Waarom de sleepwet vooral interessant gaat worden als neural lace uw brein online gaat brengen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 18 maart 2018 11 Comments

Om het dreigende gevaar van kunstmatige intelligentie (AI) te kunnen stoppen is er maar 1 oplossing aldus Elon Musk, topman van Space X en Tesla. Die oplossing is: samensmelten met AI. Hij stelt zich daarbij een soort extra laag boven op onze NeoCortex voor die de communicatie tussen ons brein en de buitenwereld (buiten de schedel) gaat organiseren. Musk heeft hiervoor het bedrijf Neuralink opgericht, waarbinnen hij deze neural lace (neurologische laag) wil gaan vercommercialiseren. Velen achten de technologische stand van zaken nog niet zover dat Musk met iets heel ergs werkbaars gaat komen, omdat er dan minstens een schedeloperatie nodig zou moeten zijn. Mijns inziens kunnen we meer verwachten dan we voor mogelijk houden en worden SciFi achtige scenario’s de komende 20 jaar realiteit. Musk zal vermoedelijk een technologie introduceren waarbij geen schedeloperatie nodig is, maar waarbij nanobots het brein na orale inname van een pil online zullen brengen. Dat lijkt far-fetched maar de komende jaren zullen meer dingen op technologisch gebied gaan gebeuren die nu nog vergezocht lijken. Wie had er 20 jaar geleden gedacht dat je vanuit je handpalm in hoge resolutie met de andere kant van de wereld kon Facetimen? Als je dat toen had gezegd hadden velen je uitgelachen.

Nanotechnologie was al in juni 2015 in staat om de functionaliteit van een neuron na te bouwen, alleen de schaalgrootte moest nog even wat naar beneden bijgesteld worden. De website sciencealert.com meldde het volgende:

Researchers have built the world’s first artificial neuron that’s capable of mimicking the function of an organic brain cell – including the ability to translate chemical signals into electrical impulses, and communicate with other human cells. These artificial neurons are the size of a fingertip and contain no ‘living’ parts, but the team is working on shrinking them down so they can be implanted into humans. This could allow us to effectively replace damaged nerve cells and develop new treatments for neurological disorders, such as spinal cord injuries and Parkinson’s disease. “Our artificial neuron is made of conductive polymers and it functions like a human neuron,” lead researcher Agneta Richter-Dahlfors from the Karolinska Institutet in Sweden said in a press release.

Dat is stap 1 in de gewenste richting, namelijk kunstmatige cellen ontwikkelen waarmee je als het ware de verbindingsbus met het biologische brein kunt maken. De volgende noodzakelijke stap is een goede draadloze verbinding met de buitenwereld; dat wil zeggen de wereld buiten de schedel. Ook daarvoor bestaan er al sinds 2014 oplossingen (zie hier) en dus zouden we kunnen stellen dat Elon Musk mogelijk helemaal geen blufpoker speelt. Lees verder onder het filmpje.

Opmerkelijk zijn de bedrijfstakken waarop Elon Musk zich van begin af aan heeft gericht en het grote succes dat hij boekt zonder het gebruikelijke vallen en opstaan. Hij lijkt de volgende American Dream ondernemer te zijn. “It’s called the American Dream, because you have to be asleep to believe it“, zei George Carlin. Natuurlijk is Elon Musk de volgende succesvolle ondernemer die ons in het wereldwijde web moet doen opgaan. Is het niet handig dat hij via Space X alvast de ruimte vol kan hangen met internetsatellieten die al die draadloze breintjes – waar ook ter wereld – kunnen verbinden? De eerste schreden in de technologische ontwikkeling die ons in het wereldwijde web moesten leiden, werden gezet door American Dream ondernemers Bill Gates en Steve Jobs. We zijn nu in de fase beland van de nieuwe hof van Eden waarin we de apple opnieuw aangeboden krijgen en zelf goden kunnen worden. Kijkt u maar even hoe de evangelisten van het transhumanisme ons deze goddelijke status voorhouden (en lees verder onder het filmpje):

In het eerste filmpje hoort u Elon Musk speculeren over een mogelijke 3e wereldoorlog. Hij stelt feitelijk dat het statistisch gezien aannemelijk is dat er binnen afzienbare tijd weer zo’n oorlog komt. Natuurlijk weet Musk dat, omdat hij het script kent (dat is mijn mening). Het lijkt hem daarom een goed idee dat we een Mars kolonie starten en het menselijk voortbestaan veiligstellen voor een eventuele rampzalige situatie hier op aarde. Klinkt goed Elon! Wat hij natuurlijk en vooral stelt is dat kunstmatige intelligentie zo sterk zal worden dat het ons te slim af gaat zijn en ons als overbodig zal gaan beschouwen. De enige manier om dit te voorkomen is door er zelf mee te verbinden. Hiervoor wil hij een neurologische laag (neural lace) over de neocortex gaan realiseren en ik hoor hem in bovenstaand interview (1e filmpje) zinspelen op een laag die als het ware mee ontwikkelt tijdens de geboorte. Het lijkt er dus sterk op dat hij iets genetisch wil gaan doen; in de vorm van aanpassing van DNA (invoegen van code) waardoor de nanotechnologisch gerealiseerde replicaties van de breinfunctie feitelijk als biotechnologische add-on gerealiseerd kan gaan worden. Het blijft natuurlijk een raadsel wat we kunnen gaan verwachten.

De redenatie in het samensmelten met AI is natuurlijk een verleidelijke en begrijpelijke insteek. Je kunt dan je brein verbinden met bijvoorbeeld kwantum computers of je kunt een soort super-hyve-mind maken via verbindingen tussen meerder mensen. Stel je voor dat je tussen de 10 beste neurowetenschappers ter wereld een neuraal netwerk kunt leggen (zoals reeds getest bij apen), zodat ze gezamenlijk een superintelligent brein-netwerk kunnen vormen en dus nog slimmere oplossingen kunnen bedenken? Stel je voor dat je daar ook nog 10 kwantumcomputers aan kunt hangen. Dan heb je ineens hele slimme jongens die met hele slimme zaken komen. In de stelling dat het verbinden met AI er voor zorgt dat we een voorsprong houden en tevens grip op AI kunnen houden als we ermee verbinden, zit een soort veronderstelling die uit gaat van het goede van de mens. Stel je echter eens voor dat we aan die 10 professoren ook nog eens 10 massamoordenaars in het breinnetwerk hangen. Dan krijg je misschien wel een geheel andere uitkomst van het spelletje. Nu weten we allemaal dat deze technologieën heimelijk vooral gefinancierd en gepusht worden vanuit het militair-industrieel complex (zoals DARPA) en dus is er sprake van heimelijk overheidsbemoeienis in dit proces. En ik kan u enkele overheden noemen die de kenmerken hebben van massamoordenaars. Herinnert u zich de Irak-oorlog nog? Een miljoen doden op basis van een geveinsde voorraad massavernietigingswapens. Dus wat als die massamoordenaars in dit neurologisch netwerk komen te hangen? En wat als de AI nog steeds gewoon slimmer wordt en al die online breintjes alsnog lastig gaat vinden? U mag het zelf invullen.

Er moet dus regulering komen waarschuwt Musk. Ondertussen stelt hij zich een nieuwe kolonie op Mars voor waar directe democratie heerst. Let wel: al dat ruimtereizen wordt natuurlijk ook pas mogelijk als we onze biologische cellen aanpassen naar wat meer stralingsbestendige. Tenslotte barst het van de straling in het heelal en wil je naar Mars kunnen vliegen, dan moet je eerst door de radioactieve zones als die betiteld als ‘Van Allen belt‘. Daarvoor lopen er bijvoorbeeld onderzoeken naar de eigenschappen van dit beestje (met de Engelse naam Tardigrade, Nederlands: beerdiertje). Die schijnt extreem hoge straling aan te kunnen en in 2016 liepen er al tests met Tardigrade DNA in menselijke cellen om de stralingsweerstand te verhogen. Het diertje heeft ook nog enkele andere nuttige eigenschappen die handig zouden kunnen zijn voor ruimtereizen, namelijk die waarbij je het lichaam in een soort winterslaapmodus kunt brengen, waardoor weinig zuurstof nodig is. En zo zal het ruimtereizen ons als worst voorgehouden worden als de biotechnologie ons nieuwe werelden gaat openen. In het 2e filmpje hier geplaatst, ziet u overigens dat we ondertussen misschien beter af zijn in het creëren van digitale universa en virtuele omgevingen, waarin we onze biologie misschien helemaal niet meer nodig hebben.

Naar mijn smaak is dit allemaal dezelfde verleiding als die we al eeuwen in de religieuze geschriften kunnen terugvinden. Het is de verleiding uit Genesis’ hof van Eden naar de goddelijke status. Het is de verleiding van de verboden vrucht: de apple. Vandaar ook dat we de hap uit de appel in het Apple logo kunnen herkennen. We worden opnieuw verleid om de volgende virtuele zielengevangenis in te gaan via de worst van het eeuwig leven en goddelijke capaciteiten. De truc herhaalt zich. Onze ziel is al eerder verleid tot deze levensecht lijkende biologische avatarwereld. We hebben ons al laten uploaden vanuit onze originele staat van zijn, alleen de terugweg is gefirewalled. De uitweg die ons eeuwen lang aangeboden is, was die van de weg door Jezus of zoveel andere religieuze en spirituele oplossingen. De oplossing is echter veel simpeler en is te vinden in de kwantwumverstrengeling, maar dat kunt u in dit artikel teruglezen. Het transhumanisme houdt ons slechts de volgende verleiding voor om ons opnieuw en in een diepere (kunstmatige) laag gevangen te zetten. We worden in het wereldwijde web gelokt en opnieuw is de onsterfelijkheid de worst.

Wat heeft dat alles met de sleepwet te maken? Welnu, als er alvast een wet geïmplementeerd is, die alle data juridisch gezien legaal mag aftappen, kunt u zich dan voorstellen welke grote hoeveelheid data er vrij komt als u uw brein online heeft hangen? Maar niet getreurd! Natuurlijk kunt u tegen die tijd van de neural lace een firewall kopen bij uw favoriete merk. Ik zou Apple kiezen vanwege hun logo, maar u kunt natuurlijk ook voor Saturnus (Samsung) kiezen, maar als u de brain app download die ervoor zorgt dat u in 1x geheel Google tot uw beschikking heeft moet u wel even op de toegangsrechten tot uw brein letten; je weet het niet wat je zomaar even accepteert. De staat heeft dan wel alvast juridisch toegang tot uw brein-computerinterface, want het is online verkeer en dat mag gesleept worden. Natuurlijk zult u nooit voor zo’n breinconnectie kiezen, maar gelukkig hebben we de volgende generatie nog, die er via games of gadges en studieresultaten ingelokt zullen worden. En als je verplichte vacinaties ook bij wet geregeld hebt, kun je de botjes ook gewoon in mensen hun bloedbaan spuiten. Regeren is vooruitzien.

How do we know that didn’t happen in the past and that we’re not in one of those games ourselves?

Bron linkvermeldingen: sciencealert.com, cncbi.nlm.nih.gov, theverge.com, wikipedia.org

64 Shares

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aubury schreef:

  Veel van wat je hier beschrijft herinner ik me uit een film genaamd ‘The Island’ (2005). En dan met name die zielengevangenis, nanobots en ‘the American dream’ spelen een grote rol…

  Voor de geïnteresseerden (adblock is ook een aanrader):
  https://hdeuropix.io/movie/the-island-online-free-hd-with-subtitles-europix

 2. Martin Vrijland schreef:

  World Government Summit 2017

  Check even wat Musk zegt vanaf 5:30 min.

 3. ZandInOgen schreef:

  Een andere grote speler is Peter Thiel, lid van de Bilderberg sturingscommissie. Hij is de tussenpersoon die vaak zorgt voor de financiering van belovende projecten die passen in de NWO strategie. Zie ook een bedrijf als Palantir (Alex Karp) die o.a. via In-Q-Tel (CIA) gefinancierd is om in de toekomst te fungeren als de minority report software (CAS). Het sluit allemaal naadloos bijelkaar aan, want alles gekoppeld gaat worden en men de magnum opus bereikt dan is er voor de ziel geen weg meer terug..En fungeert iedereen als katalysator voor de Lucifer matrix.

 4. Iberi schreef:

  De weg terug is wel mogelijk, maar niet via de luciferische en technologische bullshit van die gasten (een nieuwe ongehoorzaamheid en die apple van hun is van menselijke oorsprong en hun AI is een door hun geschapen frankenstein god). Hij komt op mij niet zelfverzekerd over die Musk. Ik zou nooit tot wankelen worden gebracht en verleid worden om mee te bouwen aan hun futuristische wereld orde. Ik hoop te mogen eten van de vrucht van eeuwig leven als hun wereld orde totaal is gesloopt en daar werk ik wel aan mee.

  • Martin Vrijland schreef:

   Je hebt de vrucht van eeuwig leven al, maar je zit alleen nu even in een tijdsillusie die je ziel bij zijn oorsprong weg LIJKT te houden, waardoor je denkt een escape via e.o.a. verlosser nodig te hebben: you don’t!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten