Çfarë mund të bëjmë për të zgjidhur problemet tona? Veprim drithërues në distancë!

burim: memegenerator.net

Videot më poshtë ofrojnë një pasqyrë të vogël në konceptin e ngatërresës kuantike. Përkthimi në anglisht i kësaj është entangjencë kuantike. Nëse e shikoni videon më poshtë mund të merrni pak ndjenjë për atë që do të thotë termi. Termi ngatërresë kuantike është e dobishme për të kuptuar, sepse sipas mendimit tim ai thotë shumë për ekzistencën tonë. Në tim artikulli i mëparshëm Unë shpjegova eksperimentin e dyfishtë. Shikoni videon më poshtë kjo lidhje ndoshta edhe pak për ta kuptuar mirë eksperimentin. Shkurtimisht, kjo do të thotë se ajo që ne e perceptojmë si bota dhe universi ynë (dhe materia në vetvete) materializohet vetëm kur shihet. Në artikullin unë propozoj që universi të jetë simulim.

Për të kuptuar konceptin e ngatërresës kuantike, është gjithashtu e nevojshme që të bëni disa përpjekje dhe që kjo përpjekje të shpërblehet, sepse sipas mendimit tim ai thotë shumë për atë se kush jemi në thelb. Shikoni videot më poshtë me kujdes nëse keni kohë për ta. Ju nuk e bëni këtë në minuta 5 mes kompanive në punë. Për këtë artikull ju duhet të merrni kohë.

Në videon e fundit thuhet se çfarë është 'spin' (tollen). Një grimcë që matet duket se ka një rrotullim të caktuar. Duket se studiuesit që përdorin këtë test kanë harruar tashmë se një grimcë materializohet vetëm kur ajo është vërejtur. Filmi flet për krijimin e grimcave nga asgjëja. Ajo që paraqitësi po i referohet është në të vërtetë aplikimi i eksperimentit të dyfishtë, në të cilin elektronet fillojnë të sillen si grimca sa më shpejt që ato të respektohen. Ky moment i vëzhgimit është përcaktuar në filmin 2e, siç ishte, si momenti kur materia është krijuar. Dhe nëse gjuani një elektron në hapësirën e dyfishtë, ajo është në të vërtetë një lëvizje e valës. Vetëm nëpërmjet perceptimit ajo materializohet. Deri në atë kohë, "elektron" lëviz nëpër dy hapje si lëvizje valë. Kjo është arsyeja pse ju shihni Leo Kouwenhoven në 4: 57 min. Në videon më poshtë flisni edhe për ndjekjen e dy rrugëve të një elektronike. Ai në të vërtetë përshkruan eksperimentin e dyfishtë të fërkimit dhe fenomeni që një elektron kalon përmes dy zbrazëtirave si një dridhje, atëherë përcaktohet si mbivendosje.

Në fakt, kjo do të thotë që shkencëtarët ende nuk mund të përmbajnë ose shpjegojnë parimin e ngatërrimit dhe superpozimit kuantik. Ngatërrimi kuantik është në fakt një efekt që ndodh vetëm me vëzhgim. Sipas mendimit tim është logjike që shkenca nuk mund ta shpjegojë këtë fenomen, sepse nuk ka kuptim që vëzhguesi i vërtetë është jashtë "ekranit" ose jashtë kësaj simulimi. Pra, nuk mund të shpjegoni një fenomen që ndodh në simulim me ligjet e natyrës që zbatohen brenda atij simulimi. Çfarë shkencëtarësh si Leo Kouwenhoven nuk po shpjegojnë aq shumë fenomenin, por përpiqen të gjejnë aplikacione praktike për të.

Nuk është për t'u habitur që Ajnshtajni e quajti fenomenin e ngatërresës kuantike "veprim të tmerrshëm në distancë". Ai nuk mund ta shpjegonte atë brenda grupit të ligjeve natyrore ku shpejtësia e dritës formon kufirin, ashtu siç ishte.

Nëse ka një simulim, atëherë brenda atij simulimi ligjet që simulimi i atribuohet shkrimtarit të kodit burimor. Nëse vendosni një lojë PlayStation, ndonjëherë mund të përfundoni në një lojë ku mund të bëni papritmas hapa të mëdhenj. Avatari juaj në lojë përjeton ligje të ndryshme të natyrës sesa ato që zbatohen këtu në universin tonë. Ju nuk mund t'i shpjegoni avatarit në lojë që duke kërcyer aq lart është në të vërtetë e pamundur. Rregullat e gravitetit siç i njohim ato janë të ndryshme në lojën e tij. Forca e gravitetit, shpejtësia e dritës dhe të gjitha ligjet e natyrës siç e dimë se i përkasin ligjeve të lojës sonë. Vetëm ajo që tentojmë të harrojmë është se imazhi shfaqet vetëm në ekran (perceptimi 3D materializohet vetëm kur ne e perceptojmë atë (që tingëllon i palogjikshëm, por mendoni për eksperimentin e dyfishtë).

Ndoshta kjo ilustrohet më së miri kur shikoni videon më poshtë nga grupi Muse. Është një videoklip 3D. Kur filloni klip, mund të përdorni miun për të rrotulluar shkallën 360 të figurës. Megjithatë, sapo të shikoni në njërën anë, ju nuk e shihni se çfarë ndodh në anën tjetër. Brenda një lojë këto imazhe krijohen nga kodi i softuerit. Edhe kur një video YouTube është kodi që streams mbi internet dhe ju doni shikuesit të "materializuar" imazhin nga drejtimi që ju dëshironi për të vëzhguar. Megjithatë, ajo është në kodin vendosur tashmë se çfarë ju do të shihni, vetëm ju nuk e shihni të gjitha 360 gradë të njëjtën kohë, për shkak se perceptimi juaj është e kufizuar në kutinë e drejtkëndëshe në ekran apo vizionin e lente tuaj e syve (në rast të syzet VR).

Nëse format e materies gjatë vëzhgimit, kjo do të thotë se kodi burimor i programit siguron që kjo do të mbetet gjithmonë e njëjtë për çdo vëzhgues në lojë.

Nëse ngatërresë kuantike thotë se dy grimcat pikërisht të marrë tingëllim të kundërt, kjo është për shkak se u pëlqen të flasin për anën tjetër janë vërejtur, si keni arritur një prezantim 2D (në ekran) një film i 3D aparatin tuaj perspektivën tjetër mund të shihni nëse lëvizni miun në gradë 180 nga këndi juaj aktual i shikimit; ose si ju veproni kontrollues tuaj në një lojë për të parë mbrapa atë që avatar juaj duhet të shohin në lojë. Pasi të keni parë një anë e kënd tuaj lente në ekranin tuaj dhe ju do të 2D të njëjtën kohë në mënyrë të përsëritur Rewind filmin dhe drejtimin e drejtimin pikërisht 180 gradë, ju ende do të ketë të njëjtin mendim. Kodi i softuerit ka përcaktuar që vëzhgimi nuk mund të ndryshohet më. Pra, çfarë nëse ju mund të kthehet foto me kokë poshtë, atëherë në 180 gradë me pozicionin tjera shikimi edhe atë imazh të jetë e kundërta. Është perceptimi i cili nuk mund të ndryshohet pasi vetë kodi është visualized në botën virtuale, e cila shpjegon fenomenin e ngatërresë kuantike. Kjo është arsyeja pse një grimcë ndryshon pozicionin kur e ktheni grimcën tjetër rreth. Edhe nëse janë vite dritë larg njëri-tjetrit. Kodi është materializuar në ekran dhe për të krijuar nga kodi software (informacionit) nuk ka rëndësi nëse pixels 2 ngjitur me njëri-tjetrin, ose janë të vendosura në skajet e ndryshme të ekranit (proverbiale: vite dritë larg nga njëri-tjetri).

Është softueri (kodi burimor) i simulimit që e bën fenomenin e ngërçit kuantik të nevojshëm. Përndryshe, çdo vëzhgim për çdo lojtar në lojë mund të devijojë plotësisht. Nëse mbaj një mollë dhe shoh një dardhë ose e shoh se je ulur në një karrige, ndërkohë që përjeton që kalon një kalë, bëhet një lojë shumë e çuditshme. Ne jemi në një lojë me shumë lojtarë, kështu që koncepti i ngatërrimit kuantik nuk është asgjë më shumë se një kërkesë për vëzhgim të qartë nga lojtarët. Krahasoni këtë me një lojë në internet me shumë lojtarë nga PlayStation. Nëse të gjithë lojtarët duhet të shohin të njëjtën gjë në ekranin e tyre në mënyrë që të luajnë së bashku, kodi burimor i softuerit kërkon që të njëjtat informata të "materializohen" në të gjitha ekranet njëkohësisht në ekranin e televizorit. Lojë jonë multiplayer shpirtërore kërkon, pra, që shpirtrat tanë të kuptojnë atë që është parë ndonjëherë nga 1 nga lojtarët më parë. Kjo është pjesë e kodit burimor të simulimit tonë. Dhe pikërisht kjo është shpjegimi i fenomenit 'ngatërrim kuantik'.

burim: ytimg.com

Supozicionet e fenomenit janë shteti në të cilin informacioni ende nuk është vërejtur përpara se të vërehet. Pra, ne kemi tani (nga brenda këtij simulimi) kuptova se materia mund të ketë një mbivendosje. Kjo është shumë e zgjuar në vetvete. Pozita në të cilën të gjitha informatat ende mund të ndahen në formën e materies. Duket se të gjitha opsionet ende mund të shpalosen, por është vëzhgimi i parë që vibrimi (rrjedha e informacionit) "bie" në materie. Dhe për shkak se shpirti është vëzhgues i lojës dhe bën zgjedhje nga pozicioni i personit me kontrollues në dorë (nga jashtë), kështu që ajo është "operatori i kontrollues" që përcakton se çfarë informacioni materializohet nga mbivendosje ( pozicioni në të cilin të gjitha opsionet janë ende në dispozicion).

Krahasoni atë me filmin 3D nga Muse që shihni këtu në artikull ose me një lojë 3D (në një ekran 2D). Të gjitha mundësitë e këndvështrimeve të shikimit janë tashmë në kod, vetëm ju që po dërgoni dhe cila imazh "materializohet" nën sytë tuaj. Në rastin e filmit 3D nga Muse, ka të bëjë me kodin e ruajtur që është regjistruar nga një aparat fotografik. Në rastin e një lojëje, imazhi është ndërtuar nga kodi burimor i softuerit. Në kohën e luajtjes së një loje PlayStation, ju mund të tërheqni, për shembull, shkopin e një arme në duart e avatarit tuaj. Të gjitha opsionet e mundshme që mund të shfaqen përmes këtij veprimi janë fiksuar tashmë në kodin burimor. Ajo materializohet vetëm në ekranin tuaj kur ju (lojtari) bëni zgjedhjen. Kjo në të vërtetë vlen për kodin burimor të të gjithë lojës. Grupi bazë i rregullave tashmë është shkruar nga ekipi i programuesve. Ju mund të zgjidhni vetëm avatarët tuaj, zgjidhni armët tuaja, zgjidhni drejtimin tuaj drejtimin (kërcejnë, rënie rënie, të qëndrojë lart) dhe çdo gjë që ju zgjidhni gjithmonë kujdeset për atë që shihni në ekran. Mbivendosja është në të vërtetë pozita në të cilën të gjitha mundësitë janë ende të hapura. "Ndërgjegjësimi" ose shpirti juaj zgjedh se cili opsion shpaloset pas vëzhgimit (pas zgjedhjes suaj). Dhe për shkak se ne jemi në një lojë me shumë lojtarë, vëzhgimi i parë përcaktojnë statusin përfundimtar, në mënyrë që lojtarët e tjerë të bëjnë të njëjtin vëzhgim.

Mirëkuptimi i parimit të mbivendosjes dhe ngatërresës kuantike është prandaj shumë vendimtar për ndërgjegjësimin se kush jemi dhe çfarë jemi. Pasi ta kuptojmë se ne jemi vëzhguesit e këtij "realiteti" (simulues), ne gjithashtu kuptojmë se gjithçka që materializohet në lojën tonë plotëson një sërë rregullash themelore që lidhen me këtë lojë. Nëse do të shkruanit një lojë pa rregulla të gravitetit, mund të fluturosh në atë lojë. Kjo është atëherë një pjesë e kodit bazë që i përket grupit të rregullave të softuerit të kodit burimor të asaj loje.

Pra, një herë shpirti ynë percepton shpalosni gjërat në bazë të dy rregullave themelore:

 1. kodin burimor që përfshin grupin e rregullave themelore
 2. opsionet si rezultat i asaj që ne zgjedhim (si ju veproni kontrollues në një lojë PlayStation).

Ne mund ta kuptojmë se grupi themelor i rregullave mund të jetë shumë vendimtar për rezultatin brenda një loje, nëse kemi luajtur ndonjëherë një lojë PlayStation. Ju keni për të luajtur shumë orë për të qenë në gjendje të manovrojë në mënyrë të arsyeshme përmes një lojë të tillë. Loja jonë gjithashtu ka një grup mjaft të gjerë dhe kompleks të kodit burimor - rregullat themelore.

Për këtë arsye ju mund të thërrisni komunikimin mes lojtarit të lojës dhe avatarit të tij brenda kësaj loje si shkak i fenomenit të ngatërresës kuantike. Në fund të fundit, është zgjedhja që bëni si një lojtar me kontrolluesin tuaj, i cili përcakton materializimin e atij kodi në ekranin tuaj (brenda grupit themelor të kodit burimor të lojës). Sapo materializohet, perceptimi nuk mund të ndryshohet dhe mund të perceptohet edhe nga të tjerët. Prandaj, shpirti ynë është, ashtu siç ishte, në anën e mbivendosjes së lojës. Ajo ende mund të bëjë ndonjë zgjedhje brenda kësaj loje dhe të zgjedhë materializimin e perceptimit brenda grupit bazë të rregullave të lojës. Megjithatë, duket se ky grup themelor i rregullave nuk është tamam i thjeshtë dhe se nuk ju bën të lumtur. Kjo nuk është një lojë uplifting.

Në artikullin tim të mëparshëm shpjegova se gjithçka tregon se Luciferi është ndërtuesi i grupit bazë të rregullave të këtij simulimi. Nga mbivendosja jonë në anën e vëzhguesit (nga e cila mund të bëjmë zgjedhje), çështjet e 2 janë për këtë arsye të rëndësishme për mua:

 1. Se ne do të kuptojmë se kush është në kontrollet
 2. Se ne do të "hack" lojë dhe rishkruaj atë nga kodi burim

Në kuadër të lojës ne duket të jemi shumë të kufizuar dhe ndoshta edhe të rëndë për të punuar kundër. Kjo shpjegohet më mirë kur shkrimtari i lojës (Lucifer) ka të gjitha llojet e avatars në lojë nën krahun e tij që e bëjnë avatarin tuaj shumë të vështirë. Ndoshta mund të pengoheni që të jeni të suksesshëm në këtë lojë. Një pjesë e grupit bazë (kodi burimor) duket të jetë parimi 'Problem, Zgjidhja e Reagimit"të jetë. Për këtë arsye loja duket se është shkruar në mënyrë specifike për të na futur në telashe. Vetëm ata avatarë që i kushtojnë vetes ndërtuesit të lojës duket se janë të suksesshëm brenda lojës. Zgjidhja është pra jashtë lojës.

Nga ky pozicion "mbivendosje" ne mund të përpiqemi për të luajtur lojë të mirë, por në qoftë se loja e plotë të avatars është ajo që e pengon tuaja dhe si grup bazë të softuerit kërkon që ju mund të fitojë praktikisht e pamundur, atëherë ju mund të vendosë më mirë burimin e të lojë hacking dhe përshtatjen. Ju nuk mund ta rishkruani softuerin e lojës nga brenda. Një avatar në lojë nuk mund të ndryshojë kodin burimor të lojës. Për ta bërë këtë, lojtari që është në butonat duhet të kolloj softuerin dhe të rregullojë kodin burimor. Shpirti juaj është vëzhguesi i kësaj simulimi, prandaj shpirti juaj (që jeni në të vërtetë) mund të futet në lojë dhe të përshtatni kodin burimor.

Ka një arsye që besoj se shpirti ynë është i aftë për këtë. Sepse Luciferi e ka ndërtuar këtë lojë në një mënyrë të tillë që, nëpërmjet mashtrimit, ai arrin të marrë shpirtin tonë për t'i kushtuar veten planit të tij të poshtër. Ai me sa duket ka nevojë për fuqinë krijuese të shpirtit tonë për diçka. Kjo tregon se ne jemi të aftë për më shumë se sa ne e kuptojmë (nga pozicioni avatar në lojë). Prandaj është e rëndësishme të njohim kapacitetet tona të vërteta në nivelin shpirtëror dhe të hapim këtë realitet virtual në mënyrë që shpirtrat që janë ende të bllokuar në lojë e Luciferit mund të zbulojnë se është vetëm perceptimi; që ata të mund të zbulojnë statusin e tyre të mbivendosjes dhe të mos përdoren nga Luciferi. Sipas mendimit tim, gjithçka që duhet të bëjmë është:

 1. për të kuptuar se ne jemi vëzhgues në një realitet virtual (Luciferian)
 2. kuptojnë se ne jemi krijues në nivel shpirtëror dhe se nuk jemi më inferior ndaj z. Lucifer nga ajo (origjinal) niveli.

Ne nuk jemi të humbur dhe nuk kemi nevojë për një shpëtimtar. Kjo është vetëm frika e përdorur brenda kësaj loje për të na manipuluar. Ne jemi tashmë të pavdekshëm dhe të pafund. Gjithçka që menduam se e dinim ishte vetëm pjesë e mendimeve iluzore të avatarit tonë në lojë. Bëhuni të vetëdijshëm për mbivendosjen tuaj super.

Etiketa: , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (4)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Shpirti Zgjimi ka shkruajtur:

  Hi Martin, unë vetëm lexoni komentin tuaj në artikullin tjetër dhe gjithashtu kalojnë nëpër këtë artikull dhe ai merr edhe më të qartë, wow! Faleminderit për këtë, e kuptoj plotësisht tani. Pra, ajo që po thoni është se ne (avatari) duhet të lejojmë që "superpozimi" ynë (ose lojtari ose shpirti ynë) të dijë se kjo është një lojë e manipuluar? Dhe nëse bëjmë gjithë këtë, atëherë ndërtimi i Enkit shkon deri në kiten? Lol, kjo do të ishte kënaqësi! Pyetje, a është e nevojshme që ta bëni këtë me gjithë njerëzimin ose a mund ta bëni këtë me disa? Dhe çfarë ndodh me ju si një avatar, nëse devijoni nga "standardet" kur hackoni softuerin? Na vjen keq për shumë pyetje, por unë jam kureshtar?

  Në të vërtetë, në qoftë se ndiqni deklaratën tuaj, teoria e Patching Soul të Wes Penre do të bie përveç, pasi si një avatar ju jeni një kopje e plotë e mbivendosjes tuaj. Kjo ka kuptim!

  • Shpirti Zgjimi ka shkruajtur:

   Dhe po, i kisha lexuar komentet tuaja në kanalin e tij, është e vërtetë që unë përfundova këtu ??

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Po, për të qenë i sinqertë, nuk jam i sigurt nëse me të vërtetë ka rëndësi nëse simulimi po çmontohet në tërësinë e tij. Nëse është aq e fëmijërisë sa të jetë e mundur të bëhet vetëm, mund të ketë arritur tashmë. Mund të marrë mjaft përpjekje për "anën tjetër" të linjës. Dhe po, ndoshta kemi nevojë për diçka më shumë se shpirti 1 që erdhi në atë realizim. Nuk e di sa e komplikuar është kodi i kësaj loje. Pra, unë ende nuk kam përgjigje për të gjitha pyetjet, por le të fillojmë vetëm me realizimin e asaj pozite ku jemi.

   Ndoshta planifikimi i Luciferit për t'i përdorur plotësisht shpirtrat nga poshtë-lart në shtresën origjinale nuk është aspak e realizueshme dhe nuk shqetësohemi për këtë në pozitën tonë origjinale. Unë do të thotë; le të jemi të sinqertë: ai duhet të jetë në gjendje të aktivizojë të gjithë ata "vëzhgues" (të cilët kanë filluar të identifikohen me avatarin në lojë). Ndoshta është e mundur të bindësh miliarda shpirtra brenda lojës (si një avatar), por nuk thuhet se kjo gjithashtu do të thotë që vëzhguesit bashkëpunojnë në planin e tij nga ajo pozitë vëzhguese. Më së shumti, në kuptim të arsyetimit logjik, ky është shansi i vetëm që ka. Pra, është kryesisht për realizimin e mbivendosjes: realizimi që shpirti juaj është vëzhgues dhe nuk varet nga rezultatet e kësaj simulimi. Dhe nëse sulmohet ose përshtatet simulimi (i quajtur 'hacking' nga ana ime në metaforë) atëherë edhe automatikisht shpalosen. Unë mund të imagjinoj se të paktën disa shpirtra vëzhgues tashmë janë aktivizuar.

   Paramendoni se ju keni një linjë PlayStation lojë me miliarda pjesëmarrësit të cilët në mënyrë vijnë për të identifikuar me të lojës, ju brainwashed plotësisht dhe ata kanë në dorën tuaj. Çfarë do të bëjnë ata, kur ata fikur syze VR dhe papritmas e gjejnë veten në një tjetër realitet mbrapa ku Luciferi është asgjë më shumë se një programues i zgjuar; një Ray Kurzweil tre të lartë pas. A do të vallëzonin akoma për tubat e tij? Ky shans është natyrisht i pranishëm në qoftë se ju keni bërë simulimet duken aq të ngjashme me origjinalin që ata vështirë se shohin ndryshimin. Dhe ndoshta ka edhe të flasim për një lojë në një lojë brenda një lojë në një lojë (siç është duke u zhvilluar në këtë iluzionin e teknikave të realitetit shtuar) dhe gjithashtu një dimension tjetër shtresa të shumëfishta në një lojë të tillë në vetvete, duke na bërë përmes layering distancuar gjithnjë e më shumë nga origjinali ynë. Kjo nuk duket për mua përjashtuar as.

   Unë mendoj se Lucifer ndoshta ka diçka më shumë për shpirtrat për aq kohë sa ai mund t'i bëjë ata të harrojnë se kush janë në origjinalin e tyre nga kjo lojë. Kjo është arsyeja pse ai ka nevojë për aq shumë transhumanizëm dhe singularitet, sepse atëherë ai mund të mbajë shpirtrat për më gjatë. Ai në të vërtetë mund t'i mbajë ato "përgjithmonë" dhe sigurohuni që ata kurrë nuk i heqin ato syzet VR më. Pastaj ai mund të jetë në gjendje të përdorë origjinalin e tyre nga pozicioni i tyre më i mirë për planet e tij të neveritshme. Megjithatë, mbetet një strategji e vështirë që ai ndjek në sytë e mi.

   Unë sugjeroj që ne vetëm hedhim një çelës në veprat, por ndoshta nuk shqetësohemi për asgjë dhe është (që plani i Luciferit) është vetëm një plan i papërfillshëm që merr më shumë kredi brenda kësaj loje.

 2. JHONNYNIJHOFF@GMAIL.COM ka shkruajtur:

  "Momenti i përgjithshëm këndor i universit duhet të qëndrojë i vazhdueshëm" Çdo formulë matematikore përbëhet nga konstante! (https://nl.wikipedia.org/wiki/Wiskundige_constante) Teoria e relativitetit përshkruan shpejtësinë e dritës në kohë (koha është një ndryshore "hije e një momenti").
  Teoria e relativitetit mbahet nga pseudo-shkenca!
  https://nl.wikipedia.org/wiki/CERN_Neutrinos_to_Gran_Sasso

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër