Robert Jensen en Jensen.nl de Infowars vangnet-strategie voor Nederland?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 24 april 2019 11 Comments

bron: nu.nl

Net zo snel als Robert Jensen mocht terugkeren op de buis, werd hij er weer vanaf gehaald. De gevestigde orde kon natuurlijk niet langer ontkennen dat er andersdenkenden zijn en daarom mocht Robert zijn zegje doen op de “commerciële zender” RTL5, maar moest hij gisteravond het veld weer ruimen. Dat klinkt raar, maar dat geeft geloofwaardigheid. Dan kun je nog geloofwaardiger zeggen dat de mainstream media geen tegengeluid willen horen en win je credits. Het is een beetje vergelijkbaar met Donald Trump’s “you are fake news” geroep en zijn support voor de website Infowars.com in verkiezingstijd. Dat heeft Infowars geen windeieren gelegd.

Het lijkt erop dat Robert Jensen wordt ingezet om de groeiende groep kritische denkers af te vangen. Eerst moet je ze dan wel een duidelijk stempeltje op kunnen plakken en ze in de rechtse hoek kunnen positioneren. Stigmatiseren heet dat. Bovendien wil je die groep koppelen aan rechtse partijen als Forum voor Democratie (FvD); de partij die iets te groot aan het worden is en waar nu de strategie van gerommel in de partij wordt ingezet om het succes een beetje af te remmen (waar hebben we dat eerder gezien?).

Moet Robert de Alex Jones van Nederland gaan worden? Robert “Ik ben de rebel en ik durf alles te zeggen en te doen, wat anderen niet durven.” Ja, daar houden veel Nederlanders wel van; daarom hangt men zo aan Wilders en inmiddels iets meer aan Baudet. Die twee spelen min of meer dezelfde rol, maar dan in een politiek jasje. Robert mocht van korte duur invullen wat er nog aan ontbrak op tv en gaat dat nu via zijn eigen website jensen.nl doen. Zo hoopt men mensen die wel een beetje kritisch zijn, maar niet te veel doorhebben dat er vangnetstrategieën opgetuigd worden, af te vangen. We moeten niet gek opkijken als hij de Nederlandse Alex Jones moet worden. “The best way to control the opposition is to lead it yourself“. De ‘look and feel’ van zijn website heeft dan ook veel weg van die van Infowars.com in begintijd. Tenslotte kunnen we veel leren van de Amerikanen.

Politiek en media, draaien vooral om het samenspel van het kunnen categoriseren van de maatschappij in vakjes. Je wilt eigenlijk iedere burger kunnen sturen richting een bepaalde denkwijze en dat koppelen aan een politieke stroming. De media gebruik je om de perceptie te sturen en mensen dit pallet aan smaakjes en kleurtjes aan te bieden. Als je iedereen hebt kunnen overtuigen dat het goed is om bij een bepaalde smaak of kleur te behoren, kun je het volk laten stemmen. Dan meet je precies hoe effectief je perceptiemanagement gewerkt heeft en hoe het gelukt is om de schaapjes achter menner a, b of c aan te laten lopen. Het draait allemaal om het grip houden op de levensvisie van mensen. Zo heet heet dat dus: perceptiemanagement.

Je moet echter wel het gehele pallet aanbieden. Natuurlijk zou je het liefst zien dat je iedereen kunt overtuigen van één en dezelfde mening, maar de psyche van de mens werkt nu eenmaal anders. De één rijdt graag Mercedes, de ander Volkswagen of BMW. Al die verschillende meningen wil je ook kunnen afvangen en het liefst sturen.

Het gedachtegoed van mensen kan worden getypeerd als kleurtjes en smaakjes. Je wilt mensen zoveel mogelijk in categorieën kunnen drukken, zodat je bepaald gedrag of door de media gevormd gedrag aan die groep kunt koppelen. “Jij bent rechts, want je hebt die en die mening”. Vroeger was je gereformeerd, hervormd of katholiek, tegenwoordig vervult de politiek de rol van smaakverdeling in en zijn het de media die dat beeld verankeren. De politiek is de nieuwe kerk. En je moet bij een bepaalde kerk horen, anders tel je niet mee. Net zoals je voor Ajax, PSV, of Feyenoord moet zijn. Je bent dus links, rechts, liberaal, sociaal democraat enzovoort. Zo kun je mensen aan ‘merken’ koppelen: markeren.

Robert Jensen gaat in Nederland doen wat Alex Jones in de VS doet: mensen tot lid van een bepaalde stroming kunnen categoriseren (merken, markeren, een stigma/stempeltje opdrukken). In de trant van “Oh, jij bent zo’n Jensen aanhanger“, zoals in de VS gezegd kan worden “Oh, jij bent zo’n Alex Jones aanhanger“ (Infowars.com). Liefst plak je er ook nog even het stempel ‘complotdenker’ op, maar het is handiger om het in Nederland misschien iets subtieler aan te pakken. In ieder geval past het stigma ‘rebels’ alvast erg goed.

Robert Jensen kan ook uitstekend aan Donald Trump gekoppeld worden, want hij voorspelde immers de verkiezingsoverwinning van Trump en hij zou ook op Trump gestemd hebben als dat kon (zie hier). Na de eerste RTL5 uitzending kon hij ook nog eens en onmiddellijk aan het anti-EU sentiment gekoppeld worden (als gevolg van zijn eerste gast: Nigel Farage). Dat is dan ook precies de bedoeling. Als je een groep mensen eenmaal hebt kunnen stigmatiseren tot rechts, kun je ze koppelen aan de stromingen en personages die straks als de grote verliezers en de veroorzakers van alle ellende gekoppeld kunnen worden (de negatievelingen), maar eerst laat je de groep groeien, want je wilt zoveel mogelijk vissen in je vangnet alvorens je het schip af laat zinken.

Voor elke mening in de maatschappij is een vangnet. De big data analyses van alle internetverkeer, online gesprekken, afgetapte e-mails, telefoongesprekken, social media activiteiten en alle andere input van locatie gegevens (waar hangt u uit en met wie gaat u om) geven de geheime diensten keurig inzage in wie welke mening aanhangt. Officieel gebeurt dat natuurlijk niet en omdat te kunnen ontkrachten heb je weer pionnen als George van Houts die dat verhaal dan weer gecontroleerd af mogen laten zinken.

De taak van vangnet-strategen is u het gevoel te geven dat het wel voor u geregeld wordt en u zo in het visnet te vangen. Een pion van de macht zal echter hooguit wat schrammetjes aan de stoelpoten van de macht mogen maken, maar ze er nooit volledig onderuit zagen. Is Robert Jensen zo’n pion van de macht? De zet om hem van de buis te halen, wekt de indruk dat dit juist niet zo is en dat was precies de bedoeling. Jensen moest weer even op het netvlies van Nederland worden gezet (na jaren van afwezigheid) en kan nu een nieuw internetkanaal beginnen, zodat het vangnet kan gevuld worden. Als het vangnetschip eenmaal afgeladen met vissen is, blaas je het bommetje in de dubbele bodem op. Wilt u mijn mening? Mijn mening is..

 Ja, Robert Jensen is een pion van de macht.

Bron linkvermeldingen: ad.nl, volkskrant.nl

45 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  Dat Jensen een pion van de macht is, is wel zeker.
  Tja, hij kan op zijn aanstaande website de homofobe
  ‘ christen’ priester uitnodigen Steven Andersen. Beiden krijgen erg verl exposure in de media in het kader van laat hem als agent provocateur over the top uitspraken doen om de zogenaamde vrijheid van meningsuiting, bestaat die nog?, aan banden te doen leggen ( problem-reaction-solution).Hoe zou dat nu komen? Het valt mij op dat de grote meerderheid van de personen, priesters/dominees enz die voorstaan ‘ christelijk ‘ te zijn een geheel andere achtergrond hebben wat zij allemaal verbergen. Welke achtergrond zou dat nu zijn? Tja, ‘ christendom’ wordt gebruikt als tool door Hen om de gewone bevolking te brainwashen. Dat hebben Zij altijd al gedaan.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Gelukkig leren steeds meer kinderen op school hoe een goed burger te zijn:

  http://burgerschapindeschool.nl/hoe-werkt-burgerschapindeschool-nl

  • De Loonslaaf schreef:

   Ik heb even op de website van “burgerschapindeschool” gekeken en het viel mij op dat op deze website geen definitie van “burgerschap” werd gegeven. Na wat ongeduldig zoeken, blijkt dat deze website aan mensen (die werkzaam zijn in het onderwijs) vraagt, wat hun visie is aangaande burgerschap met de vraag: “Wat is uw visie?”
   Vervolgens worden onderstaande 3 punten genoemd, die in de door hen gegeven visie terug te vinden moeten zijn:

   punt 1:
   De visie op burgerschap, het type burger dat men nastreeft en de bijdrage die de school daaraan kan leveren;

   punt 2:
   De identiteit van de school, die wordt bepaald door levensbeschouwing en/of pedagogisch-didactische uitgangspunten;

   punt 3:
   Kenmerken van de schoolcontext, waaronder de wijk, de leerlingenpopulatie en de ouders.

   Op de website worden “burgerschap” en “sociale integratie” samen genoemd. Blijkbaar is het doel van de mensen achter deze website, dat een goed burger sociaal is geïntegreerd. Het probleem is echter, dat de huidige maatschappij geen samenleving is. Deze maatschappij was voor de Tweede Wereldoorlog (voor de komst van de gastarbeiders) geen samenleving en zal het ook nooit worden, zolang we naar de pijpen dansen van de machthebbers, die vanuit hun toren in een grote stad bepalen hoe de mensen moeten (over)leven. De huidige machthebbers willen geen saamhorigheid onder de mensen. Als er daadwerkelijk saamhorigheid zou heersen, dan zouden de machthebbers en hun gecreëerde systemen overbodig zijn.

   Bovengenoemde punten 2 en 3 laten duidelijk zien dat saamhorigheid in het huidige systeem nooit zal gaan plaatsvinden, zolang de massa het huidige systeem steunt, want hoe kun je de identiteit van de school behouden én tolereren dat mensen in achterstandswijken wonen (en daar naar school gaan), terwijl anderen mensen in grote villa’s resideren? Toch doet men alsof men een waarachtige samenleving nastreeft!

   Het huidige systeem is gecreëerd door de aristocratie, die heimelijk de touwtjes in handen heeft. Zij willen goede staatsburgers. Wat is een goed staatsburger? Een goed staatsburger heeft de indoctrinatie en propaganda als zoete koek weten te slikken en wordt om die reden als intelligent en netjes beschouwd. Dat betekent dat een goed staatsburger zich gedraagt “zoals het hoort” en gedwee de door de aristocratie geïmplementeerde systemen gehoorzaamt, terwijl de aristocratie zelf de door hen gecreëerde wet- en regelgeving veelvuldig aan hun laars lapt.

   Het verbaast mij dat massa’s mensen anno 2019 nog altijd als zombies naar de televisie kijken en het systeem steunen met hun kutbanen. U leest het goed: kutbanen! Je hebt immers een “goede baan” nodig! Stuur de kinderen maar naar school en laat ze goed inburgeren en conditioneren, zodat zij later een grote kans maken op een “goede baan”! Laat de mensen vooral geven aan goede doelen en hun belasting betalen. De goede doelen helpen immers de problemen de wereld uit en met de belastingcenten hebben we een vredesmacht die vrede in conflictgebieden gaat brengen… met de meest geavanceerde wapens. Fantastisch!

 3. guppy schreef:

  Hij zegt precies wat de rechtsdenkende willen horen. Als je de website checkt dan wordt je er niet echt vrolijk van. Links is de baas van de bv Nederland, het nieuws, ga zo maar door.

  We kunnen onderhand wel de conclusie trekken dat het geen reet uit maakt wie aan de trouwtjes trekt. Ze trekken aan de linker en rechter touwtjes, genderneutraal zeg maar 😉

  Of we nu electrisch rijden of diesel, misschien is het toch maar beter om per paard te gaan.

  Ze nemen ons in de zeik met neutraliteit. wij moeten neutraal zijn en het systeem niet voeden.

  Dit is de betekenis van 9/11. 9 is de top van ons universum. Satan (say ten) EL even (de two towers/rechts-links) en twELve willen ons naar een lagere frequentie trekken. In deze maanden (oktober, november en december) valt niets te halen (winter is dood).

  Blijf in je 9 hangen en weet dat je een spirit los van deze material world bent.

  https://youtu.be/0XZG2dWxsT8

 4. mb. schreef:

  Tja, dat al die media en Amerika ‘kenners’ niet doorhadden dat Trump een goede kans maakte …. wellicht spel. Via Lift the Veil gezien dat dat van tevoren al duidelijk werd.

  Over hoe we gemanipuleerd worden : @ 13:50 over het boek Hersenhack
  https://www.npostart.nl/tijd-voor-max/24-04-2019/POW_04100869

 5. Martin Vrijland schreef:

  Look at the face of controlled opposition…

  wat de schapen niet zien is dat Alex Jones ze feitelijk richt op de macht “help us do this and do that Donald Trump”…want we moeten het van boven verwachten en de politieke leiders roepen om hulp.
  Nee, je moet zelf stoppen het systeem in stand te houden door de big data niet te voeden en door geen tv meer te kijken, niet meer naar de stembus te lopen en niet meer een baan in het systeem te nemen.

 6. Martin Vrijland schreef:

  Het wordt steeds duidelijker hoe de hazen lopen:

  Controlled opposition website Ninefornews pusht controlled opposition vangnetpion Jensen:
  https://www.ninefornews.nl/heel-raar-media-dingen-gespind-jensen/

  Verraders van de ergste soort doen alsof ze verzet plegen om als vangnet voor de macht te dienen.

  • Zonnetje schreef:

   Ach, Jensen heeft zijn werk gedaan en zal niet met lege handen blijven staan. Via Jensen is Baudet
   gepromoot. Uiteindelijk als je de pyramide opklimt kom je Hen altijd tegen. Linksom, rechtsom maakt niet uit en rechts en links bestaan niet. Er is namelijk geen ECHTE oppositie In Neanderland.
   Tweede kamer is een show. Kamerleden weten van de hoed noch van de rand en zijn op het moment dat zij kamerlid zijn al bezig om naar een ander baantje uit te kijken voor als hun kamerlidmaatschap voorbij zal zijn. Feitelijk is het parlament min of meer een gedetacheerde afdeling van het ambtenarenapparaat.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten