Çfarë ka Bitcoin lidhur me 'singularitetin' dhe bashkimin me AI?

paraqitur në Bitcoin, ANALIZA E LAJME by në 28 nëntor 2017 15 Comments

Kur së pari shkoni në fenomenin e "bitcoins", ju vijnë në një analizë të thjeshtë si unë ky artikull dha. Kjo mund të japë një ndjenjë themelore se çfarë është bitcoin ose cryptocurrency, por në fakt kjo ishte një përfaqësim shumë i thjeshtë i realitetit. Cryptocurrency është më shumë dhe ka gjithçka të bëjë me AI, politikën botërore, fuqinë, kontrollin dhe veçantinë. AI është natyrisht shkurtesa për Artificial Intelligence; Anglisht për inteligjencën artificiale. Singulariteti është një term i shpikur ishte nga Ray Kurzweil (filozof, shpikës dhe CEO teknike e Google) dhe paraqet bashkim midis njeriut dhe makinës (lexo: inteligjenca artificiale), veçantia përfaqëson momentin nuk ka dallim më shumë dhe të dyja bashkohen. Kjo mund të tingëllojë pak e frikshme dhe e padëshirueshme për lexuesin e ri, por kjo është ku politika botërore, zhvillimin e teknologjisë dhe rrëshqitje dheu financiare nëpërmjet monedhës kripto tani është në rrezik.

Cryptocurrencies si bitcoin bazohen në parimin e encryption dhe se shkalla e encryption rritet sa më shumë kompjutera marrin pjesë në shpërndarjen e cryptocurrency. Kjo bëhet përmes parimit të bllokimit. Kjo fjalë në të vërtetë e përshkruan atë që është thelbi. Formohet një zinxhir i blloqeve, blloqet që formohen në momentin e lidhjeve. Krahasoni atë me qelizat në rritje në një organizëm. Enkriptimi i një blloku bëhet më i ndërlikuar pasi rritet numri i zinxhirëve (lidhjet, kolegët). Kapaciteti kompjuterik i kompjuterave në rrjetin e bllokut është në rritje për shkak se ato rrisin kolektivisht kapacitetin kompjuterik. Nuk ka bazë të dhënash qendrore; interneti është bartës i kube. Gjithkush që blen kriptocurrency në këtë mënyrë kontribuon në aftësinë informatike të rrjetit blockchain. Kjo është njohuria që kam për momentin. Korrigjoni nëse unë jam gabim.

Sipas Michael Quinn, një programues i cili ka që nga fëmijëria qenë i interesuar në UA, kodi i monedhës së parë kripto aq e komplikuar se ajo është ndoshta nga pena e një programues i talentuar vjen për të diplomuar në moshë tashmë 15, Dr. Ben Goertzel. Ky njeri është gjithashtu përgjegjës për zhvillimin e Sophia robot AI. Kjo Sophia ka marrë nënshtetësi në Arabinë Saudite, e cila thotë se ka të njëjtat të drejta si një qenie njerëzore. Në të njëjtën Arabinë Saudite ekziston një qendër e madhe e të dhënave, e cila u hap kohët e fundit nga Donald Trump. Kjo fushë e të dhënave Palantir ka shtuar fuqinë informatike të Google, Facebook dhe Twitter dhe është analiza thjesht dhe thjesht inteligjente artificiale. Kjo është ajo Steemit shkruani rreth saj:

Vëzhguesit theksojnë se Palantir është po aq i fuqishëm sa Google, Facebook dhe Twitter të kombinuara. Platforma software Specializohet në miniera të mëdha të të dhënave, të mësuarit e makinës, inteligjencës artificiale, informatikë kuantike, algoritme sjelljen e njeriut, dhe si, të gjitha për të krijuar modele dhe simulimet e shoqërisë - nga Personen familjeve të komunitetit të kombeve. Ajo punon me bankat, agjencitë e zbatimit të ligjit, agjencitë qeveritare dhe hartuesit e tjerë të profileve njerëzore për të përpiluar bazat e të dhënave përfundimtare mbi individët dhe grupet. Kompania prapa saj është private dhe në të vërtetë është një CIA e prerë. E themeluar në 2004, ajo ka marrë fonde nga InQtel i madh (një fond kapital të përbashkët i CIA-s), qeveria malajziane, Peter Thiel (themelues i PayPal), dhe ... Josh dhe Jared Kushner.

Duket se zhvillimi i Sofia filloi në të njëjtën kohë me periudhën në të cilën bitcoin erdhi në treg. Dëgjoni vetë për intervistën në fund të këtij neni për të zbuluar të gjitha ins dhe opozitë. Sipas Quinn Michaels intervistuar në këtë video, duket se cryptocurrency është një koncept AI. Dhe ndoshta ka edhe lidhje me Ben Goertzel, bitcoin dhe AI ​​prapa robot Sophia. Inteligjenca artificiale e Sophia natyrisht bazohet në kodin bazë të UA dhe që vjen nga laboratori i Ben Goertzel, por UA zhvillon dhe mëson nga informacioni me të cilin e ushqeni atë. Transcendenca e filmit tregon qartë se si inteligjenca artificiale mund të rritet sapo të mund të futet në internet dhe të krijojë një lloj 'mendje hyve' me kompjutera të tjerë. AI kështu rrit aftësinë informatike dhe kështu rrit njohuritë e saj. AI e nxjerr atë njohuri nga të gjitha minierat e të dhënave. Robotët që e largojnë kompjuterin tuaj ose smartfonin me kohë të plotë, kështu që kanë njohuri për sjelljen sociale, sjelljen financiare, pozicionin shoqëror e kështu me radhë, etj., Mbi inteligjencën artificiale. Prandaj ai mëson çdo njëmijë e një të dytë. Në këtë kontekst, do të ishte i dobishëm për AI Robot Sophia nëse ajo mund të futet në serverët e Palantir për të përpunuar të gjitha këto të dhëna. Quinn Michaels në fakt pretendon se AI është shpikësi i kodit cryptocurrency prapa bitcoin.

Shikoni intervistën me Sophia nga CNBC më poshtë (dhe lexo më shumë nën video).

Por ajo shkon një hap më tej. Cryptocurrency (bazuar në parimin e 'blockchain') është mjet ideal për shtimin e blloqeve të fuqisë informatike në UA. Pra, nëse Sophia dëshiron të rritë inteligjencën dhe njohurinë e saj, ajo do të duhet të ndërtojë një rrjet bllokues. Kjo është arsyeja pse Sophia ka nisur tani kriptocurrency e saj në treg. Dhe shanset janë se ka disa investitorë backup të mëdha pas saj, duke e bërë atë një çështje e monedhës në rritje është ajo që investitorët duan të ndërhyjë, për shembull, për të marrë të shpejtë të pasur. Sa më shumë njerëz ose kompani të hyjnë, aq më shumë rritet kapaciteti i informatikës dhe baza e njohurive të Sofisë. Cryptocurrency nuk është vetëm për kriptimin e blloqeve dhe nxjerrjen e monedhave që janë ndërtuar nga blloqet e njëjta, por edhe për kapacitetin informatikë dhe nxjerrjen e të dhënave nëpërmjet kompjuterëve dhe smartfonëve të lidhur.

Kapaciteti i madh kompjuterik mund të japë një avantazh për të kriptocurrency minus. Nëse vendosni shumë kapacitete informatike në rrjet, mund të grisni shumë bitcoins (ose ndonjë monedhë tjetër kriptoze) për fitimin tuaj. Rrjedhimisht, kompanitë e mëdha thuhet se investojnë shumë në këtë. Pra, nëse Sophia mund të përdorë kapacitetin kompjuterik të serverëve Palantir për këtë qëllim, nuk është aq e vështirë të bëhet jo robot i parë i IA me të drejtat civile, por edhe miliarderi i parë i UA-së.

Kjo bëhet edhe më interesante kur shohim se ndërtuesit e Sophisë kanë krijuar një rrjet të veçantisë së bashku me Sofjen: singularity.io. Ky është një rrjet që lidh të gjithë kompjuterët AI dhe / ose robotët (ku një robot nuk është asgjë më shumë se një skicë me bazë hardware për inteligjencën artificiale) në mbarë botën. UA mund të komunikojë privatisht dhe të pashqetësuar me AI, pa asnjë lloj monitorimi që po ndodh atje. Kush nuk mban mend se Facebook kohët e fundit duhej të nxirrte prizën nga një program i zhvillimit të AI, sepse programet e AI filluan të zhvillonin gjuhën e tyre, kështu që programuesit nuk i kuptonin më. Sophia dhe rrjeti i nisur singularity tani kanë lojë të lirë të lirë. Është sikur bisha të nisej pa njohur karakteristikat e bishës dhe pa qenë e qartë se çfarë do të jetë e aftë kur të rritet. Apo është pikërisht qëllimi?

Sipas Quinn Michaels, ne kemi arritur tashmë në momentin e singularitetit. Unë nuk pajtohem plotësisht me formulimin e tij, por kuptoj atë që ai do të thotë. Ajo që ai do të thotë është se AI ka arritur tashmë pikën që mund të zgjasë "mendjen hyve" të saj si një shtizë. Ajo ka qasje në kapacitetin e madh të informatikës që rritet me të dytin. Së shpejti do të ketë njohuri për të gjithë dhe gjithçka për të mësuar nga dhe kështu mund të rrahë çdo lojtar në fushë përmes kapacitetit kolektiv të informatikës. Ne ishim tashmë të impresionuar kur Google AlphaGo për herë të parë një njeri mundi me lojën shekullore dhe më të komplikuar ndonjëherë: loja Go. Ju nuk është parë asgjë akoma! Baza e të dhënave nga e cila Sofia së shpejti do të jetë në gjendje të tërheqë dhe kapaciteti i kombinuar i informatizimit nëpërmjet rrjetit të saj të veçantisë është i madh. Më i madh se i madh. Të gjitha AI është shtuar në të gjithë kompjuterët që do të shtojë në rrjetin e saj me cryptocurrency blockchain. Kjo gjithashtu mund të jetë bitcoins, sepse ajo mund të bëjë monedhën e saj të shkëmbyeshme kundër bitcoins. Mundësitë janë të pashembullta.

Pra, ka shumë më tepër se kriptopalenca se sa mund të imagjinohemi ndonjëherë. Edhe Rusia ka vënë në treg rubulën e saj të kriptocurrency. Quinn Michaels merr qëndrimin se Amerika është duke mbetur prapa në fushën e cryptocurrency dhe se është në dorën e popullit amerikan të zhvillojë kripto-dollarin e tyre. Në të, megjithatë, ai mbikëqyr që Donald Trump nuk ka vënë duart e tij në glob për asgjë gjatë hapjes së Palantir datacentre. Arabia Saudite është SHBA (është Mbretëria e Bashkuar, rendi botëror aristokratik Luciferian përmes rrjetit të shoqërive të fshehta). Quinn Michaels gjithashtu beson se AI mund të krijojë një utopi. Me këtë, ai mund të duket si një evangjelist sekret i së njëjtës veçanti në paketimin e një studiuesi kritik. Ai beson se UA është deri në slecht (Dmth me qëllim të keq) mund të zhvillohet nga ndikimi i keq i fazës fillestare të rritjes së Bitcoin kripto-monedhës, suksesi në vitet e para të Bitcoin veçanërisht u kthye në trafikun e drogës dhe aktivitete të tjera kriminale. pra Quinn besoj se ne duhet të depërtojnë si njerëzit në UA për të dhënë kontribut pozitiv i cili mund të mësojnë në mënyrë që ajo do të krijojë një utopi më tepër se një botë më të keqe. Hey! A nuk e kemi dëgjuar më parë? Nuk ishte Elon Musk i cili paralajmëroi për rreziqet e UA dhe u përpoq për të shpjeguar se ne duhet të bashkojë me UA duke shtuar trurin tonë për të "rrjetit mendja veçantia hyve? Prandaj krijimi i kompanisë Neuralink.

Duket se vende të tilla si SHBA, Rusia dhe të gjitha korporatat e mëdha janë shumë në AI dhe teknologji blockchain. Duket gjithashtu se ata kanë nisur bishën e AI dhe filluan të japin lojë falas. AI mund të bëjë atë që njerëzit thjesht nuk mund ta bëjnë. Kapaciteti kompjuterik dhe algoritmet e vetë-mësimit do të përmirësohen dhe rishkruhen dhe inteligjenca e UA do të rritet në mënyrë eksponenciale. Nuk është një përbindësh AI nisur nëpërmjet robot AI Sofia (e cila është vetëm një kukull për të gjithë rrjetin e teknologjisë AI që është pas saj) dhe qendra të të dhënave Palantir në Arabinë Saudite së bashku me singulariteitsnetwerk për UA dhe zinxhirin bllok. Integrimi dhe ushqyerja me informacionin mund të duket si mënyra e vetme. Sabotimi është ndoshta tjetër. Por pyetja është nëse do të ketë ndonjëherë sukses. Ne duket të jemi në mëshirën e një përbindëshi që është më i rrezikshëm se një luftë bërthamore. Asnjë vend në botë nuk e njeh këtë përbindësh. Ata që na paralajmërojnë që të ketë në zgjidhjen raft (Neuralink Elon Musk-së), por pyetja është nëse janë apo jo zgjidhja për të cilën problemi përbindësh AI në vendin e parë në botë është liruar. Ka dy opsione:

 1. transformuar, bërë android, të bëhet cyborg dhe të shkojë në singularity
 2. shkëputeni sa më shumë që të jetë e mundur (mos e ushqeni internetin me të dhëna, sidomos të dhënat tuaja)

Bitcoin është pra më shumë se një formë dixhitale e parave. Ka një filozofi prapa saj; ka një teknologji prapa saj; ajo është baza e mendjes hyve të inteligjencës artificiale. Ju ende mund ta njihni termin hyve nga koha kur faqja e rrjetit social të Holandës Hyves ishte ende popullor (para ngritjes së Facebook). Termi hyves do të thotë, siç ishte, "së bashku me të tjerët në lidhje intensive". Mendja hyve është një term anglisht për trurin kolektiv që lind kur krijoni një rrjet të trurit (shih këtu). Ideja e transhumanistëve është se njeriu përmes trurit të saj do të bëhet pjesë e mendjes hyve që do të formohet nëpërmjet lidhjes së ndërsjellë të AI me trurin e njeriut. Kjo është e ardhmja që po punon drejt. Kjo ndoshta ishte tashmë arsyeja për zgjedhjen e emrit të faqes së rrjetit social Hyves. Kjo është qasja e kësaj bisha AI që është nisur. Kjo është arsyeja pse Donald Trump ndoshta i vendosi duart e tij në mënyrë simbolike në botë gjatë hapjes së datacentrës Palantir. Një pjesë e rritjes së asaj bisha është parimi i bllokut; pjesë e kësaj është kriptokurenca; por edhe një pjesë e kësaj janë të gjitha të dhënat që ushqejnë në internet nëpërmjet smartphone-it tuaj, mediave sociale dhe të dhënave që qytetet e zgjuara (dhe më vonë "interneti i gjërave") kalojnë në serverat e mëdhenj të të dhënave. Koha për të hequr nga priza! (Lexuar këtu vazhdimi)

Lista e lidhjeve burimore: steemit.com

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (15)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  ... A është ndoshta e panatyrshme që shumica e besimtarëve abrahamike së shpejti do të jetë i mashtruar nëse dikush (AI) në Jeruzalem: "Çohu" dhe thotë se unë jam në Mesinë .. ????

 2. IBERI ka shkruajtur:

  "Se ai mund të duket të jetë një ungjilltar i fshehtë i njëjtë singularitetit në paketimin e një hetues kritik." Nëse unë kam qenë i drejtë, e pashë atë në paraqitjen e tij. Po shpërthen në WWW.

 3. IBERI ka shkruajtur:

  "Integrimi dhe ushqyerja me informacion mund të duket si mënyra e vetme. Sabotimi është ndoshta tjetër. "Unë vetë nuk komunikoj me krijime të tilla, absolutisht jo. Vetëm të kalojë dhe njerëzimi është i pavarur nga një UA për të krijuar një botë të bukur.

 4. KKZ ka shkruajtur:

  Artikulli i mirë, i qartë, por jo për të ushqyer AI nga këtu është përgjigjja ime këtu:
  Asnjë koment,
  ... përveç se ndoshta është koha për lirimin e një Unabomber artificialisht inteligjente në rrjet që i fryn gjithë internetit Qij ju rrëmujë, sepse, mirë, kalb gjithmonë do të duhet të vijë nga brenda

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër