Telefoongesprek met Wilson Boldewijn van de Telegraaf: serie over complottheorieën

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 22 mei 2019 18 Comments

bron: bukmanmanagement.nl

Gistermiddag had ik een telefoongesprek met Wilson Boldewijn van de Telegraaf naar aanleiding van een verzoek van zijn kant of ik wilde deelnemen aan een serie over complottheorieën. In mijn e-mail reactie melde ik dat ik niet in complottheorieën geloof. Dat vond hij mogelijk een opmerkelijke reactie, dus ik sprak af hem terug te bellen om wat meer toelichting te geven. Ook zou hij dan toelichten waarom hij mij wilde interviewen en wat het onderwerp en de insteek van zo’n eventueel interview zou zijn.

In ons gesprek, dat ik hier onder voor alle openheid maar even publiceer, wekt Wilson de indruk dat het zuivere persoonlijke interesse is dat hij mij benaderde. Interesse die ontstond doordat hij mijn website ging volgen in het kader van zijn serie. Toch geeft hij aan het einde van ons gesprek toe dat het duidelijk een markt is die hij moet aanboren. Het heeft er dus alle schijn dat hij min of meer de opdracht heeft om het lek te dichten; het lek van de groeiende groep mensen die interesse in mijn kritische artikelen heeft.

Wilson geeft rustig toe dat journalisten al bevooroordeeld zijn vanuit hun opleiding en gelooft tevens dat nepnieuws niet alleen uit Rusland komt, maar overal vandaan kan komen. Hij geeft in het gesprek ook duidelijk aan dat zijn beeld van Rusland vroeger bevooroordeeld was door de tijdgeest van de koude oorlog waarin hij opgroeide. Tevens meldt hij dat hij vroeger erg pro Amerika was, maar hij nu een gruwelijke hekel aan dat land heeft. Hij ontkent echter wel stellig de rol van de Nederlandse media als zijnde propagandistisch, maar dat erkennen zou natuurlijk ook wel erg uitzonderlijk zijn geweest voor iemand die in zijn broodwinning volledig afhankelijk is van diezelfde media. Volgens mij is Wilson vooral zo toeschietelijk in zijn kritiek op de journalistieke scholing en zijn veranderde wereldbeeld, omdat hij er zich terdege van bewust is (omdat ik dit per email noemde in relatie tot Giel Beelen, zie onder) dat ik telefoongesprekken opneem en hij graag een beetje credits wil winnen bij de alsmaar groeiende kritische (meeluisterende) groep. Wat is er nou mooier dat je als mainstream media journalist de indruk kunt wekken dat je niet alles voor zoete koek slikt. Dat schept toch de illusie dat kritische journalisten nog echt bestaan.

Wilson kan natuurlijk uit hoofde van zijn arbeidsovereenkomst nooit toegeven dat de media aan beïnvloeding van de emotie van het volk doen. Hij schuift het daarom (wat ik een slim gevonden – en voor hem noodzakelijke- draai vind) op de gehaaide politici van nu, die inspelen op de emotie die bij ingrijpende gebeurtenissen wordt opgewekt. Hij zegt dan dat hij terug verlangt naar de tijd van politici als Helmut Kohl; oude rustige gezapige politici die meer weloverwogen keuzes maakten. Als Wilson zou toegeven dat er samenwerking is tussen overheden, justitie en de media, zou hij natuurlijk morgen direct ontslagen worden. Hij probeert wel aan te geven dat men een niet al te hoge pet van bijvoorbeeld OM medewerkers op zou moeten hebben, omdat hij ze van dichtbij meegemaakt heeft (waarvan ik graag meer zou willen weten). Ook stelt hij dat het in elkaar draaien van PsyOp’s (psychologische operaties) te veel kennis van te veel mensen zou vereisen. Mijn kritiek daarop is dat dit niet hoeft, omdat dossiers zo gecompartmentaliseerd zijn dat ieder slechts een klein radartje in het geheel vormt en alleen de top de grote lijnen aanstuurt. Ook hier geldt mijns inziens dat het funest voor zijn carrière zou zijn om dit toe te geven.

Wilson weet natuurlijk echt wel dat ik op mijn website veelvuldig heb gesproken over gecontroleerde oppositie. Hij geeft aan het einde ook heimelijk toe dat hij de groeiende markt van kritische denkers aan moet boren. Mijn gevoel zegt dat ik aan boord gehesen moet worden; in het kader van if you can’t beat ’em join ’em. U hoort mij aan het begin van het gesprek daarom refereren naar de poging van Giel Beelen uit 2015 om mij te koppelen aan de NOS studio inval door Tarik Z. Dat was naar mijn idee een ultieme poging om mij uit te schakelen, middels een in scene gezette inval in die studio en de inzet van Giel Beelen om de link met Martin Vrijland te leggen. Dat mislukte. Ik refereerde hiernaar in mijn reply-email aan Wilson.

Zoals je wellicht weet ben ik een keer door Giel Beelen gebeld voor een interview inzake de Tarik Z. zaak (de gijzeling van de NOS studio, 2015). Hij meldde mij in der tijd dat ik live in de uitzending was, maar dit bleek niet het geval te zijn. In de daadwerkelijke uitzending, die een uur later volgde, werden mijn antwoorden verknipt ten gehore gebracht, zodat er een ander beeld ontstond van wat ik daadwerkelijk gezegd had. Helaas voor Giel had ik het telefoongesprek zelf opgenomen. Die opname publiceerde ik op YouTube. Echter: aangezien Giel iets meer luisteraars heeft dan dat ik ooit via mijn YouTube kanaal zal kunnen bereiken, is de beeldvorming dan al (ten nadele van mijn persoon) geschied.
Hoewel ik in onderstaand gesprek sympathiek en mild blijf richting Wilson, wil ik nog eens verhelderen dat een serie over de “oude complottheorieën” als de maanlanding, John F. Kennedy en dergelijke, mogelijk vooral bedoeld is om de bewust ingebouwde desinformatie er uit te kunnen lichten en tevens de aandacht te blijven vestigen op juist slechts die oude onderwerpen. Wat mij betreft wordt het wel eens tijd dat we de aandacht vestigen op de valse propagandistische rol van diezelfde media (waarvoor Wilson werkt) in het hier en nu. De lezer die deze website al langer volgt heeft immers meer en meer kunnen ontdekken dat de media wel degelijk onderdeel uitmaken van psychologische operaties en dat grote delen van de alternatieve media gecontroleerde oppositie zijn.
Wilson meldt in het gesprek dat hij alle vrijheid heeft om mensen te benaderen; met één uitzondering. Hij heeft het dan over Micha Kat en mompelt iets in de richting van Willem Oltmans (wat doet denken aan een schadeclaim richting de Nederlandse staat). Dat zou kunnen betekenen dat ik al die tijd toch gelijk heb gehad aangaande de afpersing van de Nederlandse staat via de familie Poot en het Demmink dossier, maar dat terzijde. Ook zou dat kunnen betekenen dat de Telegraaf dan misschien toch een lijntje heeft lopen met die Nederlandse staat (anders zou Wilson die opdracht niet zo geformuleerd hebben gekregen).
Ik ben erg benieuwd of ik nog een uitnodiging krijg om deel te nemen aan de serie en op welke manier zoiets dan gemonteerd wordt. Ik weet simpelweg niet of ik Wilson kan vertrouwen. Dat is inherent aan het feit dat hij in zijn broodwinning afhankelijk is van de mainstream media. Hoe sympathiek, strategisch begaafd en innemend Wilson ook overkomt; hoe goed ik mij ook kan voorstellen dat hij een goed betaalde interviewer en perceptiemanager is; blijf ik toch denken aan dat oude gezegde “Wiens brood men eet diens woord men spreekt“. En laten we eerlijk zijn: als je diep van binnen weet dat je een dikbetaalde propagandist bent, die een bijdrage levert in het sturen van de maatschappij richting meer en meer politiestaat via propagandistische strategieën en daarbij ook nog eens flink je zakken vult, heb je eigenlijk een behoorlijk plakkaat boter op je hoofd. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat mensen als Wilson (en vele van zijn collega’s) zich daarvan niet bewust zijn. Het lult lekker met een goed gevulde bankrekening en de zekerheid van de dekking van boven.
Met excuses aan Bukman management voor het gebruik van de foto bij deze geluidsopname. Ik kon geen betere foto ter illustratie vinden en ik hoop dat u geen schadeclaim stuurt zoals John de Mol’s ANP -Permission Machine dit pleegt te doen.
64 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (18)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. guppy schreef:

  Ze zullen er wel in mee moeten er zijn simpelweg teveel mensen die wakker worden en de krant van wakker Nederland kan niet achterblijven.

  Laat je niet in een of andere complot serie neerdrukken. Het is tegenwoordig makkelijk om een.paar echte gekken op te trommelen om vervolgens serieuse onderwerpen om zeep te helpen. Zijn ze bij powned ook goed in.

  Wordt trouwens wel hun grootste uitdaging om jou ergens aan boord te hengelen 😉

  Ook een goed teken, ze beginnen benauwd te worden.

  • Martin Vrijland schreef:

   Wilson reageert nogal verbolgen op mijn publicatie en vindt dat ik het er af moet halen. Ik vind het juist een prachtig open gesprek. Ik snap de ophef niet.

 2. Riffian schreef:

  misschien moet meneer Boldewijn ff de definitie van complot of nog beter conspiracy opzoeken en nee niet in de kale van dale

  1 : the act of conspiring together
  They were accused of conspiracy to commit murder.
  2a : an agreement among conspirators
  uncovered a conspiracy against the government
  b : a group of conspirators
  a conspiracy made up of disgruntled aristocrats

  vindt volgens ieder minuut van de dag plaats, denk aan kartelvorming tja

 3. Camera 2 schreef:

  Beste Wilson, Je leest mee

  Je zat bij at5, de jaren tachtig waren roerige jaren.
  We gaan het niet over de maan hebben want misschien is het wel een hologram, dat wordt ook beweerd dus laat staan of we er konden zijn met een vierwiel met batterijen auto die groter was dan de capsule zelf, we gaan het daar” niet ” over hebben, en zoals jij zegt over de platte aarde, het maakt geen moer uit. Zou Stanly Kubrick ook Poelenburg gefilmd hebben ha ha, kijk daar eens naar

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=al6ZgDnyDNk

  Rob Scholte aanslag, die naar verluidt zowiezo een medische ingreep moest hebben, hoe zit dat eigenlijk, gaan we dat eens onderzoeken? Dat Mickey Hogendijk geen schrammetje heeft maar Robbie alletwee z’n benen verlist, HOE IS HET MOGELIJK, het volk slikt alles!!! Je heb bij AT5 gezeten, ze weten alles….

  http://www.mokums.nl/bomaanslag_robscholte.html

  kijk eens naar de Annas zaak of de Vaatstra zaak die Kat waarschijnlijk ook wist dat het een psy opp was en ook als afpersing gebruikt heeft evenals de Demminck shit

  Kom beste Wilson, we gaan op pad, en ja ik ga niet het woordje “ook” gebruiken zoals jij het bedoeld in het telkefoon gesprek maar wees ook dan een eerlijk journalist en ga echt onderzoeken. We gaan met je mee deze zomer

  https://www.martinvrijland.nl/category/anne-faber/page/2/

  Wilson, ga op zoek naar de Aanslag op jou zelf(de journalisten van telegraaf ), bedoel het Telegraaf gebouw, we denken met je mee,

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/aanslag-telegraaf-gebouw-bewezen-onmogelijk-tenzij-slagbomen-openstonden/

  Net als Charlie Hebdoo, nep aanslag om weer slachtoffer rol te kunnen hebben, huilie huilie, NEP NEP, maar ja misschien mag je van je redacteur je geweten niet boven de bevelen stellen.
  Wilson, kom op, je bent een mens die geen autist is zo als je zegt dat alle echte journalisten zijn, kom laten we fijn gaan onderzoeken Wilson,

  Geen complot gezeik> gewoon transparant eerlijk oprecht onderzoek zodat jij met een zuiver geweten met je omgeving en je famillie weer kan omgaan…

  https://www.martinvrijland.nl/tag/charlie-hebdo/

 4. danny schreef:

  Doet me denken aan een TV programma van een paar jaar terug ”Complot or not?”
  Boldewijn weet heus wel meer dan hij doet voorkomen, hij is ook constant vragen aan het ontwijken.

  Maar goed de mensen met hoge posities in de media en journalistiek zijn natuurlijk niet zomaar leugenaars, maar professionele leugenaars, zonder geweten, een groot ego en de nodige NLP kennis.

 5. Camera 2 schreef:

  Wilson Boldewijn heeft een vreemd punt in het interview met Martin Vrijland, De Stint zaak
  Luister maar naar het interview, Wilson vind het maar een rare zaak dat er emotie is gevoed en alle rijtuigen door de minister onderzocht moesten worden, vanwege een vreselijk ongeluk,
  De Stint is een heel goed vervoer middel, maar ja toen even niet, dat kan, wat de oorzaak ook mogen zijn

  Oke, actueel Wilson, hoe kom je aan zo’n uitspraak? het is vreselijk dat er vier kinderen verongelukt zijn, verklaar je nader, heel erg zelfs en ik zeg, dat moet inderdaad onderzocht worden, ben benieuwd naar je antwoord

  Wilson vond het overdreven dat die rijtuigen allemaal stil moesten staan, nou daar moet een verklaring voor zijn in de complot gedachte van Wilson, licht het hier maar toe Wilson, het is vreselijk dat er zomaar vier kinderen verongelukt zijn, een onderzoek waard lijkt me, tenzij Wilson met andere argumenten komt.

  https://www.parool.nl/nederland/monument-voor-slachtoffers-ongeluk-stint~b41bd076/

 6. Heray schreef:

  Interessant gesprek. Wie de media kritisch volgt ziet dat ze een zeer twijfelachtig riekende substantie gerust als een drie-sterrenmaaltijd opdienen. Neem bijvoorbeeld de moord op Els Borst. Bij de eerste autopsie was onduidelijk of zij vermoord was of omgekomen door een ongeluk in haar garage. Dat zou kunnen denk je dan, tot je later hoort dat ze vermoord is met 41 messteken. Dat kan echt niet verward worden met een val in haar croquetspel, zoals de krant zonder meer meldde.

  De media zouden de waakhond van de democratische rechtsstaat moeten zijn, maar dat zijn ze nu absoluut niet. Kritische vragen in gevoelige zaken worden vaak niet gesteld, zoals bij de moord op Els Borst.
  Daarom zijn de alternatieve media nodig om de mainstream media tot die waakhondfunctie aan te sporen. Het feit dat Wilson Boldewijn contact zoekt zou er wel op kunnen wijzen dat er iets aan het veranderen is.

  • Martin Vrijland schreef:

   Het zou er echter ook op kunnen wijzen dat ze kritisch geluid willen stigmatiseren tot de ‘complotdenkers’ categorie en willen laten zien dat die theorieën allemaal vol “verkeerde aannames” zitten. Bovendien (zoals ik al aangeef in het gesprek en ik in meerdere artikelen uitgebreid heb onderbouwd) zijn grote delen (zo niet alle) van de alternatieve media gecontroleerde oppositie. Men probeert mij graag op 1 lijn te trekken met die gecontroleerde alternatieve media, maar dat laat ik natuurlijk niet gebeuren.

   • Heray schreef:

    Dat kan inderdaad ook, het is afwachten hoe ze het gaan brengen. Maar ik denk dat de bewering van Boldewijn wel klopt dat er in redactiekamertjes heel veel over dit soort onderwerpen gediscussieerd wordt. Er zullen bij de MSM-media ook mensen werken die eigenlijk wel kritische journalistiek zouden willen bedrijven en die laten denk ik steeds meer hun stem horen. Ze zien ook wel in dat ze op termijn anders door niemand meer serieus genomen zullen worden. Een groeiend aantal mensen ziet in dat de media als de PR-afdeling van BV Nederland functioneren en niet als bewaker van recht en democratie. Maar er is nog een lange weg te gaan, dus alternatieve media blijven nodig.

   • Heray schreef:

    Overigens denk ik ook dat gecontroleerde oppositie zeker wel voorkomt. Een voorbeeld is de website ——‘.nl Daarop volg ik de discussie over 9/11 een beetje. De site is zogenaamd sceptisch, maar heel duidelijk maar in één richting sceptisch. Het is een gênante vertoning voor een echt onafhankelijke denker.
    Toch moeten we de kracht van het goede ook niet onderschatten. Er zijn ook kritische BN’ers, zoals George van Houts. Ik weet dat hier besproken is dat hij ook gecontroleerde oppositie zou zijn, maar daar heb ik geen aanwijzingen voor gevonden. Hij is m.i. echt een kritisch persoon die toevallig ook bekend is. Net zo als Jeroen van Koningsbrugge. Ze worden nog wel belachelijk gemaakt door de meute, maar het feit dat er nu openlijk over ‘complottheorieën’ gediscussieerd wordt is al een verandering. Omwentelingen gaan vaak met kleine stappen.

    • Martin Vrijland schreef:

     Ik begrijp dat je nieuw bent hier en een beetje sluikreclame voor andere sites is altijd handig, maar gebruik het zoekveld hier op de site even en toest de naam George van Houts eens in ajb

 7. Camera 2 schreef:

  Wilson Boldewijn heeft weer een nieuwe bende ontdekt.
  Hun symbolen praten ze over, de witte duif uit Bagdad 🙂 misdaad syndicaat

  Tot nu toe alleen een klein internetkrantje heeft er iets over verteld.

  Nep of Echt? Ga maar eens zoeken

  https://www.telegraaf.nl/video/3676340/gewelddadige-motorbende-van-asielzoekers-ook-in-nederland

  • Martin Vrijland schreef:

   Je ziet aan de koppen en hoort aan de stemmen dat ze zelf ook wel weten dat ze gewoon weer een verzonnen verhaal staan te vertellen.

   Nepnieuws

   Al Salam haha hoe verzinnen ze het

   Leuk gedaan John de Mol!

   • Martin Vrijland schreef:

    Waarom dan nepnieuws?

    Nou, omdat er wetgeving moet komen die clubs makkelijker kan verbieden.
    Elke vorm van potentieel georganiseerd verzet tegen de totalitaire politiestaat moet vooraf verboden worden en dus creëren ze zelf hun motorbendes, zodat het verbod op die manier alvast vroegtijdig geregeld kan worden.

    Als mensen namelijk eenmaal gaan ontdekken dat ze in een verschrikkelijk politiestaat zijn komen te leven, kunnen ze zich niet meer organiseren en is elke vorm van verzet makkelijker de kop in te drukken.

    Daarnaast wordt het gebruikt om het links versus rechts krachtveld opgestookt worden; daar is het ook handig voor.

  • Martin Vrijland schreef:

   Je kan beter even ‘5G’ intoetsen in het zoekveld hier op de site ipv alle controlled opposition (vangnet) praatjes aan te horen. Die zijn alleen maar bedoeld om het echte gevaar (die van ‘het brein en DNA online’) te maskeren

 8. Iberi schreef:

  Met o.a. 5G en AI zijn ze tot heel veel in staat. Het zal horror worden.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten