Waarom Trump geen anti globalist is maar een zoveelste pion van de aristocratie

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 22 november 2019 9 Comments

bron: fortune.com

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom politici in hun verkiezingscampagnes altijd zaken beweren die ze na te zijn verkozen altijd weer overboord gooien? In Nederland (en andere democratieën waarin sprake is van meer-partijen-systemen) kan men zich verschuilen achter het argument van de noodzaak van compromisvorming in het samenstellen van een coalitie. Daar moet al meteen water bij de wijn gedaan worden voor een regeerakkoord.

Ook in ons land zien we altijd behoorlijke grote woorden tijdens verkiezingscampagnes ten opzichte van de uitvoering in de praktijk. In de VS zijn het vooral de beloftes van een presidentskandidaat en zien we dan ook veel grotere verschillen ten opzichte van de beloftes vooraf en de daden achteraf. Natuurlijk kan men altijd beargumenteren dat de omstandigheden gewijzigd zijn, waardoor de plannen in de praktijk ook aan verandering onderhevig zijn, maar iedereen moet het er wel over eens zijn dat politici in feite beroepsleugenaars zijn.

Politici zijn beroepsleugenaars die vooral mooie praatjes opsteken tijdens de verkiezingen om ze in de praktijk weer over boord te gooien.

Een van de weinige schrijvers uit het circuit dat zich ‘de alternatieve media’ noemt, die doorziet welk spel er op wereldschaal gespeeld wordt, is publicist Brandon Smith. In zijn laatste artikel laat hij enkele voorbeelden zien van presidenten die tijdens hun verkiezingscampagnes anti-establishment beloftes deden, om zich vervolgens door diezelfde mensen (waar in de campagne nog zo hard tegen geschopt werd) te omringen. Voor de niet-Engelstaligen onder u plaats ik hier een deel uit dat artikel, vertaald naar het Nederlands, om daarna te vervolgen.

Jimmy Carter begon zijn presidentiële campagne met een sombere 4% in de Democratische peilingen. Carter schoot in populariteit omhoog na een aanval op wat hij de ‘Washington insiders’ noemde; de elite die de show van achter de gordijnen aanstuurt. Een wijd verspreid paperback-boek dat Carter promootte tijdens zijn campagne genaamd “Ik zal nooit tegen je liegen: Jimmy Carter in zijn eigen woorden” citeerde de presidentskandidaat tijdens een bijeenkomst in Boston:

De mensen in dit land weten uit bittere ervaring dat we geen veranderingen zullen krijgen door steeds maar met dezelfde groep ingewijden te werken.

Zijn eigen top assistent, Hamilton Jordan, beloofde:

Als je na de inhuldiging een Cy Vance vindt als staatssecretaris en Zbigniew Brzezinski als hoofd van de nationale veiligheid, dan zou ik zeggen dat we gefaald hebben; dan zal ik stoppen.

Carter werd afgeschilderd als een staatsman die vrij van connecties met de globalisten was; een religieuze man en een echte witte ridder met zuivere bedoelingen. Dit werd destijds als een belangrijk imago gezien. Na de moord op John F. Kennedy, de presidentiële kandidatuur van echte anti-globalist Barry Goldwater en de zeer twijfelachtige rol van Henry Kissinger in het bestuur van Richard Nixon, werd het publiek steeds achterdochtiger over de aard van de overheid en wie echt de leiding had. Carter werd gezien als een remedie voor het wantrouwen van het publiek.

Welnu, zodra Carter aantrad, injecteerde hij niet minder dan tien leden van de globalistische Trilaterale Commissie en tal van andere elitaire in sleutelposities in zijn regering, waaronder Cy Vance en Zbigniew Brzezinski. En natuurlijk is zijn topmedewerker Hamilton Jordan, nooit gestopt. De elite wist precies wat het publiek op dat moment in de geschiedenis wilde, en dus gaven ze hen Jimmy Carter. Carters regering zou talloze globalistische belangen dienen, tot grote woede van het Amerikaanse publiek, dat zich verraden voelde.

Dit was voer voor Ronald Reagan, de anti-Carter kandidaat. De conservatieve (en voormalige democraat) die niet bang was erop te wijzen dat Carter omringd werd door lieden van de Trilaterale Commissie. Reagan trok de eerlijkheid van Carter openlijk in twijfel. Reagan viel Carter aan, terwijl hij afstand hield van “samenzweerderige” taal. Hij verklaarde in 1980 tijdens zijn campagne:

Ik geloof niet dat de Trilaterale Commissie een samenzweerderige groep is, maar ik denk wel dat haar belangen zijn gericht op internationaal bankieren, multinationale ondernemingen, enzovoort. Ik denk niet dat in de Amerikaanse regering negentien topfuncties ingekleed zouden moeten zijn door mensen uit een groep of organisatie die één gezichtspunt vertegenwoordigen. Nee, ik zou een andere richting uitgaan …

Reagan, werd net als Carter aangeprezen als iemand die geen banden met de elite en globalisten had. Hij was zuiver en onbezoedeld. Maar helaas, ook Reagan koos al snel minstens 10 Trilaterale Commissieleden voor zijn overgangsteam na zijn overwinning. Gedurende zijn twee termijnen in het Witte Huis diende ook hij de globalistische belangen (onder het waakzame oog van George H.W. Bush).

Als dit u bekend in de oren klinkt, bent u waarschijnlijk meer wakker en bewuster dan de meesten. De elite gebruikt steeds weer dezelfde strategieën, meestal met kleine verschillen om de zaken fris te doen ogen. Zoals veel van mijn lezers heel goed weten, heb ik de afgelopen jaren consequent gewezen op het frauduleuze anti-globalistische beeld van Donald Trump. Zijn regering heeft een zeer vergelijkbaar verloop gehad als hierboven beschreven (met opnieuw een paar nuance verschillen).

Trump voerde zijn campagne als populist en tegenstander van de elite. Zijn beeld was dat van een persoon onaangeroerd door de invloed van het establishment. Het belangrijkste argument van zijn aanhangers was zelfs dat Trump ‘zo rijk’ was dat hij ‘niet kon worden gekocht’. Hij bekritiseerde Hillary Clinton en haar ‘deep state’ banden met banken zoals Goldman Sachs en kondigde aan dat hij Washington zou opschonen. Als hij president zou worden zou hij “drain the swamp” toepassen (het moeras droogleggen).

Hij maakte ook krachtige beschuldigingen tegen de Federal Reserve (FED) en wees erop dat het veronderstelde ‘economisch herstel’ en de positieve beurscijfers frauduleus waren; een bubbel gecreëerd door stimulatie-pakketten en rentetarieven van bijna nul. Met die erfenis wilde hij niet opgescheept zitten. Trump was de volgende ‘ridder op het witte paard’ die klaar stond de globalistische draak neer te sabelen.

Zoals veel vrijheidsactivisten inmiddels goed weten, is Trump verre van een anti-globalist. Net als Carter en Reagan vulde ook Trump zijn kabinet binnen no-time met elitaire pionnen van de Council on Foreign Relations, Goldman Sachs, JP Morgan, enzovoort. Zijn achtergrond is ook al niet bepaald zuiver. Trump was een paar decennia van tevoren uitgekocht door de bankfamilie Rothschild. Rothschild-agent Wilber Ross was de man die de deal bemiddelde om Trump te redden van zijn enorme schuldenberg in meerdere vastgoedzaken in Atlantic City. Hiermee werd Trumps’ fortuin en tevens zijn imago gered. Tegenwoordig is diezelfde Wilber Ross de handelssecretaris van Trump.

In meerdere artikelen lichtte ik toe dat Trump een zoveelste pion van de macht is en dat er aan zijn taak nog een extra dimensie zit. Trump behoort tot de categorie politici die in het gehele westen het merk ‘rechts’ hebben mogen groot maken. Tot diezelfde categorie behoren mensen als Boris Johnson en Nigel Farage, maar ook in eigen land types als Wilders en Baudet. Ook hebben we de opkomst van de gecontroleerde alternatieve media gezien die eveneens aan deze merk-opbouw mogen bijdragen. Daarom is Robert Jensen de (goed getimed) gelanceerde rebel die volledig zijde van Donald Trump (en alles wat met het merk ‘rechts’ te maken heeft) kiest.

We zien een duidelijke afbakening van gedachtegoed en de koppeling van dat gedachtegoed aan het merk ‘links’ versus het merk ‘rechts’. Tot het merk ‘rechts’ behoren zaken als ‘anti-globalisering’, ‘anti-LHBTI propaganda’, ‘anti immigranten’, ‘niet geloven in een klimaatverandering of global warming’; behoort ook het imago van ‘een tikkeltje vrouwonvriendelijk’, maar ook kritiek op historische gebeurtenissen als bijvoorbeeld 911 worden duidelijk gekoppeld aan dat merk via het stigma ‘complottheorieën’. Er worden dan ook verwoede pogingen gedaan om de website waarop u nu leest, aan dat merk te koppelen.

Waarom is dat opbouwen van die merken zo belangrijk? Welnu, ook dat heb ik in meerdere artikelen toegelicht en zal ik hier nogmaals herhalen. Het is namelijk duidelijk dat zowel de Amerikaanse economie als de Britse, op het punt staan onderuit te gaan. In het geval van de VS is dat gepland via het ongelimiteerd bijdrukken van geld door de Federal Reserve (FED), om dit geld vervolgens te verstrekken aan grote bedrijven in de vorm van gratis leningen. Die bedrijven konden zo hun eigen aandelen opkopen en de beurskoersen kunstmatig opkrikken. Trump moest echter de schuld voor de aanstaande recessie in de schoenen geschoven kunnen krijgen en daarom startte Trump zijn handelsoorlogen. In het Verenigd Koninkrijk is het Brexit debacle de zwartepiet voor de aanstaande economische crash.

Daarmee heb je dus de situatie gecreëerd van een zorgvuldig opgebouwd merk ‘rechts’ (en alle gedachtegoed wat je daaraan gekoppeld hebt) en een verborgen bom onder de bodem van de economie. Ik roep al jaren dat die bom tot ontploffing gebracht zal worden. Door op het juiste moment de pin uit de ontsteker te trekken, blaas je met het opblazen van de economie in één klap alle gedachtegoed wat je aan dat merk ‘rechts’ gekoppeld hebt op.

De les die we hier dus uit kunnen leren, is dat media en politiek in staat zijn om steeds weer alle vormen van gedachtegoed in de maatschappij af te vangen via verse politieke stromingen en nieuwe media-geluiden. We kunnen ook concluderen dat bovenstaande strategie elke kritiek uit de maatschappij haalt die tegen verdere centralisering van de macht is. Het eindresultaat is dus dat je kritiek op de vorming van een wereldbestuur wegneemt en stap voor stap toe kunt werken naar meer centrale besturing en politiestaat. Een politiestaat in de vorm van censuur op bepaald gedachtegoed dat gekoppeld kan worden aan dat merk ‘rechts’; dat merk dat leidde tot economische rampspoed.

Nu hoor ik u denken: “Ja, maar hoe moeten we het dan doen? Wat kunnen we er aan doen? Je verandert er toch niets aan. Moeten we dan de elite verjagen? Moeten we alle politici uit hun gebouwen roken? Moeten we een revolutie ontketenen en hopen dat het leger zich achter ons schaart?” Ja, dat zijn hele plausibele vragen en ook de vraag wat er voor alternatief voor de huidige invulling van de democratie is, is een logische. Ook kunnen we ons afvragen hoe we de onbetrouwbaarheid van de media en gecontroleerde alternatieve media kunnen aanpakken. Al dat soort vragen waren aanleiding om een boek te schrijven. In dat boek onderbouw ik alle lagen van programmering en licht ik toe hoe we de verandering kunnen realiseren. Het boek geeft een samenvatting van vele onderwerpen die ik in de artikelen op deze website al besproken heb en plaatst het in chronologische vorm. Dat maakt het boek makkelijk leesbaar voor iedereen die nieuw is met de materie of nog wakker moet worden. Het is daarom een eenvoudig uit te delen boek aan familie en vrienden. Daarom wordt het tijd voor verandering. Kunnen wij de verandering brengen? Ja.

uw boek

Met de aankoop van dit boek ondersteunt u tevens mijn jarenlange werkzaamheden als schrijver en helpt u mij om in volle kracht door te gaan.

Bron linkvermeldingen: alt-market.com

81 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Trump is zonder twijfel lid van de club en een lakei van de Scribenten, dat is geen hogere wiskunde maar een conclusie die je kunt trekken door zijn bewegingen in de afgelopen decennia te volgen. En de lui te bekijken met wie hij zich laat omringen..De massa laat zich nu afleiden en zand in de ogen strooien door verscheiden PsyOps zoals Impeachment, Epstein, Russia Collusion etc etc terwijl er ondertussen verschillende belangrijke beslissingen worden genomen

  So much for the #Resistance! While all eyes were on impeachment hearing, House re-authorized PATRIOT Act
  https://www.rt.com/usa/473842-patriot-act-betrayal-democrats-house/

  Trump slams Federal Reserve during speech before Economic Club of New York
  https://nypost.com/2019/11/12/trump-slams-federal-reserve-during-speech-before-economic-club-of-new-york/

  https:// http://www.usdebtclock.org/

 2. Riffian schreef:

  Dit geldt natuurlijk voor iedere (politieke) partij/beweging..

  The Republican Party can lead any person to believe that their promises will be fulfilled in the future. They follow the Hitler line – no matter how big the lie; repeat it often enough and the masses will regard it as truth.

  – John F. Kennedy (22/11)

 3. Zonnetje schreef:

  Zolang het wereldprobleem niet bij de bron wordt aangepakt, blijven we zitten met de vijandige allochtone elite die de dienst uitmaakt middels smoke and mirrors, social engineering, fake oorlogen enz enz. De brave burger ( bb) weet niet beter: wil niet beter weten en denkt dat de huidige situatie het hoogst haalbare is, dat zij ‘ vrij’ zijn. Een regime change zit er dan ook blijkbaar niet in althans niet op korte termijn in Madurodam
  Ik hoor niets meer over de boeren, de bouwwereld enz
  Wat een brave burgers wonen hier.

 4. Wilfred Bakker schreef:

  Ondertussen bij onze buren,,,,,

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten