoe te brengen. Koste wel een paar miljoen doden, maar dat is collateral damage als je “democratie” wilt brengen.

 6. ZandInOgen schreef:

  Heb het gezien en ben er ook goed voor gaan zitten, het was één grote farce en eigenlijk dacht ik dat ze het gelikter zouden aanpakken. Die vraag van die zgn. kritische/kijker(s) troll(en) via ‘Twitter’ hebben mij alleen maar in mijn vermoeden doen sterken dat het hele zaakje strak geregisseerd is en idd vooraf opgenomen. Het DDR,USSR,Noord-Korea en China hadden hier een puntje aan kunnen zuigen.

  Vooral de uitleg van Marcel ‘applausverlenger’ Gellauf heeft me op de grond doen vallen van het lachen, wat een idioten. Ze hebben volgens mij niet door wat hun werk (verraad) allemaal te weeg brengt of ze overzien hun daden wel. Wat hun dus sociopaten en/of psychopaten maakt, zolang ze maar kunnen vangen en hun luxeuze leventje kunnen leiden…..

  • ZandInOgen schreef:

   jonkvrouw Ollongren is ook gigantisch afgegaan als een gieter, ze kon geen voorbeelden geven van ‘statelijke actoren’ en of nepnieuws in NL ipdv bleef ze verwijzen en volharden in de Europese (EU Stratcom) aanpak. Blonde doos bezit geen intellectuele bagage om een coherent verhaal af te steken en is dus totaal incompetent om de posities te bekleden die ze nu bekleed. Dit soort bruikbare idioten brengen een hele natie in diskrediet, de Russen/Chinezen enz lachen zich in een vuistje om zoveel incompetente idioten.

 7. Martin Vrijland schreef:

  Nepnieuws over nieuws over bewustgemaakt nepnieuws dat nieuws leek te zijn, maar nep bleek te zijn. Dat alles om de massa maar te programmeren met het begrip nepnieuws, zodat iedereen gelooft dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dus nepnieuws checkers nodig hebt.

  Van A tot Z in scene gezet inclusief het idee dat de NOS er zogenaamd ingetuind is. Het draait allemaal om perceptiemanagment voor het volk. We moeten geloven dat er wetenschappelijke “professionals” nodig zijn die het nieuws keuren op nep of echt.

  https://nos.nl/artikel/2220933-nos-werd-misleid-door-cameraploeg-op-bevroren-gracht.html

 8. Martin Vrijland schreef:

  Het is nuttig en noodzakelijk dat alle studenten journalistiek (of moeten we het studenten ‘opiniemakers’ noemen?) eens serieus naar de geschiedenis kijken en dat leggen naast de door de media des tijds verkondigde propaganda leugens. Dan moet je toch wel tot de conclusie komen dat alle media met de hoofdrol van de NOS grove leugens hebben lopen verkopen om massaslachtingen te bewerkstelligen. Dat zij dit in opdracht van de politieke acteurs (met de nadruk op acteurs) hebben gedaan en dat die even zo veel boter (zo niet meer) hebben moge duidelijk zijn. De schandpaal zou een minimum straf zijn. Een paal met een touwtje eraan zou wellicht beter dienen.

  Oh wacht…deze meneer spreekt Russisch en dus is het in onze voorgeprogrammeerde perceptie nepnieuws. Heel Rusland is eigenlijk gewoon nep. Nee, ik ben geen Russofiel, ik zeg alleen dat er een agenda gaande is en dat de NAVO en de westerse landen decennia lang vele foutieve acties op hun geweten hebben. Dat dit onderdeel is van de grotere agenda die weer moet leiden tot een 3e wereldoorlog, kun je hier op de site ook bestuderen, maar verdiep je nu eens echt in de geschiedenis en ga eens écht onderzoek doen, zoals een journalist zou betamen.

 9. Mishko schreef:

  Ikzelf kijk geen Nederland 123 meer, en de commercielen irriteren me
  vanwege teveel reclame.
  Deze film heb ik te danken aan whatever, dankjewel whatever!

  Belgie af en toe, hun propaganda is lekker doorzichtig.
  BBC keek ik graag naar, maar het zijn propaganda sluipmoordenaars.
  Maw, ze zijn er bijzonder goed in vind ikzelf.
  Maar hun detective en politie tv-series zijn steeds verknipter en
  gewelddadiger geworden (Silent Witness, Luther).
  Kijk ik ook niet meer naar.

  Vroeger keek ik graag naar Salto (freaky nonsens)
  en AT5 (toen ze nog enigzins de vrije hand hadden)
  maar die zijn snel en vakkundig de nek omgedraaid.

  Voetbal interesseert me totaal niet (rennend schaken),
  eigenlijk zou ik de TV de deur uit doen.
  Maar mijn vriendin kijkt graag naar Norton (de ubernicht),
  en de Ideale Wereld.
  Ik had een point, maar die klote TV…!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten