Wie of wat zit er achter de Iraanse vliegtuigcrash met de Boeing 737-800 vlucht PS752?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 9 januari 2020 36 Comments

bron: sputniknews.com

De vliegramp met de Boeing 737 vlucht PS752, waarbij 176 mensen om het leven kwamen was natuurlijk zeer opmerkelijk gezien het tijdstip, vlak na de raketaanval op Amerikaanse doelen. Die raketaanval gaf er overigens niet alleen blijk van dat het Amerikaanse luchtafweersysteem niet in staat is de Iraanse raketten te stoppen, maar liet tevens de precisie zien waarmee die raketten hun doelen kunnen raken. Zo ziet u op onderstaande foto welke doelen dat waren. Iran vuurde vijf raketten af op het Amerikaanse consulaat in Erbil en leek bewust vlak naast dat gebouw te schieten, om het signaal af te geven “We gaan nu geen opzettelijke doden veroorzaken, maar als we willen schieten we de volgende keer raak”.

De voormalig Amerikaanse marine officier Scott Ridder, inspecteur voor de implementatie van het INF Verdrag, legt in dit artikel uit, dat de precisie van de bombardementen veelzeggend is over de capaciteiten van de Iraanse raketten.

Het is nooit de bedoeling om te speculeren over vliegrampen, maar iedereen doet het. We weten dat de Boeing 737-Max al een paar keer uit de lucht is komen vallen en dat er mogelijk wat design foutjes in de software van dat toestel zitten, maar de Boeing 737-800 is een relatief gerenommeerd vliegtuig dat al enkele jaren meedraait en nooit zomaar spontaan uit de lucht is komen vallen. Hoewel het wel de voorloper is van de 737-MAX horrorkist, is zelfs een explosie in de lucht bij die Max nooit voorgekomen. Dat er dus meer aan de hand moet zijn, zeker omdat het moment van het ongeval nogal opmerkelijk is, kan iedereen op zijn klompen aanvoelen.

Een vliegtuig dat spontaan brand vat, is bijna uitgesloten. Daar wordt in het ontwerp van zo’n toestel rekening mee gehouden. Als een motor brand vat, kan die worden uitgezet en wordt de brandstoftoevoer geblokkeerd. In uiterst geval kan de motor zelfs worden afgeworpen om op één motor verder te kunnen vliegen.

Als er sprake is van een aanslag, dan is de vraag wie die aanslag zou hebben willen plegen. Welke belangen kun je herkennen? Zou Iran zoiets doen terwijl de meerderheid van de passagiers van Iraanse afkomst was? Hoe zag de passagierslijst eruit?

 • 82 Iraniërs
 • 63 Canadezen
 • 10 Zweden
 • 4 Afghanen
 • 3 Duitsers
 • 3 Britten
 • 11 Oekraïners waarvan 9 bemanningsleden

Zou Iran een toestel dat net van luchthaven Teheran is vertrokken uit de lucht schieten terwijl een meerderheid Iranees is? Dan maak je je land wel onaantrekkelijk voor mensen die even familie of vrienden willen bezoeken. Toeristen kwamen er waarschijnlijk toch al niet veel meer, maar als je jezelf als gevaarlijke vluchtbestemming op de kaart zet, is dat redelijk funest voor het aantal vluchten dat jouw land kiest. Iran lijkt dus een slechte kandidaat voor een eventuele aanslag. De speculatie dat Iran zo de Amerikaanse economie wellicht hoopt te kunnen raken door Boeing een extra slechte naam te geven, lijkt me ook wat ongeloofwaardig. Dan hadden ze op zijn minst een minder opvallend moment en tijdstip gekozen en zeker niet vlak na een raketaanval op Amerikaanse doelen.

Je zou nog kunnen stellen dat een verdwaalde Iraanse raket het toestel geraakt heeft, maar gezien de precisie waarmee de aanvallen van die raketten op Amerikaanse doelen zijn uitgevoerd, lijkt ook dat redelijk onaannemelijk. Of heeft Amerika (of Israël) willen (of kunnen) laten zien dat ze instaat zijn de besturingssystemen van zo’n raket te kunnen hacken om zo het doel te kunnen wijzigen? Was het misschien een verdwaalde Amerikaans luchtafweer raket die het vliegtuig raakte? Maar dan had het Iraanse luchtafweersysteem die raket wel weer gedetecteerd en bovendien is Teheran nogal ver weg van waar de VS die systemen mogelijk zou kunnen hebben staan.

Naar verluidt is er geen noodsignaal vanuit de cockpit gekomen, maar zouden de piloten wel hebben geprobeerd terug te keren richting het vliegveld (zie hier). Dat zou een indicatie kunnen zijn dat er brand aan boord was. Zat er dan misschien een terrorist aan boord en van welke nationaliteit zou die dan moeten zijn? Het lijkt uitgesloten dat een Iraniër een vlucht uit eigen land op wil blazen op zo’n moment. Ook de andere nationaliteiten lijken niet echt in het verdachtenbankje te passen.

Je zou dus kunnen concluderen dat de VS of Israël als potentiële kandidaten voor een eventuele aanslag over blijven. De keuze voor een Oekraïense toestel is dan misschien enigszins respectloos naar de fonkelnieuwe vazalstaat Oekraïne, maar kennen Amerikanen het woord respect eigenlijk wel? Als ooit uit zou komen dat de VS achter deze aanslag zit, verliezen ze nogal wat partners. Canada zou woest zijn; de Oekraïense bevolking zal zich tegen Amerika kunnen keren en niet gesproken over de overige nationaliteiten aan boord. Vliegrampen liggen nu eenmaal altijd gevoelig bij de massa, ook al vallen er bij westerse bombardementen in het Midden Oosten vaak vele meerdere slachtoffers.

Er is dus eigenlijk geen logische kandidaat te vinden voor een eventuele aanslag. Er is nauwelijks een geloofwaardige eerste inschatting te maken voor een oncontroleerbare spontane brand. De meest logische speculatie lijkt dus dat er ergens per ongeluk (of, via een hack, opzettelijk) iets fout gegaan moet zijn bij een Iraans militair systeem. De vraag is echter of we dat ooit te horen zullen krijgen.

Alleen met uw hulp kan deze website voortbestaan. Word daarom lid en steun mijn werk.

word lid

Bron linkvermeldingen: rt.com, sputniknews.com, tpo.nl

43 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (36)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Je zou nog kunnen speculeren dat er zich in het toestel mensen bevonden die iran probeerden te ontvluchten en dat Iran diegenen heeft op willen ruimen. Dat lijkt me ook een beetje een vreemde speculatie, want dan kun je ze wel bij het boarden aanhouden en opsluiten.

  “Experts” zeggen dat er het alles weg heeft van een aanslag en dus lijkt mij de optie van een Iraanse raket die een ander doel koos (bijvoorbeeld in de vorm van een gehackt raketsysteem dat het vliegtuig als doel koos) de meest aannemelijke.

 2. ZalmInBlik schreef:

  Voor mij is één ding duidelijk, cui bono? De vraag stellen is hem beantwoorden, kijk naar degene die Trump gefinancierd hebben en hem in het verleden van verschillende faillissementen hebben behoedt.

  Rotschild agent Wilbur Ross: “The Trump name is still very much an asset,”
  https://www.latimes.com/politics/la-na-pol-wilbur-ross-commerce-20161208-story.html
  https://americanfreepress.net/who-towers-behind-trump/

  En mega donor Adelson

  • ZalmInBlik schreef:

   Ze hebben een script te vervullen…

   • ZalmInBlik schreef:

    In 1990, after returning to Israel and after being Israel’s UN ambassador in New York, and before the First Gulf War, Bibi Netanyahu was in Jerusalem at Fink’s Bar – dining and drinking with high level U.S. Embassy staff and others.

    Bibi and his loyalist group at a Fink’s Bar private table in Jerusalem had just stolen five (5) NSA-developed KG-84A cryptographic devices in Golan Heights (with help from Canadians serving with the United Nations Truce Supervision Organization), giving Bibi, his loyalists and others real-time access to all U.S. State Department, U.S. Navy and NATO communications.

    “IF WE GET CAUGHT, THEY WILL JUST REPLACE US WITH PERSONS OF THE SAME CLOTH. SO, IT DOES NOT MATTER WHAT YOU DO. AMERICA IS A GOLDEN CALF; AND WE WILL SUCK IT DRY, CHOP IT UP, AND SELL IT OFF PIECE BY PIECE UNTIL THERE IS NOTHING LEFT BUT THE WORLD’S BIGGEST WELFARE STATE THAT WE WILL CREATE AND CONTROL. WHY? BECAUSE IT IS THE WILL OF GOD, AND AMERICA IS BIG ENOUGH TO TAKE THE HIT; SO, WE CAN DO IT AGAIN AND AGAIN AND AGAIN. THIS IS WHAT WE DO TO COUNTRIES THAT WE HATE. WE DESTROY THEM VERY SLOWLY AND MAKE THEM SUFFER FOR REFUSING TO BE OUR SLAVES.” [CONFIRMED BY AN “ATTENDEE” DURING A DEBRIEFING.]

 3. Analyze schreef:

  “Those who refer to the number 52 should also remember the number 290. #IR655,”
  https://af.reuters.com/article/worldNews/idAFKBN1Z51UC

  https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_Air_Flight_655

 4. ZalmInBlik schreef:

  Major red flag, Machiavelli winnaars mogen ff het bewijsmateriaal cree..verzamelen
  We zien hier dezelfde verbanden met de MH-17 operatie in oost Oekraïne, het witwassen is begonnen

  The Bellingcat team is currently collecting images of engine debris and remnant from the site of the #PS752 crash in Iran. If you have any images you’ve come across, please share them by replying to this Tweet.
  https://twitter.com/bellingcat/status/1214923462726291456

 5. Jan Holland schreef:

  msm pushen nu ook Iraanse luchtafweer als oorzaak

  the fix is in.

  • Jan Holland schreef:

   Ik geloof dat ik van mening verander want Bellingcat heeft al een foto van de Iraanse raket getweet

   aangezien hij onlangs de Macchiavelli prijs heeft ontvangen, moet dit wel het bewijs zijn, en Trump zegt het ook lol

 6. Zonnetje schreef:

  https://www.henrymakow.com/
  Volgens Brendon o’ connell is conflict Israel en Iran nep.
  Interessant.

 7. Zonnetje schreef:

  http://aanirfan.blogspot.com/2020/01/trump-kills-top-iranian-general.html?m=1

  Niets is wat ons gepresenteerd wordt althans dat
  kun je opmaken volgens dit artikel.

  • Zonnetje schreef:

   Chaos in het midden- oosten en zorg er dan voor dat de ‘ vluchtelingen’ in Europa terecht komen. Via het Kalergi plan gaat alles zich mengen en echte Europeanen bestaan dan niet meer. Dit zorgt voor verdwijning, identiteit, saamhorigheid enz. Zorgt voor onderklasse en goedkope slaven. Het is jammer dat Israel geen ‘ vluchtelingen’ opneemt. In de regio opvangen toch. Beter. Ook omdat Israel flink gesponsord wordt door de vS en Duitsland. Zou dat komen omdat Israel zoveel mogelijk joods moet blijven? Nee toch dat zou niet solidair zijn met de Europese bevolking. Zou Israel zich daar wat van aantrekken?

   • ZandInOgen schreef:

    Dat is inderdaad het plan in grote lijnen, maar het geannexeerde gebied dat israel heet kampt met veel etnische problemen vandaar dat het woord apartheid regelmatig valt. De falasha joden worden gediscrimineerd en regelmatig retour gestuurd, de sephardische/mezrahi joden staan ook lager in de pikorde en de geïmporteerde asjkeNAZIm hebben het daar grotendeels voor het zeggen. Geen basis voor een gezonde solide staat lijkt me..

    https://www.911history.de/pdfs/Israel_Hayom_Kissinger_10_years.pdf

   • XanderN schreef:

    De meeste vluchtelingen / migranten zijn moslims en willen helemaal niet naar Israël, ondanks het feit dat daar zo’n 2 miljoen Arabieren (bijna allemaal moslims) wonen.

    De enige directe logische uitweg voor Soennitische moslims waren Turkije (ook flink gesponsord door de EU) en Jordanië. En Israël is dan wel voor driekwart etnisch Joods, maar veel minder religieus Joods. De orthodoxen tellen slechts een dikke 1 miljoen leden.

    Ik zie niet waarom Israël zich überhaupt iets van Europa zou moeten aantrekken. De meeste mensen hier willen immers ook niet veranderd worden in een land dat door islamitische wetten wordt geregeerd. Terecht dus dat ze in Jeruzalem redeneren dat het veel logischer is dat de islamistische landen vluchtelingen van hun eigen religie opnemen. In bijvoorbeeld Saudi Arabië is ruimte en geld zat. Dat land heeft alleen wèl zijn grenzen vrijwel gesloten, en ‘dus’ worden ze -inderdaad volgens plan- naar Europa gedirigeerd.

 8. XanderN schreef:

  Begint verdacht veel op een herhaling van het MH-17 scenario te lijken. Ook minister Blok noemt het nu al ‘zeer waarschijnlijk dat het vliegtuig is neergeschoten door Iraanse raketten’, en antwoordt op de vraag of Iran bestraft moet worden ‘afhangt van de Iraanse reactie.’

  Net als met MH-17 het geval was, is het uitermate vreemd dat diverse landen al zo snel na de ramp met zo’n conclusie komen. En dan moet Iran misschien zelfs worden ‘bestraft’ voor het vermoorden van een groot aantal van zijn eigen burgers (plus, hoe ‘handig’, tientallen burgers van NAVO land Canada, waar in 2014 vooral NAVO land Nederland het slachtoffer was)?? Net als Assad zogenaamd zijn eigen volk zou hebben vergast?

  En klaarblijkelijk vergeet men dat op een vaste locatie opgestelde luchtafweerraketten totaal ongeschikt zijn om een laagvliegend toestel neer te halen, zeker niet als dat net is opgestegen, ook nog eens in bergachtig gebied. ALS het al een raket was, dan moet die dus vanaf de schouders zijn afgevuurd (zoals de bekende Amerikaanse ‘Stinger’). In dat geval hebben we dus met een terreuraanslag te maken. Maar precies op het moment dat Iran raketten op Amerikaanse bases in Irak afschiet?

  De video waarop te zien zou zijn dat een raket het vliegtuig raakt, zegt dus veel. Als de video echt is (zoals wordt gezegd), dan wijst dat feitelijk op een aanslag, omdat een vergissing van de luchtafweer –wat ook mij aanvankelijk een logische verklaring leek- vrijwel onmogelijk is. Als de video fake is, dan heeft een partij er belang bij om een valse indruk te wekken, heeft daarom waarschijnlijk voorkennis gehad, en is er ook in dat geval sprake van een (terroristisch) complot.

 9. guppy schreef:

  @Zonnetje

  Denk ook dat het een grote nep show is, de leiders van Iran zijn onderdeel van het spel. Komt ook mooi uit dat het westen gelijk krijgt, nu denkt iedereen dat ze het met de MH17 ook bij het juiste eind hadden.

  https://nos.nl/artikel/2318152-iran-geeft-neerhalen-boeing-toe-noemt-het-een-menselijke-fout.html

  • Zonnetje schreef:

   Interessant is het boek van Jack Bernstein, een jood vermoord door de mossad, the life of an american jew in racist marxist israel. In zijn boek schrijft hij dat de tegenstelling oost- west nep is. Dat er afspraken zijn gemaakt tussen Moskou- Tel Aviv- New York. Hoe zou dat nu komen?
   Dat de mythe dat Moskou achter de arabische landen zou staan nep is enz enz. Uiteraard moeten wij de gewone bevolking in de wereld dat enz niet weten.

   • ZalmInBlik schreef:

    heb dat boek ook gelezen en het klopt wat je schrijft, New Lies for Old is ook een interessante. Een overloper van de KGB die onderschrijft dat de tegenstellingen gefabriceerd zijn en we weten allemaal wie er oververtegenwoordigd waren binnen het Politburo en de beleidsmakers in het algemeen. Nochtans zijn de voorspellingen van Anatoliy Golitsyn voor 85%-90% uitgekomen.

    https://aanirfan.blogspot.com/2018/03/putin-communism-trump-golitsyn.html
    https://www.amazon.com/Golitsyn-Vindicated-Second-Splits-Communist/dp/1514238977

    Philby geeft een speech aan de Stasi in 1981 onderdeel van de Cambridge V met aan het hoofd usual suspect Victor Rothschild

    • ZandInOgen schreef:

     @zalm, het is grappig en frappant tegelijk om te zien hoe die homofiele philby zijn kameraad Wolf loopt te bedanken, die lijntjes zoals Zonnetje beschrijft zijn duidelijk zichtbaar.

     Markus Wolf (STASI): “In retrospect, I am happy to say that my Jewishness may have contributed to my lack of desire to operate against Israel, but it was mostly due to professional considerations. I preferred to concentrate all the effort on gathering information in West Germany and in NATO.”
     https://www.haaretz.com/1.4742183
     https://www.timesofisrael.com/top-israeli-officials-were-part-of-kgb-spy-ring-report/

     de geschiedenis rijmt tot op zekere hoogte

     • Zonnetje schreef:

      Interessant is het boek van Christopher Story, The new underworld order, dark actors playing games, the global fantasies of the geomasonic illuminati. Staat veel
      goede informatie in over de jongens en hun tactieken. Jammer is dat Story de jongens in zijn boek “Duitsers”noemt hoewel ik dat wel kan begrijpen. Daarbij is Story erg met Christus bezig,. Aanrader. Het is allemaal aan de top met elkaar verbonden en de gewone bevolking wordt in de maling genomen en als tool, pionnen, gebruikt.

     • ZalmInBlik schreef:

      Laat Christopher Story het boek van Anatoliy Golitsyn nou uitgegeven hebben, ben bekend met zijn werk. Je moet idd goed tussen de regels lezen om te begrijpen met wie we van doen hebben. Kan zijn werk mbt de EU aanraden mocht je het boek niet gelezen hebben.
      https://exopolitics.blogs.com/files/eu-collective.pdf

     • Riffian schreef:

      zalm nog bedankt voor de tip, heb de ebook van Golitsyn gelezen met name dit stuk viel me daarin op. Geregisseerd dus:

      “secret, coordination between the communist countries, especially between the Soviet Union and China, has been practiced on the basis of the long-range policy. Whether intended to or not. Western convergence theories effectively contribute to the successful fulfillment of this policy. They promote detente, and thereby help the communist bloc to acquire advanced technology from the West and to shift the balance of power in communist favor.”

      https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_split

 10. Riffian schreef:

  niets is wat het lijkt, dit riekt naar regie en wie weet wat voor deals er op dit moment gesloten worden. De massa wordt weer massaal zand in de ogen gestrooid.

  Tag: Swiss banking

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/id-see-them-call-me-how-trump-used-encrypted-swiss-fax-machine-defuse-iran-crisis

 11. Camera 2 schreef:

  For the record, zojuist door de telegraaf geplaatst

  Film toont aan dat……
  Heb liever dat ze zeggen aantoonbaar bewijs dat film 100% waar is, maar dan nog, is dat niet meer genoeg.
  We voelen ons zo smerig beet genomen dat je bijna niets meer voor waar aan kan nemen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/326266112/nieuwe-video-toont-dat-twee-raketten-vliegtuig-iran-raakten

  Niets is dus meer klakkeloos aan te nemen, in ieder geval niet uit de media (NOS, krant,RTL etc)
  Dat is ook wel voorstelbaar zo langzamerhand als een Bellingcat team (MH17 researchers 🙁 ) een Machiavelliprijs krijgt en statement van de verwijzing naar de prijs zegt: Dus uit Machiavellis’ schrift!

  “Omdat mensen slecht zijn en ze ten opzichte van jou hun woord niet zullen houden, hoef jij dit evenmin tegen hen te doen” …Dus hij zegt dat alles is geoorloofd omdat ze per definitie slecht denken over jou/U/jij

  https://www.militairespectator.nl/sites/default/files/bestanden/uitgaven/1995/1995-0493-01-0122.PDF

 12. Martin Vrijland schreef:

  Interesting

  Zoals ik in bovenstaand artikel al zei: Israël is vermoedelijk in staat het luchtafweersysteem van de Iraniërs te hacken.

  • Zonnetje schreef:

   Ik twijfel er niet aan dat Israel dat zou kunnen. Daar zijn ze erg goed in, in dat soort zaken. Ach Iran, de elite van de Iraniers, speelt het spel wel mee. Ondertussen onderdrukt de ‘ elite ‘ van de ‘ iraniers’ de gewone bevolking met behulp van het islam geloof. Dit werd tot voor kort ook middels het geloof, ‘ christendom’ gedaan in west-europa. Nu het doel in europa door hen bereikt is, is het ‘ christendom’ niet meer nodig als tool voor onderwerping. Uiteraard wordt het ‘ christendom’ nog als het nodig mocht zijn niet met het badwater weggegooid.Het zou mij ook niet verbazen als zou blijken dat de top van de Palestijnen ook lekker met hen meedoet. Het loont om mee te spelen , doet de brave bevolking in Nederland ook. Lekker meedoen, gezellig. stilzwijgende overeenkomst van de gewone bevolking met de jongens. Het zijn ‘ leden’ van de gewone bevolking die andersdenkenden bewaken en zullen bewaken!!!
   Daar moeten wij ons geen illusies over maken. Het interesseert ze geen… moraal is te koop zeker in Nederland, het land van de kooplieden. Niet iets om trots op te zijn, zeker niet.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten