Wordt Donald Trump morgen 6 januari alsnog tot president verkozen door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 5 januari 2021 10 Comments

fotobron: rev.com

De grote vraag die bij velen leeft is: Wordt Donald Trump morgen 6 januari alsnog tot president verkozen? Die kans is aanwezig, omdat de gehele procedure voor het definitief verkiezen van de nieuwe president afhankelijk is van meerdere stappen en de laatste stap hierin wordt gevormd door de zogenaamde ‘kiesmannen’. Voordat ik dit hieronder verder toelicht wil ik echter zeggen dat we getuige zijn van een master-script en dat dus alles (inclusief alle relletjes) onderdeel van dat script zijn.

De procedures

Eerst heb je de uitslag van de stemmen van het volk. Die hebben volgens de officiële lezing geleid tot de verkiezing van Joe Biden via de officiële verklaring van ‘The Electoral College’. We weten dat Donald Trump die uitslag heeft betwist en dat het hoge gerechtshof (SCOTUS) geen onderzoek heeft willen doen naar deze vermeende fraude zaak. De uitslagen van die stemmen van het volk (van ‘The Electoral College’) zijn op 14 december in verzegelde enveloppen gedaan en per speciaal transport naar Washington D.C. gestuurd.

Op 6 januari worden die enveloppen geopend in een gezamenlijke zitting van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat (vergelijkbaar met de tweede en eerste kamer in Nederland). Dan opent en presenteert de voorzitter van de vergadering de certificaten van de verkiezingsstemmen in alfabetische volgorde. De aangestelde “stemopnemers” van het Huis en de Senaat, leden van beide partijen, lezen vervolgens elk certificaat voor en noteren en tellen de stemmen.

Aan het einde van deze zitting maakt de voorzitter bekend wie de meerderheidsstemmen voor zowel het nieuwe presidentschap als het nieuwe vice presidentschap gewonnen heeft.

De voorzitter van deze bijeenkomst is normaalgesproken de huidige vice president Mike Pence (tenzij hij zich ziek meldt). Die heeft dus de volmacht over de vergadering. Als er één afgevaardigde bezwaar maakt tegen de verkiezingsuitslag uit een bepaalde staat, moeten zowel het Huis van Afgevaardigden (een soort tweede kamer) als de Senaat (een soort eerste kamer) in beraad gaan en besluiten of ze het met dit bezwaar eens zijn. Alleen als beide kamers het in meerderheid eens zijn over het besluit wordt het bezwaar aangenomen.

Als we het hebben over het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, dan hebben we het over de zittende ploegen. In die zittende ploegen hebben de Republikeinen (het kamp Trump) 241 zetels tegen 194 voor de Democraten in het Huis van Afgevaardigden. In de Senaat is de huidige verdeling 52 Republikeinen tegen 48 Democraten. Het is dus de vertrekkende ploeg die over de stemmentelling en de bezwaren gaat en dus zou Trump hier in het voordeel kunnen zijn, mits zeker is dat alle Republikeinse afgevaardigden ook daadwerkelijk Trump zullen steunen (wat nog niet zo zeker is).

Trump’s laatste hoop is gevestigd op de voorzitter van de vergadering Mike Pence. Pence zou naar de ingediende bezwaren kunnen luisteren en een vergadering over de uitslagen van de Electoral College in kunnen lasten (wat officieel zou moeten) en Pence zou nog een onderzoekscommissie in kunnen stellen naar de vermeende verkiezingsfraude. Zo’n commissie zou moeten bestaan uit 5 House vertegenwoordigers, 5 senatoren en 5 Supreme Court (SCOTUS) leden. In dat geval is een overwinning van Trump nog steeds niet zeker, want SCOTUS heeft eerder immers al geen fraude onderzoek willen doen en het is verder maar net wie de overige leden van de commissie gaan vormen.

De chantage kaart

In alle gevallen moet de voorzitter van de vergadering, Mike Pence, akkoord gaan met stemming over het wel of niet afwijzen van de uitslag van een envelop afkomstig van The Electoral College. Daar komen de geruchten over mogelijke chantage van Mike Pence om de hoek. Wat als Mike Pence dwarsligt omdat hij niet anders kan?

Een pro-Trump advocaat, Lin Wood, beweerde recentelijk dat Jeffrey Epstein nog in leven zou zijn en deze Lin Wood zou nu bewijs hebben over gefilmd kindermisbruik door Mike Pence. In dat kader zou hij recentelijk hebben getweet dat Mike Pence voor een executie peloton zou moeten verschijnen. Het zou natuurlijk kunnen dat Mike Pence hiermee achter de schermen gechanteerd wordt, maar het zou ook kunnen dat het een broodje aap verhaal is.

Ook de Republikeinse Senator Mitch McConnel kwam onder vuur te liggen door deze Lin Wood. Het was diezelfde Republikeinse senator Mitch McConnel die toevallig op 15 december jl. nog Joe Biden de overwinning toebedeelde door Biden publiekelijk te feliciteren (zie hier).

Daarnaast zou een lid van het Supreme Court (SCOTUS) zijn gechanteerd (via vergelijkbare kindermisbruik aantijgingen in relatie tot de adoptieprocedure van zijn kinderen). Dat zou dan weer hebben kunnen bijdragen in het niet willen behandelen van het onderzoek naar de verkiezingsfraude door datzelfde Supreme Court (zie onderstaande tweet).

Wat gaat er nu gebeuren?

Aangezien Donald Trump meerdere malen heeft aangekondigd vlak voor de vergadering van 6 januari met belangrijke informatie te komen, vliegen de speculaties je links en rechts om de oren. Waar kan hij nog mee komen anders dan met een hele hoop bewijs van verkiezingsfraude (waar hij mijns inziens ongetwijfeld mee zal komen)?

Zou het kunnen dat hij de aantijgingen tegen Mike Pence, Mitch McConnel en John Roberts presenteert? Ik denk van niet. Dan haalt hij zichzelf namelijk een probleem op de hals, want dan moet er een nieuwe voorzitter komen om de zitting van de stemmentelling voor te zitten en moet hij Mike Pence terplekke laten arresteren. Als hij Mitch McConnel beschuldigt en met bewijs op de proppen komt, moet hij ook hem laten arresteren en zit er een republikein minder in de kamer. Bewijs leveren aangaande chantage van een rechter uit de Supreme Court ligt al net zo gevoelig.

Mijn uitleg is dat er in de aanloop van 6 januari opnieuw een hele berg valse hoop gecreëerd is om de gemoederen van de zogenaamde ‘patriots’ op te stoken. De grote massa Trump aanhangers moet langzaam tot het hoogste kookpunt van haar emoties worden gebracht en als Mike Pence gewoon zijn rol mag vervullen en Donald Trump uiteindelijk een “mes in de rug” blijkt te steken of als er wel gestemd wordt over de Electoral College enveloppen, maar Senator Mitch McConnel en andere Republikeinse senatoren blijken dwars te liggen, dan heb je de stoomketel tot overdruk gebracht.

Mijn verwachting is dat een van de volgende twee scenario’s zich zal voltrekken: of Pence keurt de uitslagen van de Electoral College enveloppen gewoon goed (en stelt ook geen onderzoekscommissie in) of hij last wel een vergadering in en Mitch McConnel kiest toch voor Joe Biden (en laat Trump vallen) samen met enkele andere senatoren die anti-Trump zullen stemmen.

Dan heeft Donald Trump letterlijk al zijn troeven uitgespeeld op één na. Die laatste troef beschreef ik in mijn nieuwjaarsartikel en die laatste troef is de executive order die Trump zelf in 2018 uitvaardigde. Dan kan hij Martial Law uitroepen en claimen dat er sprake is geweest van buitenlandse inmenging in de verkiezingen. Ook kan hij dan de (door Lin Wood genoemde) chantagemiddelen op tafel gooien en het volk laten zien waarom Mike Pence en/of bepaalde senatoren hem hebben laten vallen. Ook kan hij dan laten zien waarom de Supreme Court zijn zaak niet behandeld heeft (chantabelheid John Roberts).Dat zou dan mogelijk zelfs tot daadwerkelijke arrestatie van Mike Pence, Mitch McConnel en John Roberts kunnen leiden.

Dan kan Donald Trump dus simpelweg de troon opeisen en alle opties inzetten om zijn positie te verdedigen. De ‘patriot’ aanhang zal hem dan ongetwijfeld steunen en dan slaat de vlam in de pan. Het is net een filmscript. Mijns inziens zitten we dan ook nog steeds in de aanloop van de door mij reeds lang voorspelde burgeroorlog in de Verenigde Staten en spelen alle marionetten perfect hun rol in dit lang gerekte toneelstuk (inclusief Trump).

Bron linkvermeldingen: wikipedia.org, cnn.com, trump.news, huffpost.com, news.yahoo.com, nytimes.com

word lid

één muisklik en u steunt de echt onafhankelijke journalistiek nu het meer dan ooit telt [uw steun]

114 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Riffian schreef:

  spin doctor Bannon voorspelt het volgende:

  Bannon “Here’s the buried lead: …The buried lead is we don’t expect him [VP Pence] to be there. We don’t expect him to be there…”

  “All hell is going to break loose tomorrow.”

  • Martin Vrijland schreef:

   • Martin Vrijland schreef:

    Een lezer tweet het volgende en als dat klopt is het toch waarschijnlijker dat Trump nu al de chantage kaart gaat spelen (dat wil zeggen dat hij met het door Lin Wood genoemde out in the open gooit) en dan zou het wel eens kunnen kloppen dat Pence niet op komt dagen (omdat hij wellicht is opgepakt):

  • Martin Vrijland schreef:

   De kans wordt dus steeds groter dat Trump deze Lin Wood (Epstein) files open gaat gooien. Lin Wood zegt de toegangscode tot die files te hebben:

   https://www.trump.news/2021-01-04-lin-wood-drops-major-bombshells-pedophile-extortion-blackmail.html#

   • ZandInOgen schreef:

    ik moet dit nog allemaal zien Martin, Lin Wood gebruikt een 33 Chaldeaans numerologische abbreviatie van zijn volledige naam. Wood verwijst naar de Isaac Kappy files een B-acteur die zogenaamd overleden is nadat hij de “Dead man switch” activeerde en zijn dood tegemoet trad door van een viaduct te springen. Tom Hanks publiceerde voor zijn dood zogenaamde cryptische boodschappen op Twitter verwijzend naar route 66 wat dan code zou zijn voor Executive Action. Wat dan weer een CIA term is voor het uitschakelen van vijanden.

    Het riekt naar een grote psyop in mijn optiek, teveel usual suspects om het als toeval te kunnen bestempelen.

 2. Aware schreef:

  Iran issues Interpol arrest notice for 48 US officials including Donald Trump over the assassination of General Qassem Soleimani

  https://www.aljazeera.com/news/2021/1/5/iran-issues-interpol-notice-for-48-us-officials-including-trump

  Exclusive: 9/11-Style Threat to Attack DC Broadcast During U.S. Flight Ahead of Trump Rally

  https://www.newsweek.com/exclusive-us-plane-threat-dc-soleimani-1559181

  • Zonnetje schreef:

   Beste, trap hier toch niet in. Iran moet de rol van Boogeyman spelen en stelt niets voor. De Iraanse leiders weten drommels goed dat zij niets voorstellen. Al de machoretoriek is bedoeld voor de Iraanse bevolking om die ook weer te onderdrukken. Dit doet ook bijv. Erdogan, allemaal bedoeld om de eigen bevolking te onderdrukken met medeweten en goedkeuring van de tempelknaapjes.

   De tempelknaapjes love Boogeymen, good for selling weapons and making wars, dollars, power.

   • Martin Vrijland schreef:

    Precies. Het is een wereldwijd schaakbord en de pionnen van het master-script zitten op alle strategische posities in alle overheden wereldwijd: Iran, China, Rusland, you name it.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten