‘Ordo ab Chao’ via het spel Halbe Zijlstra en Shell topman Jeroen van der Veer

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 13 februari 2018 18 Comments

Als je ziet dat de politiek en media aan geloofwaardigheid inboeten en meer en meer mensen neigen naar je zelfgeschapen vangnetpartijen, dan moet er iets groots gebeuren om de geloofwaardigheid van de media en politiek weer te redden. En natuurlijk is Shell een belangrijke zakenpartner van Rusland; en als je zegt Shell, zeg je koningshuis. Nederland is eigenlijk Shell. Die olie- en gasindustrie is een miljardenbusiness wereldwijd en de aandelen van het koningshuis zijn via allerlei tussenschakels moeilijk traceerbaar, maar het is publiek geheim dat Shell grotendeels en nog steeds van de Oranjes is. Shell topman Jeroen van der Veer is dus eigenlijk al jarenlang de echte minister van buitenlandse zaken van Nederland; de politieke pionnen zijn er slechts voor het dagelijks toneelstukje dat we via de media voorgeschoteld krijgen. De Shell topman komt dus wel eens bij Poetin op de koffie. Nu is het natuurlijk echt niet zo dat de Shell belangen altijd positief zijn voor Rusland, zoals met de Oekraïne machtswisseling en de strijd om het Russische deel van Oekraïne. De MH17 wrakstukken lagen toevallig in een gebied waar veel schaliegas te winnen viel en Shell mag die klus gaan klaren. Maar de oost west tegenstelling en alle oorlogen behoren tot het grotere master script.

Zoals reeds eerder genoemd op deze site bevinden zich in het Oosten van Oekraïne enorme potentiële schaliegas-winningsgebieden. Nederland heeft via haar koningshuis een groot belang in deze gebieden. Shell en Chevron sloten reeds in 2012 contracten af met Oekraïne om een aantal van deze schaliegas-velden te exploiteren. De regelgeving in Oekraïne voor wat betreft het exploiteren van deze velden is een stuk soepeler dan in andere landen en ook zijn de exploratiebedrijven vrijgesteld van bepaalde belastingen. Een belangrijk aandeelhouder van het bedrijf Shell is ons eigen koningshuis. In een jaarverslag van de Royal Dutch Shell Group uit 2004 werd het verlies van het koningshuis genoemd. Op basis van de dividenduitkering kon zo het percentage aandelen berekend worden op 5% (zie hier). Ook koningin Wilhelmina had echter een flink belang in Shell en de kans is best groot dat dit 25% belang ergens via onopvallende BV-tjes nog steeds in handen van het koningshuis is. Het is echter wel zaak om dit niet teveel op te laten vallen, want dat betekent dat ons koningshuis nogal wat kapitaal heeft en gezien het feit dat ze een onkostenvergoeding uit de belastingpot krijgen en zelf geen belasting betalen, zou dit maar tot onrust kunnen leiden. Shell heeft namelijk een balanswaarde van dik over de 300 miljard. Je zou dus met een gerust hart kunnen stellen dat het Nederlandse koningshuis erg veel belang heeft bij een potentiële schaliegaswinning in het Oosten van Oekraïne. Je kunt dan ook met een gerust hart stellen dat Shell’s topman Jeroen van der Veer een belangrijke pion van het koningshuis is.

Ook is het geen vreemde stellingname dat Shell een belangrijke vinger in de pap heeft in het beleid van de BV Nederland of anders gezegd: Het koningshuis heeft erg veel baat bij het reilen en zeilen van Shell en het beleid van de BV Nederland zal in lijn liggen met dat van die misschien wel belangrijkste inkomstenbron voor het koningshuis (Royal Dutch Shell). Maar het koningshuis heeft ook belang bij het overeind houden van de geloofwaardigheid van haar democratische farce; haar democratische schijnbestuur en de media die de poppenkast verkopen. Als je dus merkt dat die geloofwaardigheid aan het afbrokkelen is, moet er iets groots en imposant gebeuren om de geloofwaardigheid terug te winnen. De cijfers zijn immers duidelijk: meer en meer mensen hangen naar partijen als de FvD en PVV en de relletjes rondom geveinsd racisme hebben wel een beetje impact, maar blijkbaar heerst er een bepaald sentiment onder het volk. Dat kan de macht weten door te meten. Daarvoor hebben zij de gedetailleerde data afkomstig van het full time aftappen van telefoons en pc’s via social media als Facebook (Snapchat, Instagram, WhatsApp) en Google en dergelijke. Voor al die data is geeneens sleepnet wetgeving nodig. Die data kun je real time inkopen. Die sleepwet is slechts het sausje op de zalm.

Dus als je de geloofwaardigheid van de gevestigde politiek en media ziet afbrokkelen en meer en meer mensen opzoek gaan naar alternatieven; wat kun je dan beter doen dan een politieke rel in scene zetten waarbij de gevestigde media weer een beetje een geloofwaardigheidsboost krijgen. De Volkskrant mocht het vuurtje doen ontsteken en Elsevier mocht roepen om het aftreden van Halbe Zijlstra. Ook mag de Volkskrant nu zeggen dat Jeroen van der Veer de bron was. Wat natuurlijk eigenlijk al duidelijk was, omdat Halbe Zijlstra het volgende aan het ANP zou hebben gemeld: “De bron die me over het citaat van Poetin vertelde, heeft de gebeurtenissen vertrouwelijk bevestigd aan de Volkskrant en stelt het op prijs dat ik de anonimiteit waarborg“. Die bron was dus Jeroen van der Veer.

We kunnen dus rekenen op een stevig relletje in de politiek. Mooi zo; want met soap en chaos creëer je steeds nieuwe orde. Dat is een oud Romeins principe (of eigenlijk al veel ouder) bekend van de spreuk ‘Ordo ab Chao’. Het wordt ook wel de Hegeliaanse dialectiek genoemd. Als je de macht ziet verzwakken, wordt het tijd voor chaos via schijnbare tegenstellingen en uit die tegenstellingen trek je altijd meer macht naar je toe (these en anti-these leidt tot synthese, zei Hegel). Dat schijnt een soort wetmatigheid te zijn; een ‘natuurwet’ als het ware. Het wordt dan ook wel weer eens tijd voor een stevige politieke rel en het wordt ook tijd voor het terugwinnen van de geloofwaardigheid van de propaganda kanalen die het toneel mogen verkopen: de media. Natuurlijk hebben we ook daar ondertussen al de gecontroleerde alternatieve media klaarstaan via sites als TPO of een YouTube kanaal Café Weltschmerz. Er mag best een verschuiving binnen de politiek of de media optreden, als je die verschuiving maar zelf coördineert en laat verlopen via goed gebekte pionnen. Als het volk een schijnbare machtsverschuiving wil, dan krijgt het die. Je tuigt de nieuwe media zelf op en laat delen van de oude media opschuiven richting die flank. Dat geldt ook voor de politiek. Meten is weten en als je meet (en dus weet) wat het volk wil, geef je ze dat.

Kortom: we gaan een flinke rel krijgen die zal leiden tot een beetje chaos, maar zowel de rel als de chaos verloopt via de pionnen van de macht en ook de oplossing zal worden geboden via de pionnen van de macht. Of dacht u dat Jeroen van der Veer geen pion van de macht was? Of dacht u dat de Volkskrant, Elsevier, TPO en andere nieuwe media geen pionnen van de macht zijn? Wie betaalt de salarissen van de dames en heren in die nieuwe media? Natuurlijk zult u geloven dat sommige nieuwe media dat zelf financieren of gewoon goede investeerders gevonden hebben, omdat het gewoon “professionals” zijn. Natuurlijk hebben nieuwe politieke partijen ook toevallig hele goeie sponsoren. Neemt u maar van mij aan dat je het financieel niet redt in de wereld van de politiek of nieuwe media als er niet een potje van de macht ter beschikking staat. Kortom: de aristocratie heerst en bestuurt via de schijn van democratie en de schijn van oppositie. Nu de geloofwaardigheid van die schijndemocratie begint af te brokkelen, wordt het oer oude spel van ‘Ordo ab Chao’ weer even uit de kast getrokken. En dat is niet een eenmalige gebeurtenis, dat is een continu proces, alleen soms wordt er wat meer gas gegeven en is de soap van iets grotere impact. We zullen zien hoeveel impact deze Halbe Zijlstra soap zal gaan hebben. Zal het eindigen in een aftreden? Prima: winst voor een deel van de oude media (Volkskrant, Elsevier) en delen van de nieuwe media en winst voor de gecontroleerde oppositie partijen. Als je alle spelers op het bord in je zak hebt maakt het niet uit waar gewonnen wordt. ‘Ordo ab Chao’

Bron linkvermeldingen: volkskrant.nl

65 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (18)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. De Loonslaaf schreef:

  Het SHELL logo is een Jacobsschelp. Deze Jacobsschelp is een in de heraldiek veel voorkomend symbool. Aristocratische bloedlijnen hadden hun eigen symbool. Wanneer twee telgen van twee verschillende families (bloedlijnen) trouwden, dan werd een nieuw wapenschild ontworpen, waarop een combinatie van de symbolen van de twee bloedlijnen te zien was. Natuurlijk kregen daarbij de symbolen van de belangrijkere bloedlijnen voorrang. Het huwelijk draaide dus niet alleen om bezit, maar ook om afkomst.
  Een paar voorbeelden van de Jacobsschelp zijn te vinden bij de onderstaande steden, gemeentes of families:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Vand%C5%93uvres
  https://en.wikipedia.org/wiki/Buttwil
  https://en.wikipedia.org/wiki/Emmetten
  https://en.wikipedia.org/wiki/Morissen
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Berkheim
  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blason_de_la_famille_Forget.svg

  Waar zouden de wapenschilden van de steden en gemeentes in Nederland (en de rest van Europa) vandaan komen?
  Oh ja, wanneer je in Den Haag naar het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein gaat kijken, dan is daar natuurlijk ook de Jacobsschelp te vinden.

 2. Notis schreef:

  En als Ordo ab chaos niet werkt dan is er het zwaard nog!
  Geweld dus. Politie, leger, aivd-agenten en geheime commando’s.

  Het bedrog, het bijgeloof (Saturnisme) en de perversie is SCHIER oneindig.
  Bedrieg het Volk ==> Media, TELEVISIE ====> Propaganda
  Bijgeloof ===> Aanbid Satan, mooie symbolische wapenschilden voor het plechtige rituele sausje
  Perversie ===> Oxfam, LGTBQXYZ e.v.a. nou ja te erg voor woorden vult u zelf maar in. 1 hulpwoordje slechts: Totale verloedering.

 3. Notis schreef:

  Haha Die regenten houden wel van leuke plaatjes/wapenschilden en niet toevalligs staan ze vol met allerhanden heraldieke symbooltjes zoals pijlen, fasces, zwaarden, leeuwen, adelaars, phoenixen, vossen(voor de slimmerikken), egels, slangen, draken en ga zo maar door.
  O ja en niet te vergeten het is een wapen-schild. Ook een schild dus mocht de tegenstander regent, graaf, hertog, stamhoofd, roverhoofdman iets sterker zijn.
  Voor de vredelievende treft men ook nog wel eens korenaren, herten, zwanen, egels en schildpadden aan. Uiteraard kun je je -als je mee wilt doen aan de rage(s)- je in iedere tattoeshop laten toetakelen met wat je maar wilt; van liefdevolhartje tot brullende leeuwen en tijgers. 🙂

 4. Martin Vrijland schreef:

  Jaja Zijkstra treedt af..relletje mooi uitgespeeld en ondertussen de donorwet er doordrukken.
  Politiek is niets meer dan soap. Gaat het kwartje nu vallen?

 5. ZandInOgen schreef:

  De Rothschilds en Orange’s hebben dezelfde belangen als het op Shell en andere maatschappijen aankomt. In 1927 ontdekte Royal Dutch Petroleum olie bij de kust van Brunei, de sultan zou de rijkste man van de wereld worden als gevolg van zijn loyaliteit aan Royal Dutch. Het Engelse en de Nederlandse koningshuis, die Royal Dutch controleerden, fuseerden hun bedrijf met Shell, Rotschilds Far East Trading Company en Royal Dutch/Shell was geboren. Koningin Beatrix en Lord Victor Rothschild zijn de grootste aandeelhouders. In 1920 domineerden Exxon, BP en Royal Dutch/Shell een groot deel van de olieindustrie, samen met de Rockefellers, Rothschilds, Samuel, Nobel and Oppenheimer families; de koningshuizen in Nederland en Groot-Brittannië hadden vele aandelen. Twee andere dochterondernemingen van de Rockefellers, Mobil en Chevron, kwamen niet ver achter de Grote Drie. Leden van de raad van bestuur van Exxon Mobil zitten in het bestuur van JP Morgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Canada en Prudential. Chevron Texaco heeft mensen die zitten in het bestuur van de Bank of America en JP Morgan Chase. BP Amoco deelt directeuren met JP Morgan Chase. RD/Shell heeft banden met Citigroup, JP Morgan Chase, N. M. Rothschild & Sons en de Bank of England.

  Draaideur politiek in de raden van bestuur

  Leden van de raad van bestuur van Exxon Mobil zitten in het bestuur van JP Morgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Canada en Prudential. Chevron Texaco heeft mensen die zitten in het bestuur van de Bank of America en JP Morgan Chase. BP Amoco deelt directeuren met JP Morgan Chase. RD/Shell heeft banden met Citigroup, JP Morgan Chase, N. M. Rothschild & Sons en de Bank of England.Dus, de Deutsche Bank en JP Morgan Chase, de banken van Warburg en Rockefeller, hebben veel aandelen in Exxon Mobil, BP Amoco en Chevron Texaco. De door de Rothschilds gecontroleerde Bank of America en Wells Fargo hebben controle over de olie in de Westkust. Wells Fargo en Mellon Bank waren beiden vanaf 1993 bij de top 10 aandeelhouders van Exxon Mobil, Chevron Texaco en BP Amoco.

  Informatie over RoyalDutch/Shell is moeilijker te verkrijgen. 60% is in handen van Royal Dutch Petroleum of Holland en 40% is in handen van Shell Trading & Transport uit Engeland. RD/S heeft slechts 14.000 aandeelhouders en een paar directeuren. Men is het erover eens dat het bedrijf waarschijnlijk voornamelijk in handen is van de families Rothschild, Oppenheimer, Nobel, Samuel en het Britse House of Windsor en het Hollandse Huis van Oranje.

  Koningin Beatrix en Lord Victor Rothschild zijn de twee grootste aandeelhouders van RoyalDutch/Shell. Haar moeder, Prinses Juliana was ooit de rijkste vrouw ter wereld. Zij trouwde met Prins Bernhard in 1937, die lid geweest was van de jeugdbeweging van Hitler, SS en employé van (Nazi bedrijf) I. G. Farben. Hij zat in de raden van bestuur van meer dan 300 Europese corporaties en was de oprichter van de Bilderberg Conferenties.
  https://www.globalresearch.ca/the-four-horsemen-behind-america-s-oil-wars/24507

  Let ook op investeringsmaatschappijen zoals BlackRock (what’s in a name), Rabobank idem
  http://www.thisismoney.co.uk/money/article-1087620/Dutch-bank-Rabobank-buys-7-5-cent-stake-Rothschild.html
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2014-04-03/rothschild-rabobank-end-investment-banking-cooperation

  • ClairVoyance schreef:

   Dat Juliana ooit de rijkste vrouw ter wereld was wist ik niet. Klopt dat wel?
   Ik dacht eerder aan de engelse koningin. Die bezit toch ook Canada, Australie etc.? Of zijn die continenten an sich niet in geld uit te drukken? Of zijn ze minder waard dan de aandelen shell?

   • ClairVoyance schreef:

    En het nederlandse koningshuis had natuurlijk ook de koninklijke cocainefabriek, maar ik dacht dat het engelse koningshuis altijd in de opiumdrugshandel zat. (zie: opiumoorlogen)

    • ZandInOgen schreef:

     Dat is wat men heeft kunnen traceren in het betreffende artikel, ik persoonlijk ben van mening dat het Vaticaan de rijkste entiteit ter wereld is en boven alle partijen verheven is. Elizabeth valt in rangorde onder het Vaticaan en de Rothschilds zijn de inners (Ridderorde van Malta).

     Drugsgelden worden door de geheime diensten gebruikt om vuile operaties mee te financieren, meestal cash. Zodat men ontraceerbare geldstromen tot hun beschikking hebben. Deze huizen zijn dus niet meer dan poortwachters en zijn dienend aan het masterplan en centralisatie van macht in de wereld. Ze worden niet voor niets the black nobility genoemd.

 6. ZandInOgen schreef:

  De naam Blackstone (rock) komt weer bovendrijven in de zaak MH-370:

  Blackstone and Jacob Rothschild, beneficiaries of Malaysia Airlines flight disappearance ?

  The international search for missing flight MH 370 showed that Washington was able to track the aircraft well beyond what it has admitted so far and that it waited a week before revealing what it knew. The search also showed that China lacks the refuelling ports to deploy its navy over such a large area. But beyond the news item and the respective strategic capabilities that it brought to light, this enigmatic disappearance has made at least some people happy: Blackstone and Jacob Rothschild.

  In the post-Crimea tripolar, geostrategic world of the US, Russia and China, it is imperative to test the West’s overwhelming disinformational news campaigns, against reports from the Russian government’s almost indispensible multimedia website, Russia Today (see pages published on 3/22/14)

  As often happens in mysterious “accidents,” the unusual disappearance of flight MH 370 Malaysia Airlines – whose various explanations failed to fully satisfy anyone, least of the Chinese persons affected – has given rise to innumerable speculations, some, rather wild and disturbing.

  While the war of sanctions by the United States and the European Union against Vladimir Putin was raging on, in a compelling article Russia Today wrote that four days after the disappearance of flight MH 370, a patent for a semiconductor was approved by the U.S. patent Office [1]. Has a patent war been unleashead

  According to Russia Today, the assignee of the semiconductor patent is Jacob Rothschild, of the controversial and much-legendary dynasty of bankers.
  http://www.voltairenet.org/article183486.html

  http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=8,671,381.PN.&OS=PN/8

 7. ZandInOgen schreef:

  AIVD en Shell, dit artikel zegt alles maar dan ook alles mensen. Nederland is een dictatuur:

  Opvrager geheime bevingsdocumenten: ‘Ramen en deuren moesten dicht’

  Onder druk gezet
  Volgens de paardenhouder heeft de AIVD hem wel via zijn advocaat gesommeerd om een weekend thuis te blijven, omdat ze mogelijk zijn huis zouden doorzoeken. ‘Ze gebruikten harde woorden en hebben mij onder druk gezet. We moesten de ramen en deuren dichthouden. Ze hebben altijd veel gedreigd, maar dat zijn mijn vrouw en ik wel gewend.’

  Geheime documenten
  Uit de documenten uit 1963 blijkt dat de rol van de Nederlandse Staat in de gaswinning mogelijk veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen. Uit het schrijven valt te herleiden dat de overheid (financieel) net zo aansprakelijk is voor de aardbevingsschade als de NAM.
  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/189751/Opvrager-geheime-bevingsdocumenten-Ramen-en-deuren-moesten-dicht

 8. ZandInOgen schreef:

  Hier nog eentje, het failliet van BV NL is volgens mij een voldongen feit. Wie controleert de zittende macht? NIEMAND

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/sp-senator-die-moeite-heeft-met-donorwet-blijft-weg-bij-stemming

 9. Camera schreef:

  Quote Mark: “Goedwillende mensen die zich bedreigt voelen” (door Acteurs en Nep politie)

  Halbe zegt tenminste nog dat ie er geweest is,
  Rutte mag gewoon liegen zonder bij de opnames aanwezig
  te zijn geweest..
  De gehele Vloggersrel Zaandam Poelenburg is aantoonbaar in scene gezet door de staat(i.s.m Powned etc).
  Dus ook (oneervol) ontslag.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten