Thierry Baudet is de clown die kritisch denken de nek om moet draaien

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 4 januari 2018 13 Comments

Als je de optredens van Thierry Baudet volgt, dan lijkt daar toch een grote dosis oprechtheid in te zitten die velen zullen waarderen. Zijn kritiek is vaak haarscherp en zijn stijl zal menigeen aanspreken. Natuurlijk zullen er ook zijn die hem een over het paard getild rijkeluiszoontje vinden, maar hij doet het toch ook aardig goed in de peilingen. Volgens de laatste peilingen zou de partij van Baudet, het Forum voor Democratie al 14 zetels behalen. En daarmee lijken we eindelijk eens iemand in de politiek te hebben die de dingen benoemd en de politieke kliek in Den Haag eens echt opschudt. Wilders past misschien wel steeds meer bij de rechtse hoek, terwijl Baudet een onaangeboord vaatje opent. Dat is het vaatje van de Martin Vrijland volgers en kritische denkers die bijvoorbeeld durven te zeggen dat global warming een klimaathoax is. Thierry durft hier tenminste iets van te zeggen en roept op om weerman Gerrit Hiemstra te ontslaan in een discussie op twitter over een film van Al Gore (waarbij Gerrit Hiemstra pro en Baudet contra het verhaal van Gore bleek). Thierry tapt dus als het ware uit de nieuwe onaangeboorde bron van ‘complotdenkers’ (een gehypet scheldwoord voor mensen die kritisch nadenken).

Wat echter opvalt bij Thierry is dat hij wel kritisch is, maar dat zijn rol volledig geregisseerd is (net als die van alle andere politici). Lees daarover meer in dit artikel. De kracht van de schijn van democratie is steeds dat je weet welke onderbuikgevoelens en gedachten er in de maatschappij leven, om die vervolgens een spreekbuis te geven, zodat je het krachtveld kanaliseert.

Vaak heb ik de vraag gekregen, waarom mijn website nog niet uit de lucht gehaald is of waarom ik nog steeds leef. De reden is terug te vinden in het feit dat overheden en hun big data analyses belang hebben bij het bestaan van een site als deze. Natuurlijk zal die zorgen voor een redelijk significante ontwaking onder een groep mensen, maar als dat effect optreedt, weet de staat precies bij wie. De data-analyses die daaruit volgen zorgen weer voor een verfijnder psychologische profilering van burgers die gevoelig zijn voor informatie als via een site als deze, waardoor de kunstmatige intelligentie (AI) scripts die deze data analyseren, een nieuw plan de campagne kunnen maken. Die data-analyses via AI werken als de schaakcomputer van Google (Alpha Go). Als je alle gedachtegoed en alle reacties daarop (inclusief het sociaal, maatschappelijk en economisch gedag van individuen) kunt meten, kan de AI daar een calculatie op los laten en een strategie bepalen. Kortom: meten is weten. En door te meten, kun je je politieke marionetten inzetten die iedere smaak en voorkeur in de maatschappij vertolken en bedienen om het uiteindelijk die kant op te sturen die jij wilt.

Kortom, als Baudet kritiek levert, dan is dat volledig gemanaged. De mede-acteurs in Den Haag en reclamemakers van het machtsblok (ook wel media genoemd) weten precies welke rol Baudet vertolkt en hoe ze dit weg moeten zetten. Als Thierry Baudet dus blijft stijgen in de peilingen, is dat niet goed of slecht, positief of negatief, dan is dat een meetresultaat waarmee de big data analysesystemen en de AI gevoed worden. De perceptiemanagers die zich bevinden onder de politieke-acteurskliek of hun reclamebureaus (persbureaus, nieuws programma’s, kranten, e.a. vormen van media) vervullen hun taak. Je mag in Den Haag echt niet ten tonele verschijnen, als je niet de acteursopleiding doorlopen hebt. “Oh ja? Hoe kom je daarbij Vrijland, bewijs dat eens! Dus jij beweert dat er een soort opleidingsinstituut is waar politici worden klaargestoomd?” Ik beweer dat er dingen in onze maatschappij gebeuren die niet zichtbaar zijn voor het blote oog, die nooit belicht zullen worden door de media (omdat zij de perceptiemanagers, reclamebureaus of propagandabronnen van de staat zijn), waardoor je ze ook niet keihard kunt maken, maar kijkt u alleen al eens naar het mysterie rond de achtergrond van Mark Rutte of zijn privé leven. Wat weten we nu eigenlijk van die man, behalve dat wat we als propagandafilmpjes via de media over ons uitgestort krijgen. Hij lijkt van jongs af aan te zijn klaargestoomd voor zijn rol. Mijn onbewijsbare stelling is dat dit voor alle acteurs in Den Haag geldt. “Dus het zijn allemaal acteurs die zijn klaargestoomd voor hun rol? Echt allemaal? Ook iemand als Thierry Baudet die toch wel erg oprecht lijkt?” Ja, allemaal. Ze zweren allemaal trouw aan de koning en zijn allemaal opgeleid om op het toneel te verschijnen en hun dagelijkse real live soap vanuit de tweede kamer voor u op te voeren.

Nou ja zeg, dat is belachelijk Vrijland! Zo zie je maar hoe complotdenkers écht door kunnen draven en echt spoken zien.” Weet u wat het punt is? De media gaan het niet voor u uitzoeken. Die komen met propagandafilmpjes of artikelen die uw beeld beïnvloeden. Ze doen aan imago building (zie filmpje onderaan dit artikel) en maken gebruik van hypnotische technieken als NLP en subliminale programmering. De technieken die iemand als Victor Mids u toont in zijn programma Mindf*ck, worden dagelijks op u toegepast door de media. Beeldvorming gaat niet om waarheidsvinding, maar om programmering van uw perceptie. U weet niet wie Thierry Baudet is, net zo min als u daadwerkelijk weet wie Alexander Pechtold of Mark Rutte is. U kent de hoofdrolspelers van uw favoriete serie op Netflix ook niet persoonlijk, u kent ze uit de serie op tv en heeft het beeld van ze dat ze vertolken in die serie op tv (of misschien een keer in een interview). Zo kijkt u ook dagelijks naar de soapserie van politiek Den Haag op tv, waarbij de acteurs al van jongs af aan hebben leren acteren en hun rol bedoeld is om uw beeld van de wereld een voor-uitgestippelde-route op te sturen. Daarbij hoort ook een kritisch geluid, want het volk is niet zo dom dat het alles maar voor zoete koek slikt. Het volk leest op internet, bestudeert zaken en leert. Daarom ontwikkelt de soapserie zich met uw ontwikkeling mee. En daarom verschijnen er steeds nieuwe acteurs die de smaak vertegenwoordigen van de nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij. Hun discussies, politieke overeenstemming of groots opgetuigde relletjes en strijd zijn allemaal geënsceneerd middels spindoctors. Televisiepresentatoren en journalisten mogen de soap aan u verkopen en de schijndiscussies leiden.

Nu hoor ik u zeggen: “Ja, maar we moeten het nu eenmaal doen met ons huidige democratisch systeem, dus dan ben ik liever blij met iemand als Thierry Baudet die dan eindelijk eens wel echt mijn mening vertegenwoordigd, dan dat er niets gebeurt.” Die gedachte komt ergens uit de diepgewortelde voorgeprogrammeerde gedrochten van uw Calvinistische DNA. Net zoals een eendenkuiken weet hoe hij moet zwemmen, zodra hij uit het nest valt, weet uw DNA dat u een dominee nodig heeft. Dat zit er generatie op generatie ingeprogrammeerd, ook al gaan we niet meer naar de kerk. De televisie, de krant en de politiek zijn onze nieuwe dominee. Follow the leader leader, is wat ons DNA zegt. Ons programmaatje houdt ons voor de gek en laat ons denken dat er alleen wat in de wereld kan veranderen als we dat doen met de middelen die we hebben. Maar als nu al eeuwen blijkt dat je een bosbrand niet kunt blussen met behulp van pyromanen, wordt het misschien tijd om eens een andere oplossing te zoeken. Misschien wordt het dan eens tijd om zelf aan de slag te gaan. Het idee dat politici het voor ons moeten gaan doen is het oude dominee concept. Dat zit in uw DNA en wordt in stand gehouden door de televisie en andere media die u in de afhankelijkheidsmodus houden. U wordt in de zuigelingmodus gehouden. Alle verandering moet van boven komen. We blijven onbewust omhoogkijken naar die kansel. Dat calvinisme zit zo diep in ons DNA! Het is om eng van te worden. En het wordt met moderne middelen in stand gehouden. Human race get off your knees! Ga zelf de verandering brengen en stop met uw hang naar een zoveelste nieuwe dominee die niets meer is dan een acteur in de zoveelste real live soap. Stop met ‘follow the leader’! U bent de baas.

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl, futurism.com, jovd.nl, victormids.com

145 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Lullo Baudet is niet meer dan een katvanger voor de elite en een praatpaal waar het electoraat haar ‘frustaties’ kan neerleggen. Maar of het opgelost wordt is vraag 2 😀

  Ook is het interessant om te lezen dat hij uit het Leiden Minerva fabriek komt en dat zijn ‘mentor’ Paul Cliteur is.

  “In 2007 trad Baudet in dienst van de Universiteit Leiden. Als docent en promovendus was hij verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De Aanval op de Natiestaat, het proefschrift dat Baudet schreef onder leiding van Paul Cliteur en Roger Scruton, gaat over nationale identiteit, Europese eenwording, en multiculturalisme.”

  “Sinds 2015 is Cliteur verbonden aan Forum voor Democratie. Voor FvD is hij voorzitter van de Raad van Advies.Paul Cliteur wordt ook wel de geestelijk vader van de partij genoemd, vanwege zijn grote rol achter de schermen bij de partij.”
  https://www.universiteitleiden.nl/medewerkers/paul-cliteur
  https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/thierry-baudet-politicus-van-het-jaar-2017/

 2. ZandInOgen schreef:

  Lullo Baudet heeft wat betreft de klimaat wel gelijk, maar misschien is het handig om in het vervolg dan wel wat bronnen te vermelden. En al helemaal als je communiceert met lachgasfabriek NOS ipv te verzanden in hegeliaans geleuter.

  “On the other hand, only 18% of the stations showed increases in water temperature that would be expected from global warming, partially reflecting the limits in detecting trends due to inherent natural variability of temperature data. Decreases in visibility were associated with increased human density. However, this link can be decoupled by environmental factors, with conditions that increase the flush of water, dampening the effects of human influence.”
  http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0188564

  De bibliotheek van Universiteit Leiden heette tot voor kort gewoon de Universiteitsbibliotheek (UB). De onderwijsinstelling wilde echter internationaliseren en vond het daarom tijd voor een nieuwe, moderne, Engelse naam. Daarbij lijkt zij de Nederlandse taal echter een beetje uit het oog verloren. De bibliotheek draagt namelijk vanaf nu de naam Leiden University Library, afgekort LUL.
  https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/09/universiteitsbieb-leiden-heet-vanaf-nu-lul

 3. Notis schreef:

  Over hersenspoel en propaganda gesproken
  Sterk vermoeden dat met dit programma feilloos diverse agenda’s worden gediend:
  https://tvblik.nl/taarten-van-abel/deyan-1

  ca
  10.25 geld / verdienen/ materialisme
  14.30 IS islam staat en varkens (vraag of dat jochie dat van het kinderjournaal heeft danwel is ingegeven)
  22.05 God /Appen/ Navelpiercing (Je moet bijblijven/geest van deze tijd)

  Let ook op het rood-zwarte outfitje voor het jochie en de 5-puntige ster -gelukkig in de goede stand- op het truitje van Lieke.

  P.s. Maar het blijft een schattig onschuldig kinderprogramma van taarten/koekebakker Siempie de Jong.
  https://www.lindanieuws.nl/nieuws/taarten-van-abel-presentator-ik-heb-niks-met-kinderen/
  http://www.weekend-online.nl/nieuws/24154/taarten-van-abel-presentator-zet-bijzonder-gewaagde-naaktfoto-online

  p.p.s. Ouders laat uw kinderen rustig tv kijken, is TOTAAL onschuldig net als in ENgland o jee hadden we daar niet ene Jimmy Saville???!!!!

 4. Notis schreef:

  @Martin Razend goed artikel.

  Slot van het artikel geeft perfect weer wat er (al eeuwen) aan de hand is.
  De laatste 2 of 3 zinnen dient iedere Neederlander (wat zeg ik? Ieder mens) in zijn kop te stampen, op een pet of
  op zijn t-shirt te plakken, printen of wat dies meer!!!

  en mensen vergeet nooit: U bent de baas.

 5. Notis schreef:

  Video van Mark R.
  Wat doen die 2 ingelijste troffels daar op 1.13 min.? Vrij metselen? Vrijmetselen? Vrijmetselary?
  U kiest maar.

 6. rmstock2 schreef:

  Het Oekraïne referendum was oorspronkelijk een initiatief [1] van Het Burgercomité-EU bestaande uit Arjan van Dixhoorn, Pepijn van Houwelingen, Pieter Mink en Beata Supheert. Het referendum werd volledig ondersteund door de website GeenStijl.nl die de website Geenpeil.nl opstartte om handtekeningen te verzamelen. Thierry Baudet en Jan Roos waren de uitvoerders van GeenPeil :
  http://i.imgur.com/riaJ1cA.jpg “Thierry Baudet, who delivered the petition with Jan Roos, wants to turn the vote into a plebiscite on the Netherlands’ membership of the EU Jaap Arriens/ NurPhoto/Corbis” http://theinfounderground.com/smf/index.php?topic=19847.0
  Hierna richtten zowel Jan Roos als Thierry Baudet hun politieke partij op want het behaalde succes smaakte naar meer in de tweede kamer. Jan Roos behaalde 0 zetels, en Thierry Baudet kwam met twee zetels in de tweede kamer. Jan Roos was en is de populist, die met simpele onweerlegbare waarheden een zeer verhelderende wervelwind was, toen, als GeenStijl Journalist. Thierry Baudet was de intellectueel die voor zijn leeftijd een behoorlijk aantal indrukwekkende boeken op z’n naam heeft staan. Het establishment was zichtbaar nerveus voor Roos, Baudet was de nieuwe jonge hond die makkelijk kon worden ingelijfd. Zo plaatste Baudet mr. Theo Hiddema op plaats twee van de kieslijst. Waarom ? Een duidelijke illustratie dat met deze zet het FvD was toegetreden tot het establishment werd gegeven door Rogier Hop : https://www.youtube.com/watch?v=x0Qp0o_mypM (op 21:50)
  [1] https://web.archive.org/web/20150723012949/http://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief20150709.html

 7. danny schreef:

  ”Die gedachte komt ergens uit de diepgewortelde voorgeprogrammeerde gedrochten van uw Calvinistische DNA.”

  Briljante formulering ook weer. 🙂
  Goed artikel Vrijland.

 8. Mindsupply schreef:

  Echt een Spijker.. Kop.. artikel..

  Complimenten..

  Stop toch is met stemmen op die live soap acteurs. En (nee) als niemand stemt komt er geen chaos..

  De chaos is nu.

 9. ClairVoyance schreef:

  Dus….. zoals ik in de reactie hierboven al aantoonde (zie de eerste twee links) ”Man made global warming” mag dus niet worden betwijfeld, en dan zien we bij datzelfde ‘rethinking schools’ o.a aanbeveling van onderstaand boek, voor leerkrachten en de studenten.
  De onderste zin luidt:”Add to this the stirring words of Linda Christensen and Dyan Watson and we have a book THAT WILL MOVE TEACHERS AND THERE STUDENTS TO SPEAK THEIR TRUTHS AND TO KNOW THAT THEIR WORDS, THEIR THOUGHTS, AND THEIR LIVES MATTER ”

  BOOK Rhythm and Resistance
  Share

  FacebookTwitterGoogleLinkedinPinterestShareLike
  RHYTHM AND RESISTANCE
  TEACHING POETRY FOR SOCIAL JUSTICE
  Edited By Linda Christensen, Dyan Watson

  Table of Contents

  Offering practical lessons about how to teach poetry to build community, understand literature and history, talk back to injustice, and construct stronger literacy skills across content areas and grade levels—from elementary school to graduate school. Rhythm and Resistance reclaims poetry as a necessary part of a larger vision of what it means to teach for justice.

  REVIEWS
  TABLE OF CONTENTS
  INTRODUCTION
  “At a time when teachers feel under attack from policymakers searching for ways to raise student achievement and insure school safety, the authors of Rhythm and Resistance show us how easily both objectives can be pursued if we simply open up opportunities for students to write about their lives and share their stories with each other. This powerful and practical collection of essays shows educators how to engage and empower their students through strategies that inspire them to develop a love of learning. Teachers who can do that will experience the joy and power of teaching even during these trying times in education.”
  — Pedro A. Noguera, Peter L. Agnew Professor of Education; Executive Director, Metropolitan Center for Research on Equity and the Transformation of Schools, New York University

  “There are far too few books written on teaching by people that have actually earned the right to write about teaching. In Rhythm and Resistance we have just such a book, striking a powerful balance between theory and practice, edging the two ever closer together in ways that will profoundly impact the day-to-day work of countless teachers. This book has me wondering aloud, again, about why the voices of our nation’s most gifted classroom educators are so muted in policy and practice discussions about the direction of our field.”
  — Jeff Duncan-Andrade, Associate Professor of Raza Studies and Education, San Francisco State University

  “The power of poetry has never been so eloquently revealed as in this powerful collection of writing from poets both famous and unknown. Add to this the stirring words of Linda Christensen and Dyan Watson and we have a book that will move teachers and their students to speak their truths and to know that their words, their thoughts, and their lives matter.”
  — Sonia Nieto, Professor Emerita, Language, Literacy, and Culture, University of Massachusetts

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten