Venezuela is het voorbeeld van wat VS en Europa te wachten staat en de introductie van cryptocurrency als wereldstandaard

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 20 augustus 2018 13 Comments

bron: zerohedge.com

Gister brak er nog meer chaos en paniek uit in het land dat door de VS middels vergelijkbare financiële oorlogsvoering als recent bij Turkije, financieel op de knieën gedrukt is. Vanuit een groter perspectief bekeken, is Venezuela vermoedelijk door de centrale banken uitgekozen als proeftuin voor een ineenstortende wereldeconomie, de gevolgen daarvan en de introductie van cryptocurrency als nieuw standaard betaalmiddel. Feitelijk staat de VS te wachten wat nu in Venezuela gaande is. De tarievenoorlog van Trump, gaat binnenkort zijn terugslag krijgen op de VS; althans dat is wat in het zichtbare veld de aanleiding is. In feite is het de grenzeloze “heroïne toevoer” van biljoenen aan bijgedrukt geld, die ervoor gezorgd heeft dat de Amerikaanse en Europese economieën kunstmatig in leven en onder permanente “dope-verslaving” gehouden zijn. Bedrijven hebben zo bijvoorbeeld hun eigen aandelen kunnen opkopen en zo de beurskoersen kunstmatig kunnen manipuleren en zo is er een bubbel gecreëerd waarbij de schuldenberg torenhoog is geworden.

Het lijkt erop dat de wereld via Trump voorbereid wordt op een financiële reset en dat die reset er moet komen via de illusie van het resultaat van Trump’s idiote tarievenoorlog, waarmee hij alles en iedereen tegen zich in het harnas jaagt. In de praktijk is dit allemaal door het Luciferiaanse krachtveld georkestreerd en is er sprake van een script dat zich ontvouwt.

Als China en Japan hun Amerikaanse staatsobligaties gaan verkopen, zal in de VS hetzelfde verschijnsel optreden als nu in Venezuela het geval is. Er zal chaos onder de bevolking ontstaan, mensen zullen gaan plunderen en het geld is niets meer waard. Dat zal zijn weerslag hebben op de rest van de wereld, maar de grootste klappen zullen in de VS zelf vallen. Het land heeft zichzelf immers al min of meer geïsoleerd onder Trump. Vanuit die chaos kan nieuwe financiële orde geschapen worden. Venezuela laat zien dat hiervoor zeer waarschijnlijk cryptocurrency gebruikt zullen worden. President Maduro heeft gister de Venezolaanse munt (de Bolivar) gekoppeld aan de pas vorige jaar gecreëerde cryptomunt: de Petro. Daarmee is de dollar volledig los gelaten. Vermoedelijk zal de rest van de wereld, met als kartrekker Turkije, iets soortgelijks gaan doen als de dollar valt. Dit om de schade in te dammen. We zien nu al dat landen besluiten om in hun eigen munteenheid onderling te gaan handelen. Ook is de dollar in macht aan het inboeten in de oliehandel, waar de Chinese yuan nu een nieuwe officiële olie-contract standaard vormt en de yuan ook nog eens goedgekeurd is door het IMF als SDR (special drawing rights); wat zoveel inhoudt dat het IMF de munteenheid dekt (met des gewenst meer bijgedrukt geld in de vorm van leningen, waar nodig om inflatie in te dammen).

Venezuela is compleet uitgeput. Het land kent een inflatie van meer dan een honderdduizend procent in 1 jaar! Dat betekent ongeveer zoveel dat als je vorig jaar een miljoen Bolivar op je rekening had en de prijs van 1 brood bijvoorbeeld 1 Bolivar was, dat je voor die miljoen Bolivar nu nog maar 10 broden zou kunnen kopen. Onderstaande grafiek laat deze extreme inflatie zien (lees verder onder de grafiek).

bron: zerohedge.com

Je kunt dus met een gerust hard zeggen dat de officiële ‘witte economie’ in Venezuela al meer dan een jaar niet functioneert. Dat betekent dat mensen vermoedelijk in een andere munteenheid en op zwarte markten hun boodschappen gedaan hebben.

De website Zerohedge melde gisteren het volgende over de ingreep van president Maduro:

As a result of the enacted actions, the new version of the bolivar will be pegged to the value of the state cryptocurrency, the etro, which according to Bloomberg amounts to a 95% devaluation of the official rate, and will trade in line with where the black market was; the government will also raise the minimum wage more than 3,000 percent,  which works out to about $30 a month.

Maduro said the new currency, set to enter circulation on Monday, will be called the “sovereign bolivar” and will be based on the petro, which is valued at $60 or 3,600 sovereign bolivars, after the redenomination planned for August 20 slashes five zeroes off the national currency. The minimum wage will be set at half that, 1,800 sovereign bolivars.  The government would cover the minimum wage increase at small and medium-size companies for 90 days, Maduro added. It was not clear what happens after.

“They’ve dollarized our prices. I am petrolizing salaries and petrolizing prices,” Maduro explained in a Friday televised address. “We are going to convert the petro into the reference that pegs the entire economy’s movements.”

In other words, for the first time ever, an oil-linked cryptocurrency effectively replaces the sovereign currency. As a result the petro, which will fluctuate dramatically, will be used to set prices for goods. The package of measures combine the necessary with the baffling, Luis Vicente Leon, president of the Caracas-based pollster Datanalisis, said in a Twitter post on Friday.

“The government has recognized the need to anchor the economy to an external variable outside of its control, such as the international price of oil. A wise decision, but it does so by hiding it in a vehicle that suffers from lack of confidence and viability, such as the Petro,” Leon said.

“You won’t find the IMF’s claws or ill-gotten prescriptions here,” Maduro said, although after years of socialist torment, it is not clear if Venezuela’s ordinary citizens would not have opted for that alternative. Maduro also said that “no experts were involved who do not feel the clamor of the people”… Just dictators.

Maduro also said he intends to create a unified exchange rate across the country. The new petro-to-dollar-to-bolivar rate would bring the official price of one US dollar to six million (or 60 post-redenomination), which is about the same as the current black market exchange rate and about 25 times worse than the official rate.

To implement the bizarre plan, information Minister Jorge Rodriguez said Saturday the government will open 300 currency exchange kiosks in hotels, airports and shopping malls as part of a bid to supersede the country’s black market. Maduro said Friday that the central bank will increase the frequency of weekly foreign exchange auctions to three and eventually five.

Hoewel het allemaal bizar lijkt wat Maduro doet, is dit wel de enige mogelijkheid om echt los uit de wurggreep van de dollarsancties te komen. De keuze voor de koppeling van de nieuwe cryptomunt ‘de Petro‘ aan olie is niet zo gek, want Venezuela barst van de olie en de VS is een van de grootste afnemers, ondanks alle opgelegde sancties. De grote vraag nu is dus: hoe koopt de VS voortaan de olie van Venezuela, in dollars of in Petro? Heeft Maduro nu het probleem omgedraaid en moet de VS alle moeite doen om aan Petro’s te komen? En hoe gaan ze dat dan doen?

Omdat Maduro sinds enkele maanden erg dik bevriend is met de Turkse president Erdogan, en we nu vanuit Turkije vergelijkbaar verzet zien tegen de sancties vanuit de VS, zouden we kunnen veronderstellen dat dit de lijn der verwachting zou kunnen zijn. Hoewel er misschien wereldwijd eerst nog wat tussenfasen zichtbaar zullen worden, zoals nu met de beweging in de oliehandel richting de Chinese yuan en de onderlinge handelsafspraken in eigen munteenheden, lijkt de insteek te zijn dat de wereldbevolking richting cryptocurrency gejaagd moet worden via een groot wereldwijd probleem.

bron: fortunedotcom

Er zijn meerdere signalen die erop wijzen dat de wereld voorbereid wordt op cryptocurrency. Al eerder meldde ik dat er code in de broncode van de Bitcoin en de Ethereum versleuteld ligt die wijst op een koppeling aan een crypto SDR via de ACChain, met goedkeuring van het IMF (UPDATE: zie comments voor meer over ACChain). Dat zou betekenen dat crypto’s als de Bitcoin en Ethereum wel eens zouden kunnen overleven als onderdeel van de nieuwe wereldstandaard. Het zou niets moeten verbazen dat er bij een wereldwijde financiële reset en dus een cryptomunt geïntroduceerd wordt onder de naam SDR en dat de Bitcoin en Ethereum ingewisseld kunnen worden tegen deze nieuwe standaard. Ook een speech van de baas van de Bank of England geeft indicaties dat een wereldwijde reset al lang in voorbereiding is en dat alle bancaire systemen wereldwijd al opgetuigd zijn voor de ‘overnight’ overschakeling naar cryptocurrency. Carney spreekt in zijn speech van 21 juni 2018 over “tectonic shifts, major structural changes” en zelfs over een komende “rebalancing of the global order“. Ook Chris(tine) LaGarde, die alle kenmerken van de Luciferiaanse transgender vertoont, zei op het World Economic Forum in Davos in 2014, dat het tijd is ‘to move to another monetary policy.’

Of de grote financiële reset er komt voordat er een wereldoorlog uitbreekt of juist nadat deze oorlog de wereld in definitieve chaos zal storten is mij niet helemaal duidelijk. Mijn sterke vermoeden is dat eerst de Chinese yuan nog een belangrijke rol gaat vervullen in de oliehandel en dat landen als Turkije, Rusland en China hun handel onderling in de eigen munteenheid zullen doen. Voor landen als Duitsland treedt een groter probleem op. Die zitten aan de euro vast en de euro is gekoppeld aan alle andere Europese landen.

Wat in ieder geval glas helder is, is dat de dollar gedoemd is te vallen en dat daarmee allerlei economieën die nu nog gezond ogen, onderuit zullen gaan. Er zullen zeker weer enkele grote banken en bedrijven onderuit gaan en daarmee is de kettingreactie richting de burger een feit. We staan dus aan de vooravond van een nieuwe grote financiële crisis en aan de vooravond van de vlucht naar cryptocurrency. Bitcoin en Ethereum zullen exponentieel gaan stijgen als de dollar valt. Ook goud en zilver zullen het iets beter gaan doen, maar de gemiddelde burger vindt dat kopen van dergelijke certificaten waarschijnlijk allemaal veel te veel gedoe. Zie je morgen je banksaldo halveren vanwege een nieuwe crisis, dan hevel je met 1 druk op de knop je geld over naar je cryptowallet. En helemaal omdat de waardes van die munten snel zullen stijgen, is dat het meest handige. Bovendien zijn er al heel wat plekken waar je met je cryptowallet kunt betalen. Dat zal zeker gemakkelijker worden gemaakt tijdens een dergelijke crisis.

Samengevat kunnen we dus wel stellen dat we in de Problem fase zitten van het Luciferiaanse script, genaamd ‘Problem, Reaction, Solution‘. De reactie moet nog komen, want de dollar moet eerst nog crashen, maar het lijkt er sterk op dat dat dit jaar nog gaat gebeuren. De oplossing (Solution) is natuurlijk al lang voorbereid en ligt compleet klaar op de plank. Die oplossing is een nieuwe digitale munteenheid die elke transactie van iedereen ter wereld traceerbaar maakt: de crypto-wereldstandaard met de vermoedelijke naam SDR. Tot die tijd gaan we vermoedelijk zien dat bepaalde opkomende machtsblokken ook het IMF buitenspel zullen proberen te zetten. Mijn vermoeden is dat het nieuwe Ottomaanse krachtveld zich los zal wrikken van ingrepen door het IMF en iets vergelijkbaars zal gaan doen als wat Maduro gister gedaan heeft: Schuldsanering op eigen kracht en via een nieuw “ongrijpbaar” systeem.

Bron linkvermeldingen: zerohedge.com, bankofengland.co.uk

53 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZalmInBlik schreef:

  India (1 miljard mensen) was ook zo’n testcase waar van de één op andere dag bepaalde cash biljetten werd verbannen. Het gaat stapsgewijs, hier in de E.U. is een voorbeeld het €500,- biljet, het gaat stapsgewijs… En je hebt geen SMART-phone nodig, het kan zelfs met een 2G gsm toestel (IFSC)

  http://cashlessindia.gov.in/
  https://www.bloomberg.com/view/articles/2016-11-09/india-gets-rid-of-cash-too-soon (9-11)

  The Digital India programme is a flagship programme of the Government of India with a vision to transform India into a digitally empowered society and knowledge economy. “Faceless, Paperless, Cashless” is one of professed role of Digital India.

 2. De Loonslaaf schreef:

  Indien mensen waar dan ook worden gedwongen naar Bitcoin over te stappen, dan zal de wachttijd (Bitcoin transaction waiting time) van een transactie alleen maar toenemen. Bovendien blijkt het gebruik niet gratis te zijn, daar er “fees” voor een transactie dienen worden te betaald.
  Chaos is dus gegarandeerd…

 3. Yolo schreef:

  Een crypto standaard geloof ik wel, maar acchain is dood als ik de berichten van vorige week moet geloven

 4. Yolo schreef:

  Ik zie twee mogelijke kanten aan het verhaal.

  #con acchain
  Gebrek aan communicatie
  Geen activiteit op de officiële github
  Leeg kantoor
  Vertrek originele team
  Missen van doelen op de roadmap
  IDAXC bestaat niet meer
  Telegram groep bestaat (nu) niet meer

  #pro acchain
  Wel een (betaald) persbericht verstuurd na de beschuldigingen
  Beperkte activiteit op een github repo fork door o.a. Een van de originele developers
  50.000.000.000 max coin supply en maar een fractie verkocht. (reserve als alternatief ipv geld bij drukken)
  Alleen communiceren bij goed nieuws lijkt de Chinese manier van werken
  Ik geloof het verhaal over een hack in april, omdat toen enorm veel tokens te koop kwamen op tradesatoshi waarna het handelen stilgelegd werd en tot voorkort ook de withdraw niet mogelijk was. Dat laatste is nu wel weer mogelijk.

  Voor nu blijft het speculeren, en zij met de langste adem zullen het mee maken. Ik wacht vol spanning op de nieuwe whitepaper en welke vorm van activiteit dan ook.

 5. Wilfred Bakker schreef:

  https://youtu.be/FkhUn7nh33Q

  Hadden we deze al?

  Iedereen de groeten uit de paardenstal

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten