Turkije op oorlogspad in Armenië via Azerbeidzjan, wie volgt?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 september 2020 17 Comments

fotobron: aa.com.trDe reeds jaren door mij voorspelde oorlog waarbij Turkije het Ottomaanse rijk zal herstellen is eergisteren begonnen. Op 2 augustus dit jaar was er al een gezamenlijke oefening tussen het Turkse leger en troepen van Azerbeidzjan, wat een voorteken was voor de feitelijke gevechten van de afgelopen dagen.

Armenië zal waarschijnlijk steun van Rusland ontvangen, maar als het master-script wordt uitgerold, zal Rusland zich vermoedelijk uiteindelijk terugtrekken; hoewel het voor de bühne uitgespeeld zal worden als een heftig strijdtoneel. De strijd om Armenië is eergisteren losgebarsten. Wat door de media wordt gebracht als een oorlog tussen twee regionale landen is eigenlijk een Turks-Russisch conflict.

In 2008 was er nog een korte vijfdaagse oorlog in Georgië, waar Rusland feitelijk als winnaar uit de verf kwam, maar de Ottomaanse ambities omvatten de Kaukasus (Georgië, Azerbeidzjan, Armenië), de Balkan, het Midden Oosten, Noord Afrika en (als u het mij vraagt) Europa. Georgië behoort ook tot de Russische invloedsferen, maar Turkije wil graag het gebied aangrenzend met de Kaspische Zee beheersen in verband met olie- en gaspijpleidingen. Om je oorlogsmachines te kunnen vullen moet je zoveel mogelijk onafhankelijk zijn.

De relatie met Rusland

Rusland moet Turkije ook wel een beetje te vriend houden, want het heeft belang bij de Turkstream gaspijpleiding, maar als Turkije zich onafhankelijk van Russisch gas weet te maken kan dat de Turkse houding richting Rusland wellicht parten spelen. Recentelijk vond Turkije nog gas in de Zwarte Zee en dat gasveld zou voldoende zijn voor 1/3 van de Turkse gasbehoefte. Dat is dus al van flinke impact op de Turks-Russische afhankelijkheid van Gas.

En terwijl Rusland S-400 luchtafweer geschut heeft geleverd aan Turkije, steunt Rusland ondertussen de Libische rebellen en tevens Griekenland om te voorkomen dat Turkije de claim op het gas in de Middellandse Zee rondom Cyprus in daadwerkelijke gasboringen om kan zetten.

Turkije, Libië versus Rusland, Griekenland

Turkije heeft namelijk een deal met de Libische regering gesloten (dat land in Noord Afrika, dat tot enkele jaren geleden door kolonel Khadaffi geregeerd werd). Die redelijk nieuwe Libische regering dankt haar bestaansrecht eigenlijk aan de NAVO (lees: aan de VS), maar diezelfde NAVO lijkt nu in een spagaat te zitten, want NAVO partners Turkije en Griekenland liggen in de clinch over de deal tussen Turkije en Libië; een deal die feitelijk de Middellandse Zee blokkeert voor een pijpleiding, bedoeld voor een gasproject waarin Israël, Griekenland en Egypte samenwerken (het Leviathan-gasproject). We hebben het dan dus over het gas rondom Cyprus.

Rusland en Turkije zijn dus zowel vriend als vijand. Rusland heeft dus belangen in Turkije (zoals hierboven genoemd), maar steunde ondertussen de rebellengeneraal Khalifa Haftar, die de Libische regering omver wilde werpen (maar inmiddels verslagen is). Dat staat dus weer volledig haaks op de Turkse belangen. Rusland steunt daarnaast ook de Egyptische regering die op haar beurt weer belangen heeft in dat Leviathan-gasproject in die samenwerking met Israël (zie dit artikel). Dat staat eigenlijk weer haaks op de belangen van de Turkstream gasleiding (de deal tussen Turkije en Rusland).

De Bosporus en de Russische oorlogsvloot in Sebastopol

Rusland moet ook een beetje voorzichtig zijn met Turkije vanwege de Bosporus. Turkije beheert de Bosporus, de poort richting de Middelandse Zee. Rusland heeft haar Marine vloot in Sebastopol (de Krim) liggen en moet dus vanuit de Zwarte zee door de Bosporus. Daarbij komt dat er een oude strategische deal ligt die bepaalt dat er maar een beperkt aantal en een beperkte omvang aan oorlogschepen door de Bosporus mag. Dat alles ligt omsloten in het Montreux-verdrag van 1936 tussen Rusland en Trukije; een verdrag dat nog altijd van kracht is (zie hier voor meer details).

Ondertussen is Turkije een nieuw kanaal richting de Zwarte Zee aan het graven, via Istanbul: het Istanbul Kanaal Project. Dat project lijkt vooral economische doelen te moeten dienen, maar het is ook een hele strategische slimme keuze, want het geeft Turkije een snelle toegang tot de Zwarte Zee, terwijl Rusland zich aan het Montreux verdrag moet houden en maar een beperkt aantal kleine schepen naar de Middellandse Zee kan verplaatsen. Daarmee kan Turkije dus een bedreiging gaan vormen voor de Russische vloot in Sebastopol haven in De Krim.

Strategisch gezien heeft Turkije dus wel enkele troeven in handen om te voorkomen dat met name de Russische marine veel kan doen in de Middellandse Zee en dus in het conflict rondom Cyprus. Rusland zal het moeten doen met de aanvoer van troepen via de lucht en dan verplaats je toch minder snel de nodige tanks en andere middelen, maar daar-en-tegen zou Rusland inmiddels hypersonische rakketten hebben en niet te vergeten kernwapens. Cyprus is vooral een maritiem conflict terwijl Libië meer een landoorlog is.

Mijns inziens zien we het master-script zich ontvouwen waarbij het Ottomaanse rijk zich moet herstellen en dus acht ik de kans groot dat Turkije zal winnen.

Turkse militaire slachtkracht

Dat is niet alleen omdat het master-script gebaseerd is op religieuze profetieën (waar wereldleiders sterk naar hangen), maar dat is tevens omdat Turkije een sterke militaire industrie heeft opgebouwd, een strategische ligging heeft en ook toch echt wel een behoorlijk leger. Feitelijk is Turkije een opkomende grootmacht terwijl de NAVO uit elkaar aan het vallen is.

Turkije is achter de schermen al jaren lang bezig is om een islamitische tegenhanger van de NAVO op te tuigen. De naam van deze tegenhanger is ASSAM en in omvang, militaire slagkracht en productie capaciteiten (belangrijk voor een oorlog), zal dit ASSAM de NAVO doen verbleken. Turkije heeft een hele slimme dubbelrol gespeeld en heeft de NAVO van binnenuit leren kennen. Ondertussen heeft het haar eigen islamitische tegenhanger opgetuigd. Lees dit artikel voor meer details en lees verder onder het filmpje.

Het master-script

Onder meer in mijn boek en reeds enkele jaren op deze website, voorspel ik dat het West Romeinse Rijk in macht zal inboeten en dat het Oost Romeinse Rijk (het herrijzende Ottomaanse Rijk) in macht zal groeien. In eerdere artikelen noemde ik al dat we steeds getuige zijn van de strijd tussen West en Oost. Daarin zien we het altijd weer gebruikte spel van dualisme (tegenstellingen). Het is het oude spel van het West Romeins Rijk versus het Oost Romeins Rijk. Waar de VS de afgelopen jaren het West Romeins Rijk is gaan vertegenwoordigen, zal Turkije de herrijzing van het Oost Romeinse (Byzantijnse) Rijk vertegenwoordigen, gemaskeerd achter de wederopstanding van het Ottomaanse Rijk.

De schermutselingen tussen Rusland en Turkije zouden wel eens tot een niet-aanvals-verdrag kunnen leiden, nadat Turkije eerst de nodige spierballen heeft laten zien door Armenië en mogelijk een deel van Georgië in te nemen. Dit zou dus wel eens kunnen leiden tot een partnerschip met (historische vijand) Rusland. Dat is dan misschien niet helemaal een vrijwillige partnership, maar als Turkije ondertussen de dreiging van de NAVO aan de Russische grenzen helpt wegnemen, kan dit best een optie zijn. Misschien dat dan zelfs de zetel van het Oost Romeinse rijk zich terug naar Constantinopel (het huidige Istanbul) kan verplaatsen. Die zetel van het huidige Oost Romeinse Rijk bevindt zich nu nog in Moskou.

De NAVO is op sterven na dood

Tenslotte is de NAVO op sterven na dood. Turkije en Frankrijk zijn beide NAVO partners, maar ondertussen steunt Frankrijk Griekenland in het Cyprus conflict, daarmee heimelijk ook nog eens de zijde van Rusland kiezende, net als in Libië aangaande rebellenleider Haftar. Dat conflict in Libië is inmiddels in het voordeel van Turkije beslist, waarmee Frankrijk en Rusland dus feitelijk weg gejaagd zijn.

De VS en Turkije liggen ook al niet zo lekker en de kans is groot dat een burgeroorlog en een economische crash in de VS ertoe zullen leiden dat Trump besluit de NAVO de rug toe te keren. Tenslotte klaagt hij ook al een tijdje over de financiële bijdragen van de Europese partners. Als de VS haar handen vol heeft aan alle problemen op eigen grondgebied en een in elkaar stortende economie (die gepaard gaat met het einde van de macht van de dollar) kan Turkije de Ottomaanse ambities uitvoeren. Het is logisch dat Griekenland dan als eerste de klos zal zijn.

Mijns inziens (zoals genoemd in mijn boek) zal Europa door Turkije ingenomen worden waarna er vervolgens nog een oorlog om Jeruzalem zal komen. Die oorlog zal plaatsvinden tussen het enigszins verzwakte West Romeinse Rijk en het herrezen Oost Romeinse Rijk. Dat heeft niet alleen met politieke, militaire of economische redenen te maken; dat heeft ook en vooral te maken met het master-script dat is te herleiden uit religieuze profetieën en uit de documenten van de vrijmetselarij. Lees daarom mijn boek, zodat u het masterscript leert begrijpen en de voorspellingen u volledig helder worden.

uw boek

Bron linkvermeldingen: aa.com.tr, aa.com.tr, dw.com, aa.com.tr

één muisklik en u steunt de echt onafhankelijke journalistiek nu het meer dan ooit telt [uw steun]
150 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Oh ja en militairen of rebellen (proxy legers) hebben overigens geen last van het coronavirus en hoeven geen social distancing in acht te nemen. Interessant vind u niet?

 2. ZalmInBlik schreef:

  Turkije is een trojaans paard dat heb ik altijd al gezegd, het speelt een dubbelrol door bijvoorbeeld ook Russische wapensystemen op te kopen en ondertussen te stoken. Dat is de rol die Turkije toebedeelt heeft gekregen van de de usual suspects na de geplande val van het Ottomaanse Rijk en door de Dönmeh (oa Jonge Turken) georchestreerde genocide op de Armeniërs. Laat ik zeggen dat Mustafa Kemal Atatürk niet is wat beweert wordt, geboren in Saloniki een bekende basis van de usual suspects.
  https://www.jewishvirtuallibrary.org/mustafa-kemal-ataturk

  We zijn nu aanbeland in de eindfase van het masterplan om het Westen dmv subversie, manipulatie, sabotage van binnenuit in te laten storten en ze zijn aardig op weg. De luchtmacht van Azerbeidzjan kan bijv. gewoon landen in Israel en gebruik maken van de bases aldaar. Hier zijn grotere krachten aan het werk. Uiteindelijke doel is idd om NATO te ontmantelen, Turkije te integreren in de BRI (Oosterse alliantie) en het Oosten zowel economisch als politiek te doen herrijzen. Van een Unipolaire naar een Multi polaire wereld Orde (via het Oosten) onder controle van de usual suspects.
  https://www.haaretz.com/middle-east-news/.premium.MAGAZINE-the-rival-iraqi-jewish-clans-who-changed-the-face-of-shanghai-1.8999365

  https:// youtu.be/1tBx4BPfBfg

 3. marcos schreef:

  Martin, qua conventionele militaire slagkracht zal Turkije inderdaad een voorsprong hebben opgebouwd ten opzichte van andere gebieden. Weten we echter ook in hoeverre Turkije zich kan meten met niet conventionele wapens zoals bioweapons (zoals bijv sprinkhanen plaag in Afrika), weather wapeons (zie bijvoorbeeld China met de 3 geogrges dam), financial weapons (derrivatives, zie Griekenland, directed energy weapons (Califiornian bush fires, Beirit expolosion), space weapons, enocial media weapons.. Ik denk dat het cruciaal is om de effectiviteit van deze non conventionele militaire technieken te volgen.

  • Martin Vrijland schreef:

   Google even..easy to find
   Maar je weet dat oorlogen gevoerd worden om het gepeupel in de ellende te storten in het kader van problem, reaction, solution

  • Guiseppe schreef:

   Als Turkije valt dan gaan de poorten naar Europa open (miljoenen vluchtelingen).
   Al met al ze zitten in een sterke positie en dat weet de EU en Rusland.
   En wat betreft conventionele wapens, ze hebben nu de corona-virus 😉

   • Zonnetje schreef:

    De EU en Turkije werken nauw samen. Dat kan/mag de gewone bevolking niet precies weten.
    Het is niet toevallig dat het redelijk gemakkelijk is voor Turken of personen met een islamitische achtergrond hier te komen wonen en werken. Onze Europese bestuurders doen alsof zij door Turkije onder druk worden gezet om hen binnen te laten. Onderling is dat all lang afgesproken. Het is allemaal om de bevolking te misleiden. Er is gewoon geheim beleid!

    Daarom is de oplossing een directe democratie zo spoedig mogelijk.

 4. Harry vries schreef:

  We weten dat het christendom zoals dit nu bestaat hoogstwaarschijnlijk geheel fake is. Toch schijnt de elite er alles aan gelegen om vooral allereerst het christendom helemaal uit te schakelen als een onderdeel van hun plan (één van de vele onderdelen). Daartoe is men schijnbaar onder andere op cynische wijze vooral nu gericht op de twee oudste christelijke landen in de wereld (Armenië en Ethiopië) waar schijnbaar het christendom begon.

  Ethiopië wordt al jaren totaal vernietigd en nu schijnt de laatste slag daar bezig te zijn. Ze zijn nu bezig het hele land te vernietigen onder andere hebben ze van de ene op de andere dag het fiat geld daar ongeldig verklaard en mensen moeten hun geld inleveren (men heeft daar allemaal contant geld) en wie niet kan aantonen hoe men er aankomt kan gevangenisstraf verwachten. Dus nu volledige chaos daar.

  Armenië schijnt tegelijkertijd ook op de korrel te zitten.

  • Zonnetje schreef:

   Christendom is compleet verzonnen door de jongens, een van de eerste psychologische operations, tool for power and money, in de wereld. Voor zover nodig, er is tot op heden geen enkel bewijs dat “christus”ooit bestaan heeft!!!

   Er is onder velen het misverstand/ is wijsgemaakt via het internet dat het christendom ondermijnd zou zijn door hen. Dit is onzin want zij hebben als elite altijd de kerk bestuurd. Het is wel zo dat fracties van hen/onder hen vochten om de macht met als gevolg verschillende godsdiensten maar uiteraard staan hun broeders/zusters daar ook aan het bestuur. Die informatie is natuurlijk niet bedoeld voor de gewone bevolking.

   Dat het “christendom” zou zijn vervallen is dus niet door ondermijning door hen. Het heeft puur te maken met een andere strategie/plan wat zij hebben met de samenleving waarbij het “christendom”eigenlijk overbodig is niet past in die strategie. Immers de bedoeling is een technocratische, communistische, fascistische “heil”staat.

   Je schrijft dat er een aanval gericht wordt op de twee oudste christelijke landen Armenie en Ethipie. Wat ironisch eigenlijk dat de jongens die het “christendom”verzonnen hebben te maken krijgen met die landen die het sprookje van de jongens voor zoete koek hebben overgenomen en dat dan die landen het “christendom”zouden verdedigen. Het gaat uiteraard die landen niet om het “christendom” te verdedigen het is slechts een tool, nu van deze landen zelf, om hun verzet tegen de jongens te benoemen en ook om dat verzet een “spirituele ” banner te geven. Het gaat de jongens zelf om wijziging van structuren in de samenleving die passen in hun plan.

   Uiteraard zal het “christendom”voor de vorm nog bestaan want de jongens willen daarop kunnen terugvallen als dat nodig mocht zijn en hun plannen niet helemaal gaan zoals zij willen. Onthoudt waar de jongens zijn is het “christendom”. De jongens hebben altijd een plan B achter de hand.

 5. arthur schreef:

  Ik weet niet of Erdogan er in zal slagen, maar het is inderdaad zijn doel om terug een groot Ottomaans rijk te vestigen waar (een deel van ?) Europa moet bijhoren. .Als Europa je geen lidmaatschap gunt, dan draai je de zaak om en maak je Europa “lid” van het Ottomaanse Rijk. Uiteraard mag Jeruzalem ook niet vergeten worden, dat herhaalde Erdogan vorige week nog maar eens een keer:

  Turkish President Recep Tayyip Erdoğan has warned the world Jerusalem “belongs” to Turkey, harking back to the Ottoman Empire’s control over the city for hundreds of years up until it was ejected in 1917.

  https://www.breitbart.com/middle-east/2020/10/04/turkeys-erdogan-tells-the-world-jerusalem-is-our-city/

  Mijn zoon studeert in Gent waar heel veel Turken wonen (waaronder heel veel derde generatie). Vooral de jonge Turken hebben enkel respect voor Vlamingen die even “trots” op straat rondlopen als henzelf. Ze vinden Vlamingen maar bange, makkelijk te intimideren wezens (door hen en de uitvoerende overheid) zonder enige trots over hun geschiedenis en cultuur. Mijn zoon ergert zich niet zozeer aan hen, maar vooral aan onze eigen mensen en jeugd die zich zo gedragen. Mondkapjes en social distancing in de Turkse gemeenschap? Vergeet het maar, politie rijdt er gewoon voorbij. Maar loop als student zonder mondmasker op straat , dan duurt het geen 5 minuten tot er een combi naast je rijdt.

 6. Riffian schreef:

  Het wordt met de dag duidelijker wie er een appeltje heeft te schillen met de Armeniërs en het zijn niet alleen de Turken. Hint ze opereren graag in het duister:

  • ZalmInBlik schreef:

   @riffian, ja CJB is on the money ik kan je zijn lessen mbt de (lurrianic) kabbalah/zohar sterk aanraden het maakt alles een stuk inzichtelijker esoterisch gezien. Weten we meteen waar controlled opposition icke zijn mosterd vandaan haalt.

   https://www.bitchute.com/video/dUsfQ5tkXxEX/

   • Riffian schreef:

    ik heb alles in één keer beluisterd en het wordt een stuk duidelijker dat dit alles geen toeval is. Begrijp wel waarom Christopher Jon Bjerknes geboycot wordt door de usual suspects hij exposed de hele psychopatische agenda achter de huidige geo politieke gebeurtenissen.

 7. Zonnetje schreef:

  Volgens Bjerknes is Einstein een fraudeur, een plagiarist, enz. zie het boek the manufacture and sale of St Einstein. Bij Amazon.com,wordt gemeld, Popular myth has it that Albert Einstein originated the concept of “space-time”. However, not only did Einstein not originate the idea of “space-time”, he vigorously opposed it for quite some space of time. In fact, space-time theories have been quite common in folk-lore, philosophy, mathematics, religion, science, science fiction, psychology, and are even inherent in some languages. Contrary to popular myth, Einstein did not usher in the atomic age. In fact, he found the idea of atomic energy to be silly. Einstein was not the first person to state the mass-energy equivalence, or E = mc2. Myths such as Einstein’s supposed discoveries are not uncommon. Newton did not discover gravity, nor did he offer a viable explanation for it, nor did he believe that matter attracted other matter. Consider that few in his time knew that President Roosevelt was severely handicapped, being limited to a wheel chair, and the press cooperated in keeping Roosevelt’s disability a secret. Is it difficult to believe that this same press presented Albert Einstein as a super-hero of science, when he was in fact less than that, much less? It was a good story for them to sell. Einstein wrote to Sommerfeld, “It is a bad thing that every utterance of mine is made use of by journalists as a matter of business.” Einstein rarely gave filmed interviews, but when he did, he came across as something considerably less than a “genius”. Einstein’s public appearances were scripted as were his lectures. His public appearances were most often repetitions of his lectures. He appeared oblivious to the distinction between an academic lecture and a media event. He appeared rehearsed and incapable of adapting to his audience. Einstein appeared to be an actor giving a performance. The physics community and the media invented a comic book figure, “Einstein”, with “E = mc2” stenciled across his chest. The media and educational institutions portray this surreal and farcical image as a benevolent god to watch over us. Some modern portraits depict the man with a godly glow and all the other visual cues inspiring reverence. For some, Einstein (often together with Marx and Freud) is seen as a source of tremendous ethnic pride. To question “Einstein”, the god, either “his” theories, or the priority of the thoughts he repeated, has become the sin of heresy. “His” writings are synonymous with truth, the undecipherable truth of a god hung on the wall as a symbol of ultimate truth, which truth is elusive to mortal man. No one is to understand or to question the arcana of “Einstein”, but must let the shepherd lead his flock, without objection. Do not bother the believers with the facts!

  Waarom verbaast mij dit niet?

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten