Werken de media met scriptschrijvers en verkopen zij PsyOp operaties zoals dit met tv-shows gebeurt?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 mei 2019 11 Comments

bron: ageofshitlords.com

Iedereen die de Anne Faber zaak heeft gevolgd en recent de zaak van Julie van Espen in België in het nieuws gezien heeft, moet wel opgevallen zijn dat er min of meer sprake was van een soortgelijke situatie. Als we de media volgen is dit nieuws simpelweg de waarheid. We worden overspoeld met beelden die de echtheid bevestigen en we zien niet alleen familie en vrienden, maar ook zien we echte foto’s en filmpjes van de hoofdpersonen, waardoor het eigenlijk niet anders dan de waarheid kan zijn. In onderstaand artikel probeer ik toe te lichten waarom u zich toch misschien nog eens achter uw oren moet krabben.

Eerst even een korte introductie.

Trollenlegers

We hebben wel eens van het fenomeen ‘trollenfabriek’ of ‘trollenlegers’ gehoord, maar die bevinden zich alleen in Rusland (zo vertellen de media ons). Mijn ervaring is echter dat die trollenlegers zich met name in Nederland bevinden. Dat ziet u niet meer zo goed in mijn reacties, omdat ik ze weg filter middels een zelf-ingesteld woordfilter. Laten we zeggen dat wanneer overheden werken met PsyOp (psychologische operatie) scripts en deze succesvolle ‘over de grens’ verkopen (omdat het in eigen land goed scoorde), je een groot trollenleger nodig hebt om de reacties in allerlei fora en online discussies op social media “te bewaken”. Zij kunnen de discussie sturen middels opmerkingen als “ik kende haar” of “ze zat bij een vriendin van mij op kantoor” en vele andere opmerkingen.

Mensen checken doorgaans niet welk Facebook profiel achter een reactie zit. Dat hoeven niet altijd nep profielen te zijn; dat kunnen ook echte bestaande personen zijn.

U heeft misschien wel eens gehoord van de term Inoffizieller Mitarbeiter. Dat waren onder de Stasi van het Oost Duitse DDR de stille heimelijke werknemers die bijvoorbeeld hun buren in de gaten hielden. Dat waren er toen naar verluidt één op de vijftig. U mag best geloven dat dit fenomeen na de integratie van Oost met West Duitsland van de aardbodem verdwenen is. Ik ben daar nog niet zo zeker van. Ik sluit – gezien mijn ervaring met alle reacties door de jaren heen – niet uit dat Nederland een groot trollenleger paraat heeft om de social media discussies in het voordeel van een eventueel script te sturen.

Regiewerk

Wist u dat John de Mol eigenaar van het ANP is? Weet u hoe John de Mol rijk geworden is? Grotendeels door de verkoop van goedlopende tv shows. U kent ze wel van die shows als Holland’s Got Talent. Die worden dan op die paar miljoen Nederlanders uitgetest en als ze aanslaan, worden ze over de grens als concept verkocht en wordt er flink aan verdiend. Ten tijde van de Zaanse vloggersrel heb ik (dankzij de aangeleverde beelden van een vriend die daar in de buurt woonde) in beeld kunnen brengen hoe Powned keihard bezig was met live regie van een compleet in scene gezette vloggersrel. Duidelijk werd zichtbaar dat er geregisseerd werd. Ook duidelijk was dat bijvoorbeeld een arrestatie wel erg lang duurde, omdat de cameraman nog even naar de juiste positie moest lopen. De heren die voor de camera ruzie maakten stonden kort daarvoor nog jolig lachend selfies met elkaar te nemen. Die Zaanse vloggersrel was compleet in scene gezet en werd live geregisseerd. Die beelden kunt u hier terugzien.

Deepfakes

Veelvuldig heb ik de technieken besproken waarmee deepfake personages gecreëerd kunnen worden. Voor de nieuwe lezers herhaal ik dat graag nog even. Deepfakes worden gemaakt middels GAN software. Dat is kunstmatige intelligente software die, uit het niets, gebaseerd op meerdere AI systemen in een netwerk, personages creëert. AI is Engels voor Artificial Intelligence; wat staat voor kunstmatige intelligentie. Een ander AI netwerk test vervolgens de door het eerste netwerk gecreëerde beelden en wijst ze af of keurt ze goed. Door dit in een cyclus te doen worden de personages met iedere stap realistischer, waardoor je uiteindelijk compleet fictieve personen kunt genereren die op gewone mensen (die je zo maar op straat tegen zou kunnen komen) lijken. Al jarenlang kan de filmindustrie niet bestaande personages creëren, grafische kaart ontwikkelaar NVIDIA heeft ervoor gezorgd dat je dit nu ook op een redelijke game pc kunt (zie hier). Datzelfde bedrijf (NVIDIA) is in staat om virtuele omgevingen te creëren. Kijkt u onderstaande video eens en lees daarna verder.

Nu is er ook software op de markt waarmee je op een gewone pc een live interview van achter een webcam kan geven en zowel het gezicht als de stem van een ander daarover kunt leggen. Dat geschiedt real-time en zonder enige haperingen. Dat ziet u hieronder (lees verder onder het filmpje).

Als je al deze beschikbare middelen bij elkaar optelt kun je dus elk gewenst persoon creëren en daarvan ook een voorgeschiedenis in elkaar flansen en dit alles doen lijken alsof het levensecht is. Hypothetische gezien zou je bijvoorbeeld een video van Anne Faber van enkele jaren geleden, met haar vader in de auto, kunnen produceren en iedereen doen geloven dat dit echt is. Of is dat misschien niet hypothetisch, maar is dat simpelweg wat er in de praktijk gebeurt? Kunt u het controleren? We kunnen er wel op vertrouwen dat overheden en media geen nepnieuws produceren en we kunnen wel geloven dat geheime diensten technieken ontwikkelen om deepfakes op te sporen, maar zijn zij misschien niet gewoon zelf de producenten van dergelijke deepfakes?

John de Mol

Dus als John de Mol, miljardair, grootste tv producent en eigenaar van het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau) waarschijnlijk over alle middelen kan beschikken en dus in staat moet worden geacht om deepfakes te genereren, moeten we het dan lacherig wegwuiven als er iemand opstaat die u erop wijst dat de mogelijkheid zou kunnen bestaan dat we gefopt worden? Ik heb het nota bene meerdere malen in beeld gebracht (want ook bij demonstraties liet ik met beeldmateriaal ondersteund zien dat we gefopt werden). Zou het kunnen dat het zelfs zo erg is dat zo’n script, net als een grote tv show, over de grens verkocht wordt, omdat het nu eenmaal succesvol is gebleken te zijn?

Waarom zouden ze?

Ja, maar Vrijland, dan moet er wel een doel zijn om het volk zo grootschalig in de maling te nemen? Wie doet nou zoiets!?” Dan moet u eens opletten welke nieuwe wetten er doorgevoerd worden, kort na zo’n ingrijpende gebeurtenis als de Anne Faber zaak. In meerdere artikelen beschreef ik waarom de Anne Faber zaak (waarin Michael P. de dader zou zijn) zeer waarschijnlijk een PsyOp (psychologische operatie) was. Een operatie om meer wetgeving door te kunnen drukken. Wetgeving die het volk onder normale omstandigheden nooit zomaar zou omarmen. Daarvoor moet er eerst iets ingrijpend voorgevallen zijn.

Problem, Reaction, Solution

Laat ik beginnen nog eens uit te leggen hoe de media dit PsyOp spel kunnen spelen en wat de Problem, Reaction, Solution stelregel is die steeds weer lijkt te worden toegepast om daarna te kijken wat we hiervan terugzien in de Julie van Espen en Steve B. zaak.

Wat is dat dan die stelregel Problem, Reaction, Solution? Wat je als overheid dan doet is: Je creëert een maatschappelijk probleem van grote impact (Problem), lokt een heftig emotionele reactie uit onder het volk (Reaction) en kunt zo nieuwe wetten en maatregelen doorvoeren die normaal nooit geaccepteerd zouden worden (Solution). Dat verpak je vervolgens in woorden als “De overheid is tekortgeschoten in de bescherming die de samenleving van haar mag verwachten“, zoals recentelijk uit de mond van de Nederlandse minister Sander Dekker kwam.

Voor het creëren van zo’n probleem kun je dus met de hierboven beschreven technieken werken. Feitelijk komt het erop neer dat u geen enkel interview, toespraak of welk beeld dan ook, nog op waarheid kunt toetsen. U kunt dus eigenlijk uw ogen niet zomaar meer geloven. Televisie en andere media zijn technisch gezien in staat om niet bestaande personages leven in te blazen. Ook als u denkt dat het met een telefoon opgenomen is en of van een beveiligingscamera komt, kunt u er nog niet zeker van zijn dat het authentiek is. Alles is mogelijk en niets is onmogelijk in de wereld van de media. U moet steeds even opletten welke Solution er kort na zo’n ingrijpende gebeurtenis volgt.

Vraagtekens bij Anne Faber zaak

Maar Vrijland, de moord op Anne Faber kan toch ook gewoon echt hebben plaatsgevonden?” Ja hoor, dat kan, alleen in de artikelenreeks die ik daarover schreef (zie hier) is het wel duidelijk geworden dat het wel een heel onwaarschijnlijk verhaal is gebleken. Welke jonge vrouw stapt er om te beginnen op een fiets terwijl er storm voorspeld is om vervolgens een ANWB route te gaan fietsen en waarom werd haar jas op 3 oktober gevonden en duurde het 6 dagen voor een DNA match met Michael Panhuis te realiseren? Dat klopt simpelweg niet. Het NFI kan dat in 6 uur doen. Waarom verspreide Michael alle gevonden objecten zo rond en hoe zit dat met zijn scooter ritje met Anne Faber achterop? Waarom werd ze eerst begraven en toen gecremeerd om vervolgens toch weer begraven te zijn? Waarom werden forensisch- en autopsierapport niet getoond in de rechtszaak? Ach en zo zijn er veel meer rariteiten in deze zaak te noemen geweest, maar vooral doordat u de beelden van emotionele ouders gezien heeft, bent u erin gaan geloven. De spannende verhaallijn plus speurtocht (Problem) beïnvloede het volk emotioneel enorm en zo werd het in de Reaction modus gebracht om zo de nieuwe wetgeving te omhelzen (Solution). Dit kan dan voortaan uw kind of uzelf ook overkomen:

Dekker noemt het „zeer onwenselijk” dat verdachten die behandeling in tbs nodig hebben die kunnen ontlopen door niet mee te werken aan onderzoek en stelt dat dat niet langer kan gebeuren.

Daarnaast worden een gestructureerde risicotaxatie en een delict-analyse verplicht gesteld. Maatschappelijke risico’s bij het toekennen van vrijheden aan gedetineerden gaan zwaarder wegen.

Kortom: onderzoek naar de psychologische toestand wordt verplicht en dan denken we aan Michael Panhuis en dus zijn we overtuigd van de noodzaak. Dat dit voor heel veel burgers mogelijk kan betekenen dat ze levenslang ter beschikking van de staat komen te staan (en dus alle menselijke rechten verliezen), nadat ze een verplicht onderzoek zijn ondergaan, betekent dat iedereen die de staat psychiatrisch af wil schrijven, naar de goelag verwezen kan worden. Meer politiestaat dus.

Emotionele bespeling

De zaak van Anne Faber en Michael P. stinkt daarom als een uur in de wind en het lijkt er sterk op dat het verhaal grootschalig in scene is gezet met medewerking van justitie, media en de politiek om er simpelweg nieuwe wetgeving door te kunnen drukken die normaliter nooit door het volk geaccepteerd zou worden. Door het volk zwaar op de emotie te bespelen word de massa overtuigd om voor zo;n wetswijziging te zijn, omdat iedereen het linkt aan het monster Michael P.

De media hebben ons overtuigd dat het allemaal waar zou zijn, maar we zullen en kunnen het zelf nooit kunnen checken en moeten er maar van uitgaan dat we niet met Hollywoodtechnieken bespeeld worden. Het resultaat is dat mensen zonder aanleiding psychiatrisch weg kunnen worden gezet en hun leven lang in de goelag kunnen verdwijnen, omdat de wetgeving ze niet langer beschermt.

En hoe zit dat met Julie van Espen en Steve B.?

Wat al meteen opviel in het signalement van Steve B. was de volgende tekst op vrt.be:

Volgens onze informatie zouden de beelden in het belang van het onderzoek gefotoshopt zijn alvorens ze als opsporingsbericht te verspreiden (zie foto hieronder, links de gefotoshopte afbeelding – rechts het originele camerabeeld). De politie zou dan ook al meteen geweten hebben dat hij niet zomaar “een getuige” was.

Waarom zou de politie “in het belang van het onderzoek” het mandje dat Steve B. bij zich droeg weg gefotoshopt hebben? Daarvan zou je kunnen zeggen dat ze dat gedaan hebben om eventuele getuigen niet te demotiveren contact op te nemen, maar je kan ook zeggen dat ze toen al wisten dat Steve B. aan de vermissing van Julie gekoppeld kon worden, omdat hij met haar mandje rondliep. Je zou ook kunnen zeggen: we zien hier het levende bewijs hoe makkelijk beelden gemanipuleerd kunnen worden en we zien hier tevens het bewijs dat dit gebeurt.

bron: vrt.be

Wat nog meer opviel was dat niet de vader van het slachtoffer het woord nam, maar de stiefvader. In de Anne Faber zaak zagen we een oom die als eerste aan het woord kwam. Pas later begonnen de ouders ten tonele te verschijnen. Ik blijf u dan wijzen op de optie van deepfakes en acteurs, waarbij beelden live kunnen worden gemanipuleerd en een nieuwe gezicht eenvoudig in een interview (inclusief stem-overlay) geplaatst kunnen worden. Het social media trollenleger dat klaar staat om te zeggen “het was een vriend van of kennis van..” overtuigt de massa om de laatste twijfel weg te nemen.

De “Solution

In de zoektocht naar Julie werd eveneens grootschalig opgeroepen tot een burger-zoekactie. Dit is vermoedelijk om de sociale impact groot te maken en alle aandacht van het volk op de zaak te vestigen. Natuurlijk blijkt ook deze dader een verkrachtingsverleden te hebben en dus kun je er vergif op innemen dat we hier weer de stelregel Problem, Reaction, Solution in actie zien, waarbij er nieuwe wetgeving (ook in België) moet komen die iedereen langer vast kan houden of een psychiatrische behandeling op kan leggen (of de psychiater dit nu wel of niet nodig vindt). De Standaard.be meldt:

‘De rechtbank veroordeelt de beklaagde tot een gevangenisstraf van vier jaar voor verkrachting en diefstal.’ Zo klonk het bijna twee jaar geleden, op 30 juni 2017, op de rechtbank van Antwerpen. Toch ging Steve B. die dag niet naar de cel. Het parket vroeg zijn onmiddellijke aanhouding, maar de rechtbank ging daar niet op in.

B. ging ook in beroep tegen zijn veroordeling. Daardoor was ze niet definitief en bleef hij vrij tot er een uitspraak in beroep zou zijn.

Een tante getuigt dat hij dankzij haar onder voorwaarden werd vrijgelaten. ‘Zijn psychiater was met mij komen praten’, zegt de vrouw, die anoniem wil blijven. ‘Hij zag geen crimineel in Steve. Die jongen heeft gewoon hulp ­nodig, meende hij. En of wij hem dat konden ­geven? Dat hebben we gedaan.’

Hierin kun je eigenlijk al de ‘Solution‘ lezen. Waarschijnlijk zal het volk na deze zaak overtuigd worden van het einde van vrijlating bij het indienen van een hoger beroep en moet de rechter (niet meerdere, maar slechts 1) oordelen of iemand wel of niet in een kliniek moet worden opgesloten. Dat zulke wetgeving vervolgens iedereen kan raken, wordt overspoeld door de vloedgolf aan emotie waarmee de massa in zo’n (vermoedelijke) PsyOp zaak bespeeld wordt.

Antwoord op de vraag in de titel

Op de vraag uit de titel “Werken de media met scriptschrijvers en verkopen zij PsyOp operaties zoals dit met tv-show gebeurt?“, zou het antwoord dus zomaar eens volmondig JA kunnen zijn. Natuurlijk zijn er dan een behoorlijk aantal mensen met boter op hun hoofd, maar die mensen hebben in ruil daarvoor een prachtig salaris of mogen zichzelf miljardair noemen en alle luxe genieten die zij zich wensen. Je weet het niet; je kan het niet controleren; je krijgt de vinger er niet achter totdat er ooit iemand opstaat die de boel van binnenuit ontmaskert. De kans dat dat gebeurt is echter klein, omdat de deelnemers vermoedelijk chantabel zijn. Bovendien zijn alle deelgebieden van een Psychologische Operatie waarschijnlijk zo gecompartimentaliseerd, dat velen niet weten dat ze onderdeel uitmaken van een PsyOp script.

116 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. John.S schreef:

  De RtvUtrecht website publiceert sowieso de laatste tijd alleen maar PsyOp berichtgeving. Zij zitten er zwaar in en proberen de lezers op een dwaalspoor te zetten.

 2. danny schreef:

  Echt goed artikel weer.
  Vooral die laatste zin is ook erg belangrijk.
  Wat hier op deze site vaak voorbij in gekomen is een filmpje van een hypnotiseur die mensen doet geloven dat een zure citroen smaakt als een zoete mango of iets dergelijks.
  De hypnotiseur weet natuurlijk dat dat niet waar is, maar de gehypnotiseerde zal werkelijk geloven dat hij een zoete mango eet en zal ook blijven beweren dat hij een zoete mango eet omdat hij dat werkelijk gelooft

  Voor het systeem zijn dit ”useful idiots” die ingezet kunnen worden.

  Je hebt dus de hypnotiseurs en de gehypnotiseerde of een combinatie van de twee.

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Mooi om te lezen dat je nog even blijft, dingen gaan nu zo snel dat een heldere kijk op de komende zaken die ons te wachten staan keihard nodig is.
  Niet geheel oftopic is dit een aanrader, die jongen speelt met zij leven op zijn kanaal, een lefgozer so to speak.

  Israel Hacking the World, je moet maar durven.

  https://youtu.be/5VGpWl56ZF0

  Love

 4. Karel Reuterz schreef:

  Ja, dat geloof ik zeker. De medogenloze parasieten van de macht gaan niets uit de weg.
  Er worden oorlogscripts geschreven, boeken expres verdraaid en verzonnen.(documentaire bijgevoegd )
  Hoe makkelijk is het dan wel niet? om scripts voor belangrijke wetten in het voordeel van de macht te schrijven. De groep neemt in grote getale toe die de fabel stories van Faber afdoen als nepnieuws.

  minuut 1-12.47 in deze super docu>>>>>>>>>>
  Now adays we have wars in the middle east and even though the events go on right now, the exchange
  of information is now more easier and efficient with the help of various technical gadgets and yet people
  in different parts of the world have radicaly different information about who is fighting who???………. who are the parties involved?……………..

  So, if it is possible to fool people about events which are happening in front of their eyes, how much easier would it be to fool them about things 100 derds of years ago.

 5. Waarom wil je dit weten? schreef:

  Grappig dat het stukje over deep fake filmpjes voorgedaan wordt met Putin. Hier nog eentje, maar dan vanuit de mainstream media:

  https://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2019/vladimir-putin

  Worden de mensen langzaam klaar gestoomd voor gemanipuleerde televisie?

 6. Camera 2 schreef:

  Prachtige datum 9-11 Journaal nederland

  Nine eleven, waarschijnlijk toch ook een meesterlijk pSY-OPP ? Die Heineken ontvoering, mooi script

  https://www.youtube.com/watch?v=LredfCXGw6k

  en nu mag het pleps vragen stellen over de acteur Holleeder in het Parool, prachtig

  https://www.parool.nl/amsterdam/wat-wil-jij-nog-weten-over-het-holleederproces-stel-je-vragen~b0c45faf/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten