Wat is er aan de hand in Jeruzalem en Gaza?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 16 oktober 2015 23 Comments

alaqsa-idfWat is er aan de hand in Jeruzalem en Gaza?” is de vraag die we eigenlijk al decennia lang kunnen stellen, maar op dit moment is wel duidelijk dat er flink olie op het vuur gegooid wordt. Als we de geschiedenis van het concentratiekamp genaamd ‘de Gazastrook’ nalezen op Wikipedia krijg je de indruk dat zowel de Fatah als Hamas gecontroleerde entiteiten zijn. Als je toch een gezamenlijk belang zou hebben is er toch niets verstandiger dan de onderlinge strijdbijl te begraven en de gezamenlijke vijand te bestrijden? Dit blijkt al jaren niet mogelijk. En ongetwijfeld zullen er allerlei argumenten aan te rijken zijn waardoor de onderlinge verschillen leiden tot zoveel strijd en wellicht zullen er ook externe factoren een rol spelen, zoals economische problemen, die werden verergerd door Israëls Operation Summer Rains in de zomer van 2006 of het feit dat de internationale gemeenschap niet met de Hamas regering wilde samenwerken in 2007, enzovoort enzovoort. Het heeft alles weg van een goed gecoördineerde verdeel en heers strategie.

Olmert,_Bush,_HabbasAls je de foto rechts van november 2007 bekijkt waarop je de toenmalige premier van Israël, George Bush en Mahmoud Abbas zo gemoedelijk samen ziet, dan krijg je toch een raar onderbuik gevoel. Het feit dat de Palestijnse president ooit een afstudeer scriptie schreef waarin hij het aantal omgekomen joden in de Holocaust onderuit haalde en het feit dat hij in Moskou studeerde, zouden een duidelijk teken moeten zijn dat Abbas erg anti-Israël is, maar misschien moeten we ons eens afvragen hoe goed de elitaire kliek die achter de schermen als poppenspelers aan de touwtjes van de marionetpoppen trekken, in staat zijn om de massa de ogen dicht te smeren. Je hebt geloofwaardige acteurs nodig om een geloofwaardig toneelstuk op te voeren.

Wist u dat zowel Hamas als Fatah tot de Soennitische tak van de moslimwereld behoren? Als we kijken naar het wereldwijde schaakbord, dan is het glashelder dat het gehele westerse kamp geschaard kan worden aan de zijde van Israël en dat deze duidelijk samenwerken met de Soennitische moslimwereld. Dit zeg ik niet om Soennitische moslims als goed of slecht af te schilderen, nee net zoals een Amerikaans burger niet slecht is omdat president Obama een imperialistische marionet is die wereldwijd bommen en granaten gooit, kun je geen enkele moslim kwalijk nemen wat hun leiders bekokstoven. Je kan mensen hooguit wakker schudden en wijzen op de werkelijke agenda. Het andere kamp dat we kunnen onderscheiden is het Oosten, waaronder vooral Rusland en China te scharen zijn. Dit kamp werkt met de Sjiitische moslimwereld samen. Ik heb het dan niet over alle splintergroeperingen die je in iedere religieuze stroming kan aanwijzen, maar over de hoofdstromingen. Welnu, Iran, Syrië en Libanon vallen onder deze Sjiitische islamitische tak. Ooit had je een hele sterke aanwezigheid van Hezbollah in de Gazastrook. Hezbollah is een Sjiitische groepering die kan worden gelieerd aan Libanon en dus aan het kamp Rusland, China, Syrië, Iran. Inmiddels is Hezbollah volledig verdwenen uit de Gazastrook. Het feit dat er nu alleen nog maar twee Soennitische moslimgroeperingen actief zijn in de Gazastrook zou ons al tot nadenken moeten stemmen. Vergelijk dit een beetje met de aanwezigheid en activiteit van Al-Nusra (voortvloeisel uit Al-Qaïda) en ISIS in Syrië en Irak. Deze twee Soennitische groeperingen worden volledig gesteund en bewapend door het Westen. Wie dat nog niet heeft kunnen ontdekken, moet nog maar eens een avondje gaan Googlen.

Stel dat we er van uitgaan dat zowel Hamas als Fatah volledig gecontroleerd worden door Israël (en dus het westerse kamp), dan kun je dus wel zeggen dat alles wat we zien aan aanslagen en gevolgen daarvan simpelweg goed gepland en getimed is en wordt. Dat vindt de gemiddelde lezer misschien een bizarre uitspraak en de gewone man op straat in de Gazastrook of in Israël zelf zal dit ook niet weten of zich beseffen. Dat is het fantastische aan blubber propaganda: je kunt er mensen massaal de ogen mee dichtsmeren. De mind control en hersenspoeling van de massa werkt in optima forma! Van Hamas wisten we al dat deze door Israël zelf is opgericht (zie hier). Zou dit ook voor Fatah kunnen gelden? Ach, misschien is het wel weer een bizarre fantasierijke gedachte van Martin Vrijland. Kijken we echter naar de lange lijst van aanslagen van de Palestijnen in Israël en naar de reactie van Israël daarop, dan heeft het erg veel weg van datgene wat we nu op grote schaal in Syrië zien. Het (zelfgeschapen) ISIS is druk doende met moord en doodslag en het Westen reageert daarop. Met welk resultaat? Niet of nauwelijks noemenswaardige schade aan ISIS. En nu Rusland zich in de strijd mengt wordt ISIS binnen no-time ernstige schade toegediend en flink terug gedreven. Ergens klopt er dus iets niet met de verslaggeving (propaganda) van de westerse nieuws kanalen.

Wat er nu in Israël gebeurt lijkt alles te maken hebben met de door mij al eerder genoemde noodzaak om de religieuze profetische scripts af te handelen. Dat geldt overigens niet alleen voor Israël, maar voor het gehele wereldwijde schaakbord. Echter, omdat Jeruzalem nogal een belangrijke rol vervult in al deze profetieën, is het nuttig om te kijken naar wat er zich daar nu voltrekt. Ik heb geeneens de puf om alle profetieën erbij te zoeken, maar duidelijk is dat de christelijke en joodse verwachting is dat de tempel van Salomo herbouwd gaat worden en de moslims hebben weer andere plannen met Jeruzalem. ISIS wil in 2022 Israël van de kaart geveegd hebben en Turkije (die ook tot de Soennitische kant behoort) wil in 2023 het Ottomaanse rijk herstellen. De strijd om deze “heilige plaatsen” begint nu vorm te krijgen, nu de Palestijnen de klaagmuur van Israël af willen pakken en Israël er alles aan doet om moslims bij de voor hun heilige Al-Aqsa moskee in Jeruzalem vandaan te houden (zie hier). In mijn optiek wordt de gehele strijd georkestreerd door de marionetspelers. Wie dat dan zijn heb ik in eerdere artikelen toegelicht, maar het is een cult die de wereld al sinds mensenheugenis in haar greep houdt via angst, dood en verderf.

Overigens zou het ons niets moeten verbazen dat de twee islamitische stromingen die nu nog tegen elkaar strijden ooit de krachten gaan bundelen en gezamenlijk tegen Israël op zullen gaan trekken. Hoewel de twee kampen elkaar nu nog actief bestrijden is de leider van het zich oprichtende Ottomaanse rijk al druk bezig de twee stromingen onderling te verenigen (zie hier). De strijd in Syrië is echter ook geënsceneerd door de marionetspelers, met als doel het ISIS Trojaans paard te kunnen bouwen en Europa binnen te rijden. Overigens zullen landen als Amerika, Australië en zelfs Rusland niet de dans ontspringen voor dit Trojaans paard effect, maar Europa krijgt nu het grootste paard binnen gereden. Ook dat dient de grotere agenda. Er zal iets Armageddon-achtigs opgetuigd worden. Daarvoor zijn de schaakstukken zich nu op het bord aan het verplaatsen. De schaakspelers zijn echter achter de schermen dikke maatjes. Een totale wereldwijde chaos is het doel. En uit chaos wil men orde scheppen. De verschillende religieuze profetieën hebben echter een verschillende afloop en dat motiveert de strijders in de verschillende kampen dan weer om hun leven te geven. Zij maken slachtoffers of offeren zichzelf op. Het woord ‘offer’ komt niet voor niets in het woord ‘slachtoffer’ voor, net zoals het woord ‘slacht’ er niet voor niets in voor komt. De cult die de wereld runt is haar schaakspel aan het spelen en bij dat schaakspel moet bloed vloeien als offer voor de heerser en bouwer van deze matrix.

Bron linkvermeldingen: Wikipedia, Israelnationalnews.com , Xandernieuws, shoebat.com

59 Shares

Tags: , , , ,

About the Author ()

Comments (23)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Make peace not War schreef:

  Hieronder een link waar die duidelijkheden worden bevestigd ‘De verwachting dat de Tempel van Salomo herbouwd gaat worden.

  http://realtemplemount.com/

 2. Analyze schreef:

  Het is duidelijk dat wat wij zien, de bühne is. Degene achter het toneel zijn de hardcore fanaten van het Vaticaan, genaamde De Jezuïeten met aan het hoofd de Antichrist Vicarius Filii Dei (666).
  Zij zijn de ´puppet players´ en er gaan ook niet voor niets al decennia de geruchten, dat zij de Titanic hebben laten zinken. Waarom:
  Because three of the richest and most imporant men in the world, gugenheim, strauss, and john jacob aster, blocked the vatican banks takeover of the american banking system.
  Those three men were worth 500 million dollars
  At the time…
  And that would have been billions and billions in this era. So their families were basically wiped out on that ship?
  J.P. morgan was ordered by the Jesuits to build the Titanic. This unsinkable ship would serve as the death ship for those who oppose the Jesuit plan for a Federal Reserve System.”

  Let op de Satanische blik vanaf 0:35 en je weet ook waarom Poetin gedwongen wordt het schaakspel (lees optische bedrog) mee te spelen. Want anders word hij à la JFK uit de weg geruimd.

 3. Analyze schreef:

  We mogen onderhand vaststellen, dat het Vaticaan de grootste misdaadgroep ter wereld is en dat de cosa nostra een kleuterklas is vergeleken bij deze zieke geesten (geestelijken). Nog los wat ze gedaan hebben met kinderen, om te kotsen gewoon.
  Het is ook niet verwonderlijk dat bepaalde nazi documenten geheim moeten blijven, omdat anders naar boven komt wat voor rol deze smeerlappen gespeeld hebben (zie ook operation paperclip)
  http://nos.nl/artikel/143880-duitse-inlichtingendienst-wil-nazidocumenten-geheimhouden.html

  En dan hebben we het nog niet eens over deze kuttekop aan het hoofd van deze misdaadgroep en waarom Argentinië het achterland is van de Jezuïeten, los van de gelijkenissen met de vlag.
  Vastgesteld is dat het Videla regime gesteund is door de Jezuïeten, getuige ook deze foto met de huidige paus
  https://ixquick-proxy.com/do/spg/show_picture.pl?l=nederlands&rais=1&oiu=http%3A%2F%2Fwww.reset-italia.net%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F03%2Fpapa-francesco-bergoglio-videla-dittatura-argentina-desaparecidos.jpg&sp=40f742db8315486f18d89df0d210e9f3

  en we mogen ook vaststellen dat alle dictatoriale regimes à la Pinochet gesteund zijn door deze hardcore satanisten, want wat moet je zeggen als mensen uit vliegtuigen zijn gegooid door deze onmensen.
  https://ixquick-proxy.com/do/spg/show_picture.pl?l=nederlands&rais=1&oiu=http%3A%2F%2Fwww2.gwu.edu%2F~nsarchiv%2FNSAEBB%2FNSAEBB416%2Fdoc01.jpg&sp=841988f24261550654b144cf052f4f06

  Laat ik zeggen dat hier geen kamervragen over gesteld gaan worden, gezien het feit dat Bernhard (lik men anjer) oprichter is van de Bilderbergconferenties en zuipschuit Willy getrouwd is met een slet uit de Zorreguietta oligarchen dynastie, die een zeer kwalijke rol gespeeld hebben gedurende het Videla regime. En wij maar betalen voor deze vertegenwoordiging, gadverdamme.

  Er is geen vox populi!

 4. boterbloem schreef:

  Analyse ,
  Maak je innerlijk niet Boos in je hoofd.
  Dat is nu net wat deze satanische cult entiteiten van je willen hebben ,
  ze zuigen je energie leeg , daar leven ze van.
  Geef ze geen energie .
  Probeer je daar van bewust te worden (Bewust -Zijn ) = Consciousness

 5. Freeman schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=xIEbZrn42WE.. Rome is in mijn optiek Edom, het spirituele centrum van een anti-christendom, Constantinopel was de politieke arm van het Heilig-Romeinse-Rijk van Rome en werd veroverd door de Ottomanen, dus het werd het politieke centrum van het Ottomaanse rijk, maar het spirituele centrum van het Ottomaanse-rijk was de geboorteplaats van hun religie, namelijk in Mekka-Moeder in Saoedi-Arabie (En zij is het mysterie van Babylon, de hoer, gelocaliseerd in de desert).

  -De- Antichrist komt staat op in Istanbul/Constantinopel en zal het Heilig-Romeinse-Rijk in het Westen doen vallen en West-Europa volledig onderwerpen aan zijn Heerschappij. Zal gaan zitten op de olie/wijn van Saoedi-Arabie en zijn Rijk zal de (nu geografische bekende) Islamitische werd omvatten en echt penetreren tot in de politiek van het Westen en zich groot maken.

  • Analyze schreef:

   Het zgn. Westen heeft met de MH-17 ramp en haar inmenging in Syrië haar zgn. momentum verloren. Het zgn. Oosten (olv. Rusland en China) is nu aan zet, maar beide kanten worden gecontroleerd door de militaire arm (De Jezuïeten) van het Vaticaan (De priesters van Babel)
   http://www.ninefornews.nl/de-toren-van-bazel-de-geheime-bank-die-de-wereld-bestuurt/
   http://www.lannoo.be/de-toren-van-babel-staat-brussel

   Vergeet niet dat de eerste vrouw van profeet Mohammed uit een zeer invloedrijke christelijke (katholieke) familie kwam en kunnen we dus stellen dat de Islam een creatie is van diezelfde priesters van Babel. Het vaticaan controleert op magistrale wijze, door beide partijen tevreden te houden, de gehele wereld. De priesters van Babel zijn vanuit Mesopotamië, via Karnak (oude Egypte) in Rome beland van waaruit zij al vele eeuwen over de wereld heersen. De verpersoonlijking van de antichrist is Vicarius Filii Dei en zijn merkteken is de ‘s zondagsrust.

   • Freeman schreef:

    Het Vaticaan en alle Freemasons van het Westen geven hun volkeren prijs aan het Rijk van het Beest (het hernieuwde Islamitische-Ottomaanse-Rijk) De Globalist are pushing the Islamic Agenda om hun volkeren te decimeren, door ze af te slachten en te verkrachten.. https://www.youtube.com/watch?v=S_S1RUirkHk.. Nazi-Amalek-Muslim-Alliantie.. https://www.youtube.com/watch?v=hgJtL_9v7MY..

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/10/Dagelijks-15000-nieuwe-migranten-in-Duitsland-politie-eist-muur-langs-grenzen..

    https://www.youtube.com/watch?v=ulbRB5lHgJA.. The Vaticaan Army (Khazaars, ARE NOT JEWS, the destroy the real jews, the mizrachi and the Sefardi door de komende wereldheerschappij gepusht door de Islamic/Vatican-Edomite-Freemasons-Baal-Order.. https://www.youtube.com/watch?v=VjARZPAcATM..

    • Analyze schreef:

     Dan ga je aan één ZEER BELANGRIJKE feit voorbij en dat is dat Turkije lid is van de NAVO (NAZI’S) en zij haar agenda uitvoert. Dus mogen we stellen dat man met snor een herkansing krijgt om de Das Dritte Reich te implementeren. En dit alles dus niets met geloof te maken heeft, want dat is een instrument. Het doel heiligt de middelen!

     • Analyze schreef:

      Los van de zgn. Agenda (21 en 2030) van de NAZI’s beheersen zij door allerlei oorlogen en false flag operaties de gehele wereld. In zowel economisch en politieke zin. Voor degene die het niet kunnen geloven, ik eerst ook niet±
      Los van alle invloedrijke scholen die de toekomstige (politieke) leiders, lees pionnen opleiden. Beheersen zij dus ook naties en haar steden:
      Washington DC (autonoom en defensie tak van het Vaticaan)

      London (autonoom en handelscentrum)

      New York (Wall street in handen van zakenbankiers -> die weer handelen voor de Rotshilds/Goldman Sachs die weer de bankiers van het Vaticaan zijn)

      Zwitserland (zgn. Neutraal, opgericht door kruisvaarders)
      Basel (Babel) -> BIS (vertegenwoordigt alle zakenbankiers en dus het Vaticaan)
      zie ook Nout Wellink, die via Wouter Bos de belastingbetalers van Nederland heeft laten opdraaien voor de kredietcrisis (lees casino gokschulden)

      Brussel (NAVO/NAZI’s en politiek theater)

      Afghanistan (opiumvelden, drugstransporten ->zie ook Carlyle group/Karzai en Carlyle Group en Poppy Bush)

      Irak/Libië (Royal Dutch Shell grootaandeelhouders Nazi’s en SS’ers Von Amsbergen und Von Nassau)

      etc. etc.

     • Analyze schreef:

      Nogmaals als je de agenda van het Vaticaan dient dan word je beloond. En niet als je opkomt voor de gewone man/vrouw:
      Timmerfrans = MH17 = promotie -> vicevoorzitter
      van de Europese Commissie
      Nout Wellink = Bankfraude = promotie -> chairman of the Basel Committee on Banking Supervision

      Links of rechts in het politieke spectrum maakt dus geen reet uit. Ze gaan over LIJKEN

      https://sites.google.com/site/ncfwhistleblowers/oekraine

      Ondertussen….(fabeltjeskrant) geef het volk brood en spelen en stop ze vol rotzooi

     • Freeman schreef:

      West en Oost Rome/Vatican/Khazar/Navo/EU/V.N. zijn verborgen Baal-aanbidders, wat zij zullen doen is de Democratie en “vrijheid” afbreken van binnen en van buitenaf, het Christendom slopen van binnen en van buitenaf en de mensen geleidelijk aan warm laten lopen voor het -herstelde- Ottomaanse-rijk, het Vatican zal steeds meer wijzen op de Islamitische-versie van het Jezus-verhaal onder het mom de grote massa s Islamieten niet te beledigen ect ect. Aan de hoeveelheid religieuze/Baal-HILAL-tekens-gebouwen zal men in het Westen gaan zien, wat er zich werkelijk aan het ontwikkelen is en welke cultuur dominant zal zijn en zo steeds meer zal weten af te dwingen. De Politici (linkse horde) zal uiteindelijk beide handen aan ze geven, totdat ze niet meer in staat zijn het tij nog te keren.

      Wie op hen stemt, is echt een FULL, de Europese leiders zijn blind en worden door hoger ingewijden Occultisten een verdrag aan te gaan met de dood, en die dood zal de hele wereld bedriegen en misleiden, vooral ook voor het karretje spannen om de BAAL-verering in te voeren door de religie/ideologie die openlijk de BAAL-verering als symboliek in hun vlaggen heeft opgenomen.

      Ze zullen de Islamitische-revolutie gebruiken, met aan de ene hand de miltrailleur en aan de andere hand de Arabische/Islamitische-zwaard (zie Denver Airport-afbeeldingen) om genocide te plegen totdat hun bestemde tijd om te heersen voorbij zal zijn.

   • Analyze schreef:

    Wat deze ziekelijke cabal wilt staat ook op de https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

 6. Freeman schreef:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/10/Aanslag-op-Duitse-politicus-onvermijdelijk-gevolg-van-negeren-stem-van-het-volk.. Nationalistische partijen en bewegingen worden door inside-jobs en fals-flag-aanslagen meer en meer gebrandmerkt als Terroristisch en Staatsgevaarlijk. Het zal niet lang op zich wachten of die partijen zullen worden verboden -wat ook in de planning staat- om de Democratie nog verder uit te hollen met een gedesillusioneerde autochtone-bevolking.

  https://www.youtube.com/watch?v=KC_pp0LLs1A.. Het Westen en hun cultuur wordt door hun politieke-leiders in de uitverkoop gedaan, vanwege een eindtijd-programma en Agenda van de Saturnus-Elite.

 7. Freeman schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=uY20IFaWlsQ.. eyeopener.. hoe meer details hoe intressanter..

 8. leeuw schreef:

  Wat klopt er nog meer niet.
  ISIS is soenitisch
  Maaaaaaar de Koerden ook.
  Waarom valt de ISIS de koerden aan terwijl ze het zelde geloof hebben.
  Ze zijn beide streng gelovig en horen dus de koran te kennen. In Hoofdstuk 4 staat dat een moslim geen andere moslim mag doden.
  Wat klopr er dan niet?
  Beide horen zich aan dat boekje de koran te houden anders, ben je volgens de koran geen moslim.
  Je hoort blindelings alles voor waar aan te nemen.
  Dus ook de regel dat je geen moslim mag doden.
  Dus ISIS die zo hard roept de mens te bekeren en volgens het boekje te leven, net die vallen de soenistische Koerde aan????

  • Analyze schreef:

   ISIS = wahabisme (Saoedie Arabië/CIA) en de Koerden zijn niet alle soennitisch, maar gedeelten zijn atheïstisch en bepaalde delen van de bevolking hangen een Mitra geloof aan.

   Maar wat de Koerden bindt is een ‘Groot Koerdistan’, dat is waarvoor ze strijden en de PKK is de militaire tak van de Koerden. Ook weer gefinancierd door de CIA (Jezuïeten), zie het verdeel en heers spel.

   Dus stap alstublieft af van het geloof en oost west paradigma, want het zit en stuk gecompliceerder en ingenieuzer in elkaar.

 9. Freeman schreef:

  Omdat het Ottomaanse-rijk iedere nationale-onafhankelijkheid niet zal dulden binnen hun Rijk, ISIS en aanverwanten groeperingen hebben als opdracht om Assad in Syrie af te zetten en dat Gebied in te lijven in hun toekomstige Ottomaanse-Rijk. Omdat de Levant, een belangrijk gebied zal blijken te zijn binnen het Systeem van Het Ottomaanse-rijk. Het Beest-rijk van Openbaring beslaat 3 essentiele gebieden, Het huidige Griekenland en Turkije + Macedonia en nog wat andere Slavische landen, Irak en Iran. Van daaruit zal Egypte alsnog worden geislamitiseerd en met hen heel Noord-Afrika ingelijft worden in het Ottomaanse-rijk. Ook grote delen van West-Europa zal vallen. Saoedi-Arabie zal worden vernietigd door hen. De komende jaren zullen we Turkije nadrukkelijker op de voorgrond zoen samen met Iran.. https://www.youtube.com/watch?v=gHU8IqqBPCA..

 10. Freeman schreef:

  Ook Syrie behoort tot die 3 essentiele gebieden. En het duurt niet lang meer of de Ottomanen zullen West-Europa verder penetreren vanwege hun lidmaatschap van de EU, die eraan zit te komen. Dan zullen zij vooral Portugal en Spanje op het vizier hebben in eerste instantie, maar ook Duitsland vanwege de grote aantallen Turken die op het Ottomaanse-Rijk stemmen.

  We zullen verbaast gaan staan hoe snel het zal gaan en we gaan zien hoe het Westen ze faciliteert en dat alles om de Agenda van de Elite te volbrengen met betrekking tot de Oorlog der oorlogen.

 11. Freeman schreef:

  Het is niet voor niets dat Erdogan “Alexander de Grote” een fantastisch-figuur vindt, Alexander was een vliegens-vlug op veroveringstochten.

 12. Analyze schreef:

  Voor degene geïnteresseerd in de organo/organigram van de NWO:
  http://www.isgp.nl/global_power_structures

 13. Freeman schreef:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/10/Sloveni-gebruikt-geweld-om-duizenden-migranten-te-stoppen.. vooral wel welkom heten, maar niet onze “elite” wijken please, wat een hypocriet..

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten