Oproep aan alle mannen en vrouwen: kom uit je zuigeling-modus en word volwassen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 23 mei 2018 16 Comments

Als kind ben je geneigd om tegen de grotemensenwereld op te kijken. Eenmaal in die grotemensenwereld beland kom je er steeds meer achter dat de meeste mensen zich eigenlijk als grote baby’s gedragen. De kern van het probleem kan in dit artikel meteen bij de staart gepakt worden. Ik ga er niet meer omheen draaien. De kern van het probleem is onze opvoeding, zijn onze ouders en zijn wij zelf als ouders. We hebben geleerd om naar boven te kijken en houden onszelf in de afhankelijkheidsmodus. We zitten aan de navelstreng van onze opvoeders. En die opvoeders waren vroeger vooral de dominee’s van de plaatselijke kerk. Daarom zijn er nog steeds veel babyboomers die hun volwassen kinderen stimuleren om toch maar weer eens naar de kerk te gaan. “Ga naar de dominee!” zo luidt de onderliggende boodschap.

De opvoeders van nu zijn de media, de politiek en het gehele circus dat onze belevingswereld inkleurt. De televisie, de krant, social media en oneliners van bekende Nederlanders zijn onze nieuwe navelstreng. We willen gevoed worden met informatie van boven. We hebben een continue stroom aan voorbeeldfuncties nodig die ons vertellen wat we moeten denken en hoe we ons moeten gedragen. Vertelde de vrouw van de dominee de huisvrouwen vroeger dat ze ook moesten gaan werken, dan vertellen de Andries Knevel’s, Arie Boomsma’s en Gordon’s, Gerard Joling’s, Jeroen Pauw’s, Eva Jinek’s van nu hoe we moeten leven en denken. Voeg daar het hele arsenaal aan ‘bekende Nederlanders’ en voorbeeld-werelden (soap series, films en romans) aan toe en je hebt het gehele palet van hoe we moeten denken en leven.

Waarom kijk je geen tv? Ga nou gewoon weer eens tv kijken, dat is goed voor je!” hoorde ik een moeder tegen haar volwassen dochter zeggen. Wat ze eigenlijk wil zeggen is datzelfde als die Calvinistische, Katholieke of Gereformeerde moeder 1 of 2 generaties terug, die tegen haar kind zei: waarom ga je niet naar de kerk? De kerk van nu staat in je huiskamer. De kerk van nu draag je in je handpalm. Gelukkig is de wekelijks injectie van ‘hoe denk ik en gedraag ik mij‘ geïntensiveerd. We hebben een technologische- en media-revolutie doorgemaakt, waardoor we van de dominee die ieder half uur het journaal door de radio schalt, een sprong hebben gemaakt naar een full-time navelstreng. We hoeven alleen nog maar even te swipen en onze nieuwste i-Phone of Samsung Galaxy springt aan en we kunnen even een vers portie ‘nieuws’ absorberen. Dat kan gaan van het leukste nieuwe jurkje dat je moet willen dragen (hoe kleed je je en behoor je bij een bepaald imago, groep of word je gevoel bevredigd) tot een kritische noot van een sterretje of specialist die ons vertelt wat goed is om te denken. Je hebt al je impulsbehoeftes direct bij de hand. Dat kan gaan van het even absorberen van een sexy sterretje, geilheid, spanning, vakantiegevoel, verdriet, verlangen en opwinding aan toe. We kunnen al onze smaakstoffen real-time uitzoeken, want je hebt smaakje a, b en c t/m z om uit te kiezen. Je kan voor Ajax, PSV of Feyenoord zijn; je kan voor CDA, Groenlinks of FvD zijn. Je kan van de Linda, Libelle tot Cosmopolitan kiezen. De media en onze i-Phone vormen onze eigen snoepwinkel en houdt ons moedermelk-verslaafd. Het is als een suikerverslaving die om steeds meer vraagt.

Afgelopen maandag schreef ik een artikel over de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle (onthou die naam). Niet omdat u die naam specifiek onthouden moet, maar gewoon omdat u continu gebombardeerd wordt met show, sterretjes en voorbeeld functies. Moeders leren hun kinderen dat de prins op het witte paard op ze wacht als ze de mooiste en meest sexy zijn. Jongens leren dat ze de prins op het witte paard moeten zijn en dat dit alleen lukt als ze hun best doen om zo rijk mogelijk te worden. Ook daarin zit het zuigelingedrag verscholen. Meisjes worden in dat concept namelijk pas gelukkig als ze modelletjes kunnen zijn, zodat ze de beste prins met veel geld aan de haak kunnen slaan. Jongens worden pas gelukkig als ze rijk kunnen zijn, zodat ze de vrouwen aan de haak kunnen slaan die eigenlijk het liefst de hoofdprijs in de vorm van de prins zouden willen scoren. We hebben de voorbeeldfuncties en kijken omhoog, omdat we van jongs af aan leren naar omhoog te kijken. Is het niet de dominee, dan zijn het wel de sterretjes. We hebben een breed arsenaal van soap-sterretjes, sport-sterretjes, modellen, seks/porno-sterretjes, politici, tv-presentatoren, DJ’s, filmsterren en ga zo maar door. Voor elke smaak of kleurstof geeft onze navelstreng ons wat we willen. Direct paraat! Het gros van de mensheid leeft als volwassen baby’s die niet zonder de full time voeding vanuit de navelstreng kunnen.

Waarom leven we in een wereld waarbij de televisie-, krant-, radio-, Facebook– en Instagram-dominee ons wereldbeeld full time inkleurt? Omdat een baby niet zonder de navelstreng kan die het onvolgroeide lijfje een continue stroom aan voedingsstoffen geeft. De bedoeling van een baby is dat het op gegeven moment de buik verlaat. Dat is het pijnlijk proces van geboren worden. Na het geboren worden wordt de navelstreng doorgeknipt en begint de weg naar volwassenheid. Onze geestelijke weg naar geboren worden (laat staan naar volwassen worden) is door onszelf vergeten. De mensheid houdt zichzelf aan de navelstreng. Ja, dat wordt ons zo geleerd door onze eigen ouders, die ook naar hun dominee’s luisterden en hun wekelijkse portie voeding (lees: ‘hoe moet ik denken en doen’) gingen halen in de kerk, en hun dagelijkse portie in de krant of op de radio. We leren het op scholen; we leren het in de film en in de soap. We leren het overal.

De belangrijkste rol daarin heeft diegene die ons fysiek geboren laat worden, maar ons geestelijk aan de navelstreng leert blijven hangen. Gelukkig is de kunstmatige baarmoeder bijna een feit en worden kinderen in de nabije toekomst geproduceerd door de super moeder, zijnde de super staat. Brave new world! De supernavelstreng is alvast gerealiseerd. Het wereldwijde web aan informatiestroom en kennis van boven is volledig om ons heen. We hebben straks WiFi en 5G. De 4G netwerken van nu zijn al een verwijding van onze navelstreng. We hebben meer bandbreedte! Straks hebben we een super high way naar ons brein en leven we in een real-time Trumanshow. De enige extra toevoeging die we nog nodig hebben is een rechtstreekse breinconnectie met the cloud.

Het wordt tijd om volwassen te worden en de dagelijkse impulsstroom door te knippen. Het wordt tijd om de navelstreng door te knippen! Stop met je verlangen naar meer berichtjes op Facebook en Instagram. Stop met je nieuws-verslaving. Het is geen nieuws: het is de inkleuring van je perceptie van de wereld. het is de inkleuring van je wereldbeeld en de heroïne verslaving aan informatie. Het is het continue verlangen naar meer voeding vanuit je kleine beeldschermpje. Het is je verlangen naar je moedermelk, naar je dominee die je vertelt wat je moet denken, hoe je je moet kleden, hoe je je moet willen gedragen, enzovoort, enzovoort. Je hebt suiker nodig! Meer, meer en meer!

Ik sprak een vrouw van in de 80 die een stukje had gelezen in de krant over een interview op tv met Dries van Agt. Toen had ze tegen haar man gezegd: “Dat programma moeten we maar eens terugkijken op uitzending gemist“. Dries van Agt sprak zijn twijfel uit over zijn geloof. “En daar voelde ik me zo door gesteund; ik twijfel ook wel eens.” Ziet u wat hier gebeurt? De navelstreng vertelt haar dat ze mag twijfelen over haar geloof. De navelstreng-tv-media-socialmedia-verbinding vertelt ons wat we mogen denken. Voor ieder een smaakje. Deze voedingsstof was voor de vrouw die wel eens twijfelde en nu bleek dat ‘de dominee’ vertelde dat twijfel er ook gewoon bij hoort. We laten onze mening, ons gevoel en onze blik op de wereld invullen door onze ‘voorbeeld functies’. Voor de 80 plusser is de grote Dries van Agt een voorbeeldfunctie en als die twijfelt, mag ik ook twijfelen. Dat die dominee’s en voorbeeldfuncties van nu, ons continu meenemen in een veranderende levensvisie is de grote truc die we niet doorhebben. De mensheid wordt langzaam gekneed in een steeds veranderende zienswijze. Zo wordt ons geleerd om stap voor stap via de navelstreng nieuwe inzichten te krijgen, zodat we het belang van de navelstreng blijven voelen. Die navelstreng vertelt ons nieuwe inzichten en dus blijven we maar liefst hangen aan die navelstreng, want er komt zoveel nieuwe kennis vanuit doorsijpelen. Wat we daardoor vergeten te doen is de navelstreng doorknippen! De ogenschijnlijk bijzonder wijze en bijzonder leerzame inzichten van boven blijven ons in de dominee’s van nu doen geloven. Daarom sijpelen er steeds nieuwe inzichten door van boven.

Het wordt tijd dat mannen en vrouwen van nu hun navelstreng doorknippen. Word volwassen en ontdek dat al die kennis, wijsheid en voorbeeld-leefstijlen die je ongemerkt absorbeert als de hoofdrolspeler in de Trumanshow van de surrealiteit waarin je jezelf houdt (voorgeschoteld door de media en social media), je weghouden bij je zelfstandigheid, onafhankelijkheid en geestelijke volwassenheid! Alle kennis die je nodig hebt; alle leefstijlen die je nodig hebt; alle wijsheid die je nodig hebt; zit al in je ziel. Dat ga je pas ontdekken als je de navelstreng doorknipt. Je houdt jezelf in de moedermelk-verslaving; of liever gezegd: je houdt jezelf aan de navelstreng. Now get up and walk! Trek die stekker eruit! Gooi die i-Phone weg. Verbrand je krant en gooi je televisie het raam uit. Kom uit je romannetjes-droomwereld en je filmset! Kom uit je Trumanshow! De ECHTE realiteit is die waarin je helemaal jezelf bent. En wie jijzelf bent weet je pas als je de navelstreng door knipt, net zoals een baby eerst geboren moet worden. Dat is geen religie, dat is geen geloof, dat is los van alle religie en geloof. Los van elke dominee en elke smaak- en kleurstofverslaving van alles wat je steeds intensiever en steeds meer en vaker absorbeert. Er is maar 1 weg: cold turkey! Grow up! Religie is mind control; de ergste religie is je zelf-gecultiveerde navelstrengverbinding met boven.

116 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  Tja, de Nederlander is uiteindelijk gewoon een
  kind in een volwassen lichaam. Zodra je ze hoort praten, doen, niet doen, merk je dat al gauw op. Lopen vaak bij de psychoog en/ of koketteren met hun stonpzinnigheid, zie televisie. De Nederlander houdt van garantie, zekerheid van verzekeringen want je weet maar nooit. Er zijn zat Nederlanders die zich overal voir verzekeren en dan nog klagen dat hun inkomen niet voldoende is omdat de premies hiervoor te hoog zijn.Ik zie ook parallellen met al die Nederlanders die alleen maar in loondienst willen werken, het liefst voor de roverheid. Zien de overheid als een soort vadertje, moedertje. En houden hiermee het regime, systeem, in stand. Ik kan zo wel doorgaan.
  Het is inserdaad waar dat religies en in het bijzonder de mono-theistische abrahamische godadiensten in het westenmind- control zijn. Bijna alles in de bijbel (ot en nt) en koran is verzonnen, gefabuleerd, mooier gemaakt dan het was enz.
  Voor het meeste wat in die brainwash boeken staat geschreven is geen enkel empirisch bewijs. Maar ja de mensen hebben garanties, verzekeringen nodig. Uiteindelijk is het zich wenden tot religie vluchtgedrag. Immers blijkbaar is er iets wat ze niet bevalt of waarbij het gevoel hebben de situatie niet onder controle te hebben. In plaats van in te zien dat hun situatie door het systeem, regime, bepaald is, vluchten ze dis in de fantasie van het geloof. Tja dat is veiliger dan de status quo ter diacussie te stellen. En de schapen sliepen door en hielden het systeem, regime, in stand….

  • Martin Vrijland schreef:

   “Ja, maar ik houd van boeken lezen en films kijken, daar ontspan ik zo lekker van”

   Nee, je houdt er van van buiten af gevoed te worden met fantasieën en ideeën, zodat je geest gevoed wordt via de navelstreng.

 2. De Loonslaaf schreef:

  Dat het volk niet volwassen wordt en blijft opkijken tegen elke vorm van zogenaamde “autoriteit”, heeft grotendeels met het huidige schoolsysteem te maken. In dit schoolsysteem krijgen de gehoorzame en brave leerlingen, die zich succesvol vele jaren gehoorzaam en braaf hebben laten conditioneren, als “volwassene” een mooie en voorname positie in het hiërarchische systeem. Deze witte boorden zijn niets anders dan de sukkels, die de valse werkelijkheid als zoete koek hebben gegeten en hun “volwassenheid” meten in de mate waarin zij succesvol zijn in een systeem dat de aarde in rap tempo vernietigt.
  Op school worden we allen geconditioneerd het hiërarchische systeem te gehoorzamen en derhalve op latere leeftijd braaf een functie hierin te vervullen. Zelf nadenken is natuurlijk uit den boze, want dan zouden de mensen zien dat zij niet volwassen zijn geworden. De mensen die van jongs af aan wel zelf nadenken en kritisch zijn, vallen al snel buiten de boot. Voor wijsheid en volwassenheid heb je meer kans deze te vinden bij de patiënten in een psychiatrische inrichting, bij “mislukkelingen” en bij de complotgekkies.

  • Martin Vrijland schreef:

   Je bedoelt te zeggen dat wijze en volwassen mensen eigenlijk gek zijn en in de psychiatrische kliniek horen te zitten?

   • De Loonslaaf schreef:

    Veel mensen, die reeds op jonge leeftijd kritisch waren en de waanzin om hen heen begonnen in te zien, zijn kapot gemaakt door het systeem. Je kon immers enkel meekomen, indien je met het idiote systeem zou meedoen. De succesvol geconditioneerde en slapende massa zou er wel voor zorgen, dat je als zielloze zombie in de polonaise mee zou gaan lopen. Wanneer deze kritische mensen dan met psychische problemen te maken kregen, dan kwamen zij vroeg of laat bij een psycholoog of psychiater. De functie van deze professionals was enkel om deze kritische mensen, die in het proces van wakker worden waren beland, te proberen opnieuw te conditioneren, zodat zij toch zouden “meekomen” in de maatschappij. Het doel van de geestelijke gezondheidszorg is enkel, de mensen in hun droomstaat te houden en gehoorzaam te laten zijn! Zij moeten op zoek naar een baan, een relatie, een woning… bla, bla… allemaal systeem shit.
    Het is echter voor zeer weinig van deze kritische (en meestal gevoelige) mensen weggelegd om te zien dat zij niets mankeren en dus niet ziek zijn, maar dat de “samenleving” ziek is. Deze “samenleving” parasiteert op alles wat leeft en maakt derhalve alles kapot. Balans is in de huidige maatschappij ver te zoeken, vandaar de vele goede doelen en andere organisaties, die zogenaamd hulp moeten bieden aan van alles en nog wat.
    Je moet dus heel sterk zijn om een heel leger van geconditioneerde mensen om je heen te kunnen weerstaan en te zien dat zij juist gestoord zijn en jij in een proces van wakker worden bent beland, omdat je onderbewustzijn wakker begint te worden. Helaas is het voor weinigen van deze kritische mensen weggelegd om heelhuids door deze strijd te komen en belanden dikwijls op straat, in een psychiatrische inrichting of waar dan ook. Ik heb in psychiatrische inrichtingen vele hoog ontwikkelde en wijze mensen gezien, die het niet konden bolwerken in het huidige systeem. Zij waren overspannen en/of volkomen doorgedraaid. Deze mensen werden “geholpen” door de succesvol geconditioneerde “hulpverlen(g)ers”, die hun bestaansrecht ontleenden aan het in stand houden van het huidige systeem door braaf te gehoorzamen aan de hiërarchie.

 3. Camera schreef:

  Mooi artikel en ben het eens.

  Maar er zullen nu mensen zijn die vragen:”Ja meneer Vrijland dat is mooi en aardig maar hoe kom ik dan aan uw artikelen?”, het is toevallig dat ik dit door de navelstreng te lezen krijg

  Het nieuwe geld zijn de bits via de mobiele telefoon, ze hebben ons totaal in de tang

 4. forall schreef:

  Loonslaaf schreef:

  “Voor wijsheid en volwassenheid heb je meer kans deze te vinden bij de patiënten in een psychiatrische inrichting, bij “mislukkelingen” en bij de complotgekkies. ”

  Heel mooi gezegd! Doet me denken aan de uitspraak van Michael Ellner:

  “Just look at us. Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, major media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.” ”

  En de boeken van John Taylor Gatto zijn echte aanraders!

  En deze vond ik i.v.m. dit hier erg toepasselijk en mooi om te zien en te horen:

  https://www.youtube.com/watch?v=9M4tdMsg3ts

  Verder denk ik toch dat we ‘er komen’, mss duurt het nog even, maar ik ben momenteel gematigd positief. 😉

 5. Indigo Pixie schreef:

  Omdat een baby en kind nood heeft aan een externe begeleider/opvoeder/autoriteit voor ongeveer 7 jaar zal er altijd een vorm van beïnvloeding zijn.

  Vergelijk het met een zandbak waar elke zandkorrel een gedachte is afkomstig van een andere mens.
  In die zandbak bevinden zich ook emmers, schoppen, speelgoed,…die daar allemaal geplaatst zijn door andere mensen.

  Dan zetten we baby’s en kinderen in de zandbak en vertellen hen om hun eigen, unieke levensdroom te creëren enkel met wat zich in de zandbak bevindt. Ze kennen dus alleen maar wat in de zandbak voorhanden is (namelijk de gedachten, ideeën en dingen die door anderen aangeboden worden).

  Het is duidelijk dat op die manier hun hele leven ontworpen wordt door een andere mens, met inbegrip van relaties, levensstijlen, waarden, meningen, interesses, gewoonten, behoeften,…
  Geen enkele gedachte of emotie is origineel of uniek of wordt door henzelf gecreëerd.
  Alles wat de kinderen doen is de gedachten van anderen recycleren en herkauwen.
  Alle kinderen in de zandbak zijn gevormd en gemodelleerd naar beelden en informatie van een andere mens of naar de verhalen van anderen die opgetekend staan in (heilige, wetenschappelijke of spirituele boeken).

  Ze worden op die manier allemaal gekaapt en hun eigenheid vernietigd terwijl ze onbewust een nepleven voor zichzelf bedenken door middel van identificatie met de verhalen en beelden in de zandbak.

  De zandbak is een analogie voor de maatschappelijke wereldmatrix.
  Er zijn evenwel schoolsystemen die pogen om de invloed van de kunstmatige matrix te beperken en de inherente wijsheid van de ziel te activeren, denk aan de Sudbury scholen of de Tekos school in Rusland.

  Een andere mogelijke invloedbron (programmering) is de natuur. Dat is de organische matrix.
  Sommige ouders kiezen dan ‘unschooling’ en laten de kinderen hun gang maar gaan.
  Dit resulteert niet altijd in volwassenen die verbonden zijn met het Zelf (Spirit), want vrijheid betekent niet hetzelfde als volwassen gedrag.

  De natuurvolkeren krijgen meer input van de organische matrix en leven in harmonie met die natuur (wat een ander software programma is).
  De natuur is de voedselpiramide van eten en gegeten worden.

  Een interessant onderzoeksgebied zijn de zogenaamde wolvenkinderen die opgevoed worden door dieren en dus geen taal en dergelijke kennen, ook geen input vanuit gevestigde structuren.
  Taal blijkt dan een cruciaal element te zijn bij de programmering van het brein en het bewustzijn.
  Het is via de taal- en beeldgedachten dat de waarnemer de ‘realiteit’ (het hologram) mee creëert en helpt ‘toveren’.

  In het Engels zijn daar veel voorbeelden van, zoals ‘to spell’ betekent zowel spellen als een betovering uitspreken. Taal is magie in dat opzicht.
  Zie ook The Golden Web: https://www.youtube.com/watch?v=5PgX8l9AgzE

  We leven met zijn allen in de buik van het Beest en creëren onder geprogrammeerde hypnose deze surrogaatwerelden. Zelf-realisatie en gnosis zijn 2 paden naar echte bevrijding uit de brood en spelen show van ijdelheid en illusie.

  • Knuckles schreef:

   Hey Indigo Pixie,

   Heel erg bedankt voor het aanraden van ‘The Golden Web’ deze video legt meer puzzelstukjes dan wat ik to nu toe in honderden andere video’s heb gezien.

   Na het zien van de eerste 30 minuten kan ik alleen maar zeggen dat het ongelooflijk is dat ‘taal’ de ‘elephant in de living room’ is. Ik had hier altijd al een vermoeden van, maar dat het eigenlijk de fundering is van alles, is ‘mind blowing’.

  • Martin Vrijland schreef:

   Perfect verwoord Indigo Pixie!

 6. Xandra schreef:

  Loonslaaf, jij beschrijft zo`n beetje mijn fase van het wakker worden. In 1991 ging ik naar Indonesië op vakantie en daar kwam de openbaring. Ik werd bewust van de koude drukte die heerst in Nederland. Bij `t huiskomst ging ik weer aan het werk, maar mijn innerlijke kwam in protest en het werd een steeds grotere opgave om elke dag naar het werk te gaan om het wekelijkse ritueel uit te voeren. Ik werd steeds zieker, maar ik ging maar door. Op een gegeven moment mankeerde ik zoveel vaags en werd er ook astma geconstateerd en kon ik mijn beroep niet meer uitoefenen. Eigenlijk is dat mijn redding geweest; ik mocht de WAO in. En niet lang daarna de psychiatrie. Maar beter worden? Ik kan het niet! Want de wereld is ziek, doodziek!

  • De Loonslaaf schreef:

   Welkom bij de club Xandra!
   De waanzin om je heen zien is inderdaad een openbaring. De vraag komt dan in hoeverre je daaraan wilt en kunt bijdragen. Helaas zijn we genoodzaakt min of meer mee te doen, anders hebben we in deze matrix geen bestaansrecht… volgens de machthebbers die wij ons (in onwetendheid met ons beperkte bewustzijn) alle rechten uit handen hebben laten nemen.
   Ik hoop dat je probeert zo gezond mogelijk te worden, opdat jouw energie en licht anderen doet oplichten.

 7. forall schreef:

  tsja, mooi gezegd!

  “antisocial behavior is a trait of intelligence in a world of conformists.”

  ― Nikola Tesla

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten