Vereniging islamitische wereld en Turkse deals met Rusland maken EU overname door Turkije mogelijk: einde NAVO begin ASSAM

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 6 maart 2020 16 Comments

bron: aawsat.com

De militaire adviseur van de Turkse president Erdogan, Adnan Tanriverdi, is de grote drijvende kracht achter ASSAM, een organisatie die er naar streeft 61 islamitische landen te laten samenwerken. ASSAM is een heimelijk opgebouwd islamitische militaire pact; een islamitische variant van de NAVO, geleid door Turkije. Hoofddoel achter de creatie van ASSAM is de strijd om Jeruzalem (voorspeld volgens het masterscript zoals beschreven in mijn boek). Alles wat we nu in het Midden Oosten zien gebeuren draait heimelijk om die agenda.

Zeg maar gedag tegen de NAVO en open uw ogen voor ASSAM, het nieuwe islamitische militaire blok, onder leiding van Turkije.

 

De zionistische stroming (De VS, Israël en hun bondgenoten) heeft bewezen Jeruzalem te willen confisceren en Trump heeft Jeruzalem inmiddels tot hoofdstad van Israël verklaard. Het vredesplan van Jared Kushner (Trump’s joods schoonzoon) heeft zelfs een definitieve nekslag toebedeeld aan de originele Palestijnse bevolking, gezien de voorgestelde landverdeling. Dat is een doorn in het oog van de islamitische wereld en een grote verbindende factor tussen de tot dusverre in conflict zijnde sjiitische en soennitische stromingen. Erdogan lijkt achter de schermen al jaren te werken aan een beëindiging van dat conflict tussen die twee islamitische tegenpolen.

Dat is van groot strategisch belang als we kijken naar het gehele Midden Oosten, maar ook waar het gaat om een mogelijk herstel van het Ottomaanse Rijk. Implicatie van een eventueel herstellend Ottomaans Rijk, is dat de NAVO waarschijnlijk einde oefening is. Signalen in die richting hebben we het afgelopen jaar op meerdere fronten gezien. Niet alleen is de NAVO totaal niet bereid Erdogan te steunen in zijn Idlib ambities, maar ook zagen we grote conflicten tussen de VS en Turkije inclusief sancties van de VS richting Turkije en inclusief de weigering de F-35 te leveren. Ondertussen heeft Erdogan de vluchtelingenkraan richting Europa open gezet en lijkt Griekenland één van de eerste slachtoffers te worden van de Ottomaanse ambities als gevolg van die vluchtelingen stroom. Ook zien we Turkse troepenopbouw aan de Griekse grens.

In mijn vorige artikel lichtte ik toe dat het een essentiële indicatie zou zijn, wat de uitkomst van de besprekingen tussen Erdogan en Putin van gisteren, 5 maart 2020, zou zijn. Als Erdogan zich aan de deal houdt, lijkt het in ieder geval een duidelijke indicatie te zijn dat Rusland en Turkije definitief voor elkaar kiezen. Ook lijkt het een indicatie te zijn dat mijn theorie dat het Ottomaanse Rijk zich snel zal herstellen klopt.

Daarbij ging ik uit van een verenging van de islamitische wereld (sjiitisch en soennitisch) en dat impliceert meteen dat het waarschijnlijk zo is dat de VS en de NAVO in een gefabriceerde oorlog in Syrië gelokt zijn. Een gefabriceerde oorlog die niet alleen de druk van de vluchtelingenkraan op Europa voor Turkije realiseerde, maar tevens de macht van de VS deed afbrokkelen. Waren het niet de VS die met de staart tussen de benen uit Syrië moesten vertrekken? Was het niet Rusland dat het luchtruim in Syrië domineerde en nog steeds met alle partijen in gesprek is? Mijns inziens is de gehele oorlog in Syrië een opgezette oorlog geweest die de macht van de NAVO moest doen breken.

In eerdere artikelen noemde ik al dat Turkije ook nog eens een paar belangrijke NAVO bases op haar grondgebied heeft. Turkije kan de NAVO op dat vlak dus een gevoelige slag toebedelen. De vluchtelingenstroom zet druk op Europa. De VS heeft moeite met haar wapensystemen en heeft een grote concurrent in het Russische S-400 systeem, terwijl de patriot raketten in Saoedie Arabië geen bescherming boden tegen drone aanvallen. Het F-35 project loopt gevaar omdat de Turkse vliegtuigbouwer TAI de romp produceert. De arrogantie van het niet willen leveren van dat gevechtsvliegtuig geeft dus de nodige wederkerigheid. Turkije heeft eigenlijk best wel veel troeven in handen.

Turkije wordt echter alleen een belangrijke speler als de islamtische wereld zich achter Turkije schaart. Trump’s brute moordaanslag op de Iraanse generaal Qasem Soleimani heeft in Irak al het nodige stof op doen waaien en alle bovengenoemde feiten aangaande Israël inclusief de ambities voor de herbouw van de tempel van Salomo, lijken allemaal bij te kunnen dragen in een vereniging van de islamitische wereld. En misschien is die vereniging achter de schermen allang gerealiseerd en was de oorlog in Syrië de slangenkuil dat het leger van het West Romeinse rijk (de NAVO) in de val lokte.

Als Erdogan het Oost Romeinse rijk (het oude Byzantijnse Russisch Orthodoxe rijk) de Hagia Sophia terug beloofd heeft en een doorgang in de Bosporus garandeert, lijkt Rusland een potentiële partner van dat nieuwe islamitische blok. De vraag is alleen of zo’n islamitisch blok er wel echt is of dat dit een romantische droom is. Welnu, laten we de berichtgeving er eens even bij pakken:

 • 18 december 2018: Het Turkse Strategisch Onderzoekscentrum voor Defenders of Justice is van plan om tot 2023 elk jaar een “International Islamic Union Congress” te organiseren om de “Islamitische confederale staat”, die het in de moslimwereld wil vestigen, te realiseren.
 • 21 februari 2019: Tijdens de conferentie hield Adnan Tanriverdi, de militaire topadviseur van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, een toespraak over de innerlijke werking van de “Islamitische Confederale Staat” die Tanriverdi Strategisch Onderzoekscentrum voor Defenders of Justice (ASSAM) met 61 moslimlanden wil vestigen.
 • Te oordelen naar een artikel dat Tanriverdi in 2009 heeft geschreven, is het doel van deze gezamenlijke islamitische strijdmacht om Israël te verslaan. Deze strijdmacht moet worden gerealiseerd om zich in deze oorlog te verenigen en de voortduring ervan te kunnen garanderen.

Als we de inspanningen van Tanriverdi onderzoeken blijkt dat dit initiatief al sinds 2009 loopt. Het eventueel ensceneren van een oorlog in Syrië, waarbij de NAVO in de val gelokt is en binnen afzienbare tijd ineens de wederopstanding van het Ottomaanse Rijk (inclusief de overname van Europa) mogelijk wordt, lijkt dus geen gekke gedachte. Zou het kunnen dat Syrië en Turkije achter de schermen al die tijd hebben samengewerkt?

Europa heeft zich jarenlang arrogant gedragen richting Turkije en de toelating tot de EU gefrustreerd. De VS heeft het Turkije de laatste jaren ook niet makkelijk gemaakt. Als NAVO partner heeft Turkije de militaire strategieën mooi van binnenuit kunnen bestuderen. Ondertussen is Rusland steeds closer met Turkije geworden, ondanks de schermutselingen hier en daar. Na de deal tussen Erdogan en Putin van gisteren, lijkt mijn hypothese steeds aannemelijker te worden dat we binnenkort openlijk getuige zullen zijn van het einde van het conflict tussen de sjiitische islam (voornamelijk Iran en Syrië) en de soennitische islam. Ook gaan we dan een onverwachte overname van Europa meemaken, omdat de NAVO uit elkaar zal vallen en de VS het niet aan zal durven om dat nieuwe sterke islamitisch blok (gesteund door Rusland) aan te vallen.

Wilt u dat ik door kan blijven gaan met het schrijven van artikelen en het aanreiken van nieuwe inzichten, steun dan mijn werk door lid te worden of via de aanschaf van mijn boek.

word lid

Bron linkvermeldingen: memri.org, bigthink.com, apnews.com, gatestoneinstitute.org, gatestoneinstitute.org

464 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Gezien het feit dat het Verenigd Koninkrijk een leider (genaamd Boris Johnson) heeft met Ottomaanse voorouders, mogen we verwachten dat ook het VK het Europese gebied niet militair zal steunen als het door Turkije met een Blitzkrieg ingenomen wordt. Die Brexit is erg goed getimed.

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/mag-boris-johnson-ottomaanse-voorouders-de-chaos-in-europa-inleiden-die-het-ottomaanse-rijk-zal-doen-herrijzen/

 2. Martin Vrijland schreef:

  ASSAM de door niemand waargenomen en nergens in de media (noch de alternatieve media) genoemde heimelijk opgebouwde islamitische NAVO-variant geleid door Turkije

  https://www.memri.org/reports/erdo%C4%9Fans-chief-advisor-and-former-general-tanr%C4%B1verdi-presents-vision-%E2%80%93-reflected-turkeys

  https://www.memri.org/sites/default/files/2019_Q3/SD84935.jpg

 3. Joris Michels schreef:

  Je mag je ook beslist afvragen of het ‘Astana Proces’ niet gewoon de reeks van gebeurtenissen is die ertoe leidt dat Astana de nieuwe hoofdstad van de wereld wordt.

 4. Martin Vrijland schreef:

  Waarom horen we de media hier niet over? Waarom horen we de alternatieve media hier niet over? Die zitten in de broekzak van de macht en leiden de massa af.

  Zolang alleen Martin Vrijland het aankaart zal het wel een “beetje overdreven” zijn

 5. Mindsupply schreef:

  Sterke analyse..

  En zo krijgt het masterscript (langzaam) precies het gestalte zoals Master Mason Pike het in zijn brief heeft beschreven. En met hulp van zijn latere collegae, zien we dat nu langzaam realiteit worden.

  Het script kan alleen maar gestopt worden als de massa bewust wordt van dit script. Dat de media hier een grote hand in heeft (in handen van de ‘usual suspects’ weliswaar) en dat het gevolg is dat de massa de media totaal gaan wantrouwen (televisie uit het raam) en de touwtjes weer in eigen handen gaan nemen. Zelf de verantwoordelijk nemen in plaats van die te leggen bij de onderdrukker (eh overheid, UN etc..)

  En dat de massa zich eindelijk is gaan onttrekken van het systeem en dus niet meer mee doen aan de ‘reaction’ (van ‘problem, reaction –> solution’) die vooral door de media opgevoerd wordt. Want ‘the usual suspects’ (Masons) staan maar al te graag te trappelen om meer ‘solutions’ te implementeren ten koste van jij en ik (de massa).

  ‘Its a small club, in you are not in it’ (because you are not the master, you are the slave)

  Als de massa daar onverhoopt niet bewust van wordt, dan zullen de bewusten misschien meer voorbereid zijn maar zullen ook zij waarschijnlijk ten onder gaan, samen met de onbewusten.

  Dus mijn boodschap: Wordt Bewust.. ; )

  Fijn weekend gewenst.

 6. Martin Vrijland schreef:

  Erdoğan’s chief advisor: We are working to open the way for the Mahdi, the redeemer of Islam

  Speaking to the Turkish government’s anti-Semitic, anti-Christian mouthpiece Akit TV on December 23, 2019 following a session of the International Islamic Union Congress, organized by the Strategic Research Center for Defenders of Justice (ASSAM), retired general Tanrıverdi said Islamic countries should produce their own defense materiel and weapons among themselves, claiming one cannot defy others with the weapons of others. Tanrıverdi believes that Turkey’s defense industry will be capable of supplying whatever is required by 2023.

  https://www.nordicmonitor.com/2019/12/erdogans-chief-advisor-we-are-working-to-open-the-way-for-the-mahdi-the-redeemer-of-islam/

 7. Martin Vrijland schreef:

  Turkey and its South American ally Venezuela have entered into a security cooperation agreement that includes carrying out joint police operations and exchanging information and experience in combatting and preventing terrorism and crime.

  Despite the US government’s economic sanctions on Venezuela for human rights abuses and undermining democracy, economic and political ties between Ankara and Caracas have grown stronger. In recent years Venezuela and Turkey have exchanged visits of high level officials and signed several bilateral agreements. In that regard Venezuelan Vice President Delcy Rodríguez paid a visit to Turkey on January 24, 2020 on the occasion of the 70th anniversary of bilateral relations and met with her Turkish counterpart, Fuat Oktay, in Ankara.

  In the text of the agreement, obtained by Nordic Monitor, the two countries pledge to cooperate in fighting transboundary crime, in particular crimes related to terrorism, organized crime, smuggling of migrants and the trafficking of human beings and narcotic drugs and psychotropic substances and their precursors.

  https://www.nordicmonitor.com/2020/03/turkey-venezuela-agree-on-security-cooperation-that-covers-joint-operations/

 8. Martin Vrijland schreef:

  Toegegeven. Om de ASSAM organisatie echt geloofwaardig te maken moet er een aardverschuiving optreden in Saoedi Arabië en in de Ermiraten.

  Zou de grote schoonmaak van Mohammed Bin Salman (BMS) hier iets mee van doen kunnen hebben? Is het regiem in Saoedi Arabië fragiel en zijn dit de laatste stuiptrekkingen? Of is het juist een teken dat het pro-Amerikaanse (por-zionistische) blok juist steviger in het zadel komt te zitten?

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/all-eyes-coronavirus-saudi-crown-prince-arrests-top-royals-treason

  Turkije zou feitelijk of regime change moeten realiseren in zowel Saoedi Arabië als de UAE (Verenigde Arabische Emiraten) of een inval moeten doen. Dat laatste is op zich geen uit te sluiten optie, alleen is de vraag of er Russische support voor zoiets zal zijn. Turkije heeft al een flinke militaire basis in Qatar gevestigd en Rusland lijkt steeds vriendelijker te worden met Turkije.

  Je zou kunnen zeggen dat Rusland er meer baat bij heeft Turkije te steunen en dus dergelijke imperialistische invallen toe te laten, omdat het de dreiging van de NAVO en haar bondgenoten verzwakt.

  • Martin Vrijland schreef:

   The planned confederation of Islamic countries would include: 12 countries in the Middle East, namely Bahrain, United Arab Emirates, Palestine, Iraq, Qatar, Kuwait, Lebanon, Syria, Saudi Arabia, Oman, Jordan, and Yemen; eight in “Middle Asia,” namely Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, the Turkish Republic of Northern Cyprus, Uzbekistan, Tajikistan, Turkey, and Turkmenistan; four in the “Near East,” namely Afghanistan, Bangladesh, Iran, and Pakistan; three in Southeast Asia, namely Brunei, Indonesia, and Malaysia; six in North Africa, namely Algeria, Chad, Morocco, Libya, Egypt, and Tunisia; six in “East Afrika (Red Sea Basin),” namely Djibouti, Eritrea, “Comor [likely Comoros],” Mozambique, Somalia, and Sudan; ten in northwest Africa and South America, namely the Western Sahara, Gambia, Guinea, Guinea Bissau, Mali, Mauritania, Senegal, Sierra Leone, Guyana, and Suriname; eight in “Southwest Africa (Ocean Basin),” namely Benin, Burkina Faso, Elephant Coast, Gabon, Cameroon, Niger, Nigeria, and Togo; and four in Europe, namely Albania, Bosnia-Herzegovina, Kosovo, and Macedonia.

   https://www.memri.org/reports/erdo%C4%9Fans-chief-advisor-and-former-general-tanr%C4%B1verdi-presents-vision-%E2%80%93-reflected-turkeys

   • Martin Vrijland schreef:

    Gezien de lijst aan landen moet er toch echt wel een grote shift optreden in de conflicterende belangen van vele islamitische landen. Dat zou verrassend zijn en een zeer grote aardverschuiving betekenen, maar als men onverwacht de gelederen sluit heeft de NAVO toch echt een zeer groot probleem.

    Let wel: het zou zeer goed passen in het laats geplande hoofdstuk van het masterscript (zoals beschreven door Albert Pike) en dus zit er planning achter.

 9. Martin Vrijland schreef:

  Dank je.
  Ik verwijs dan toch het liefst naar mijn boek, waarin ik het grote plaatje schets..

 10. arthur schreef:

  Een ander geluid:

  de profetie van een Grieks-orthodoxe kluizenaar en mysticus, die in de jaren 1990 een toekomstige oorlog zag tussen deze twee landen, waarbij Turkije in de pan zal worden gehakt door Rusland, met een mondiale oorlog tot gevolg. Turkije als land zal ophouden te bestaan en Constantinopel zal dan teruggegeven worden aan Griekenland.

  Bron:

  https://restkerk.net/2020/03/06/de-profetische-top-tussen-poetin-en-erdogan-betreffende-de-escalerende-situatie-in-syrie/

  • Martin Vrijland schreef:

   Tja mooi maar we zullen zien. Als her ASSAM project niet blijkt te slagen zou de klerk gelijk kunnen krijgen. Maar ik denk dat het masterscript toch een oorlog tussen de islamitische wereld en het zionusme zal brengen. Daarin is het slagen van het ASSAM project essentieel.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten