Problem, Reaction, Solution: ‘Brussel omarmt nu het leger op straat’ kopte het NRC

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 22 juni 2017 7 Comments

Het NRC kopte gisterochtend: ‘Brussel omarmt nu het leger op straat’. Die titel vat mooi het resultaat van de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘ samen. De spijkerbom van de terrorist ging niet af, maar naar verluidt zou alleen de ontsteking zijn ontploft. Dat gaf dan de steekvlam zoals te zien op de foto bij dit artikel. Het is toch opmerkelijk dat een ontsteking zo’n steekvlam geeft, want een ontstekingsmechanisme is vaak niets meer dan een soort bougie die een vonk geeft (aan de feitelijke bom) op basis van een schakeling die geactiveerd kan worden door bijvoorbeeld een telefoon. Maar omdat de meeste mensen hun ‘gezond verstand’ denkvermogen compleet uitschakelen bij het lezen of op radio en tv respectievelijk horen en zien van nieuws, lijkt niemand meer een kritische vraag te stellen. Waarom zou een ontstekingsmechanisme zo’n steekvlam geven? De krant Metro schreef [citaat] Volgens de Belgische zender VRT was de explosie die te zien was het ontstekingsmechanisme dat de man af liet gaan. Maar op een of andere manier ging de bom zelf uiteindelijk niet af. Op ‘een of andere manier’! Natuurlijk was er helemaal geen bom. Kolder!

Denk eens na! Er was geen aanslag, er was geen bom, er was wel een getuige (zie foto), maar die wandelt onverschrokken voort. Als er geen aanslag was, was er ook geen dader, maar gelukkig is dat probleem snel opgelost doordat de media kunnen melden dat de “terrorist” door het heldhaftige en accurate optreden van het leger, dood geschoten is. Kistje bestellen; 80 kg varkensvlees erin en begraven. Geen haan die ernaar kraait. Op het grafsteen komt de tekst: “Brussel omarmt nu het leger”. Mocht u ooit het graf van een terrorist weten te liggen, tip mij dan. Ik heb geen idee wat ze met al die dode lichamen doen. Maar de grote vraag is of die dode lichamen er wel zijn. De media vertellen verhalen. Verhalen met beelden van sirenes, gewapende agenten en militairen. Verslaggevers met op de achtergrond wat zwaailichten (en soms met wat ingehuurde crisisacteurs erbij die een soort van paniek moeten acteren) vertellen u wat er is gebeurd. Of het daadwerkelijk gebeurd is, gaat of kunt u niet checken; u gelooft wat u verteld wordt. Tenslotte zijn het goed betaalde verslaggevers, met dure camera’s en satellietauto’s die de beelden naar een dure studio stralen, waar een goed geklede nieuwslezer u een verhaal vertelt. En dus is het waar. Dat is althans wat uw onderbewustzijn u vertelt. U weet immers niet beter? “Die mensen liegen niet!” Het wordt tijd om eens bewust te worden.

Laten we even wat nieuwsfeiten (zijn het eigenlijk wel feiten?) van de laatste tijd samenvatten.

1. We hadden een brand in de Grenfell toren in Londen. Alles wijst erop dat deze brand er bijna moest komen gezien de gebruikte bouwmaterialen en de reeds jarenlange klachtenregen over de brandveiligheid. De brand leidde tot een hoop woede onder de bevolking. Er is onduidelijkheid over het aantal omgekomen mensen. Dit zou gedownplayed worden door de media. Het resultaat van de brand is ‘boosheid onder de bevolking’.

2. We hadden een aanslag van een blanke man die met een bestelbus op moskeebezoekers inreed. Volgens de media zou de man gescheiden zijn en in een dronken boze bui hebben geroepen dat hij moslims zou willen vermoorden. Saillante details: de man zou een extreem rechtse politieke partij aanhangen en volgens zijn moeder psychische problemen hebben.

3. De mislukte spijkerbomaanslag in Brussel.

Van de aanslag in Brussel is voor iedereen die een beetje zijn boeren verstand gebruikt, glashelder dat dit een hoax is. Een hoax die nodig was, omdat het Belgische volk haar onvrede begon te uiten over de continu aanwezige militairen in de straten van Brussel. Leest u het artikel van het NRC eens goed en ontdek hoe het glashelder is dat deze laatste mislukte terreuraanslag moest leiden tot het omarmen van het leger in Brussel. Kijken we naar de aanslag in Londen, door een blanke man op moslims, dan kun je dit beschouwen als het resultaat van een reeks volksverlakkerij-aanslagen (ook wel ‘hoax’ genoemd, omdat ze in scene zijn gezet), waardoor iemand een diepgewortelde haat tegen moslims ontwikkelde en op eigen initiatief terug wilde slaan. Je kunt je echter ook afvragen of dit verhaal niet eveneens weer een spinsel van de media en hun psyop instructeurs is. Mensen lijken zich niet te willen realiseren over welke middelen overheden en media beschikken om het volk te misleiden. En dat misleiding, deceptie en bedrog een optie is voor de heersende macht, blijkt bijvoorbeeld uit een prijs als de Machiavelli Prijs. Die mediaprijs, die in Nederland jaarlijks uitgereikt wordt, is vernoemd naar Nicollo Machiavelli; een man die in zijn boek Il Principe stelde dat regenten list en bedrog mogen toepassen om grip op het volk te houden. En u durft erop te vertrouwen dat de media geen bedrog toepassen? Think again!

Er bestaan allerlei technieken, zoals het ‘green screen‘, software om live iemands gezicht op een ander gezicht te matchen, software om niet bestaande personen te creëren, software om beelden over andere beelden te leggen of dingen in te voegen, enzovoort. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een heel arsenaal aan middelen, zoals crisisacteurs, het afzetten van gebieden ontoegankelijk voor ongewenste pottenkijkers, hulpdiensten die speciaal voor deze zaken ingezet worden. Is dat een wilde fantasie van een complotdenker? Nee, dat is een conclusie die je trekt als je eens iets verder kijkt dan je neus lang is en onderzoek doet. Wat in Hollywoord mogelijk is, is mogelijk voor media die u iets brengen als zijnde ‘nieuws’. Het is ook ‘nieuw’, als je het zelf in elkaar geknutseld hebt.

De vraag die je bij elke gebeurtenis zou moeten stellen is: Wie profiteert ervan? En wat blijkt? Alle 3 boven genoemde nieuwsfeiten (zijn het eigenlijk wel feiten?) dragen bij een aan spanningsveld tussen autochtoon – moslim, arm -rijk, en links en rechts. Dat spanningsveld moet leiden tot chaos in geheel Europa. Die chaos is gewenst. Denk daarbij aan Venezolaanse toestanden. Om die chaos hard de kop in te kunnen drukken is een militaristisch regime de oplossing. De aanleiding voor de te creëren chaos, schep je door terreur in scene te zetten en daarmee boosheid onder de bevolking aan te wakkeren. Terwijl je die terreur in scene zet, heb je een alibi om alvast zoveel mogelijk vrijheden van de burgers af te pakken en het leger op straat te zetten. Dit komt straks goed van pas als je keihard in moet grijpen omdat de vlam in de pan slaat en bevolkingsgroepen elkaar in de haren gaan vliegen (als gevolg van het vuurtje dat je opgestookt hebt met “terreur”).

Problem, Reaction, Solution houdt in: schep een probleem, voorzie de reactie die daarop volgt (angst, paniek, chaos) en heb de oplossing voor het zelfgeschapen probleem al op de plank liggen. De terreur die u ziet is er toe bedoeld u tegen uw medemens op te zetten, uw vrijheden af te pakken (politiestaat) en chaos te scheppen. Uit die chaos kan dan via harde hand ingegrepen worden. Ook andere zaken worden in scene gezet via bovenstaande stelregel. Vrijwel altijd kunt u na zo’n gebeurtenis vrijheidsinperkende en privacy-schendende overheidsmaatregelen zien. Word wakker!

Bron linkvermeldingen: nrc.nlnos.nl

403 Shares

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Notis schreef:

  Geweldig! We gaan naar “1984” *) vs 6.65 toe. Niets is (meer) wat het lijkt. ”

  Helaas hebben de meeste mensen te weinig hersencellen(lees: Gezond verstand) om dit te begrijpen.
  Mensen! De techniek de wetenschap zit niet stil. Recht onder uw neus worden de nieuwste technieken en methoden ontwikkeld en vooral (!) uitgeprobeerd en vervolgens standaard toegepast.

  Ik zou zeggen: “Mensen slaap lekker voort tot het moment dat u wakker wordt in een nachtmerrie -achtige wereld, die er feitelijk al is”.

  *) Boek van Georg Orwell, over een totale totalitaire staat, verdeeld in ‘Heren’ en ‘slaven’.

 2. Martin Vrijland schreef:

  En niet te vergeten: het feit dat de “aanslagpleger” op het islamitische deel van de bevolking een blanke man is, schept het alibi om te kunnen zeggen: “Kijk we moeten echt iedereen in de gaten houden” en waarschijnlijk geeft dat groenlicht voor het preventief opsluiten van mensen. Alle burgerrechten worden zo met olifantslaarzen vertrapt.

 3. Martin Vrijland schreef:

  En dan heb ik nog niet eens alle zogenaamde politionele acties genoemd die “een terreuraanslag voorkomen” hebben. We worden compleet in de maling genomen zodat we de politiestaat goed te keuren.

 4. Joske Vermeulen schreef:

  Je zet een pijl naar de stier met de duivelse hoorns, maar gaat er verder niet op in.
  Volgens mij staat die affiche er niet zomaar bij, het is een affiche van de NMBS (Belgische spoorwegen) om de treinstellen naar de zomerfestivals te promoten.
  Party-animal staat er, dat verklaart het dier op de affiche, maar waarom moeten die duivelse hoorns erbij. Tsja, misschien zomaar een hint dat volgende event zich op zo’n festival zal afspelen? Zou niet de eerste keer zijn…

  Voor de rest 💯 procent hoax, een leeg station op dat uur kan niet, denk dat ze het eerst ontruimd hebben en dan dat vuurwerk aangestoken.

  Joske

 5. Camera schreef:

  Tis wat allemaal.

  Het lijkt een beetje op de nonsens van het CS A’dam 10 Juni waarbij een auto dwars over het stationsplein reed, tot stoppen werd gebracht en weer een vluchtbeweging deed, hadden ze die niet meteen moeten pepperen of schieten. O Nee, hij is onwel geworden, hadden jullie niet moeten zeggen want Isis gaat nu natuurlijk op zoek naar diabetici. Wie was die man/vrouw eigenlijk of is dat weer uit piëteit niet wenselijk voor de familie.
  Nog mooier is dat letterlijk boven de plek en iets verder twee dikke surveilance camera’s hangen, mogen we die beelden eens zien en iedere tourist om de drie meter heeft een filmtoestel of mobiel dus politie waar zijn de beelden en hoe gaat het met de slachtoffers.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/auto-botst-tegen-muur-bij-amsterdam-cs-acht-mensen-gewond~a4500186/

 6. keazer schreef:

  Zoals altijd lopen alle landen een beetje achter op Amerika.
  Daar zijn ze al wat verder met P.R.S. daar is de politie al voorzien van panser voertuigen
  en automatische geweren. En ook daar is het al helemaal normaal dat het leger op straat loopt.
  What is next zou je denken? er worden ”wallmarts”’ gebouwd en na een zeer korte tijd gesloten omdat de leidingen niet volgens eis zijn uitgevoerd vervolgens worden de winkel panden omgebouwd tot concentratie kampen/ gevangenissen. ik ben benieuwd hoe lang het duurd voordat ze ook daad werkelijk gevuld gaan worden en wanneer het hier in NL gaat na gedaan wordt.
  Beetje doom-denken misschien maar wel grote vraagtekens.

 7. Diewer schreef:

  Ook bij de Grenfell tower klopt heel veel niet. Lees Chris Spivey: http://chrisspivey.org/storm-in-a-teacup/ (Zie ook de foto’s van de vele brandweerlieden die erbij liggen / zitten / lopen alsof er ergens een picknick is.)

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten