Wat is nou eigenlijk het stikstof probleem, waarom klagen de boeren en waarom snelheidsverlaging?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 7 november 2019 12 Comments

bron: nos.nl

Het lijkt een ware plaag te zijn! Ineens moeten alle boeren aan de stikstofreductie. Dat woord ‘stikstof’ heeft op zich al het subliminale woord ‘stik’ in zich en dus doet dat de gemiddeld gewone man op straat denken dat we hier met een stof te maken hebben, waarvan we met zijn allen gaan stikken. Vermoedelijk associëren velen het woord ook met CO2 en is het verschil niet bekend. Stikstof is in principe een elementair deeltje in de natuur. De term ‘stikstof’ wijst dus op een atoom dat in de natuur alleen als gebonden vorm (als molecuul) voor kan komen. Daarom kun je als boer dus eigenlijk niet aan stikstof vermindering doen. Wel kun je aan bijvoorbeeld ammoniak vermindering doen. Ammoniak NH₃ is feitelijk meetbaar en bevindt zich bijvoorbeeld in de uitwerpselen van koeien. Dat de staat dus aan stikstof vermindering wil doen is duidelijk vooral een NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) keuze om het volk op subliminaal niveau te bespelen. Stikstofvermindering betekent feitelijk helemaal niets. Wat verminder je dan stikstofgas, ammoniak of een van de vele andere stoffen waarin het element stikstof voorkomt?

bron: indiamart.com

U kent stikstof waarschijnlijk het beste van dat goedje wat onder hoge druk in een fles zit en je met dikke handschoenen uit moet schenken (of zoals op de foto uit een geïsoleerde fles), omdat anders je vingers bevriezen: stikstofgas (N2). Dat wordt bijvoorbeeld gebruikt om wratten te verwijderen. Zodra stikstof uit de hogedrukfles komt, begint het te koken en verdampt het. Het heeft namelijk een kooktemperatuur van -195,8 °C en dat is dus de temperatuur waarop stikstof vloeibaar is. Stikstofgas is dus erg koud en begint meteen te verdampen in de buitenlucht. Het onder hoge druk houden in stevige stalen flessen, maakt het vloeibaar. Dat is een natuurkundige wetmatigheid.

We wisten al dat we aan CO2 vermindering moesten gaan doen. CO2 heeft niets met stikstofgas (N2) te maken. CO2 betekent koolstofdioxide. Dat woord is dus zo opgebouwd: di-oxide staat voor 2x zuurstof. Een koolstof atoom met daaraan gekoppeld twee zuurstof atomen. Koolstof dioxide ontstaat bij verbranding van koolstof-atomen bevattende brandstof. Benzine, kerosine en diesel bevatten allemaal koolstofatomen. Het brandstof molecuul is dus opgebouwd uit onder meer koolstofatomen en bij verbranding aan de lucht (zuurstof, zijnde O2 gas) ontstaat bij volledig verbranding CO2 en bij onvolledige verbranding kan koolmonoxide (CO) ontstaan. Dat laatste gebeurde vroeger wel eens bij gaskachels in een woning, waardoor verstikking optrad. Daar ziet u dan wellicht ook de subliminale link tussen stikstof en CO2. Scheikundig en in de werkelijke wereld hebben de twee helemaal niets met elkaar van doen.

Als boeren aan stikstof vermindering moeten doen, moeten ze dus iets verminderen waarvan de definitie niet helemaal duidelijk is. Boeren produceren namelijk geen stikstofgas. Stikstofgas is het meest voorkomende zuivere gas en vormt 78,1% van het totale volume van de atmosfeer. Let wel een atoom kan alleen in verbindingsvorm met andere atomen gevonden worden in de natuur. Net zoals een zuurstof atoom (O) alleen als bijvoorbeeld zuurstofgas (O2)  of in water voorkomt (H2O). Stikstofverbindingen wisselen voortdurend uit tussen de atmosfeer en levende organismen. Stikstof moet eerst worden verwerkt of “gefixeerd” tot een plant-bruikbare vorm, meestal ammoniak. Ammoniak is wat de boeren (althans hun vee) wel produceren. Ammoniak is bruikbaar en nuttig voor planten, vandaar dat boeren mest over hun land uitrijden.

bron: wikipedia.org

Wanneer de ammoniak door planten wordt opgenomen, wordt het gebruikt om eiwitten te synthetiseren. Deze planten worden vervolgens verteerd door dieren die de stikstofverbindingen gebruiken om hun eigen eiwitten te synthetiseren en stikstofhoudend afval (ammoniak) uit te scheiden. Ten slotte sterven deze organismen en ontleden ze, ondergaan ze bacteriële en omgevingsoxidatie en denitrificatie, waarbij ze gratis stikstofgas (N2) in de atmosfeer terugbrengen. Een prachtige nuttige en noodzakelijke cyclus dus.

Net als CO2 is er feitelijk niets giftig of gevaarlijk aan stikstofgas. Sterker nog stikstofgas is een ‘inert’ gas dat van nature niet geneigd is een chemische reactie aan te gaan met andere stoffen. Het is dus ongevaarlijk, niet giftig, reukloos en we ademen het de hele dag in; net als zuurstof. Dat zuurstof dat weer geproduceerd wordt door bomen als gevolg van de opname van CO2. Zowel CO2 als stikstofgas zijn dus positieve en goede gassen en van beide beweert de politiek nu (en beweren activistische groeperingen) dat ze gevaarlijk zijn. Dat komt omdat overheden op wereldschaal wetenschappers gecompromitteerd hebben om het verhaal geloofwaardig te maken, terwijl er geen enkele plausibele biologische, scheikundige of natuurkundige verklaring kan worden gegeven. Rapporten die zouden laten zien dat er meer CO2 in de lucht zat in warmere periodes op aarde, laten juist zien dat CO2 een gevolg is van de zonneactiviteit en niet de oorzaak. We zijn getuige van wetenschapsgoochelarij ter introductie van een wereldwijd belastingsysteem en een systeem waarbij iedereens uitgaven getraceerd kunnen worden (blockchain geld dus).

Boeren worden sinds 2015 aan het PAS (Programma Aanpak Stikstof) gehouden. Daar zien we die protesten van de laatste weken om, omdat er eisen opgelegd worden die niet of nauwelijks te realiseren zijn, wat leidt tot failliete boeren. Dat Mark Rutte gisteren een dagje besteedde om de boeren aan te horen (wollig praten en vervolgens niks doen), is ongeveer vergelijkbaar met de Gronings gaswinningen en de aardbevingen die dat oplevert: Zo nu en dan gaat er een politicus op bezoek om zijn acteerstukje op te voeren en het volk stoom af te laten blazen. Rutte kan met een gerust hart naar zo’n boerenbijeenkomst gaan, wetende dat de Nederlandse staat jaren geïnvesteerd heeft in een netwerk van pionnen in elke beroepsgroep; een netwerk aan Inoffizieller Mitarbeiter als zijnde gecontroleerde oppositie-pionnen in elke laag van de maatschappij. Als acteur die zichzelf ‘minister president’ mag noemen, hoeft hij dus niet bang te zijn voor echte aanvallen, want de boeren die gespaard zullen blijven voor alle ellende, bevinden zich waarschijnlijk ook tussen deze groep en zij zullen zich gedeisd houden.

Omdat je stikstof uitstoot niet kunt meten, als je niet de definities duidelijk hebt van wie of wat die stikstof dan uitstoot, dan heb je een probleem. Stoot een koe bijvoorbeeld stikstofgas uit als hij een scheetje laat? Nee, er zit een stikstof verbinding in de urine en in de poep, maar een koe stoot geen stikstofgas uit. Er wordt wel eens stikstofgas door boeren gebruikt, bijvoorbeeld om hooibroei te voorkomen of voor het bewaren van fruit, maar dat zegt niet zoveel en bovendien is stikstofgas onschadelijk en een prima gas. Boeren moesten daarom een rekentool krijgen, waarmee de staat voor hen bepaalde waarmee ze aan stikstofvervuiling doen. Uiteindelijk blijkt het vooral te gaan om ammoniak en dus om datgene wat in mest en urine zit. Stikstof blijft een woord wat gekozen is voor propaganda redenen en voor subliminale programmering “dat je ervan stikt“. Waarom wordt het niet ammoniakvervuiling genoemd en horen we steeds de naam die ons aan stikken doet denken? Zoals uitgelegd: dat noemen we ‘subliminale programmering’.

De nieuwste plannen van de acteursvereniging Den Haag zijn dat de maximale snelheid op de wegen omlaag moet. En dan was er nog iets met de bouw? Snapt u het nog? Er moeten blijkbaar minder boeren komen, want we willen meer woningen en infrastructuur kunnen bouwen en dus moet de snelheid op de wegen omlaag, want dat kan de staat lekker enkele miljarden extra binnen hengelen aan verkeersboetes. Elke logica ontbreekt in elke discussie en dat lijkt de bedoeling ook. Er wordt alleen met termen gesmeten die niets meer dan onderbuikgevoel (maar feitelijk kant nog wal) raken. Het gaat allang niet meer om logica en inhoud; alles in de wereld van de media, politiek en milieuactivisme draait om onderbuikgevoelens. Ondertussen is er maar één effect en dat is dat iedereen flink in de buidel moet tasten of simpelweg (zoals bij de boeren) failliet gaat.

Shell, u weet wel dat bedrijf waar ons koningshuis een flink aandeel in heeft (verscholen achter allerlei mooie constructies) begon in 2009 stikstofverbindingen aan haar brandstoffen toe te voegen. Dat zou zijn om de uitstoot van motoren schoner te maken. Feitelijk lijkt het tegenovergestelde het geval en zouden we kunnen zeggen dat het probleem door oliemaatschappijen aan de brandstof is toegevoegd. Het probleem waarvoor het kabinet Rutte nu de oplossing probeert te verzinnen via de maximum snelheidsverlaging van 130 naar 100 op de snelwegen. André L. Boehman (die zal voortaan wel de boeman zijn), professor in brandstofwetenschappen, materiaalwetenschap en engineering op de Penn State Universiteit te New York, berichtte al in 2009 in de New York Times:

Stikstof verrijkte brandstoffen zijn ‘al een tijdje in gebruik’. Hij zei dat de term ‘stikstof verrijkt’ de gemiddelde persoon die niet op de hoogte is van de chemie van additieven, niets zegt. Wat ik mij als brandstofdeskundige afvraag, is:”Waarom voegden ze meer stikstof toe, omdat dat in het algemeen de NOx-uitstoot zal verhogen?

De toevoeging van stikstof-bevattende-verbindingen aan brandstof is dus de oorzaak. Daar moet dan ook de oplossing gevonden worden: bij diegene die de brandstof leveren; u weet wel dat miljardenbedrijf van dat gezin dat in paleizen woont en aan wie we belasting betalen in de illusie die democratie heet. Gewoon de stikstof-verbindings-toevoegingen er weer uit halen!

Elke maatregel die we het volk nu om de oren zien vliegen is zuiver en alleen gebaseerd op onderbuikgevoel-propaganda ondersteund door de ingehuurde experts bij Jeroen Pauw en andere perceptiemanagement tv-programma’s. Er is geen enkele grondige kritiek noch solide wetenschappelijke onderbouwing. En als er wel kritiek is, zorgt de censuurmachine wel dat mensen die niet onder ogen krijgen. Het gaat allemaal over onderbuikgevoel, subliminale programmering en dikbetaalde acteurs die u in wollige woorden met een kluitje het riet indrijven. Mijns inziens draait de stikstof-eis voor boeren om landjepik, waarbij de staat het de boeren zo moeilijk mogelijk wil maken. Zo moeilijk dat sommigen failliet gaan en hun boer-buren de grond over kunnen nemen en de rest van de grond naar de staat kan voor bouw- en infrastructuurprojecten. Dat de maximale snelheid omlaag gaat, levert waarschijnlijk het extra miljarden-potje op (uit bekeuringen), waaruit die nieuwe infrastructurele en bouwprojecten gefinancierd kunnen worden. Dat er een paar boeren op de fles gaan, zal de staat een rotzorg wezen. Die boeren kunnen mooi als knecht bij hun buurman aan de gang. Het draait allemaal niet om milieu; het draait allemaal om geld en meer regelgeving (lees: meer grip, meer politiestaat). Nederland als proeftuin voor de rest van Europa en de rest van de wereld.

Lees hier verder

Bron linkvermeldingen: nytimes.com

544 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Matthijs van den Brink schreef:

  “De heide groeide goed en paars” zeiden de boeren en er kon dus (blijkbaar) niet een te veel aan stikstof zijn. Hetgeen doet vermoeden dat er dus ook een te veel aan stikstof kan zijn. Of heeft dit meer door verzuring van de grond te maken door te veel ammoniak? En niet zozeer stikstof? Maar dan ook blijft het constant uitrijden van mest niet goed te zijn. Heeft men dan geen punt (ook al is de term stikstof dan niet juist)?

  • Martin Vrijland schreef:

   Ammoniak zelf is niet zuur, maar basisch; d.w.z. dat het zuur neutraliseert.
   De term stikstof is in het artikel uitgelegd en heeft niets te maken met wat de koeien in hun uitwerpselen hebben zitten anders dan dat het stikstof-atoom onderdeel uitmaakt van ammoniak. Ammoniak is nutig en goed voor de plantjes.

   Natuurlijk kun je zeggen dat alles waar ‘teveel’ voor staat niet goed is, maar de politieke agenda lijkt vooral om geld en grootgrondbezit (of het afpakken daarvan) te draaien, met deze milieu eisen als alibi

  • Martin Vrijland schreef:

   Het verhaal is dat Nederland veel vee heeft en dus ook veel mest en ammoniakemissie. Als dit neerslaat op het land dan ondervinden planten die van arme grond houden – en niet zoveel stikstof kunnen verwerken – daar nadeel van. Planten die goed gedijen op stikstofrijke gronden, zoals gras en brandnetels, krijgen de overhand.

   Dat is de officiële lezing..het doet denken aan de “zure regen” hype van enkele jaren geleden. “Planten die van arme grond houden…”, “bedreigde plantjes”..jajaja.. Weer zien we het woord stikstof en stikstofrijke gronden. Het woord stikstof blijft onterecht. Stikstof komt alleen voor in de verbindingen zoals vermeld in het plaatje in het artikel.

   Ik zeg: het draait om de poen, meer regelgeving en landjepik

  • Martin Vrijland schreef:

   De officiële lezing is dus dat ammoniak voor sommige planten in bepaalde natuurgebieden slecht zou zijn.
   Het zal ongetwijgeld zo zijn dat te veel niet goed is, maar het lijkt allemaal erg veel weg te hebben van het kapotmaken van de veeteelt in Nederland. Het milieu als alibi om meer geld weg te halen bij de bevolking.

   Het mag allemaal best wat minder, maar het lijkt vooral te draaien om de introductie en gewenning aan totalitaire controle systemen en om geld.

   De bekende methode van ‘wetenschappers die de officiële lezing tegenspreken krijgen geen promotie en anderen die het verhaal onderschrijven krijgen wel promotie’ zagen we ook bij het CO2 verhaal. De vraag is of daar ook hier sprake van is.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Let wel:

  Het opleggen van vermindering van ammoinakuitstoot is een kleine stap richting vermindering in vleesconsumptie. Hoe controleer je hoeveel vlees mensen kopen en eten? Via ‘the internet of things’ (5G) en traceerbare consumptie. Dat vereist een op blockchain gebaseerd geldsysteem en zaken als slimme meters in huis (koelkast om te meten wat er in gaat, slim-toilet om te meten wat er uit gaat).

  Het “stikstof” alibi is dus samen met de CO2 hype een prima weg richting de introductie van totalitaire controle systemen.

 3. ZalmInBlik schreef:

  En als een agrariër dan met oplossingen komt dan wordt dat logischerwijs tegengehouden, want het rijmt immers niet met de wereldwijde agenda 2030. Het inperken van vrijheden en je als een slaaf op een plantage begeven..

  https://www.rtvoost.nl/nieuws/320525/Ondernemer-uit-Almelo-Mijn-biologische-ammoniakfilter-wordt-bewust-tegengehouden

  • Martin Vrijland schreef:

   Prachtige oplossig. Ik ben ooit een groothandel in zeolieten begonnen en was de eerste die dat spul naar Europa haalde vanuit mijnen uit Turkije en Australië. Helaas heeft een grote afnemer op zeker moment de rekeningen niet betaald, waardoor ik het bedrijf niet kon redden. De nieuwe eigenaar die het uit faillisment kocht heeft alle teksten toen der tijd door mij geschreven nog steeds op de website staan. De beste is nu miljonair en heeft mij met een telefoontje bedankt voor al het voorwerk.

   Zeoliet, en dan met name Clinoptiloliet, filtert ammoniak uit uitwerpselen en is regenereerbaar middels een zoutbad. Het Clinoptiloliet dat ik leverde is tevens goedgekeurd door de EU als voedingssupplement. Ik was de eerste die dat aan paardenhouderijen en grote (losloop) kippenstallen leverde.

   Nog zo’n oplossing die werkt. Maar men wil geen oplossingen, men wil de branche opbreken en meer grip.

 4. danny schreef:

  Let ook even op dat de heisa is begonnen met ”de stikstofuitspraak” van de raad van state.
  Die club waar Willen-Alexander opperhoofd van is.
  Dus het is wel duidelijk uit welke koker dit gedoe komt.

  • Zonnetje schreef:

   Alles, zeker zaken die van belang zijn voor de jongens van het script, zijn tot in de puntjes geregisseerd. Het heeft dan ook geen zin om je recht te halen bij hun ‘ rechtbanken’.
   Ik snap niet dat boeren, bouwwereld enz niet samenwerken? Gevaar blijft dat organisaties die iets zouden willen deep, deep, geinfiltreerd zijn door meerdere undercovers. Wat een land. Gelukkig leven wij in een ‘ rechtstaat’.

 5. Martin Vrijland schreef:

  En de grootste propaganda krant van Nederland mag nu aan damagecontrol gaan doen, nu toch wel duidelijk wordt (want meten is weten, big data) dat het volk het niet pikt

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1439735619/doorgeslagen-onbegrip-over-groene-maatregelen

  (gratis te lezen in Incognito modus, maar beter om die onzin niet aan te zien)

  Men blijft spreken over stikstof, maar het gaat niet om stikstof. Dat is een propaganda-naam, om de indruk te wekken dat je er van stikt!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten