Waarom televisie, films & series kijken, radio luisteren, bladen, boeken en kranten lezen levensgevaarlijk is

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 4 januari 2018 10 Comments

Dat roken slecht voor je is, geloven we inmiddels allemaal. Dat datzelfde roken jaren terug sterk gepromoot werd in films en door sterren, zijn we al weer vergeten. Bij ieder pakje dat je koopt krijg je de plaatjes onder ogen die je subliminaal alvast ziek maken. De medische wetenschap is natuurlijk verder dan toen en het aantal doden door longkanker is natuurlijk flink geweest de afgelopen jaren. Of dat echt door het roken komt of misschien door verslechtering van de voedselkwaliteit als gevolg van massaproductie of al die fijnstof in de lucht via de uitlaatpijp van auto’s willen we niet weten. Het ligt aan het roken. En als u dat niet gelooft, is er wel ergens een wetenschappelijk onderzoek dat dit bevestigt. Laten we er voor het gemak maar even vanuit gaan dat de stelling dat roken slecht voor je is, klopt. Als je dat weet, is het dan niet de moeite waard om te overwegen ermee te stoppen? Natuurlijk zal de verleiding er zo nu en dan zijn en natuurlijk zullen er mensen zijn die het gevaar negeren, maar steeds meer mensen besluiten om het risico uit te sluiten. Waarom doen we dat dan niet met het grootste gevaar voor de geestelijke gezondheid? Waarom stoppen we niet met de continue absorptie van informatie die onze hersenen vergiftigen? Iedere televisie die de winkel verlaat zou een waarschuwingslabel moeten krijgen: “Let op! Televisiekijken beïnvloedt uw beeld van de wereld en is schadelijk voor uw geestelijke gezondheid!

Dat zult u wellicht je reinste kolder vinden. Wat is er nu ontspannender dan een lekkere serie te kijken, een boek te lezen of naar de film te gaan? Dat is dus eerder goed voor je geestelijke gezondheid, zou je denken. Gelukkig is er dan ook weinig wetenschappelijk onderzoek te vinden naar al die apparaten en technieken die uw netvlies of trommelvliezen in een vaak onaflatende stroom bombarderen. We kiezen er daarnaast vrijwillig voor. Er is wel wat studie naar gedaan hoor, maar die richt zich slechts op het effect op de ontwikkeling van het menselijk brein. Daarbij zoomen we eerst even slechts en alleen in op tv kijken, maar de overige bronnen, komen zo ook nog aan bod. Op 1 januari 2016 publiceerde Scientific American een samenvatting van een onderzoek. U kunt daarin het volgende lezen:

With brain imaging, the effects of regular TV viewing on a child’s neural circuits are plain to see. Studies suggest watching television for prolonged periods changes the anatomical structure of a child’s brain and lowers verbal abilities. Behaviorally, even more detrimental effects may exist: although a cause-and-effect relation is hard to prove, higher rates of antisocial behavior, obesity and mental health problems correlate with hours in front of the set.

…Takeuchi and his colleagues found that the more television these kids watched, the bulkier the brain’s hypothalamus, septum, sensorimotor area and visual cortex became. These areas are implicated in multiple processes, including emotional responses, arousal, aggression and vision, respectively. In addition, the brain showed thickening in a frontal lobe region, the frontopolar cortex, that is known to lower language-based reasoning ability. Testing confirmed that verbal IQ scores, which measure vocabulary and language skills, fell in proportion to the hours of TV the children watched. The changes in brain tissue occurred regardless of the child’s sex or age or his or her family’s income.

…Perhaps watching TV shows, with their high density of drama, action and comedy, engages circuits of arousal and emotion such that these areas, rather than circuits of intellect, strengthen. This change could lead to psychological and behavioral issues. Previous studies have shown that for each additional hour of television watched in childhood, the odds of developing symptoms of depression increase by 8 percent and the odds of being convicted of a crime increase by 27 percent. And other findings suggest that for every two hours watched in one’s youth, the odds of developing type 2 diabetes increase by 20 percent.

Zomaar even enkele bevindingen. De in de titel van dit artikel genoemde stelling is echter dat televisie kijken, films kijken, radio luisteren, bladen, boeken en kranten lezen levensgevaarlijk is. Daar zit een soort doodsdreiging in. Dat gaat misschien een beetje ver, vindt u niet? Dat veel roken longkanker kan veroorzaken is een concrete doodsdreiging. Televisie, boeken en films zullen dat effect niet hebben. Toch is het misschien nuttig om eens serieus na te denken over de vraag wat al die input op uw hersenen nu feitelijk echt met u doen. Laten we het eens vanuit een ander perspectief bekijken en dan beoordelen of u nog steeds besluit dat de stelling zwaar overdreven is.

Laten we eens uitgaan van een hypothese die door alle wereldreligies omarmt wordt, namelijk die waarbij u een ziel bent en dat uw lichaam een “tempel” is. Google’s topman Ray Kurzweil heeft een ander woord bedacht voor die term ‘tempel’, maar hij is niet origineel, want de Romeinse keizers pleegden zichzelf ook al zo te betitelen. Dat woord is ‘avatar’. Dus stel uw ziel huist in het avatar dat wij het menselijk lichaam noemen en uw brein zorgt voor een soort zelfbesef van dat menselijk lichaam. Hoe vaak in uw leven bent u zich dan bewust van het idee dat u een ziel bent die slechts tijdelijk in dat avatar woont? Volgens Kurzweil kunnen we rond 2045 digitale werelden creëren (denk aan augmented reality of games) die zo levensecht zijn, dat we het verschil met de echte wereld niet meer herkennen. Dat wil zeggen dat ook alle zintuigelijke waarneming echt aanvoelt (inclusief zwaartekracht, reuk, tast, etc.). Ook beweert hij dat we ons als het ware kunnen uploaden of opsplitsen tussen meerdere avatars (dat kunnen nano-biologische lichamen zijn of virtuele avatars). Dus waar uw kinderen nu nog Fifa spelen op een flatscreen, kunnen ze straks echt in de game zitten en alles levensecht beleven. Het zou toch niet best zijn als ze dan zo in de game opgaan dat ze hun originele lichaam vergeten en liever in de game blijven? Vindt u dat ik doordraaf? Verdiep u dan even in de technologische ontwikkelingen en bedenk dat de breinconnectie met het internet al in commerciële ontwikkeling is (zie hier). Met het continu voeden van uw brein, doet u spreekwoordelijk eigenlijk hetzelfde als uw kind wanneer het besluit in de game te blijven. U bent uw avatar continu aan het voeden met wegkwijnen in de surrealiteit van uw ‘tempel’. U bent in die hypothese immers geen mens; u bent een ‘ziel’.

Natuurlijk zullen de materialisten onder ons roepen dat er geen enkel bewijs is voor het bestaan van de ziel. Transhumanisten als Google’s topman Ray Kurzweil vinden ook (of doen ook alsof ze vinden) dat we geen ziel hebben en gaan ervan uit dat ‘bewustzijn’ een gevolg is van het aantal neurologische verbindingen, waardoor de mens met haar frontale hersenkwab bijvoorbeeld wel bewustzijn heeft en een aap niet. Als u zo’n materialistische visie heeft, mag u direct dit artikel sluiten. Ik borduur even voort op de hypothese van de ziel. De ziel is als het ware de ‘persoon’ met de virtual reality bril op. De ‘agent Jake Sully‘ uit de film Avatar die in het apparaat gaat liggen om in de Avatar wereld te leven, terwijl zijn originele lichaam nog in het apparaat ligt. De ziel heeft als het ware de VR-bril op en kijkt mee in deze wereld (in dit universum) door de ogen van onze avatar (de ‘tempel’). Het menselijk brein is niets meer dan een gereedschap van dat menselijk lichaam, waarmee de ‘avatar’ binnen deze game mee kan draaien en beslissingen neemt. Door dat menselijk brein continu te bombarderen met allerlei kennis en informatie over het alledaagse leven of door dat brein continu te voeden met droomwerelden (via boeken, films, etc.) gaat het brein zijn invloed uitoefenen op ‘Jake Sully’. De ziel raakt enorm attached aan de game en vergeet wie het ook alweer was. Het vergeet dat het slechts een tijdelijke beleving binnen een gecreëerd universum beleeft. Het bombarderen van het brein door tv, boeken, films, muziek, en meer van die avatar-voedende mind-drugs, doen ons onze werkelijke essentie vergeten.

Nou kunt u zeggen: who cares! Jake Sully in de film Avatar besloot ook verder te leven in de Avatar wereld. Wie herinnert het zich nog:

Returning to the Tree of Souls, he undergoes the consciousness transfer from his human body to his avatar body, and awakens to a new life as a Na’vi, marking August 24th as his “birthday”, the day where he truly becomes a Na’vi, a part of The People. At this point, Jake’s avatar opens its eyes after the transfer, proving that it succeeded.

Dan komen we op de vraag of dit leven wel zo’n mooie Avatarwereld is en of we ons daar zo in willen verliezen dat we vergeten wie we daadwerkelijk zijn. Feitelijk komen we op de vraag of u überhaupt weet wie of wat u bent. De stelling van de titel roept feitelijk om een herdefinitie: televisie kijken, films kijken, radio luisteren, bladen, boeken en kranten lezen houden u in uw avatarbewustzijn en doen u vergeten dat u in een virtuele realiteit leeft; ze doen u vergeten dat u in een zielengevangenis leeft; ze doen u vergeten dat u zich daar niet bij neer zou moeten willen leggen. Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Vanuit dat perspectief bekeken is het levensgevaarlijk. Bekijkt u uw leven door de VR-bril van uw menselijk-lichaam-avatar of schakelt u het bombardement op uw avatarbrein eens een keer uit om weer te herinneren wie u ook al weer was? (Lees hier verder)

Bron linkvermeldingen: scientificamerican.comjames-camerons-avatar.wikia.com

107 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Let Op!

  In bovenstaand artikel heb ik nog niet eens gesproken over het continue bombardement aan subliminale programmering waarvoor u zichzelf openstelt. Dat aspect heb ik echter al in vele voorgaande artikelen besproken.

 2. Indigo Pixie schreef:

  In vergelijking met internet, fb, youtube, conspiracy sites, social media,…zijn tv, krant en boek eerder middeleeuwse mindcontrol technieken.
  Het is nooit zwart/wit, niets is op zich goed of slecht, het is maar wat je ermee aanvangt. Kies bewust je eigen software download (programmering). Een rigoureuze selectie is nodig, plant geen onkruid (malware) in de tuin van je geest.
  De omvangrijke internet info database is een onovertroffen bron van kennis en wijsheid maar ook van leugens en manipulatie. Dankzij internet (en veel Hollywood films) kiezen steeds meer mensen de rode pil en worden wakker en bewust. De bewustzijnsevolutie krijgt een boost.
  Het maakt allemaal deel uit van de virtuele matrix die we samen creëren met tal van triggers die ons bijna dwingen tot zelf onderzoek en Zelfrealisatie.

  Ontstaan er 2 totaal verschillende groepen?
  Enerzijds mensen die kiezen voor natuur en een organisch leven en anderzijds de smartphone verslaafden die het transhumanisme zullen omarmen?
  Of komt er tussenweg…? Ik vind het allemaal bijzonder spannend en boeiend.

  De ziel (of het Zelf) is onaantastbaar, wat er ook gebeurt.
  Net als de gamer (het Zelf) in de de zetel thuis nooit geraakt of verstoord kan worden door het poppetje (avatar) op het scherm of de spelletjes en levels in het game.
  Ik maak me dan ook geen zorgen en probeer zo weinig mogelijk negatieve input van conspiracy sites toe te laten maar vertoef dagelijks vele uren in de wilde natuur.
  Dat is pas programmering van het hoogste niveau!

  • Martin Vrijland schreef:

   Dat de ziel onaantastbaar is, is misschien wel een iets te positieve gedachte. In de kern is de ziel onaantastbaar, maar een onaantastbare ziel in een gevangenissituatie is misschien toch niet een plezierige status. Maar gelukkig hoef je alleen maar te besluiten niet meer terug te keren als het moment daar is. Dus het valt eigenlijk best mee. Ik wil maar wijzen op het gevaar om je te verliezen in de avatarwereld, zodat je misschien besluit er te willen blijven (zoals Jake Sully in die film). Je kan reïncarneren of je kan besluiten ‘nee’ te zeggen.

  • Iberi schreef:

   Ik zou bijna zeggen, neem noch de blauwe noch de rode pil. Blauw gaat over zielen de verloren zijn op zee, ze hebben allemaal een nummer en een naam gekregen. Rood gaat over de vrijen (nochtans niet volledig vrij) op het vaste land (binnen het systeem) ze behoren feitelijk tot de cabal (de ontwerpers en managers van de piramide slavernij), ze zijn toegetreden en hebben zich vrijgemetseld. Ze hebben net als de koningin van het Verenigd koninkrijk geen ‘achternaam’ noch een ‘voornaam’ maar identificeren zich alleen met hun naam (zonder familienaam). Ze hoeven wat dat aangaat geen belastingen te betalen, noch een baan te hebben voor hun inkomen. Zelfs is het zo dat ze geen lening hoeven af te sluiten om een huis te kopen. Zij zijn geinformeerd dat het derde nummer achter op het legitimatiebewijs, een geheime bank en trustaccount is die voor elk ‘persoon’ is geopend en waar men dus onuitputtelijk van kan snoepen, mits men is ingewijd en zich vrij heeft gemaakt van het zijn van een schuldenaar, men behoort dan tot de slavendrijvers. Zo niet, dan wordt men gezien als dood, the walking dead.

   Zielen die op weg zijn in het lichaam te wonen (het vaste land) en de rode pil nemen, doen er goed aan om uiteindelijk het systeem van eten of gegeten worden te verlaten. Een proces waarbij humans/personen, man worden is te prefereren.

   • Mindsupply schreef:

    Inderdaad. De kunst is om niet voor de ‘blauwe’ of de ‘rode’ pil te kiezen. Weiger ze beide, waardoor je automatisch voor de derde mogelijkheid kiest (die iedereen vergeet) -> ‘neutraliteit’.
    Je laat dan het dualisme voor wat het is en je navigeert jezelf als een valk van bovenaf (observerend) door de ‘narrow gate’ ; )

    • ZandInOgen schreef:

     @Iberi, heb je enig bewijs of aanwijzing voor deze stelling?

     “Zij zijn geinformeerd dat het derde nummer achter op het legitimatiebewijs, een geheime bank en trustaccount is die voor elk ‘persoon’ is geopend en waar men dus onuitputtelijk van kan snoepen”

 3. ZandInOgen schreef:

  De opkomst van de technocratie wordt de ondergang van de mensheid zoals wij die kennen. Sinds in 1995, in de begindagen van het moderne internet, de manifesto van Ted Kazcynski werd gepubliceerd heb ik de meeste voorspellingen zien uitkomen. En er volgen nog meer…

  INDUSTRIAL SOCIETY AND ITS FUTURE

  3. If the system breaks down the consequences will still be very painful. But the bigger the system grows the more disastrous the results of its breakdown will be, so if it is to break down it had best break down sooner rather than later.
  https://www.washingtonpost.com/wp-srv/national/longterm/unabomber/manifesto.text.htm

  Dr. David Skrbina “The Unabomber Was Right, Technology Is Having Catastrophic Effects On Humanity.”

  • ZandInOgen schreef:

   MUST SEE:

   • ZandInOgen schreef:

    Dr. Robert Duncan:

    Here is secret #1 that has been suppressed by the forces of ignorance in the government. There was a patent that I will keep referring to throughout this book because of the importance of the work. It is published in the appendix. In 1974, Robert Malech , an employee of Dorn & Margolin Inc., a major defense subcontractor in radar design now owned by EDO Corporation an even larger all defense contractor in electronic warfare, invented a fairly simple radar device that could read whole brain electrical activity at a large distance . It has the major advantages of no wires and full brain electrical activity analysis, not just points on the skull surface. He discovered and perfected a way to use some simple electromagnetic oscillations anywhere from 100Mhz to 40 Ghz to read brainwaves by “illuminating” the brain and its electrical conductance then reading the return signal. The imaging method observes the changes of frequency resonances, amplitude, and phase which represent the states of neuron depolarization throughout the brain.

    Secret #2. But more profoundly, he discovered that he could influence brain waves if precisely timed with a return training signal. He had no idea that at this moment in history, he had accidentally destroyed democracy as we envision it to be. The military and surveillance
    community immediately picked up on the patent and within two years had reprogrammed their communications and surveillance satellites and terrestrial phased arrays with the new concepts. The rapid deployment of this technology occurred because it only required software changes in already existing radar, imaging, and communications‟ terrestrial dishes and satellites. Many additional spy satellites have been launched since to bolster the system. So in 1976, on the bicentennial of this great nation, a system called TAMI was born. TAMI is an acronym for “Thought Amplifier and Mind Interface”. A more invasive “Big Brother” technology came
    about before George Orwell‟s prediction of 1984.

    Secret #3. Stealth RADAR techniques were first recorded by observing the Russian
    bombardment of the U.S. embassy in Moscow with microwaves. Using high powered steered
    phased arrays and focused directed energy from two sources next to each other, one can create a nearly undetectable “scalar” wave, or destructive interference at the point of interest. With just a minor energy interaction, the interfering beams bounce back with strong signal to noise ratio to be resolved at the sources again. This allows for any imaging technique to be done from extremely large distances. In effect, it makes distance irrelevant to the detection feature, be it RADAR, MRI, or ESR imaging. At the same time, the Russians had discovered and were developing similar capabilities. This accelerated the secret arms race that continues to this day. The research and capabilities have come a long way in the last 30 years. Even if one didn‟t have direct access to the knowledge of surveillance capabilities, one could project out in time 30 years knowing technology developments increase at an exponential rate. At that time the military demonstrated the capability of reading automobile license plates from satellite images.

    While many of the government torture test victims show an amplification of neuronal pathways in the front temporal lobes, we should not discount their testimony based on this. Errors of thought are amplified with SATAN (silent assassination through amplification of neurons). In order to separate out what is true and what are just perceptional errors, you need to study a victims testimony from the view point that you already know about how these weapons work. It becomes quite apparent how each person interprets the “alien” experience of having their mind messed with differently.

    I was unlucky. I got a demonstration of the full works of mind control technologies and SATAN. SATAN (silent assassination through amplification of neurons) is the program to try and kill the target through car crashes, heart attack, depression and suicide, self destructive behavior, neglect, or to be a programmed assassin.

    There have been many incidences in the last few decades in the time frame of which SATAN
    and TAMI came online where “psychos” committed acts of violence and said that Satan or the Devil made them do it. They could have been inadvertently telling the truth. The voices
    commanding actions are projected through the U.S. weapon system whose acronym is SATAN, Silent Assassination Through Amplified Neurons, i.e. U.S. mind control.

    MIND is the acronym for the top secret project of electromagnetic mind control. It stands for
    “Magnetic Integrated Neuron Duplicator”. This is just a fancy phrase that means EEG cloning.TAMI stands for “Thought Amplifier and MIND Interface” . It seems to be a second generation system built on top of MIND. The acronym for the kill mode weaponized software of this technology is SATAN, “Silent Assassination Through Amplified Neurons” . While the CIA has a whole bag of “tricks” to menticize people, the drugs can leave a trace of metabolic residue or a signature of damage that they leave in the body and brain. So SATAN has become the preferred method of silent assassination in the agencies with the best “plausible denial” rating.

    Just in case you are still wondering why we have terrorism at all or why we are called the “great SATAN” by many countries, just be reminded of articles published in major newspapers such as the Feb. 14, 1992 USA Today, who reported allegations by Saddam Hussein that the CIA targeted him: “the CIA used psychotronics and biocommunication to cause a blood clot in the brain or heart…”. We even have laws that say we can not assassinate leaders of other countries. We have turned into a criminal state in which Congress is impotent to enforce the laws without an army of their own. SATAN (silent assassination through amplified neurons) has many applications for pissing people off and creating life long enemies. Even the European Parliamentdocumented this fact about the psychological effects of psychotronics after Desert Storm.

    At least two other scientists who worked on the integration of UK/US Navy NATO systems who know nuclear submarine signatures and the capabilities of the global surveillance systems including SIGINT, SIGCOM, HAARP and electronic warfare have perished in unexplainable suicides, so I should not expect anything less. Most frightening of all
    is I know they have fully mapped my mind and have demonstrated incomprehensible control
    over my thoughts and actions.

    http://www.surveillanceissues.com/media/secret_mind_reading_technologies.pdf
    http://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.1002593
    http:// journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0181584

 4. Camera schreef:

  En dieren zijn net als mensen, Beste reiziger, klant
  met dezelfde mensen wensen……………………………

  De mindcontrol voor de peuters keert terug op
  het grote mensen scherm…Weet u nog meneer Den Uyl 🙂 leuk he

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/01/poppenserie-de-fabeltjeskrant-keert-terug-op-televisie-13788313-a1579499

  https://deloonslaaf.com/symboliek/symboliek-deel-6/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten