Wie herinnert zich de moord van vader Jeroen Denis op zijn zoontjes Ruben en Julian nog? Nepnieuws-check

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 24 januari 2018 22 Comments

De aap komt steeds meer uit de mouw in de grote media spektakels rond ernstige vermissingen en moordzaken. Jeroen Denis zou het land eerst op sleeptouw genomen hebben door half Nederland door te rijden en vervolgens zijn twee zoontjes te vermoorden om ze in een duikerbuis achter te laten en daarna zelfmoord te plegen. Ik onderzocht die zaak toen en kwam tot de conclusie dat er veel niet klopte. Zo woonde ik in der tijd zelf in Vleuten, maar wilde daar niet mee te koop lopen omdat er nogal wat vervelende bloggers en reageerders met dreigementen aan mijn adres bezig waren. Ik woonde letterlijk 2 straten verwijderd van het adres van Jeroen Denis. Niemand van zijn buren leek hem of zijn kinderen echt te kennen. Ikzelf had hem ook niet eerder gezien.

Het barste in der tijd van de BOA’s en agenten in burger die de buurt in de gaten hielden. Dit ontdekte ik omdat ik bewust regelmatig mijn hond onaangelijnd liet lopen en dan aangesproken werd door een stille of een gekostumeerde BOA die om mijn ID vroeg.

Ik ben zelf een paar keer naar de plaats delict geweest en constateerde ik dat er in de wijde omtrek geen camera te bekennen was (greenscreen beelden misschien?); dit in tegenstelling tot de berichtgeving daarover. Ook waren er geen getuigen te vinden. Waarom kwam de vinder van de lichamen van Ruben en Julian als enige maar slechts één keer in het nieuws? Wat deed hij daar toevallig op die plek? En waarom hebben ze de video van deze Frank Popelier op zwart gezet, waarom? Vragen, vragen en nog eens vragen. Wat blijkt? Deze Frank Populier werkte voor de Telegraaf Media Groep (TMG). Is dat misschien verdacht te noemen?

Inmiddels proberen de maffiastaat en haar maffiamedia hun valse spel een slimme wending te geven. Nu komt naar buiten dat er zoekacties in scene zijn gezet om mooie camerashots te maken. Moeten ze dit nieuws brengen omdat er wat Jan soldaten zijn die beginnen te piepen omdat ze weten dat ze ingezet zijn voor acteerwerk in een hoax (psyop)? Moeten ze de zaak nu redden? Leest u even mee:

‘Mariniers hebben in 2013 fake zoektocht naar broertjes Ruben en Julian in scène gezet’

Persbericht

Mariniers hebben, onder regie van de politie Midden-Nederland, een nachtelijke zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian in scène gezet.

Dat blijkt uit de aflevering Heel Holland zoekt van het televisieprogramma Medialogica (Human/VPRO) die dinsdagavond op Staatstelevisiekanaal NPO 2 wordt uitgezonden. Defensie had geadviseerd niet in het donker te zoeken, omdat het zinloos was en er sporen konden worden vernietigd. Een Officier Veiligheidsregio Defensie (OVR), die de zoektochten naar de broertjes binnen Defensie coördineerde en de politie vanuit Defensie adviseerde, verklaart dat er onder druk van de media toch ‘gezocht’ moest worden. “Dat ging op ministersniveau”, stelt hij.

Scriptie

De broertjes Ruben en Julian van der Schuit worden op 19 mei 2013, na een vermissing van twee weken, dood gevonden in een afwateringsbuis in Cothen. Ze zijn vermoord door hun vader. Tijdens de vermissing ontstaan er massale burgerzoektochten naar de verdwenen broertjes, omdat de politie in bepaalde gebieden was gestopt met zoeken. Niet eerder kreeg een vermissing in Nederland zoveel media-aandacht. ‘Heel Nederland leeft mee’, meldden de media.

In de scriptie, getiteld Onderzoeksrapport crisismanagement in de casus Vermissingszaak van Ruben en Julian wordt de betreffende officier geïnterviewd, die de leiding had over de mariniers die zochten naar de broertjes. “Er is ’s nachts gezocht door de druk van de media. Dat zou anders niet gebeurd zijn. ’s Nachts kun je niet fatsoenlijk zoeken. (…) De media zat in de nek, dat ging op ministersniveau. Er móest gezocht worden. Het maakte eigenlijk niet uit of er wat gevonden werd. We hadden misschien zelf wel sporen kapot kunnen maken.”

Iris van der Schuit, moeder van Ruben en Julian, reageert in de uitzending van Medialogica: “Bizar. Ze hebben gewoon een toneelstukje opgevoerd.”

Geënsceneerd

Wim Kramer, hoofdredacteur van RTV Utrecht, stelt dat er door de politie Midden Nederland bij meer zoektochten naar de broertjes beelden zijn geënsceneerd: “Ook bij de zoekactie in Geulle is een deel in scène gezet. Er werd door de politie gezegd: We doen het even in scène, zodat jullie mooie plaatjes kunnen schieten.”

De politie Midden Nederland coördineerde het zoeken naar de broertjes. Defensie was ondersteunend. Nadat Medialogica, met goedkeuring van het ministerie van Defensie, een interviewafspraak met de officier uit het onderzoeksrapport heeft gemaakt, wordt die goedkeuring weer ingetrokken en wordt het interview afgezegd. Defensie wil niet meewerken aan de uitzending, omdat de politie Midden Nederland dat ook niet wil. Zonder verdere opgave van redenen.

Medewerking ingetrokken

Als Medialogica daarop de Nationale Politie om een reactie vraagt, zegt die ‘zich niet te herkennen in één mening van één meneer bij Defensie’. De woordvoerder van het ministerie van Defensie, die aanvankelijk instemde met het interview met de officier, verklaart daarop, dat de officier ‘op persoonlijke titel heeft gesproken’.

/Persbericht

Wilt u weten wat ik denk? Het lek moet snel gedicht worden. Jeroen Denis bestond niet, net zo min als Ruben en Julian. De hele zaak was bedoeld om toen al de sleepwet voor te bereiden. Een hoax (psyop) met CGI gecreëerde profielen en beeldmateriaal (zie hier hoe dat werkt). Het was immers zo verdomd lastig om de telefoon van Jeroen te peilen. Ik geloof er niets van. Lees hier het dossier uit die tijd. Het wordt de hoogste tijd voor het burgerinitiatief nepnieuws-checker.nl! Wordt vervolgd!

Bron linkvermeldingen: hartvannederland.nl, tpo.nl

121 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (22)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Let op. De AI bots en de CGI gecreëerde profielen (inclusief vriendenlijst) gaan nu uw Facebook tijdlijn bezoeken met reacties als “ik kende iemand die hem kende” of “ik kende veel mensen van de voetbalvereniging van die jongetjes”

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/hoe-de-media-nepnieuws-kunnen-maken-met-behulp-van-ai-kunstmatige-intelligentie/

 2. Martin Vrijland schreef:

  Let op het psyop beertje (?) dat we ook zagen bij de zaak van Romy en Savannah

 3. ZandInOgen schreef:

  Damage control van de perceptie, propaganda en leugen media. Idd er waren slachtoffers noch waren er daders, nou dus toch ministers, mariniers, politie die zich mooi voor het Machiavelli karretje hebben laten spannen 😀 :

  ‘Nachtelijke zoektocht naar vermiste broertjes gebeurde onder druk media’

  Mariniers hebben samen met de politie in mei 2013 een nachtelijke zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist onder druk van de media uitgevoerd.

  De hoofdofficier coördineerde de zoektocht voor Defensie en adviseerde de politie.

  In het interview stelt hij dat er onder druk van de media toch moest worden gezocht. “Dat ging op ministersniveau”, stelt hij. “In de nacht kun je niet fatsoenlijk zoeken. Er móest worden gezocht. Het maakte eigenlijk niet uit of er wat gevonden werd. We hadden misschien wel sporen kapot kunnen maken”, aldus de officier.
  https://www.nu.nl/binnenland/5101340/nachtelijke-zoektocht-vermiste-broertjes-gebeurde-druk-media.html

 4. ClairVoyance schreef:

  Dat de vader Ruben en Julian niet bestaan hebben is wel een opmerkelijk uitgangspunt Martin.
  Maar ik sluit niet uit dat je gelijk hebt.
  Die jongetjes op de video (in de sneeuw en stratego spelend) waren dus andere jongetjes?
  Wel vond ik de video in de sneeuw wat geforceerd. De manier zoals de moeder praatte vind ik beetje onecht overkomen.
  Ook het hele interview met de moeder is typisch en de hoofdagent liegt ook alles bij elkaar, dat was me al wel duidelijk. (als je als verdachte zo zou lullen in een politieverhoor zouden ze je nog twee weekjes langer in voorarrest houden.)

  • Martin Vrijland schreef:

   Wist je dat ze Paul Walker ook tot leven konden wekken in de film The Fast & Furious 8?
   Met de technieken die toen al bestonden…wat denk je wat er mogelijk is.
   Je kunt ALLES met filmtechnieken in elkaar draaien. Alles!

   • Camera schreef:

    Het viel/valt natuurlijk ook enorm op dat er maar een paar foto’s van Jeroen Denis aanwezig zijn.
    Hij voetbalde in Wijk bij Duurstede zegt men >>groepsfoto’s elftal of anders (is geluidsbewijs van)
    Hij had een fysiopraktijk> Foto please?
    Hij had ooit een relatie met Iris> foto’s?
    Hij had nieuwe vriendin> Foto?
    Hij scheen een hele lieve vader geweest te zijn volgens jongens van Wijk bDstede> Foto’s

    Waarom hebben we maar een paar foto’s gekregen met zo’n waanzin zoek actie

 5. Martin Vrijland schreef:

  Frank Popelier

  Frank Popelier

 6. Camera schreef:

  Frank Popelier en Anita Terstall doen wel heel vreemd. Wat zijn dat voor lui zeg

  Ze vinden lichamen ze nemen een foto ze bellen de politie en rijden weg en laten de boel de boel, wat zijn dat voor een rare fratsen
  Terwijl meneer Popelier zelfs voor de Telegraaf (TMG) arbeit, dan belt meneer toch z’n baas op, nee ze rijden door naar een terras in Amerongen en dat blijkt l;ater ook een fabeltje te zijn. Dit alleen al is het dreggen waard in deze zaak.

  Hier de quote uit z’n film(gelukkig bewaard:-), door AD tot samenvatting gemaakt

  Man vangt kikkervisjes en vindt lichamen broertjes

  Als hij rond half drie vooroverbuigt en een emmertje water pakt, ziet hij bij een duiker van de Hoeksedijk een paar voeten en een spijkerbroek. De vader kan zijn ogen niet geloven.

  Hij houdt de auto van Frank Popelier en Anita Terstall staande die toevallig langsrijdt. ‘We waren op weg naar het mooie weer in Amerongen, maar de navigatie stuurde ons eigenlijk verkeerd toen we deze man zagen zwaaien. Hij vroeg ons of we ook eens in het water wilden kijken. Hij was zich rot geschrokken,’ zegt Frank Popelier tegen het AD.

  Onwerkelijk
  Wat ze zien, is ook voor het stel uit Badhoevedorp onwerkelijk. Voor hun neus ligt inderdaad een mens in het donkere water. ‘Maar ik dacht eigenlijk eerst dat het om een volwassene ging. Een dronken man die daar het water in was gelopen of zo.’

  Popelier en Terstall bellen direct de politie en gaan naar een terras in Amerongen om bij te komen. Als in de loop van de avond naar buiten komt dat er niet één, maar twee lichamen zijn gevonden op de plek waar zij waren, wordt hen ineens heel veel duidelijk. ‘Dan komt het pas echt keihard binnen. Wij hebben die kinderen natuurlijk ook elke dag op het nieuws gezien. Ineens heb je een beeld bij wat we daar zeer waarschijnlijk in de sloot hadden gevonden.’

  De politie is dan al vele uren bezig met forensisch onderzoek op het
  afgelegen landweggetje waar veel mensen langs komen dagelijks , vlak bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij een witte tent zoeken ze minutieus naar sporen om zo goed mogelijk een reconstructie te kunnen maken van wat hier gebeurd moet zijn. Dat het om de twee vermiste jongens Ruben en Julian gaat, is dan nog niet officieel bevestigd.

  Omstanders die onthutst naar het afzetlint komen, houden er ernstig rekening mee. Remco van Meenen is een van hen. Hij heeft net bijna 6 uur onafgebroken gezocht in de bossen als de politie de zoekactie afblaast. ‘Ze zeiden dat dit was vanwege het weer. Maar toen ik dit hoorde, wist ik wel beter. Met trillende handen aan het stuur ben ik hiernaartoe gereden. Je hoopt dat ze zijn gevonden, maar toch ook weer niet op deze manier.’

 7. ZandInOgen schreef:

  We moeten niet onderschatten wie schuil gaan achter dit soort (militaire) psy-ops, hierbij de namen van de verantwoordelijke actoren

  Verantwoordelijke ministers, staatssecretarissen, diensten en secretaris generaals:
  ————————————————————————————————————–

  ministerie van Algemene Zaken (2013)

  minister
  Mark Rutte
  __________

  secretaris-generaal
  >>Kajsa Ollongren<<
  ___________________

  AIVD
  Luitenant-generaal Rob Bertholee

  minister van Binnenlandse Zaken
  kabinet-Rutte II 2012-2017 Ronald Plasterk / Stef Blok (a.i.) (PvdA/VVD)

  staatssecretaris
  (geen)

  secretaris-generaal
  Koos van der Steenhoven / Richard van Zwol

  minister van Justitie en Veiligheid
  kabinet-Rutte II 2012-2017 Ivo Opstelten / Stef Blok (a.i.) / Ard van der Steur / Stef Blok (VVD/Minerva)

  staatssecretaris
  kabinet-Rutte II 2012-2017 Fred Teeven 5 november 2012 – 9 maart 2015

  secretaris-generaal
  Pieter Cloo (Eind 2012 keerde Cloo terug naar de Rijksoverheid, nu als secretaris-generaal van het
  Ministerie van Veiligheid en Justitie als opvolger van Joris Demmink.)

  Korpschef van de Politie
  Gerard Bouman (voormalig hoofd AIVD)

  minister van Defensie
  kabinet-Rutte II 2012-2017 Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD)

  staatssecretaris
  (geen)

  secretaris-generaal
  Erik Akerboom (NU Korpschef van de Politie!!)
  1998-2009 Directeur Democratische Rechtsorde bij de AIVD

  Commandant der Strijdkrachten
  generaal T.A. (Tom) Middendorp

  “Commandant van het Korps Mariniers”
  Brigadegeneraal der mariniers R.G. Oppelaar 30 mrt 2012 – 18 mrt 2016

  MIVD
  Pieter Bindt

  Zie ook commissie 'Stiekem'

  • Camera schreef:

   @zandinogen
   Het handgebaar van Opstelten in het filmpje boven(onderste steen) kan zomaar toeval zijn maar als je ingewijd bent dan weet je dat het waarschijnlijk geen toeval is: seconde 9 en minuut 1;19

 8. ClairVoyance schreef:

  mbt bovenstaand filmpje; Wat doet voormalig opperhoofd van ” De Diensten” raar met zijn handen ,vooral bij minuut 1:18 ligt het er wel weer dik op. In your face. Het signaal naar de illuminatiekenners toe, kun je uitleggen als: Fuck You !

 9. ZandInOgen schreef:

  @Camera en ClairVoyance, goed dat er nog wakkere zielen zijn want dat is precies wat ik met dat laatste filmpje probeerde te laten zien. Ook het gekruist (X=Lucifer) poseren met de armen, hand op hand duidt vaak op een alliantie met een geheim genootschap, hoogstwaarschijnlijk via Minerva Leiden. Minerva kun je weer koppelen aan het koningshuis, Rutte en Opstelten fungeren dus als front. Vooral Merkel, Erdogan enz. zijn op foto’s te zien waarin ze dezelfde pose aannemen
  https://www.henrymakow.com/2018/01/nazis-rescued-chabad-lubavitch.html

  The very word “secrecy” is repugnant in a free and open society; and we are as a people inherently and historically opposed to secret societies, to secret oaths and to secret proceedings. We decided long ago that the dangers of excessive and unwarranted concealment of pertinent facts far outweighed the dangers which are cited to justify it. Even today, there is little value in opposing the threat of a closed society by imitating its arbitrary restrictions. Even today, there is little value in insuring the survival of our nation if our traditions do not survive with it. And there is very grave danger that an announced need for increased security will be seized upon by those anxious to expand its meaning to the very limits of official censorship and concealment.
  – JFK

 10. Iberi schreef:

  Heel belangrijk dat een steeds grotere groep burgers niet langer een regering of autoriteit zal erkennen die enkel erop uit is de massa te misleiden. Wat mij betreft moet de vrijmetselarij als organisatie en alle organisaties en media-concers die deel uitmaken van de vrijmetselarij moeten worden vervolgd. Alle destructieve ideologieen die zij bedenken en waar zij propaganda voor maken en door hun bruikbare idioten op scholen wordt onderwezen, verbieden.

  • Notis schreef:

   @Iberi Helemaal mee eens.
   Maar dan wordt het tijd dat dit ook eens in de botte(excuse le mot) koppen van Politie-functionarissen (verdediging van de publieke orde en burger) en en in de verkochte zielen (sommige weten dat nog niet eens) militairen (verdediging van ONS land) duidelijk wordt.
   Zolang de politie, de ME bij oprechte demonstraties met de rug naar de ‘elite’ (lees: criminele moordenaars) staat in plaats van naar de burger, die hen betaalt en de militairen zich als willoze schapen laten uitzenden naar Irak, Afghanistan, Libië, Syrië, Mali enz enz enz heeft deze zelfde eerder vernoemde perverse ‘elite’ de macht!

   MAar het is waar dat er een groeiende groep burgers is die wakker is dan wel is aan het ontwaken.

   Maar laten we wel wezen: Zolang ook het gros van de burgers zich als willoze slaven naar hun werk laten drijven, en als enige doelstelling in het leven een goede vakantie vieren, een grote auto die iets groter maar liefst veel groter dan hun buurman/vrouw etc. etc. etc. etc. wil hebben en zij niet door hebben dat zij de macht zijn althans behoren te zijn verandert er niks, nada in Holland of in welk hol land dan ook!

   • Notis schreef:

    Het is eigenlijk heel knullig en kinderlijk die vrij metselaartjes en andere geheimde clubjes te zien met hun geheime handdrukjes. Een soort jongensklupje maar dan voor grote MENSEN jongens, haha ( 🙂 🙂 ).
    Nota bene als Rutte van Balkenellende een geitedoodskop krijgt en oud burgemeester van Rotterdam, oud minister van vuiligheid en justitie onrecht, oud corps lid Minerva Leiden het NWO gebaar (idem Merkel) gebaar maakt dan is het duidelijk: ze schijten het ons, het volk recht in ons gezicht !
    Misschien moet Ivootje dat wel doen om de JWO tevreden te stellen dat zullie direct via de tv kunnen zien dat de Nederlandse regering het ‘spel’ meespeelt.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten