Website nepnieuws-checker.nl gaat tegenwicht bieden aan staatsmonopolie op uw wereldbeeld

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 21 december 2017 7 Comments

Zojuist is de website Nepnieuws Checker gelanceerd onder www.nepnieuws-checker.nl (neemt u maar even een kijkje); een initiatief bedoeld om de inzet van de Nederlandse overheid voor bestrijding van nepnieuws te onderzoeken en uit te zoeken of de mainstream media zelf misschien nepnieuws produceren. Onderzoek naar actuele en afgewikkelde nieuwsitems kan zo de onderste steen boven halen in de vraag of de mainstream media zich wellicht schuldig maken aan datgene waarvan zij zelf sommige informatiebronnen beschuldigen. De vraag komt bijvoorbeeld aan de orde of nepnieuws bewust gecreëerd is door overheden om zo juist het monopolie op beeldvorming te verkrijgen. Een goed voorbeeld hiervan is de Russische nepnieuwsfabriek die veelvuldig is aangehaald in het programma Jinek. Onderzoek naar deze vermeende nepnieuwsfabriek zou bijvoorbeeld boven water kunnen halen of deze fabriek ook daadwerkelijk bestaat of dat dit een ‘filmset-achtige’ propagandaproductie is die bedoeld is om het concept ‘nepnieuws’ geloofwaardig te maken en zo wetgeving in te kunnen voeren die staatskritische sites of berichtgeving de nek om draait en er voor zorgt dat de mainstream media het alleenrecht krijgt op wat u moet geloven.

Wat gaat nepnieuws-checker.nl doen? De site moet een redactie krijgen, zoals grote kranten en televisiestations die hebben. De site moet journalisten in dienst nemen die op pad gaan om zaken serieus te onderzoeken. Hiervoor worden journalisten geworven die nu wel inzien dat er een soort monopolie bestaat in de media en dat onafhankelijk nieuws eigenlijk niet meer bestaat. Ook moeten deze journalisten de mogelijkheid van psyop’s en het bestaan van spindoctors onderzoeken. Om dit te bewerkstelligen is budget nodig en hiervoor gaan we gebruik maken van de middelen waarvan we weten dat die heimelijk bijdragen aan het web. Het inzicht bestaat dat social media bijdragen aan big data; het inzicht bestaat dat informatie en de reacties op informatie kunstmatige intelligentie analyses van de grote bedrijven en overheden voedt; het inzicht bestaat dat blockchain en cryptocurrency bijdragen aan de big brother maatschappij, maar we moeten strijden met de middelen die we hebben. Daarom zal er een Initial Coin Offering (ICO) gelanceerd worden, waarbij de financiering van deze activiteit uit de belangrijkste cryptocurrency als bitcoin en ethereum komt via de uitgifte van een token (een soort digitaal aandeel). Het voordeel van zo’n ICO is dat investeerders de gehaalde doelen kunnen zien en dat deze doelen uit verschillende stappen zijn opgebouwd. Worden deel-doelstellingen niet gehaald, dan krijgen de investeerders de inleg naar rato terug. Dat houdt dus concreet in dat u de ICO kunt beschouwen als een vorm van crowdfunding, waarbij u de inleg (minus marginale transactie kosten) terugkrijgt als de crowdfunding niet slaagt. Dat kan alleen middels zo’n ICO met behulp van cryptocurrency, omdat dit bij normale crowdfunding administratief ondoenlijk is.

Het aanvankelijke idee voor Nepnieuws-checker.nl was geen commerciële onderneming te willen zijn, waardoor investeerders zouden worden aangemerkt als donateurs (die hun inleg dus terug ontvangen als bijvoorbeeld het startup budget niet wordt gehaald). Uiteindelijk is besloten de ICO te gebruiken voor de oprichting van een BV. De website zal dus daadwerkelijk omzet genereren en beogen winstgevend te zijn, waardoor de ICO interessanter wordt voor investeerders.

Het verdienmodel zal bestaan uit een subscribers database. Leden kunnen tegen betaling inloggen om de onderzoeksstappen en onderzoeksresultaten van gecheckt nieuws te bestuderen. Ook kunnen persbureau’s, kranten, radio- en tv stations of nieuwswebsites de onderzoeksresultaten kopen en gebruiken voor gecheckt nieuws met het nepnieuws-checker keurmerk. Hiervoor zal het kernteam een terugverdien-model presenteren, zodat de investeerders in de ICO token via een smart contract een winstuitkering krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tienduizenden lezers per dag die de toegang tot gecheckt nieuws eenmalig kunnen kopen of honderdduizenden abonnees die alle gecheckte onderzoeksresultaten kunnen openen. De onderzoeksresultaten zullen zijn opgebouwd volgens het kader van de smart-contracts waarbinnen de onderzoeksjournalisten werken. Het subscribersmodel is een interessant verdienmodel, zonder afhankelijkheid van adverteerders. In alles zal echter het waarheidsbelang dragend zijn en niet het verdienmodel. Voorafgaand aan de ICO zullen investeerders in het gepresenteerde ‘white paper’ hun terugverdientijd en verdiensten kunnen berekenen.

In het onderzoek naar de waarheid gaan we werken met ‘smart contracts’. Dat wil zeggen dat feiten onderzocht worden en vastgelegd worden in de vorm van blockchain contracten. Dit is een onhackbaar stukje data dat verspreid is over de blockchain, waar dus geen “Russische hackers” (of AIVD hackers) bij kunnen komen. De vergaarde informatie via fact checking van mensen die echt op onderzoek uitgaan, wordt dus vastgelegd in ‘smart contracts’. Er wordt als het ware een ‘asset’ van gemaakt. Staat die Russische nepnieuws fabriek daar echt in St. Petersburg, dan leggen we dat vast. Blijkt het een video editing ‘green screen’ opname te zijn geweest van de mainstream media, dan confronteren we ze daarmee. Er wordt dus ook gespeurd naar CGI gecreëerde profielen van niet bestaande personen of AI software simulaties. We moeten de moderne middelen met moderne middelen bestrijden. En u kunt daarin niet alleen financieel bijdragen, maar u kunt ook nieuwsfeiten aanreiken die u onderzocht wilt zien en u kunt input geven. U wordt als het ware burgerjournalist en voedt onze kennisdatabank. Slimme software moet dan uitzoeken hoeveel input overeenkomt en welke onderwerpen het hoogst in de ranking staan van items die u onderzocht wilt zien. Daarbij willen we gebruik maken van blockchain-technologie om de data op te slaan, zodat geheime diensten (overheden) deze gegevens niet kunnen hacken. Er zal dan bijvoorbeeld ook moeten worden gekeken naar AI specialisten die kunnen voorkomen dat bots de database voeden met nepinformatie.

Een heel project met hoge doelstellingen, maar uw investeringsrisico’s zijn laag, omdat het principe van een ICO inhoudt dat u de doelstellingsmijlpalen kunt volgen en u de investering terugkrijgt als de doelstelling niet gehaald wordt. De eerste doelstellingsmijlpaal is het opstellen van de hoofdredactie, bestaande uit 3 man/vrouw. Deze gaan een team samenstellen waarin journalisten zitten, software engineers met verstand van blockchain, smart contracts, kunstmatige intelligentie en big data. Hiervoor wordt een budget gevraagd via de ICO in de vorm van een zogenaamde token. Dat is een soort crypto-munt speciaal voor dit project die u kunt kopen met een bekende cryptocurrency. Als het eerste budget wordt behaald, krijgt u uw investering niet terug, maar wordt het project gerealiseerd. Wordt de projectdoelstelling niet behaald (het gewenste bedrag niet binnen gehaald), dan krijgt u uw investering wel en daadwerkelijk terug.

Een ICO werkt dus anders dan crowdfunding. Het verschil met crowdfunding is namelijk dat u uw geld kwijt bent, zodra u het overboekt. Bij een ICO wordt een minimale financiële doelstelling gedefinieerd. Wordt die doelstelling niet behaald, dan krijgt u uw inleg gewoon terug. Om de techniek achter deze ICO en de digitale aandelenuitgifte (zoals je de ‘token’ zou kunnen noemen) te realiseren is echter eerst wel budget nodig. Dit budget wordt geworven via “de oude methode” van crowdfunding. In dit geval kunt u uw inleg dus niet terug ontvangen, maar investeert u wel in deze onderneming. Dit eerste budget wordt geworven via de crowdfunding website www.fundpress.nl.

Wilt u dus investeren in échte en onafhankelijk fact checking, maar dan op de eerlijke manier en niet georganiseerd door een soort ministerie van waarheid, zoals minister Kajsa Ollongren dat voor ogen heeft, dan kunt u nu al uw bijdrage leveren via dit crowdfunding project. Laten we die fact checking over aan bedrijven als Facebook en Nu.nl en laten we dus feitelijk ons wereldbeeld en dat van onze kinderen bepalen door de wolf in schaapskleding, dan kon dit wel eens een gemiste kans zijn. Steun daarom dit initiatief en ondersteun de eerste crowdfunding. Klik hier:

 

 

10 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mindsupply schreef:

  Erg goed initiatief.. Het moet nou eindelijk maar is duidelijk worden (met echt bewijs) hoe de staatsmaffia het nieuws bij elkaar acteert. Het grootste nepnieuws wordt door hen zelf gefabriceerd. Met dit initiatief kan het ook echt bewezen worden.

  Als 500 mensen met 100 Euro steunen, dan kan er meteen gestart worden.

  Ik doe niet mee aan kerstmis (want dat is je spirituele energie weggeven in een paganistisch ritueel, dat is georganiseerd door het bedrijfsleven en de overheid). Je krijgt er namelijk 2 vrije dagen voor. Die krijg je niet voor niets.. Daar moet je wel wat voor opofferen..

  Ik offer 100 Euro op voor dit initiatief en vier geen kerstmis en geen nieuwjaar (het oorspronkelijke nieuwjaar is op 1 april en niet 1 januari.) Dan is het geld nu in ieder geval goed besteed.

  Ik hoop dat het initiatief succes heeft en dat veel mensen (ook met kleine beetjes), dit initiatief gaan steunen.

  Het wordt tijd dat de waarheid met bewijs boven water komt!

  Veel succes!

 2. Notis schreef:

  Ik vertrouw dat hele wepnieuwscheker gebeuren niet zo.
  Allereerst wordt m.i. (maar ik kan mij vergissen en dat hoop ik) worden sites als deze en andere sites die de feiten en de waarheid willen weten en brengen over ‘alle ellende’ in de wereld maar door weinig mensen en natuurlijk veel te weinig mensen gelezen.
  De werkelijk kracht van media is tegenwoordig in de 1e plaats de Televisie (Tell Lie Visie), dan de smartphone (= wel www/internet) en de krant.
  Dus als er een televisie kanaal komt Nwo Nederlandsche Waarheid Omroep die de hollocaust bekritiseer a la holocaustdeprogramming.org dan wil ik het geloven. O sorry Nwo betekent toevallig ook nieuwe wereld orde en daar doen we helemala niet aan mee.

  Ik vraag mij af waar om er niet iemand is met veel geld een milliejoonaar die dit even voor elkaar bokst??
  O nee natuurlijk niet, omdat er een millljoen bij elkaar scharrelen nooit op een eerlijke waarheidsleivende manier gebeurt. Zelfs oud geld d.w.z. door erfenis verkregen is niet ‘eerlijk’ want men heeft er niet voor gewerkt of ander offer voor gebracht. Niet dat ik voor nivellering ben rijk en arm mag best maar iemand met 50 miljoen is belachelijk laat staan 50 miljard! En zou per definitie dooe ALLES en IEDEREEN verboden moeten worden.

  Iedereen is gelijk, alleen sommige (animals/dieren) zijn gelijker dan anderen!
  Georg Orwell (Animal farm)
  Overigens vocht Orwell in de Spaanse burgeroorlog aan de verkeerde kant (van de geschiedenis), maar ja misschien kon hij dat niet weten? De fascisten waartegen hijstreed hebben gezorgd dat het communisme NIET in Spanje werd ingevoerd. Het tuig vd republikijnen dat duizenden kerken vernietigden priesters vermoordden en nonnen openlijk op straat verkrachtten heeft hij helaas NIET in zijn boekjes vermeld.

  p.s. Misschien heeft die kogel in zijn keel hem bekeerd?!

  • Martin Vrijland schreef:

   Het is een initiatief van ondergetekende en we zullen zien of er investeerders op staan om dit te steunen.

   Als dat niet het geval is, weten we ongeveer hoe het ervoor staat in Nederland.

 3. Camera schreef:

  Uit artikel van vandaag uit de Volkskrant
  Geen reacties mogen eronder geplaatst worden van de VK

  Een Krant die Nepnieuws plaatst zegt gek te worden van het giftige Nepnieuws, Prachtig

 4. danny schreef:

  Goed om te zien dat je een oplossing aandraagt, ik ben alleen bang dat het niet gaat werken op deze manier. Bij dit soort initiatieven waarbij er veel geld gedoneerd moet worden zijn mensen niet direct geneigd om te doneren omdat het niet duidelijk hoe het geld besteed word en dergelijke en het is nog maar de vraag of 50.000 überhaupt voldoende is. Het wordt denk ik ook ervaren als een verantwoordelijkheid weggeef ding gezien.

  Alle technologie die je wilt gaan gebruiken wordt ik persoonlijk een beetje huiverig van, ik denk dat de beste manier om zoiets op te starten is door middel van het verzamelen van vrijwilligers en op die manier iets voor elkaar te boxen, zonder al die technologie, dan heb je niet zo veel geld nodig.

  Maar ik vind het prachtig om te zien dat je met een initiatief komt.

  • Martin Vrijland schreef:

   De echte crowdfunding start met de ICO. De crowdfunding via fundpress.nl is een soort pre-funding om mijn eerste kosten te dragen. Zo moest er een website opgetuigd worden met alle kosten van dien etc.

   De ICO zal mogelijk een interessant terugverdienmodel krijgen voor investeerders, als de onderzoeken tegen betaling van lezers kunnen worden geopend. Dat is nog een overweging die nu bestudeerd wordt (om investeerders makkelijker over de streep te trekken). Dan zal er echter gekeken moeten worden naar een andere bedrijfsvorm. Vergeet niet: met een cryptocurrency crowdfunding krijgt iedere investeerder zijn inleg terug als het bedrag niet gehaald wordt.
   De feitelijke crowdfunding zal veel meer geld op moeten moeten halen dan deze pre-crowdfunding via fundpress.nl

   Zie ook: http://www.nepnieuws-checker.nl/werkwijze/

   En met angst start je geen onderneming; wel met lef en doorzettingsvermogen. Ik geloof dat dit gaat slagen en ga er dus volledig voor.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten