Schadeclaim aan KRO-NCRV voor Pointer uitzending en koppeling Martin Vrijland aan nepnieuws

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 30 april 2020 21 Comments

bron: kro-ncrv.nl

Op 29 april 2020 kwam KRO-NCRV met een uitzending over nepnieuws, waarmee zij mijn website koppelden aan daadwerkelijk nepnieuws, waar ik hier op de website nadrukkelijk en goed onderbouwd voor gewaarschuwd heb. Ik heb het zelfs in detail beschreven in meerderde artikelen (zie hier). Toch brengt de Pointer uitzending op nationale tv mijn website in beeld en komt vervolgens met geen enkele onderbouwing aangaande mijn website. Wel onderbouwen ze het echte (gecontroleerde oppositie) nepnieuws, zoals dat van Ninefornews, maar juist dat heb ik hier nadrukkelijk aangekaart (zie hier).

Dit is de zoveelste reputatieschade die de mainstream media mij proberen toe te dienen.

Eerder deed Giel Beelen al een poging mij te koppelen aan Tarik Z. die op 29 januari 2015 de NOS studio in Hilversum met een wapen binnenviel, door mij te melden dat ik live in de uitzending was, om het gesprek vervolgens, verknipt en geplakt, een uur later uit te zenden (waarvan bewijs in het archief). Ik pik dit on-afgestrafte gedrag en deze framing-methodes van de mainstream media niet langer.

Daarom stuurde ik KRO-NCRV onderstaande email. U mag de schadevergoeding die ik daarin eis misschien buitenproportioneel, overdreven of onhaalbaar vinden, maar ik laat mij niet langer zwart maken en zet gewoon maximaal in. Mijn gehele privé leven is geschaad en mijn financiële situatie is volledig geruïneerd door jaren van onterechte smaad en laster. De beloofde behandeling van mijn aangifte is nooit waargemaakt. Justitie en media hebben schijt aan iedereen die ze uit de weg willen ruimen. Leest u hier de email zoals ik die verstuurd heb:

Geachte heer/mevrouw,

Via deze weg dien ik een schadeclaim bij u in van 5,9 miljard euro aangaande het verspreiden van desinformatie over de website www.martinvrijland.nl

In onderstaand artikel en in de daarin geplaatste video die tevens uitgezonden is op KRO-NCRV, op nationale tv, op 29 april 2020, betitelt u mij of mijn website als verspreider van nepnieuws.

https://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/terugkijken-hoe-vaak-komen-we-in-aanraking-met-nieuws-over-het-coronavirus-dat-niet-klopt

Vanaf 3:04 min. wordt gewezen op dit artikel:

https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/coronavirus-covid-19-pandemie-virus-biowapen-of-hoax-voor-financiele-reset-en-totalitaire-controle/

Daarover stelt de spreker: “Hier wordt echt gewezen op dat het coronavirus opzettelijk wordt verspreid. Het zou om een financiële reset, totalitaire controle gaan. Nou dat gaat van de ene naar de andere kant. Er wordt gehint op biowapens

U koppelt mij middels deze uitzending aan het stigma ‘verspreider van nepnieuws’, terwijl ik in het genoemde artikel naar feitelijkheden verwijs die tevens in de mainstream media te vinden zijn. U verkondigt hiermee zelf nepnieuws.

U heeft geen enkele feiten-onderbouwing gegeven over het door u verkondigde idee dat ik nepnieuws verspreid en ik stel u hier keihard en per direct financieel voor aansprakelijk.

U schaadt hiermee mijn goede naam en reputatie en belemmert daarmee mijn website tevens namens de stichting leden te werven. U pleegt daarmee feitelijk een aanslag op de financiële situatie en overlevingskans van de stichting.

Gezien het feit dat Nederland zo’n 12,3 miljoen volwassen inwoners bevat (zie hier: https://allecijfers.nl/nederland/), belemmert u met uw onterechte smaad en laster ditzelfde aantal inwoners direct gemotiveerd te raken een lidmaatschap aan te gaan. U bezorgt mij kwalijke reputatieschade, hetgeen strafbaar is.

Het minimale lidmaatschap (dat altijd in de vorm van een donatie is) op mijn website bedraagt € 2 per maand. Het maximale lidmaatschap bedraagt €20 per maand. Daarmee bezorgt u mijn stichting in potentie een schade van tussen de 295,2 miljoen (12,3 miljoen x € 24 = 295,2) en de 5,9 miljard (12,3 miljoen x € 480) euro aan gederfde donatie inkomsten per jaar.

Uitgaande van de maximale schade, bent u mij een bedrag van 5,9 miljard euro gederfde donatie inkomsten per jaar verschuldigd. Ik verzoek u het bedrag voor het eerste jaar per ommegaande op het rekeningnummer van mijn stichting over te maken (te vinden op de website die u ten schande gemaakt heeft), anders schroom ik niet een zaak tegen u aan te spannen.

Ik geef u 24 uur de tijd om met een schikkingsvoorstel te komen. Bij geen reactie zie ik uw betaling binnen 48 uur tegemoet.

In afwachting van uw spoedige reactie.

Stichting Martin Vrijland

Ik wil u aansporen mij te steunen, want door al dit soort zwartmakerij (dat al jaren gaande is), gecombineerd met de social media aanvallen van de immens grote trollenlegers van de staat, kan ik nauwelijks mijn hoofd nog boven water houden. Dit soort leugenachtige medewerkers van de mainstream media gaan ‘s avonds weer rustig naar hun villa’s om verse biefstuk te eten. Uw steun is echt dringend nodig. Ik steek mijn nek uit en vecht terug als een leeuw. Doet u mee? Ik reken op uw steun. We moeten ze aanpakken. Alvast bedankt.

200 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (21)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. XanderN schreef:

  Ach, wat is 5,9 miljard straks nog waard, nu de digitale geldpersen permanent op volle toeren draaien en we richting Weimar toestanden gaan. Dan kun je daar over een paar jaar net anderhalf bruin en een doosje eieren voor kopen…

  Klaarblijkelijk heb je in de loop der jaren een aantal Nederlandse hotemoten flink boos gemaakt. Rancuneuze types die nu weer specifiek jou op de korrel nemen. Ja, en 9forNews, maar dat is een soort katvanger site van de mainstream media, waarin waarheden worden vermengd met extreme complotten, hoaxen en zaken zoals graancirkels e.d.. bewust om de onderbouwde argumenten waar jij dan mee komt, in het belachelijke te trekken. Enfin je hebt daar zelf al genoeg over geschreven, en het werkt helaas perfect.

  Het is tevens de reden waarom de onafhankelijke / alternatieve media nooit gezamenlijk een vuist kunnen maken met zo’n soort aanklacht. ‘Verdeel en heers’… En de mainstream hebben wel vrijwel onbeperkte financiële bronnen. Het bekende David vs. Goliath verhaal dus.

  Op den duur zullen steeds meer mensen aan den lijve gaan ondervinden dat hun dagelijkse leven er heel anders uitziet dan de propaganda van de NOS, KRO/NCRV, NU, en noem ze maar op. Alleen koop jij daar op dit moment niets voor. Waar ben jij nu dan wel het meeste bij geholpen? Je hebt meer dan 20.000 Facebook volgers, daar moet toch iets mee te doen zijn?

  • Martin Vrijland schreef:

   Ja en waarschijnlijk zijn die getoonde vervalste zelfmoord berichten ook via door de media zelf gemaakte deepfake accounts gelanceerd. Zij tuigen de schijn oppositie op om daar dan later van te kunnen zeggen dat het nepnieuwsverspreiding is.

   https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/deepfakes-wat-zijn-dat-en-hoe-lang-bestaat-dat-fenomeen-al/

   Ik heb dan wel meer dan 20 duizend Facebook volgers, maar helaas zijn maar weinigen bereid lid te worden. Dat kan komen doordat ze elke keer als ze een artikel van mij delen aangevallen worden.

   Het social media leger is groot en de staatstrollen hebben software die hen alarmeert op welke tijdlijn mijn naam opduikt. Daar gaan ze dan onmiddellijk bagger over mij spuien: Schelden zonder onderbouwing of iets zeggen in de trant van “ik volg Vrijland al jaren, maar dit is echt onzin”.

   Kortom vele Facebook volgers raken ontmoedigd om mij te steunen. Het zou te waarderen zijn als mensen door de vuile methodes van de staat heenprikken en juist de strijder voor hun basisrechten steunen. Ik blijf hoop houden en zal ondanks alles doorgaan.

   • Schoen Veter schreef:

    Daarbij is nog maar de vraag of Facebook jouw berichten wel doorlaat op jouw volgers hun timeline. Wellicht zien ze die niet eens. Censuur.

    • Martin Vrijland schreef:

     Dat klopt vele volgers krijgen mijn artikelen simpelweg niet op hun tijdlijn. Dat merk ik aan reacties als “Oh, ik dacht ik ga eens kijken wat Vrijland over deze zaak zegt, maar ik zie dat ik je gewon nog volg. Ik krijg nooit iets te zien op mijn tijdlijn en dacht dus dat je ermee gestopt was”.

     Wie wel alles te zien krijgen zijn de staatstrollen; het social media leger. Zij gebruiken het om bijvoorbeeld berichten van mij te delen als schijn-medestander, om vervolgens de overige staatstrollen of deepfake-profielen reacties te doen geven die mij afbranden en zwart maken. Dat is een van de vele methodes die ik voorbij heb zien komen.

  • Harry vries schreef:

   De meeste alternatieve media zijn ofwel door de staat zelf opgezet om zodoende via verschillende technieken mensen die wakker (willen) effectief af te vangen en ook om op zodanige wijze (schadelijk) nepnieuws en fake informatie te verspreiden ofwel op te roepen tot geweld zodat dit vervolgens in de schoenen kan worden geschoven van juist die alternatieve mediabronnen (door deze gecontroleerde alternatieve media te koppelen aan de echte alternatieve media) die wel echt legitiem zijn en wel echt legitiem mensen proberen wakker te maken, zodat bereikt kan worden dat juist die alternatieve media verboden worden die echt als een gevaar worden gezien door de krachten die het speelveld beheersen.

   Uiteraard zijn er nog veel meer redenen waarom de staat (of andere krachten hierachter) alternatieve informatie zelf opzetten of deze totaal infiltreren.

 2. ZalmInBlik schreef:

  klasse Martin, ik had niet anders van je verwacht! Deze demonisering moet stoppen en is niet langer te tolereren. Teveel mensenlevens zijn onherstelbaar verwoest en erger nog beëindigt door het ongebreideld gedrag van de msm. Ik kan er persoonlijk over mee praten, maar dat terzijde.

  Wat in je betoog ontbrak was het principe van hoor en wederhoor, Pointer laat hiermee zien dat ze verre van journalistiek zijn maar (namens de staat) een lastercampagne aan het voeren zijn tegen alles wat afwijkt van de door de staat opgelegde norm. Hoe noemen we zoiets ook al weer? Oh ja het vervolgen van dissidenten.

  Ten slotte valt het mij op dat steeds meer mensen de gang naar deze website weten te vinden. Wat mij vertelt dat mensen niet langer de staatspropaganda als zoete koek slikken. Ik ben een tevreden mens, chapeau!

  • Martin Vrijland schreef:

   Mee eens. Dat had ik inderdaad expliciet moeten noemen, maar aangezien ik in mn eentje werk en bijna geen cent te makken heb, terwijl ik strijd tegen grote redacties gevuld met honderden medewerkers met allemaal een dik salaris, is de David vs Goliath strijd wel eens vermoeiend. Dat punt ben ik dus inderdaad vergeten.

   Natuurlijk gaan ze waarschijnlijk niet reageren, maar ik ga ze opjagen en uit hun Luciferiaanse catacomben verdrijven.

  • Martin Vrijland schreef:

   Hoor en wederhoor plegen heeft overigens alleen nut als ze concreet de inhoud van het artikel voorgelezen hadden en daar hun vragen bij gesteld hadden.

   Wat er gebeurt is dat ze mijn pagina laten zien en wat on-onderbouwde kreten noemen, zonder concreet de inhoud voor te lezen.

   Die hele uitzending is dus niet bedoeld om nepnieuws aan te kaarten, maar om zelfgeschapen nepnieuws te koppelen aan de website martinvrijland, die te veel in aanhang groeit en teveel bezoekers trekt. Stigmatiseren en onuitgesproken in een valse hoed drukken is hun strategie.

  • Martin Vrijland schreef:

   Iedereen waar ze geen grip op hebben (ongecontroleerd, niet door de AIVD gelanceerd) moet keihard onderuit gemaaid worden middels dit soort subtiele stigmatisering. De rest van de alternatieve media mag groeien in het kader van “The best way to control the opposition is to lead it yourself”. Vandaar dat ze ook zoveel aandacht aan Ninefornews geven, omdat dat een door de staat gecontroleerde alternatieve media website is.

   • ZalmInBlik schreef:

    “Hoor en wederhoor plegen heeft overigens alleen nut als ze concreet de inhoud van het artikel voorgelezen hadden en daar hun vragen bij gesteld hadden.

    Wat er gebeurt is dat ze mijn pagina laten zien en wat on-onderbouwde kreten noemen, zonder concreet de inhoud voor te lezen.”

    Wat dus gewoon smaad en laster is, ze framen je en veroorzaken hiermee reputatieschade.

 3. Future schreef:

  Het erge hieraan is dat hier autoriteitsargumenten worden ingezet. Mensen geloven deze lui, die gewoon openlijk op basis van wat zelf geschapen nepnieuws. Een openlijke oproep doen naar nog meer censuur, dan er al is. Uiterste intelligente methode. Die niet snel zal worden doorzien. Maar waar hier openlijk voor wordt gewaarschuwd. Zolang het nog kan dan. Martin sterkte en pak ze aan zolang als je kan. Openlijke rectificatie en mooie schikking zouden top zijn, good luck.

 4. Layla Songfull schreef:

  Stuur ze deze video; je bent niet de enige; er is uitgebreid onderzoek gedaan naar of C. een biowapen is of niet. Compilatie van Joshua Phillip: https://youtu.be/Gdd7dtDaYmM

 5. Erik Zwanenberg schreef:

  Heerlijk, Martin. Wat een hoog ‘wij van WC eend’ gehalte. Supermooi te zien hoe je in jezelf gelooft en zelf het meest reageert op je eigen artikelen.
  Zo hou je jezelf in stand. Heel vermakelijk om te lezen.

  • Martin Vrijland schreef:

   Soms moet je even de arrogante reacties van zo’n trol doorlaten. En geloof me..het zijn er tientallen per dag hier en op social media nog veel meer.

  • Martin Vrijland schreef:

   Erik Zwanenburg werkt zelf blijkbaar bij een bedrijf dat prachtige oplossing levert voor de overheid. Zou het iets met de software te maken hebben die de trollen helpt hun social media aanvallen op afwijkende meningen helpt te coördineren?

   “Overheden streven naar een goede dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen. ICT-oplossingen voor de overheid zijn hierbij van grote waarde. Dat begint al bij het hebben van een betrouwbare ICT-infrastructuur. De diensten die wij kunnen leveren liggen op het gebied van private cloud oplossingen, unified communications, en Communication-as-a-Service (CaaS)”

   Erik weet er vast alles van:

   https://triple-p.nl/dienst/cloud-strategie/

   https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/staat-doet-een-peiling-onder-900-mensen-en-noemt-dat-representatief-om-corona-apps-te-pushen/#comment-37748

   “Op welke manieren kunnen wij u helpen bij het helder krijgen van uw cloud strategie, cloud solutions en cloud services? Erik Zwanenberg geeft een korte toelichting per onderwerp.

   “Een heldere cloud strategie helpt bij het versnellen van innovatie en het realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Hierbij is uw core business en de daarbij ondersteunende applicaties het uitgangspunt voor de identificatie van geschikte applicatie-naar-de-cloud migraties. Om deze strategie te realiseren helpen wij u bij het ontwerpen en verbeteren van uw ICT fundament, gevolgd door adviezen op gebied van processen, gereedschappen en het optimaliseren van bedrijfsprocessen (Cloud Readiness).””

   Tja, Martin Vrijland exposet hier bijna die prachtige trollen-software waar Erik mogelijk zelf de hand in heeft, dus hij van WC eend kon het niet laten om even op de bedreigingen voor WC eend software te reageren. “Heel vermakelijk om te lezen”

   https://triple-p.nl/wp-content/uploads/2016/06/DSC7726-e1476171581900.jpg (foto embed van triple-p.nl)

   Sorry Erik, je had als gebruikersnaam ‘Wappie’ ingevuld. Om e.o.a. reden verschijnt echter je echte naam in beeld. Dit had je bij het aanmelden even correct moeten selecteren.

   • Zonnetje schreef:

    Goed gedaan Martin. Expose ze de vriendjes van de ‘ overheid’. Ik neem aan dat Erik Zwanenburg of zijn werkgever de opdracht heeft van die overheid om bepaalde ‘ diensten ‘ te verlenen. Zijn daarbij de aanbestedingsregels gevolgd? Uberhaupt enig protocol? Waarom en wat zijn de criteria geweest om die opdracht aan Erik Zwanenburg of zijn werkgever te verlenen/gunnen? Vragen, vragen.

   • EenOogOpen schreef:

    Whahahaha deze IMB’er is er zo uitgevist, Martin, man wat ben je toch weer scherp! Goed om de reacties van zulke trollen door te laten, kunnen wij ook onze scherpte vergroten. “heel vermakelijk om te lezen”!

   • Analyze schreef:

    aan die geconditioneerde kop te zien slikt ie alles wat de roverheid hem toewerpt..

 6. Camera 2 schreef:

  Er mogen wel wat meer schade claims(vanuit het volk) die richting op als we de
  nieuws oplichterijen van de NCRV/KRO en NOS onder de loep nemen.
  Een mooi voorbeeld is hoe hier op de site is aangetoond(bewijsbaar)
  dat er complete arrestatie’s en criminele activiteiten in scène zijn gezet.

  Men doet daar nogal lacherig over maar het onderwerp werd wel in de 2e kamer besproken
  en had verregaande maatregelen ten gevolge. Dit dus op basis van direct aantoonbare leugens via het onderwerp treitervloggers destijds.

  Het volk zou massaal een petitie moeten ondertekenen en claims moeten eisen vanwege: Nepnieuws, Oplichterij
  valsheid in beeld en geschrift, opruiing etcetera door die zelfde NCRV/KRO, wat denkt
  Michael Hameleers, Peter Keizers en Peter Burgers(wetenschaps journalistiekuch kuch en bron gebruik) hierover?

  Martin, super dat je direct gereageerd heb en de medogenloze raffinementen zijn
  zo heftig dat je het nauwlijks nog kan geloven, we worden massaal in de maling genomen.

  Zie hieronder op deze site het bewijs van de oplichting naar het gehele Nederlandse volk!

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/powned-zette-poelenburgse-vloggersrel-in-scene-met-acteurs-figuranten-en-regie/

 7. Future schreef:

  Mooi dat je die kerel aanpakt Martin, well done.

  Hier ik had de onderste link die ik plaats al een keer bekeken. En n.a.v. dat filmpje hierboven ben ik nog een keer naar de onderste link gegaan. Omdat het in die docu ook over remdisiver ging. Oftewel Rapid Eye Movement, remslaap dreamstate dus. Ook al in pil vorm verkrijgbaar. Hij legt uit wat het kan doen, Maar waarschuwt vooral het nooit te nemen.

  Toen een google search, en kreeg toen de bovenste link van de Parool, notabene van vandaag. Het begin van de dreamstate?
  Uiteraard laat het Parool nog wat twijfel.

  https://www.parool.nl/wereld/onderzoek-remdesivir-zorgt-voor-sneller-herstel-coronapatienten~b4e3a02f/

  https://theocs101ark.com/2020/03/25/you-donot-take-this-remdisivir-rem-deceiver-aka-the-land-of-nod-dream-state-zombie/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten