Terwijl Trump zijn sanctie-oorlogen voert neemt de Chinese yuan meer en meer de positie van de dollar over

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 augustus 2018 7 Comments

bron: global.handelsblatt.com

Het lijkt steeds duidelijker te worden dat Donald Trump de Amerikaanse hegemonie in een diep dal moet trekken, zodat er een machtsverschuiving richting het oosten plaatsvindt. De VS vormt samen met Israël overduidelijk de zionistische tak binnen het script verwoord door Albert Pike in zijn brief van 1871. De islamitische tak is nu sterk in opkomst via het Ottomaanse rijk. De derde wereldoorlog zal volgens Pike’s script plaatsvinden tussen die twee grootmachten. Mijns inziens zullen Rusland en China vooral bijdragen in de verschuiving van die macht en is het Chinese high tech politiestaatmodel – gebaseerd op full time surveillance en AI – het systeem dat klaar staat om (na die eindtijdstrijd) het systeem van de nieuwe wereldorde in te vullen; de road-map richting het transhumanisme.

China speelt ondertussen een belangrijke rol in het doen afbrokkelen van die macht van de VS, maar feitelijk is het een samenspel tussen China, Rusland, Turkije, Iran, en de integratie van landen in nieuwe blokken, zoals we zien bij de inspanningen van Erdogan om de islamitische landen te verenigen in de Organization of Islamic Cooperation (OIC). Niet alleen is er een nieuwe centrale bank opgericht door Rusland, China, Zuid Afrika, Brazilië en India (de BRICS), waar nu ook Turkije deel van uit wil gaan maken, maar ook heeft China recentelijk de petro-yuan contracten geïntroduceerd, zodat olie voortaan verhandeld kan worden in de Chinese yuan in plaats van in de dollar. Deze Chinese yuan is goed gekeurd door het IMF als special drawing rights munteenheid, waardoor het als ‘reserve munteenheid’ geaccepteerd is.

De sancties die Trump aan allerlei landen oplegt zorgen dus voor een averechts effect, maar niets in deze wereld is wat het lijkt. Ik spreek veelvuldig over een script en in dit script lijkt de machtsverschuiving ‘de bedoeling’. En die ‘bedoeling’ zien we zich nu ontvouwen. Trump lijkt er in te geloven dat hij zich kan permitteren de gehele wereld onder druk te zetten, maar die gehele wereld keert de VS ondertussen de rug toe. Het is als een schreeuwende bullebak in de kroeg, die iedereen wegjaagt naar het meer rustige café aan de overkant, waardoor hij zelf alleen achterblijft en er niemand meer over is om tegen te schreeuwen. Natuurlijk is Trump niet meer dan een marionet die juist bewust voor deze machtsverschuiving dient te zorgen, zodat het script zich kan ontvouwen.

Heb je wat geld te beleggen, investeer dan in de Chinese yuan, want dat lijkt de eenheid te zijn die de oliehandel over gaat nemen. Toevallig is China ook nog eens de grootste afnemer van olie uit Iran en dus is dat een mooie manier om de handel via de dollar te omzeilen. De munteenheid is inwisselbaar gemaakt in goud, waarvan China inmiddels genoeg op voorraad heeft. Dit moet investeerders natuurlijk een soort gerust gevoel geven dat ze er altijd weer vanaf kunnen. Een val van de dollar lijkt best voor de hand liggend te zijn, mede omdat de Amerikaanse geldpers iets te veel open heeft gestaan de afgelopen jaren. Alle signalen wijzen dus op een aanstaande crisis in de VS, die natuurlijk over zal slaan naar Europa. En als de VS economische onderuit gaat en de dollar in een vrije val komt, gaan mensen wellicht vluchten naar crypto, want dat is nu eenmaal erg gehypet de afgelopen jaren en als je moet kiezen, kies je voor iets wat je al kent. De bitcoin zal dus vermoedelijk gaan pieken als nooit tevoren. Dat alles is natuurlijk ook onderdeel van het script en moet mensen naar het traceerbare digitale geldsysteem jagen.

Ondertussen heeft Rusland Turkije voorgesteld om de onderlinge handel ook in eigen munteenheden te doen en zo zien we de macht van de dollar (die ooit de hegemonie had via de koppeling aan oliehandel) steeds verder afbrokkelen. Europa lijkt grote verliezer in het spel, want Europa maakt geen duidelijke keuzes richting de bullebak-strategie van de VS en lijkt dus alleen maar de afwachtende partij te zijn die de hand van papa niet los durft te laten, terwijl Rusland, China, Turkije, Iran en andere landen gewoon vol gas doorstomen en de sancties van de VS ondermijnen door de dollar links te laten liggen.

Turkije heeft ondertussen heel wat Europese banken bij de financiële strot, omdat het een paar honderd miljard ‘gratis geld’ van ze heeft gehad in de vorm van leningen. Ik noem dat ‘gratis geld’, omdat het geld is waarmee flink in het land geïnvesteerd is en heel wat industrieën en infrastructurele projecten gefinancierd zijn die de Turkse economie enorm hebben doen opbloeien. Dit geld kun je (mits je over voldoende militaire spierballen beschikt) op zeker moment gewoon dreigen niet terug te betalen (zie mijn vorige artikel).  Europa is bang om de VS definitief de rug toe te keren, omdat het in alle opzichten altijd aan het handje van de VS heeft gelopen. Vooral op militair vlak is dat duidelijk het geval binnen de NAVO, maar die NAVO lijkt nu volledig vleugellam te zijn vanwege het conflict tussen de twee grootste NAVO partners (de VS en Turkije).

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat Europa op dit moment een makkelijk prooi is voor een nieuwe sterke arm. Mijn voorspelling blijft dat dit het Ottomaanse rijk zal zijn. Mogelijk kiest Duitsland daarin de zijde van Turkije, omdat de Duitse banken geen grote leningen uit hebben staan bij de Turken en omdat het een grote belangrijke handelspartner is. Bovendien wonen er best wel veel Turken in Duitsland. Hoewel de beslissingen bij onze oosterburen nou niet bepaald pro-Turkije zijn, zoals bij de erkenning van de Armeense genocide en allerlei andere conflicten. Hoe dan ook heeft Turkije in zeker zin een stevige hand om de nek van de Europese banken. Als gevolg van al die uitstaande leningen kan Turkije de druk opvoeren en dit geldt ook voor het feit dat Turkije de vluchtelingenkraan bedient. Als dus de financiële dreiging (van het niet aflossen van leningen) niet werkt, kan die vluchtelingen stroom weer aangezet worden.

Er ligt duidelijk een machtsverschuiving op de loer, waarin er vooral twee grote verliezers zullen zijn: de VS en Europa. Het is daarom slechts een kwestie van tijd dat er een nieuwe vlag in Brussel zal wapperen. Ik durf de kleur al te voorspellen.

Bron: wikipedia.org, aljazeera.com, rt.com, rt.com, rt.com

59 Shares

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  En ik ben niet de enige die dat zegt:

 2. marcos schreef:

  Martin,

  Aan de ene kant schrijf je dat er zich een script ontvouwt, iets waar ik het overigens met je eens bent. Echter dit sluit niet geheel aan met de observaties dat Europa bang is of altijd al aan de leiband van de VS hebben gelopen. Ik denk dat we iets meer moeten nadenken over Europa in het totale script, wat is de feitelijke rol van Europa en hoe zal dit er na de machtsverschuiving uitzien?

  • Martin Vrijland schreef:

   Als ik het heb over dat soort verschijnselen heb ik het natuurlijk over de ogenschijnlijkheid van het politieke spel. Uiteindelijk is niemand bang en weten de politieke leiders precies waarom dit spel zo gespeeld wordt.
   Dus elke vorm van ogenschijnlijke besluiteloosheid en angst vanuit de politiek is geacteerd.
   Natuurlijk kennen zij de agenda. Het volk moet alleen een bepaald beeld krijgen via de media. Als ik dus dat Europa aan het handje van de VS loopt en geen duidelijke keuzes lijkt te durven te maken, dan is dat om het script geloofwaardig te doen lijken.

   Je moet dus duidelijk onderscheid maken tussen wat je ziet als waarneming voor de bühne en de verborgen agenda. Ik beschrijf in dit artikel de symptomen die zichtbaar zijn op de bühne.

   Bedankt dus voor je kritische noot, zodat ik dit inderdaad even toe heb kunnen lichten.

 3. R. Klarenbeek schreef:

  Martin, wat is jouw mening over de inhoud van de volgende analyse welke ik ontving van een kennis:
  Domino’s op hun kant zullen vroeg of laat omvallen ! (vrijdag 17/8/18)

  -‘” t Is een dooddoener, ik weet het, maar oh zo waar! In het wespennest waar Trump verondersteld wordt de plak te zwaaien, hebben een combinatie van Jonge Turken en Oude Draken in hun ijdele overmoed gedacht dat ze de president konden neerhalen. Alsof hij aangeschoten wild was.

  En ik moet toegeven, het leek er even op dat ze hun verdorven slag zouden thuishalen. Maar Trump bleef gewoon onverstoorbaar doorgaan en haalde het ene na het andere economische, sociale en staatkundige succes binnen. Jaja, hier bij ons zul je daar niets over horen, natuurlijk. Europa zit nog altijd ferm in de wurgende houdgreep van de neocoms (neo-communisten) en zij hebben (vooral) de media en het onderwijs in handen. En nu dat het overduidelijk en onmiskenbaar is geworden dat Trump zoveel meer voor de VS heeft gedaan in één jaar dan zes voorgangers tezamen in hun ganse termijn, nu beginnen de dominostenen te vallen.

  Vandaag heeft de president een sleutelsteen omgetikt en dat zal een resem gevolgen hebben. Die steen heet Peter Strzok, een uiterst arrogant en onuitstaanbaar ettertje van een corrupte FBI Special Agent zoals je die in nog geen enkele 007-James Bond film ooit zo verdorven hebt meemaakt. En opvallend is dat Trump niet ingegaan is op het advies van het diensthoofd Interne Zaken van de FBI, Office of Professional Responsibility (OPR), dat een vermaning en een voorlopige schorsing van 60 dagen had voorgesteld. Neen, de president heeft het recht om in een dergelijk geval de beslissing naar zich toe te trekken en Strzok’s kop rolde. CNN, het al even corrupte fake news netwerk – het zou dus beter FNN heten – maakte er vandaag van dat het allemaal een wraakoefening was voor het – domme – getwitter van Strzok waarin hij zijn haat jegens de president had geventileerd. Niets is echter minder waar. Strzok zat tot over zijn oren in een resem van dubieuze en ronduit criminele schemes die rechtstreeks kunnen gelinkt worden aan de Clintons en zelfs aan Obama zelf. Nu hij ontslagen is zal het onderzoek naar die mailaffaire van Hillary – waar meer dan een beerputluchtje aan hangt maar dat Strzok zo handig in de doofpot wist te stoppen – hoogstwaarschijnlijk worden overgedaan door mensen die het huidige regime – en dus niet het vorige – genegen zijn. Er worden nu al een aantal andere namen naar voor geschoven voor de volgende stenen die zullen omtuimelen (Brennan, Mueller, Kerry). Het wordt met de dag duidelijker dat Obama een bewind voerde van honderden dominosteentjes op hun kant. Elk daarvan is verbonden met een of andere onwelriekende zaak, doofpotoperatie, geldversluizing, illegale financiering en moordpartij. Obama en de Clinton’s waren meesters in het vinden van ‘patsies’. Mensen die voor hen hun nek wilden uitsteken en de verantwoordelijkheid dragen voor de misdaden die zij (Obama en de Clinton’s) orkestreerden. Maar daar zit dus de Achillespees: al die domino’s zijn met elkaar verbonden en als men de juiste omstoot beginnen alle andere ook te vallen. En dat heeft Trump volgens mij vandaag in gang gezet.

  Het wordt op zijn minst een hete herfst. De grootste vraag is: hoe ver zal Trump durven gaan? Zal Obama gedwongen worden om in Kenia onder te duiken?”-

  Dit schets een heel ander beeld van Trump en het toekomstbeeld van de VS onder Trump. Het komt ook overeen met feiten betreffendede economische/banen groei. Hoor graag jouw visie op dit stuk.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten