Wie zijn de vechtende gele hesjes relschoppers in Parijs? Videobewijs infiltranten

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 3 december 2018 31 Comments

bron: scd.en.rfi.fr

Het wil er bij velen niet in dat overheden hun eigen verzet organiseren en kunnen laten escaleren. Die mensen hebben wellicht nog niet eerder gehoord van de stelregel Problem, Reaction, Solution. Op onderstaande twitter berichten ziet u hoe bijvoorbeeld een arrestant weer vrij gelaten wordt nadat hij zegt dat hij een van hen is. Het filmpje daaronder laat zien hoe een groep infiltranten herkent wordt en uitgejoeld door andere demonstranten.

Overheden die nieuwe wetgeving over een strengere politiestaat willen kunnen introduceren hebben soms baat bij een escalatieproces. Zo scheppen ze zelf het probleem (verhoging brandstofprijzen) waarvoor ze ook zelf de reactie (gele hesjes rellen) uit kunnen lokken, zodat ze een oplossing kunnen introduceren die meestal simpelweg ‘meer politiestaat’ inhoudt.

In Frankrijk is het nog niet zo strak geregeld als in Nederland met ingekapselde demonstraties waarvoor je vergunning moet hebben en je aan strikte afspraken moet houden. Het volk is nog iets rebelser dan in Nederland. Om dat te bereiken is een zelfgeschapen escalatie dus een uitstekende methode. Maar wedden dat zelfs wanneer u onderstaande beelden ziet, u nog steeds gelooft dat dit misschien een klein toevallig incidentje is en dat de staat echt niet haar eigen verzet organiseert? Wedden dat u denkt dat het gewoon logisch is dat de politie infiltreert? Wedden dat u er niet aan wilt dat het de bedoeling is escalatie uit te lokken via infiltranten met een onschendbaarheidsstatus?

Trek een paar militairen burgerkleding aan en je hebt je zelfgeschapen escalatie. Natuurlijk trek je dan de oprechte mensen die geïnspireerd raken mee in de opstand en dat is de bedoeling ook. Problem, Reaction, Solution.

167 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (31)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. De Loonslaaf schreef:

  Ik vind het vreselijk te moeten constateren, dat mensen (dus ook de politie!) zich voor dergelijk bedrog laten lenen. Helaas heb ik bij veruit het merendeel van mijn (vroegere) collega’s geconstateerd, dat zij liever een oogje toeknijpen, dan dat zij het uitspreken als zij onrecht zien. Dit onrecht wordt doorgaans uitgevoerd door collega’s (veelal managers) die enkel met zichzelf bezig zijn… en zo zit de hele westerse maatschappij in elkaar; de machtswellustelingen maken de dienst uit ten koste van de massa.
  Als mensen dus niet geloven dat er genoeg corrupt volk te vinden is, dat dergelijke toneelstukjes op straat tegen vergoeding uitvoert… Slaap zacht!

  • Martin Vrijland schreef:

   Het is ook vreselijk.
   Mensen moeten zich vooral gaan realiseren dat het echte verzet hem zit in het niet mee doen aan polariseren, niet naar de stembus lopen, functies en taken simpelweg niet meer uitvoeren en je niet ten dienste stellen van het systeem.
   Het zijn vooral de mensen in de dagelijkse banen die het systeem helpen in stand houden. Je kan wel boos worden over de te hoge brandstofprijzen en hesjes aantrekken; je kan ook simpelweg zeggen: ik ga niet meer uitvoeren wat mij opgedragen wordt; ik ga niet langer mijn medemens betuttelen en controleren uit hoofde van mijn functie.
   Maar dat laatste is lastig, want zolang mensen het eigen belang hoger stellen dan het proces en het systeem waaraan ze zelf bijdragen, verandert er niets.

   • Martin Vrijland schreef:

    Maar de mentaliteit van velen is: “Ik heb geld nodig en als ik het niet doe, zijn er wel anderen die het werk oppakken”
    Pas als die mentaliteit verandert en mensen niet langer zo narcistisch zijn om maar vooral het systeem in stand te houden omdat het nu eenmaal lekker betaalt of Inoffizieller Mitarbeiter worden omdat het een voordeeltje oplevert; pas dan gaat er iets veranderen.
    Echt hoopvol ben ik niet, want de meeste mensen kiezen voor de portemonnee.

    • Martin Vrijland schreef:

     “Ja, maar jij hebt makkelijk lullen Vrijland. Ik heb een gezin te onderhouden”
     Nee, ik heb niet makkelijk lullen. Ik heb wel die keuze gemaakt en, ja, ik ben alles kwijt geraakt. Maar ik leef liever in armoe dan dat ik een lafaard ben die mijn dochter later moet uitleggen dat ik niets heb gedaan om de politiestaat tegen te gaan. En ja, ik zie mijn dochter niet meer en dat heeft alles met mijn keuze te maken, maar dat is het offer dat ik dan maar moet brengen.
     Mensen die voor de korte termijn kiezen zien niet in dat ze meebouwen aan hun eigen gevangenis.

 2. Zonnetje schreef:

  Het zijn in het bijzonder de ambtenaren die het systeem in stand houden bij politie, openbaar ministerie en de rechterlijke macht., ministeries enz. Als zij zuiver waren zouden er meer arrestaties volgen binnen die organisaties zelf. Nu worden er wel ambtenaren gearresteerd maar dat is mondjesmaat en in het bijzonder die personen die het bestaan van die organisaties zelf in gevaar kunnen brengen. Zolang je als ambtenaar dat niet doet kom je gauw weg met misdrijven binnen de organisatie. Immers jij kent de strafbare beiten gepleegd door je collega en jij weet het van je collega. Je bent dan ook strafbaar als je als ambtenaar hieraan werkt.
  Maar ja personen die zuiver op de graad zijn die willen zij niet binnen die organisaties. Types van oog dichtknijpen en opdrachten uitvoeren en in het bijzonder die zwijgzaam zijn, met een flexibel, opportunistisch geweten, moraal.
  De gewone burger weet dat en is om deze reden bang voor de ambtenaar. Daarbij komt nog dat de gewone burger ook in de familie en middels ‘ vrienden’ weten hoe de ambtenarij ‘ functioneert’.

  • De Loonslaaf schreef:

   @Zonnetje:
   Het hele systeem is door de aristocratie ontworpen om de agenda van de aristocratie te dienen. Dit gehele systeem zal dus de prullenbak in moeten, wil de mensheid en alles wat leeft op aarde kunnen overleven. Helaas zijn de conditioneringen bij veruit de meeste mensen zo diepgeworteld, dat zij niet buiten hun conditioneringen kunnen denken. Dit betekent dat zij met oplossingen aankomen, die voortkomen uit hun conditioneringen en de aristocratie aan de touwtjes blijft trekken.

   Nu begrijp ik wel dat zolang de mensheid slapende is, een revolutie in de perceptie van de mensen onmogelijk is. Er kan dan ook enkel iets positiefs gebeuren, indien de oude systemen volledig buitenspel worden gezet of dat toch op een of andere manier de mensen wakker worden.

   • Zonnetje schreef:

    Tja, jij noemt het de ‘ aristocratie’, maar ja met enig onderzoek weet je welke club de ‘ aristocratie’ leidt en uit bestaat. Dit is al heel lang aan de gang, eeuwen misschien wel duizenden jaren. Ik ga ze niet noemen omdat wij niet in een vrij land wonen.

    De mensen zijn niet slapende ze weten drommels goed dat de samenleving verrot is maar de mensen hanteren een kosten- en batenanalyse en blijven dit systeem in stand houden en zelfs beschermen!

    Revolutie zie ik niet zitten omdat deze normaliter georganiseerd zijn door degenen die het systeem besturen, altijd al. Daarbij revolutie komt het systeem nog beter uit als rechtvaardiging om de poltiestaat te rechtvaardigen. Passief verzet, non compliance is een goede gedachte en dat kan het systeem rigoreus ten goede veranderen, echte change.

 3. Martin Vrijland schreef:

  En belangrijk: We zullen natuurlijk geluiden gaan zien opduiken waarin George Soros als de financier van de linkse rebellen wordt aangewezen, net als Soros en the Democrats achter de vluchtelingenstroom richting de Mexicaanse grens van de VS zitten.
  Dat kan allemaal op zich wel kloppen als we niet vergeten dat dit simpelweg dan onderdeel is van het Hegeliaanse spel.

  Soros vervult als het ware de rol die Fetullah Gülen voor Turkije vervulde. Als je een gecontroleerd verzet weet op te tuigen, kun je via het spel van verdeel en heers meer macht naar je toe trekken. Soros is dus niets meer dan een pion van de macht.

 4. ZalmInBlik schreef:

  ik denk dat die homofiele rothschild puppet macron niet echt aanvoelt wat het Franse volk wil en zijn reacties laten ook zien dat hij alleen maar olie op het vuur blijft gooien. Hij vergist zich lelijk in het feit dat als het op een confrontatie aankomt met de staat zijn ambtenaren (politie/leger) de kant van het volk zullen kiezen. Het volk staat inmiddels voor minder dan 20% achter macron en kiest ondanks wat er in Parijs is gebeurd voor de zogenaamde gele hesjes, die inmiddels à la al-qaeda, zich hebben afgesplitst in meerdere groeperingen. Dit ga je niet meer tegenhouden..

  Voor iedereen die enigszins Frans kent..(maar Frans hen niet 😀

  • ZalmInBlik schreef:

   de gendarmerie luistert zelfs naar het volk als ze vragen de helmen te verwijderen..

   • Martin Vrijland schreef:

    Als je het volk de indruk wekt dat het verzet werkt en zelfs de gendarmerie hun kant kiest, maak je de opstand nog groter, omdat je meer mensen het gevoel geeft dat het begint aan te slaan. Het is duidelijk de bedoeling dat dit heel groots uit de hand loopt. En als iets heel groots uit de hand loopt, kun je heel hard ingrijpen.
    Ik verwacht binnenkort hetzelfde proces in de VS, maar dan natuurlijk met wat meer geweld, omdat daar nog veel mensen met vuurwapens rondlopen. Vandaar dat de grens met Mexico vast hermetisch dicht moet onder het excuus van de vluchtelingen die de grens over willen. De zogenaamd aanstaande “deep state” ontmaskering is slechts schijn om het volk valse hoop te geven.

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik denk dat het valse hoop moet geven..
   Ordo ab chao

   • ZalmInBlik schreef:

    dat hopen de machthebbers idd, ik ben benieuwd hoe ze hun agenda gaan verkopen nu alles is exposed..of het nou die global warming hoax is, wat gewoon een tax op zuurstof is en een motief geeft om de belastingen te verhogen. Of het aanwakkeren van vluchtelingenstromen dmv weermanipulatie, oorlogen enz. waardoor grenzen vervagen en soevereiniteit opgegeven dient te worden aan een centraal orgaan denk E.U./VN…mensen doorzien het spel. Fransen zijn een eervol volk, wij noemen ze arrogant omdat we de cultuur niet doorgronden.

    Ben benieuwd wat ze uit de hoge hoed toveren, draagvlak is er niet

    • Martin Vrijland schreef:

     Maar jij denkt serieus dat de Franse bevolking dat allemaal doorziet? Nee, natuurlijk niet!
     Ook daar geldt hetzelfde als in Nederland dat de rechtse en linkse flanken beide gecontroleerd zijn en beide slechts de info doorlaten die door gelaten mag worden. Halve onthullingen met het doel de roep om verandering van boven af te dwingen. De verandering komt niet van boven; niet van een nieuwe regering; de verandering komt pas als mensen zelf non-compliant worden.
     Een revolutie die bedoeld is om een land in chaos te storten zal juist de totalitaire staat nog verder in het zadel helpen. Sorry, maar ik ben iets pessimistischer (of is het misschien realistischer).

     Daarom zijn de beelden van de infiltranten die de relletjes aanwakkeren zo belangrijk. De revolutie is zelfgeschapen en dient een grotere agenda.

     • ZalmInBlik schreef:

      natuurlijk is de lont willens en wetens aangestoken, de vraag is in hoeverre het franse volk in deze val zal trappen en of macron gesteund zal worden door “zijn” ordediensten. Ik persoonlijk denk dat ze de situatie onderschat hebben..

     • Martin Vrijland schreef:

      Dat hoeft niet persé het kan ook bedoeld zijn om geheel Europa vast in chaos te storten en dit een sneeuwbal effect te laten geven richting bijvoorbeeld Duitsland en Italië (waar de banken op omvallen staan). Ik sluit niet uit dat het misschien zelfs bedoeld is om de aankomende onvermijdelijke economische crash te maskeren en the stage te zetten voor een nieuwe sterke leider die Europa over moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan iemand met Ottomaanse ambities.

     • ZalmInBlik schreef:

      De onvrede is niet van de ene dag op de andere aangewakkerd, dit is al maandenlang zelfs jarenlang aan de gang begonnen bij de franse spoorwegen en air france

     • Martin Vrijland schreef:

      Daarom…dit is een goed geregisseerd proces en de gewenste uitslag zal ook goed geregisseerd in stelling gebracht worden. Nogmaals: ik voorspel al een tijdje de overname van Europa door onze grote vriend Erdogan. Misschien is het nog een beetje vroeg daarvoor, maar het dreigende instorten van de Amerikaanse economie (waar de media niet over rapporteren) en het dreigende omvallen van de Italiaanse banken (waar de media nauwelijks aandacht aan besteden), inclusief deze gecoördineerde volksopstand zijn prima voedingsbodem voor een radicale verandering in Europa.

      Ordo ab Chao.. denk aan het Duitsland van eind jaren ’30 en denk de enorme militair-industriële opbouw onder Adolf. We zien nu eigenlijk vergelijkbare processen als toen. Europa wordt verzwakt en is een onsaamhorig gedrocht vanwege de (halfslagtige) Brexit, Trump’s beëindiging van de Iran deal en het meer geld eisen voor de NAVO (lees: zich terugtrekken en Europa laten barsten) en allerlei problemen met banken (zoals in Italië). Deze relletjes zijn dus een prima dekmantel voor chaos. Maar het lijkt op een goed gecoördineerde chaos die de grote agenda moet dienen.

      Ik zeg dus: houdt Turkije in de gaten. (Maar misschien is het daarvoor nog net iets te vroeg; ik heb geen kristalheldere glazen bol). Turkije is het Duitsland van eind jaren ’30 vorige eeuw.

     • ZalmInBlik schreef:

      Ik denk dat de climax nog gaat komen, maar dat de chaos gekeerd zal worden tegen de heersende establishment..die al uitwegen naar nieuw-zeeland hebben en andere bunkers hebben aangeschaft. History doesn’t repeat itself, but it often rhymes..als de geest eenmaal uit de fles is..

     • Martin Vrijland schreef:

      Dat is dan omdat ze slechts op hun plek zitten om dit schaakspel te spelen en de uitkomst dus ook al weten. Houdt Turkije in de gaten.

     • ZalmInBlik schreef:

     • ZalmInBlik schreef:

      Erdogan is druk bezig met zijn One Belt One Road projecten en is nu geallieerd met het oosten, lees China, Iran, Rusland..als het moment daar is zal hij uit NATO stappen. De E.U. was vanaf het begin gedoemd te mislukken, verklaart de Brexit stem van de Engelsen. Het gaat om soevereiniteit, controle over het territorium en territoriale wateren . West-Europa zal idd in chaos gestort gaan worden, degene met het sterkste defensie zal de storm overwinnen, Frankrijk/Engeland heeft een sterke defensie. Ik denk zelf dat West-Europa zich zal onderwerpen aan het oosten in zijn geheel, qua economische afhankelijkheid. De V.S. is zich al aan het terugtrekken..

     • Martin Vrijland schreef:

      En dit was in 2013… De Turkse economie is sindsdien flink gegroeid en haar militair industrieel complex is exponentieel gegroeid; niet gesproken over de inname van noord Syrië (eruit kicken de Amerikanen) en het bijeen brengen van de islamitische wereld.

     • ZalmInBlik schreef:

      het is niet alleen Erdogan, maar het gehele (voormalige) communistische oosten. Het spel wordt veel geraffineerder gespeeld, de E.U is de eerste stap..Stasi agent Merkel en KGB’er Putin kunnen het goed vinden 😉 China staat klaar met de technologie (NXP/Qualcomm)
      https://www.rt.com/news/436284-merkel-putin-meet-nord-stream/
      https://www.thelocal.de/20180519/putin-and-merkel-defend-nord-stream-pipeline

      Energie toevoer is controle…
      Ik zou zeggen lees de boeken van Anatoliy Golitsyn ism Christopher Story

      “In 1984, former KGB Major Anatoliy Golitsyn published a remarkable book, New Lies for Old, alleging that in the near future the Communist Party of the Soviet Union, working in collaboration with sister parties worldwide, would feign its own demise for three main purposes: 1) deceiving Western governments as to communism’s long-range goal of overthrowing the “bourgeois” states, 2) attracting Western capital to revitalize the Soviet Union’s ailing command economy, and 3) removing any justification for the North Atlantic Treaty Organization anti-Soviet military posture. Five years later, the ruling communist party in Poland invited “non”-communists into the government and, in 1990, the ruling communist party in East Germany “capitulated” by uniting with West Germany. The demise of the Soviet Bloc had supposedly begun.

      His predictions vindicated, in March 1989, Golitsyn submitted a memorandum to the US Central Intelligence Agency, further outlining the Soviet deception strategy in concert with the leaders of Red China. This and other memos were published in his second book, The Perestroika Deception (1995, 1998).”

     • Martin Vrijland schreef:

      Ik zou zeggen: “lees liefst geen boeken – ze sturen je allemaal een bepaalde richting op (mind control)- maar luister naar de waarheid die je ziel/bewust-zijn je presenteert”

     • Martin Vrijland schreef:

      Als we dit bericht van vandaag moeten geloven lijkt het er toch op dat Macron moet buigen en dat het protest toch iets meer uit de hand gelopen is dan gedacht. Of gaan we straks horen dat het Russische inmenging was en een color revolution door de Russische geheime dienst aangesticht? Hoe gek gaat het nog worden?

      https://www.rt.com/news/445512-france-fuel-tax-suspension/

 5. ClairVoyance schreef:

  Infiltranten bij de gele hesjes demonstranten? Oops, nou staan de complot ontkenners met een bek vol tanden.
  Dit zal als een lopend vuurtje door de Franse gemeenschap gaan. Nu hopen op een flinke lynchpartij. Dat zou pas revolutionair zijn.

 6. ClairVoyance schreef:

  Toch opmerkelijk dat de Franse machthebbers deze gadget niet gebruiken….

  • ClairVoyance schreef:

   Het Active Denial System is trouwens ook een vorm van een DEW. (Direct Energy Wapen)
   Als microwaves als wapen worden gebruikt en je toevallig natte kleding aan hebt vanwege sprinklers ga je van heel hoog , zeg 110 verdiepingen, toch springen. Maar dat terzijde.

  • Martin Vrijland schreef:

   Precies dat is exact wat ik me ook afvroeg. Die waterkanonnen en pepperspray kunnen allang naar de schroot.

 7. Zonnetje schreef:

  Als ik het goed heb begrepen gaan de gele hesjes zaterdag a.s. weer demonstreren misschien wel meer dan
  100.000 man. Het is te hopen dat de echte gele hesjes
  vreedzaam demonstreren en niet mee gaan met de vele agent provocateurs die zich onder de vermomde gele hesjes zullen bevinden. Deze zijn slechts uit op chaos en geweld om
  gewelddadig optreden jegens de echte gele hesjes te rechtvaardigen. Is Macron niet degeen die een Europees leger wil? Zou wel handig voor hem zijn soldaten uit andere Europese landen die de echte gele hesjes aanpakken zodat loyaliteitsproblemen bij zijn ‘ ordetroepen’ nooit een issue zullen zijn.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten