Tijd om de stekker uit deze website te trekken? UPDATE 15-05-2019

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 13 mei 2019 17 Comments

bron: energie-minderen.nl

Het waren een paar heftige jaren en de impact op mijn privé leven was enorm groot. Op dit moment moet ik de overweging maken om te stoppen of door te gaan. Reeds meerdere keren heb ik laten weten dat het doen van onderzoek en het schrijven van opiniestukken geen hobby is, maar gewoon een fulltime bezigheid. Ook heb ik uitgelegd hoe de smeercampagne tegen mijn persoon mijn naam dusdanig beschadigd heeft dat ik gewoon niet meer normaal in de maatschappij kan functioneren. Hoewel het kleine aantal leden en donateurs mij steeds net heeft kunnen dekken in de kosten en ik hier en daar wat ‘bijgebeund’ heb, is het niet langer vol te houden.

Ik moet constateren dat ook de censuur op soial media van grote impact is. Het is simpelweg een feit dat velen mijn artikelen niet meer op hun tijdlijn te zien krijgen. Facebook analyseert jouw “interessegebied” en beslist dan om het wel of niet te tonen. In de statistieken zie ik hoe dat van grote invloed is. Feitelijk komt het erop neer dat je misschien nog wel mag zeggen wat je denkt of vindt, maar dat het geluid ingekapseld wordt. Daarnaast zie je steeds meer pogingen om zaken te betitelen als ‘hate speech’ en zie je op allerlei fora trollenlegers actief die alles wat ik schijf bewust neersabelen in discussie vol verdraaiingen en valse onderbouwingen (door bijvoorbeeld een stukje uit een artikel te gebruiken, waardoor het uit de context gehaald wordt). Toch heb ik nog steeds tussen de 20 en 30 duizend bezoekers per dag.

Ook moet ik constateren dat het de meeste mensen simpelweg totaal niet interesseert op welke wijze de media de stelregel Problem, Reaction, Solution gebruiken om er nieuwe wetgeving door te drukken (zie voorbeeld). Waarom zou ik dan nog langer de moeite doen om al die zaken aan te kaarten en onder de aandacht brengen? Het interesseert wekelijk vrijwel niemand iets en als er wel enig besef doordringt wat er gaande is, doet men een plasje, wast de handen en gaat gewoon weer verder met de dagelijkse beslommeringen.

Niemand, maar dan ook werkelijk niemand, komt in actie. Natuurlijk zijn er wel wat mensen die denken dat het nut heeft om te protesteren of mee te doen aan de gecontroleerde oppositie nonsense van het dragen van een geel hesje, maar daar gaan we de wereld echt niet mee veranderen. Anderen betalen misschien hier of daar eens een paar tientjes voor een spiritueel getinte lezing of doen mee aan een meditatiesessie, maar slechts weinigen tot niemand starten de overweging om het roer om te gooien in de praktische invulling van het leven. Slechts een enkele keer krijg ik reactie van mensen die gestopt zijn met hun baan die bijdroeg aan het in stand houden van het systeem. Slechts een enkele keer hoor je dat mensen bijvoorbeeld gestopt zijn met het naar de stembus lopen.

Als u de lezer vindt dat het nuttig en noodzakelijk is om door te blijven gaan; als u de lezer vindt dat het belangrijk is dat ik opiniestukken blijf schrijven; stukken waarmee ik de media en de politiek onder de loep blijf nemen, dan wordt het tijd dat u dat uitdrukt in concrete waardering. Ik kan niet langer in de armoestatus leven en nauwelijks in staat zijn alle kosten te voldoen. Het wordt tijd dat u dat uitdrukt in een lidmaatschap, zoals u wellicht net zo makkelijk lid wordt van de Telegraaf, Netflix, een sportkanaal of andere media. Ik vraag u dan: Wat vindt u waardevoller? Als het aantal leden op het huidige niveau blijft, kan ik helaas niet langer doorgaan. Het doel is minimaal 500 basisleden of een equivalent daarvan in de andere lidmaatschappen. Met al die tienduizenden lezers per dag moet dat toch wel lukken, zou je zeggen.

Dit is dus een dringende oproep aan u. Over een week neem ik dan de beslissing of ik de gehele website inclusief het archief offline haal of doorga. De hoop is gevestigd op u. Alvast bedankt voor uw waardering!

Update 15-05-2019

Ik heb vandaag een prachtig aanbod voor steun gehad. Dat moet allemaal nog gerealiseerd worden, maar dat neemt niet weg dat ik enthousiast ben. Voorlopig zijn er enkele leden bijgekomen (dank daarvoor), wat in feite bevreemdend is gezien de grote hoeveelheden (tienduizenden lezers per dag), maar alles bij elkaar opgeteld wil ik zeker door blijven gaan. Mede dankzij die steun. Zodra de toegezegde hulp ook daadwerkelijk gerealiseerd zal worden, zal ik daar meer over zeggen. Voorlopig ga ik in ieder geval door in de hoop dat alles goed komt en ik nog lang kan blijven schrijven. Blijft u ondertussen vooral lid worden, want uw steun is gewoon nodig. Het zou toch mooi zijn als een onafhankelijk medium ook gewoon leden kan werven in plaats van dat dit alleen de grote propaganda media lukt, vindt u niet?

139 Shares

Tags: , , , , ,

About the Author ()

Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Jord Zentveldt schreef:

  Hoi Martin,

  Misschien is het een idee om je artikelen voor de niet leden pas zichtbaar te maken tegen een betaling van 10 cent. Hiermee heb jij meer inkomsten, en kunnen mensen die geen lid willen worden zelf bepalen voor welke artikelen ze 10 cent over hebben.

  • De Loonslaaf schreef:

   Naar mijn idee gat het niet alleen om het betalen, maar ook om de moeite die de mensen voor een betaling moeten doen.

   • Martin Vrijland schreef:

    Wat bedoel je precies?

   • De Loonslaaf schreef:

    De meerderheid van de mensen wordt volledig geleefd door het systeem. Ook de mensen die in het ontwakingsproces zitten, worden nog altijd geleefd door het systeem. Als je in het systeem voor een dienst (ook de belastingdienst) een rekening niet wil betalen of vergeet te betalen, dan kun je geen gebruik maken van de dienst of kun je zelfs een deurwaarder op bezoek krijgen… met alle gevolgen van dien. Hieraan is men gewend en de patronen van gewenning voor de geconditioneerde mensen zijn hun eigen ondergang.

    Bij het internetten is Martin Vrijland één van de (soms vele) websites die ze bezoeken en waarvoor niet betaald hoeft te worden. De dienst is verleend en men blijft zich gedragen zoals het systeem van hen verwacht. Als er betaald moet worden, dan gaan ze voor tijdverdrijf gewoon naar een andere website. Het is teveel moeite om wat geld over te maken. Ik denk dat veel van deze mensen (een paar procent is al veel) gewoon hun buidel zouden trekken en je wel een euro of meer willen geven, indien ze je in levende lijve zouden tegenkomen.

 2. EenOogOpen schreef:

  Jammer dan hebben we niemand meer die zulke kritische analyses doet in Nederland zoals jij. Heb het idee dat velen niet echt 100% geloven en begrijpen wat je schrijft, vooral door de hypnosewerking van de nlp-technieken van de media. Die zwoele vertrouwde stem van bv RTL nieuws doet het zo goed.

  Elke keer doe je een oproep en dan komen er weer een paar bij, maar niet genoeg. Maar ze pakken wel graag je ideeën weg en maken daar ergens anders weer gebruik van of maken het belachelijk. Voetbal of de Telegraaf, geen stijl, Niburu, GTST etc, daar worden ze echt emotioneel van dat is zeer belangrijk voor velen daar geloven ze direct zonder twijfel in.

  Ze houden van en omarmen graag de nieuwe politiewereld dat zich ontvouwt. Vandaar dat zulke programma’s als van de handhavers, politie en bv deurwaarders programma’s het zo goed doen. Ze geilen gewoon op controle en schijnveiligheid. Echt een Trumanshow lekker je medemens verraden en constant in de gaten houden als criminelen. Heerlijk genieten is dat.

  Erg jammer dit, dat het zover komt. Wat zullen sommige blij zijn als die lastpost er mee zou stoppen zoals die omgebouwde met die enge idiologie, je weet tog.

  Grts

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Bij deze verhoog ik mijn bijdragen, maar dat is niet genoeg.
  Regelmatig wrijf ik mijn ogen op wat je weer hebt neer gepleurd op je website.
  Ook lees ik met ogen van andere mensen en is Martin dus gewoon knettergek.
  Hee Martin je bent knetter, maar ik hou van je.

  Bij deze dus een oproep aan medestanders, doe is knettergek en word lid, zo moeilijk is dat niet.

  https://youtu.be/wCDIYvFmgW8

 4. danny schreef:

  Mensen zijn gewoon kudde dieren, ze doen wel zonder nadenken een euro in de collectebus voor ”het goede doel” en maken geld over naar giro 555.
  Zal ook met cognitieve dissonantie te maken hebben, anders kan ik het ook niet verklaren.

  Ik kan er niet veel woorden aan vuil maken, het is een trieste constatering.
  Je hebt deze situatie al vaker duidelijk gemaakt, blijkbaar interesseert het mensen niet.

  De enigste optie die je nog hebt is een betaalmuur plaatsen achter al je artikelen, mensen willen alleen betalen als ze er iets voor terug krijgen, maar niet uit waardering.

 5. chul schreef:

  Martin,
  Ik probeer lid te worden maar het lukt niet. Als ik betaalinformatie moet doorgeven krijg ik een foutmelding. Heb je een andere manier waarop ik lid kan worden?
  Hebben anderen ook dit probleem?

 6. DHBoom schreef:

  vorige maand als basis aangemeld, nu geupgradet naar koper! Blijf aub! Mensen hebben dit nodig en dat het zo verhelderend werkt als je een onderwerp aan de kaak stelt en er weer een wetsvoorstel vervolgens door de nieuwsberichten (al dan niet direct) voorgesteld wordt… En dan al die mensen om me heen die daar blindelings op vertrouwen…..

 7. Lindy Heijmans schreef:

  Ik heb zojuist, opnieuw, mijn lidmaatschap via automatische incasso gedaan. Ik had dat vorig jaar ook gedaan, eenmalig afgeschreven voor automatische incasso en kwam er een tijd geleden achter dat er daarna nooit meer afgeschreven is….Ik hou het nu beter in de gaten. Ik lees je stukken graag, kan niet overal iets mee, maar wil graag dat je door gaat met schrijven. Toen ik nog Facebook had regelmatig je artikelen gedeeld, geen drol die het leest…..jammer….dus ga vooral door, mijn steun heb je!

  • EenOogOpen schreef:

   En precies was dat bij mij ook gebeurt, de automatische incasso was maar voor 1 keer afgeschreven maar ik was wel voor minimaal een half jaar lid. Ik hou het ook beter in de gaten.

   Ik heb een aantal weken geleden ook een kleine upgrade gedaan naar koper. Ik waardeer je schrijven enorm Martin!

   En weer komen er maar een een klein aantal leden bij, waarom niet gelijk een stuk of een paar 100?

   Voor maar €2,- per maand kan je al lid worden, ook al zit je bij de voedselbank dan kan je dat nog missen, of kost dit dan zoveel, dat het je raakt in je portemonnee?

 8. Camera 2 schreef:

  LAATSTE NIEUWS ###
  Hoe kan het toch dat (hoor opmerking : Grapperhaus in telegraaf interview 1ste link) te goeder trouw zijnde Journalisten(P.R de V & J v.d H) in de duurste auto’s rijden en MartinVrijland die met feiten en gefundeerde analyses nog niet eens een paar duizend euro’s per maand kan ophalen voor z’n inzet al zeven jaar..
  Als het 1 verdiend is het deze website wel en lees vooral in de link onder waar Grapperhaus zich op baseerd, tijd dat we wat guller geven aan de oprechte analitici die niet door staat en anders gecontroleerd zijn

  ###
  https://www.telegraaf.nl/video/3585612/bedreigen-journalisten-is-businessmodel-geworden

  Nep aanslagen op Telegraaf gebouw en Panorama in beeld gebracht door MartinVrijland, alstublieft

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/aanslag-telegraaf-gebouw-bewezen-onmogelijk-tenzij-slagbomen-openstonden/

 9. Keyboarde schreef:

  Eenmalige donatie gedaan via Paypal.
  Zeer kleine moeite als je al een account hebt, dus geen probleem.

  Ik leer veel van je artikelen, je laat me zaken van een andere kant bekijken en je hebt interessante analyses. Ook deel ik veel van je zorgen over de toekomst.

 10. White Rabbit schreef:

  Bij mij ging het ook heel moeizaam om koper lid te worden maar uiteindelijk is het wel gelukt.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten