Zoveel al geschreven over de Trumanshow van de dagelijkse ‘realiteit’

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 28 januari 2019 4 Comments

bron: masslive.com

Tijdens zo’n dag als de internationale holocaust herdenking van gister kom je er weer eens achter hoe makkelijk de mensheid te manipuleren is met een valse realiteit, simpelweg omdat grote delen van de bevolking de moeite niet nemen zich serieus te verdiepen in de geschiedenis en omdat het gros simpelweg gelooft dat overheden en media het beste met de mensheid voorhebben. We geloven de krant, de televisie, de schoolboeken, de historische documentaires of experts die iets komen vertellen op tv. We vragen ons niet af waarom al die tv-presentatoren zulke immens hoge salarissen hebben en waarom John de Mol zoveel miljarden op zijn rekening heeft. Kunnen we nog bedenken dat de groep met het grote geld tevens alle middelen heeft om het eigen imago positief te houden? Helaas niet.

Zo geloven we bijvoorbeeld nog steeds in onze invulling van het begrip ‘democratie’ ondanks decennia van regime change waarin ongewenste regeringsleiders via sancties onpopulair bij de eigen bevolking gemaakt worden, waarna de sociale onrust opgestookt kan worden en een militaire interventie meestal volgt, zodat er een ‘interim regering’ geïnstalleerd kan worden, waarna ‘democratische verkiezingen’ op een geselecteerd groepje pionnen het land onder de paraplu van de VS brengt. Dat dit in Europa na de tweede wereldoorlog wellicht ook al gold kunnen we niet eens meer bedenken. Feitelijk kun je wel zeggen dat het gros van de mensheid als schapen te besturen valt.

Gelukkig zijn er ook kritische mensen, maar helaas wordt die groep die van zichzelf denkt kritisch te zijn net zo gemanipuleerd, maar dan via alternatieve bronnen of de nieuwe oppositie stromingen die de kop op duiken. De groep die de Trumanshow realiteit van miljarden mensen bestuurt heeft niet alleen zowel de media als de alternatieve media in de zak, maar beschikt inmiddels ook over alle mogelijke middelen om bijna op breinniveau te analyseren hoe de perceptiesturende tv, radio, kranten, social media posts (enzovoort), opgepikt worden bij al die miljarden. Big Data zorgt ervoor dat precies gemeten kan worden wat iemands geloofssysteem is. Dan hebben we het niet alleen over religieuze geloofssystemen, maar ook over wat iemands beeld van de historie is, wat iemands politieke smaak en mening over een grote diversiteit aan onderwerpen is. Dus enerzijds hebben we de voedende info en anderzijds de metende informatiestromen. Die laatste kun je dan weer terugkoppelen aan je perceptiemanagement strategieën en zo valt de beïnvloeding steeds fijnmaziger af te stemmen op individuen en groepen.

Er is hier op de site al veel over gesproken, maar mensen lijken zich niet echt te bekommeren over de impact en de 24×7 aanwezigheid van dit bombardement aan perceptiesturing, meting en verfijning. Hoort u een links politicus iets zeggen in de media, dan krijgt u ook de rechts tegenhanger te horen. Afhankelijk van uw opvoeding, DNA, scholing, interesses en ga zo maar door, valt u altijd in een categorie. Die categorie is bekend, de verschillende kleuren en smaken behorende bij uw beeld van de wereld worden u van wieg tot graf gepresenteerd en uw beeld van de wereld is letterlijk een Trumanshow. Elk historisch “feit” waarmee we geprogrammeerd worden middels een overdaad aan aandacht zou na enig diepgaand onderzoek aangaande het onderwerp een ander beeld op kunnen leveren, maar punt 1 willen we geen ander beeld en punt 2 is er de groepsovertuiging. “Als iedereen het gelooft zal het wel waar zijn” en bovendien hebben we zoveel getuigenverslagen en professionele experts die ons overtuigen. Dat deze “experts” allemaal in dezelfde Trumanshow realiteit zijn opgevoed en geschoold, gaan we vooral niet bedenken. We willen er best aan dat we her en der een klein beetje voorgelogen worden, maar dat vinden we allemaal niet zo erg en we achten onszelf slim genoeg om die kleine leugentjes door te prikken. Maar dat vrijwel alles een leugen is en vrijwel alles van buiten gestuurd is, gaat er simpelweg niet in. En omdat ook steeds meer alternatieve bronnen bewust met verdraaide of valse informatie komen (of het gekoppeld worden aan ‘platte aarde’ of andere bewust gezaaide nonsens theorieën), wordt het steeds moeilijker om de Trumanshow door te prikken.

De film They Live uit 1988 geeft een interessante impressie hoe onze perceptie van de wereld centraal gestuurd wordt, maar omdat het een film is met een beetje een gesimplificeerde weergave van de situatie en een SciFi achtig einde, wuiven we ook dat waarschijnlijk weg. Bovendien is het in de film (symbolisch) een bril die de continue programmering zichtbaar maakt. Was het maar zo eenvoudig. Zo’n bril bestaat helaas niet. Daarnaast is er een succesvolle perceptiecampagne gaande die het geloof in eigen onderzoek en kritisch denken gekoppeld heeft aan fake news of aan nationalisme en rechts extremisme. Zo wordt de kudde uiteindelijk weer terug in het gareel gebracht, wanneer deze groep straks gelieerd kan worden aan het veroorzaken van financiële en maatschappelijke chaos (zoals een mislukte Brexit). Het zal niet lang meer duren eer de kritische mens geïnterneerd en gepsychiatriseerd wordt, maar ondertussen kan groepsdruk alvast zorgen voor maatschappelijke uitsluiting in het hier en nu. Social media spelen hierin in feite al een belangrijke rol. Post u maar eens een afwijkende mening op uw Facebook tijdlijn en het bashen gaat beginnen. Daar hebben we niet eens het Chinese sesame credit puntensysteem voor nodig.

De mens graaft haar eigen graf door de perceptiemanagers in haar eigen geest toe te laten. Als iemand dagelijks een gifspuit in je aderen zet en je weet dat het slecht voor je is, nodig je die persoon dan toch nog keer op keer in je huis uit? Ja, want het is net als met heroïne: de junk weet misschien dat het slecht en verslavend is, maar wil en kan niet meer zonder. En dus blijven we naar tv kijken, blijven we de perceptiemanagement van kranten, radio, tv en social media absorberen. We willen niet zonder die drug en blijven liever als verslaafden de dealer in onze woonkamer toelaten. We willen die dagelijkse injectie aan Trumanshow heroïne. En als de junk maar verslaafd genoeg is, weet hij niet meer hoe de wereld eruitzag toen hij nog clean was. En de dealer heeft een spycam in onze woonkamer, dus weet precies wanneer we weer een shotje nodig hebben om in de verslavingsmodus te blijven. Big Data geeft de dealer real time en full time door waar we zijn, wat we doen en wat er op onze schermpjes moet verschijnen om ons in de Trumanshow realiteit te houden. De enige die de verandering kan brengen is de verslaafde; door de deur dicht te houden voor de dealer. Maar ja, het is zo heerlijk om tv te kijken, de avond af te sluiten met een film of een leuk jolig praatprogramma of ‘s ochtends de krant open te slaan.

Bron linkvermeldingen: imdb.com

41 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  De perfecte slaven wonen zonder meer in Nederland. Zelfs de mibderheden zijn zich aan het passen om gemodelleerd tw worden als perfect slaves. Ook de minderheden willen heel graag bij de groep horen. Al die zogenaamde rebelse rappers. All show. Wie stuurt ze aan of wie is hun manager, een lid van the usual suspects uiteraard. Eigenlijk is dat wel jammer want de minderheden hadden als ruwe diananten the perfect slaves uit hun trance kunnen krijgen. Maar helaas dat zit er niet in.

  Ik moet eigenlijk ook wel lachten on de gemiddelde Nederlander als zij op vakantie zijn. Dan vallen zij uit hun trance en geven de indruk dat in Nederland alles kan en gekkigheid hier de norm zou zijn. All myths. De Nederlander is gedresserd en gedraagt zich als iemand met een gespleten persoonlijkhejd. Zou dat komen door MK-Ultra? Of heeft de Nederlander zich geleerd om twee of meer persoonlijkheden te hebben om het regime van the usual suspects te kunnen dragen?

 2. Djurkwin schreef:

  Ik heb mij afgelopen week verdiept in het fenomeen “Toxoplasmosis” Dit is dus een parasiet die zich bij de katachtigen veel voordoet. Deze parasiet kan zich alleen vermenigvuldigen in de eindgastheer. Dus katachtigen.
  T.gondii is een parasiet die over de hele wereld voorkomt en ik durf wel te zeggen dat ieder warmbloedig levend wezen deze parasiet bij zich heeft. Deze T.gondii heeft enorm veel overeenkomsten met het Borrelia virus dat dus o.a. lyme veroorzaakt. Maar wat ik niet wist is dat parasieten dus het gedrag van mensen en dieren kan veranderen. Bijvoorbeeld een schaap die deze parasiet bij zich draagt zal zich niet verstoppen voor een leeuw maar zich als het ware aanbieden bij een leeuw. Omdat de parasiet weet dat hij z’n levenscyclus alleen kan voltooien in een katachtige. Ook schizofrenie en psychoses komen voort uit deze parasiet.
  Deze parasiet heeft alleen invloed op je wanneer je een slecht immuunsysteem hebt. Als je dus kijkt wat er in de wereld gebeurt betreffende het immuunsysteem, om deze te verzwakken, zou je kunnen zeggen dat ze dat bewust doen.
  Ook een interessante link vond ik dat onderzoekers hebben gevonden dat alle “species” die hier op aarde geweest zijn die parasiet bij zich hadden.
  Toen zag ik de link tussen de Archonten en parasieten.

  Dit hierboven is natuurlijk alleen maar een opsomming van dingen en wanneer je zelf op onderzoek gaat zul je wel zien dat het nog veel verder gaat dan dit.

  Een informatief artikel over dit onderwerp: http://hoogmoed.blogspot.com/2013/03/archonten.html

  Love & Peace

 3. DeOnschuld schreef:

  Beste Djurkwin, science is stranger than fiction. Als je al verbaasd was dat microorganismen het gedrag van hun gastheer kunnen veranderen, dan is het volgende voor jou absoluut MIND BLOWING (en zelf een beetje letterlijk), zoek eens naar Ophiocordyceps unilateralis oftewel ZOMBI ANTS.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ophiocordyceps_unilateralis

  Het is dus mogelijk (en dat is een keihard feit) dat een schimmel het zenuwstelsel van de geinfecteerde mier overneemt, en hem zodanig programmeert dat de mier in kwestie letterlijk ontploft onder de meest geschikte omstandigheden om andere mieren te besmetten.

  Lijkt op iets uit een horror film niet waar? En dan hebben we het hier over een minder complex organisme (de mier). Een mens is weliswaar veel complexer, maar complexiteit is slechts een schalingsprobleem. Feit is dat het mogelijk is. Proof of concept is bewezen. Opschaling (complexiteit) is slechts een questie van tijd voordat men daar de oplossing voor vindt. Zo simpel als dat.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten