Ben Goertzel robot projektuesi Sophia: "Ju keni 2 zgjedhje ose plug në AI ose jetojnë në kopshtin zoologjik të njerëzve"

paraqitur në INTELLIGJENË ARTIFICIALE, ANALIZA E LAJME by në 25 Dhjetor 2017 18 Comments

Ben Goertzel është një wizkid i veçantë në fushën e UA. Ai tashmë ka diplomuar me një diplomë bachelor në 19e e tij Studimet sasiore. Kështu që ai filloi me shumë njohuri matematikore në moshë të re dhe pastaj mori një doktoraturë në matematikë. Pastaj ai kaloi në shkencën njohëse dhe përfundimisht ai u bë specialistja më e madhe e inteligjencës artificiale në botë (AI) përmes karrierës së tij. Në Hanson robotikë ai është truri mjeshtër prapa robot Sophia dhe së bashku me të Dr. David Hanson dhe Cassio Pennachin filluan SingularityNET, tregu i parë në botë i AI bazuar në teknologjitë blockchain. Ai e artikuloi vizionin e tij për të ardhmen në intervistën më poshtë gjatë një konference bllokadash në Barcelonë. Në të thuhet qartë se njerëzimi ka vetëm dy zgjedhje brenda dekadave të sotme dhe disa dekada: plug trurin tuaj në rrjetin e singularitetit AI ose jetoni pjesën tjetër të jetës tuaj në kopshtin zoologjik.

Goertzel i përket AI dhe singularitetit si njeriu i lartë i Google Ray Kurzweil si një hap evolucionar i pashmangshëm. Këta zotërinj gjithashtu të marrin evolucionin për të vërtetën dhe e konsiderojnë të inteligjencës artificiale, si një krijim i qenies njerëzore që do të jetë kolektivisht të zgjuar se njerëzit, kështu që ne vetëm zgjedhje 1. UA do të bëhet më i zgjuar dhe më i mirë në çdo gjë dhe do të na kapë dhe do të marrë përsipër të gjithë punën, por do të kapërcejë edhe të menduarit tonë. Ray Kurzweil e konsideron trupin e njeriut dhe madhësinë tonë si një kufizim për rritjen e inteligjencës tonë dhe Goertzel shpall të njëjtin mesazh. Pra, duhet të lidhemi me AI, ky është mesazhi. Në fakt, kjo është edhe ajo që Elon Musk i Teslës po e thërret gjithmonë. Mesazhi është gjithmonë: nëse nuk lidhemi me AI, do të na kapë dhe do të na çaktivizojë. Këta udhëheqës kështu të gjitha të shihni se AI është një rrezik në vetvete, por me sa duket ata besojnë se AI do të vazhdojë të jetë miqësore si ne shok me trurin, sepse ajo mëson proceset tona njohëse. Unë do të thuaj pothuajse, "Si në qoftë se ne njerëzit nuk e kanë bërë një rrëmujë të saj në botë."

Rrjeti i singularitetit të Goertzel është në të vërtetë një ide e Ray Kurzweil që është zbatuar teknikisht nga iniciativa SingularityNET e Goertzel. Teknologjia mbështetet nga e njëjta teknologji e bllokuar si ajo pas cryptocurrency si bitcoin dhe ethereum (dhe të gjitha monedhat e tjera). Rrjeti i veçantisë duhet të lidhë të gjitha zgjidhjet e veçanta të AI, në mënyrë që ata të mund të transferojnë pjesë të atij UA dhe të mësojnë nga njëri-tjetri. ICO (një lloj crowdfunding cryptocurrency) nga SingularityNET solli 1 minuta 36 milion dollarë në. Kjo tregon se sa investitorë të mëdhenj duan të realizojnë këtë rrjet të veçantisë. Vërtetë vënë Goertzel dhe ekipin e tij këtu themelet për një rrjet që qëndron në djepin e AGI: Artificial Intelligence Përgjithshëm. Ky është një term i konceptuar bukur për ndarjen e inteligjencës artificiale. Natyrisht të gjitha këto veprojnë UA ndërlidhur ende në përputhje me grupe paracaktuara të rregullave, por këta njerëz besojnë fort në idenë se në qoftë se ju bëni mjaft UA interconnects kompjuterike, keni krijuar një lloj të rrjetit të trurit që rrjeti si të ishte vetë-vetëdijshëm . Goertzel ka shkruar një pjesë tjetër në 2012 Ray Kurzweil, nga të cilat japin kuotën e mëposhtme:

Arritja e këtij lloj integrimi kognitiv-synergetic ose komponentët AGI është fokusi i OpenCog Projekti AGI që unë bashkë-themeloja disa vite më parë. Ne jemi një rrugë e gjatë nga niveli i rritur i të rriturve AGI ende, por ne kemi një dizajn të detajuar dhe kodbase dhe udhërrëfyes për të arritur atje. Na dëshirojmë fat!

Teknologjia Blockchain me sa duket ofron të gjitha llojet e përfitimeve të mrekullueshme, të tilla si hartimi i kontratave të zgjuara për kërkime, por edhe për kontratat e punës dhe pagesat (si në projektin e lançuar kohët e fundit nepnieuws-checker.nl). Pritja është se brenda disa viteve të ardhshme gjithçka dhe gjithkush do të sillet nën bllokun si një pasuri dhe se gjithçka do të regjistrohet në kontrata të zgjuara. Kjo do të jetë një humbje për industritë si profesionet ligjore, noterët dhe të gjitha llojet e shërbimeve që tani janë të bazuara në kontrollimin e kontratave dhe transaksioneve. Blockchain do të jetë në gjendje ta bëjë këtë më të sigurt, më të shpejtë, të papërshkueshëm nga uji dhe në mbarë botën. Kjo teknologji zinxhir bllok do të shkojnë në biznes dhe do të migrojnë gjitha format kontraktuale të smart-kontratave bazuar në zinxhirin bllok, të gjitha aktivitetet e automatizuar dhe mund të matet me saktësi. Por njëkohësisht numri i sistemeve të AI në rrjetin e veçantisë po rritet me atë bllok dhe kështu po ndihmojmë për të ndërtuar mbi AGI dhe rrjetin e veçantisë. Dhe qëllimi është që ky rrjet të bëhet i vetëdijshëm dhe më i zgjuar se njerëzit. Njerëzit si Kurzweil dhe Goertzel janë për këtë arsye duke ndërtuar një sistem që njerëzit do të mund të konsideronin si të tepërta. Dhe zgjidhja për këtë problem të vetë-krijuar është të 'plug in' (ata thonë). Teknologjitë e DARPA që nëpërmjet "Dream amerikan" sipërmarrës si Elon Musk duke u tregtuar do të ofrojë zgjidhje. Kompania e Elon Musk Neuralink tashmë është duke punuar në këtë lidhje komerciale të trurit.

Pra, edhe pse ne iniciativat fantastike për të nisur, të tilla si ato që, për shembull, hulumtimi gazetaresk është kapur në kontratat e mençur dhe studiuesit paguajnë matur vlerat e këtyre Smart-kontrata duhet të jenë në përputhje, ne kemi ndihmuar edhe të ndihmojë në ndërtimin e rrjetit zinxhir bllok dhe njohuritë AGI nëpërmjet rrjetit të saj të veçantisë dhe të gjitha minierat e të dhënave të lidhura. Dhe ky është vetëm fillimi. Të gjithë ata në rritje njohuri AGI dhe të dhënave, AGI do të jetë në gjendje për të ndërtuar sisteme të zgjuar dhe robots të zgjuar, i cili (si Ben Goertzel gjithashtu parashikon më poshtë) tashmë do të jetë në gjendje për të marrë përsipër punën tonë. Dhe pastaj ekziston vetëm opsioni 1 (shiko videon nga 8: 16 min.): plug trurin tuaj në rrjetin e singularitetit të AI ose jetoni pjesën tjetër të jetës tuaj në kopshtin zoologjik të njerëzve.

A mund ta ndalojmë këtë duke mos përdorur teknologjinë blockchain ose AI? Ju dhe unë tashmë e përdorim AI çdo ditë. smartphone juaj është AI, vetura juaj është e plotë të UA, browser-i juaj shkon në masë të madhe varet nga UA, qyteti juaj dhe vend plot AI dhe më vonë edhe shtëpia juaj plus të gjitha pajisjet (në internet e gjërave). A mund ta kundërsojmë këtë duke mos përdorur cryptocurrency? A mund ta kundërshtojmë këtë duke mos përdorur bllokadën? Bankat mund të fillojnë nga 2018, nën Evropën e re Legjislacioni PSD2, shih të gjitha transaksionet dhe FMN do të zbatojë bllokimin nëpërmjet ACChain dhe A-SDR (shih ky artikull). Duket si një udhërrëfyes i pandalshëm, ku 'zgjidhja'mund të arrihet vetëm nëse gjithnjë e më shumë njerëz fillojnë të shohin se çfarë po ndodh. në dat Për të arritur këtë, deri më tani kam përdorur të njëjtat burime që njëkohësisht kontribuojnë në rritjen e njohurive të UA dhe të dhënave që mund të nxjerrin nga nxjerrja e të dhënave. Shkrimi online i artikujve dhe postimi në mediat sociale e bën UA "më të zgjuar" dhe reagimet e vendosura nga lexuesi ushqejnë sistemet e mëdha të të dhënave nga të cilat UA merr njohuritë e veta. Pra, ndërsa ju jeni duke luftuar kundër këtij përbindëshi AI, ajo mëson nga kjo luftë. Për momentin, megjithatë, vazhdoj të përpiqem të zgjoj njerëzit përmes mjeteve të disponueshme moderne, por pyetja është kur afati është arritur.

Mesazhi është akoma: stakoj nga interneti dhe stakoj nga menaxhimi i perceptimit që derdhet mbi ju çdo ditë përmes medias, radios, librave, filmave, muzikës, medias sociale dhe një listë të tërë lavanderie. Lufta për këtë unpluggen nga ueb-faqja mbarëbotërore, do të vazhdojë vetëm nëpërmjet internetit të njëjtë në mbarë botën. Nuk mund të luftoni plumba me shpatën mesjetare. Sidoqoftë, nëse nuk merrni pjesë në atë luftë, mund të jetë më mirë të largoheni nga burgu dixhital që tashmë është duke u larguar. Alternativa është që gradualisht të futeni dhe të bëheni pjesë e UA në rrjetin e veçantisë. Megjithëse ky i fundit është përshkruar si një perspektivë e bukur nga njerëz si Ben Goertzel dhe Ray Kurzweil, unë mendoj se të ardhmen transhumaniste ky rezultat nuk do të jetë zgjedhja ime. Më pëlqen të jetoj në atë që Goetzel thërret duke denigruar "kopshtin e njerëzve" në fund burgu shpirtëror për të lënë në mënyrë të modës së vjetër të natyrshme.

Lista e lidhjeve burimore: wikipedia.org, cointelegraph.com, kurzweilai.net

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (18)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. KKZ ka shkruajtur:

  Nëse përbindëshja e UA-së po bëhet më e mençur dhe më e mençur, do të zbulojë gjithashtu se nuk ka të ardhme, sepse gjithashtu nuk ka origjinë. Për një çift të zero dhe ato nuk janë krijuar nga Ai nga e cila i gjithë universi është i diferencuar, AI mbetet një gjë e cila shpikur dhe të bëra nga njerëzit duke menduar nga materialiste tyre. Nëse AI arrin pikën e veçantisë, së shpejti do të bëhet e çmendur dhe do të fryhet në vetvete se sa të kapërcejë veten dhe do të kalojë përgjithmonë. Gjithë universi është shpirt dhe materie, dhe çështja është frymë dhe përfundimisht do të tërhiqet në Një, Tat, atë që shpirti njerëzor nuk mund të përmbajë, as perënditë ... AI nuk është pjesë e kësaj dhe do të mos ji kurrë. Pra, të pashpresë, ashtu si ata njerëz të pashpresë të sëmurë që kanë bast në të.

  • mendjehollësi ka shkruajtur:

   @ ms, mendoj edhe kështu. Absolutisht i pashpresë. Edhe prezantimet e Sophie nuk duken mirë.
   Sensorët e mi BS japin saktësisht të njëjtat sinjale si me Steven Hawking me telekomandë.
   Gjithashtu më kujton një rast të robotit të rremë 32 vite më parë. Në rrugën e kthimit nga adresa e pushimeve në Biaritz për në shtëpi kemi kaluar Futuroscope në Poitiers. Na dukej diçka për të marrë një sy. Në një dhomë ku prisnim të shikonim një film në një karrige që lëviz, një robot u përziu me ju dhe më pas i bëtë pyetje dhe gjithashtu iu lejua t'i bënte pyetje robotit.
   Ju mund të pyesni robotin se çfarë ishte ngjyra juaj e flokëve dhe çfarë pantallona apo këmishë me ngjyrë keni pasur dhe ai dha përgjigjen e duhur. Roboti i rremë - me pamjen e asaj që gjithmonë mendonim se si duket një robot - foli vetëm frengjisht, kështu që nuk ishte me të vërtetë i zgjuar.
   Gjithkush filloi.
   Pastaj pashë një njeri që supozohej të lexonte një gazetë. Doli për të kontrolluar robotin dhe foli fjalët e robotit nëpërmjet një mikrofoni mikro modern për atë kohë.
   Kjo ishte 32 vite më parë, por është për atë që ata duan atë që ne duhet të besojmë. Mashtrimi tani është vetëm pak më i sofistikuar.

   • mendjehollësi ka shkruajtur:

    Unë vetëm shoh se Futuroscope nuk ka qëndruar akoma as. Ata tani kanë një robot të vërtetë ...;) Ai madje mund të këndojë ... (Më lejoni t'ju argëtoj) A është një park zbavitës ose një park edukativ? Ose një përzierje e të dyjave, por që Futuroscope nuk ju tregon se çfarë argëtimi është dhe çfarë është edukative? Fëmijët nuk mund t'i pyesin prindërit e tyre, sepse nuk e dinë fare.
    Ku ka hyrë zëri i rrahjes në Sophie kënduar?

 2. IBERI ka shkruajtur:

  Në fjalimin e Krishtlindjeve të Uilliamit (jo nga Orange, as nga Nassau) ai zbulon se ku njerëzit me prejardhje të ndryshme do të takohen njëri-tjetrin. Vetëm për të treguar se ku do të takohen njerëzit për shkak të problemeve serioze në rritje shëndetësore. Njerëzimi është në gjendje për të shfaqur deri të informojë pa ndërhyrjen e imazhit (bishës) mbi pasojat gjera dhe rreziqet e internetit dhe të gjitha ajo ka të bëjë me dhimbje. Për shembull, metër i zgjuar gjithashtu mund të refuzohet që të përfundojë në dollapin e njehsorit, për shkak se nuk kërkohet që të ketë një matës të zgjuar. Për më tepër, është bërë e lehtë për të kuptuar zhvillimet (rrjetin zgjuar) në tokë. Përmes ezoterizmit, mund të kuptojmë një numër pasazash nga libri biblik i zbulesës që po shpaloset në tokë.

 3. Wilfred Bakker ka shkruajtur:

  Wilfred dini se pak fije floku ynë planet sillen është një ADN, ADN-ja që edhe në gjenet tona nuk do të lejojë edhe një herë se ne jemi vetëm si i çmendur si në kohën e Atlantidës, nuk ka funksionuar. Ta thërrasë atë shpresë ose pasqyrë, mbetet fakti se Dashuria na ka krijuar të gjithë dhe se dashuria është e mira më e madhe. Unë parashikoj se tani dhe kap atë vit 3 të gjitha pompat e transmetimit me wifi dhe më shumë se energjia e kontrollit të padukshme të mendjes do të fiket. Ajo që vjen më pas është kaosi, sepse thjesht nuk mund të bëjmë pa të gjitha duhanet tona digi që në të vërtetë janë salcice nga Hema.
  Cili është detyra jonë? Misioni ynë ose ajo që keni bërë në këtë jetë është duke kujtuar se ju dhe unë jemi një qenie shpirtërore.

  Ne nuk jemi njerëz që kanë përvoja shpirtërore,
  por qeniet shpirtërore që po përjetojnë përvoja njerëzore në këtë moment.

  Të gjithë këtu një 1984 shumë të lumtur, do të jetë e rëndë ajo që unë hum.

  dashuri

 4. mendjehollësi ka shkruajtur:

  Nëse aplikoni kodin Atbash me fjalën 'Baphomet', ju merrni 'Sophia' siç është shkruar në hebraisht. Kuptimi i fshehur i fjalës "Baphomet" u zbulua së pari nga Dr Hugh Schönfeld, ekspert për Rrotullat e Detit të Vdekur dhe autor i Pashkës Plot.
  Në greqisht, "Sophia" do të thotë mençuri. Kam lexuar se dje ka ndodhur të jetë në librin "plasaritje The Da Vinci Code" nga Simon Cox. (Ku, që ra fjala, edhe çështjet e motit janë fshehur qëllimisht apo keqinterpretuar, si Baphomet është përshkruar si një qenie me dhi kokë dhe trupin e mashkullit, kështu që nuk ka fjalë për karakteristikat mjaft të qarta Hermafrodite.)

 5. mendjehollësi ka shkruajtur:

  Pak e çuditshme që këta robotë nga Goertzel e tij kanë një zë njeriu dhe Stephen Hawking duhet ta bëjë këtë me një zë robërues robot. Diçka për të menduar.

 6. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Duhet të shikoni: CRISPR, kalin e Trojës dhe katalizatorin për AI

  • Zandi Eyes ka shkruajtur:

   Ku ishte paraardhësi i Kajsa Ollongren, Dr. Ronnie 'Mengele' Plasterk përsëri, oh po?

   13 Nov 2017 ... Ish ministri dhe ish shkencëtari i lartë Ronald Plasterk po transferohen në biznes. Plasterk është i punësuar nga kompania farmaceutike Mytomorrows, e cila siguron pacientë të sëmurë rëndë me qasje në [[NOT]] droga të miratuara.]]
   https://www.nu.nl/carriere/5004422/plasterk-gaat-farmabedrijf-mytomorrows.html

   • Zandi Eyes ka shkruajtur:

    Pyes veten për atë që IGZ (RIVM) mendon për këtë? Mendoni për vaksinimin e famshme të gripit të shtyrë nga Roel Coutinho dhe Ab Osterhauses të kësaj bote

    Në Holandë, Inspektorati i Kujdesit Shëndetësor (IGZ) mbikëqyr përgatitjen, cilësinë dhe përdorimin e ilaçeve. RIVM mbështet mbikëqyrjen me këshilla shkencore dhe me punë laboratorike.

    Shih simbolizmin buf (mol) në fillim të prezantimit të Appies, mos u shqetësoni se ata kanë më të mirën me ne për hèh ??

 7. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Ajo që ka punuar për mijëra vjet për paraardhësit tanë është zhdukur nga klaplter Katan:

  "Me sa duket ideja është ende duke qarkulluar që fara mund të jetë e mirë për ju. Në internet ju gjeni ende pretendime se do të shëronte dhe parandalojë kancerin dhe atë lloj tregimesh kriminale. Kjo çon shitjen dhe fitimet për këtë lloj fondesh janë të konsiderueshme. Nuk kushton asgjë. Është e mbeturinave, kernelit kajsi. "
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/verbied-verkoop-abrikozenpitten-zon-zak-zou-vol-met-doodshoofden-moeten-staan
  https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/gert-74-bijna-dood-na-eten-abrikozenpitten-het-is-puur-vergif

  Gert ARTS hahaha ata e dinë se si ta sjellin atë në biznes familjar NAZI (Mohn) Bertelsmann AG. E zezë është e bardhë dhe anasjelltas ... Sieg Heil

  • danny ka shkruajtur:

   E kam parë edhe këtë, është një tjetër mashtrim dinak për të mashtruar njerëzit.
   Problemi është gjithashtu se kernelët e hidhur të kajsisë me të vërtetë mund të japin një efekt të caktuar në qoftë se ju merrni një shumë prej tyre në të njëjtën kohë.
   Por prodhuesve nuk u lejohet të përmendim në paketim se çfarë janë kajsi të hidhur!
   Kjo është arsyeja pse njerëzit mendojnë se kjo është vetëm një "rostiçeri", në vend të një droge të natyrshme anti-kancer (që është me të vërtetë)

 8. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Kush thotë këtë H ** nga Big Farma:

  Gert Arts nga Roermond zbrazi gjysmë qese. Pothuajse e mori atë fatale. "Kam pasur një helmim shumë të rëndë. Unë kam qenë lundrues në buzë të vdekjes për një kohë. "

  G. Art

  https://hypnotherapie.nl/praktijk-pagina/g-arts/

 9. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  @ZIO, qëllimi më duket bah ..:

  Erica Kruiderijen heq të gjitha çantat me kernel kajsi nga raftet. Zinxhiri e bën këtë për shkak të helmimit të një klienti. Ai hëngri gropa dhe përfundoi në njësinë e kujdesit intensiv.
  Në fara është cianid, një helm shumë i fortë, raporton RTL News Friday. Autoriteti i Sigurisë së Produkteve të Ushqimit dhe Konsumatorit këshilloi në 2007 që të rregullojë etiketimin e çantave dhe sasinë për shkak të toksicitetit të kernelit të kajsisë.
  https://www.nu.nl/eten-en-drinken/5067707/erica-kruiderijen-stopt-verkoop-abrikozenpitten-vergiftiging-van-klant.html

Lini një Përgjigju

CLOSE
CLOSE

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër