Onderzoeksraad (OVV) krijgt de Machiavelliprijs van list en bedrog voor MH17 rapport

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 10 februari 2016 24 Comments

mh17collageDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) krijgt woensdag de Machiavelliprijs uitgereikt voor opmerkelijke prestaties op het gebied van publieke communicatie“, zo meldt het AD vandaag. Iedereen die weet dat Machiavelli stond voor rechtvaardiging van list en bedrog naar het volk in het belang van de regenten, kan dan ook concluderen dat de Onderzoeksraad in feite een prijs ontvangt voor list en bedrog! “De raad krijgt de prijs omdat ,,met het rapport over de ramp met de MH17 – waar mogelijk – klaarheid is gebracht voor de nabestaanden in het bijzonder en de wereld in het algemeen”. Ook zou de OVV volgens de jury het schoolvoorbeeld zijn voor goede communicatie.“, aldus het AD.

In zijn boek ‘Mein Kampf’ beschreef Adolf Hitler een theorie die we steeds vaker succesvol zien worden toegepast. Deze theorie is als volgt samen te vatten: “Als je een leugen maar groot genoeg maakt en heel veelvuldig verkondigd wordt het geloofd“. Een andere uitspraak van Adolf Hitler is: “De waarheid doet niet ter zake, maar slechts de overwinning“. En hier zijn stelregel: “Maak de leugen groot, hou het simpel, blijf het herhalen en uiteindelijk zal men het geloven“. Op zich waren dit niet zulke bijzonder uitspraken van Hitler, want de meeste dictatoriale systemen malen niet bepaald om de waarheid. Het gaat er vooral om dat de gevestigde orde niet aangetast en stevig in het zadel gehouden wordt. Wel is het natuurlijk – ter voorkoming van onrust – belangrijk om de psyche van je volk te begrijpen. In dat kader heeft Hitler wel bewezen dat hij een goede volks demagoog was. Om er voor te zorgen dat het volk niet in opstand komt moet je dus dit door Hitler genoemde eenvoudige principe toepassen. Hitler was echter niet origineel in zijn opvattingen. Hij leek ze te hebben geleend van Niccolò Machiavelli (1469-1527).

Machiavelli’s bekendste boek ‘Il Principe’ bevat een aantal stelregels over de politiek. Om de macht te behouden bijvoorbeeld, moet de erfelijke troonopvolger zorgvuldig de sociaal-politieke structuren bewaken. Machiavelli beweerde dat publiekelijke moraliteit en persoonlijke moraliteit twee verschillende dingen zijn. Hij benadrukte dat voor veiligheid en stabiliteit morele corruptie noodzakelijk is. Een regent moet een reputatie opbouwen en bij tijd en wijle immoreel handelen. Soms moet dit gepaard gaan met bruut geweld en bedrog. Welnu dat laatste is precies wat Hitler ook in zoveel bewoordingen zei. We hebben dus in Nederland een prijs ter ere van dit principe. Omdat het wellicht een beetje te choquerend is om deze prijs naar Adolf Hitler te noemen – wie kent de reputatie van Adolf Hitler immers niet – heeft men er waarschijnlijk maar (lekker veilig) voor gekozen om de prijs naar een voor de gemiddelde Nederlander volslagen onbekende te vernoemen: Machiavelli. Bovendien was Machiavelli niet een regent en heeft hij ook geen holocaust op zijn geweten. Toch zijn zijn ideeën wel vrij duidelijk. Of moet ik die nog een keer woord voor woord voor u uitspellen?

Machiavelli maakte zich allereerst los van de middeleeuwse christelijke moraal, en zette (vanuit het humanistische gedachtegoed) de mens centraal in zijn filosofie. Zijn visie op de mens was echter allesbehalve optimistisch. Volgens Machiavelli was de mens namelijk van nature geneigd tot het kwade. En dat niet alleen: “De mensen zijn zo onnozel en ze richten zich zo op hun directe behoeften dat iemand die bedriegt altijd wel iemand vindt die zich wil laten bedriegen“, zo stelde hij. Het zou volgens Machiavelli erg dom en naïef zijn om slechts te leven en handelen naar de ‘goede’ (christelijke) moraal, want vroeg of laat zou dit nadelig uitpakken. Zo hadden christelijke waarden als deugdzaamheid, verdraagzaamheid en vredelievendheid in Italië geresulteerd in zwak, lafhartig leiderschap en instabiele politieke situaties. Machiavelli stelde: “Een man die zich altijd en overal goed betoont, gaat noodzakelijk te gronde te midden van zovelen die niet goed zijn. Daarom moet een heerser, wanneer hij zich wil handhaven, leren om niet goed te zijn. En dit vermogen dient hij wel of niet in praktijk te brengen, al naargelang de omstandigheden hem er toe dwingen.” Volgens Machiavelli mochten heersers daarom, als het zo uitkwam, best ‘moreel verwerpelijke’ middelen inzetten om hun doel te bereiken. Sterker nog: dit was soms onvermijdelijk. Wat een heerser nodig had, was wat Machiavelli beschreef met het woord ‘virtù’: energie, intelligentie, daadkracht, de gave om situaties te beoordelen en ‘effectief’ op te treden – wat in de meeste gevallen wreedheid vereiste. Om macht te consolideren was dit nu eenmaal noodzakelijk.

Dus als het AD stelt dat de raad haar prijs krijgt “omdat met het rapport over de ramp met de MH17 – waar mogelijk – klaarheid is gebracht voor de nabestaanden in het bijzonder en de wereld in het algemeen”, kunnen we dus misschien beter concluderen dat de raad deze prijs van list en bedrog krijgt omdat er nog geen enkele klaarheid is over de MH17 ramp. Het heeft meer weg van ein Große Lüge.

Bron linkvermeldingen: ad.nl, isgeschiedenis.nl

92 Shares

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Nederland, Oekraiene, VS (VN Veiligheidsraad) en Rusland (VN Veiligheidsraad) zullen niet de onderste steen boven krijgen, aangezien zij bijdragen aan de implementatie van de nieuwe orde der tijden. Dit maakt onderdeel uit van het occulte ritueel die nodig is om de stukken op ‘het wereldtoneel’ in stelling te brengen, opdat het climax (Armageddon) bereikt kan worden. Tevens wil Nederland tijdelijke zitting in de Veiligheidsraad en zal daar dus een offer voor moeten brengen:
  http://www.nvvn.nl/vn/nederland-en-de-vn-veiligheidsraad/

  Poetin speelt graag mee (good cop bad cop tactiek):
  http://www.nu.nl/vliegramp-oekraine/4212035/rusland-zegt-nabestaanden-mh17-radarbeelden-overgedragen.html

 2. Analyze schreef:

  De politieke leider van Maleisië heeft zich laten omkopen om aan dit spel mee te doen:

  http://www.theguardian.com/world/2015/aug/04/malaysia-corruption-watchdog-najib-razak-donations-1mdb
  Beleaguered Malaysian prime minister Najib Razak has effectively been cleared by the country’s anti-corruption body, following a financial controversy that has shaken the legitimacy of his government.

  The Malaysian anti-corruption commission (MACC) announced that $US700m in accounts held by the prime minister had come from donors – not, as has been alleged, from the debt-laden state development fund, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

  http://nos.nl/artikel/2002292-maleisie-bedankt-rutte-na-eerdere-kritiek.html

  En dan speelt er de zaak van MH370 die op ‘mysterieuze’ wijze verdween:
  “Whoever was in control of the flight wanted MH370 to be observed by the inhabitants of the Maldive atolls, during daylight, as flying south towards Diego Garcia”
  Volunteer investigator Andre Milne

  Al met al zijn deze vliegtuigen, als het er al twee zijn, gebruikt in een geo-politieke schaakspel om de Verenigde Staten en haar bondgenoten te sterken in haar provocatieve houding richting het Oosten. Dat is het 2D schaakbord, het 3D schaakbord geeft aan dat alle partijen aansturen op een ultieme confrontatie in zowel het Euro Aziatische gedeelte als het gedeelte waar de Amerikaanse marine haar bases heeft liggen namelijk de Zuid-Chinese Zee. Noord-Korea speelt hierin ook een belangrijke rol door te provoceren, Zwitsers opgeleide leider Kim Jong-un kent zijn plek hierin:
  http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/01/251011.htm

 3. Analyze schreef:

  En waar het uiteindelijk toe moet leiden is duidelijk, deze psychopaten zijn decennia lang aan het plannen en voor Skull en Bones lid Kerry (Cohen) heeft het al jaren duidelijk gemaakt:

 4. Camera schreef:

  Een site als Want to Know (volgend jaar rijp voor Machiavelli prijs) is misschien zelfs speciaal opgericht om complete chaos te creeren omtrent het hele verhaal.

  Bij een ongeluk of misdrijf is het moment net na de gebeurtenis het aller belangrijkste en niet het gepraat en geouwehoer en (gemanipuleerde) radar beelden en pratende acteurs achteraf van belang.

  De allereerste foto’s van de opstelling der brokstukken zijn onmogelijk verklaarbaar in combinatie met
  een uitelkaar gespat brandend vliegtuig. Waar is het panel om dat eens nader te onderzoeken?

  Gelukkig zijn ze in Rusland ook een beetje wakker, hier onder een linkje van een Russische site uit het russisch vertaald, het zegt genoeg

  https://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=ru&u=http://blef-nasa.livejournal.com/6783.html%3Fthread%3D78719&prev=search

 5. Treowd schreef:

  Inderdaad interessante info op jouw oude blogg Martin, had er nog niks van gelezen heb nu inmiddels een 4 tal artikelen gelezen plus de comments eronder , maar er is inderdaad erg veel mis met de passagiers hun afkomst en of ze daadwerkelijk diegenen zijn welke naar voren geschoven worden als bestaande Nederlandse slachtofffers e.d. Zelfs de facebook profielen lijken behoorlijk fake te zijn. Mogelijk is het zelfs een complete hoax te noemen en is de ” rampplek ” in scene gezet. Rare toestanden allemaal, geloofde tot vandaag dat men het vliegtuig neergeschoten had met behulp van gevechtsvliegtuigen in opdracht van de Oekrainse autoriteiten wat op zich weer onderdeel van Nato beleid zou kunnen zijn om Rusland te kunnen framen. Moet nog wel wat snuffelen in de artikelen en kritisch wat verder door gaan nemen , maar het stinkt nog meer als ik al dacht.
  Bij deze een link naar de artikelen https://www.martinvrijland.nl/category/onderzoekszaken/vlucht-mh17/
  en als men onder op de pagina op de link oudere berichten klikt komt er nog een pagina tevoorschijn.

 6. Brammetjebram schreef:

  Dit zaakje stonk vanaf het begin.

  Volgens een ooggetuige van het eerste uur , want de puinhoop rookte nog , stonk het er voornamelijk naar rotting en formaldehyde. Dat is toch vreemd. Deze oekrainse liet het videootje zien waarop de rokende resten te zien waren , duidelijk de rampplek , en een stel vreemd uitziende lijken. Ze vertelde dat er haast geen kinderen waren , maar voornamelijk mensen met een aziatisch uiterlijk. En dat er ook poppen tussen zaten , waarvan gedeeltes weggesmeuld. Ik meende zelf ook ziets te zien.
  Ik zal eens kijken of ik dat filmpje nog kan terugvinden.

 7. Camera schreef:

  Als de eerste beelden van een scene of zogenaamd rampgebied niet met de

  werkelijkheid stroken dan hoeft men eigenlijk niet eens meer

  verder te zoeken. Daarmee is 1 ding zeker, we zijn beetgenomen door alle hoofd media kanalen

 8. Treowd schreef:

  Kwam gisteren uit bij een youtube video waarin enkele famillies getoond worden welke getroffen zouden zijn door de MH17 ramp en welke getoond zijn geweest op buitenlandse nieuwskanalen. Wat opviel was dat er wat afstand leek te zijn op emotioneel gebied bij de getoonde famillies, het kwam gespeeld over en leek totaal niet het beeld te schetsen van echte rouwende families. Nu ben ik pas nieuw en sinds kort via het oude blogg op dat spoor terecht gekomen als het ware, maar er rijzen wat vragen bij me. Wat me wel opviel is dat de Indonesische fam mogelijk wel de famillie is van de piloot,
  en het kan zijn dat deze familie vanuit cultuur gebonden openheid in rouw mogelijk wel op camera hun verdriet heeft willen tonen, toch is er een dame bij die wat op lijkt te vallen, oordeel zelf…..
  1. komen de in de video getoonde famillies overeen met de in de Nederlandse media getoonde famillies van de slachtoffers ?
  2. Ben ik al zo beinvloedt door nog maar 4 artikels te lezen dat mij die emotionele afstand welke de in de video getoonde famillies schijnen te tonen, lijkt op te vallen?
  Of ligt het aan de manier waarop de voice-over tekeer lijkt te gaan omdat hij zich emotioneel zeer boos of kwaad lijkt te maken bij het vertoon van wat hij beoordeeld als zeer hypocriete toneelspelers aka crisis-actors . Oordeel maar zelf en brand me maar af of geef me gelijk zodat er wat duidelijkheid komt want het lijkt allemaal zeer merkwaardig althans zo komt het over…..

  MH17 FALSE FLAG – CRISIS ACTORS COMPLETELY REVEALED! (ik zet er nu nog een vraagteken bij ?)

 9. Analyze schreef:

  Officiële persconferentie van de Russische Luchtmacht mbt MH-17, meer interessante details:

 10. Analyze schreef:

  We vergeten snel hier in het Westen men heeft Rusland eerder ook proberen te framen in navolging van de terechte rel die Rusland had mbt Aegis Ballistic Missile Defense System (gericht op Rusland) die vanaf 2018 in NATO land Polen geïnstalleerd word.
  https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_missile_defense_complex_in_Poland
  http://www.nytimes.com/2010/04/11/world/europe/11poland.html?_r=0

  Donald Tusk – ex-premier van Polen, binnenkort voorzitter van de Europese Raad
  De handige diplomaat Tusk heeft geprobeerd met president Poetin een vertrouwensband op te bouwen, maar het lukte niet. In 2010 gaf Tusk toestemming voor het Russische lidmaatschap van de Oeso. In datzelfde jaar spraken beide leiders af om het bloedbad bij Katyn samen te herdenken. In dit Russische dorp net over de grens met Polen werden in 1940 duizenden Poolse burgers en militairen gedood door de Sovjets. Op weg naar de herdenking stortte een Pools vliegtuig neer in Rusland met aan boord de Poolse president, Lech Kaczynski. Aan de Poolse toenadering kwam direct een einde. Door de oorlog in Oekraïne zijn de landen alleen maar verder uit elkaar gedreven.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3775945/2014/10/25/De-nieuwe-Muur-voor-of-tegen-Poetin.dhtml

  Kennelijk had de broer van wijlen Lech Kaczynski nog een appeltje te schillen met Tusk en consorten.
  Press organisations file complaint against Polish media law
  The media bill was approved on Wednesday (30 December), just two days after it was submitted to parliament, which is dominated by the Law and Justice (PiS) party of Jarosław Kaczyński following general elections in October.

 11. Camera schreef:

  Niburu.co….mogen we waarschijnlijk ook tot de misleidende (controlled opposition)site’s rekenen nu ze dit onderstaande artikel hebben geplaatst, let dan vooral op wat Niburu niet vermeld namelijk dat de eerste beelden van het event niet kloppen met de werkelijkheid (zie vorige comments)

  Niburu.co noemt het MH17 event zelfs een bloedoffer voor Satan en daarmee gaan ze dus voorbij aan een onderzoek dat nooit heeft plaats gevonden namelijk de eerste beelden en foto’s en crisisacteurs

  Het leek net alsof Niburu.co ooit een troef gelegd had met het Cor Pan verhaal dat inderdaad niet klopt ( verwisseling van vliegtuig kentekens en ze gelijk in hebben maar nu dwalen ze af naar bloedoffers voor Satan misschien wel in opdracht van ….? , om zo ons toch geheel van de werkelijkheid te weerhouden.

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10327:bevestiging-ritueel-bloedoffer-vlucht-mh17&catid=69:occult&Itemid=81

 12. Camera schreef:

  Maar nu (2017 januari), gaan ze het echt onderzoeken…

  http://joostniemoller.nl/2017/01/open-brief-aan-trump-start-nu-objectief-onderzoek-naar-mh17/

  http://www.parool.nl/amsterdam/thierry-baudet-wil-nieuw-mh17-onderzoek~a4455912/

  De foto die Joost bovenaan zijn artikel heeft geplaatst vertoond veel rook, de eerste beelden lieten zien dat er geen pluim in de lucht was, zelfs geen streep van rook. Dat zegt op zich al genoeg, er moet een waanzinnige pluim aanwezig zijn als er een vliegtuig aangeschoten naar beneden valt, die is er niet, gaan ze dat eerst eens onderzoeken? we wachten weer af

  https://nodisinfo.com/real-airplane-crash-site-looks-like-vs-mh17/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten