Ronald Bernard video deel 3 opnieuw vol NLP technieken

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 23 augustus 2017 69 Comments

Gister kwam Irma Schiffers met het derde interview van zelfverklaard ex-bankier Ronald Bernard. Eerder schreef ik al dat de video’s vooral gebaseerd zijn op Neuro Linguïstische Programmeertechnieken (NLP technieken) en gesprekshypnose-technieken. Deze derde video, die al geproduceerd zou zijn ten tijde van het 2e interview (wat blijkt uit de previews aan het einde video 2), lijkt echter op het laatste moment nog even te zijn aangepast (te zien aan de close up opnames in het voorlaatste deel). Mogelijk is dit gedaan omdat er nogal wat reuring ontstond in alternatief-medialand, na mijn onverwachte artikelen over Ronald, Irma Schiffers, Ad Broere, de Coöperatie De Vrije Media (DVM) en de gehele alternatieve media die de kolder van deze interviews met Bernard kritiekloos overnam. Mijn artikelen deden nogal wat stof opwaaien en ik werd door enkele namen uit die alternatieve media (zoals Coen Vermeeren en Anton Teuben) met angstvallige voorzichtigheid benaderd. De ontmaskering van vele grote namen lijkt dan ook nabij en dat zal bij veel volgers mogelijk leiden tot flinke desillusie. Ik omschreef dit al in mijn voorgaande artikel (klik hier). Anderen zullen zich met hand en tand blijven verdedigen en er alles aan doen om the messenger Martin Vrijland onderuit te halen, omdat ze zich gecommitteerd hebben aan deze geheime dienst. Ik meen u echter te moeten waarschuwen voor dit geraffineerde spel dat lijkt te dienen als vangnet voor ontwakenden.

De interviews van Irma Schiffers en Ronald Bernard spelen voor grote mate in op de onderbuikgevoelens van ‘waarheidszoekers’. Daarin wordt de kijker bevredigd met praktisch alles waarvan je wel eens iets gelezen hebt als je de alternatieve media al een tijdje volgt. Dat is een grote doelgroep en dus smijt Ronald royaal met termen als ‘de protocollen van de wijzen van Zion‘, ‘13 satanische bloedlijnen‘ en komt hij op de proppen met verhalen over ‘bijna dood ervaring‘ en ‘satanisch ritueel kindermisbruik‘. Ronald heeft het allemaal écht meegemaakt. Hij moest zelf bijna een kind offeren. Dat zou ertoe hebben geleid dat hij uit het wereldje is gestapt. In het derde “interview” (wat eigenlijk wederom geen echt interview is, maar opnieuw vooral een NLP show), doet Ronald er nog een schepje bovenop. Hij zou uit eerste hand hebben gehoord van orgaanhandel; organen die uit levende kinderen in India worden gerukt. Was u nog niet overtuigd van het drama wat Ronald meegemaakt heeft? Geen zorg; in het derde filmpje tovert Ronald opnieuw een huilbui uit de hoge hoed en wisselt hij van geacteerde emotie: van lief en innemend tot boosheid en ‘streng toespreken’; dit op het smeuïge af. Ronald geeft namelijk écht om kinderen. Ronald geeft écht om de wereld en is een échte wereldverbeteraar. Geef daarom uw geld aan de Blije B(ank).

In het eerste interview met Irma Schiffers zegt hij op 14:40 min. [citaat] “Ik heb op het hoogste niveau ongeveer 5 jaar gespeeld en toen was het ook over uit en sluiten.” In het 3e interview zegt hij echter op 23:42 min. [citaat]: “dan praat je over een periode van 1982 t/m einde 1994“. Dat is 12 jaar. Ergens klopt er dus iets niet in Ronald’s tijdlijn. Maar Ronald zal zijn verhaal heus niet slecht hebben voorbereid en dus bedoelde natuurlijk dat hij 5 jaar op het ‘hoogste niveau’ zat. Als hij dit vertelt kijkt hij met zijn ogen voor de kijker naar links; wat in de NLP duidt op een ‘constructed auditory’; wat zoveel inhoudt als ‘een verzonnen verhaal‘.

Maar dat is niet het enige. In de eerste video zegt Ronald ook dat er geld witgewassen werd van de Irak oorlog. Hij spreekt hierover vanaf 8:40 min. in die video en legt uit dat er Iraki dollars vrij kwamen uit een boycot met Irak. Dit zou een gevolg zijn geweest van de illegale handel in olie. Dus in dit geval wekt Bernard de indruk dat hij het geld heeft witgewassen dat de Iraakse regering ontving door haar illegale olieverkoop. Hij zegt dan [citaat]; “Dan werd je uitgenodigd (bijvoorbeeld in Duitsland) en dan stonden er hele rijen met geldwagens. En dan denk je ‘ja, ..geldwagens, ..kan, ..transporten, ..druk bedrijf’ (handgebaren); ‘kom maar even mee’ (weer druk met handgebaren) en als ze dan allemaal vol zaten tot aan de nok met dollars en dat ze zeggen ‘dit is allemaal cash en dat moet weg’ (handgebaren) ‘zorg maar voor ponden, zorg maar voor Duitse marken, zorg maar voor dit, dat en met zus en zo en het moet daar’…nou het verwerken van cash”. Ronald wekt hier dus de indruk dat Duitsland of Duitse banken olie van Irak kochten ten tijde van de boycot in de Koeweit oorlog (de eerste Golfoorlog van 1990-1991) en dat die olie in briefjes afgerekend werden en op enorme stapels in kelders van die banken belanden. Het komt erg ongeloofwaardig over dat dit allemaal in opgestapelde briefpapier ladingen gebeurde. Sowieso is het een ongeloofwaardig verhaal dat daar een voormalig autohandelaartje als witwasjongen werd gebruikt voor miljarden dollars in briefpapier. Het is eigenlijk praktisch gewoon als onmogelijk te beschouwen dat dit op die manier zou zijn gegaan. De reden dat u het wellicht gelooft, is tweeledig. Enerzijds is dat een gevolg van de NLP technieken; anderzijds van de ‘feel good’ elementen die uw kennis van complotten bevredigen.

Hoe oud is Ronald dan eigenlijk? Als je zegt dat je bankcarrière in 1982 is begonnen, dan hebben we het over 35 jaar geleden. Dan moet Ronald dus in 2017 op zijn minst 55 jaar oud zijn, maar zijn leeftijd zien of horen we nergens. Irma Schiffers vraagt er natuurlijk ook niet naar. Maar Ronald had nog een carrière voor zijn vermeende bankperiode en laten we aannemen dat dit toch ook wel een paar jaar in beslag moet hebben genomen. Dat zou dus moeten betekenen dat Ronald ergens in de 60 tot 65 jaar zou moeten zijn. Heeft Ronald misschien een toupetje over zijn kaalgeschoren (eigenlijk al grijze) hoofd? Het is echter niet de bedoeling dat de CV van Ronald opgehelderd wordt. Het is de bedoeling dat u middels NLP technieken (gebaseerd op veel handgebaren, als wegwuiven, wijzen, naar achteren wijzen, klein-maak gebaren, groot-maak gebaren, etcetera, bewuste zinsconstructies en woordkeuzes) een schuldgevoel krijgt als u kritische vragen stelt of twijfelt aan het verhaal. Dat is de kracht van Ronald’s NLP filmpjes gefaciliteerd door Irma Schiffers. Natuurlijk zit hier een heel team achter dat verantwoordelijk is voor het professionele camera-, licht-, geluid- en editingwerk. Maar de De Vrije Media (DMV-TV) kwam uit het niets, zonder een rooie cent en kon dit allemaal doen (en heeft ook uw geld dringend nodig om meer van dit soort interviews en onderzoek te doen).

De in de profielfoto getoonde opgestoken vinger en Ronald’s blik naar deze opgestoken vinger geeft in uw onderbewustzijn de opdracht: Let goed op! Focus op wat ik zeg. Dit is heel belangrijk en het is de waarheid (omhoog stekende vinger). Mijn advies aan u is: Let goed op u wordt bespeeld!

De interviews van Irma Schiffers met Ronald Bernard zouden wereldwijd wel 13 miljoen keer bekeken zijn! Maar als je op YouTube kijkt, lijkt dat getal lichtelijk overdreven. Op het YouTube kanaal van de grootste gecontroleerde alternatieve media site ter wereld, die van Alex Jones (Infowars.com) staat de teller op het moment van schrijven op iets minder dan 54 duizend. Maar je vindt ook een filmpje van het kanaal Vigilant Citizen dat 450 duizend keer bekeken is. Vertalingen naar andere talen zijn niet te vinden, maar het kan zijn dat YouTube dat landspecifiek filtert. Stel dat het waar is dat Ronald’s filmpjes zoveel bekeken zijn, dan is het extra kwalijk dat hij er mee weg komt. De Machiavelliprijs zou hem zeker sieren. Er lijkt duidelijk sprake te zijn van list en bedrog met niet alleen het doel leden te werven voor zijn nieuwe bank, maar tevens het (veel grotere) doel om als vangnet te dienen voor ontwakenden. Ronald moest ‘s lands eigen Alex Jones worden, maar dan met een ‘iets meer Calvinistische’ uitstraling.

Dit derde interview van “Ronald Bernard” is vooral een herhaalde NLP poging om via de handgebaren en gesprekstechnieken uw onderbewustzijn te programmeren. Ik zou elk handgebaar, elke stem-tonage en elk gespreksonderwerp stap voor stap door kunnen lopen om de techniek te duiden, maar dat gaat voor dit artikel te ver. Mijn doel is de lezer een indicatie te geven van wat er gaande is. Wuivende handgebaren zijn bijvoorbeeld bedoeld om uw gedachten te wissen. De vingers naar elkaar brengen, wil zeggen dat iets marginaal is; een wegwerp gebaar geeft uw onderbewustzijn de opdracht om een gedachte of personage respectievelijk weg te werpen of te verwerpen; een vinger opsteken en de ogen te richten op die opgestoken vinger geeft het onderbewuste signaal “richt u uitsluitend op wat ik te zeggen heb”. En zo kun je in het gehele filmpje tientallen wederkerende handgebaren en gesprekstechnieken herkennen die de toehoorder uit zijn kritische denkmodus halen en in de focus brengen op wat Ronald te zeggen heeft. De filmpje van Irma en Ronald zouden zo in een masterclass NLP training gebruikt kunnen worden om exact te analyseren hoe de toehoorder bespeeld wordt. Ronald en Irma halen werkelijk alles uit de kast om hun zaak te redden. En dat gaat ze natuurlijk grotendeels lukken, want de filmpjes worden gedragen door alle grote alternatieve media outlets in binnen en buitenland. En ook daar geldt dezelfde stelregel als in de mainstream media propaganda: “Maak de leugen groot, herhaal het vaak en iedereen zal het geloven.

Een voorbeeld van hoe deze NLP werkt kunt u zien vanaf ongeveer de 8e minuut in het interview (dat ik hieronder plaats). De kracht van NLP techniek is te vergelijken met die van illusionisten als Dynamo en Victor Metz of Hans Klok. Het gaat steeds om de focus van uw aandacht. Er is sprake van een verhaallijn waarin hypnotische ankers gelegd worden. Dat wil zeggen dat bepaalde woorden gekoppeld worden aan handgebaren die in uw onderbewustzijn een associatie oproepen. In dit geval probeert Ronald uw onderbewustzijn te programmeren met ‘de biologische maaltijd’. Dat roept de associatie ‘goed voor je’ op. Hij vergelijkt dus zijn verhalen uit de eerste 2 video’s met ‘een biologische maaltijd’. Daarbij focust hij u op zijn handen en maakt een grote beweging door de handen wijd en rond op en neer te bewegen. Uw onderbewustzijn wordt geprogrammeerd met ‘biologische maaltijd’ (boodschap: ‘goed voor je’) is mooi en positief (weidse hand bewegingen). De kritiek op Ronald is ‘het arsenicum’. Dat woord is heel bewust gekozen en is een NLP techniek om duidelijk in uw onderbewustzijn een sterke associatie met ‘giftig gedrag’ of ‘giftige aanvallen’ op te roepen. Het handgebaar van het wrijven van de vingers dat Ronald daarbij maakt is een kleine beweging en dient als ‘anker’ in uw onderbewustzijn dat de ‘gifstrooiers’ klein en nihilistisch maakt. In de NLP zijn grote handbewegingen altijd bedoeld om uw onderbewustzijn de boodschap ‘belangrijk’, ‘groot’ of ‘onthoud dit’ te geven en kleine handgebaren zoals die waarbij de wijsvinger en duim een paar centimeter uit elkaar gehouden worden, geven de onbewuste boodschap ‘klein’, ‘marginaal’, ‘niet noemenswaardig’ en dergelijke. Het strooiend wrijven met de vingers levert dus de onbewuste programmering van de kijker, met de boodschap ‘marginale gifstrooiers‘ op. Ook kun je bijvoorbeeld twee handen omhoog en naar binnengericht omhooghouden. Dat doet Ronald bijvoorbeeld vanaf 8:07 min. Hij focust uw aandacht dan op zijn handen en zegt: “Dat is vaak een..uhm.. energetisch mechanisme..wat soms..dat de mensen het niet eens in de gaten hebben…door hun heen werkt“. Let op de bewuste vertraging in zijn spreken en het daarbij steeds omhooghouden van de handen (wat zorgt voor extra focus van de kijker) om die handen vervolgens naar beneden te bewegen. Dat geeft in uw onderbewustzijn het hypnotische anker van ‘onderuit drukken’, ‘naar de buik drukken’ en levert de associatie met ‘de onderbuik’ of ‘onder de gordel’. Dus het NLP effect van deze methode is dat elke vorm van kritiek weggedrukt moet worden.

Alleen het analyseren van deze paar seconden uit de video geeft al aan hoe barstensvol de filmpjes van Ronald doorspekt zijn met deze technieken. Als u bijvoorbeeld vervolgt op 8:19 min. waarin Ronald zegt: “want als ik de waarheid spreek..” Daar maakt hij vanuit die zojuist onderdrukte onderbuik (de plek waar de gifstrooiers zitten) een spreidend en openbrekende beweging met zijn handen. Dat roept de NLP associatie in uw onderbewustzijn op met ‘open’, ‘groot’, ‘belangrijk’. Dit ‘anker’ wordt dan ook gelegd middels de gelijktijdige uitspraak van het woord ‘waarheid’ met de open beweging. (Lees verder onder het filmpje)

De reden dat ik even zoveel aandacht aan de filmpjes van Ronald Bernard besteed, is omdat het voor het ongetrainde oog verdomd lastig is om de NLP technieken te doorzien en zich niet volledig te verliezen in de onbewuste programmering. Net zoals het best lastig is om bij Rasti Rostelli in de zaal te zitten en niet onder hypnose te belanden. Het overkomt je als het ware; ook al denk je dat je niet te hypnotiseren bent. NLP is een vorm van hypnose waarbij de toehoorder niet in een zichtbare trans beland, maar zonder dat hij of zij dit door heeft, geprogrammeerd wordt. Derren Brown laat in het filmpje hieronder perfect zien hoe iemand in een gesprek van een paar minuten via NLP en hypnotische ankers op totaal andere gedachten gebracht kan worden. De techniek is gebaseerd op veel aanraking en hypnotische ankers. In de NLP en bij het toespreken van bijvoorbeeld groepen mensen, moet je het doen zonder aanraking en met handgebaren die dan deze ankers leggen. (Kijk en lees verder onder het filmpje)

In onderstaand filmpje laat Derren Brown bijvoorbeeld zien hoe makkelijk je iemands geheugen kunt wissen door een simpel wuivend handgebaar (dat we Ronald Bernard ook regelmatig zien maken). Er is zo een heel arsenaal aan technieken om het bewuste denkproces van mensen te bypassen en programmering te realiseren, zonder dat mensen het doorhebben. Ronald Bernard zet dit hele arsenaal in. (Kijk en lees verder onder het filmpje)

Natuurlijk zijn er altijd mensen die van de filmpjes van Derren Brown dan weer zullen zeggen dat het geacteerd is, maar er zijn niet voor niets zoveel NLP cursussen op de markt. Cursussen waarin mensen geleerd wordt hoe ze anderen kunnen “overtuigen” en dingen gedaan kunnen krijgen. U wordt er dagelijks op allerlei niveaus mee overspoeld en bespeeld. Dat salesmensen, reclamebureaus en de mainstream media deze technieken toepassen is echter nog tot daar aan toe. Dat we het nu ook zeer geraffineerd in deze filmpjes van Irma Schiffers en Ronald Bernard zien en dat dit door de gehele alternatieve media verspreid wordt, is toch wel choquerend te noemen.

Een goed voorbeeld van een gedetailleerde uitleg van NLP technieken in de media werd gegeven door de maker van onderstaand filmpje. Ik wil een zelfde soort analyse bij de filmpje van Ronald Bernard nog een keer doen, maar dan zou ik flink wat tijd moeten reserveren om zo’n filmpje te maken, te renderen en te uploaden. Daarvoor heb je een iets zwaardere pc en meer internet-bandbreedte nodig dan waarover ik nu beschik. Ik laat het dus eerst even bij bovenstaande analyse en geef onderstaande NLP analyse als redelijk goed voorbeeld van hoe hangebaren en gesprekstechnieken het onderbewustzijn van de kijker bespelen. Het is belangrijk dat de kijker van dergelijke filmpjes zich niet laat programmeren met het door Ronald ingeprogrammeerde NLP beeld van ‘gifstrooier’, ‘lage energie’ of ‘een energetisch mechanisme’ bij kritische gedachten over zijn verhalen. De NLP technieken waarmee zijn interviews volledig zijn geconstrueerd, zijn juist bedoeld om dat kritisch-denkvermogen uit te schakelen.

Mijn advies is dus om niet in de verhalen te tuinen. If it sounds too good to be true, it probably is! Ronald weet de kijker mee te nemen door met zijn stemgeluid en gespeelde emotie een verhaal neer te zetten dat je waarschijnlijk serieus neemt als je niet door de NLP technieken en het acteerwerk heen kunt kijken. Hij doet dit door verhalen te vertellen over bijvoorbeeld een team van psychiaters die zijn “inner circle” hebben benaderd om zijn verhalen te verifiëren en zij zouden hebben geconcludeerd dat hij echt getraumatiseerd is. Een verhaal dat een verhaal bewijst is nog steeds een verhaal en geen bewijs. U doet het met verhalen en ik vergeef het u als u er in tuint. Maar alsjeblieft, doe een beroep op uw intuïtie en prik door de verborgen hypnosetechnieken van deze acteur heen. Ik plaats in dat kader nog 1x het zwart-wit plaatje uit mijn voorgaande artikel en vraag u nog 1x een poging te doen om de verborgen afbeelding te ontdekken. Hiervoor dient u gedurende langer dan 10 seconden te focussen op de 4 puntjes en daarna al knipperend met uw ogen naar het plafond te kijken. U zult gaan ontdekken dat de mainstream media de rol vervullen van het zwart en dat de alternatieve media de rol van het wit, waardoor het plaatje compleet wordt. En terwijl u denkt dat het wit ‘de waarheid’ vertegenwoordigt, blijkt dat de these en anti-these van leugens (mainstream media) en “waarheid” (alternatieve media) nog steeds het verborgen beeld maskeren.

156 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (69)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ldbroersma schreef:

  [MV]
  Dit comment is verwijderd, omdat deze mevrouw in het kamp blijkt te zitten van sites die mij al vanaf dag 1 aanvallen. Dat bleek na een aanval van Donquijotte die naar mij toe lange tijd deed alsof hij zich tegen sites die mij aanvielen had gekeerd. Hij gaf toe uit dat kamp te komen. Het is een goed georganiseerd club die zich soms voordoen alsof ze op je hand zijn en dan ineens hun ware aard tonen. Hier heb ik al vanaf dag 1 mee te maken. Lidy Broersma was een onbekende nieuwe naam en blijkt nu ook van het zelfde kaliber te zijn.

  Donquijotte wist zich naar mij te presenteren als iemand die Jeroen Hoogewij en consorten (de sites die mij online besmeurden) de rug toegekeerd had. Hij presenteerde zich als boekhouder en na verloop van tijd bood hij aan mijn boekhouding te willen doen. De foutieve belastingaangiftes die hij vervolgens deed, leverden mij vele duizenden euro’s boete bij de belastingdienst op. Dit kon ik gelukkig terugdraaien, omdat ik bewijs van alle communicatie kon overleggen.
  Lidy Broersma was dus de volgende in de rij die zich als medestander presenteerde, maar zich ontpopte als iemand met een dubbele agenda, met maar 1 doel: Martin Vrijland aanvallen.

  Blijkbaar mag er geen echt kritisch geluid op het internet bestaan en moet Martin Vrijland kapot geschreven worden.

  • Martin Vrijland schreef:

   Wat in ieder geval interessant is, is dat Ronald inderdaad op de site van de Blije Bank heeft staan dat hij 55 is.

   De vraag die dan vooral opduikt is; “Hoe kun je op je 20e al een hele carrière voorafgaand aan die bankcarrière hebben gehad?

   Hij geeft namelijk in het laatste interview toch duidelijk aan dat hij in 1982 in het bankwezen is begonnen. Het begint wel HEEL erg op een STERK VERHAAL te lijken.

   https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/08/Ronald-Bernard-CV.png

   • ClairVoyance schreef:

    In Ronalds achtergrond zit:
    Economie (dat heeft simpel gezegd met de oneerlijke verdeling -en de zogenaamde schaarste van geld te maken)
    Psychologie.(in Ronalds geval waarschijnlijk o.a behaviorisme en NLP-hypnose technieken)
    Bouwkunde. (in Ronalds geval waarschijnlijk wegens interesse in de 33ste graad vrijmetselarij)
    Theologie. Wat ‘de studie van god’ met de goddeloze Ronald te maken heeft is een raadsel,misschien heeft hij theologie bestudeerd om zich met christelijke praatjes als integer mens te kunnen voordoen.Dat doet het altijd goed.Net als krijtstreep maatpak en net kapsel.

    • Camaron schreef:

     Achter het mono-theisme zit die ene fictieve god (het alziend-oog). De Bijbel en alle boeken die zijn geschreven zijn een gecodeerde handboeken geschreven door occultisten om mensen onder die spelling/software te brengen zodat ze mensen onder hypnotic controle kunnen hebben en houden. De taal (gecodeerd) is ontworpen om de mens buiten de realiteit te plaatsen. De mens beleefd en ervaart zichzelf en de omgeving via het alziend-oog en hun rituelen (de fantasie verlichting van occulte spelling en vertelling/verhalen). Het enige wat ze willen is de bevestiging dat mensen zich identificeren met hun ontworpen sprookjeswereld en werkelijkheid (om hun leugen historie te kunnen schrijven).

  • Martin Vrijland schreef:

   En bedankt voor je toelichting over de opsplitsing tussen De Vrije Media en DVM-TV.
   Het is niet zo gek dat dit tot een misverstand leidde, want de afkorting komt redelijk overeen.
   Het is ook niet heel snel te vinden moet ik zeggen.

   Dat van Ronald’s leeftijd had ik natuurlijk kunnen vinden, maar ik wilde de lezer even meenemen in mijn gedachtenproces (de weg ernaar toe).

   Bedankt dus voor je aanvullingen. Ik zal ze onderzoeken op correctheid.

   • Martin Vrijland schreef:

    Ik zou me vergist hebben in de 13 miljoen kijkers..het zouden er 18 miljoen zijn..ik ga het niet nog een keer kijken..het blijft een ongeloofwaardig verhaal 😉

   • Martin Vrijland schreef:

    Het is inmiddels ook duidelijk dat Lidy Broersma uit het kamp Swapichou/Donquijotte komt

    Ik had al die indruk toen zij het dwaalspoor naar de vestiging van de Blije Bank in Zwitserland zette. Dat was ook de reden dat ik daarbij nadrukkelijk vermeldde dat dit een nog te verifiëren statement was.
    Het werd eigenlijk al duidelijk toen DonQuijotte bleek te willen reageren op haar comments.

    https://donquijotte.wordpress.com/2017/08/25/martin-vrijland-laat-zijn-ware-aivd-gezicht-zien/

    • ZandInOgen schreef:

     @Martin, het is diep triest te moeten constateren dat 95% in zgn. alt media land direct of indirecte banden onderhoudt met de elitaire feodale diensten (AIVD/MIVD). Volgens mij is er nergens ter wereld een land dat qua bevolkingsdichtheid meer ‘StasiNsb’ agenten cq. klikkers herbergt. Ik spreek ook uit persoonlijke ervaring..

     Het is jammer dat de commentaren weer bevuild worden door ratten in dienst van de staat. Zo’n Broersma verschijnt ook ineens uit het niets mbt Bernhard (!?) de alt mediageile bankier. Als ze nu ook qua voorkomen het een en ander te vertellen had dan was vlag erover voor volk en vaderland…vooruitmetdegeit :p

    • brain schreef:

     Goede actie, weer een knecht verwijderd in dienst van de babelonische elite. Het stikt er van in Nederland. Nederland zit zeker in de top 3 van de babelonische club in de wereld.

 2. ClairVoyance schreef:

  Jezus Christus

 3. ClairVoyance schreef:

  mbt het interview, bij minuut 14:12 ”Verpleegkundigen….die trokken het na 4 jaar niet meer,niemand mocht het weten”
  minuut 14: 34 ”Wereld ga het onderzoeken”
  Oke meneer Bernaaarrrr. We gaan het onderzoeken. De eerste stap is dan:
  Geef maar even de namen van de verpleegkundigen die organen uit levende kinderen sleurden.
  Je hebt het uit eerste lijn. Eigenlijk ben je nog steeds een crimineel als je inzake deze martelingen en moorden op kinderen de daders niet noemt. Kletsmajoor.

  Martin, ik hoop dat je je als een pitbull gaat vastbijten in deze sujet.
  NIet meer loslaten nu. Artikel na artikel na artikel. Exposen die gast.

 4. ClairVoyance schreef:

  Soeverein-mens-uit-woning-gezet-actrice Bea von Kessel komt haar new age religie prediken op MV facebook.
  Gij zult niet oordelen.
  Prima toch als organen uit levende kinderen worden gesleurd toch, Bea von Kessel.
  haha. Het wordt nu echt interessant. Ze raken verstrikt in hun eigen leugens.

  Soeverein-mens-uit-woning-gezet-actrice Bea von Kessel zegt ook steeds ”Mijns inziens”.
  Ik zou zeggen, het interesseert ons niet Bea, wat verraders zeggen wat ze vinden.

  • ClairVoyance schreef:

   Oops , ik zei verraders. Dat is oordelen.
   En oordelen mag niet van verraders.
   Best ingewikkeld en vaag die New Age religie.
   Oops nu deed ik het weer. Ik zei dat de New Age religie best ingewikkeld en vaag is.

 5. Camera schreef:

  Dat derde interview van Ronald Bernard op minuut 16;17 > Ronald dient alsnog 112 te bellen, gewoon doen Ronald, je hoeft je er niet voor te schamen

  Sorry deze man vertrouw je nog niet eens een boodschap toe waar hij vier zakken zout moet halen met een briefje van vijftig. Op minuut 10;45 geeft hij ook toe dat hij top crimineel was, heeft hij daar eigenlijk we voor gebromd 🙂 . We kunnen zoals Idbroersma wel de boel gaan doorzoeken maar eigenlijk zegt zo’n intervieuw(geënsceneerd dialoog) toch al genoeg.

  No more comments

  • ldbroersma schreef:

   Beste Camera, misschien heb ik hier iets te veel mijn insteek laten zien.

   [MV]
   Ik heb de rest van dit verhaal weg gebonjourd, omdat deze mevrouw in het kamp blijkt te zitten van sites die mij al vanaf dag 1 aanvallen. Zij probeert dus lezers af te vangen naar een zoveelste trollensite

   • Camera schreef:

    @Idbroersma

    Heb jou eigen website bekeken maar ben een beetje geschrokken van jou dubbelheid op een andere site, vind ik nogal schizofreen en schijnheilig overkomen. Je likt per website mee. Uit met de geit

 6. brain schreef:

  Ik zie net dat hij zelfs gepromoot wordt op
  de site van henrymakow.com
  Het is evident dat hij geholpen wordt. Tja hij hoort ook bij de club.

  Ps mooi artikel van je

  • brain schreef:

   Makow is volstrekt niet kritisch naar Bernard en is eufemistisch goedgelovig.

   • ClairVoyance schreef:

    brain,martin en anderen,willen jullie makow ook mailtje sturen. Ik ben ook bezig met een mailtje naar hem.
    Ik denk namelijk dat ie te goedgelovig is en dus in de Blije B mindfuck trapt.
    Ik kan niet geloven dat hij controlled opposition is.
    Hij is een van de zeer weinigen die prima artikelen heeft geplaatst mbt 911, en heeft de 911 gatekeepers termite en nuke psy-op beschreven, en verwezen naar ”Where did the towers go”.

    • Camera schreef:

     Deze link dient onder aan de comment te staan die ik plaatste op09.04

     https://www.henrymakow.com/2014/07/false-flags-highlight-our-satanic-possession.html

    • Martin Vrijland schreef:

     De alternatieve media bevat soms “bijna waarheden” of “hele waarheden”. Dat je als niet native Dutch spreker iets minder in staat bent om door de verhalen van Dagobert Duck (Ronald Canard) heen te prikken is best aannemelijk. Het lijkt een hele slimme strategie om massa’s mensen in de vangnet te doen verstrikken.

     Het kan dus best zijn dat Makow het verhaal van Judy Wood gekaapt heeft, met de wetenschap dat hij dit uiteindelijk weer aan desinfo zou gaan koppelen. Het kan ook zijn dat hij er met open ogen intuint. Ik ben geneigd voor optie 1 te kiezen.

     De Nederlandse alternatieve media lijkt me evident gecontroleerd. Waarom kwam Coen Vermeeren bijvoorbeeld in het programma ‘Complot or not’? Omdat hij om die reden in het speelveld gebracht is. Coen zou dit natuurlijk nooit kunnen toegeven (zoals ik hem persoonlijk toegelicht heb).

     Je zou maar landsverrader zijn…lijkt me best goed betalen, maar slecht voor je “karma” 😉

    • Martin Vrijland schreef:

     Het is best lastig om onderscheid te maken tussen bewuste des-info en oprecht onderzoek.

     Ikzelf heb me in het begin ook vergist, maar het is mijnsinziens doorgaans duidelijk zichtbaar aan de zaken waar ik over schrijf dat ik iets onderzoek en soms kan het zijn dat ik in later stadium tot voortschrijdend inzicht ben gekomen. Zo verwees ik in het begin van mijn schrijven naar sites als Klokkenluideronline, Niburu.co, WantToKnow en Infowars. Inmiddels ben ik tot voortschrijdend inzicht gekomen en vermeld ik dat ik ze desinfoagenten vind.
     Dat is inherent aan het bijhouden van een (vrijwel) dagelijks blog.
     Over bijvoorbeeld the electric universe van The Thunderbolt Project heb ik ook nog een hoop vragen, maar ik heb er wel over geschreven. Soms levert dat schrijven van een artikel in de interactie met lezers (comments, emails, Facebookreacties) nieuwe inzichten op.
     Sommige onderwerpen (zoals die van the electric universe van David Talbott en Emanuel Velekovsky) zijn mijnsinziens wat minder duidelijk te betitelen als bewuste desinfo. Daarvoor moet je echt diepgaande studie doen. Andere onderwerpen als ‘de platte aarde theorie’ zijn vrij makkelijk onderuit te halen en dus te duiden als bewuste desinfo.

     In dat kader zou je me dus bijvoorbeeld op dit moment nog af kunnen rekenen op artikelen uit bijvoorbeeld 2013/2014 waarin ik nog naar desinfoagenten verwijs. Ik beschouw het hebben van een webblog echter niet als verkondiging van de definitieve waarheid, maar als het delen van mijn actuele en voortschrijdende inzichten. Inzichten kunnen zich ontwikkelen. Zo heb ik vrij recentelijk de schrijver Wes Penre ontdekt en ook al eens naar hem verwezen. Inmiddels heb ik bij delen van wat hij schrijft ook zo mijn twijfels. Intuïtief denk ik echter dat hij een oprechte authentieke schrijver is die in bepaalde valkuilen loopt. Ook hijzelf heeft nu andere inzichten dan bij zijn eerste papers. Zo werkt dat.

     In die zin zou ik eigenlijk een disclaimer onder elk artikel moeten zetten.
     Dat mensen echter iemand als Ronald Canard steunen en zijn verhalen kritekloos lanceerden en promoten (en daar geen cm op terug komen) is een duidelijke indicatie dat wat ook al bleek tijdens de Micha Kat ontmaskering, namelijk dat ze allemaal stuk voor stuk op de payrol van de AIVD staan; inclusief tientallen volgers die bewust overal commentaren posten (op social media e.d.) om deze sites en de verhalen met hand en tand te verdedigen.

     • ClairVoyance schreef:

      Even ietwat off topic .
      Wat betreft controlled opposition/agent provocateurs:
      Het duurde even (5 jaartjes ofzo) voor ik het door had, maar Erwin Lensink,de waxinelichthouderwerper, heeft zijn rol prima gespeeld, en is nog steeds actief in het kamp van Micha Kat.
      Hij was diegene die mij als eerste wakker schudde.
      Later mocht ‘actrice’ Joanna van der Hoek de monarchie aanvallen.
      ”2013 een koningshuis is niet meer van deze tijd” of zoiets was de leus.
      Past volledig in het programma van de NWO.
      Die zogenaamde oranjes worden gewoon een soort van stadhouders waarschijnlijk.

 7. ClairVoyance schreef:

  zie minuut 14:14 Ik moet zeggen dat Bernaaarrrrr een goede acteur is.
  ‘We’ zijn gewend aan slechte nederlandse acteurs, denk aan goede tijden,onderweg naar morgen.
  We denken dat dat acteurs zijn. Figuren als deze Bernaaarrrrr , dat zijn de echte acteurs.

 8. Martin Vrijland schreef:

  Ella Ster (6 pointed?) die mij nog heeft uitgehoord en met een kul verhaal kwam over haar motivatie om een eigen website te starten is wat mij betreft een gevaarlijk AIVDster die nu de zaak Ronald Bernard moet redden.
  Bij ons gesprek toen was mij al meteen duidelijk dat ze schrijfsels wilde gaan produceren die de verhalen van desinfoagenten zouden promoten. Ik heb dan ook meteen duidelijk gemaakt dat ik niets met dergelijke desinfo te maken wil hebben.
  Desalniettemin heeft ze mij geprobeerd in te palmen en geprobeerd mij als lanceerinstallatie voor haar site te gebruiken. Natuurlijk namen de gecontroleerde alternatieve media deze taak graag over.

  Nog bedankt voor het fruitmandje Ella (ik publiceer je echte naam -als je althans je echte naam genoemd hebt- nog maar even niet). Ik liet dat biologisch fruitmandje bij een vriend staan als dank voor het gebruik van zijn huisje dat weekend. Een paar maanden later had hij kanker. Ik weet niet of het met het fruitmandje te maken had, maar ik voel me nog schuldig dat ik dat daar achter gelaten heb. Vooral omdat je zo extreem nerveus was toen je het mij gaf.

  Ze weet het mooi te brengen:
  http://www.ellaster.nl/2017/08/23/op-de-bres-voor-klokkenluiders-1/

  • brain schreef:

   Tja, watch your step. Zeker als je de babelonische status quo met de msm/’ alternatieve media exposet waarbij macht en geldelijke belangen leidend zijn.
   Als je dat mandje nog hebt, zou ik het laten onderzoeken op sporen!

   • ClairVoyance schreef:

    Laten onderzoeken door wie? Het NFI ? hihi…

    • brain schreef:

     NFI lijkt mij zeker niet handig als instrument van de babeloniers. Echter er moet niet zo snel gedacht worden dat dit niet te onderzoeken zou zijn. Kost wat denkwerk hoe dit dan gedaan zou moeten worden maar is voor hopelijk niet toekomstige gevallen zeker reden om dat goed te onderzoeken. Niet zomaar laten zitten.

   • Martin Vrijland schreef:

    Nee dat mandje heb ik toen gegeven als dank.
    G. als je mee leest: ik bel je hier over want door dit hele verhaal met Ronald Bernard werd ik ineens weer herinnerd aan dat mandje wat ik van deze dame kreeg en in jou flatje achterliet. Ik had niet veel poen, dus het is achteraf niet fijn om toe te geven dat ik een gegeven mandje doorgegeven heb als bedankje, maar goed.
    Ik weet dat je verteld hebt van veel te hoge chemische waarden in je bloed…nu ineens begint mij de vraag te bekruipen of dat wel door perongeluk te hoge dosering van de chemokuur kwam.
    Het is verdomd raar in ieder geval.

 9. brain schreef:

  Voor zover ik weet behoort een bestuurder van een bank goedgekeurd op betrouwbaarheid te zijn door de Nederlandse bank op basis van de wet financieel toezicht. Misschien een idee om de nederlandse bank een WOB- verzoek
  te richten met de vraag of hij goedgekeurd is per wanneer en op welke gronden. Temeer nu hij geen cv heeft en niet te controleren valt zijn backgrounfd ihb vanwge bepaalde zaken die hij in het verleden gedaan zou hebben. Is te proberen waard.

 10. brain schreef:

  Op zich zegt de mogelijke aanwezigheid van een goedkeuring niets over de rechtmatigheid van zo’n besluit. Zeker als de mogelijkheid bestaat dat hij bewchermd wordt door de overheid en lid is van de club. Dan wordt de wet altijd lenient toegepast wat neerkomt op het niet toepassen van de wet.

 11. tedsdam schreef:

  Ronald Bijl/Bernard is niet meer.Je hebt aardig wat roet in hun eten gegooid Martin.Chapeau en petje af!

  • tedsdam schreef:

   O ja.Ik bedoel het personage is niet meer.De acteur leeft natuurlijk nog.

   • Camaron schreef:

    Er zijn alleen maar onder mindcontrol-staande en getraumatiseerde acteurs en frauderende personages in hun alziend-oog-system van bedrog en beheksing. Alles is controlled of men ervan bewust is of niet, letterlijk iedereen is onbewust of spiritueel dood zou men het kunnen ook noemen.

  • Martin Vrijland schreef:

   Deze hoax is mooi getimed en is in mijn ogen niets meer dan een gecreëerde afleidingsmanoeuvre onder het mom van “kijk eens hoe ik aangevallen wordt..nu ook al met nepnieuws over dat ik dood zou zijn”

  • Martin Vrijland schreef:

   Kortom de diensten die dit hele spelletje van gecontroleerde alternatieve media besturen geven dan de opdracht aan zo’n hoax site een nep bericht over Ronald Barnard’s dood te laten verschijnen, zodat hij de slachtofferrol aan kan nemen en zichzelf zo nog geloofwaardiger te maken (zoals voorspeld) in mijn eerste artikel. Alle registers worden open getrokken om het verhaal Ronald Bernard te redden. Er zal ook wel heel wat vanaf hangen en heeft vast een duid gekost.

   https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/08/ronald-bernard-doodverklaring-marketing-e1503692626675.png

   • Camaron schreef:

    Het is allemaal bullcrap en ze krijgen nog meer voeding om hun spel te blijven spelen van verdeel en heers. Ze zijn het niet waard om ‘gevolgd’ te worden. Het maakt niet uit op welke manier men kijkt naar magiers met hun toverspreuken. Het gaat ze om de aandacht die ze genereren om hun mindfuck-game in stand te houden. Negeer het en het zal niet bestaan, omdat niemand het tot leven wekt. Het stort dan echt in, ze hebben de zintuigen van de mens onder controle gekregen.

 12. ldbroersma schreef:

  Ik zie dat Ronald Bernard van het toneel is gehaald. Nogal dramatisch en abrupt: Hij is dood verklaard. Zou in Amerika wonen, 61 jaar zijn en getrouwd met een Amerikaanse. Micha kat brengt het verhaal. Daarom was het zo stil aan het front , denk ik, en moest hij in IJsland niet alleen zijn voor een asielaanvraag, hoor je niks meer van, maar ook om weet ik wie te ontmoeten om het script te herschrijven, schat ik zo. Het handige is dat Ronald Bernard als zogenaamde dode niet meer aan de tand gevoeld kan worden, terwijl zijn verhaal natuurlijk wordt bekrachtigd. Het werd ze te heet onder de voeten, met alle tegengas. Dat is het. Ze weten het verloop altijd weer in eigen voordeel te draaien. Zo werken die mensen. Heel geraffineerd, zoals altijd. Ben benieuwd hoe het verder gaat, maar Micha Kat is veel machtiger dan hij doet voorkomen. Dat is allemaal spektakel voor de bühne.

 13. richard74 schreef:

  Vanuit een andere hoek komt er ook een reactie: http://www.pateo.nl/HTML/NL/Nieuws/Wie_zijn_de_aanvallers_van_de_moedigste_klokkenluider.htm

  Je kunt er in ieder geval uit opmaken dat het alternatieve ‘stof’ is gaan opwaaien…

  • Martin Vrijland schreef:

   Interessant…hij wilde 1 dag na mijn eerste artikel over Ronald Bernard nog samenwerken 😉

   https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/08/oproep-johan.png

   • ClairVoyance schreef:

    En je steevast Martijn blijven noemen.
    Dat heeft ie ook altijd gedaan.
    Johan heeft verschrikkelijk veel moeite met pseudoniemen.
    Arend Z. (die zich nota bene ooit uitgaf voor psychiater Willemuijn met de bedoeling iemand te diagnosticeren) en zijn voormalig collega’s hadden ook erg veel moeite met pseudoniemen.
    Toen dis-info agent/agent provocateur Kat werd ontmaskert en er een radiouitzending bij Argusoog kwam waar hij een podium kreeg om zich met kletspraat te verdedigen mocht iedereen reageren mits hij of zij zijn echte naam zei !
    Wat de fuck doet je slavennaam ertoe?

  • JorisTruth schreef:

   Bedankt voor de tip 😉

   • ClairVoyance schreef:

    ”Hoe paranoide moet je zijn om na zulke hartverscheurend onthullingen etc etc.” zegt Oldenkamp.
    Dus wij worden door Oldenkamp gewoon eventjes gediagnosticeerd als lijdend aan het syndroom van Kraepelin omdat we nog helder en kritisch kunnen oordelen.
    Zijn dit niet exact dezelfde psychiatrische diagnose tactieken die de mainstream media (denk aan Peter R de Vies) gebruikt?
    Voor mij heeft Oldenkamp zichzelf nu definitief gediskwalificeerd als geloofwaardig waarheidszoeker.

   • Camera schreef:

    @JorisTruth

    Precies! En hoop dat men naiïf omdraait in een ander woord als uitgemeten of geacteerd onkundig.

   • Camaron schreef:

    Precies. Zij vormen een groot netwerk en ze maken deel uit van de nieuwe media van de nieuwe wereld orde om iedereen te kunnen strikken in hun netten. Zij zijn de inwijders/masons om iedereen occult bezeten te maken, en blijkbaar mag niemand daaraan ontsnappen in NL.

   • ClairVoyance schreef:

    Joris, je kanaal is met google zoekmachien niet te eenvoudig vinden.

 14. Martin Vrijland schreef:

  Iemand uit het clubje rond Ronald Bernad zit lekker in de vrijmetselarij…een Malterzer-ridderorde-aftakking (kruisvaarders orde) genaamd: ‘byzantijnse orde van het heilige graf’

  Het betreft een adelijke Baron! Jawel, natuurlijk…dat betekent dat Ronald zich nog steeds tussen de elite begeeft…de mensen die volgens hem toch misschien wel in de categorie ‘satanische kinder offers’ zouden kunnen vallen.

  Ronald heeft Baron Anthony C. Coleiro (niet uit te spreken als “kuleruh”) bevindt zich in de ‘raad van aanbevelingen’.

  https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/08/Baron-Anthony-C.-Coleiro-e1503689919895.png

 15. Martin Vrijland schreef:

  Hans Mauritz is een schrijver die mijns inziens wordt ingezet om mensen compleet op dwaalsporen te zetten door te doen alsof hij er voor gaat om een complot te ontmaskeren. Hij benaderde mij ook met het verhaal dat hij de Pootzaak onderzoekt. Hij wilde praten.
  Ik praat niet met AIVD-ers.

 16. ClairVoyance schreef:

  Het huilen van Ronald slaat echt nergens op want hij heeft zowel het afslachten van kinderen niet zelf meegemaakt, (hij werd zogezegd enkel uitgenodigd voor dat satanische ritueel) en hij heeft de orgaanhandel waar organen uit levende kinderen werden gesneden ook niet persoonlijk meegemaakt.

  Omdat hij als kind twee jaar lang seksueel zou zijn misbruikt knapte er iets in hem en ging hij daarom niet in op de uitnodiging om kinderen satanisch ritueel af te slachten.
  De logica ontbreekt totaal.

 17. Camaron schreef:

  Het is een pot nat, ze werken allemaal mee om de nieuwe wereld orde tot stand te brengen. De nieuwe media in opdracht van de nieuwe wereld orde is ingewijd in occultisme, nieuwspraak en met handgebaren hypnose technieken. Er is maar 1 media actief en dat is de media van de luciferische nieuwe wereld orde. Er is niet zoiets als een oorlog tussen de alternatieve-media tegen mainstream-media. Het zijn twee kanten van dezelfde medialle met dezelfde broodheren en dienen een gezamenlijk doel: Nieuwspraak & nieuwe media, om burgers occult in te wijden en geld (fictief) aan te verdienen in de nieuw nog op te zetten financieel systeem. Ze hebben zich jaren geleden in vereende kracht geregistreerd om een nieuwe media front te vormen van psy-opp-klokkenluiders.

 18. Martin Vrijland schreef:

  Ik krijg soms klachten over het niet kunnen inloggen of het in de spambox belanden van reacties. Meld dit mij even als er problemen zijn.

  Zo ontving ik onderstaande per email:

  Beste Martin.
  Het inloggen lukt mij niet dus word het een mail.
  Je bevestigd mijn gedachten, die ik vanaf nagenoeg het begin had met dit verhaal.

  Is dit niet een geval van herder, hond en alle schapen die in beweging moeten komen.
  Het lukt ze aardig, en nagenoeg alle schaapjes zijn in rep en roer.
  Het voelt als de waarheid zeggen, wordt er dan gezegd over bernard zijn verhaal. En er zit wel wat in.
  Maar dit :

  https://youtu.be/Nj-hdQMa3uA

  Sluit er goed op aan.
  Ze weten dat we junks zijn van onze eigen stofjes. Daarom ook de interval tussen de interviews. Dat zorgt ervoor dat ze controle over deze zaken hebben en dus je dealer worden over je eigen drugs.
  Tevens kunnen ze op deze manier hun verhaal aanpassen waar nodig en sturing geven aan waar het evt. heen moet gaan. Naar de slachtbank of de schapenscherder. Ik denk de laatste als eerst, en bernard staat klaar met zijn tondeuse.
  En dan op naar de slachtbank.

  En als bernard geen herdershond of schapenscherder is, dan is hij een sluwe vos geweest (volgens zijn verhaal)
  En die verliezen wel hun haren maar niet hun streken.

  Bedankt voor je tegengeluid Martin, veel waardering!
  Succes met alles.
  Met vriendelijke groet Amilius

  • amilius schreef:

   Beste mensen,
   er word verteld over een 1e en een 2e leven, en nog een 3e als ik het goed begrijp.
   Dit is niet mogelijk, tenzij dit het verhaal is over het terugkomen van de zoon god om het zo maar even neer te zetten. De grote wederopstanding, schoongewassen van alle blaam want er is….spijt??
   over zijn acties van toen?? Het gangstertje spelen en poep hebben aan iedereen, ongeacht de gevolgen.
   Spijt of respijt daar reppen we niet over, het spel ging op een gegeven moment te ver en dat is dan het breekpunt geweest aldus. Voordat er spijt van komt, maar dat is er nu niet. En ook niet nodig, toch? Maar als een echte Bin laden met opgestoken vinger mij gaan vertellen dat ik niks doe!!!
   Fuck you! En laat zelf eens zien wat je allemaal doet beste Bernar, of is dit interview (wat je het niet eens noemen mag) en je blije balllen het beste wat je met je kennis tot nu toe hebt gedaan.Ga je schamen
   DE kinderen worden nog mishandelt huilebalk!!!
   en je hebt niks gedaan, of wel?
   Ik wel dus vingertje omlaag

   Zo gaat het altijd, men doet wat men wilt zonder moraal of terughouden…todat ze de muur raaken, vroeg of laat. en achteraf is iedereen weer blij met je als je hebt gezegd dat je het niet meer zal doen en je je leven zal gaan beteren.
   Even zijn ze blij, maar even…want er is niks geleerd of verandert en het zelfde herhaalt zich in een net iets andere vorm. Dit is omdat we aan de status quo gewend en verslaafd zijn.

   Als je weet hoe iets werkt, de wortel en de tak kent en herkent, en je bent er wars van, werk je er dan nog mee of ga je er mee door?
   Het nieuwe systeem in een oud systeem kan niet anders zijn dan een aftreksel van het oude systeem. Of het nu een boze of een blije bank is.
   En het oude systeem was al ziek vanaf de beginne.

   Je verhaal is oud en je maakt me niet blij Ronald.
   en je bent ook geen jezus

   de rattenvanger van hamelen kwam tot inkeer, jij ook? in dit leven nog? niet je vierde fijfde of zesde?
   mag ook hoor…maar we kennen het spelletje nu wel

   tot hier en niet verder,

 19. ClairVoyance schreef:

  Nu is het wachten op deel 4.
  Spannend !

  • amilius schreef:

   Spannend voor de schapen, ze hebben geen idee waar het heen gaat.
   Hoeft ook niet, ze komen er wel. Als het gevoel maar goed is, toch? En dat gevoel is altijd in flux dus nooit saai.
   Groen is gras, en zolang we dat hebben is er niets aan de hand.
   Sterker nog, en verzetje is wel gewenst zo nu en dan. We wachten geduldig af op wat er komen gaat.
   laat de stofjes maar stromen, deze emotionele achtbaan dient je graag.
   Moet je wel je wol en je natuurlijke leven voor opgeven, maar ach…groen is gras, kop omlaag, grazen maar. Tot je buik er van vol zit.
   En is je wol van je flikker af getrokken zo voor de winter, dan is er een warm hokje voor je.

 20. Camera schreef:

  Eigenlijk is het natuurlijk triest en hilarisch tegelijk het is een slapstick en voer voor een komediant

  Die Ronald Bernard zegt toch duidelijk Minuut 13;16

  Dat jij/jullie “de mensen” blijven maar zitten, de goeie mensen.
  De slechte mensen, die doen hun ding. even herhalen, het zijn niet de slechte mensen, die doen hun ding

  Dus hij draait alles om, de slechte mensen doen hun ding minuut 13;21 “het zijn niet de slechte mensen”, ” die doen hun ding , het zijn de goeie mensen die niks doen,,,, ha ha dus de goeie mensen zijn nu slecht en de slechte mensen zijn goed? omdat ze hun ding doen…ja ja

  Hoe kun je deze man serieus nemen, echt onmogelijk

  Hij moet z’n aangifte papieren laten zien en z’n advocaat bellen anders wordt ie nog als medeplichtige ingerekend ook.
  Nee, in plaats daarvan gaat meneer een Bank oprichten

 21. Camaron schreef:

  Ik heb een aantal delen van die Ronald laten zien aan een paar mensen die niet bijzonder wakker zijn ofzo, er was er geen een die ook maar geloof stelde in zijn onzin. Maar duizenden zogenaamd gehypnotiseerde ‘wakkeren’ schijnen hem zo onderhand te aanbidden en vallen voor die bullcrap.

  Die bank heeft wat de inhoud van de contracten betreft, veel gemeen met OPPT zwendel met hun eeuwigdurende contracten waar mensen als Rothschild achter zitten.

 22. Martin Vrijland schreef:

  Ook de hier (klik op onderstaande Facebook-link) geplaatste foto door Ronald B. Blij is weer een NLP trucje, waarbij de wit gemaakte woorden als het ware een anker (of opdracht) geven aan het onderbewustzijn. Ik heb er maar even een parodie op gemaakt:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1797845670233476&set=a.100660409952019.1352.100000241815348&type=3&theater

  https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/08/Ronald-Bernard-NLP-technique-foto-e1504036356842.png

 23. Martin Vrijland schreef:

  Een keihard voorbeeld van hoe #trollen werken in de zaak #RonaldBernard. Deze dame genaamd Louise de Lange beweert suggestief in deze post van 29 augustus (klik hier om de post te zien: https://www.facebook.com/louise.delange.169/posts/916531648497380) dat ik een vriendschapverzoek aan haar zou hebben gedaan, met haar gesproken zou hebben en zou hebben gemeld dat ik in het weekend nachten lang drink en blow. Vervolgens zou ik haar hebben geblokkeerd. Ik kan echter helemaal geen vriendschapverzoeken doen vanuit deze pagina. Ik ken de vrouw niet en het is duidelijk bedoelt om mij zwart te maken en Ronald Bernard op te hemelen. Natuurlijk mag ze mijn naam niet noemen, want dat zou zeer duidelijk en keiharde smaad en laster zijn (wat strafbaar is; alhoewel er met mijn aangiftes nooit iets gebeurt). Ik heb het maar even vast gelegd in deze video. Als ze iemand anders zou bedoelen, heeft ze op zijn minst de suggestie in mijn richting gelegd. Louise, als je lef hebt dan noem je mijn naam en kom je met ongefabriceerde bewijzen, zodat ik aangifte kan doen. Ronald B. Blij heeft het verhaal geliked, dus hij laat zijn ware aard nu zien.

  >>>> UPDATE 00:55 <<<< Uit de reacties komt naar voren dat de post van Louise gericht was aan ene Luca Sana van de pagina Alternatieve Media Nederland. Daaruit heb ik het volgende kunnen opmaken... Zo spelen de trollen het spel: * Trol 1 (Luca Sanna) legt op 25 augustus jl. out of the blue contact met Martin Vrijland en stuurt hem zelfs ineens tips. Onopgemerkt (zonder dat Martin Vrijland dit door heeft) blijkt hij erg actief cannabis te promoten op zijn pagina. Ondergetekende had voor deze hele hype nog nooit van deze pagina of van Luca Sanna gehoord (je moet blijkbaar écht alles in de gaten houden!). * Vervolgens neemt trol 1 het in allerlei social media discussies op voor Martin Vrijland. Trol 2 (die Ronald Bernard verdedigt) gaat in die discussiegroepen de strijd aan met trol 1 (die Ronald Bernard aanvalt). * Doordat mensen in de discussie zien dat trol 1 artikelen van Martin Vrijland gebruikt, wordt de suggestie gewekt dat deze persoon wel gelieerd moet zijn aan Martin Vrijland. * Omdat trol 1 op zijn pagina tevens zeer actief cannabisproductie en -gebruik promoot, wordt daarmee automatisch de suggestie gewekt in het onderbewustzijn van velen dat "Martin Vrijland aanhangers blowers zijn" (kortom een in de ogen van velen negatief stigma). Dan is de cirkel rond. Het is een geraffineerd spel waarin alle registers opengetrokken worden. Dat heeft niets met de vraag te maken of ik nu wel of niet iets met cannabis heb. De suggestie en onbewuste link wordt gelegd naar de argeloze lezer, met als doel een negatief stigma. De post van Louise de Lange zou om te beginnen al heel makkelijk geïnterpreteerd kunnen worden als bedoeld aan mijn adres (omdat ze verwijst naar een grote alternatieve media site met veel volgers). Als nu echter ineens blijkt dat het om de persoon (Luca Sanna) achter de genoemde Alternatieve Media Nederland pagina gaat, dan wordt dus nog steeds de link met mijn persoon gelegd (omdat deze persoon mij ineens ging steunen in allerlei discussies). Kortom: geraffineerd, slim en zeer doordacht. De geur van AIVD betrokkenheid wordt steeds sterker.

 24. amilius schreef:

  Zoek de verschillen…
  https://youtu.be/VZaDKwm7yWk

  Als ik ronald bezig zie moet ik telkens aan een piramide spel verkoper denken.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten