Start-up Nepnieuws-Checker biedt ontslagen journalisten De Persgroep nieuwe kans

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 24 december 2017 3 Comments

Bij de kranten van mediabedrijf De Persgroep verdwijnen in de eerste helft van 2018 enkele tientallen journalistieke banen. Dat bevestigt journalistiek directeur Erik van Gruijthuijsen na berichtgeving van Villamedia. Er wordt getracht gedwongen ontslagen te voorkomen, zegt Van Gruijthuijsen. Volgens Villamedia gaat het om zestig banen, maar dat aantal wil Van Gruijthuijsen niet bevestigen. Het betreft vooral journalisten van het AD, de regionale kranten en de Volkskrant. Gelukkig biedt de ICO de Nepnieuws-Checker.nl uitkomst. Na een succesvolle crowdfunding, kunnen al deze journalisten zich van hun oude strenge regiem van de mainstream media losworstelen en eindelijk échte onafhankelijke journalistiek gaan plegen. Nepnieuws-Checker.nl biedt ze een nieuwe werkplek. Er is dus hoop voor al deze ontslagen journalisten die dit zure bericht zo vlak voor kerst mochten ontvangen.

Natuurlijk biedt Nepnieuws-Checker.nl ook inkomensgarantie. De journalisten gaan namelijk werken onder zogenaamde smart-contracts en krijgen dus betaald naar prestatie. Dat wil zeggen dat uit de onderzoeksresultaten hard bewijs moet komen en dat in alles steeds gekeken wordt of er geen sprake is van gefabriceerd bewijs. Ook moeten zij in hun onderzoek aan kunnen tonen dat er geen sprake is van een PsyOp of gecreëerd bewijs middels bijvoorbeeld digitale technieken. Zij mogen zich dus ontworstelen van hun oude werkwijzen, waarbij ze vaak verslag moesten doen in het keurslijf van de opgelegde waarheid in plaats van dat ze zelf aan waarheidsvinding mochten doen. Waar zij zich voorheen moesten houden aan de “waarheid” van de grote persbureau, worden zij nu juist uitgedaagd om echt op onderzoek uit te gaan en kritische vragen te stellen. Zo kunnen nu dus eindelijk aan een nieuwe carrière als echte journalisten beginnen.

Nepnieuws-Checker is een initiatief dat begin 2018 groots gelanceerd zal worden middels een cryptocurrency crowdfunding ICO. Een ICO is een soort cryptocurrency start-up middels crowdfunding via een eigen cryptocurrency munt-uitgifte. In de cryptocurrency terminologie heet dat ‘de uitgifte van een token’. Een ICO is te vergelijken met een beursgang van een bedrijf dat aandelen uitgeeft, waarbij de aandelen zijn vervangen door een crypto-munt, met de voordelen dat daar allerlei slimme digitale contractuele voorwaarden aan gekoppeld kunnen worden. Een belangrijk voordeel en uitermate belangrijk verschil, is dat de investeerders hun inleg terug krijgen als de “beursgang” niet voldoende geld oplevert. Anders gezegd: als het beoogde op te halen bedrag middels de ICO niet wordt behaald, krijgen de investeerders hun inleg terug. Dat maakt een ICO aantrekkelijk voor investeerders. Die lopen zo geen grote risico’s meer. De verwachting is dan ook dat de ICO grote aantrekkingskracht zal hebben op investeerders die zien dat er een markt is voor onafhankelijke waarheidsvinding, die niet afhankelijk is van de fact checking van Facebook en partijen als Nu.nl.

De ontslagen journalisten van De Persgroep kunnen het succes van deze ICO dus zelf helpen dragen. Met hun ervaring en netwerk kunnen zijn investeerders motiveren om in deze ICO te stappen en zo dragen zij mee aan de bouw van hun eigen nieuwe werkkring. Nepnieuws-Checker.nl zoekt dus die journalisten die aan echte waarheidsvinding willen gaan doen en alle sporen van een onderzoek stap voor stap bewandelen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat wanneer de overheid een PsyOp lijkt te hebben gelanceerd, we stap voor stap gaan traceren of er sporen zijn die wijzen op zo’n PsyOp. Daarvoor moet je ook kennis hebben van allerlei technieken als CGI profielcreatie, nep social media profielen, gecreëerde beelden middels greenscreen technieken of AI en dergelijke. Maar niet getreurd als een voormalig journalist van De Persroep deze kennis niet heeft. Nepnieuws-Checker.nl gaat deze expertise inhuren. De site gaat dus ook forensisch onderzoek doen naar de journalistieke methoden. Dit alles wordt gekoppeld aan de smart-contracts en zo zijn journalisten verzekerd van een inkomen als ze met echt bewijs komen of gefabriceerd bewijs kunnen weerleggen. Een fantastische nieuwe uitdaging voor de journalisten van De Persgroep!

Bent u journalist bij De Persgroep en zoekt u een nieuwe baan, ga dan hier naar de vacature en neem contact op.

Bron linkvermeldingen: Villamedia

82 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Als u bijdraagt aan de pre-crowdfunding via http://fundpress.nl/?download=startup-website-nepnieuws-checker-nl kan het volgende persbericht er tegen betaling uit, zodat alle grote persbureaus aangeschreven worden. Nu is er eerst een kleinere groep benaderd via onderstaand persbericht.

  Martin Vrijland
  Stichting Martin Vrijland

  Geachte persvoorlichter/ster

  Onderstaand persbericht is heden door Nieuwsbank voor u gedistribueerd. Omdat u gratis heeft ingezonden betreft het een beperkte verspreiding.

  Wij gaven uw bericht de kop:
  “Start-up Nepnieuws-Checker biedt journalisten De Persgroep nieuwe kans”
  en de bronvermelding: “Stichting Martin Vrijland”

  Uw persbericht is nu alleen gedistribueerd onder enkele (betalende) Nieuwsbankabonnees.
  Uw persbericht is in de Nieuwsbank persberichtenbank geplaatst met de url
  http://www.nieuwsbank.nl/inp/2017/12/24/J002.htm
  De kop met deze link verschijnt:
  * in het overzicht van vandaag http://www.nieuwsbank.nl/light/lijsten.htm
  Alleen voor abonnees:
  * in het overzicht Medianieuws http://www.nieuwsbank.nl/light/rubrieken/07
  * in onze zoekmachine (na morgenvroeg 07:00 uur)
  * op websites en in zoekmachines van met Nieuwsbank samenwerkende derden

  Omdat u gratis hebt ingezonden is het bereik van uw bericht beperkt. Behoudens uitzonderingen moeten bezoekers van de Nieuwsbank website 1.30 euro betalen om het bericht in zijn geheel te lezen en wordt het niet doorgegeven aan Google News, Facebook en Twitter.
  Zie http://www.nieuwsbank.nl/inzenden/ voor meer informatie.

  Met een reply op deze mail kunt u alsnog verzoeken om een factuur van 74.- euro (89,54 inclusief btw) voor:
  – plaatsing op de Nieuwsbank voorpagina http://www.nieuwsbank.nl en op persberichten.nl
  – verzending via email naar alle relevante Nederlandse media uit een selectie van ongeveer 3000 adressen (meestal tussen 200 en 500 adressen, afhankelijk van het onderwerp)
  – (meestal) prominente vermelding in Google zoekresultaten en Google Nieuws
  – opname in diverse andere zoekmachines zoals Yahoo en Bing
  – opname in diverse RSS-kanalen
  – verspreiding van een attendering op uw persbericht via sociale media (Twitter e.a.)

  Voor een overzicht van (betaalde) extra opties, zie http://www.nieuwsbank.nl/prijslijst/ en/of http://www.nieuwsbank.nl/inzenden/doorplaatsing.htm

  Zorg dat het op Nieuwsbank geplaatste bericht zoveel mogelijk ‘likes’ krijgt bij Facebook en ge-retweet wordt op Twitter. Daarmee stijgt het niet alleen in de Google ranking maar ook in journalistieke nieuwswaarde.

  Volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau Multiscope is Nieuwsbank de best bezochte persberichtensite van Nederland en in de Google ranking scoren de persberichten van Nieuwsbank vrijwel altijd het hoogst. Met meer dan 20.000 persberichten per maand is Nieuwsbank de meest complete persberichtendistributeur in het Nederlandse taalgebied.

  Dit is de door u aangeleverde tekst zoals die door ons is verspreid:

  (in koppenlijsten:)
  Start-up Nepnieuws-Checker biedt journalisten De Persgroep nieuwe kans
  ——————————————————————–
  Start-up Nepnieuws-Checker biedt journalisten De Persgroep nieuwe kans

  Na een trieste mededeling vlak voor de kerst gloort er hoop voor ontslagen journalisten

  UTRECHT, 20171224 — ICO start-up Nepnieuws-Checker wil alle ontslagen journalisten een doorstart bieden. Na een succesvolle crowdfunding, kunnen al deze journalisten aan de slag onder smart-contracts gekoppeld aan de crypto-token van de ICO. Deze nieuwe crowdfunding techniek biedt nieuw elan voor een nieuwe journalistieke werkwijze.

  Een ICO is een soort cryptocurrency start-up middels crowdfunding via een eigen cryptocurrency munt-uitgifte. In de cryptocurrency terminologie heet dat ‘de uitgifte van een token’. Een ICO is te vergelijken met een beursgang van een bedrijf dat aandelen uitgeeft, waarbij de aandelen zijn vervangen door een crypto-munt, met de voordelen dat daar allerlei slimme digitale contractuele voorwaarden aan gekoppeld kunnen worden. Een belangrijk voordeel en uitermate belangrijk verschil, is dat de investeerders hun inleg terug krijgen als de “beursgang” niet voldoende geld oplevert. Anders gezegd: als het beoogde op te halen bedrag middels de ICO niet wordt behaald, krijgen de investeerders hun inleg terug. Dat maakt een ICO zeer aantrekkelijk voor investeerders. Die lopen zo geen grote risico’s meer. De verwachting is dan ook dat de ICO grote aantrekkingskracht zal hebben.

  Nepnieuws-Checker.nl zal haar ICO begin 2018 lanceren middels de NNC token. Journalisten zullen als freelancer worden ingehuurd en komen te werken onder zogenaamde smart-contracts. Dat wil zeggen dat uit de onderzoeksresultaten hard bewijs moet komen en dat in alles steeds gekeken wordt of er geen sprake is van gefabriceerd bewijs. Ook moeten zij in hun onderzoek aan kunnen tonen dat er geen sprake is van een PsyOp of gecreëerd bewijs middels bijvoorbeeld digitale technieken. Iedere stap van het onderzoek zal worden vastgelegd in een tussentijdse rapportage die wordt getoetst aan strenge meetwaarden. Pas als alle meetwaarden voldoen, wordt de journalist vanuit het smart-contract uitgekeerd voor zijn prestaties. Nepnieuws-Checker gaat journalistiek als forensisch onderzoek behandelen en nieuws op keihard bewijs checken.

  Stichting Martin Vrijland

 2. Camera schreef:

  Geachte Journalisten
  Het lijkt of journalisten soms niet mogen of niet willen onderzoeken, op de school voor
  journalistiek moest je vroeger een eed afleggen. Puur feiten weergeven en onderbouwen
  van gebeurtenissen, gewoon common sence eigenlijk, wel zorgvuldig te werk gaan natuurlijk

  1 dag voor het zalige Kerstfeest in de Volkskrant over de shooting in Texas 5Nov 2017
  door Amerika correspondent “Michael Persson” en fotograaf “Simon Lenskens”
  Hebben deze journalisten weergave naar schoon geweten en daadkracht gedaan? zijn ze niet onder druk gezet door andere krachten? In de papieren en E Krant van de VK staat weergave van de shootings.

  Onder deze link van de Volkskrant staan de twijfels, de crisisacteurs die gebruikt zijn
  de inconsistente verhalen, de acteerprestaties en meer common sence dat wijst op een
  heel andere visie van het Event in Texas
  Hebben de journalisten van al die media die dat nieuws(die shootings) brachten dat ook onderzocht???
  Dat zou wel moeten, toch?

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/in-deze-kerk-in-texas-werden-26-bezoekers-doodgeschoten-lees-hoe-dat-het-geloof-in-god-en-geweren-versterkte~a4548948/

  De twijfels, common sence

  https://www.youtube.com/watch?v=8sfCrheFHs0

  en meer maar er is meer als men zelfs de moeite neemt daarnaartoe te gaan
  youtube heeft dit nu nog laten staan maar ze censureren verschrikkelijk

 3. Iberi schreef:

  Omdat de meeste burgers verslaafd zijn aan het nieuws, zal de elite de perceptie willen blijven aansturen van die burgers zonder het risico te lopen dat integere journalisten al teveel invloed uit kunnen oefenen. Veel journalisten zouden wel willen, maar ben bang dat maar weinigen de keus zullen maken om integere journalistiek te bedrijven. Vermogende investeerders zullen meestal pas investeren als ze er een persoonlijk (gedupeerd) belang bij hebben.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten