Zhvlerësimi i madh i parave gjatë krizës së koronës çon në hiperinflacion: a është zgjidhja e bitcoin?

paraqitur në ANALIZA E LAJME by në 13 Maj 2020 22 Comments

burimi: chello.nl

"Fiat para" ose "para fiduciary" është para që buron vlerën e saj jo nga materiali nga i cili është bërë (si monedha ari dhe argjendi), por nga besimi se mund të përdoret për të blerë mallra dhe shërbime. Prandaj, vlera nuk bazohet në një peshë dhe përmbajtje të caktuar të metaleve të çmuar, por në besimin që operatorët ekonomikë vendosin në vlerën e monedhës.

Atje ku kishit monedha ari ose argjendi shumë kohë më parë, kjo vlerë lidhej me sa shpejt dhe sa ar ose argjend mund të minohej. Me futjen e parave të letrës, shtypshkronja mund të ndizet. Me paratë 'në një kompjuter', standardi i dollarit OPEC dhe lidhja me prodhimin e naftës duhej të siguronin mbulim. Të gjitha këto standarde u hodhën jashtë gjatë krizës së koronës.

Bankat qendrore shtypin para të pakufizuara. Ata e bëjnë këtë sepse kërkesa për para po rritet. Si tjetër mund të ofroni si qeveri të gjitha ato pako ndihme me të cilat ju depozitoni njerëzit në një shumë për të mbijetuar?

Pse është kaq e rëndësishme mbulimi i parave?

Kur ju ende keni monedha argjendi dhe ari, kërkesa për atë monedhë u rrit ndërsa popullsia u rrit dhe ndërsa tregtia u rrit. Kjo do të thoshte se duhet të kishit më shumë monedha për të bërë shkëmbime. Unë blej produktin tuaj dhe si kthim ju jap një numër monedhash ari me një vlerë të caktuar. Ju mund të blini atë që ju nevojitet nga ato monedha ari.

Për shkak se ju e dinit në atë kohë që ishte një proces intensiv për të nxjerrë argjendin ose arin nga toka, gjithashtu e dinit se do të shtoheshin më shumë monedha, por që nevoja për më shumë monedha nuk do të thoshte që ajo monedhë papritmas do të shfaqej brenda një jave. e kishin përgjysmuar në vlerë. Mbi të gjitha, u desh kohë dhe përpjekje për ta nxjerrë atë material nga toka dhe për ta shkrirë në monedha. Kështu që ju mund të siguroni të sigurt paratë tuaja për një kohë për të blerë diçka javën e ardhshme, pa frikë se një monedhë ari ishte me vlerë gjysma e shumë.

Kur ato monedha të rënda u zëvendësuan me para letre, u bënë shumë më të lehtë. Letra është e lehtë për tu shtypur. Për këtë, bankat qendrore vetëm duhej të ndiznin shtypshkronjën. Kjo ende kërkoi kohë dhe përpjekje, por tashmë është më e thjeshtë. Prandaj, kjo letër ishte e lidhur me minierat e arit. Kjo u bë standardi i artë. Për shembull, shtypja e parave mbeti e lidhur me shpejtësinë me të cilën minierat e arit mund të minonin arin, kështu që ju parandaluat një rënie të shpejtë të vlerës.

Ndërsa nevoja për para u rrit ndërsa popullsia dhe tregtia në botë u rritën, ky standard i arit u braktis në një moment. Kështu u themelua OPEC. Kjo organizatë e naftës duhej të lidhte prodhimin e parave me prodhimin e naftës. Kështu që u bënë marrëveshje në të gjithë botën për sasinë e fuçive të naftës që mund të prodhoheshin nga vendet. Dollari ishte i lidhur me prodhimin e naftës, kështu që nëse do të dëshironit të shtypnit dollarë, këtë mund ta bënit vetëm në bazë të sasisë së naftës të pompuar.

Ai standard i naftës gjithashtu ka kohë që është lëshuar dhe tani nuk ka më asnjë mbulim. Për momentin, bankat qendrore po krijojnë 'para fiat'. Kjo do të thotë që ata nuk kanë kufizime për shtypjen e parave dhe sepse nuk ka asnjë garanci që kjo ka të bëjë me shpejtësinë me të cilën ari ose vaji mund të nxirren nga toka, amortizimi i parave nuk pengohet. Ju mund të përjetoni një zhvlerësim të madh monetar brenda 1 jave.

Doesfarë do të thotë paratë e pasigurta në praktikë?

Në praktikë, kjo do të thotë që paratë degjenerojnë shpejt. Qindra miliarda dollarë dhe euro u shtypën gjatë krizës së koronës. Kjo do të thotë që ato dollarë dhe euro thjesht vlejnë më pak. Herët a vonë, kjo do të ndikojë në çmimet në dyqane.

Tani bankat qendrore kanë dalë me truket për të maskuar këtë zhvlerësim të parave. Për shembull, nëse ju si një kompani shumëkombëshe huazoni para nga një bankë e madhe, ajo bankë e madhe i ka huazuar ato para nga një bankë qendrore. Ato banka qendrore pastaj shtypin edhe më shumë para (mirë, ata nuk i shtypin ato, ato rrisin numrin në sistemet e tyre kompjuterike) për të blerë përsëri letrat me vlerë të borxhit (obligacionet, dëshminë e borxhit) nga ato shumëkombëshe.

Pra, supozoni se një kompani ka 100 milion borxh. Nëse ECB tani blen letra me vlerë të borxhit nga ajo kompani, atëherë ajo kompani në të vërtetë mori 100 milion pa pagesë. Ajo kompani mund të blejë aksionet e veta nga paratë ose të blejë konkurrentët në rënie.

Në këtë mënyrë ju siguroheni që masat të mendojnë se ekonomia është akoma në gjendje të mirë. Në praktikë, megjithatë, ju shkaktuat menjëherë 100 milion zhvlerësim monetar. Tani njëqind milion nga disa qindra miliardë është vetëm një përqindje e vogël, kështu që nëse e bëni malin e borxhit mjaftueshëm të lartë, efekti i zhvlerësimit duket se ulet në terma përqindjeje. Prandaj, bankat qendrore besojnë se sa më të larta e bëjnë malin, aq më i vogël është efekti i zhvlerësimit si përqindje.

Kjo është ajo që ne shohim tani në SH.B.A., dhe kjo është ajo që shohim edhe në Evropë. Mali i borxhit është i fryrë jashtëzakonisht shumë. Sidoqoftë, të gjithë ekspertët financiarë në të gjithë botën janë dakord se një zhvlerësim gjigant monetar po zvogëlohet.

Krahasoni atë me atë monedhë ari. Ajo monedhë ari që keni fituar javën e kaluar kur keni shitur një qese me patate vlen pothuajse aq shumë këtë javë, sepse ari nuk mund të minohet kaq shpejt. Sidoqoftë, euro në llogarinë tuaj bankare po humbet me shpejtësi vlerën sepse aq shumë para shtypen aq shpejt sa vlera bie shumë shpejt.

Bitcoin si standardi i ri i arit

Krijuesi anonim i bitcoin ka dalë me një zgjidhje shumë të zgjuar që të kujton arin e minierave.

Ne duhet të jemi pak skeptik në lidhje me një monedhë të tillë kriptoje, sepse ofron mundësinë për të bërë çdo transaksion të gjurmueshëm. Gjithashtu edhe fakti që Microsoft në vitin 2019 patenta 2020-060606 ngritur është një tregues që cryptocurrency mund të lidhet me 'internetin e gjërave'; në të cilën ne vetë mund të bëhemi një nga ato 'gjëra'.

Megjithatë, ne tashmë jemi në epokën e parave dixhitale të gjurmueshme. Në fund të fundit, janë para në të cilat mund të hyni përmes aplikacionit ose kartës tuaj bankare. Me heqjen e ardhshme të parave të letrës, prandaj jemi tashmë në rrjetin dixhital të gjurmueshëm. Problemi shtesë me ato para, për momentin, është se ai gjithashtu po zhvlerësohet jashtëzakonisht shpejt.

Satoshi Nakamoto është pseudonimi i një personi ose grupi të panjohur, i cili hartoi kriptocurrency Bitcoin dhe themeloi databazën e parë të blockchain. Ne mund të pyesim veten nëse rrëzimi i tanishëm i sistemit financiar nuk është planifikuar thjesht të na drejtojë drejt bitcoin si një standard i ri. Me këtë mund të pyesni veten nëse Satoshi Nakamoto nuk është vetëm nga i njëjti grup elitar i fuqisë.

minierash

Sidoqoftë, sistemi i bitcoin është konceptuar shumë inteligjent dhe në të vërtetë bazohet në parimin e minierave të arit. Për të tregtuar një sasi të bitcoin, bitcoin duhet të minohen. Kjo nuk është e mundur me shpatulla dhe lopata në tokë, si me ar, por që me shumë kompjuterë të shpejtë që kanë një çmim të lartë blerjeje dhe që konsumojnë shumë karburant (fuqi). Kjo siguron që jo të gjithë mund të prodhojnë vetëm bitcoin.

Procesi i prodhimit të bitcoin quhet 'minierë', e cila në të vërtetë po kujton arin e minierave nga një minierë. Ky proces i minierave do të thotë që kompjuterët duhet të zgjidhin një formulë matematikore që është aq komplekse sa që mund të duhen ditë për të gjetur zgjidhjen. Sidoqoftë, kompleksiteti i formulës rritet pasi ka më shumë kompjuterë në rrjet. Sa më shumë njerëz që fillojnë minierat, aq më e vështirë është të llogaritet zgjidhja.

Sa herë që një kompjuter i tillë ka zgjidhur formulën, krijohet 1 bitcoin. Si faleminderit për këtë llogaritje, minatori merr një pjesë të asaj bitcoin si shpërblim.

përgjysmimi

Për të komplikuar më tej lojën, shpërblimi ulet në gjysmën e çdo katër vjet. Kjo përgjysmim ndodhi rastësisht këtë javë. Më 12 maj të jetë i saktë. Kështu që nëse keni arritur të minoni 12 bitcoin para 1 majit, keni marrë x% për këtë. Pas 12 majit, kjo shumë është shkurtuar në gjysmë. Kjo do të thotë që disa minatorë nuk mund të blejnë "shpatulla" dhe "lopata" të reja për të bërë punën e tyre të gërmimeve. Ata nuk mund të paguajnë më faturat e energjisë elektrike ose nuk mund të blejnë më kompjuterët më të shpejtë të minierave. Ata bien përmbi.

monopolizimi

Nëse e dëgjoni në atë mënyrë, menjëherë mund të mendoni: Kjo çon në monopolizim. Kjo do të thotë që kompanitë më të pasura do të bëhen përsëri minatorët më të mëdhenj dhe kështu së shpejti do të keni një pikë qendrore ku zhvillohet e gjithë ajo minierë. Historia është, megjithatë, që me humbjen e një numri kompjuterash në rrjet, formula e llogaritjes gjithashtu zvogëlohet proporcionalisht. Kjo nga ana tjetër stimulon minatorët e rinj që të marrin shpatullat dhe të fillojnë lopatat.

Sidoqoftë ju e ktheni ose e ktheni atë, gjithashtu do të shihni një rritje në shkallë këtu dhe ekziston rreziku.

Sidoqoftë, gjithnjë e më shumë investitorë të mëdhenj janë të interesuar për parimin e funksionimit të bitcoin, pikërisht për shkak të këtij procesi minierash. Në fund të fundit, ju kujton kompleksitetin me të cilin nxirrni ar nga toka dhe kështu është i krahasueshëm me ato monedha ari të së kaluarës dhe sigurinë e shoqëruar të 'frenave në amortizim'. Kjo është arsyeja pse ju shihni se tani ka disa qindra miliarda në tregtimin e bitcoin.

Pra, Bitcoin ka potencialin për të formuar standardin e ri të arit. Mund të ishte, siç ishte, të sigurojë atë frenë të nënçmimit monetar që na mungon me sistemin aktual të fiat.

Lidhni monedhat me bitcoin

Në thirrjen për demokraci të drejtpërdrejtë unë dje publikoi, Fola për lidhjen e parave me bitcoin si një "standard të artë". Mund të thuash që paratë duhet të lidhen me diçka. Ju gjithashtu mund të ktheheni në arin e vërtetë fizik si standard, por atëherë duhet të vazhdoni të gërmoni arin nga toka dhe kjo nuk është saktësisht miqësore me mjedisin. Kompjuterët me energji të varur nuk janë gjithashtu aq të mirë për mjedisin, por ne shohim që gjithnjë e më shumë po shfaqen teknologji, të cilat mund të gjenerojnë energji elektrike më miqësore me mjedisin dhe kështu mund të thuani se preferenca duhet të jetë për një "standard të artë" të bitcoin.

Shtë e qartë se do të duhet të ketë përsëri një lloj "standardi të artë". Përndryshe, ne do të duhet të merremi me një nënçmim hiper monetar. Kjo është pikërisht ajo që po ndodh gjatë krizës së koronës. Prandaj, një rivendosje në një standard të ri ari duhet të shoqërohet nga një rivendosje në piramidën e energjisë. Aty ku tani linjat mbarojnë dhe gjithnjë e më shumë pushtet shkon në një grup të vogël më të pasur, pushteti duhet të vijë në duart e njerëzve.

Kthimi i pushtetit te njerëzit natyrisht do të ishte një ngjarje historike. Kjo nuk ka ndodhur kurrë në histori. Megjithatë, e njëjta teknologji në të cilën bazohet bitcoin, gjegjësisht blockchain, ofron mundësinë për t'i dhënë njerëzve aftësi të drejtpërdrejta vendimmarrëse. Ju nuk keni pse të rregulloni tërë strukturën e shoqërisë, por duhet të ndryshoni menaxhimin.

Për shembull, ju mund të keni ministri të udhëhequra nga ministra të cilët janë emëruar nga njerëzit dhe që raportojnë para njerëzve. Në vend që të betohen për besën ndaj kurorës, ata tani betohen për besnikëri ndaj njerëzve. Kjo duhet të vlejë edhe për të gjithë shërbimin civil dhe të gjitha profesionet që tani betohen për besnikëri ndaj fronit (gjyqtarët, avokatët, policia, inspektorët, zbatuesit, etj).

Sigurisht që nuk mund të raportoni gjithçka dhe t'ia paraqisni njerëzve, kështu që duhet të bëhet një hap thjeshtësimi. Theështja është nëse masat mund të motivohen për një revolucion të tillë apo nëse do të presim edhe një herë, derisa të bindemi nga një prej miliarderëve si Elon Musk dhe Bill Gates, ku ne rrezikojmë që lidhja me blockchain të shoqërohet nga duke lidhur trurin tonë me atë sistem ose duke lidhur një sistem të tillë me një certifikatë vaksine.

Nëse ekziston një mundësi për të filluar ndryshimin, tani është. Nuk duhet ta humbim atë mundësi. Sidoqoftë, për këtë duhet të lëvizim vetë.

Revolution?

Nëse duam ndryshim mund të bëjmë dy gjëra. Ose presim derisa problemi i parave të fiat të jetë kaq i madh dhe inflacioni të goditet aq shumë sa që e njëjta forcë e fuqisë na ofron "standardin e artë" të ri si zgjidhje. Ose ne e marrim përsipër vetë.

A po presim që inflacioni të jetë aq i lartë dhe që ne të jemi në një rrjet të tillë kontrolli totalitar të piramidës së fuqisë sa të mos ketë kthim mbrapa? Atëherë kemi një garanci të qeverisjes teknokratike. Kjo do të thotë, ne do të lidhemi në çdo mënyrë me një sistem që përdor teknologjinë për të na bërë skllevër dixhitalë.

Nëse vendosim të marrim përsipër frenat, mund të vendosim frenat dhe të përfitojmë akoma nga ana e dobishme e këtij zhvillimi teknologjik. Atëherë ne mund t'i vendosim frenat në zhvillimin e lirë të AI dhe mund t'i vendosim frenat në centralizimin e energjisë.

Prandaj, shtrohet pyetja nëse mundësia tani në dispozicion është e mjaftueshme për t'ju motivuar. Pyetja është nëse shansi që të ketë dritë është i mjaftueshëm për të motivuar qindra mijëra bashkatdhetarë.

Këtu hyn në lojë psikologjia njerëzore, dhe kjo është aty ku sfida vjen për një zhvendosje të vërtetë në mentalitetin e shumë njerëzve. Në çdo rast, unë dua të jem në gjendje ta shikoj veten time në pasqyrë dhe ta di se kam bërë më të mirën. Mundësia është atje, mundësitë janë atje. Thjesht duhet ta marrim dhe ta bëjmë. Nuk kërkon toptha dhe topa. Duhet vetëm një revolucion në mendësinë tuaj.

Me një sistem të votimit të drejtpërdrejtë në internet, ne mund të instalojmë udhëheqës të rinj që raportojnë para njerëzve, ta bëjnë legjislacionin më të qartë dhe më të thjeshtë, të shfuqizojmë sistemin e parave të fiat dhe të lidhim një monedhë të re me bitcoin. Ne ose mund ta hedhim poshtë si të pa mundur, ose mund të godasim dhe le ta bëjmë peticionin të shkojë virale. A je ne

demokracia e drejtpërdrejtë tani

Etiketa: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rreth Autorit ()

Komente (22)

ndjekëse URL | Komente Feed RSS

 1. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Gjeni këtu pse parimi i minierave bitcoin rezulton të jetë mjaft i fortë:

 2. Benzo Wakker ka shkruajtur:

  Peticioni i firmosur, shumë keq ka kaq pak njerëz që e kanë bërë këtë.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Rezulton në praktikë që njerëzve u pëlqen të ankohen dhe u pëlqen të dëgjojnë atë që shkon keq, por ata nuk duan të bëjnë përpjekje për të filluar ndryshimin. Të ecësh në votime çdo katër vjet dhe të vendosësh një kryq është mjaft emocionuese, e lëre më të duhesh që të aktivizohesh për të bërë asgjë - megjithëse në këtë rast, kjo nuk është më shumë sesa të nënshkruash një peticion për të shkuar lëvizja duke shkuar.

   Kështu që njerëzit nuk besojnë në ndryshime dhe siç duket preferojnë ta lejojnë atë të kapërcejë ato. Shumica e njerëzve që thonë se janë zgjuar nuk bëjnë asgjë në praktikë.

   Nga 'me një qese me patate të skuqura në dorë' tek DWDD, tek 'me një qese me patate të skuqura në dorë' shikimi i Jensen është ndryshimi i vetëm që është i dukshëm

 3. Zonnetje ka shkruajtur:

  Epo, cinike mbase apo realiste nga ana ime. Nuk pres asgjë nga skllevërit. Ata me siguri nuk duan të ndryshojnë vetëm më shumë para. Skllevërit janë të mirë në skllevërit. Sa e qetë ishte kur skllevërit nuk dilnin në rrugë nga frika e 'koronës'. Më mungon gjithçka që pushon tani, por asaj nuk i intereson morali dhe çfarë është e drejtë. Madurodam nuk është vendi i ndryshimeve dhe revolucioneve. Kjo është natyra e skllevërve dhe mentaliteti tregtar këtu.
  Skllevërit janë ende të mirë, të paktën avantazhet e të qenit skllav i tejkalojnë disavantazhet. Gjithashtu, mos harroni egoizmin dhe përgjumjen e skllevërve.
  Martin, ju jeni një hero, ju përpiqeni të bëni më të mirën për të tërhequr një kal të vdekur ..

 4. Zandi Eyes ka shkruajtur:

  Përvoja ime është se ka më shumë stërvitje në një qese me patate.

  • Martin Vrijland ka shkruajtur:

   Patatet kanë karakteristikën pozitive që ato mbijnë natyrshëm. Nëse vendosni atë qese me patate në tokë, keni një shportë të plotë me patate disa javë më vonë. Unë mendoj se duhet të jesh më pozitiv në lidhje me një qese me patate. Një kal i vdekur është një histori ndryshe

   • Zandi Eyes ka shkruajtur:

    pikërisht mendimi im, nderin asgjë të keqe me ...

   • Zonnetje ka shkruajtur:

    Një kal i vdekur është një histori tjetër. Falje nëse hasem shumë i papërpunuar.

    • Martin Vrijland ka shkruajtur:

     Krejtësisht e kuptueshme. Faleminderit për vlerësimin tuaj nga rruga.
     Unë duhet të rrëfej se jam duke u zhgënjyer mjaft shumë me zbulimin se ka pak lëvizje në njerëzim, por megjithatë do të vazhdoj me shpresën se do të ketë një pikë marrje mendsh.

     Unë jam veçanërisht i habitur që njerëzit as nuk shqetësohen të plotësojnë një peticion dhe të shtypin një buton. Kjo është me të vërtetë vetëm 30 sekonda punë. Mosbesimi apo frika është kaq e madhe? Edhe nga të gjithë ata mijëra ndjekës në ditë? Apo është me të vërtetë thjesht patate të skuqura dhe argëtim birrë.

     • Analizoj ka shkruajtur:

      Pakkush i kupton implikimet e gjendjes aktuale të punëve. Shikimi i lidhjeve dhe pasojave të veprimeve të caktuara ende kërkon një EQ / IQ të caktuar dhe nuk po flas vetëm për skllevërit e indoktrinuar me një 'titull' para emrit.

      Prandaj, një pamje e Helikopterit është një kërkesë, heqja e blinkers nuk është e lehtë. Kështu që nuk po flas për blinders fizike 😉

     • Zonnetje ka shkruajtur:

      Unë mendoj se shumë nuk duan të zbulojnë emrin e tyre dhe detajet e adresës. Frikë nga punëdhënësi i tyre, 'karriera', shërbimi i sigurisë AIVD etj etj për fat të mirë jetojmë në një shtet kushtetues. Kollë. Heronj në çorape. Mbi të gjitha, nuk duhet të ketë ndonjë rrezik për skllevërit. Imagjinoni.

     • Martin Vrijland ka shkruajtur:

      Dikur kisha një "mik" (njohës) i cili ishte i papunë në shtëpi për vite me rradhë. Specialistshtë specialist. Specialiteti anësor: lidhja dhe filtrimi i të dhënave nga bazat e të dhënave.
      Në një moment ai ishte në gjendje të kthehej në punë pas një kursi të rifreskimit.
      Përshkrimi i profilit: grua dhe fëmijë pa shtëpi për shitje.

      Kur e pyeta nëse ishte më mirë - me të gjitha njohuritë që ai ka se si qeveritë spiunojnë mbi njerëzit - të vendosen në një kasolle në hënë në vend që të marrin një punë që në të vërtetë ndihmon në ndërtimin e sistemi i vëllait të madh (analiza e të dhënave të mëdha) ishte përgjigjja e tij: "niceshtë bukur që mund të ndryshoj nga brenda. Dhe unë pothuajse e humba shtëpinë time. Tani unë thjesht mund të jetoj këtu dhe të vazhdoj të drejtoj makinën time ”.

      Ai ndryshim nga brenda ende nuk është i dukshëm

      Ku janë heronjtë? Ata janë në shtëpitë e tyre dhe mund të vazhdojnë të drejtojnë makinën e tyre.

     • ZalmInBlik ka shkruajtur:

      A nuk është ky një shembull i shkëlqyeshëm i dikujt që është i shkurtër dhe nuk e kupton që po ndërton shufrat e burgut në të cilin po mbyllet vetë dixhitalisht?

 5. ZalmInBlik ka shkruajtur:

  Kur në Gjermani dhe Francë Kampfgeist është akoma disi i gjallë, Madurodam është fjalë për fjalë dhe figurativisht i palëvizshëm. Me fjalën Rezistencë mendon për një devijim ..

 6. Martin Vrijland ka shkruajtur:

  Bubbles do të shpërthejnë, dhe masat shtrënguese do të pasojnë

  https://www.rt.com/op-ed/488540-covid-19-rishi-sunak-scheme/

 7. KKZ ka shkruajtur:

  Ajo mbetje e sëmurë në botë që ka fuqi mbi ne ka një problem të madh nëse hedhni telefonin inteligjent tuaj ose ndaloni ta përdorni atë gjë, ata humbasin kontrollin e tyre NWO mbi ju. Pa spyphone-in tuaj të xhepit, ata nuk do të jenë në gjendje t'ju monitorojnë 24/7 dhe paratë e tyre dixhitale të flluskave janë në rrezik, ku ata po i shtyjnë të gjithë.
  Prandaj ndaloni atë sjellje të varur nga junkie në smartphone tuaj

 8. Analizoj ka shkruajtur:

  Një pjesë e mbështetjes së koronës kërcënon se duhet të paguhet: 'Gabim i madh'
  https://www.rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel/5120746/grote-fout-now-regeling-deel-steun-moet-mogelijk-terugbetaald

  Epo unë mendoj se ky nuk është një gabim i madh, por përshtatet saktësisht në axhendën e Bilderberg për të shkatërruar të gjithë klasën e mesme dhe t'ia dorëzojë qeverisë, pra më shumë mitarbeiters.

  Nga 33:10 Rutte: “Unë besoj në një gjendje të fortë. Ky vend ka nevojë për një shtet të fortë. " 34:23 "Ne jemi një vend që është thellësisht socialist në thelb të tij."
  https://www.npostart.nl/nieuwsuur/11-05-2020/VPWON_1310794

  i dyshuari i zakonshëm Stiglitz nxirret jashtë stabilit për të shpjeguar disa gjëra, pra më shumë centralizim. Socializmi është porta për komunizmin (teknokratik) Ju jeni paralajmëruar!

 9. Future ka shkruajtur:

  Po shkon shumë shpejt tani. Prototipi i Mac të ri. Përfshirë atë që duhet të bëni, atë që duhet të prekni për të porositur (lexoni të gjithë janë ulur me duart e tyre në atë shenjë porosie, gabim), merrni parasysh të qeshurën dhe ku jeni, dhe si silleni. Nën simbolin e gjithë syve dhe gjithëpërfshirës me një sy. Farë është edhe një sy, një sy lexon AI. Sigurisht i maskuar si një buzëqeshje.

  https://youtu.be/kfkgm2HAfVk

Lini një Përgjigju

Duke vazhduar të përdorni faqen, ju pranoni përdorimin e cookies. Meer informatie

Cilësimet e cookie në këtë faqe interneti janë të vendosur për të "lejuar cookies" për t'ju dhënë mundësinë më të mirë të shfletimit të mundshëm. Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe pa ndryshuar cilësimet tuaja të cookie-t ose klikoni mbi "Prano" më poshtë, atëherë pajtoheni me këto cilësime.

afër