"E kam kërkuar universin" prirje

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 22 gusht 2018 5 Comments

burim: sciencealert.com

Ju dëgjoni atë gjithnjë e më shumë njerëz thonë: "Unë kam kërkuar universin". Nga vjen kjo prirje? Joost mund të dijë, por është një lloj hype. Njeriu modern me sa duket beson në një lloj fuqie hyjnore të universit. Megjithatë, shumica e popullsisë holandeze besojnë në teorinë e evolucionit, dhe në këtë gjithçka filloi me një zhurmë të madhe të madhe, pas së cilës një seri rastësish çoi në kompleksitetin përfundimtar në të cilin tashmë kemi përfunduar. Pra, në fakt, nuk besoni në një Perëndi dhe kështu mund të argumentohet se universi nuk është edhe hyjni në vetvete, kështu që pyetja është se cila është pritja juaj nëse pyet diçka për 'universin'?

Ju mund të thoni se mund edhe të kërkoni diçka nga tulla në rrugën tuaj. Ju nuk besoni në një fuqi më të lartë që ka bërë gjithçka, por besoj se ajo që nuk krijohet në vetvete ka diçka hyjnore. Kjo tingëllon si një shtyllë. Pra, pse janë gjithnjë e më shumë njerëz thonë se ata "kanë kërkuar universi atë dhe shpresojmë për një përgjigje është ndoshta më absurde se kur ju besoni në mënyrë të qartë në një krijues dhe për këtë arsye supozon se ju ndoshta mund të vënë në dyshim krijues vendosur.

Në fe ekziston një term për 'lutjen'. Nëse besoni në rastësinë e origjinës së gjithçkaje, me origjinën 'Big Bang', nuk besoni në ndonjë gjë hyjnore, prandaj pse lutuni për universin. Gjithësia është atëherë asgjë më shumë se një pasojë e një serie koincidenesh dhe nuk ka asgjë hyjnore brenda saj, kështu prerë kar!

Por e kuptoj. Në ADN-në tonë ka diçka që - përkundër faktit që ne mësojmë në shkollë se ne kemi evoluar nëpërmjet evolucionit - do të kishim trurin tonë të trurit të besonim në një fuqi më të lartë. Për shembull, ne i pëlqejmë gjërat paranormale ose të pashpjegueshme. Për shembull, shumica e grave lexojnë një horoskop të përditshëm ose kanë një aplikacion të kartës së tarotit në iPhone. Nuk ka rëndësi nëse është logjike brenda 'sistemit të supozuar të besimit'; kjo është vetëm emocionuese dhe mund t'ju japë një lloj shprese ose të mbajë. Epo, 'sistemi i adoptuar i besimit' mund të mos jetë formulimi i saktë. Ajo që ne besojmë (si për shembull evolucioni dhe zhurma e madhe) na është thënë përmes arsimit, TV dhe kështu me radhë dhe kështu është e vërteta.

Për shumicën e njerëzve, grupi themelor i 'të vërtetave' është gjithashtu thjesht real en i pakundërshtueshëm e vërteta. Se kjo është thjesht një rezultat i programimit në shkolla, madje as nuk duket në mendjen e personit mesatar. Ju nuk do të pyesni një numër të gjërave që janë vetëm 'fakt' dhe që janë hetuar tashmë nga shumë të tjerë? Jo, kjo është e drejtë! Kjo është pikërisht qëllimi i procesit të programimit. Ju mësoni se nuk doni të bëni pyetje për gjëra të caktuara. Megjithatë, mund të zbuloni në një moment në jetën tuaj se grupi themelor i së vërtetës nuk ka gjithmonë kuptim. Nëse kjo stimul vjen nga diku, mund të keni ardhur në momentin që do të shikoni më tej se hunda juaj është e gjatë.

Qesharakësia e feve të mëdha është në të vërtetë se teoria e krijimit të tyre duket se është në kundërshtim me teorinë e evolucionit, në të cilën gjithçka vjen nga një zhurmë e madhe. Por pyetja e madhe që shumica e njerëzve nuk e pyesin veten është çështja se si 'asgjë' nuk mund të ketë prodhuar aq shumë kompleksitet, diversitet, inteligjencë, jetë dhe univers. Ne fokusohemi në rezultatet e hulumtimeve shkencore, në të cilat dëshmitë e bazuara në disa hipoteza fizike shihen si prova. Por dëshmitë e bazuara në një grup bazë të supozimeve do të prodhojnë gjithmonë dëshmi që shkon me ato supozime. Kushdo që me të vërtetë heton seriozisht lajmet apo falsifikimet e historisë mund të ketë zbuluar se ajo që ata në pozitat e rëndësishme shpesh akuzojnë të tjerët, shpesh e bëjnë veten fajtor.

Jetojmë në një kohë kur ekziston ajo që u përshkrua në librin 1984 nga George Orwell si 'flasim i dyfishtë' ose 'lajme e gazetave'. Shumë terma i janë dhënë kuptimi i inversi i tyre. Vullnetarizmi zakonisht nuk është aspak vullnetar dhe, për shembull, në disa raste ndihma është bërë një fjalë tjetër pranimi i detyrueshëm. Kështu që ju mund të bëni një listë të tërë lavanderi të gjërave që janë të kthyera. Ju mund të thoni se shumica e lajmeve janë lajme të rreme, të krijuara nga një media propagandistike. Megjithatë, ne jemi të programuar në mënyrë që të mund t'i besojmë lajmit. Përveç kësaj, "ata" kanë krijuar nisjen e faqeve të internetit që kanë provuar dhe provuar me lehtësi desinfo, në mënyrë që ata të mund të tregojnë gishtin në ato vende të lajmeve të rreme të krijuar vetë. Lajmet, historia dhe shkenca janë të lakueshme nga klika e sundimit. Çështja është nëse ju guxoni të konsideroni këtë deklaratë. Pyetja e madhe është nëse doni të shikoni në mënyrë kritike se si janë zhvilluar sistemet tuaja të besimit.

Historikisht, ne ballafaqohemi me disa kundërthënie të mëdha në teorinë e evolucionit. Për shembull, nuk ka asnjë dyshim për një seri graduale të provave në gjetjet e gjetura në kalimin nga Cascading nga krijesat me një qelizë në majmun njerëzor tek njerëzit. Le të flasim për të gjitha llojet e tjera të kafshëve dhe çdo gjë tjetër që jeton. Ka gjithmonë ndryshime të papritura në gjetjet fosile. A ishte pjesa tjetër e provave të lara apo të fshehura në shtresat e padeklaruara të tokës ose kapakët e akullit në shtyllat veriore dhe jugore? Fakti i thjeshtë se shkenca heton grimcë të vogël të materies në Large Hadron Collider në CERN, Zvicër, kjo grimcë pastaj e quan "grimcë Perëndia ', të quajtur krahas emrit zyrtar për studiuesit Peter Higgs (Higgs Boson grimcë), do të mendoj se duhet të vazhdojë. Aty, gjithashtu, rezulton të jetë në gjene e studiuesve përsëri për t'i atribuar diçka hyjnore të pashpjegueshme. Kudo që shikojmë: ose me mikroskopët tanë ose me teleskopët tanë, ose me makinat më të avancuara si CERN: ne nuk dalim! E megjithatë ne dimë diçka hyjnore për këtë.

Shumë njerëz që ndjekin mediat alternative kanë arritur në përfundimin se ia vlen të shikojmë përtej programimit. Shumë prej tyre përfundojnë gjithashtu në një rrugë shpirtërore, e cila shpesh ka aq shumë mënyrë feja si fetë e vjetra, por në një mënyrë të re. Ku ju keni në kishë, keni mbushur biznesin e mbledhjes dhe jeni bërë anëtar i kishës, kështu që ministri mund t'ju japë një predikim çdo javë, shumë prej tyre tani shkojnë në leksione, trajnime për meditim apo yoga. Tregtia shpirtërore është zhvendosur nga kisha në dhoma, por kontrolli i mendjes nuk është më pak. Nëpërmjet besimit në Zot dhe Jezus, ne kemi përfunduar në besimin në LIT dhe besimin në të qenit "bashkë-krijues të universit". Kjo shpjegon shumë për vërejtjen në të cilën universit i kërkohet diçka; variant i ri i 'lutjes'. Ka një krijues të ri të universit. Ky univers është hyjnor, por ne vetë jemi bashkë-zot! Një univers i tillë mund të bëni mjaft pyetje. Ndërkohë, e gjithë kjo shpesh kombinohet me një besim në evolucionin dhe një zhurmë të madhe, kështu që duket pak si një lloj besimi i përzier me përsëri kontradiktat e nevojshme.

Por ne vetëm shikoni për ku njerëzit janë në krye të qeverive, institutet kërkimore dhe organeve gjithëpërfshirëse, atëherë kushdo që ka kryer disa kërkime veten time, kam ardhur në përfundim se ka shoqëritë sekrete dhe fisnik urdhra, të cilat atë elita e pushtetit ka organizuar. Ju gjithashtu mund të keni zbuluar se brenda saj ka besim tek një krijues; një 'arkitekt i madh'. Ju mund të thoni se njerëzit në krye me vetëdije dhe me vetëdije janë në kundërshtim me rezultatet e instituteve të tyre shkencore. Si mund të besoni në një krijues nëse shkencëtari juaj dhe institucionet arsimore shpallin teorinë e evolucionit dhe zhurmën e madhe?

Kushdo që me të vërtetë duket përmes çdo gjëje, përtej kornizave të para-programuara, mund të zbulojë se elita botërore (vetëm për t'i emëruar) preferon parimin e një ndërtues i universit. Kështu ata besojnë në diçka që është tërësisht në kundërshtim me atë që shpallin të gjitha institutet shkencore, domethënë se gjithçka erdhi nga një zhurmë e madhe përmes rastësisë dhe evolucionit. A nuk është kjo një provë në vetvete që duhet të ketë mashtrim diku? Ndërsa Steve Jobs nuk lejonte fëmijët e tij të përdorin një iPad, elita botërore nuk lejon veten të besojë gjetjet e tyre shkencore.

A jeni në kërkim tuaj në një pikë të caktuar ende në pikën ku keni zbuluar se duhet të ketë një "ndërtues" të universit, atëherë ne jemi në pikën ku kërkimi aktual mund të fillojë. Kush ishte ai ndërtues atëherë? A është zot i Biblës, zot i Kuranit, zot i ndonjë libri tjetër fetar apo zot i Freemasoneve? Kush është ai arkitekt i madh? Kjo është kërkimi që ka çuar në disa rezultate interesante këtu në faqen e internetit. Në këtë kërkim, çdo fe dhe çdo ngjarje, përfshirë edhe funksionimin e gjithë universit, duket se shpjegohet. Megjithatë, ajo kërkon një formë të re perceptimi; një vëzhgim që ju mund të krahasoni më mirë me vëzhgimin në shikimin e një filmi apo duke luajtur një lojë PlayStation.

Disa njerëz shkojnë "në film" kur shikojnë një film; Disa njerëz shkojnë "në lojë" kur luajnë një lojë. Ata e ndjejnë protagonistin në film ose avatar në lojë. Unë kam parë njerëzit të luajnë lojëra PlayStation për orë e ditë dhe mund të shohin se si ata identifikuan veten me lojtarin në lojë. Disa lojtarë online shpenzojnë më shumë kohë në realitetin e lojës në internet se sa po lëvizin në botën reale. Tani kemi hyrë në një periudhë në të cilën realiteti virtual dhe realiteti i shtuar, nëpërmjet syzeve VR ose një qelqi Google ose Microsoft Hololens, e turbullojnë kufirin ndërmjet realitetit dhe realitetit. Pasi teknologjia deri më tani është se neuronet tona mund të komunikojnë drejtpërdrejt me një server qendror, kështu që ne do të jetë në gjendje të përjetojnë të gjithë perceptimin ndijor, direkt nga serveri qendror në re, mund të stimulohen direkt në tru. Atëherë mund të përjetojmë botët simuluese të gjalla, të cilat në kuptimin e ndjenjës janë të padallueshme nga bota reale. Ju pastaj mund të imagjinoni se ata lojtarë Playstation që tani janë 10 orë në ditë pas ekranit të tyre, do të qëndrojnë vetëm për një kohë të gjatë. Seri Netflix Sezoni Black Mirror 4 episod 1 jep një ide të shkëlqyer për këtë, por sigurisht që ende kemi trilogji të mirë të vjetër të filmit Matrix si një shembull i modës së vjetër.

Çka duket nga hulumtimi këtu në këtë faqe? 'Realiteti' ynë siç e njohim, tregon të gjitha karakteristikat e një lojëje multiplayer online, në të cilën vetë 'superpozimi' i informacionit dhe fenomenit të materializimi i realitetit nga vëzhguesi i parë, të regjistruara në fenomenin fizik kuantik 'ngatërrim kuantik', mund të gjendet në Platforma e internetit e realizuar në internet e shtuar për zhvilluesit për lojëra multiplayer (në Google ankoruar re teknikë).

Eksperimenti i dyfishtë në të cilin materia vetëm materializohet si rezultat i vëzhgimit është në të vërtetë në zemër të këtij kërkimi. Ky eksperiment madje minoi teoritë e Ajnshtajnit, domethënë shpejtësia e dritës është një kufizim për transferimin e informacionit. Ngatërresa kuantike tregon se grimcat mund të jenë vite dritë larg njëri-tjetrit dhe ende mund të ndryshojnë pozitat njëkohësisht. Përfundimi i hulumtimit tim është se ne me të vërtetë jetojmë në një univers të krijuar, ku ekziston një 'arkitekt i madh'. Pra, ekziston ajo që quhet "krijim" në fe. Hetimi i gjurmës, që çon në këtë përfundim, ka disa rrugë, por fillon më së shumti me të eksperimente të dyfishta.

Lexoni të gjithë gamën e artikujve nëpërmjet kjo lidhje. Nëse ju pastaj një herë ju kanë zbuluar se ju jeni një vëzhgues i një simulimi multiplayer, arkitekt edhe universi që ju e perceptojnë të cilit, ka projektuar, atëherë ju vijnë jo vetëm në përfundimin se kur "pyeti diçka të gjithësisë , atëherë ju në të vërtetë të bëj një pyetje, arkitekti i simulimit, por ju vijnë në përfundim se ju jeni një njeri që (shumë) u identifikua me kukull në një lojë. Ju pastaj kaloni nëpër të gjitha problemet dhe zhvillimet brenda këtij 'realiteti' nga një perspektivë krejtësisht e ndryshme Zien.

Atje ku vjen "arkitekti i madh" i këtij universi virtual dhe që pastaj formon "inteligjencën" origjinale, hap 2 është në hulumtim. Hapi i parë është që ne do ta shohim plotësisht përmes këtij 'realiteti' dhe funksionimit të tij.

Lista e lidhjeve burimore: imdb.com

Etiketa: , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (5)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. JHONNYNIJHOFF@GMAIL.COM ka shkruajtur:

  A e mposht studentin master? është evolucioni njeri një gabim në sistem?
  https://www.trouw.nl/home/einstein-had-ongelijk-god-dobbelt-wel~a60ca280/

 2. Maasland ka shkruajtur:

  Mbrëmja juaj në mbrëmje,
  Përqindja e "ateistëve të vërtetë të racave të pastra" është (siç e dini) jashtëzakonisht të ulët.
  Dhe ... .daar Ai të vijë përsëri ... edhe në Bibla opgenoteerd se çdo njeri në natyrën e tij themelore (si aktive në hije edhe i vetëdijshëm në jetën e tij ....) Një lindur nga Perëndia njohuri.

  Dhe në të vërtetë, përmbledhja e shkurtër "pranoj" tashmë është e dallueshme në artikujt themelorë: duhet të ketë një Qenie që dha shtysën ose vendosi të fillojë "zhurmë e madhe"?

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Po, është logjike që krijuesi i këtij simulimi ka koduar idenë e Perëndisë në kodin e avatars në lojën e tij. Në fakt; që është një program shumë i nevojshëm për lojën e tij në të cilën ai përdor dualitetin e feve për të joshur shpirtin në kurthin e veçantisë.

 3. K Capone ka shkruajtur:

  martin,
  A mendoni se ne gjithashtu veprojmë si 'bateri' diku? A është ky ende një qëllim i fundit i arkitektit, apo i partnerëve / palëve të interesit të tij? Ju e dini, ala web art dhe Matrix? A nuk do të ketë galaktika më shumë inteligjencë që na dominon diku, apo është galaktika gjithashtu vetëm skenar?

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Unë do të përpiqem ta shpjegoj këtë në një artikull.
   Por me të vërtetë funksioni i baterisë është një imazh margjinal, por i përshtatshëm për të cilin simulimi ka për qëllim.
   Universi siç e perceptojmë është pjesë e simulimit. Kjo nuk do të thotë se nuk ka version origjinal të krahasueshëm.

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër