Ministri Schippers festohet për ndalimin e kujtdo që nuk pajtohet me shtetin

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 7 Korrik 2016 9 Comments

Skippers ministrin-edithKam paralajmëruar më parë, por ministri Edith Schippers ka paraqitur sot një projekt-ligj për të mbyllur të gjithë ata që nuk kërcejnë në gypat e shtetit. Natyrisht që është formuluar mirë dhe ne kemi parë shkaqet e nevojshme që kalojnë, por është deri më tani. Imagjinoni që ju keni një mendim të ndryshëm për mendimin që ju është thënë në media dhe ju jeni etiketuar si "mendimtar i konspiracionit". Pastaj kjo mund të jetë etiketa 'njeri i hutuar'duke dhënë në formën e, për shembull'çrregullimi rebel i sjelljes opozitareâ € ~. Sidomos tani që mediat kanë bërë gjithshka të mundshme për të lidhur mendime të ndryshme me "për shembull"Toka Flat"Teoria. Në vitet e fundit, gjithçka është bërë për të lidhur etiketën e 'njeriut të hutuar' me një mendim tjetër. Në thelb, ajo zbret në të. Në projektligjin e ministrit Edith Mengele Schippers, prokurori publik tani mund të vendosë për të mbyllur pa mëshirë dhe për të plotësuar me ilaçe pa pasur nevojë të konsultohet me një psikiatër. Leximi zyrtar është si vijon: [citaat]

Sidomos në qytetet më të mëdha ka raporte të rregullta për njerëzit që tregojnë sjellje shumë të hutuar, por që nuk paraqesin menjëherë rrezik të menjëhershëm për veten apo për të tjerët. Ose njerëz që konsiderohen të rrezikshëm nga familja dhe mjedisi i tyre, por që mund ta fshehin këtë gjatë një bisede me një psikiatër. Këta njerëz nuk mund të marrin një masë krizash, sepse ekziston një kërcënim i menjëhershëm, por nganjëherë nuk dihet nëse ekziston kërcënimi i afërt, për shembull sepse njerëzit refuzojnë të bashkëpunojnë në kërkime. Për të përcaktuar natyrën e çrregullimit dhe seriozitetin e rrezikut (akut apo jo), ekziston një procedurë kohore që përbëhet nga dy komponentët e mëposhtëm:

 • Një masë e vëzhgimit do të bëjë të mundur për të vëzhguar dikush ditë 3 - dhe duke bërë studime të rasteve dhe të konsultohet me familje / afërmit - nëse ekziston dyshimi shumë i fortë se ai ka një çrregullim të rëndë mendore dhe ekziston dyshimi se në këtë mënyrë rrezikon vetë ose mjedisin e tij. Në këtë mënyrë mund të përcaktohet serioziteti i rrezikut dhe, nëse është e nevojshme, mund të merret masa e krizës ose mund të vendoset një formë tjetër ndihme. Nuk ka ende trajtim në një masë vëzhgimi.

 • Përveç kësaj, ky ligj bën të mundur që kujdesi i detyrueshëm të jepet përpara një matje krizash të orëve 18. Kjo ka të bëjë me rastet në të cilat është e sigurt se do të merret një masë krizash, por kur vetë marrja e masës akoma kërkon kohë. Në pritje të futjes së kësaj mase, mund të jetë e nevojshme të kufizohet personi në fjalë në lirinë e tij ose të administrojë ilaçe për ta qetësuar atë dhe për ta bërë situatën përsëri të menaxhueshme.

Mbi të gjitha, paragrafi i fundit është i mrekullueshëm. Kështu që mund të vendosni orë 18 në një qelizë izolimi (kufizim lirie) dhe të merrni ilaçe, nëse ka një dyshim të arsyeshëm ekziston se do të merret një masë krize. Por është kjo burgim dhe mjekim në vetvete nuk është një masë krizash? Dhe e gjithë kjo do të përcaktohet nga dikush që është tërësisht i paaftë, pra nuk është një psikiatër (prej të cilëve do të kishim akoma ekspertizë), por një prokuror! Çfarë bëhet atëherë përkufizimi i "një çrregullim serioz mendorâ € ~? Një mendim tjetër? një mendimtar i konspiracionit?

Pjesërisht si rezultat i raportit të komisionit të Hoekstra, zyra e prokurorit publik tani ka rolin 'kërkues' qendror. Kjo do të thotë që mjeku-drejtori i një institucioni psikiatrik nuk ka më iniciativën për të kërkuar gjykatën për kujdesin e detyrueshëm, por prokurori publik në personin e prokurorit publik do të luajë një rol qendror dhe aktiv në këtë.
Arsyet për këtë janë, ndër të tjera, që kujdesi i detyrueshëm - edhe nëse është për hir të pacientit dhe të tjerëve - mund të përbëjë një formë të privimit nga liria. Përveç kësaj, kjo detyrë rrjedh nga roli i OM-së në sigurimin e sigurimeve shoqërore. Dhe duke zëvendësuar rolin qendror me Shërbimin e Prokurorisë Publike, drejtori mjekësor i një institucioni të kujdesit shëndetësor mendor mund të përqëndrohet në detyrën e tij të kujdesit kryesor.

Dhe pastaj nuk kemi folur për rolin e familjes.

Pozita dhe përfshirja e familjes dhe miqve është forcuar. Nëse, për shembull, familja e një personi të hutuar mendon se informacioni i dhënë nga ajo është i pakënaqur, ajo mund të detyrojë autoritetin lokal që të dërgojë një kërkesë për kujdesin e detyrueshëm te prokurori publik. Kjo është gjithashtu e mundur nëse autoriteti lokal nuk e konsideron të nevojshme. Edhe nëse prokurori publik gjen se kriteret për kujdesin e detyrueshëm nuk janë plotësuar, familja mund ta detyrojë atë të paraqesë një kërkesë për kujdesin e detyrueshëm në gjykatë nëse kërkohet nga informacioni i psikiatrit. Familja mund të vazhdojë të jetë anonim kur kërkon përkujdesje të detyrueshme për një të afërm. Së fundi, anëtarët e familjes mund të bëjnë pikëpamjet e tyre të njohura në planin e kujdesit dhe këshilltari i familjes merr një bazë ligjore.

Kjo e fundit do të thotë aq shumë sa që çdo arsye mund të gjendet për të marrë njerëz. Familja mund të kujdeset për këtë (anonim, kështu që kush mund të kontrollojë nëse familja është në të vërtetë pas saj); Prokurori Publik mund të kujdeset për këtë. Të gjitha pengesat merren. Dhe e gjithë kjo, sepse një raport nga komiteti Hoekstra për rastin e Bart van U (vrasësi nga Els Borst) Kjo përfundon. Nëse kjo vrasje nuk është vendosur ende për të zbatuar këtë legjislacion të tmerrshëm, atëherë të paktën është e dukshme që një komitet mbështetet në rastin 1. Sa e madhe është mundësia e 17 milion banorëve se diçka e tillë ndodh përsëri? Por natyrisht ne duam të përjashtojmë çdo gjë! Jo, shteti dëshiron për të bllokuar të gjithë i cili nuk e pëlqen atë dhe tani mund të përfitojë nga çdo pretekst i rremë. A ju filloni me dorë për të marrë që çdo vrasja apo sulm terrorist (qoftë e vërtetë apo jo) të çon në masa drakoniane se të gjitha liritë civile undresses të kockave? Dhe askush nuk duket të jetë i vetëdijshëm për atë që duket të jetë një kujdes. Çfarë horori ka kjo Edith Schippers.

të nënshkruajë-de-peticion-Edith-skippers

Lista e lidhjeve burimore: rijksoverheid.nl, nu.nl

Etiketa: , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (9)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Nuk eshte ka shkruajtur:

  Duket sikur 1984 3.0 do të marrë formë të bukur ~ !!

  Njerëzit shikojnë Saeck tuaj! Liria juaj dhe ajo e fëmijëve tuaj është në rrezik dhe bëhet serioz Zyrtarë të qeverisë rGovernmentHandlangers kërcënuar!

  Rastësisht, "hajdut" Schippers është dërguar ose drejtohet nga Zionazies / shërbëtorë të vëllait të madh prapa skenave.

  Por ju shikoni se sa të frikësuar janë për të vërtetën, për zhbllokimin e rolit diskriminues të popullit të tyre
  (Për shkak se ajo është vetëm vendin dhe popullin Tradhtarë !!!) dhe në këtë mënyrë mundësojnë të gjitha / ministri për të bërë njeriun të menduarit kritik (për kundërshtimin e tyre, ata mendojnë) "kalt".
  Duket sikur gvd ... potverdorie 40-45 po, jo më keq !!!!!!

  Ps Mësoji fëmijët tuaj të menduarit e lirë dhe kritik. E vetmja gjë që mund dhe duhet të bëni me siguri.

  Thuajeni këtu ...... ..still it forth .......

 2. densie ka shkruajtur:

  Foto e mirë e saj, për një shikues pak ....
  ajo duket si Mbretëresha e Akullit nga Alice në Wonderland, apo është shumë e butë?
  Brrrrrr ... po, njerëz të dashur, shikoni fëmijët tuaj, por po, ku të filloni?
  Vaksinat, Chemtrails, sëmundjet, ushqimet e pështirë ... Horror Kujdesi i rinisë ...
  Edukimi horror në shkollë ....
  Epo, unë bëj pjesën time duke iu përgjigjur çdo pyetjeje për këto çështje sa më sinqerisht të jetë e mundur ...
  Edhe macet janë të sëmurë nga pollackja e Alaskës ....
  Nëse e kupton se çfarë dua të them ...

  • Wilfred Bakker ka shkruajtur:

   Hollësi që është ngrënë më së shumti në Holandë është pollack Alaska, i njohur gjithashtu si pollack Alaska. Peshku gjendet në rajonet Arktike të pjesës veriore të Oqeanit Paqësor, nga 0 në 1300 metra thellë. Peshku migron çdo ditë nga thellësia në ujërat e cekët për të ngrënë. Alaska është një familje e cod. Peshku është 91 cm i gjatë dhe 1,4 kg i rëndë.

   Kemi probleme më të mëdha miku, shih temat e mësipërme,

  • Leeuw ka shkruajtur:

   @Densie Unë mendoj se ish duken si një shifër horror nga Wilders Donald Duck.

 3. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  NVvP dhe GGz Platforma Kombëtare (LPGGz) ka shprehur kritika të ashpra për planin e ministrit Schippers (Shëndetësisë, VVD) dhe Shtetit Dijkhoff (Siguri dhe Drejtësi, VVD) për njerëzit të hutuar, i cili mund të jetë një rrezik për veten apo të tjerët, përkohësisht për t'u vendosur në një institucion të kujdesit shëndetësor mendor.

  © iStock © iStock
  Gjatë kësaj të ashtuquajturës periudhë kohore-out deri në tri ditë për vëzhgim nga specialistët, familjen e konsulencës dhe për të mundësuar kujdestarët e tjerë vendosin se çfarë intereson dikush ka nevojë. Ndoshta, atëherë mund të vendoset ta japë këtë person një trajtim të detyrueshëm.

  Për imponimin e një krizë në një person të hutuar, është ende një kërkesë që ekziston rreziku i menjëhershëm si pasojë e çrregullimit mendor. Nëse nuk është kërcënim i qartë apo i menjëhershëm ka, për shembull, për shkak se dikush nuk bashkëpunon menaxhon për të fshehur një ekzaminim psikiatrik apo sjellje të rrezikshme, nuk ndjekin regjistrimi. "Në këtë kohë jashtë procedurës për një person të hutuar, të cilat dyshohet se ai ka një çrregullim mendor dhe për këtë arsye një rrezik për veten dhe rrethinat e tij, kërkimi për ndihmën e duhur", shkruan Schippers në një letër në parlament .

  Por LPGGz është 'i habitur' për planin e qeverisë, siç mund të lexohet në një përgjigje me shkrim në faqen e saj të internetit. "Me këtë masë, Ministri po kërkon kufijtë e sundimit të ligjit për të përfshirë qytetarë të vështirë. Për shkak të mbrojtjes së rendit publik, ajo (Schippers, BK) injoron pozitën ligjore të njerëzve që kanë nevojë për kujdes.

  LPGGz gjen masën e Schippers dhe Dijkhoff në kundërshtim me konventat ndërkombëtare, siç është Konventa e OKB-së për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara. "Masa fton arrestimin arbitrar jo vetëm të njerëzve me një dobësi psikologjike, por të të gjithë qytetarëve në Holandë. Për më tepër, ngritja e një mase vëzhgimi nuk zgjidh problemet e njerëzve të hutuar në rrugë.

  LPGGz avokon më shumë parandalim dhe një qasje të orientuar nga personi. 'Investoni pikërisht në kujdesin vullnetar, punoni listat e pritjes në sistemin e kujdesit shëndetësor mendor dhe ndiqni rekomandimet e personave të hutuar të ekipit përforcues'.

  NVvP gjithashtu refuzon procedurën e kohës. Kundër NIS, shoqata e psikiatërve tha se do të gjente një propozim 'të padëshirueshëm dhe të paarritshëm' që inkurajon 'privimin e lirisë'. Kjo nuk është as në interes të pacientit, as në atë të shoqërisë ".

  BURIMI: http://www.nieuws.be/nieuws/Kritiek_NVvP_en_LPGGz_op_plan_verwarde_mensen_!_2abeb397.aspx

 4. Jeroen pa pagesë ka shkruajtur:

  E pra atëherë ju vetëm duhet të merrni më fikse ???? Kim Il-sung uhhhh Unë do të thotë Edith

 5. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Për të gjithë Breakers News (mashtrues Martin Vrijland) freaks që besojnë këtë absurditet:

  https://nieuwsbreker.wordpress.com/2016/07/12/oproep-aan-colegasom-oplichter-martin-vrijland-te-exposen/

  Për momentin nuk kam ndonjë të ardhur, kështu që unë duhet të marr shpenzimet dhe jetesën time nga donacionet dhe të ardhurat e Google Adsense:
  http://www.beyondthematrix.nl/wp-content/uploads/2016/07/advertentie-inkomsten-martin-vrijland.jpg

  Kjo është se si e shihni se si rolet qeveritare janë ndezur dhe bëjnë çmos për të mbytur ndonjë formë kritike. Duket se trolls të tilla kanë diçka më shumë për të shpenzuar në:

  http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2014/07/webredacteur.jpg

 6. adje ka shkruajtur:

  Ka qenë një legjislacion i tillë në Amerikë për një kohë të gjatë. Ajo gjithashtu tregon se çfarë janë të ashtuquajturat kampet FEMA.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër