Thierry Baudet Forum voor Democratie (FvD) “De uil van Minerva spreidt zijn vleugels”

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 21 maart 2019 34 Comments

bron: youtube.com

Bij de inleiding van zijn overwinningsspeech van gisteravond zei Thierry Baudet gisteravond: “De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond“. De bombastische speech kreeg inmiddels veel aandacht en kritiek, maar weinigen zien de dubbele bodem in deze speech waarschijnlijk voor wat die waard is. De werkelijke betekenis van de door Baudet genoemde uil van Minerva is namelijk: de uil die de vrijmetselaars aanbidden; Moloch. De vrijmetselaars (skull and bones, de Thüle genootschap, enzovoort) spreiden hun vleugels in volle breedte over Nederland.

Het spel van de Hegeliaanse dialectiek ontvouwt zich voor uw ogen. De Leidense Minerva club is in control, zo luidt de verborgen boodschap. Baudet, de telg van het koninklijke Clingendael instituut, toont zijn ware aard hidden in plain sight. De spindoctors van Clingendael hebben hun gecontroleerde oppositie pion in stelling gebracht in de schijndemocratie waarin oppositie het links rechts krachtveld tot grote hoogten op mag blazen. (lees verder onder het filmpje)

Thierry Baudet mag alles benoemen waar de big data analyses van hebben laten zien dat er leeft onder het volk. Hij mag het zelfs aanwakkeren, want in geheel Europa en in het gehele westen moet rechts groeien. Het is de Hegeliaanse succesformule in optima forma. De dialectiek van twee tegenpolen die een stroom opwekken: tegenstellingen leiden tot de gewenste synthese zij de filosoof Hegel. En daarom mag Baudet Mark Rutte een economisch onbenul noemen:

“We worden ondermijnd door de universiteiten, journalisten, de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen en bovenal worden we ondermijnd door onze bestuurders. Een kliekje omhoog gevallen netwerkers; beroepsvergaderaars; mensen die nog nooit een boek hebben gelezen in hun leven en geen idee hebben wat op de lange termijn de belangrijke issues zijn. Zij beheersen helaas de besluitvormingsorganen van ons land en maken in een merkwaardige mengeling van onkunde en cynisch eigenbelang keer op keer de verkeerde keuzes.”

Niet lang meer! Zo ging het voort en zo wordt het volk de illusie gewekt dat het rechts kamp gaat winnen en voor de grote verandering zal zorgen.

We herkennen deze opkomst van rechts uit de rest van Europa en zelfs de VS, waar Donald Trump ook onder dat kamp te scharen valt. We kennen het van het Brexit kamp. We kennen het uit Italië en vele andere Europese landen. De polen van de batterij worden op hoogspanning gezet. Het is echter de voorbereiding op de aanstaande synthese, waarbij rechts gekoppeld gaat worden aan de economische en sociale rampspoed die het westen te wachten staat.

De door mij al lang voorspelde mislukking van de Brexit en de val van de Amerikaanse economie zal straks worden gekoppeld aan deze (gecontroleerde oppositie) kritische rechtse groep. Het is daarom by design dat rechts nu mag winnen, want het draagt bij aan de gewenste polarisering waaruit chaos en vervolgens ‘nieuwe orde’ zal worden gecreëerd. De anti-globaliseringsgroep en de anti-EU rechtse kliek zal in de nabije toekomst worden gekoppeld aan die economisch rampspoed en radicalisering. De chaos die daaruit zal volgen biedt het machtsvacuüm voor de nieuwe sterke arm. Dit biedt het machtsvacuüm voor de (eveneens hier lang voorspelde) overname van de EU door Turkije en het zich herstellende Ottomaanse rijk. Tevens zal het leiden tot de definitieve afrekening met kritische denkers; door ze complotdenkers te noemen. Als verantwoordelijken voor de chaos zal elke vorm van kritiek definitief worden uitgebannen en is er nog maar 1 waarheid en dat is de waarheid die de sterke arm zal opleggen.

Thierry mag de immigratie de schuld geven en hij mag de Utrechtse aanslag PsyOp gebruiken om de gemoederen te bespelen. En ook daarin herkennen we het ware gezicht van de vrijmetselaars pion (Minerva Clingendael telg) Baudet. En zoals altijd in het spel van gecontroleerde oppositie worden de onderhuidse gevoelens bespeeld en aangewakkerd. Bij het op spanning brengen van de tegenpolen is het opgewekte voltage groter. Heil heil roepen we nu, maar u de kiezer wordt slechts gehouden in de illusie die democratie heet. Elitaire Clingendael Minerva pion Baudet mag de nieuwste gevoelens onder het volk afvangen en aanwakkeren. En zolang het volk achter de volgende volksmenner aanrent, wordt de batterij meer en meer op spanning gebracht. Dan kan de ontlading volgen; de aanstaande chaos. En vanuit die chaos komt de nieuwe orde en zal worden geroepen: “Nooit meer!”. Het is een proces dat zich in het gehele westen ontvouwt en dit kan u helpen het master script te herkennen. Lees alles over dat master script in dit artikel.

We zijn getuige van de voorbereiding op chaos in Europa; de aanstaande overname door Turkije (Ordo ab Chao), de aanstaande val van het Amerikaanse rijk en (daarna, op de middellange termijn) een derde wereldoorlog om Jeruzalem. Op dit moment leeft een deel van het volk echter in de overwinningsroes. De valse hoop op pion Baudet. Het wordt tijd om het Hegeliaanse spel te doorzien en de politieke acteurs te herkennen voor wie ze daadwerkelijk zijn. Alleen u kunt ze ontmaskeren. Bent u gevallen voor een vangnet-pion van de macht? Zij die de tegenpolen in de maatschappij mogen helpen aanscherpen? U bent gevallen voor de illusie van democratie; aangestuurd door des koningshuis Clingendael instituut en Minerva.

Leest u ook de comments onder dit artikel eens

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl

2K Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (34)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. De Loonslaaf schreef:

  Alleen uilskuikens blijven het huidige systeem steunen…
  … en blijven zich angstvallig verschuilen onder de vleugels van pappa en mamma uil.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Ik kan me vergissen in Minerva=Moloch, maar des al niettemin, hebben we het hier over duidelijk over secret society organisaties en is de uil van Minerva een belangrijk symbool (zoals Baudet ook weet). Als een paal boven water staat dat Baudet uit het Minerva en Clingendael bolwerk komt.

 3. ZalmInBlik schreef:

  De enige uil die het stemvee ziet is deze, ook te sparen bij uw dagelijkse boodschappen..

  https://www.plus.nl/info-defabeltjeskrant

 4. ZalmInBlik schreef:

  En hier een goede uitleg waarom..

 5. Wilfred Bakker schreef:

  Niets meer aan toe te voegen, mijn stembiljet had ik verbrand.
  Ik stort een extra versnapering voor deze bijdrage heer Vrijland.

  Hulde en de Liefde.

 6. Jonge uilen heten “uilskuikens” ! tijdens het proces van de “neus” heeft Holleeder een tip van de sluier aan de rechter meegedeeld ! degene die de echte macht hebben in Nederland, daar ben ik bang voor ?

 7. Zonnetje schreef:

  Goed geschreven artikel. Tja wat vind ik er zelf van. Baudet is 100% controlled opposition, waarschijnlijk moet hij het vlaggenstokje van Wilders voirtzetten. Wilders is eigenlijk passe. Baudet is de partij voor de persone die de functies zouden willen hebben van de vvd’ ers. Rutte heeft groot voordeel gehad van het incident te Utrecht, wat js hij stoer he. Al het groene spul kun je linken aan ambtenaren, links lu…n rechts zakken vulken. Op vakantie naar India maar wel met de creditcard en verzekeringen.Alles blijft bij het oude. Geen der partijen heeft goede meerderheid en moet dus met anddren ‘ samenwerken’. En dus zijn alle partijen medeplichtig aan het beleid. Dat is de bedoeling.
  In your face wordt de vrijmetselarij in plain sight gepromoot. Ach dat snappen de slaven niet.

 8. Riffian schreef:

  Mark Twain — ‘If voting made any difference they wouldn’t let us do it.’

  en zo is het maar net 😀

 9. ZalmInBlik schreef:

  …ik wil mezelf niet op de borst slaan, maar het geeft maar weer aan dat er een correlatie is tussen die zgn. aanslag in Utrecht en de verkiezingen. Het is zo voorspelbaar allemaal..

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/terreuraanslag-24-oktoberplein-te-utrecht-het-hele-land-in-paniek/#comment-22338

  Zoals dit georchestreerde stukje tussen de politie en Turkse ambtenaar vlak voor de verkiezingen…Erdogan thx! 🙂

  • ZalmInBlik schreef:

   ..met dank aan de gastvrijheid van deze pvda vrijmetselaar en bilderberger..de man zittend rechts van slabdullah is De Jong degene die zich nu vice premier mag noemen, nogmaals het is een klein clubje en de stoelendans is volop gaande..

  • Zonnetje schreef:

   Dit was 100 % afgesproken tussen Nederland en Turkije. Teveel publiciteit betekent dat het geregisseerd was, gepland voor de Turken en Nederlanders die er beiden intrapten. The sheeple zo gemakkelijk te beinvloeden. Ze vragen er gewoon om.

 10. Zonnetje schreef:

  Tja, holleeder bedoelt the usual suspects die de sleutelposities in handen hebben. Ik ga dit niet nader toelichten wie dat zijn.

  • ZalmInBlik schreef:

   ..holleeder laat me niet lachen dezelfde figuur die betrokken was bij die zgn Heineken ontvoering en wat door Peter OM Regelneef de Vries tot in den treure is uitgemolken in zijn nietszeggende gelijknamige vodje en we zijn nog niet van ze verlost, als de schapen zich vervelen dan trekken we die holleeder uit de oude doos samen met Peter opgeklopte melk..

   • Zonnetje schreef:

    Even of topic misschien maar is eigenlijk wel bekend hoe de politie er achter kwam waar Heineken en zijn chauffeur opgesloten zaten?
    Dit is mij nooit duidelijk geworden. Mysterie?

 11. ZalmInBlik schreef:

  juist ja de ziekte van Hegel….

  “Duitse filosoof

  De zin die Baudet gebruikt, lijkt een citaat van de Duitse filosoof Hegel. Die schreef ‘De uil van Minerva begint pas bij het aanbreken van de avondschemering haar vlucht.’ Hegel bedoelde dat mensen een gebeurtenis pas zien of snappen wanneer het bijna voorbij is.”
  https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4650271/wat-bedoelde-thierry-baudet-met-die-uil-van-minerva

  tja je gaat het pas zien als je het door heb 😀

 12. Zonnetje schreef:

  Ik begrijp dat Baudet twee fossielen heeft gesproken om op te treden als informateur in Zuid-Holland, Wiegel en paul Scheffer. Geen systeem shockers opgezocht dat hs duidelijk.Kunnen die twee personen niet gewoon met pensioen. Je ziet dat het altijd hetzelfde incrowd is.
  Hopeloos en iedereen kijkt natuurlijk naar de npo. Vol verwachting klopt ons hart.Wat verwachten de slaven eigenlijk? Verandering? echt niet dat kunnen zij niet eens handelen. Gewoon patat met mayonaise voor de slaven. Het moet wel leuk blijven. Wat mij betreft …..asap

 13. danny schreef:

  Ik vind de link met de uil van minerva en moloch wat ver gezocht.
  Maar ondanks dat Baudet het uitermate overtuigend brengt is er mijn inziens één voornaamste reden dat de elite Baudet nodig hebben.
  En dat is om de mensen naar de stemloketten te lokken.
  De elite zijn als de dood dat mensen in gaan zien dat stemmen totaal geen zin heeft omdat ze toch wel genaaid worden.
  Zodra mensen wakker worden tot dit feit en ‘stemmen’ gaan boycotten begint hun machtsstructuur in te storten.

  Om mensen naar de de stembussen te krijgen moeten de politici staan voor het gene de mensen willen horen.
  En onder een wakker wordende bevolking heb je dan een Thierry Baudet nodig.

  Natuurlijk willen de elite niet dat politici hun klimaatleugen ontmaskeren en de immigratie stoppen, maar dat mag (tijdelijk) wel even opgeofferd worden.

  Baudet wil naar eigen zeggen het vertrouwen in de politiek herstellen, dat is hem nu aardig gelukt.
  En dat is precies waar het om gaat (voor de elite).

  • danny schreef:

   ”De Raad van State signaleerde in zijn jaarverslag dat het vertrouwen in de politiek en de traditionele politieke partijen afbrokkelt en het functioneren de democratie in gevaar komt.”

   Lees ik in een Volkskrant artikel uit 2017.

  • Martin Vrijland schreef:

   De bedoeling was dat je even op de link onder het woord Moloch klikte en dan kom je op een filmpje en comment uit waarin ik dat toelicht.

 14. Camera 2 schreef:

  De opmaat van de uitkomst 20 Maart

  Klik op de link, debat in de Media in 2018 aan tafel van RTLshow

  https://www.youtube.com/watch?v=0st0efsfITE

  Hier nog een paar dialogen maar dan in het Engels

 15. ZalmInBlik schreef:

  @Martin, moet je dit AD artikel lezen. Het leest als een reactie op dit artikel incl comments..De wanhoop

  Het beeld van de uil als wijsgeer bleef sindsdien in stand. Niet voor niets is Meneer de Uil in de Fabeltjeskrant de alwetende verteller.

  Cruijffiaans
  Wat Hegel – en ook Baudet – bedoelden: het inzicht komt pas als de consequenties van iets echt duidelijk worden. Het lijkt wel wat op het Cruijffiaanse ‘je gaat het pas zien als je het doorhebt’. Baudet doelt daarbij dus onder meer op de ‘klimaatgekte’, de maatregelen die volgens hem veel te veel geld kosten, terwijl ze in zijn ogen relatief weinig effect hebben.
  https://www.ad.nl/politiek/wie-of-wat-is-toch-die-uil-van-minerva~ad870870/

  Trieste bedoening…

  • Martin Vrijland schreef:

   Precies, ik zag hem gisteravond, maar had geen tijd om nog meer aan mijn website te werken.
   Ze lezen mee en dan zien ze dat er tienduizenden mensen op mijn website belanden doordat ze gaan zoeken op die uitspraak van Baudet, dus moeten ze mij omlaag pushen in de Google resultaten.

   Het is groot spel wat er gespeeld wordt en ze zijn duidelijk bang dat mensen ECHT wakker gaan worden. Ik doe het alleen in mijn eentje en de media hebben miljoenen (zo niet miljarden) en ze hebben de gecontroleerde alternatieve media en ze hebben een heel trollenleger voor social media en ze hebben hun netwerk aan Inoffizieller Mitarbeiter en ze hebben de AIVD die meet en weet (en het allemaal aanstuurt)..enzovoort!

 16. Camera 2 schreef:

  De Media/Macht presenteerd Baudet met zelfde allure

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/22/fortuyn-en-baudet-zoek-de-verschillen-a3954269

  De Media presenteerde slechts 1 ! foto notabene op het Mediapark met duizend film camera’s en duizend fototoestellen op datzelfde mediapark, slechts 1 foto of toch twee

  http://www.volkertvandergraaf.net/

 17. guppy schreef:

  Pim Fortuyn is op zijn elf en dertigst vermoord op 6/5 om 6:05 door 5 kogels geraakt, 6 hulzen naast hem gevonden en er was iets met 5 van de 6 polities terplekke.

  6+5 =11 en 6×5 = 30

  Naast de elf die we wel erg vaak tegenkomen #gekkengetal# #extreemlowfrequenty# #dualism# #ELeven#

  betekent dit er uitgebreid de tijd voor nemen en dat hebben ze gedaan. Dezelfde style wordt gebruikt om het volk(ert) te geven wat ze zo graag willen.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten