Tijd om concreet in actie te komen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 november 2018 16 Comments

Het wordt tijd om concreet in actie te komen. Als u mijn voorgaande artikelen gelezen heeft, zou u tot de ontdekking kunnen zijn gekomen dat ontwaken niet zozeer een kwestie is van kennis opdoen over misstanden in de wereld. Er zijn zo te zien immers nogal wat vangnetten opgetuigd om mensen met ‘waarheid’ te lokken in een soort nieuwe cult met nieuwe goeroe’s. Het internet heeft de functie overgenomen van het wekelijkse zondagsbezoek aan de kerk. Of dacht u dat al die kerkgangers zo keurig en braaf waren. Nee, die waren gewoon opzoek naar hun wekelijkse portie ‘waarheid’. Het ging er niet om dat ze het in de praktijk brachten; het ging erom dat ze even het gevoel hadden dat er een instituut of een persoon was die er iets voor ze mee deed. Zo lijkt het internet en het scherm van de pc, i-pad of smartphone nu die functie te hebben ingevuld. “Oh, David Icke of Ole Dammegard hebben grote misstanden onderzocht en komen tot de conclusies dat er veel niet van klopt en dat er gestuurd wordt richting een wereldregering. Mooi zo, daar wordt aangewerkt!

En ondertussen gaat u gewoon weer naar uw werk, bent u met het volgende uitje bezig of misschien wel druk met allerlei andere praktische beslommeringen des levens. Deze week heb ik een poging gedaan om eens een extreem positief artikel te schrijven om te kijken of dat mensen zou activeren. Het was vooral mijn bedoeling om het effect af te wachten en te kijken of mensen van zich zouden laten horen. Inmiddels ben ik erachter dat het lezen van artikelen of het absorberen van informatie niets meer is dan de functie van de kerk en de dominee van de vorige generaties. In de praktijk doe je er helemaal niets mee. Je hebt een bepaalde geloofsovertuiging en denkwijze, maar de praktijk van alle dag draait gewoon om geld en het draaiende houden van de rat race. En als we even het gevoel willen hebben dat we goed bezig zijn, gaan we naar een bijeenkomst van de nieuwe kerk en kopen een kaartje voor de David Icke tour. “Wauw man! David Icke komt naar Amsterdam, daar wil ik naartoe!” Waarom? Zodat je dan weer even een portie ‘ontwakende waarheid’ gedoceerd krijgt? Het stond allemaal al in zijn boeken. Ah, u wil even het gevoel van saamhorigheid beleven. De ‘truth community’ of de alternatieve media is de nieuwe kerk en ‘consciousness’ is de nieuwe religie.

U wilt helemaal geen kritiek horen op David Icke of Ole Dammegard. Dan valt uw cultgevoel in duigen. Dan ontdekt u dat u eigenlijk nog steeds kuddegedrag vertoont en dat u anderen wel ‘sheeple’ heeft genoemd, maar eigenlijk zelf een nieuw schaap in de nieuwe cult-kudde bent. Weet u wanneer al die waarheid en al dat bewustzijn pas tot leven komt? Als u het in de praktijk gaat brengen. Maar nee, dat laat u aan de gecontroleerde pionnen over. Want zoals de dominees van vroeger door de kerk opgeleid werden om u in het religieuze mind control vangnet te houden, zijn de nieuwe frontmannen ook door de kerk opgeleid. Ze zijn door dezelfde diensten opgeleid die zij ontmaskeren. Ze ontmaskeren slechts delen van waarheid zodat u in hun vangnet zwemt. Maar u wilt gewoon grote leiders, zodat u zelf lekker lui op uw reet kan blijven zitten en naar uw schermpje kan turen om even te lezen wie er nu weer ergens iets ontmaskerd heeft.

“Ik lui? Ik ben absoluut niet lui! Ik werk keihard en draag veel verantwoordelijkheid!”

Ja, u bent praktisch zeer actief! In de zaken die de rat race draaiende houden. Weet u wanneer ‘consciousness’ pas zijn werk gaat doen? Als u zichzelf op bewustzijnsniveau activeert. Dat betekent: uit de rat race modus komen waarin alles draait om werk, inkomen, rekeningen, uitjes, vakantie, huur, hypotheek, kosten, baten enzovoort en in een nieuwe modus komen. In die nieuwe modus bent u de verbeteraar van uw eigen realiteit (en dat van uw kinderen) en dat van alle andere zielen in deze simulatie. Dat betekent dat u niet meer de leider volgt, maar zelf leider wordt; zelf schepper wordt. U heeft een verantwoordelijkheid, maar gebruikt het excuus dat u druk bent met praktische zaken om niets te doen!

Heeft u het gelezen, doet een plasje en alles blijft bij het oude? Of gaat u zelf aan de slag? Of was het gewoon toch stiekem alleen maar entertainment en denkt u dat het allemaal best wel mee zal vallen of dat het ‘welke kant het zich ook op ontwikkeld, het toch wel goed komt‘?

Stop met uw zoektocht naar ‘alternatieve media entertainment’, met uw behoefte aan nieuw theater in de vorm van nieuwe dominees. Stop met uw Facebook endorfine-verslaving. Kom concreet in actie op bewustzijnsniveau! Hoe doe je dat dan? Gewoon: drastisch het roer om.

35 Shares

Tags: , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Een reactie op Facebook op het genoemde positieve artikel:

  “👌🏻 topper! Ben je niet bang dat ze je ooit wat aan willen doen?”

  Mijn antwoord:

  “Ze” hebben me al wat aangedaan: het gehele internet en Facebook staat er vol mee. En nee, dat is precies het probleem: iedereen is bang. En omdat iedereen bang is zet niemand zichzelf in beweging.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Ook de waarheid wordt subliminaal verpakt met Luciferiaanse propaganda. Wat u ziet is waarheid, wat uw onderbewustzijn opneemt is de subliminale programmering.

 3. Camera 2 schreef:

  Oke Meneer Vrijland allemaal mooi en aardig maar er moet brood op de plank.
  Ik moet toch m’n gezin onderhouden.
  Dus ja, en ach wat maakt het nou uit het is toch niet meer te stoppen.
  Of denk ik nou erg negatief?

 4. Maasland schreef:

  dag Martin, ik ben het eens met wat je bedoelt. Maar in al je artikelen blijf je vaag (lees: onpraktisch) als het gaat om “concreet in actie komen” of “er uit stappen”. Immers, zelf ben je er ook nog….sympathiek overigens….maar heb je een andere keuze? Wat moet ik doen? Overlijdensrisico-dekking regelen voor m’n vrouw en kinderen, voorraad kasten vol….en “dan gaan hangen”?

  • Martin Vrijland schreef:

   Hoi Arie,

   Wat je concreet kan doen heb ik beschreven in mijn artikelen reeks over de simulatie.
   Dat is best concreet, maar het gaat om het begrip van hoe het werkt.
   Geen nieuw geloofsysteem, maar heel practisch als je het doorziet 😉

   • kc2211 schreef:

    Zou je eens wat voorbeelden kunnen geven hoe je dat in de praktijk van je dagelijks leven toepast Martin, zou ik prettig vinden..
    De bewustwording is er bij mij wel denk ik, maar inderdaad, brood op de plank is nodig dus op een bepaalde manier meedoen in het systeem is daarvoor nou eenmaal noodzakelijk. Enige alternatief lijkt mij off the grid gaan en zelfvoorzienend gaan leven, klinkt romantisch maar of je daar nou uiteindelijk vrolijk van wordt..en daarnaast zijn bepaalde dingen in het leven doen die te maken hebben met plezier maken met je naasten, de mensen waar je van houdt hetgeen wat het leven enige sjeu geeft denk ik. Een mooie reis maken, iets van de wereld of het natuurschoon zien in deze bij tijd en wijle mooie simulatie ;-), ik kan er toch wel van genieten. Daar helemaal in verdrinken hoeft nou ook weer niet, maar goed, wat blijft er anders over? Ik kan toch wel genieten van een mooie voetbalwedstrijd terwijl ik ook weet dat het hele systeem van brood en spelen er omheen ook mede kan leiden tot het in slaap gesust blijven. En én, niet van de wereld, wel in de wereld zou ik zeggen..

    • danny schreef:

     Ik wil hier wel even op reageren.
     Ik denk dat het antwoord op je vraag ook gedeeltelijk verscholen ligt in de afbeelding onderaan het artikel.
     En ik ben het tot dusver met je eens dat het niet effectief om in een bepaalde somberheid te zitten en alle leuke dingen van het leven te vermijden.
     Maar je geeft aan dat je kan genieten van een potje voetbal ondanks dat het puur draait om ”brood en spelen”.
     Echter als je in achterhoofd weet dat de wereld richting een nieuwe wereld order wordt gestuurd waarbij giftige vaccinaties in kinderen gespoten worden om ze ziek te maken, mensen meer en meer ziektes krijgen, het menselijk brein letter aan het internet dreigt te komen en dat de totale wereldbevolking via de media wordt voorgelogen en bespeeld en tot slaaf wordt gemaakt.
     Kun je dan werkelijk genieten van vormen van entertainment zoals een netflix serie of een voetbalwedstrijd?

     Als ik kijk naar wat je kunt doen denk ik aan (hoe cliché ook), wees de verandering die je wilt zien in de wereld.
     Dat betekend een bepaalde non compliance houding, ik ga bijvoorbeeld niet stemmen gebruik zo min mogelijk technologie zoals een smartphone en probeer zo veel mogelijk contant te betalen, en zo nog wat dingen, en ja dat is soms lastig.

     Maar wat ik denk dat nog belangrijker is is dat je de verandering moet zijn in je verbinding met anderen.
     Dus verteld je collega/ buurman/ familielid dat je niet gaat stemmen, wat je vind van verplichte vaccinaties de media echt.
     En dat is voor veel mensen (mij ook) soms best lastig, want mensen willen nou eenmaal bij de groep horen, mensen zijn feitelijk kuddedieren, ze passen zich aan aan de (ogenschijnlijke) meerderheid.

     Zo heb ik op dit moment de situatie dat ik voor volgend jaar opzoek moet naar nieuw werk, wat op zich geen probleem is, wat er is genoeg werk in mijn sector.
     Maar zo kreeg op een gegeven moment een telefoontje van iemand dit mijn cv was tegen gekomen en mijn vroeg of ik een mooie functie bij defensie wilde hebben.
     Ik heb dat direct geweigerd vanuit mijn principes, maar wat ik niet heb gedaan is deze mevrouw aan de lijn even haarfijn uitleggen waarom ik dat niet wil, dat leek me op dat moment een te lastig en ongemakkelijk gesprek.
     Maar ik heb er nu toch wel spijt van, want het was een mooie kans om in mijn contact met mensen dingen in beweging te zetten.

     Ook al is het maar één persoon, als alle ”wakkere” mensen wekelijks zo’n moment zouden hebben zou de impact er uiteindelijk wel zijn.
     Dat is althans mijn zienswijze. 😉

     • Martin Vrijland schreef:

      @Danny,

      Bedankt voor het mooie voorbeeld.
      Ik moet eerlijk bekennen dat de gestelde vraag mij enigszins een hopeloos gevoel opleverde. Moeten mensen dan echt alles voorgekauwd krijgen?

 5. Wilfred Bakker schreef:

  Het wordt tijd om concreet in actie te komen.

 6. Jan Pool schreef:

  Hoi Martin,
  Sinds 2 jaar heb ik alles in mijn leven omgegooid en hou ik mij onder andere ook bezig met het onderzoeken van wat er in de wereld allemaal gebeurd.
  Met heel veel waardering lees ik je publicaties en voor mij heb je het gelijk aan je zijde.
  Het is mijn ervaring dat de matrix goed functioneert en heel weinig mensen open staan voor een ander perspectief.
  Ik heb mijn energie verplaatst naar een andere ingang. Voor mij is onze buitenwereld een reflectie van onze binnenwereld.
  En juist in die binnenwereld vind ik mijn ingangen om mensen te inspireren. Veel mensen die op zoek zijn naar innerlijke vrede en liefde komen op mijn pad.
  Het is mijn ervaring dat als ik het perspectief over hun eigen binnenwereld (verbinden oorzaken met emoties als frustratie, woede en verdriet) weet te veranderen, dat dat uiteindelijk ook tot een grotere bereidheid leidt om met meer “open geest” naar het wereldtoneel te kijken.
  We gaan er komen!!!

 7. Nick Klerx schreef:

  Gezonder eten / leven. Ben baas over je eigen gezondheid en niet afhankelijk van die kwakzalvers met der chemische medicijnen. Kweek zelf groente (medicijnen) zonder chemische middelen.

  Stop met kijken van tv en het volgen van social media.

  Probeer zo min mogelijk belasting te betalen zonder gepakt te worden. Werk zwart. Doe onderlinge transacties met contant geld en laat geen paper trail achter. Zo min mogelijk geld op de bank.

  Voed je kinderen zelf op. Leer ze zelf over het leven want op school leren ze alleen hoe ze een werkslaaf moeten worden. Vaccineer ze niet en geef ze gezond (lees groente en fruit) te eten.

  Ben zuinig met elektriciteit en/of wek het zelf op. Houd je maandelijkse lasten zo laag mogelijk en vermijd schuld.

  Heb schijt aan de massa en sociale druk. Onderbreek als mensen bullshit praten. Hoor ik mensen zeiken over vluchtelingen dan zeg ik dat ze geen bommen moeten gooien. Hoor ik mensen klagen over politiek dan zeg ik ze niet te gaan stemmen. Hoor ik mensen klagen over der gezondheid dan zeg ik dat ze normaal moeten eten. Geloven mensen niet dat elite tot dingen instaat zijn wijs ze dan op der eigen complotten want iedereen doet dingen stiekem. Hoe groter de belangen hoe gekker en asocialer mensen zijn. Etc etc. Durf de confrontatie aan te gaan en maak dingen bespreekbaar.

  De staat probeert je overal afhankelijk van te maken en dat zijn nou net de punten waar ik probeer onafhankelijk van te worden. Ja en dat kost moeite en vergt opofferingen maar niks is zo erg als je leven lang een werk/loon slaaf te zijn en een leven te leiden wat je door je strot geduwd word en niet jou leven is.

  En niemand gaat je bij je handje pakken en helpen met een geweldig vrij leven te leven, ook Martin niet. Welcome in the concrete jungle.

 8. Waarom wil je dit weten? schreef:

  Bedankt voor de persoonlijke ervaringen die hier gedeeld worden. Daar kan ik wat mee in de zin dat het mij helpt met mijn frustraties over het gebrek aan besef van mensen om me heen. Ik kan hen het niet kwalijk nemen dat ze zich niet bewust zijn van hun leefwereld, maar het helpt zeker om te lezen/ervaren dat er mensen zijn die daar wel mee bezig zijn.

  Deze site is een vloek en een zege tegelijk. Ik kon altijd genieten van een heerlijke domme comedy-serie zoals “The big bang theory”. Vanavond zag ik deze voor het eerst in tijden weer eens voorbij komen bij iemand (zelf heb ik geen TV meer). Ik werd me er bewust van hoeveel subliminale boodschappen in zoiets “doms” zitten. Zo vermelde één van de hoofdpersonages even tussen neus en lippen door dat hij uitkijkt naar de tijd dat hij zijn brein kan uploaden op het internet?!?!?!?!

  Ik kan niet meer dom genieten van zulke series. Je wordt bedankt Martin! 😉

  • Waarom wil je dit weten? schreef:

   In aanvulling op dingen waar ik niet meer van kan genieten: ik moet toegeven dat ik ook een Ella* volger was/ben. Was, omdat ik er niet meer naar kijk als een jaar geleden. Ben, omdat ik nog wel op een emaillijst sta en zo bericht krijg wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst waar ik dan toch even op klik.

   Het meest recente artikel doet mij erg verbazen (https://www.ellaster.nl/2018/11/22/bewustzijn-vs-kunstmatige-intelligentie-ai/) Sinds ik mee lees op deze site, valt me op dat Ella* als het ware na-ijlt. Er wordt ingehaakt op de inhoud die ik hier lees, er wordt voorzichtig gerefereerd naar simulatie en AI, maar uiteindelijk heel anders uitgelegd.

   • Martin Vrijland schreef:

    Ja, Ellaster (Ella is natuurlijk niet de echte naam: die heeft ze me nooit gegeven) is 100% zeker een gecontroleerde pion.
    Ik weet nog hoe ze mij voordat ze begon benaderde. Ze was me helemaal aan het uithoren over waar ze op moest letten bij zo’n website.
    Haar website werd professioneel ontworpen en daar investeerde ze zogenaamd zelf in (ja ja ja).
    Ik heb haar 1 keer ontmoet en had toen al door dat ze op een missie was mij in te palmen en uit te horen. Na afloop kreeg ik een biologische fruitmandje van haar, die ik in het huis van een vriend van me (waar ik toen een nachtje logeerde liet staan). Ik herinner me dat ze super nerveus was toen ze me dit gaf en zo snel mogelijk weg wilde. Opmerkelijk genoeg kreeg die vriend binnen enkele maanden kanker. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft gehad, maar opmerkelijk is het zeker.

    Ik vertrouw haar voor geen centimeter en ze promoot alle shills, waarvan de ergste misschien wel die man die met de zogenaamde white dragon family in contact staat: Benjamin Fulford. Het is allemaal heel veel gelul en heel veel gedraai in smart ass bewoordingen. De ‘cabal’ die gaat vallen omdat er allerlei stromingen achter de schermen bezig zijn. Allemaal valse hoop om mensen in de passieve modus te houden en de illusie te geven dat er wel wat aan gebeurt. En voornamelijk en vooral komt er simpelweg je reinste kolder uit die figuren als Fulford. Ellastar is gewoon een door de AIVD gerunde website..maar ze is natuurlijk niet de enige. Ze zijn als paddestoelen uit de grond gerezen.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten