Vakantieplannen Aruba, Bonaire, Curaçao? Wees voorbereid op oorlog gestart door de VS met ABC eilanden als hub

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 19 februari 2019 15 Comments

bron: 4.bp.blogspot.com

Heeft u vakantieplannen voor Aruba, Bonaire of Curaçao? Wees voorbereid op oorlog gestart door de VS met de ABC eilanden als hub. Als u in de Nederlandse media leest dat de ABC eilanden overspoeld worden met vluchtelingen en dat de VS graag hulpgoederen wil leveren, dan betekent dit dat een oorlog aanstaande is, waarbij Venezuela van alle kanten omsingeld gaat worden en de landen die aan het handje van de VS lopen gebruikt zullen worden. Nederland zal dus haar eilandjes ter beschikking stellen voor troepen opbouw (ook al wordt in de media gedaan alsof dit niet wenselijk is). Erg belangrijk daarin is dat de olieroof vanuit Venezuela via deze eilanden zal kunnen verlopen, omdat zich hier grote opslagtanks en raffinaderijen bevinden. De ABC eilanden gaan dus een zeer belangrijke rol vervullen en dit zal vermoedelijk betekenen dat we veel Amerikaanse oorlogsschepen en onderzeeërs kunnen verwachten. Het is tevens te verwachten dat Rusland, Turkije en (met name) China een Amerikaanse interventie niet onbestraft zullen laten. Dit omdat deze landen flink geïnvesteerd hebben in de Venezolaanse economie.

In mijn vorige artikel heb ik toegelicht hoe we steeds het Hegeliaanse dialectische spel van bewust opgetuigde tegenstellingen kunnen herkennen, dus moeten we altijd het grotere plaatje (of te wel ‘het script‘) in de gaten blijven houden. We hebben de VS feitelijk in Syrië al zien verliezen van Rusland en Turkije (na de VS het grootste leger binnen de NAVO). Turkije laat zich niet langer commanderen door de VS. De zogenaamde sancties van de VS tegen Turkije worden in de media verkocht als nadelig voor de Turkse lira, maar met een lage Turkse lira, groeit de Turkse export juist exponentieel, waardoor de economie floreert. Vooral de Turkse militaire industrie profiteert en groeit sky high. We zijn dus eigenlijk, zonder dat de media daar echt over rapporteert (u moet zich druk maken over soapsterretjes en politiek gekissebis over nonsense), getuige van een heimelijke machtsverschuiving ten bate van Turkije en ten koste van de VS. De aanstaande oorlog met Venezuela zou wel eens de druppel kunnen zijn die de Amerikaanse emmer doet overlopen. Het lijkt me niet uitgesloten dat dit in combinatie met Trump’s handelsoorlogen het laatste zetje zou kunnen zijn in de val van de militaire hegemonie van de VS.

Ik sluit dus niet uit dat we voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog een verliezende Verenigde Staten zullen gaan zien. Natuurlijk was Vietnam al een mislukking, maar dat duurde jaren. Ook Afghanistan wil niet echt vlotten en Syrië was een flop, maar verder zijn toch alle imperialistische interventies wel succesvol geweest. Joegoslavië, Irak, Libië, Oekraïne en wellicht vergeet ik er nog een paar, waren toch wel eenvoudige succesjes.

bron: zerohedge.com

Hoewel Trump maar blijft roepen dat hij de Amerikaanse economie uit het slop aan het trekken is en dat alle cijfers positief zijn, zijn die cijfers in de praktijk helemaal niet zo positief. Zo stonden de winkelverkopen in december 2018 op het laagste punt sinds 2014 en lijken de Amerikanen steeds meer te moeten lenen om het hoofd boven water te kunnen houden. Het straatbeeld in de VS is er eentje van groeiende armoede, maar als je niet geregistreerde werkzoekenden buiten de werkeloosheidscijfers kunt houden valt het op papier allemaal best mee. Je kunt verwachten dat meer handelsoorlog uit de Trump-koker, de prijzen voor de consument per definitie opdrijven en dus wordt het leven in zijn geheel duurder voor iedereen.

Met weer een volgende imperialistische oorlog in het vooruitzicht, die voor het Amerikaanse volk duidelijk eentje van de olieroof zal zijn, gecombineerd met een steeds meer gefrustreerd en in armoede gerakende bevolking, zou het tij zich nu wel eens definitief tegen Trump kunnen keren. En dat is volgens mij het script dat zich ontvouwt.

Mijns inziens staat de val van het grote Amerikaanse rijk, dat na de tweede wereldoorlog mocht oprijzen, nu gepland. Dat zal gepaard gaan met de afrekening met ‘rechts, nationalisme, complotdenken en anti-globalisering’, omdat dit gelieerd moest worden aan Trump. De media en de oude politieke kliek zullen de val van de hegemonie van de VS en de val van de dollar kunnen wijden aan Trump en aan alles en iedereen die aan hem gekoppeld is (via mensen als Alex Jones, Infowars). Dat schept ruimte voor een nog meer fascistische politiestaat, maar niet voordat er chaos aan vooraf gegaan is. Mijns inziens is de aanstaande oorlog met Venezuela in combinatie met een economische teloorgang dus de mogelijke trigger voor een (geplande) burgeroorlog in de VS. Dat wil zeggen dat de zwaarbewapende bevolking, waaronder veel goed getrainde oorlogsveteranen, in opstand zal gaan komen. Het links versus rechts spanningsveld is onder Trump tot grote hoogten opgeblazen en dat is een ideale voedingsbodem voor zo’n burgeroorlog. En dan gaan we ook de ware functie van de geplande muur zien. Die muur moet de vlucht vanuit de VS richting Mexico stoppen. Dat is mijns inziens de ware reden achter de haast met die muur.

In het grote plaatje zal de oorlog met Venezuela (die er onherroepelijk gaat komen) dus het begin inluiden van de val van de Verenigde Staten. We kunnen mijns inziens ook echt Chinese en Russische troepen, vliegtuigen en marineschepen gaan verwachten in en nabij Venezuela. Wellicht dat Turkije nu ook duidelijk partij zal kiezen en zelfs definitief de stekker uit de NAVO trekt, waardoor dit blok ineens een aderlating ondergaat. Venezuela is dus wellicht het begin van de grote machtsverschuiving en mogelijk zelfs de trigger van een proces dat zal leiden tot de volgende wereldoorlog. Dit zal misschien niet meteen op elk continent voelbaar zijn, maar ook in Europa lijken we niet ver meer weg te zijn van chaos.

Ik voorspel al een tijdje dat de Brexit bedoeld is te mislukken en voor financiële chaos in Europa (en met name Engeland) moet zorgen. De boodschap aan de rest van Europa moet zijn: “Verlaat ons niet, want dan moet je bloeden“. Ook die Brexit-groepering moest gekoppeld worden aan rechts, complotdenken en nationalisme en dus is een mislukte Brexit straks te wijden aan die groep ‘criticasters’, waarmee dan afgerekend dient te worden. De Brexit zal onherroepelijk leiden tot financiële chaos. Tel je dat op bij alle overige (bewust gecreëerde) onrust als die van de gele hesjes en de opkomst van nationalistische regeringen (lees anti-EU) zoals in Italië, dan kun je dus spreken van een machtsvacuüm. Alle signalen staan dus op groen voor de opkomst van een nieuwe sterke arm die in dat machtsvacuüm zal duiken. Mijns inziens is die sterke arm Turkije. Ergens tussen nu en 2023 verwacht ik de inname van Europa door Turkije, met als alibi: orde op zaken stellen.

De uitvoerders van het script rekken de boel altijd iets langer uit dan ik pleeg te verwachten, maar dat is om ervoor te zorgen dat de propaganda machines de ware toedracht weten te maskeren middels politieke show en afleiding. Mijn inschatting is echter dat we binnen enkele weken toch wel een aanval op Venezuela kunnen verwachten. Waarschijnlijk zal dit Oekraïne-stijl starten, middels westerse scherpschutters die een Venezolaanse uniform aangemeten krijgen, zodat Maduro beschuldigd kan worden (of iets in die trant). Dan zal een interventie via de leugenachtige westerse propaganda-media aan het volk verkocht kunnen worden. Als de inval echter tot zware verliezen van de westerse troepen zal leiden en de rustige ABC eilanden ook in een hel veranderen, zal de publieke opinie zich wel eens tegen de westerse alliantie kunnen keren. Als dat ook nog eens gepaard gaat met economische malaise en maatschappelijke binnenlandse onrust, zou dit wel eens het omslagpunt kunnen zijn. Venezuela is dus niet alleen belangrijk omdat het de grootste oliereserves ter wereld in de grond heeft zitten. Het zou wel eens het begin van het einde kunnen zijn van de Amerikaanse wereldheerschappij. Dat alles natuurlijk volgens planning, om orde uit chaos te kunnen scheppen in het kader van dit master script.

Bron linkvermeldingen: zerohedge.com, zerohedge.com

223 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Lees ook deze goede onderbouwing van de economische oorlogsvoering tegen Venezuela:

  https://www.krapuul.nl/blog/2733744/de-economische-oorlog-tegen-venezuela/

 2. AllesGaatKapot schreef:

  Goed artikel!

  Heb je ook enig idee wat India met zijn giga populatie en sterk toenemende goudreservers gaat betekenen? Ook denk ik dat de rol van China wat ondergeschikt wordt beschreven. Daarnaast lijkt Australië alle heisa te ontlopen met hun geografische privileges.

 3. ZalmInBlik schreef:

  De V.S. ziet Latijns Amerika als een gebied dat onder haar invloedssfeer staat, zie Monroe doctrine, in NATO termen is het SouthCom. De strategie die uitgevoerd wordt staat beschreven in de Rumsfeld-Cebrowski plan, we hebben het ook gezien tijdens de jaren ’70 onder CIA operatie Condor.
  https://www.southcom.mil/MEDIA/NEWS-ARTICLES/Article/1544677/southern-command-chief-says-south-american-allies-got-game/

  Once again, the Obama administration has tried to force the change of a political regime that resists it. On February 12, an Academi (formerly Blackwater) plane disguised as an aircraft of the Venezuelan army was supposed to bomb the presidential palace and kill President Nicolas Maduro. The plotters had planned to place former MP María Corina Machado in power and have her immediately acclaimed by former Latin American presidents.
  https://www.voltairenet.org/article186879.html

  • ZalmInBlik schreef:

   “De oud-minister reageert tegenover Argos op de zaak-Poch omdat zijn naam diverse keren in het strafdossier wordt genoemd. Bot zou tijdens het politieonderzoek informeel met de toenmalige Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken contact hebben gehad over de vraag waar Poch het best berecht kon worden: in Nederland of Argentinië.

   Dit zou te maken hebben met de ‘hogere belangen’ die in de zaak-Poch volgens sommige bronnen speelden: het uit de wind houden van Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima die minister was tijdens het bewind van generaal Videla. Berechting van Poch in Nederland zou onder critici onherroepelijk tot de vraag hebben geleid waarom Poch wel en Zorreguieta niet wordt vervolgd.

   Vluchtgedrag

   De autoriteiten laten volgens Bot nu ‘het bekende vluchtgedrag’ zien. ‘Niemand wil hier natuurlijk op worden aangesproken. Nu blijkt dat de man jarenlang onschuldig in de bajes heeft gezeten en de Nederlandse overheid wel het een en ander te verwijten valt, wast iedereen de handen schoon. Bij justitie zul je daarom het geijkte verhaal horen: we konden Poch niet direct uitleveren aan Argentinië, dus toen deden we het maar op deze manier, via Spanje. Maar kom op, zo ga je niet met je burgers om.’”
   https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2018/-Nederland-heeft-zich-in-zaak-Poch–schandelijk–gedragen-.html

 4. Zonnetje schreef:

  Waar is de ‘redder’ Putin om Maduro bij te staan? Wat is hij toch een clown in het script van the usual suspects.

 5. ZalmInBlik schreef:

  En weer komt de smerige rol van Jeroen Pauw als verlengstuk en propagandist van de staat bovendrijven in de Venezuela zaak. Meneer is zo bekommerd om de welzijn van de mensen en laat dat nadrukkelijk blijken, alles onder het mom van “democratie” en “humanitaire hulp”.

  https://www.npostart.nl/pauw-op-sint-maarten/11-02-2019/POW_04179191

  en dat wordt natuurlijk beloond.. 😀 zuipen, hoeren en snoeren op kosten van de BTW betaler..
  https://www.story.nl/artikel/showbizz/jeroens-liefdesvakantie-op-curacao-zoe-wel-de-ware
  https://www.nu.nl/politiek/5753175/onrust-op-curacao-na-zeeblokkade-woede-richt-zich-op-blok.html

  • Riffian schreef:

   zalm dat plaatst natuurlijk die orkaan Irma natuurlijk in een geheel andere daglicht als je het vanuit weermanipulatie perspectief bekijkt 😉

   de verzekering van de drugslijnen en de Shell aandelen/dividenden zijn natuurlijk zeer belangrijk.. 😀

   het gaat in stappen…

   – “orkaan” Irma 6-9-2017
   – masterstroke plan 23-2-2018

   • ZalmInBlik schreef:

    @rifian, als je de Rumsfeld-Cebrowski plan erbij pakt dan zie je dat het Caraïbische gebied eerst onder controle dient te komen….en schoothondje Neanderland loopt natuurlijk met alle plezier aan het lijntje mee, zoals een tamme afgetrainde hond natuurlijk dient te doen 😀

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten